Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy hónapban csak 6 (4 db)

Igaz, hogy egy hónapban csak 6 doboz tápszert írhat ki a doki?

1-es számú tápszerr?l van szó. Most költöztünk új dokink van és ezt mondta, a régi nem mondott ilyet.

Legjobb válasz: A 6 doboz tápszer tökéletesen elég 1 hónapig még sok is, ne aggódj.

A 6 doboz tápszer tökéletesen elég 1 hónapig még sok is, ne aggódj.

Igaz az, hogy aki tápszert is kap, az betegesebb lesz es allergiás is lehet nagyobb eséllyel, mint az aki csak anyatejet kap az első 6 hónapban?

Legjobb válasz: Ne parázz ilyeneken, ha egyszer muszály, akkor muszály pótolni. A babád makk egészséges lesz akkor is, ha kap tápszert. Én is azon nõttem fel, nem vagyok allergiás és beteges sem. A kisfiam csak szopizott 6 hónapig, de ha úgy láttam volna hogy nincs elég tejecském, egy percig sem gondolkoztam volna hogy adjak-e neki pótlást. Ne izgulj, nem ezen múlik a kisbabád egészsége.

Ne parázz ilyeneken, ha egyszer muszály, akkor muszály pótolni. A babád makk egészséges lesz akkor is, ha kap tápszert. Én is azon nõttem fel, nem vagyok allergiás és beteges sem. A kisfiam csak szopizott 6 hónapig, de ha úgy láttam volna hogy nincs elég tejecském, egy percig sem gondolkoztam volna hogy adjak-e neki pótlást. Ne izgulj, nem ezen múlik a kisbabád egészsége.
Az anyatejjel olyan immunanyagok is átjutnak amit sehonnan nem tud megkapni a baba a legjobb tápszerektõl sem. Ez védettséget jelent a baba számára. De nem feltétlen betegesebbek a tápszeresek. Bár én anyatej párti vagyok.
Lehet, de nem törvényszerû. Az anyatejben minden ellenanyag megvan, míg a tápban ninc.
Szia, én is anyatej párti vagyoki, de amit írtál az nem mindig van így. A középsõ fiam csak szopott 6 hónapig, és egy csomó mindenre allergiás szegény (májustól októberig). Az elsõ fiam összesen 6 hónapot szopott, és egyáltalán nem allergiás, viszont rengeteget volt beteg (felsõ légúti dolgok, tüdõgyull. stb...) De mindenképpen jó és hasznos a szoptatás, ameddig lehet szoptass, mert minden cseppje értékes a babának:) ))Magyarországon egyébként nagyon jók a szoptatási "mutatók", statisztikailag, a többi európai országhoz viszonyítva...
Hülyeség. Az én fiam 4 hónapos kora óta tápszeres, de még egyszer sem volt beteg (9 hónapos most), semmire sem allergiás. Öcsém 2 hónaig szopott, a parlagfûre allergiás, de semmi másra, õ sem beteg soha. Apám, és nagybátyám egyáltalán nem szoptak, de mindkettejük makk egészséges. Apámat még sose láttam betegnek, csak amikor eltörte a karját, pedig már 50 éves.
Nem kell az ilyen kijelentésekkel foglalkozni! Engem 3 hónapig szoptatott az anyukám, utána tápszert kaptam.(és 30 éve a tápszerek se voltak ilyen jók!) Az orvos leginkább csak akkor látott, ha lógni akartam a suliból és igazolás kellett!
Szintén tápszeren nöttem fel, semmilyen allergiám nincs, dokihoz akkor megyek mikor lejár a jogsim:) .Úgyhogy a kérdésedre a válasz:nem, nem igaz.Ha tápszerezni kell a babádat ne izgulj ugyanolyan egészséges lesz mint az anyatejes babák.És az a tévhit sem állja meg a helyét, hogy nagy lesz a feje!Az enyém sem az:) )
én is tápszeres voltam, és még a megfázást is színelnem kellett gyerekkoromban, hogy lóghassak a suliból! az anyatejes ismerõseim meg allergiásak. Szerintem ez a rémisztgetés egy szoptatásbarát propaganda, de a tapasztalatok szerint nem sok alapjavan, sõt...
én meg anyatejes voltam 6hos koromig kizárolag anyatejet ettem és utánna is még a hozzátáplálás mellett 2éves koromig szopiztam. ettõl függetlenül elég beteges gyermek voltam és felnõttként most is vannak bõven bajaim és beteges, érzékeny vagyok fõleg a bélrendszerem. tesom tápszeres volt és neki soha semmi baja.

6 hónap alatt fogytam 8 kilót diéta nélkül, csak mozgással, főleg kocogással. Édességet is ettem ugyanúgy, kenyeret, mindent. Még 8-10 kilónak kéne lemennie. Igaz az, hogy az utolsó pár kiló már nem megy le ilyen könnyen?

Vagy számíthatok rá, hogy ugyanígy lemegy majd a többi is?

Legjobb válasz: Ez az emésztésed, táplálkozásod és anyagcseréd kérdése. Ahogy az eddigi fogyásod sem a kocogáson múlt, hanem az életviteled melletti táplálkozásodon és a tested állapotán. Fiatal korban, viszonylag egészségesen könnyû fogyni, kicsit kevesebb evéssel, kicsit több mozgással.. Aztán késõbb csodálkoznak a könnyedén fogyó emberek, hogy már minden nap edzenek s mégsem fogynak. Ha eddig ilyen jól ment a fogyás (gratuláció) lehet, hogy ebben az ütemben továbbra is menni fog. Ha nem, akkor esetleg mégis változtatsz a táplálkozásodon :)

Ez az emésztésed, táplálkozásod és anyagcseréd kérdése. Ahogy az eddigi fogyásod sem a kocogáson múlt, hanem az életviteled melletti táplálkozásodon és a tested állapotán. Fiatal korban, viszonylag egészségesen könnyû fogyni, kicsit kevesebb evéssel, kicsit több mozgással.. Aztán késõbb csodálkoznak a könnyedén fogyó emberek, hogy már minden nap edzenek s mégsem fogynak. Ha eddig ilyen jól ment a fogyás (gratuláció) lehet, hogy ebben az ütemben továbbra is menni fog. Ha nem, akkor esetleg mégis változtatsz a táplálkozásodon :)
A kérdező hozzászólása: Köszi. Azonban a kocogáson múlt én úgy látom, mert amíg nem mozogtam, nem is fogytam. Én is remélem, hogy nem kell diétáznom ezután sem. Nem tudom mik a tapasztalatok. Csak azt hallottam, hogy az utolsó kilókat nem lehet megúszni diétázás nélkül.
Ez egy kicsit összetett ahhoz, hogy 1-2 mondatban válaszoljak. Kicsit kifejtve, a fogyás lényege az, hogy kevesebb kalóriát vigyél be, mint amit felhasználsz. Lehetséges, hogy Te épp a határán voltál ennek a szintnek és így, hogy elkezdtél mozogni már pont "beestél" ez alá a szint alá, a szervezetednek nem volt elég energiája a bevitt kajából, így égetett zsírt és izmot is, tehát fogytál. A diéta lényege az lenne, hogy az izom/zsír veszteség aránya megfelelõ legyen, különben össze-vissza evéssel sok izmot is veszítesz és így lassabban változik a testkompozíciód, tehát az "összhatás". A továbbiakról pedig, mint látod már nem elég ez a mozgás. Fogytál, kevesebb kiló vagy, a testednek kevesebb energia is elég az optimális mûködéshez, tehát az eddigi recept értelemszerûen nem fog mûködni. Kéne egy normális étrend és a mozgás maradjon meg ahogy eddig.
.. erre írom én, hogy fiatal, egészséges szervezet, mozgással kicsit több energiát adsz le.. de meg kell tanulni, hogy nem így mûködik az emberi szervezet. Na de, hogy az utolsó kilók hogy mennek le, ez attól is függ hogy mit nevezel utolsó kilóknak. Ez egy egészséges, a mai vékony divattól eltérõ testtõl terjedhet egy egészen leszálkásodott mondjuk versenyzõi testig. Mi is pontosan az utolsó néhány kiló? :)
A kérdező hozzászólása: Ja, nem leszálkásodásig, csak normál nem túlsúlyos állapotig.
A kérdező hozzászólása: 167 centihez kéne 59-60 kilónak lennem. Mint régen. Bár többek szerint gebe voltam akkor.


Igaz-e, hogy a szemhéjtus csak 3-6 hónapig jó miután kinyitottuk először?

Egy házi praktikás oldalon olvastam... Mennyi igazságtartalma van? Akik rendszeresen használják bizonyára tudják, kérem segítsenek

Legjobb válasz: Hát szerintem nem, mert nekem már kb tavaly június óta van Aden tusom (szóval nem valami nemtudommilyen drága), amit minden nap használok azóta is és nem vettem volna észre hogy "elromlott". (Amúgy én is csodálkozok, hogy még midnig nem fogyott el :))

Hát szerintem nem, mert nekem már kb tavaly június óta van Aden tusom (szóval nem valami nemtudommilyen drága), amit minden nap használok azóta is és nem vettem volna észre hogy "elromlott". (Amúgy én is csodálkozok, hogy még midnig nem fogyott el :) )
Az enyémre az van ráírva, hogy felbontás után 6 hónapig jó, bár szerintem semmi bajod nem lesz tõle, ha tovább használod.
A tus hátulján valahogy van egy kis , , doboz, , rajzolva felnyitott tetejû és abba bele van írva pl: 6M, 12M, vagy nemtudomén, az 6hónap, 12hónap!!!Tovább nem ajánlatos használni, mert a kozmetikai termékeknek is lejár a szavatosságuk, úgy mint az élelmiszernek, és több kárt tehetnek a bõrödön mint hasznot!
A kérdező hozzászólása: Én még tussal nem próbálkoztam, eddig nemigen festettem magam, ha mégis akkor kontúrceruza volt, és kíváncsiságból kérdeztem :) Köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!