Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy ha (2715 db)

Igaz, hogy ha valakit igazán szeretsz, mindent megbocsájtasz neki?

Legjobb válasz: hát ez nem igaz. ha így volna, akkor nem válnának el annyian.... vagy senki nem szerette a másikat igazán??? csak úgy csinált 10 -15 évig?? megcsalnak... minidg megbocsátasz?? vajon?

hát ez nem igaz. ha így volna, akkor nem válnának el annyian.... vagy senki nem szerette a másikat igazán??? csak úgy csinált 10 -15 évig?? megcsalnak... minidg megbocsátasz?? vajon?
Igen, igaz, csak nem olyan értelemben, ahogy te gondolod. Vegyünk példának egy megcsalást. Megbocsátom egyszer, kétszer, harmincszor - úgyis megbocsátom, ha szeretem és nem vakít el a bosszú meg a gyûlölet, mert látom benne a jót, és épp ezért nem tudok rá haragudni. De ez nem azt jelenti, hogy esélyt kap tõlem. Az lesõ és talán a második után még igen, de többé nem. És hiába érzem úgy, hogy õ az életem, el kell küldenem magamtól, miattam és miatta is. Miattam azért, mert megérdemlek egy normális életet, ahol megbecsülnek és tisztelnek, nincs szükségem felesleges szenvedésre; inkább fájjon egyszer nagyon, mint örökké megszokottan. Miatta pedig épp azért, mert szeretem, és nem akarok benne csalódni, és azt sem akarom, hogy olyanná váljon, aki agyba-fõbe csal egy másik nõt; nem akarom, hogy rossz ember legyen. Megbocsátok neki, de mindkettõnk érdekében határokat állítok föl.
Engem csak a családom és a barátnõim tudnak igazán megbántani(meg egypár ismerõsöm, akik nem rokonok és nem is családtagok)...de nekik sem bocsájtanék meg dolgokat..hiába szeretem/imádom õket..:S
Nem elméletileg. A gyakorlatban azonban igen, aminek az oka legtöbbször a másiktól függés, anyagi összefonódás, gyerekek érdekei. A tüske ez utóbbi esetben megmarad.
Azért az a mindent erõs túlzás. Vannak dolgok, amiket soha senkinek nem tudnék megbocsájtani, ez alól nem kivételek a családtagjaim sem, pedig õket imádom.
Nem. Nem lehet mindent megbocsátani.
Igen! Ha õ is szeret, nem tesz ilyet. De ha õ nem szeret engem akkor én minek szeretném? Vagyis szeret engem egy ebmer, én is szeretem õt, ha õ tényleg szeret akkor nem csinál olyasmit amit ne tudnék neki megbocsájtani.
nem, mert ha õ is szeret, akkor nem abból áll a kapcsolatunk, hogy folyamatosan meg kelljen bocsátanom dolgokat neki ha szeret tisztel annyira hogy nem bánt folyamatosan .. ha meg nem szeret akkor minek erõltetni?
Én nagyon szeretek sok embert, de ha a kutyámat bántanák, sose bocsájtanék meg nekik!
ha valakit igazán szeretsz sok minden felett szemet hunysz. viszont sok hatalmas disznoság után átgondolod ezt a szeretet is, alábbhagy az is és egy idõ után betelik a pohár.
Nem. A szeretet nem azt jelenti, hogy feláldozod magad, az érzéseid, önbecsülésed a másikért hanem, hogy képes vagy kompromisszumokra s a társad is, letudsz mondani valamirõl a másikért. Ha fáj, felöröl téged s a másik látva ezt se fejezi be a szenvedésed tárgyát akkor az már felõle nem szerelem.
Igen, de csak a családomra vonatkozóan érvényes. Egy férfinak nem tudnék megbocsájtani egy megcsalást, erõszakoskodást stb.
egyetértek az elõttem szólókkal. Még a saját gyerekednek se bocsátasz meg mindent. Annak mondjuk lehet többet, mint életed párjának. De ha mondjuk életed párját megöli a gyereked, azt megbocsátanád?
Na, na, na!Önbecsülésem azért még van, vagy legalább "nõi büszkeségem"..:)
nem, csak egy bizonyos határig, vagyis akkor is megbocsátok neki de inkább nélküle folytatnám az életem, legyen szó bárkirõl
Sok mindent, de nem mindent. Az apró hibákon nem érdemes vitatkozni, a nagyobbakat meg kell beszélni. Ha iszik, több idõt tölt a haverokkal, mint otthon, durva, agresszív, megcsal azt nem lehet és nem is érdemes megbocsátani.
Nem emlékeztek a Bibliában arra a példabeszédre, hogy hányszor kell megbocsátani? Nem is hétszer, nem is 77-szer, hanem hétszázhetvenhétszer... (valahogy így van.) De mi is az a megbocsátás? Az, hogy lenyeled a békát, és nem szólsz semmit? Vagy az, hogy gyûjtöd magadbana alenyelt békákat, és már majdnem hánysz miattuk? Azt hiszem, nem ez a helyes válasz. Nem lenyelni kell, hanem felülemelkedni. Próbáld beleélni magadat az õ godnolkozásába. Ezt hívják empátiának. Gondold ki, miért teszi ezt? Mit tennél te az õ helyében? Mit tehetnél te, hogy neki más válaszai legyenek. Itt találsz konkrét példákat: http://hu.wikibooks.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Wittizsu/Veszek..

Igaz, hogy ha negyedkanál fahéjat szórok az ételeimre, megelőzhetem azt hogy zsírként tárolja el a szervezetemben, mintsem elégetné? !

Legjobb válasz: nem, ez nem igaz, ez egy ilyen nõk lapja marhaság, mint pl az hogy az ananász zsírégetõ.. stb. szal, nem igaz.

nem, ez nem igaz, ez egy ilyen nõk lapja marhaság, mint pl az hogy az ananász zsírégetõ.. stb. szal, nem igaz.
nem, akkor már csontsovány lennék.
az ananász tényleg zsírégetõ
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) bár énis nehezen hittem el.
"az ananász tényleg zsírégetõ" neked üzenem: "Érdekesség hogy az ananászról elsõsorban zsírbontó hatást feltételeznek, holott ez sajnos nem igaz, mert ehhez nagyon nagy mennyiségeket kellene elfogyasztani belõle. Azonban magas a szénhidráttartalma, ráadásul nem kizárólag gyümölcscukrot hanem szõlõ-és répacukrot is találhatunk benne"

Az igaz, hogy ha megtanulok tudatosan álmodni, akkor az segít, hogy megváltozzon a személyiségem?

Nemrég olvastam a tudatos álomról és ott azt írták, hogy ha valakinek személyiségbeli problémái vannak,annak segít, hogy meg tudjon változni.Én nagyon szeretnék megtanulni tudatosan álmodni, egyrészt mert nagyon zárkózott és félénk típus vagyok,és emiatt már általános iskolás korom óta barátaim sincsenek.Ezen már régóta szeretnék változtatni és végre kitörni ebb?l a burokból, de ha idegen embereket kell leszólítanom, akkor el?tör bel?lem a szorongás és nem merem megtenni.Másrészt pedig annyira jó érzés lehet, hogy én irányíthatom az álmaimat, miközben tudom, hogy csak álom az egész.Már párszor sikerült is, de mindig, ha felébredek, félek, hogy valaki meghallotta amit álmomban mondtam, vagy látta amit tettem, emiatt viszont nem mindig tudom az álmaimban igazán elengedni magam és megtenni azokat a dolgokat, amiket a valóságban tudom, hogy nem mernék.Meg azt is olvastam, hogy a tudatos álom segít megtalálni a személyiségbeli problémák okát, valamint, hogy megismerjem önmagamat.Valamint, akár visszamehetünk a múltba is,ami talán segíthet felderíteni ezeknek a problémáknak az okát.

Legjobb válasz: Gondolj bele, mióta segít az emberen az, ha álmodik? Az álom igaz kihatással tud lenni az emberre, de a személyiséged csak te magad, éber állapotban, tudatos cselekvésekkel tudod formálni. Például ha sokat rágod a körmöd, ráveszed magad, hogy most aztán nem. Nagy akarat kell hozzá. Vagy ha pánikolsz a szerepléstõl: nagy levegõ, és tarts például elõadást az osztálytársaid elõtt az egyik tanórán. Minden rajtad áll, és nem az álmaidon. Ha az álmaidban élsz, a valóság még nehezebb lesz.

Gondolj bele, mióta segít az emberen az, ha álmodik? Az álom igaz kihatással tud lenni az emberre, de a személyiséged csak te magad, éber állapotban, tudatos cselekvésekkel tudod formálni. Például ha sokat rágod a körmöd, ráveszed magad, hogy most aztán nem. Nagy akarat kell hozzá. Vagy ha pánikolsz a szerepléstõl: nagy levegõ, és tarts például elõadást az osztálytársaid elõtt az egyik tanórán. Minden rajtad áll, és nem az álmaidon. Ha az álmaidban élsz, a valóság még nehezebb lesz.
Elnézést, de most nagyon off leszek. Teljesen átérzem a problémádat, kedves kérdezõ! Még az óvodai rossz élmények is stimmelnek. :( 20/L
A kérdező hozzászólása: Utolsó:Az igazat megvallva a mi családunk összességében zárkózott és társaságkerülõ, de talán nálam a legrosszabb a helyzet.(És ezt most nem önsajnálatból mondom, mert sokan állandóan azzal jönnek, hogy fejezzem már be az önsajnálatot, de én ismerem magamat a legjobban, nem õk)Sztem ez a családban, azért is van jelen, mert nem szoktunk a rokonokhoz sem menni az utóbbi idõben és a nagy eseményekre se szívesen megyünk el.Apukám és a bátyám nem annyira zárkózott, könnyen teremtenek kapcsolatot, meg anyukám is eléggé közvetlen és barátságos.A húgomnak is vannak barátai és, ha velük van nagyon nyitott típus.Csak egyedül nekem nincsenek barátaim és csak a húgommal merek errõl a problémámról beszélni.
Pedig akkor kezd el kialakulni az "önképed", és nagyon fontosak az elsõ tapasztalatok. Azt javaslom indulj el ezen a vonalon, és sorold fel az összes olyan eddigi tapasztalatodat, ami ezt a kisebbségi érzést támasztja alá. Ha kell, írd le õket papírra. Vedd õket szemügyre és gondolj bele, hogy a szituációkban mi vezetett a konfliktushoz, hogy pattant ki. Meg fogod találni azt az "õshitedet" ami miatt vonzod ezeket a drámákat az életedbe. Nem egyszerû, dolgozni kell rajta. Más, apukád, anyukád például milyen személyiség? Õk hogy oldották volna meg a helyzetet, ha õk kerülnek hasonló konfliktusba? Az is fontos, hogy milyen viselkedésmintát láttál a szüleidtõl.
A kérdező hozzászólása: Ha visszaemlékszem az óvodás koromra, akkor már ott volt 2-3 lány, akik állandóan bántottak, és emiatt mindig a gondozónõk háta mögé bújtam, hogy megvédjenek azoktól a lányoktól.Az egyik lány, aki bántott, õ volt az, akivel meg kellett osztanom az öltözõ szekrényemet, de nagyon rendetlen volt, és emiatt lehet, hogy az anyukám szólt az õ anyukájának, hogy figyeljen egy kicsit jobban oda a gyerekére és sztem ez nem tetszett neki. Valószínû, hogy visszajutott a lány fülébe és emiatt kezdett el bántani.Már számtalanszor próbáltam visszagondolni kiskoromra, de még mindig nem hiszem el, hogy az óvodáskori bántások miatt még 19 évesen sincsenek barátaim.
Neked is az a bajod, mint sok más embernek akik szoktak pl a párkapcsolat topikba írni. Önértékelési probléma. Vagyis azt gondolod, hogy te "értéktelen" vagy, nyilván más ember szinte már zokon venné ha szólnál hozzá, vagy bekapcsolódnál egy téma megvitatásába. Ez nyilván valami múltbéli eseményben gyökeredzik, pl túlságosan elnyomó szülõk, osztálytársak stb. Õszintén próbálj meg visszaemlékezni, hogy mikor volt legelõször "kisebbségi" érzésed. Ez akár 5-6 éves korod is lehet! Olvass utánna a neten, van néhány könyv is ami hasznos lehet. (Colin C Tipping -Sorsfordito megbocsajtas, Jane Roberts - A személyes valóság természete.) A fizikai síkon jelentkezõ problémákat a fizikai síkon tudod megoldani, a fókuszpontod a jelenben van. Az álmok abban segítenek, hogy felismerd, hogy mely területeken kell munkálkodni.
ja
Én azt hallottam még régebben nem biztos hogy igaz, hogy ha valaki nagyon magas fokon ûzi az éber álmodást egy idõ után eljuthat arra a pontra hogy nem tudja megkülönböztetni mi az álom és mi a valóság. Azért szerintem ez elég durva elég necces... szívesen éber álmodnék gyermek koromban valahogy ösztönösen képes voltam rá, nem tudom hogy, de most felnõttnént már nem igen megy, csak nagyon ritkán és közel sem olyan tudatosan. Inkább befolyásolni tudom az eseményeket sem mint irányítani, de az is igaz, nem is tettem érte semmit.
Utolsó: ez amolyan legenda. Elég szembeötlõ a különbség.
Utolsó elõtti... :)

Az tényleg igaz, hogy ha nem jön meg rendesen, akkor fogamzásgátló tablettát kell szedni?

mert nekem nem jön meg mindig,van h pár hónapot kimarad.félek elmenni nőgyógyászhoz :/ nem akarok gyógyszert szedni.....itt olvastam ,hogy egy lány írta,hogy ő szed fogamzásgátlót különben meg sem jönne neki :/

Legjobb válasz: Nem, nem igaz. Azok a dokik írnak ilyen problémára azonnal tablettát, akik: - nem értenek a dolgukhoz - magasról leszarják, hogy igazából mi a gondod, úgy vannak vele, majd kezelik akkor, mikor gyereket akarsz. Ugyanis a rendszertelen menstruációt a fogamzásgátló tabletta NEM kezeli. A tabletta úgy mûködik, hogy kikapcsolja a saját ciklusodat, és helyette a tablettában lévõ hormonok ill. azok idõnkénti megvonása (7 napos szünet) szabályos idõközönként vérzést hoz létre, mintha menstruálnál. Igazából azonban ennek nincs köze a saját ciklusodhoz. Tehát szabályosnak szabályos lesz, az biztos, csak igazából nem is menzesz, hanem egy megvonásos vérzés a tabletta miatt. És ez bizony veszélyes. Ugyanis ha vkinek nincs rendszeres ciklusa (ez alatt nem pár napos ingadozást értek, hanem mondjuk teljesen öszevissza, vagy hónapokat kimarad), az azt jelzi, hogy vmi nincs rendben. Ha alapból rosszul mûködik a hormonrendszered, és kikapcsolják tablettával, akkor nagyon jó esély van rá, hogy az abbahagyás után aztán az égvilágon semmilyen ciklusod nem lesz. Az lenne a fontos, hogy alapos vizsgálatokkal kiderítsék a rendszertelenség valódi okát és azt kezeljék. Mert ha mindenféle problémafelderítés nélkül elkezded a tablettát, akkor majd szenvedhetsz akkor, mikor gyereket szeretnél. Csak sajnos manapság iszonyatosan nehéz olyan orvost találni, aki tényleg utánajár a dolgoknak, nem csak felírja a gyógyszert.

Nem, nem igaz. Azok a dokik írnak ilyen problémára azonnal tablettát, akik: - nem értenek a dolgukhoz - magasról leszarják, hogy igazából mi a gondod, úgy vannak vele, majd kezelik akkor, mikor gyereket akarsz. Ugyanis a rendszertelen menstruációt a fogamzásgátló tabletta NEM kezeli. A tabletta úgy mûködik, hogy kikapcsolja a saját ciklusodat, és helyette a tablettában lévõ hormonok ill. azok idõnkénti megvonása (7 napos szünet) szabályos idõközönként vérzést hoz létre, mintha menstruálnál. Igazából azonban ennek nincs köze a saját ciklusodhoz. Tehát szabályosnak szabályos lesz, az biztos, csak igazából nem is menzesz, hanem egy megvonásos vérzés a tabletta miatt. És ez bizony veszélyes. Ugyanis ha vkinek nincs rendszeres ciklusa (ez alatt nem pár napos ingadozást értek, hanem mondjuk teljesen öszevissza, vagy hónapokat kimarad), az azt jelzi, hogy vmi nincs rendben. Ha alapból rosszul mûködik a hormonrendszered, és kikapcsolják tablettával, akkor nagyon jó esély van rá, hogy az abbahagyás után aztán az égvilágon semmilyen ciklusod nem lesz. Az lenne a fontos, hogy alapos vizsgálatokkal kiderítsék a rendszertelenség valódi okát és azt kezeljék. Mert ha mindenféle problémafelderítés nélkül elkezded a tablettát, akkor majd szenvedhetsz akkor, mikor gyereket szeretnél. Csak sajnos manapság iszonyatosan nehéz olyan orvost találni, aki tényleg utánajár a dolgoknak, nem csak felírja a gyógyszert.
Hát azért sima menszesz zavarra fogamzásgátlót írni elég baromság nem cukorka hogy oszotogatni kéne. De ilyesfajta problémára ami már neked van el kéne menni nõgyógyászhoz nem játék...
Sima menszeszre NEM baromság fogamzásgátlót irni, gondolom az elözö válaszolönak 6 diplomája van, és nem unatkozö tini. Menj el nögyögyhoz, tudom, hogy cikinek érzed, de semmi gáz nincs benne, több mint valószinü, hogy egy gyenge fogamzásgátlót fog felirni, DE MAGADTÓL SEMMIKÉPP NE KEZDJ EL SZEDNI SEMMIT !
Úgy értem a sima menszesz zavart, hogy néha késik egy két napot, és nem percre pontosan jön meg. Bocsi ha nem tudsz szövegérteni az már nem az én gondom :) Ha már nem jön meg vagy 15 napokat késik persze szükséges lehet de sok tinédzser pi*csa az apró cseprõ problémáira is fogamzásgátlót használ mintha valami vitamin lenne...
Ez a nõgyógyászok parasztvakítása, hogy minél korábban elkezdjünk fog.gátlót szedni és ettõl függjünk, majd az abbahagyás után ugyanúgy ne legyen normális ciklusunk. Én is beleestem ebbe a csapdába már 15 évesen sajnos. Ccickafark teát próbáld ki, attól rendszeres lesz :)
ja és nekem is úgy jöt meg, hogy kaptam egy gyógyszert, amitõl 3nap múlva menstruáltam és onnantól kezdve 7évig szedtem fog.gátlót.
kell? senki nem kötelez rá.
A kérdező hozzászólása: de jóóó :/....most már tényleg nagyon megijedtem.mert van hogy 2-3 hónapig semmi.szóval lehet gyerekem sem lehet majd ? :( elmegyek nõgyógyászhoz! köszi a válaszokat

Az igaz, hogy ha elhiszed magadról hogy szép vagy akkor a környezeted is elhiszi? : )

Legjobb válasz: Nem, de nagyobb lesz az önbizalmad amitõl szimpatikusabb leszel és hamarabb elérsz dolgokat. Viszont az is igaz, hogy ha eddig csak anyukád mondta, hogy szép vagy, akkor azt nem kell feltétlenül elhinni.

Nem, de nagyobb lesz az önbizalmad amitõl szimpatikusabb leszel és hamarabb elérsz dolgokat. Viszont az is igaz, hogy ha eddig csak anyukád mondta, hogy szép vagy, akkor azt nem kell feltétlenül elhinni.
Igazán nincsmit, szeretem az ilyen elgondolkoztató kérdéseket :)
A kérdező hozzászólása: utolsó, köszi:)
Hát, valamilyen szinten igaz. Vannak olyan emberek, akik alapjáraton nem tartoznak a szépségideál kategóriába (pl. fényképen), de a kisugárzása, a személyisége annyira magával ragadó, hogy "megszépül" tõle. A fotogén arcot most ne keverjük bele inkább. De aki mondjuk nem olyan szép, viszont elfogadja magát, tényleg jobban figyelnek rá az emberek. Saját tapasztalatom: nem érzem szépnek magam, pedig tudom, hogy nem vagyok csúnya. Találtam egy jobb frizurát magamnak, kontaklencsére váltottam, és szebbnek érzem magam. Lehet, hogy külsõre tényleg sokkal jobban nézek ki, de jobban is érzem magam. 1 hete sokkal több ember "néz meg" az utcán (pedig elöl deszka hátul léc vagyok, csak nagyon nagy szemeim vannak meg szép arcom, állítólag..) , jön oda kérdezõsködni (pl. tegnap múzeumok éjszakáján), vagy hasonlók. Szóval igen, van benne valami:D
hány éves vagy? lány, fiú?
nem :D Egy másikat. Viszont ezek szerint neked ezek megvannak, nekem meg nincsenek. Szóval akár cserélhetnénk :)
10:34 - jajj, persze... tudom melyik könyvet... vagy ezt a titok címût akarod küldeni... vagy ezt a váltsd valóra legvadabb álmaid, igaz?
Ha van kedved olvasni küldj egy privit, és küldök egy könyvet neked :)
Én azt gondolom, hogy a szépség relatív dolog. Nekem tetszik egy férfi, de például az anyukámnak nem. Persze minden kornak megvan a maga szépségideálja, és aki ahhoz a legközelebb áll, arra azt mondják, õ a szép. Azt ne felejtsd el, hogy az ideálok változnak. Szerintem amirõl te írsz, az önbizalmi kérdés. Ha szereted, elfogadod magad olyannak, amilyen vagy, mások is könnyebben fognak elfogadni. Példám erre: volt egy dundi kolléganõm, aki bármit viselt, mármint ruhát, minden jól állt neki. Egyszerûen tudta viselni a ruhákat. Pedig szerintem nem volt szép nõ, ráadásul idõsebb is volt, de mégis nagyon nõies. Ilyen dolog ez.
Bizonyos mértékig igen, de ha nagyon csúnya vagy, és szépnek hiszed magad, akkor csak beképzeltnek fognak tartani.
Abszolút. Ugyanis máshogy viselkedsz, úgy viselkedsz, mint egy szép ember. Kihúzod magad, stb. Ez nagyban befolyásolja az emberek megítélését.
de csak játékban...
ez szimplán a "külsõ nem minden" dolog. én is meg tudok szeretni csúnya lányokat, ahogy szép, de iszonyat bunkó, primitív lányokat meg megutálni...
A kérdező hozzászólása: mert pl van egy csaj akit elõször megláttam iszonyat csúnya volt, miután megismertem szépnek látom:)
mindig lesznek olyanok, akik elérik, hogy elhidd az ellenkezõjét. lehet pusztán azért, mert nem tetszik nekik, hogy hiszel önmagadban. vannak ilyen elmebetegek.
Mindenki ezt mondja...nem tudom, hogy igaz-e én még nem tudom magamról elhinni...:D 18/F
Nem attól még lehetsz ronda a környezeted szerint de az biztos hogy pozitív irányba befolyásolod az emberek vélemény képét magadról.Sokan jóban kedvelik az ilyen embert de ennek semmi köze külsõségi dolgokhoz.
önámítókból olyan sok van már

Szerintetek az igaz, hogy ha valakinek van fogadott orvosa, de az valamiért nem megy be a szülésre, akkor az ügyeletes orvos nem igazán akar segíteni? Ha igen, miért veszélyeztetik két ember életét?

Legjobb válasz: HA a dokid tuti nem megy be akkor az ügyelets orvos biztos lefogja vezetni a szülést Ha van rá esély hogy a dokid beér akkor szoktak vonakodni

HA a dokid tuti nem megy be akkor az ügyelets orvos biztos lefogja vezetni a szülést Ha van rá esély hogy a dokid beér akkor szoktak vonakodni
én nem így tapasztaltam, vannak ügyeletes orvosok, akik nem tesznek sokat a kismamákért, de ezek emberileg ilyenek, függetlenül a fogadott orvosodtól. Akik kismamák most meghaltak, mind a fogadott orvos "keze által". Ez szerintem orvos kérdése. Ha kifogsz egy jó ügyeletest, akkor mindent meg fog tenni érted. De kifoghatsz egy [email protected] fogadott dokit is és ott maradsz. A másik pedig mellettem volt egy vajúdú nõ, felhívták az orvosát (egy neves fõorvos, aki beüzent, hogy természetes szülés lesz, hagyják vajúdni, reggel 7-re érkezik)Na most az ügyeletben én fiatal kisdokikkal(megkockáztatom rezidensekkel)találkoztam, persze, hogy nem tesznek semmit / nem mernek tenni semmit, amikor egy fõorvos ezt üzeni. (És hozzá teszem 3 kg-os kicsi babát jósoltak és lett neki közel 5 kg-os, 65 cm babája, de reggel hétig vajúdott és megszülte, nem ez volt legszebb napja.) Az én orvosom olyan volt, mindenki megmondta a városban, hogy õ nem üzenget, indul, ha hívják. De amíg nem hívták, én úgy éreztem, mindent megtettek értem az ügyeletben lévõ orvosok.
nekem akkor hatalmas szerencsém volt az ügyeletes dokival!nem vonakodtak semmitõl, tették amit kellett tenniük és uúy ahogy kellett!

Igaz, hogy ha valaki bejön a kertembe az engedélyem nélkül és a kutyám megtámadja, de nincs kiírva, hogy harapós kutya, akkor engem büntetnek meg?

Ha igaz, akkor aki bejött, azt is megbüntetik, vagy csak engem?

Legjobb válasz: szia ugytudom igaz, téged büntetnek meg. én kérdeztem egy rendõr barátomat, mert képzeld hajnali 2 kor valaki csöngetett, kimentem (férjem dolgozott) illetve kiszóltam ki az siri csend volt a kutyám (németjuhász) bent alszik a lakásban , kijött velem ott ült mellettem az ajtóban, erre pár perc mulva megint csengettek erre a rocky ezerrel a kapunak ugrott. na fogtam a gázsprét, meg a kutyát kimentem de nem volt már senki. ezért kérdeztem a rendör haverunkat mi van ha bejön valaki és a kutyám letépi a lábát,azt mondta ha fel van tüntetve hogy a kutya harap akkor semmi mert minek jött be. Ha a kutya kint az utcán marja meg akkor baj, mert csak a magánterület és a feltüntetett kutya harapra vonatkozik a jogosság.

szia ugytudom igaz, téged büntetnek meg. én kérdeztem egy rendõr barátomat, mert képzeld hajnali 2 kor valaki csöngetett, kimentem (férjem dolgozott) illetve kiszóltam ki az siri csend volt a kutyám (németjuhász) bent alszik a lakásban , kijött velem ott ült mellettem az ajtóban, erre pár perc mulva megint csengettek erre a rocky ezerrel a kapunak ugrott. na fogtam a gázsprét, meg a kutyát kimentem de nem volt már senki. ezért kérdeztem a rendör haverunkat mi van ha bejön valaki és a kutyám letépi a lábát, azt mondta ha fel van tüntetve hogy a kutya harap akkor semmi mert minek jött be. Ha a kutya kint az utcán marja meg akkor baj, mert csak a magánterület és a feltüntetett kutya harapra vonatkozik a jogosság.
Igen ez igaz.Vagyonõr vagyok, nekünk ezt ugy tanították, hogy lehet csak tévedésbõl jön be vagy vizet akar kérni.Városi rendõrkapitány szavai.Szomorú de ez M.o.
Sajnos ebben az országban magadat és értékeidet törvényes úton nem védheted meg! Ezt Láposi Lõrinc mondta. Keressetek rá ki az.

Igaz, hogy ha valakinek erősebb dioptriás szemüvege van, az nem szülhet természetes úton?

(A szem gyengesége, és az er?lködés közti összefüggés miatt) Vagy ez teljesen hülyeség?

Legjobb válasz: Nem hülyeség, a védõnõ tõlem is megkérdezte anno, hogy milyen erõs a szemüvegem. Az enyém -0.75-ös. Szerintem 4-es 5-ös rövidlátó szemnél kellene kikérni a nõgyógyász esetleg szemész véleményét bár pontos dioptriát én sem tudok. Álltólag a rövidlátásnál (ha nagyfokú) ha nagyon erõlködsz leválhat a retinád, megvakulhatsz. Ez mindenfajta erõlködésre igaz, nemcsak a szülésre.

Nem hülyeség, a védõnõ tõlem is megkérdezte anno, hogy milyen erõs a szemüvegem. Az enyém -0.75-ös. Szerintem 4-es 5-ös rövidlátó szemnél kellene kikérni a nõgyógyász esetleg szemész véleményét bár pontos dioptriát én sem tudok. Álltólag a rövidlátásnál (ha nagyfokú) ha nagyon erõlködsz leválhat a retinád, megvakulhatsz. Ez mindenfajta erõlködésre igaz, nemcsak a szülésre.
én 6-os, 7-es erõsséget hallottam, tehát nagyon rossz szemûnek kell lenni, hogy ez legyen a "kifogás". de szerintem ez is dokija válogatja.
Az erõlködés miatt sérülhetnek a látóidegek, de én úgy tudom, hogy ilyen szódásszifon effekt.Amúgy is a kitolási idõszakban be kell csukni a szemet.Viszont nekem érezhetõen romlott a szemem mióta babás vagyok.Mondjuk az, hogy most felesbõl lesz egyes az nem egy katasztrófa, lehet enyit baba nélkül is romlott volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Nekem az egyik szemem -2, 5 a másik-5 körül de sosem adtak olyan ersõ szemüveget, nem bírnám a különbség miatt.Vagyis, nem + fajta, akkor van esélyem rendesen szülni? Persze majd megbeszélem a dokival is, de idáig egyikük sem kérdezett rá.

A srácoknak mennyire fontos a női mell? Tényleg sokat számit a mérete? Amugy meddig nő az ember melle? És az igaz hogy ha maszírozzuk, akkor is nőhet?

Legjobb válasz: én srác vagyok, és csak ugy elárulom, hogy elöbb az arcot nézzük utána a popsit.és ha igazán érdekel minket egy lány természetre aranyos kedves és jokat lehet vele dumálni akkor még az sem számit hogy nem néz ki lyan jól, a mell szinte a legutlsó helyen van, és nem is a mérete számit hanem hogy formás legyen, ne lógjon meg ilyesmi, sokat dumálunk erröl haverokkal és ez nem csak az én véleményem. persze vannak olyan srácok akik a nagy melleket szeretik de nagyon nagyon nagyon kissebbségben vannak akiket ez érdekli.

Én megmondom neked az õszintét srác fejjel, én nem azt mondom hogy most már mindennap tegyél félre mell mûtétre, elárulom neked nem nagyon fontos hogy nagy melled legyen, ha nem is nagy legyen formás és ne lógjon, de egy srác nem a mellét nézi egy csajnak, ha valaki azt teszi még nem volt nõvel. A srác 3 dolgot néz meg egy lányon elõször az arcát, itt fontos az ápoltság, mert ha ragyás a feje a lánynak az nem túl vonzó, a hajadat is megelhet csinálni szépre, sokat számít mennyire vagy ápolt, 2.-ik a teste, itt nem csak a mell és a fenék ha úgy általában minden, nah ez viszont nem adottság ha jó testet akarsz akkor mozogj sportolj, tovább élsz, jót teszel vele egészségednek, és jó lesz a közérzeted ha alakod jó lesz, nem azt mondom foggyá le 15kilóig hanem csak mozogj ne izmosodj mozogj, egy mert feszesebb lesz a feneked és ha lóg is a melled a zsírszövet eltûnésétõl vissza áll(hat) de jót tesz mindennek. A 3.-ik pedig az hogy kicsit körbe szaglássza, ha lány túlzásba viszi a szépítkezést, olyan ruhát vesz fel, ugrik mint a kiskutya arról általában (még ha nem is igaz)leró hogy több dákészt fogott már mint kilincset, ez számomra nem vonzó más számára igen de õ nem azt fogja látni hogy milyen egy nõ hanem hogy ezt meghúzom, utána dolgom nincs vele. Aki így viselkedik játsza a könnyû prédát azt mutatja magáról az ne várjon sokat az élettõl. De , kicsit elkanyarodtam, ne a melled határozzon meg hanem saját magad, az a lány akinek nagy melle van és ezt iteszi ország világnak a olyan is, nem baj ha kicsi a cicid ha lesz egy normális kapcsolatod nem fog semmit változtatni rajta!
én srác vagyok, és csak ugy elárulom, hogy elöbb az arcot nézzük utána a popsit.és ha igazán érdekel minket egy lány természetre aranyos kedves és jokat lehet vele dumálni akkor még az sem számit hogy nem néz ki lyan jól, a mell szinte a legutlsó helyen van, és nem is a mérete számit hanem hogy formás legyen, ne lógjon meg ilyesmi, sokat dumálunk erröl haverokkal és ez nem csak az én véleményem. persze vannak olyan srácok akik a nagy melleket szeretik de nagyon nagyon nagyon kissebbségben vannak akiket ez érdekli.
Az elõttem szólóhoz csatlakozva én is csak megerõsítem hogy egy szép arc sokkal fontosabb mint egy nagy mell, én személy szerint nem is komálom a nagy mellet mert megereszkedik, inkább a kézbeillõt! Egy mellen nagyon jól mutat ha határozott kontúrú szép bimbó van az ellensúlyoz bármit! Különben azt hogy mûködni fog e a kapcsolat úgyis a csaj hozzá állásán múlik, meg én inkább a természetét, az eszességét fürkészem egy lányon mert jótermészetû okos és határozott csajt sokkal nehezebb találni (mellesleg ezen változtatni se lehet ha már egyszer kialakult) mint cicababát, és általában ezek a legostobábbak! Szvsz aki hosszútávra épít annál nem számít.
Szia!Nem minden srácnak fontos a mell mérete.Nem minden pasi van túlzottan oda a mellekért.Igaz, van aki az szerint válogatja a csajokat.Az én párom seggpárti.A maszírozástól nem nõ, mert akkor nekem már óriási lenne a mellem, de még mindig kicsi :) !
Pasi vagyok és számomra fontos egy nõben, hogy nõies legyen! Ez sok mindenben ki mutatható! Egyéniségtõl független! Mindegy, hogy nagy a mell vagy sem! De szerény személyem szenvedélyesen rajong az eredeti (nem mû)kerek formákért és ez a mûvészi kreativitásomban is na meg a szexuáis vágyaimban is ki mutatkozik! Persze a nõ, nõ attól is ha kisebb a melle és lehet igazán sexy! Sõt... 15. éve házas vagyok és hozzá szoktam párom méreteihez és még mai napom is borzalmasan fel tud izgatni Csodás kebleivel! Sajnos én egy ilyen pasi vagyok ki rajong a gyönyörû eredeti keblekért, dekoltázsért! Meddig nõ az nem tudom! Amúgy pasia válogatja, hogy mit szeret a nõkben, vagy a partnerében!!! Szerintem attól, hogy maszírozzuk nem nõ a mell!
Szerintem vannak olyan pasik, akiknek fontos és vannak olyanok, akik nem tulajdonítanak neki nagyobb figyelmet. Embere válogatja, ízlés dolga.
Szerintem épp annyira fontos nekik a nõi mell mérete, mint nekünk a péniszük mérete. Nõhet tornától. Ha hízol. Terhesség alatt. Maga az érés olyan 24 éves korig tart, addigra nagyjából eléri mindened a végsõ méretét.
legyen mit fogni de az undorító amikor túl nagy és lóg
Majdnem minden pasi el va ájulva a nagy mellû nõktõl. De én úgy gondolom, hogy ha végülis szerelmes lesz az illetõ, egyáltalán nem fogja érdekelni az, hogy most nagy-e avagy kicsi a partnere melle. Azt fogja szeretni ami van. Azén barátom pl azért szereti nézni a nagy melleket, de nem gyõzi hangsúlyozni, hogy én mellemet nagyon szereti olyannak, amilyen. Pedig én aztán nem vagyok megáldva valami hû de nagy domborulatokkal. Én úgy gondolom, hogy nem a mellmére a döntõ egy kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy nagyon. Köszi szépen :) Igazad van teljesen, és jól látod a dolgokat :) Puszi neked :*
Nem tudom mi tortenik itt. Vagy a jo fej fiukat fogtad ki, vagy pedig nem is fiuk valaszoltak, hanem lanyok. Nem akarok unnepronto lenni, de kozel vagyok a harminchoz, evek ota edzem es mindenfele bekepzeltseg nelkul irom, hogy az alakom hasonlit a fitnesz modellekehez, de a melleim nagyon kicsik. Ez van, nem nottek meg. Eppen par napja kaptam ertuk megint beszolast pasiktol. Csajoktol is kapok eleget. Nem szamit a kemeny kerek popsi, a lapos has, a formas karok, allandoan ezzel cseszegetnek tizeneves korom ota. Azt hittem kinonek ebbol az emberek, de nem. Komolyan mondom, mindig tema, hogy milyen kicsi a mellem. Teny, hogy kapcsolatban sosem volt ra panasz es nem ez szamitott, de az emberek igenis kepmutatoak, mert megjegyzik meg ha nem is mondjak ki oket. Persze kerdes mi a kicsi. Sok no az egyebkent B es C kosaraval ugy gondolja kicsi van neki, holott szerintem azok a legszebbek, en tenyleg sajnos A kosarmerettel rendelkezem, de tenyleg minden mas oke es megsem szamit.:(
bibliana én pl oda vagyok a fitness modellekért.. és az oylan tipusu nõkért.. és embere válogatja ... sokan pl beszolnak hogy milyen férfi vagyok hogy iylen nõk jönnek be nekem .. nekem pl nem fontos annyira a mellméret.. sokkal inkább hogy szép teste legyen sportos ... ha karban tartja akkor idõsebb korára is jól fog még kinézni..
Micsoda képmutatás.. személyiség, meg kedvesség és csak utána a cici. :) )))) Nevetséges. Egy férfinak fontos a nõi mell. Legyen formás, és ne legyen kicsi. Ez van.
Koszi Bleed!:) Kicsit jobb kedvem lett.
hát mell méret elég hátul áll a fontossági listán. De ha már így felmerült a kérdés nekem speciel a pici-közepesen nagyig tetszik de mondom nem valami fontos. Nem értem mért alakult ki ez a nagy mell elmélet
Engem érdekel a mell mérete de ahogy írták is nem mindig számít: barátnõmnek elég kicsi melle van mégis mivel szeretem õt ezért nagyon nem izgat hogy kicsi. Álltalában 24 éves korban alakul ki a végleges méret. Hát a mellek izaglomban megduzzadnak, és gondolom a simogatás is egy ilyesmi dolog.

Igaz, hogy ha olívaolajjal kenem a hasam halványulnak a terhességi csikok? Ez a rendes bolti olívaolaj?

Legjobb válasz: Szia. Nem akarlak elszomorítani, de ha már kialakultak a csíkok, akkor nem igazán lehet krémmel eltüntetni azokat(én úgy tudom). Ha még csak kialakulóban vannak vagy még nem alakult ki, akkor minél többet kell kenegetni. Lehet erre kapni külön krémet a gyógyszertárban, drogériában, azonban ez csak megelõzõ jellegû és szerintem akkor sem biztos, hogy használ. Biztosan vannak olyan anyukák, akiknél nem alakultak ki ilyenek, de ez alkati sajátosság. Sajna ilyenek vagyunk...

Szia. Nem akarlak elszomorítani, de ha már kialakultak a csíkok, akkor nem igazán lehet krémmel eltüntetni azokat(én úgy tudom). Ha még csak kialakulóban vannak vagy még nem alakult ki, akkor minél többet kell kenegetni. Lehet erre kapni külön krémet a gyógyszertárban, drogériában, azonban ez csak megelõzõ jellegû és szerintem akkor sem biztos, hogy használ. Biztosan vannak olyan anyukák, akiknél nem alakultak ki ilyenek, de ez alkati sajátosság. Sajna ilyenek vagyunk...
Én is úgy tudom hogy el nem múlik, csak halványul a szülés után, meg a kencék is csak halványításra jók, nem érdemes sokezret kiadni , mert elmúlni nem tudnak.Az olivaolajról nem tudok.
Épp pár napja volt egy mûsor a tévében errõl, és arra jutottak kisérletekkel, hogy a terhességi csíkokat nem lehet eltüntetni. EGy módszer, a lézeres-igen drága kezelés- halványította, de nem tüntette el. A megleõzés jobb, ha mûködik, de az sem jön be mindnekinél...Én nem is foglalkozom vele, ha lesz lesz, ha nem nem. Ezen kár idegesíteni magam, páromnak meg tetszik is ha látszik, hogy valaki "anya".-)
Az olivaolaj akkor jó, amikor elkezd nyúlni a bõröd.Amikor baba a pociban van hetente 4-7 alkalommal bekened, és kisebb az esélye a terhességi csíkoknak, mert rugalmasabb lesz a bõröd.Mikor már kialakultak, akkor max halványodni fognak. De engem ez nem érdekel, mert vesszen a lánykori szépségem, ha a gyermekem a karomban tarthatom, sé jöhet bárki, h már nem vagyok olyan csini, azt a csodát úgysem érti meg, h milyen, amikor elõször érzem, h rúg, vagy a szívhangját hallom...
Hát én férfi vagyok de az elõzõ válasz gyönyörû volt! :')

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!