Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy futunk akkor csak (3 db)

Igaz, hogy ha futunk akkor csak 30-40 perc után kezd el égni a zsír?

Nemrég kezdtem el a 90 napos diétát és kocogok majdnem minden nap 20 percet,de sokan mondták,hogy nem megyek vele semmire és hogy többet kéne kocognom,hogy ez jó is legyen valamire!

Legjobb válasz: Attól függ... Mivel a tested futás közben elõször az energiádat csökkenti, így -ha abból sok van- nem fogysz, csak elfáradsz. Viszont ha futás elõtt nincs benned étel, stb., ami energiát tartalmaz, akkor a zsírréteg csökken.

Attól függ... Mivel a tested futás közben elõször az energiádat csökkenti, így -ha abból sok van- nem fogysz, csak elfáradsz. Viszont ha futás elõtt nincs benned étel, stb., ami energiát tartalmaz, akkor a zsírréteg csökken.
hát...amikor futsz, kocogsz, akkor a testedben elõször a szénhidrátok bomlanak le, és amikor ezek kiürültek, csak akkor nyúl a tested a zsírokhoz, és ekkor kezdenek ezek bomlani...Ehhez kb. 20-30 perc kell, ezért ajánlatos 30-40 percet folyamatosan mozogni. Remélem tudtam segíteni! sok szerencsét! :)
Futás közben (és bármilyen sportolás közben) csak nagyon minimális a zsírból történõ kalória- leadás. Mivel a zsír nem csak úgy elég, elpárolog a semmibe, hanem egy hosszú folyamat amig távozik a szervezetbõl (gondolom sejtitek hogy távozik) Futás közben egy deka zsírt nem veszítessz, csak vizet. Viszont a futás megnöveli a zsír- metabolizmust, tehát az eredmény csak késõbb folyamatosan jelentkezik. Ezért van, hogy a sportolók nyugalmi állapotban, még alvás közben is több kalóriát égetnek. Ez minden sportra igaz, különbözõ mértékben. A legjobb például a teljes testre végzett súlyzós edzés, ami 3-4 napig tartja emelt szinten a zsírlebontó folyamatokat. Ha ezt futással kombinálják, az eredmény drasztikus fogyás (lásd TV2 NagyFogyás). Persze az étkezés legalább ilyen fontos, de ez más téma.
igaz...
azért nne legyél már elkeseredve!!! a semminél mindenképpen jobb!!! vagy told meg gyors gyaloglással 1ó-ra húzd ki. szerintem..
én úgy tudom, hogy 20 perc múlva indul be a zsírégetés! én úgy szoktam, hogy futás elõtt tornázok, és úgy futok 20 percet...és az is hat.nem kell feltétlen 30-40 percet futni...
ha diétázol mellette, akkor a szervezet gyorsabban reagál, ugyanez igaz fordítva is, a másik dolog szelektáld a véleményeket és csak azt tartsd meg ami elõre segít téged a sikerhez, legyél elszánt és kitartó HAJRÁ!!!

Igaz, hogy a kiscsibék gépi ( meg házi ) kikelésénél csak akkor lehet segíteni, ha megnézzük a vérereket, hogy hol futnak?

Mert vannak itt, a gyakori kérdésen olyan emberek, akik szerintem fix-re nem értenek hozzá, és szépen azt írják, hogy persze nyugodtan segíts neki, apu is szokott segíteni nekik. Ja csak nem tudja, hogy apu meg is nézi a vérereket. Ja és akkor a kérdezõ írja, hogy 6 csibébõl 3-mat megsértett, és elvéreztek.

Legjobb válasz: teljesen felesleges segíteni

teljesen felesleges segíteni
A kérdező hozzászólása: Hát ezt írtam! De mondjuk nálunk már volt tavaly olyan, hogy majdnem befulladt a tojáshéjba! Anyu segített neki, de tudta, mert utána nézett , hogy nem szabad megsérteni a vérereket.

A férjemnek az a mániája, hogy csak akkor szabad szellőztetni, ha épp nem fűtünk. Szerintem meg forditva. Kinek van igaza?

Jól szigetelt házunk van, kazánfűtéssel. Ha nincsenek extrém mínuszok, akkor csak délután gyújtunk be a kazánba. Igy napközben 19-20, este pedig 21-23 fok a hőmérséklet. Én szivesebben szellőztetnék akkor, amikor 23 fok van, hogy csak 20-21-re hűljön le a hőmérséklet, de a férjem szerint akkor gazdaságos szellőztetni, amikor nem fűtünk - akkor viszont lemegy a hőmérséklet 18 fokra, ami már kellemetlen. A fűtési rendszer nem hőszabályozós, tehát nem úgy van, hogy addig fűt, míg el nem éri a beállitott hőmérsékletet, szóval attól nem fog jobban fűteni a kazán és több fa fogyni, hogy kinyitottam az ablakot. Kinek van igaza?

Legjobb válasz: Dejó, hogy nem csak mi veszekszünk ilyenen! :D ... Mi úgy eggyeztünk meg ( persze hogy senkinek se legyen igaza ) hogy közvetlen akkor szellõztetünk amikor befûtünk. Így ha le is hûl a lakás.. Akkor 5-10 perc múlva már jön a meleg! :)

Dejó, hogy nem csak mi veszekszünk ilyenen! :D ... Mi úgy eggyeztünk meg ( persze hogy senkinek se legyen igaza ) hogy közvetlen akkor szellõztetünk amikor befûtünk. Így ha le is hûl a lakás.. Akkor 5-10 perc múlva már jön a meleg! :)
Szerintem meg tökmindegy, télen úgy kell szellõztetni, hogy naponta 2x-3x kinyitjátok az ablakot 1-2 percre. Nem pedig órákra hogy teljesen kihûljön a lakás.
Mi mindig szellõztetünk ha úgy érezzük elfárad a levegõ oda bent .Ez egy pár perces ajtó ablak kinyitásból áll . Csak a levegõ cserélõdik, és nem áthûtve minden .A friss levegõ pillanatok alatt ugyan olyan hõmérsékletû lesz . Ez a fûtési számlára nincs befolyással .FF vagyok, de neked van igazad .
Mi reggel szellõztetünk kb. 5-10-15 percet, aztán aznapra elég.
Ha szellõztetéskor megy a fûtés akkor arra az idõre a fûtés egy részét is kiszellõztetitek az meg ha nagy a lakás vagy ház maniba kerül. Ha gyorsan felfût a rendszeretek érdemesebb közvetlenül utána bekapcsolni és ezzel kicsit spóroltok.
"attól nem fog jobban fûteni a kazán és több fa fogyni, hogy kinyitottam az ablakot." Ez így, ebben a formában nem igaz. Mivel szellõztetéskor hõt eresztesz ki az ablakon, és a hõ nem a semmibõl lesz hanem fából, így tkp. az udvart fûtöd a fával, ami (hõ)veszteségként könyvelhetõ el. Ez pedig független attól, hogy hõszabályzós-e avagy sem a kazánotok. Egyébként pedig: Minél nagyobb a hõkülönbség két térrész között, annál gyorsabb kezdetben a hõátadás közöttük. Vagyis minél melegebb van a szobában, annál intenzívebb a hõáramlás, vagyis adott idõ alatt annál nagyobb mennyiségû hõt veszít. Nagyobb veszteséghõ - több energia - több tüzelõ. Ezt ellensúlyozhatja az, hogy az intenzívebb hõáramlás miatt gyorsabban cserélõdik ki a szoba levegõje, vagyis rövidebb ideig tartó szellõztetéssel tudod kiszellõztetni a szobát.
Reggel delben es Este is 5. perce kell szelloztetni, mindegy hogy milyen a homerseklet
Szerintem is akkor kell szellõztetni amikor fûtõtök. Neked van igazad.
"Ez a fûtési számlára nincs befolyással." A téli szellõztetés már hogy ne lenne hatással a fûtési számlára? :) A kinti hideg és a szellõztetés idejével arányosan. Max egy egy gyors szellõztetés nem feltétlenül tûnik fel a számlákon.
hú ez így elsõ olvasásra, is összetettebb, annál , hogy egy szóval meglehessen válaszolni : Neked / Párodnak
A kérdést teljesen rossz oldalról közelíted meg. Elõszöris: csak akkor szellõztess, ha nyitva van az ablak. Egyébként pedig a férfinak mindig igaza van. Viccen kívül: Én inkább a komfortérzetet helyezném elõtérbe. A játék, hogy mikor szellõztessünk szerintem pár ezer Ft-ot hozhat havonta. Nem ismerem (nem is akarom ismerni) anyagi helyzeteteket (húha, csak leírtam!) Ha a komfortérzeted megér ennyit, akkor ne érdekeljen, hogy mikor megy a kazán.
Ja igen, hím soviniszta mocskos disznó vagyok És élvezem!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!