Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy futunk akkor (4 db)

A férjemnek az a mániája, hogy csak akkor szabad szellőztetni, ha épp nem fűtünk. Szerintem meg forditva. Kinek van igaza?

Jól szigetelt házunk van, kazánfűtéssel. Ha nincsenek extrém mínuszok, akkor csak délután gyújtunk be a kazánba. Igy napközben 19-20, este pedig 21-23 fok a hőmérséklet. Én szivesebben szellőztetnék akkor, amikor 23 fok van, hogy csak 20-21-re hűljön le a hőmérséklet, de a férjem szerint akkor gazdaságos szellőztetni, amikor nem fűtünk - akkor viszont lemegy a hőmérséklet 18 fokra, ami már kellemetlen. A fűtési rendszer nem hőszabályozós, tehát nem úgy van, hogy addig fűt, míg el nem éri a beállitott hőmérsékletet, szóval attól nem fog jobban fűteni a kazán és több fa fogyni, hogy kinyitottam az ablakot. Kinek van igaza?

Legjobb válasz: Dejó, hogy nem csak mi veszekszünk ilyenen! :D ... Mi úgy eggyeztünk meg ( persze hogy senkinek se legyen igaza ) hogy közvetlen akkor szellõztetünk amikor befûtünk. Így ha le is hûl a lakás.. Akkor 5-10 perc múlva már jön a meleg! :)

Dejó, hogy nem csak mi veszekszünk ilyenen! :D ... Mi úgy eggyeztünk meg ( persze hogy senkinek se legyen igaza ) hogy közvetlen akkor szellõztetünk amikor befûtünk. Így ha le is hûl a lakás.. Akkor 5-10 perc múlva már jön a meleg! :)
Szerintem meg tökmindegy, télen úgy kell szellõztetni, hogy naponta 2x-3x kinyitjátok az ablakot 1-2 percre. Nem pedig órákra hogy teljesen kihûljön a lakás.
Mi mindig szellõztetünk ha úgy érezzük elfárad a levegõ oda bent .Ez egy pár perces ajtó ablak kinyitásból áll . Csak a levegõ cserélõdik, és nem áthûtve minden .A friss levegõ pillanatok alatt ugyan olyan hõmérsékletû lesz . Ez a fûtési számlára nincs befolyással .FF vagyok, de neked van igazad .
Mi reggel szellõztetünk kb. 5-10-15 percet, aztán aznapra elég.
Ha szellõztetéskor megy a fûtés akkor arra az idõre a fûtés egy részét is kiszellõztetitek az meg ha nagy a lakás vagy ház maniba kerül. Ha gyorsan felfût a rendszeretek érdemesebb közvetlenül utána bekapcsolni és ezzel kicsit spóroltok.
"attól nem fog jobban fûteni a kazán és több fa fogyni, hogy kinyitottam az ablakot." Ez így, ebben a formában nem igaz. Mivel szellõztetéskor hõt eresztesz ki az ablakon, és a hõ nem a semmibõl lesz hanem fából, így tkp. az udvart fûtöd a fával, ami (hõ)veszteségként könyvelhetõ el. Ez pedig független attól, hogy hõszabályzós-e avagy sem a kazánotok. Egyébként pedig: Minél nagyobb a hõkülönbség két térrész között, annál gyorsabb kezdetben a hõátadás közöttük. Vagyis minél melegebb van a szobában, annál intenzívebb a hõáramlás, vagyis adott idõ alatt annál nagyobb mennyiségû hõt veszít. Nagyobb veszteséghõ - több energia - több tüzelõ. Ezt ellensúlyozhatja az, hogy az intenzívebb hõáramlás miatt gyorsabban cserélõdik ki a szoba levegõje, vagyis rövidebb ideig tartó szellõztetéssel tudod kiszellõztetni a szobát.
Reggel delben es Este is 5. perce kell szelloztetni, mindegy hogy milyen a homerseklet
Szerintem is akkor kell szellõztetni amikor fûtõtök. Neked van igazad.
"Ez a fûtési számlára nincs befolyással." A téli szellõztetés már hogy ne lenne hatással a fûtési számlára? :) A kinti hideg és a szellõztetés idejével arányosan. Max egy egy gyors szellõztetés nem feltétlenül tûnik fel a számlákon.
hú ez így elsõ olvasásra, is összetettebb, annál , hogy egy szóval meglehessen válaszolni : Neked / Párodnak
A kérdést teljesen rossz oldalról közelíted meg. Elõszöris: csak akkor szellõztess, ha nyitva van az ablak. Egyébként pedig a férfinak mindig igaza van. Viccen kívül: Én inkább a komfortérzetet helyezném elõtérbe. A játék, hogy mikor szellõztessünk szerintem pár ezer Ft-ot hozhat havonta. Nem ismerem (nem is akarom ismerni) anyagi helyzeteteket (húha, csak leírtam!) Ha a komfortérzeted megér ennyit, akkor ne érdekeljen, hogy mikor megy a kazán.
Ja igen, hím soviniszta mocskos disznó vagyok És élvezem!

Szerintetek igaz az hogy a pasik azok a lányok után futnak akiknek tudjak hogy tetszenek? Ez mert van így?

Legjobb válasz: Miért fussunk olyan lány után akinél esélyünk sincs?Teljesen felesleges,inkább olyanba fektetjük az energiánkat akiknek tetszünk

Miért fussunk olyan lány után akinél esélyünk sincs?Teljesen felesleges, inkább olyanba fektetjük az energiánkat akiknek tetszünk
A kérdező hozzászólása: hath ez ok de ha ronda
Ha neki megfelel neked nem mind1?

Igaz, hogy ha futunk akkor csak 30-40 perc után kezd el égni a zsír?

Nemrég kezdtem el a 90 napos diétát és kocogok majdnem minden nap 20 percet,de sokan mondták,hogy nem megyek vele semmire és hogy többet kéne kocognom,hogy ez jó is legyen valamire!

Legjobb válasz: Attól függ... Mivel a tested futás közben elõször az energiádat csökkenti, így -ha abból sok van- nem fogysz, csak elfáradsz. Viszont ha futás elõtt nincs benned étel, stb., ami energiát tartalmaz, akkor a zsírréteg csökken.

Attól függ... Mivel a tested futás közben elõször az energiádat csökkenti, így -ha abból sok van- nem fogysz, csak elfáradsz. Viszont ha futás elõtt nincs benned étel, stb., ami energiát tartalmaz, akkor a zsírréteg csökken.
hát...amikor futsz, kocogsz, akkor a testedben elõször a szénhidrátok bomlanak le, és amikor ezek kiürültek, csak akkor nyúl a tested a zsírokhoz, és ekkor kezdenek ezek bomlani...Ehhez kb. 20-30 perc kell, ezért ajánlatos 30-40 percet folyamatosan mozogni. Remélem tudtam segíteni! sok szerencsét! :)
Futás közben (és bármilyen sportolás közben) csak nagyon minimális a zsírból történõ kalória- leadás. Mivel a zsír nem csak úgy elég, elpárolog a semmibe, hanem egy hosszú folyamat amig távozik a szervezetbõl (gondolom sejtitek hogy távozik) Futás közben egy deka zsírt nem veszítessz, csak vizet. Viszont a futás megnöveli a zsír- metabolizmust, tehát az eredmény csak késõbb folyamatosan jelentkezik. Ezért van, hogy a sportolók nyugalmi állapotban, még alvás közben is több kalóriát égetnek. Ez minden sportra igaz, különbözõ mértékben. A legjobb például a teljes testre végzett súlyzós edzés, ami 3-4 napig tartja emelt szinten a zsírlebontó folyamatokat. Ha ezt futással kombinálják, az eredmény drasztikus fogyás (lásd TV2 NagyFogyás). Persze az étkezés legalább ilyen fontos, de ez más téma.
igaz...
azért nne legyél már elkeseredve!!! a semminél mindenképpen jobb!!! vagy told meg gyors gyaloglással 1ó-ra húzd ki. szerintem..
én úgy tudom, hogy 20 perc múlva indul be a zsírégetés! én úgy szoktam, hogy futás elõtt tornázok, és úgy futok 20 percet...és az is hat.nem kell feltétlen 30-40 percet futni...
ha diétázol mellette, akkor a szervezet gyorsabban reagál, ugyanez igaz fordítva is, a másik dolog szelektáld a véleményeket és csak azt tartsd meg ami elõre segít téged a sikerhez, legyél elszánt és kitartó HAJRÁ!!!


Igaz, hogy a kiscsibék gépi ( meg házi ) kikelésénél csak akkor lehet segíteni, ha megnézzük a vérereket, hogy hol futnak?

Mert vannak itt, a gyakori kérdésen olyan emberek, akik szerintem fix-re nem értenek hozzá, és szépen azt írják, hogy persze nyugodtan segíts neki, apu is szokott segíteni nekik. Ja csak nem tudja, hogy apu meg is nézi a vérereket. Ja és akkor a kérdezõ írja, hogy 6 csibébõl 3-mat megsértett, és elvéreztek.

Legjobb válasz: teljesen felesleges segíteni

teljesen felesleges segíteni
A kérdező hozzászólása: Hát ezt írtam! De mondjuk nálunk már volt tavaly olyan, hogy majdnem befulladt a tojáshéjba! Anyu segített neki, de tudta, mert utána nézett , hogy nem szabad megsérteni a vérereket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!