Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy ha (2834 db)

Igaz, hogy ha valakit igazán szeretsz, mindent megbocsájtasz neki?

Legjobb válasz: hát ez nem igaz. ha így volna, akkor nem válnának el annyian.... vagy senki nem szerette a másikat igazán??? csak úgy csinált 10 -15 évig?? megcsalnak... minidg megbocsátasz?? vajon?

hát ez nem igaz. ha így volna, akkor nem válnának el annyian.... vagy senki nem szerette a másikat igazán??? csak úgy csinált 10 -15 évig?? megcsalnak... minidg megbocsátasz?? vajon?
Igen, igaz, csak nem olyan értelemben, ahogy te gondolod. Vegyünk példának egy megcsalást. Megbocsátom egyszer, kétszer, harmincszor - úgyis megbocsátom, ha szeretem és nem vakít el a bosszú meg a gyûlölet, mert látom benne a jót, és épp ezért nem tudok rá haragudni. De ez nem azt jelenti, hogy esélyt kap tõlem. Az lesõ és talán a második után még igen, de többé nem. És hiába érzem úgy, hogy õ az életem, el kell küldenem magamtól, miattam és miatta is. Miattam azért, mert megérdemlek egy normális életet, ahol megbecsülnek és tisztelnek, nincs szükségem felesleges szenvedésre; inkább fájjon egyszer nagyon, mint örökké megszokottan. Miatta pedig épp azért, mert szeretem, és nem akarok benne csalódni, és azt sem akarom, hogy olyanná váljon, aki agyba-fõbe csal egy másik nõt; nem akarom, hogy rossz ember legyen. Megbocsátok neki, de mindkettõnk érdekében határokat állítok föl.
Engem csak a családom és a barátnõim tudnak igazán megbántani(meg egypár ismerõsöm, akik nem rokonok és nem is családtagok)...de nekik sem bocsájtanék meg dolgokat..hiába szeretem/imádom õket..:S
Nem elméletileg. A gyakorlatban azonban igen, aminek az oka legtöbbször a másiktól függés, anyagi összefonódás, gyerekek érdekei. A tüske ez utóbbi esetben megmarad.
Azért az a mindent erõs túlzás. Vannak dolgok, amiket soha senkinek nem tudnék megbocsájtani, ez alól nem kivételek a családtagjaim sem, pedig õket imádom.
Nem. Nem lehet mindent megbocsátani.
Igen! Ha õ is szeret, nem tesz ilyet. De ha õ nem szeret engem akkor én minek szeretném? Vagyis szeret engem egy ebmer, én is szeretem õt, ha õ tényleg szeret akkor nem csinál olyasmit amit ne tudnék neki megbocsájtani.
nem, mert ha õ is szeret, akkor nem abból áll a kapcsolatunk, hogy folyamatosan meg kelljen bocsátanom dolgokat neki ha szeret tisztel annyira hogy nem bánt folyamatosan .. ha meg nem szeret akkor minek erõltetni?
Én nagyon szeretek sok embert, de ha a kutyámat bántanák, sose bocsájtanék meg nekik!
ha valakit igazán szeretsz sok minden felett szemet hunysz. viszont sok hatalmas disznoság után átgondolod ezt a szeretet is, alábbhagy az is és egy idõ után betelik a pohár.
Nem. A szeretet nem azt jelenti, hogy feláldozod magad, az érzéseid, önbecsülésed a másikért hanem, hogy képes vagy kompromisszumokra s a társad is, letudsz mondani valamirõl a másikért. Ha fáj, felöröl téged s a másik látva ezt se fejezi be a szenvedésed tárgyát akkor az már felõle nem szerelem.
Igen, de csak a családomra vonatkozóan érvényes. Egy férfinak nem tudnék megbocsájtani egy megcsalást, erõszakoskodást stb.
egyetértek az elõttem szólókkal. Még a saját gyerekednek se bocsátasz meg mindent. Annak mondjuk lehet többet, mint életed párjának. De ha mondjuk életed párját megöli a gyereked, azt megbocsátanád?
Na, na, na!Önbecsülésem azért még van, vagy legalább "nõi büszkeségem"..:)
nem, csak egy bizonyos határig, vagyis akkor is megbocsátok neki de inkább nélküle folytatnám az életem, legyen szó bárkirõl
Sok mindent, de nem mindent. Az apró hibákon nem érdemes vitatkozni, a nagyobbakat meg kell beszélni. Ha iszik, több idõt tölt a haverokkal, mint otthon, durva, agresszív, megcsal azt nem lehet és nem is érdemes megbocsátani.
Nem emlékeztek a Bibliában arra a példabeszédre, hogy hányszor kell megbocsátani? Nem is hétszer, nem is 77-szer, hanem hétszázhetvenhétszer... (valahogy így van.) De mi is az a megbocsátás? Az, hogy lenyeled a békát, és nem szólsz semmit? Vagy az, hogy gyûjtöd magadbana alenyelt békákat, és már majdnem hánysz miattuk? Azt hiszem, nem ez a helyes válasz. Nem lenyelni kell, hanem felülemelkedni. Próbáld beleélni magadat az õ godnolkozásába. Ezt hívják empátiának. Gondold ki, miért teszi ezt? Mit tennél te az õ helyében? Mit tehetnél te, hogy neki más válaszai legyenek. Itt találsz konkrét példákat: http://hu.wikibooks.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Wittizsu/Veszek..

Az igaz, hogy ha igazán tetszel egy fiúnak/férfinak, akkor mindenképp kezdeményez?

Félek, hogy csak bele szoktam magyarázni, hogy tetszem valakinek. Mert csak azoknak tetszem, akik odajönnek, meghívnak vmire, elhívnak vhová... Nekik tényleg. De ha csak bámul, vagy játssza a fejét de nem kezdeményez...?

Legjobb válasz: Igazad van. Lehet hogy tetszel neki de nem eléggé. Ha eléggé tetszenél akkor kezdeményezne.

Igazad van. Lehet hogy tetszel neki de nem eléggé. Ha eléggé tetszenél akkor kezdeményezne.
ha igazán tetszel valakinek* Amúgy meg se nem a férfi, se nem a nõ dolga a kezdeményezés. Azé, aki akar valamit a másiktól és ennyi. Punktum.
A kérdésed valóban meg lett már válaszolva: NEM igaz, hogy ha igazán tetszik valaki, feltétlenül kezdeményez. Elõször is attól, hogy odajön egy lány/nõ és beszélget velem, még nem fogom egybõl randira hívni. Pl mert lehet, hogy csak kíváncsi/barátkozik. Ez már párszor megtörtént. Szóval elég egyértelmûnek kéne velem lennie egy nõnek, hogy akarjak is tõle valamit, >ha amúgy Õ az aki kiszemelt engem, és nem fordítva<. Ezer olyan lányt/nõt láttam már utcán/buszon/vonaton, aki tetszett, mégsem mentem oda mindhez. Nyilván ha alakulóban van valamilyen szinten a dolog és egyértelmûen tudatja velem, hogy mit szeretne, akkor nincs ellenemre átvenni a "gyeplõt", sõt... de ne várja pl., hogy "jelekbõl" olvasgassak és majd csak úgy "véletlenül", hívjam el mondjuk... randizni. Nem fogom. Emberek vagyunk és tudunk beszélni elvégre. Utálom a fölösleges köröket meg a félreérthetõ "jeleket" is. Fürödtem már be ilyenekkel.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy tekergek, mint a kígyó, igen biztos igazad van. De ki ment el az "elesetteknek segítés" irányába?????? Meg hogy az idõseknek átadni a helyet? :D :D :D Arra nem gondoltál amúgy, hogy SZERETEM a munkámat és azért készültem ilyen pályára, mert segítõkész vagyok? :)
"mást se csinálok, mint elesetteknek segítek nemtõl és bõrszíntõl függetlenül. Szóval errõl ne oktass ki." Pénzért, nem? Ez a foglalkozásod. Vagy ingyen dolgozol? Valami itt nem stimmel. Attól még nem szeretem az olyan férfiakat, akik minden áron egy nõtõl várják el a kezdeményezést, csak azért, mert gyávák és az egyenjogúsággal takaróznak." Szó nincs arról, hogy "minden áron"! Pont az ellenkezõjét írtad! Olvasd talán vissza a kezdõ kérdésedet! Abban van leírva a "minden áron" - csak persze a férfitól várod el. Van egy olyan érzésem, hogy tekeregsz, mint a kígyó: mindenféle módon csúsztatsz, és mindig arra a térfélre próbálsz átsündörögni, ahol neked kedveznek a viszonyok. Nem igazán szép tõled - remélem, tudod te is. Térjünk vissza a kiinduló kérdéshez: Nem kezdeményez mindig a férfi, ha tetszik neki egy lány. Ennyi. És ettõl még lehet normális, rendes férfi.
A kérdező hozzászólása: Egészségügyben dolgozom, mást se csinálok, mint elesetteknek segítek nemtõl és bõrszíntõl függetlenül. Szóval errõl ne oktass ki. Attól még nem szeretem az olyan férfiakat, akik minden áron egy nõtõl várják el a kezdeményezést, csak azért, mert gyávák és az egyenjogúsággal takaróznak.
Az más dolog, hogy ki mennyire udvarias. Jó lenne, ha mindenki az lenne... én viszont arról beszéltem, hogy egyenjogúság akkor lesz, ha pl. te is segítesz az elesettebbnek. Akkor is, ha az férfi - és nem várod el, hogy bizonyos dolgokat mindenképpen õ tegyen meg: azért, mert férfi. Elvárhatod amúgy, ha te így szeretnél élni - de akkor egyértelmûen mondd meg neki, hogy te nem akarsz egyenjogúságot. De akkor ne is használd ki ennek az elõnyeit!
A kérdező hozzászólása: Bocs, nem tudtam, hogy egy járókeretes, beteg lábú, 80 éves bácsival beszélek... De a velem egykorú fiúktól viszont elvárom, hogy ne menjenek be elõttem az ajtón, vagy tartsák meg nekem, ha legalább nehéz vasajtó, ne ba.sszák rá a fejemre. Sajnos ezek szerint borzasztóan magasra teszem a lécet.:D Azt nem, hogy átadja a helyet, mondjuk, ha épp görcsölök és alig bírok állni, jól esne, de akkor se szólok, mert nem vagyok néni. De az ajtóban elõreengedés, az nagyon alap dolog egy normális ferfinál. Hangsúlyozom, férfinál. És igen, én ha nagyon tetszik valaki, kezdeményezek, megszólítom. Többszor volt rá példa, és kapcsolat is lett így.:)
"ha valaki alapvetõ helyzeteket nem használ ki, azzal nem lehet mit kezdeni" De: lehet tanítani, bátorítani... Amúgy ez rád is vonatkozik. Te minden helyzetben kezdeményezel, amikor tetszik valaki?
"Az egyenjogúság nem a férfi-nõi szerepek elmaszkírozását jelenti." Nem bizony. "Vagy engedjelek akkor elõre az ajtóban is?" Mégis, mit gondoltál??? Természetesen! Ha gyengébb vagyok nálad, vagy beteg vagyok, vagy öreg vagyok, vagy csomagom van - stb. Ugyanígy a helyed is átadhatod jármûvön. Vagy te nem segítesz a rászorulónak, ha az történetesen férfi? Tudod: ez lenne az egyenjogúság. Ezért harcoltatok... jó lenne, ha legalább ismernéd.
A kérdező hozzászólása: Nem mellesleg kezdeményeztem már fiúnál, de mind vették a lapot és elhívtak valahová vagy elkérték a számom, nem nekem kellett. Szóval, ha valaki alapvetõ helyzeteket nem használ ki, azzal nem lehet mit kezdeni, hiába nyiffog itt egyenjogúságról.
A kérdező hozzászólása: :D Ennyi töketlen, pipogya férfit.... Az egyenjogúság nem a férfi-nõi szerepek elmaszkírozását jelenti. Vagy engedjelek akkor elõre az ajtóban is? Hisz férfi vagy, de egyenjogúság van ugye... Majd ha 30 évesen is egyedül nyavalyogtok, akkor talán eszetekbe jut, hogy nem azt kellett volna várnotok, hogy egy nõ majd odajön és randira hív.... A férfi azért férfi, mert bátrabb, képes megvédeni, erõsebb és nem csinál be a gatyájába, ha egy csaj rámosolyog. Szóval ez a hozzáállás nevetséges, bocs.
"Az egyenjogúság nem erre vonatkozik" De bizony, hogy erre is vonatkozik! Olyan nincs, hogy amiben neked jó, abban egyenjogúak vagyunk - a többi pedig a férfi kötelessége. Egyenjogúság ott van, ahol egyetlen mondat sem kezdõdik úgy, hogy "a férfi dolga" vagy "a nõ dolga". Kezdeményezz csak, ha elég bátor vagy hozzá. Ha pedig nem vagy elég bátor - akkor ne kezdeményezz. Csak akkor ne mondj ilyen butaságokat, hogy a férfi mindenképpen kezdeményez. Nem fog õ sem. És ebben nagy szerepe van az egyenjogúságnak is - csak szólok.
A kérdező hozzászólása: Az egyenjogúság nem erre vonatkozik, hanem arra, hogy ugyanúgy fizessék meg a munkánkat és ugyanúgy legyen szavazati jogunk. Azért ne keverjük a szezont a fazonnal.... Nem a félénk srácokra gondolok, mint ti, hanem egy átlagos vagy nyitottabb, huszonéves emberre. Szerintem igenis, ha bejövök valakinek, kezdeményez. (Jó nyilván megfelelõ helyen és idõben) Nekem ez a tapasztalatom. Akinek tényleg kellek, lép, pláne, ha nem vagyok elutasító. Én is így vagyok lányként. Ha nem is randira hívom, de beszélgetést kezdeményezek, megszólítom, alkalmat teremtek.
Már mindent leírtak. Azok a nõk/férfiak terjesztik ezeket, akik szerint: 1) Ez a férfi dolga. (persze baromság, rengeteg ok miatt) 2) A "nõi büszkeség" miatt leesne az aranygyûrû, ha neki kéne megtenni. Valójában csak Õ maga gyáva ehhez. Ha egy srácnak tetszik valaki és magabiztosabb, bátrabb személyiség, akinek mondjuk nincsenek önértékelési gondjai, akkor persze, oda fog menni és csapja a szelet. :) De ha a srác mondjuk introvertáltabb, esetleg az önértékelése sincs a helyzet magaslatán, esetleg bizonytalan, akkor tetszhetsz neki akármennyire, reménytelennek fogja érezni és inkább magában tartja. Ezt sokan figyelembe sem veszik és csak dobálóznak kijelentésekkel. Én az utóbbi csoportot erõsítem és egyszer, úgy fél év gyötrõdés után mégis megerõszakoltam magam, hogy kezdeményezzek egy nekem tetszõ nõnél. De rájöttem, hogy azon túl, hogy megkönnyebbülést eredményezett, igazából megkímélhettem volna magam, mert kiderült utána /nagyon hamar/, hogy nem illenénk össze és ez csalódottsággal töltött el. Azóta nem is megyek a külsõre, csak a belsõre. (persze valamennyit számít a külsõ, de nem lesz mérvadó) 23/F
Nem feltétlenül, nem mindenki mer odamenni, és ez bizony sok dolog miatt lehet, de nem miattad.Attól még tetszel nekik, csak kezdeményezni nem mernek, ilyen egyszerû.Ha neked van bátorságod hozzá, akár te is megtehetnéd a kezdõ lépést. :)
Nem tudom, miért terjednek ilyen butaságok! Ha valakinek tetszel, akkor vagy oda mer menni hozzád - vagy nem. Lehet, hogy egy életen át imádni fog - messzirõl. Tudod, a férfiak nem egyformák. Még egy dolog: egyenjogúság van. Ezért küzdöttetek: akkor most használd is ki!
Lehet, hogy csak fél, de ha tényleg bejössz neki, akkor kezdeményezni fog, csak lehet, hogy késõbb. Ne izgulj, majd minden magától menni fog. ;) (tapasztalat)

Igaz, hogy ha negyedkanál fahéjat szórok az ételeimre, megelőzhetem azt hogy zsírként tárolja el a szervezetemben, mintsem elégetné? !

Legjobb válasz: nem, ez nem igaz, ez egy ilyen nõk lapja marhaság, mint pl az hogy az ananász zsírégetõ.. stb. szal, nem igaz.

nem, ez nem igaz, ez egy ilyen nõk lapja marhaság, mint pl az hogy az ananász zsírégetõ.. stb. szal, nem igaz.
nem, akkor már csontsovány lennék.
az ananász tényleg zsírégetõ
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) bár énis nehezen hittem el.
"az ananász tényleg zsírégetõ" neked üzenem: "Érdekesség hogy az ananászról elsõsorban zsírbontó hatást feltételeznek, holott ez sajnos nem igaz, mert ehhez nagyon nagy mennyiségeket kellene elfogyasztani belõle. Azonban magas a szénhidráttartalma, ráadásul nem kizárólag gyümölcscukrot hanem szõlõ-és répacukrot is találhatunk benne"

Az igaz, hogy ha megtanulok tudatosan álmodni, akkor az segít, hogy megváltozzon a személyiségem?

Nemrég olvastam a tudatos álomról és ott azt írták, hogy ha valakinek személyiségbeli problémái vannak,annak segít, hogy meg tudjon változni.Én nagyon szeretnék megtanulni tudatosan álmodni, egyrészt mert nagyon zárkózott és félénk típus vagyok,és emiatt már általános iskolás korom óta barátaim sincsenek.Ezen már régóta szeretnék változtatni és végre kitörni ebb?l a burokból, de ha idegen embereket kell leszólítanom, akkor el?tör bel?lem a szorongás és nem merem megtenni.Másrészt pedig annyira jó érzés lehet, hogy én irányíthatom az álmaimat, miközben tudom, hogy csak álom az egész.Már párszor sikerült is, de mindig, ha felébredek, félek, hogy valaki meghallotta amit álmomban mondtam, vagy látta amit tettem, emiatt viszont nem mindig tudom az álmaimban igazán elengedni magam és megtenni azokat a dolgokat, amiket a valóságban tudom, hogy nem mernék.Meg azt is olvastam, hogy a tudatos álom segít megtalálni a személyiségbeli problémák okát, valamint, hogy megismerjem önmagamat.Valamint, akár visszamehetünk a múltba is,ami talán segíthet felderíteni ezeknek a problémáknak az okát.

Legjobb válasz: Gondolj bele, mióta segít az emberen az, ha álmodik? Az álom igaz kihatással tud lenni az emberre, de a személyiséged csak te magad, éber állapotban, tudatos cselekvésekkel tudod formálni. Például ha sokat rágod a körmöd, ráveszed magad, hogy most aztán nem. Nagy akarat kell hozzá. Vagy ha pánikolsz a szerepléstõl: nagy levegõ, és tarts például elõadást az osztálytársaid elõtt az egyik tanórán. Minden rajtad áll, és nem az álmaidon. Ha az álmaidban élsz, a valóság még nehezebb lesz.

Gondolj bele, mióta segít az emberen az, ha álmodik? Az álom igaz kihatással tud lenni az emberre, de a személyiséged csak te magad, éber állapotban, tudatos cselekvésekkel tudod formálni. Például ha sokat rágod a körmöd, ráveszed magad, hogy most aztán nem. Nagy akarat kell hozzá. Vagy ha pánikolsz a szerepléstõl: nagy levegõ, és tarts például elõadást az osztálytársaid elõtt az egyik tanórán. Minden rajtad áll, és nem az álmaidon. Ha az álmaidban élsz, a valóság még nehezebb lesz.
Elnézést, de most nagyon off leszek. Teljesen átérzem a problémádat, kedves kérdezõ! Még az óvodai rossz élmények is stimmelnek. :( 20/L
A kérdező hozzászólása: Utolsó:Az igazat megvallva a mi családunk összességében zárkózott és társaságkerülõ, de talán nálam a legrosszabb a helyzet.(És ezt most nem önsajnálatból mondom, mert sokan állandóan azzal jönnek, hogy fejezzem már be az önsajnálatot, de én ismerem magamat a legjobban, nem õk)Sztem ez a családban, azért is van jelen, mert nem szoktunk a rokonokhoz sem menni az utóbbi idõben és a nagy eseményekre se szívesen megyünk el.Apukám és a bátyám nem annyira zárkózott, könnyen teremtenek kapcsolatot, meg anyukám is eléggé közvetlen és barátságos.A húgomnak is vannak barátai és, ha velük van nagyon nyitott típus.Csak egyedül nekem nincsenek barátaim és csak a húgommal merek errõl a problémámról beszélni.
Pedig akkor kezd el kialakulni az "önképed", és nagyon fontosak az elsõ tapasztalatok. Azt javaslom indulj el ezen a vonalon, és sorold fel az összes olyan eddigi tapasztalatodat, ami ezt a kisebbségi érzést támasztja alá. Ha kell, írd le õket papírra. Vedd õket szemügyre és gondolj bele, hogy a szituációkban mi vezetett a konfliktushoz, hogy pattant ki. Meg fogod találni azt az "õshitedet" ami miatt vonzod ezeket a drámákat az életedbe. Nem egyszerû, dolgozni kell rajta. Más, apukád, anyukád például milyen személyiség? Õk hogy oldották volna meg a helyzetet, ha õk kerülnek hasonló konfliktusba? Az is fontos, hogy milyen viselkedésmintát láttál a szüleidtõl.
A kérdező hozzászólása: Ha visszaemlékszem az óvodás koromra, akkor már ott volt 2-3 lány, akik állandóan bántottak, és emiatt mindig a gondozónõk háta mögé bújtam, hogy megvédjenek azoktól a lányoktól.Az egyik lány, aki bántott, õ volt az, akivel meg kellett osztanom az öltözõ szekrényemet, de nagyon rendetlen volt, és emiatt lehet, hogy az anyukám szólt az õ anyukájának, hogy figyeljen egy kicsit jobban oda a gyerekére és sztem ez nem tetszett neki. Valószínû, hogy visszajutott a lány fülébe és emiatt kezdett el bántani.Már számtalanszor próbáltam visszagondolni kiskoromra, de még mindig nem hiszem el, hogy az óvodáskori bántások miatt még 19 évesen sincsenek barátaim.
Neked is az a bajod, mint sok más embernek akik szoktak pl a párkapcsolat topikba írni. Önértékelési probléma. Vagyis azt gondolod, hogy te "értéktelen" vagy, nyilván más ember szinte már zokon venné ha szólnál hozzá, vagy bekapcsolódnál egy téma megvitatásába. Ez nyilván valami múltbéli eseményben gyökeredzik, pl túlságosan elnyomó szülõk, osztálytársak stb. Õszintén próbálj meg visszaemlékezni, hogy mikor volt legelõször "kisebbségi" érzésed. Ez akár 5-6 éves korod is lehet! Olvass utánna a neten, van néhány könyv is ami hasznos lehet. (Colin C Tipping -Sorsfordito megbocsajtas, Jane Roberts - A személyes valóság természete.) A fizikai síkon jelentkezõ problémákat a fizikai síkon tudod megoldani, a fókuszpontod a jelenben van. Az álmok abban segítenek, hogy felismerd, hogy mely területeken kell munkálkodni.
ja
Én azt hallottam még régebben nem biztos hogy igaz, hogy ha valaki nagyon magas fokon ûzi az éber álmodást egy idõ után eljuthat arra a pontra hogy nem tudja megkülönböztetni mi az álom és mi a valóság. Azért szerintem ez elég durva elég necces... szívesen éber álmodnék gyermek koromban valahogy ösztönösen képes voltam rá, nem tudom hogy, de most felnõttnént már nem igen megy, csak nagyon ritkán és közel sem olyan tudatosan. Inkább befolyásolni tudom az eseményeket sem mint irányítani, de az is igaz, nem is tettem érte semmit.
Utolsó: ez amolyan legenda. Elég szembeötlõ a különbség.
Utolsó elõtti... :)

Az tényleg igaz, hogy ha nem jön meg rendesen, akkor fogamzásgátló tablettát kell szedni?

mert nekem nem jön meg mindig,van h pár hónapot kimarad.félek elmenni nőgyógyászhoz :/ nem akarok gyógyszert szedni.....itt olvastam ,hogy egy lány írta,hogy ő szed fogamzásgátlót különben meg sem jönne neki :/

Legjobb válasz: Nem, nem igaz. Azok a dokik írnak ilyen problémára azonnal tablettát, akik: - nem értenek a dolgukhoz - magasról leszarják, hogy igazából mi a gondod, úgy vannak vele, majd kezelik akkor, mikor gyereket akarsz. Ugyanis a rendszertelen menstruációt a fogamzásgátló tabletta NEM kezeli. A tabletta úgy mûködik, hogy kikapcsolja a saját ciklusodat, és helyette a tablettában lévõ hormonok ill. azok idõnkénti megvonása (7 napos szünet) szabályos idõközönként vérzést hoz létre, mintha menstruálnál. Igazából azonban ennek nincs köze a saját ciklusodhoz. Tehát szabályosnak szabályos lesz, az biztos, csak igazából nem is menzesz, hanem egy megvonásos vérzés a tabletta miatt. És ez bizony veszélyes. Ugyanis ha vkinek nincs rendszeres ciklusa (ez alatt nem pár napos ingadozást értek, hanem mondjuk teljesen öszevissza, vagy hónapokat kimarad), az azt jelzi, hogy vmi nincs rendben. Ha alapból rosszul mûködik a hormonrendszered, és kikapcsolják tablettával, akkor nagyon jó esély van rá, hogy az abbahagyás után aztán az égvilágon semmilyen ciklusod nem lesz. Az lenne a fontos, hogy alapos vizsgálatokkal kiderítsék a rendszertelenség valódi okát és azt kezeljék. Mert ha mindenféle problémafelderítés nélkül elkezded a tablettát, akkor majd szenvedhetsz akkor, mikor gyereket szeretnél. Csak sajnos manapság iszonyatosan nehéz olyan orvost találni, aki tényleg utánajár a dolgoknak, nem csak felírja a gyógyszert.

Nem, nem igaz. Azok a dokik írnak ilyen problémára azonnal tablettát, akik: - nem értenek a dolgukhoz - magasról leszarják, hogy igazából mi a gondod, úgy vannak vele, majd kezelik akkor, mikor gyereket akarsz. Ugyanis a rendszertelen menstruációt a fogamzásgátló tabletta NEM kezeli. A tabletta úgy mûködik, hogy kikapcsolja a saját ciklusodat, és helyette a tablettában lévõ hormonok ill. azok idõnkénti megvonása (7 napos szünet) szabályos idõközönként vérzést hoz létre, mintha menstruálnál. Igazából azonban ennek nincs köze a saját ciklusodhoz. Tehát szabályosnak szabályos lesz, az biztos, csak igazából nem is menzesz, hanem egy megvonásos vérzés a tabletta miatt. És ez bizony veszélyes. Ugyanis ha vkinek nincs rendszeres ciklusa (ez alatt nem pár napos ingadozást értek, hanem mondjuk teljesen öszevissza, vagy hónapokat kimarad), az azt jelzi, hogy vmi nincs rendben. Ha alapból rosszul mûködik a hormonrendszered, és kikapcsolják tablettával, akkor nagyon jó esély van rá, hogy az abbahagyás után aztán az égvilágon semmilyen ciklusod nem lesz. Az lenne a fontos, hogy alapos vizsgálatokkal kiderítsék a rendszertelenség valódi okát és azt kezeljék. Mert ha mindenféle problémafelderítés nélkül elkezded a tablettát, akkor majd szenvedhetsz akkor, mikor gyereket szeretnél. Csak sajnos manapság iszonyatosan nehéz olyan orvost találni, aki tényleg utánajár a dolgoknak, nem csak felírja a gyógyszert.
Hát azért sima menszesz zavarra fogamzásgátlót írni elég baromság nem cukorka hogy oszotogatni kéne. De ilyesfajta problémára ami már neked van el kéne menni nõgyógyászhoz nem játék...
Sima menszeszre NEM baromság fogamzásgátlót irni, gondolom az elözö válaszolönak 6 diplomája van, és nem unatkozö tini. Menj el nögyögyhoz, tudom, hogy cikinek érzed, de semmi gáz nincs benne, több mint valószinü, hogy egy gyenge fogamzásgátlót fog felirni, DE MAGADTÓL SEMMIKÉPP NE KEZDJ EL SZEDNI SEMMIT !
Úgy értem a sima menszesz zavart, hogy néha késik egy két napot, és nem percre pontosan jön meg. Bocsi ha nem tudsz szövegérteni az már nem az én gondom :) Ha már nem jön meg vagy 15 napokat késik persze szükséges lehet de sok tinédzser pi*csa az apró cseprõ problémáira is fogamzásgátlót használ mintha valami vitamin lenne...
Ez a nõgyógyászok parasztvakítása, hogy minél korábban elkezdjünk fog.gátlót szedni és ettõl függjünk, majd az abbahagyás után ugyanúgy ne legyen normális ciklusunk. Én is beleestem ebbe a csapdába már 15 évesen sajnos. Ccickafark teát próbáld ki, attól rendszeres lesz :)
ja és nekem is úgy jöt meg, hogy kaptam egy gyógyszert, amitõl 3nap múlva menstruáltam és onnantól kezdve 7évig szedtem fog.gátlót.
kell? senki nem kötelez rá.
A kérdező hozzászólása: de jóóó :/....most már tényleg nagyon megijedtem.mert van hogy 2-3 hónapig semmi.szóval lehet gyerekem sem lehet majd ? :( elmegyek nõgyógyászhoz! köszi a válaszokat

Igaz, hogy ha minõségi módon akarok zenét hallgatni, ne hangfalat vegyek, hanen egy nagyon jó fejhallgatót?

Azt mondják, a hangszóró nem olyan minõségi, vagy ha igen, az nagyon borsos áron kapható.

Legjobb válasz: Így van!Ha jó hangfalat akarsz akkor borsos lesz az ára és függ a szoba nagyságától,az erõsítõ teljesítményétõl stb. tehát ha azt akarod hogy szépen és nagyot szóljon vegyél egy jó fejhallgatót és lesz minõség és basszus is. Nekem egy közepes LG telefon fülese van és nagyon jó a hangja és mivel fülbe dugós így ha rendesen be van illesztve a füledbe akkor igazán hatalmasat is tud szólni és a basszus is átlagon felüli.Telefonról hajtom nagyon jól szól és kb 2000 ft-os tétel.Van nagy fejhallgatóm is de hangban is és basszusban is a kis füles lekörözi

Így van!Ha jó hangfalat akarsz akkor borsos lesz az ára és függ a szoba nagyságától, az erõsítõ teljesítményétõl stb. tehát ha azt akarod hogy szépen és nagyot szóljon vegyél egy jó fejhallgatót és lesz minõség és basszus is. Nekem egy közepes LG telefon fülese van és nagyon jó a hangja és mivel fülbe dugós így ha rendesen be van illesztve a füledbe akkor igazán hatalmasat is tud szólni és a basszus is átlagon felüli.Telefonról hajtom nagyon jól szól és kb 2000 ft-os tétel.Van nagy fejhallgatóm is de hangban is és basszusban is a kis füles lekörözi
6-ra. FÜLhallgató (agybadugós) nem játszik, ha a hangminõségrõl van szó. Minimum egy tisztességes CD játszó és Hi-Fi FEJhallgató.
Na na na nehogy már megmagyarázd azt hogy egy "vacak" 2000.-Ft.-os Lg FÜLhallgató maximális profi hangzást nyújt... Nem azt mondom hogy csak a drága a jó, de sajnos ezen a területen az igazi minõség magas árral jár. Ajánlom menj el egy ezzel foglalkozó boltba és próbálj ki egy legalább 20-30 ezer forintos FEJhallgatót.. Ja és hogy simán telefonról hajtod meg már az egy komolytalan dolog és csak azt áruod el vele hogy totál nem értesz az egészhez...csak akkor ne okoskodnál
A vesszõ lemaradt, a gyengébbek kedvéért a füles fémbõl van nem úgy mint a mûanyagból készült kínai silány minõségû vackok, a rajta lévõ gumi cserélhetõ / 2 méret van belõle/ Remélem így már mindenki megértette!!!
"Teljesen fémbõl van a kis gumi" Hajjajj, van képzavar bõven. :D
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hidd el sokan azt hiszik hogy vesznek egy nagyon drága készüléket és az az isten, de sajnos nem így van.A kis LG füles 3100 ft újonnan és 15 ezer ft-ig szinte minden fejhallgatót mellett megállja a helyét.Nem össze keverendõ a 300 ft-os kínai mûanyag vackokkal.Teljesen fémbõl van a kis gumi ami a füledbe illeszkedik cserélhetõ 2 méretet adnak hozzá.Nem kell 250-300 ezer ft ahhoz hogy minõségi zenét hallgass! Nakamichi erõsítõ 30-40 ezer ft körül, hangfalpár 60 ezer ft körül/ 3 utas minõségi, 30-as méllyekkel 98 dB-es ami már 30 wattal nagyot nyom és nem kell mellé 25 ös szubbláda hogy mély legyen/.Panasonic RV-32-es dvd lejátszó /volt denon dcd 1500 ae lejátszóm aminek az ára 200 ezer ft felett volt és bármikor mellé mertem rakni a pana dvd-t aminek az ára 5 ezer ft használtan.Így kb 100-110 ezerbõl kijön egy viszonylag jó hang amit ha más komponensekbõl akarsz összerakni, akár 300 ezer ft felett is lehet a végeredmény.Mindezt akkor tudod megvalósítani ha van tapasztalatod és sok rendszert kipróbáltál már.Ha kevés a tapasztalat rá lehet költeni 500 ezer ft-ot is a rendszerre hogy elérd a megfelelõ hanghatást.Itt neked kell döntened az elképzelésed és a pénztárcád kereteit összehangolva, de érdemes elõször utánna olvasgatni mielõtt beleugrol egy költséges mutatványba.
3-as, én is mindig ezt a hasonlatot mondom... szerintem a kotont, az alkoholmentes sört, meg a fejhallgatót ugyanaz az ember találta ki... :P Kérdezõ: annyira ez ne szegje a kedved, igazán jó fülessel is élmény a zenehallgatás, mint ahogy...
Pontosan így van, ugyanazt a hangminõséget sokkal könnyebb fejhallgatóval elérni, de a fejhallgatós lehallgatás más élmény. Valamit valamiért... Ha az arányokat nézzük: egy 50 ezres fejhallgató simán szól úgy, mint egy félmilliós hangdoboz...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fejhallgatót vehetsz, de ilyen 2 eft-os agyba dughatós fülhallgatók amit az elsõ írt, mindent csinálnak, csak szépen nem szólnak... 2 eft-ért nem fogsz minõséget kapni. :D 20-30 eft körül már vannak olyan FEJhallgatók, amik egész jól szólnak, viszonyításképp, hogy szobában hasonló hangzást érj el, kell venned 50-60 eft körül egy polcsugárzó párt, hozzá egy erõsítõt szintén 50-60 eft-ért, majd egy aktív subládát szintén 50-60 eft-ért hogy legyen mélyed. Bár ezek a 100 eft alatti mélyek, nem igazán zenére valók, mert lassúak, inkább mozira. A B verzió, hogy 100-120 eft körül veszel egy hangfalpárt, és 60-80-ért erõsítõt mellé, ez nem fog annyira mélyre menni mint a külön sub, de szebben fog szólni. Vagy komolyabb mélyet, vagy komolyabb álló hangfalat veszel. Az, hogy lemenj mélyre, és hangos is legyen, szépen is szóljon, mind a 3 olyan tulajdonság, ami egy készülék árát növeli. 250-300 eft körül talán összeraksz egy rendszert, ami egy hifi minõséget hoz, mondjuk olyan 35-20000 Hz-ig, egész hangosan. Ha szobában, szabad levegõt akarsz döngölni, jó minõségben, mocsok drága mulatság. Fejhallgatóval 8-10-ed annyiból kihozol egy hasonló hangzást. De az meg tudod olyan, mint az alkohol mentes sör, vagy óvszerben szexelni, nem az igazi... :)
Nekem van egy AKG K66-os fejhallgatóm, ami elég jól szól fejhallgatóerõsítõrõl de sokkal jobban szeretem a hangfalaimról hallgatni a zenét, mert nem annyira fárasztó és nem izzad be a fülem.
Szerintem egy felsõ kategóriás pl. Apple készüléknek már van olyan minõségû fejhallgató kimenete, amivel akár egy audiofil rendszert is el lehetne hajkurászni, persze megfelelõ hanganyaggal.

Az igaz, hogy ha elhiszed magadról hogy szép vagy akkor a környezeted is elhiszi? : )

Legjobb válasz: Nem, de nagyobb lesz az önbizalmad amitõl szimpatikusabb leszel és hamarabb elérsz dolgokat. Viszont az is igaz, hogy ha eddig csak anyukád mondta, hogy szép vagy, akkor azt nem kell feltétlenül elhinni.

Nem, de nagyobb lesz az önbizalmad amitõl szimpatikusabb leszel és hamarabb elérsz dolgokat. Viszont az is igaz, hogy ha eddig csak anyukád mondta, hogy szép vagy, akkor azt nem kell feltétlenül elhinni.
Igazán nincsmit, szeretem az ilyen elgondolkoztató kérdéseket :)
A kérdező hozzászólása: utolsó, köszi:)
Hát, valamilyen szinten igaz. Vannak olyan emberek, akik alapjáraton nem tartoznak a szépségideál kategóriába (pl. fényképen), de a kisugárzása, a személyisége annyira magával ragadó, hogy "megszépül" tõle. A fotogén arcot most ne keverjük bele inkább. De aki mondjuk nem olyan szép, viszont elfogadja magát, tényleg jobban figyelnek rá az emberek. Saját tapasztalatom: nem érzem szépnek magam, pedig tudom, hogy nem vagyok csúnya. Találtam egy jobb frizurát magamnak, kontaklencsére váltottam, és szebbnek érzem magam. Lehet, hogy külsõre tényleg sokkal jobban nézek ki, de jobban is érzem magam. 1 hete sokkal több ember "néz meg" az utcán (pedig elöl deszka hátul léc vagyok, csak nagyon nagy szemeim vannak meg szép arcom, állítólag..) , jön oda kérdezõsködni (pl. tegnap múzeumok éjszakáján), vagy hasonlók. Szóval igen, van benne valami:D
hány éves vagy? lány, fiú?
nem :D Egy másikat. Viszont ezek szerint neked ezek megvannak, nekem meg nincsenek. Szóval akár cserélhetnénk :)
10:34 - jajj, persze... tudom melyik könyvet... vagy ezt a titok címût akarod küldeni... vagy ezt a váltsd valóra legvadabb álmaid, igaz?
Ha van kedved olvasni küldj egy privit, és küldök egy könyvet neked :)
Én azt gondolom, hogy a szépség relatív dolog. Nekem tetszik egy férfi, de például az anyukámnak nem. Persze minden kornak megvan a maga szépségideálja, és aki ahhoz a legközelebb áll, arra azt mondják, õ a szép. Azt ne felejtsd el, hogy az ideálok változnak. Szerintem amirõl te írsz, az önbizalmi kérdés. Ha szereted, elfogadod magad olyannak, amilyen vagy, mások is könnyebben fognak elfogadni. Példám erre: volt egy dundi kolléganõm, aki bármit viselt, mármint ruhát, minden jól állt neki. Egyszerûen tudta viselni a ruhákat. Pedig szerintem nem volt szép nõ, ráadásul idõsebb is volt, de mégis nagyon nõies. Ilyen dolog ez.
Bizonyos mértékig igen, de ha nagyon csúnya vagy, és szépnek hiszed magad, akkor csak beképzeltnek fognak tartani.
Abszolút. Ugyanis máshogy viselkedsz, úgy viselkedsz, mint egy szép ember. Kihúzod magad, stb. Ez nagyban befolyásolja az emberek megítélését.
de csak játékban...
ez szimplán a "külsõ nem minden" dolog. én is meg tudok szeretni csúnya lányokat, ahogy szép, de iszonyat bunkó, primitív lányokat meg megutálni...
A kérdező hozzászólása: mert pl van egy csaj akit elõször megláttam iszonyat csúnya volt, miután megismertem szépnek látom:)
mindig lesznek olyanok, akik elérik, hogy elhidd az ellenkezõjét. lehet pusztán azért, mert nem tetszik nekik, hogy hiszel önmagadban. vannak ilyen elmebetegek.
Mindenki ezt mondja...nem tudom, hogy igaz-e én még nem tudom magamról elhinni...:D 18/F
Nem attól még lehetsz ronda a környezeted szerint de az biztos hogy pozitív irányba befolyásolod az emberek vélemény képét magadról.Sokan jóban kedvelik az ilyen embert de ennek semmi köze külsõségi dolgokhoz.
önámítókból olyan sok van már

Szerintetek az igaz, hogy ha valakinek van fogadott orvosa, de az valamiért nem megy be a szülésre, akkor az ügyeletes orvos nem igazán akar segíteni? Ha igen, miért veszélyeztetik két ember életét?

Legjobb válasz: HA a dokid tuti nem megy be akkor az ügyelets orvos biztos lefogja vezetni a szülést Ha van rá esély hogy a dokid beér akkor szoktak vonakodni

HA a dokid tuti nem megy be akkor az ügyelets orvos biztos lefogja vezetni a szülést Ha van rá esély hogy a dokid beér akkor szoktak vonakodni
én nem így tapasztaltam, vannak ügyeletes orvosok, akik nem tesznek sokat a kismamákért, de ezek emberileg ilyenek, függetlenül a fogadott orvosodtól. Akik kismamák most meghaltak, mind a fogadott orvos "keze által". Ez szerintem orvos kérdése. Ha kifogsz egy jó ügyeletest, akkor mindent meg fog tenni érted. De kifoghatsz egy [email protected] fogadott dokit is és ott maradsz. A másik pedig mellettem volt egy vajúdú nõ, felhívták az orvosát (egy neves fõorvos, aki beüzent, hogy természetes szülés lesz, hagyják vajúdni, reggel 7-re érkezik)Na most az ügyeletben én fiatal kisdokikkal(megkockáztatom rezidensekkel)találkoztam, persze, hogy nem tesznek semmit / nem mernek tenni semmit, amikor egy fõorvos ezt üzeni. (És hozzá teszem 3 kg-os kicsi babát jósoltak és lett neki közel 5 kg-os, 65 cm babája, de reggel hétig vajúdott és megszülte, nem ez volt legszebb napja.) Az én orvosom olyan volt, mindenki megmondta a városban, hogy õ nem üzenget, indul, ha hívják. De amíg nem hívták, én úgy éreztem, mindent megtettek értem az ügyeletben lévõ orvosok.
nekem akkor hatalmas szerencsém volt az ügyeletes dokival!nem vonakodtak semmitõl, tették amit kellett tenniük és uúy ahogy kellett!

Igaz, hogy ha valaki bejön a kertembe az engedélyem nélkül és a kutyám megtámadja, de nincs kiírva, hogy harapós kutya, akkor engem büntetnek meg?

Ha igaz, akkor aki bejött, azt is megbüntetik, vagy csak engem?

Legjobb válasz: szia ugytudom igaz, téged büntetnek meg. én kérdeztem egy rendõr barátomat, mert képzeld hajnali 2 kor valaki csöngetett, kimentem (férjem dolgozott) illetve kiszóltam ki az siri csend volt a kutyám (németjuhász) bent alszik a lakásban , kijött velem ott ült mellettem az ajtóban, erre pár perc mulva megint csengettek erre a rocky ezerrel a kapunak ugrott. na fogtam a gázsprét, meg a kutyát kimentem de nem volt már senki. ezért kérdeztem a rendör haverunkat mi van ha bejön valaki és a kutyám letépi a lábát,azt mondta ha fel van tüntetve hogy a kutya harap akkor semmi mert minek jött be. Ha a kutya kint az utcán marja meg akkor baj, mert csak a magánterület és a feltüntetett kutya harapra vonatkozik a jogosság.

szia ugytudom igaz, téged büntetnek meg. én kérdeztem egy rendõr barátomat, mert képzeld hajnali 2 kor valaki csöngetett, kimentem (férjem dolgozott) illetve kiszóltam ki az siri csend volt a kutyám (németjuhász) bent alszik a lakásban , kijött velem ott ült mellettem az ajtóban, erre pár perc mulva megint csengettek erre a rocky ezerrel a kapunak ugrott. na fogtam a gázsprét, meg a kutyát kimentem de nem volt már senki. ezért kérdeztem a rendör haverunkat mi van ha bejön valaki és a kutyám letépi a lábát, azt mondta ha fel van tüntetve hogy a kutya harap akkor semmi mert minek jött be. Ha a kutya kint az utcán marja meg akkor baj, mert csak a magánterület és a feltüntetett kutya harapra vonatkozik a jogosság.
Igen ez igaz.Vagyonõr vagyok, nekünk ezt ugy tanították, hogy lehet csak tévedésbõl jön be vagy vizet akar kérni.Városi rendõrkapitány szavai.Szomorú de ez M.o.
Sajnos ebben az országban magadat és értékeidet törvényes úton nem védheted meg! Ezt Láposi Lõrinc mondta. Keressetek rá ki az.

Igaz, hogy ha valakinek erősebb dioptriás szemüvege van, az nem szülhet természetes úton?

(A szem gyengesége, és az er?lködés közti összefüggés miatt) Vagy ez teljesen hülyeség?

Legjobb válasz: Nem hülyeség, a védõnõ tõlem is megkérdezte anno, hogy milyen erõs a szemüvegem. Az enyém -0.75-ös. Szerintem 4-es 5-ös rövidlátó szemnél kellene kikérni a nõgyógyász esetleg szemész véleményét bár pontos dioptriát én sem tudok. Álltólag a rövidlátásnál (ha nagyfokú) ha nagyon erõlködsz leválhat a retinád, megvakulhatsz. Ez mindenfajta erõlködésre igaz, nemcsak a szülésre.

Nem hülyeség, a védõnõ tõlem is megkérdezte anno, hogy milyen erõs a szemüvegem. Az enyém -0.75-ös. Szerintem 4-es 5-ös rövidlátó szemnél kellene kikérni a nõgyógyász esetleg szemész véleményét bár pontos dioptriát én sem tudok. Álltólag a rövidlátásnál (ha nagyfokú) ha nagyon erõlködsz leválhat a retinád, megvakulhatsz. Ez mindenfajta erõlködésre igaz, nemcsak a szülésre.
én 6-os, 7-es erõsséget hallottam, tehát nagyon rossz szemûnek kell lenni, hogy ez legyen a "kifogás". de szerintem ez is dokija válogatja.
Az erõlködés miatt sérülhetnek a látóidegek, de én úgy tudom, hogy ilyen szódásszifon effekt.Amúgy is a kitolási idõszakban be kell csukni a szemet.Viszont nekem érezhetõen romlott a szemem mióta babás vagyok.Mondjuk az, hogy most felesbõl lesz egyes az nem egy katasztrófa, lehet enyit baba nélkül is romlott volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Nekem az egyik szemem -2, 5 a másik-5 körül de sosem adtak olyan ersõ szemüveget, nem bírnám a különbség miatt.Vagyis, nem + fajta, akkor van esélyem rendesen szülni? Persze majd megbeszélem a dokival is, de idáig egyikük sem kérdezett rá.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!