Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy fogamzásgátlótól (8 db)

Igaz, hogy a fogamzásgátlótól hajlamosak leszünk a hízásra?

Legjobb válasz: Nem igaz! Én is azt gondoltam, hogy majd hízok(8 éve szedem), és az orvosom is mondta, hogy most már a mai gyógyszerekben olyan kevés a hormon, hogy nem hízik meg tõle az ember!A 8 év alatt kb. 2 kilót hiztam, de ez elég átlagos, szerintem csak mert néha "sokat" eszek.

Nem igaz! Én is azt gondoltam, hogy majd hízok(8 éve szedem), és az orvosom is mondta, hogy most már a mai gyógyszerekben olyan kevés a hormon, hogy nem hízik meg tõle az ember!A 8 év alatt kb. 2 kilót hiztam, de ez elég átlagos, szerintem csak mert néha "sokat" eszek.
Nem feltétlenül.
Nem minden esetben
Ez emberfüggõ, de igen, igaz. A betegtájákoztatóban is benne van a lehetséges mellékhatások között a(z) (el)hízás. De azért van a doki, hogy tisztességesen kivizsgáljon és a számodra legmegfelelõbb bogyót írja föl, ergo azt, amitõl a legkevesebb mellékhatás jön ki. :)
Én nem híztam el, csak ebbõl tudok kiindulni, tehát nyilván nem mindenkire áll ez a "mellékhatás". :)
Emberfüggõ. Én azóta csak fogytam(nem a gyógyszer hatására), nem lett nagyobb a mellem, és talán csak annyi jótékony hatása volt, hogy szebb lett a bõröm, félévente egyszer jön ki rajta pattanás(bár elõtte se volt túl gyakori).
Végre felfoghatnátok, hogy a vizsgálatok nem azért vannak, hogy eldöntse a doki, milyen tabit írjon fel, hanem hogy egyáltalán felírhat-e. Így csak tippmix, hogy az adott fajtától milyen mellékhatások jönnek ki. A vizsgálati eredmények alapján nem lehet megállapítani, hogy melyik a jó a páciensnek...A hízás meg azért van, mert étvágynövekedést is lehet és akkor többet zabálsz ergo meghízol. Ezért kell tablettát váltani, ha valami nem okés.

A fogamzásgátló tablettáknak milyen előnyei és hátrányai vannak? Ezek az előnyök és hátrányok emberfüggőek, vagy a nők többségénél előfordulnak? Az igaz, hogy a fogamzásgátlótól jobban kiszőrösödhet az illető?

Legjobb válasz: Ja, és még egy hátrány: állítólag az ivóvíz tisztításával az összes létezõ szennyezõ anyagot ki lehet vonni a vízbõl, egyetlen kivétel van: a hormonok. Ezt a hormonizált vizet isszuk mindannyian, nõk, férfiak, gyerekek, nyilván nem véletlen, hogy egyre ritkább a spontán fogamzás...

Ja, és még egy hátrány: állítólag az ivóvíz tisztításával az összes létezõ szennyezõ anyagot ki lehet vonni a vízbõl, egyetlen kivétel van: a hormonok. Ezt a hormonizált vizet isszuk mindannyian, nõk, férfiak, gyerekek, nyilván nem véletlen, hogy egyre ritkább a spontán fogamzás...
Alacsony hormontartalmút kell venni. A mai modern fogamzásgátlóktól nem szõrösödsz ki, bár szerintem a másikaktól sem, max ha olyan hajlamod van. Én belera-t szedek, ez pl megelõzi a petefészek cisztát, rákot stb, tehát elég egészséges.
Elõnyei: -nem kívánt terhesség megelõzése -Beálló menstruáció -Nekem pl nõtt tõle a mellem -nem kell azon aggódni van e nálad óvszer -Elmúltak a pattijaim tõle Hátrányai: -Mindig be kell venni azonos idõpontban -Figyelni kell hogy más gyógyszer nem -e üti ki a hatását -Dohányzás mellett nem ajánlatos tüdõembóliát, vérrögöt idézhet elõ -Lehet többfélét is ki kell próbálnod, van aki nem bírja az egyik fajtát Régen voltak akkora bivalyerõsségû gyógyszerek hogy a nõk szõrõsödtek, híztak tõle de ma már ezt is megoldották korszerûen, sok ismerõsöm szedi köztük én is én nem híztam tõle, nem szõrösödtem mert nincs olyan böszme erõs hormontartalma. Belara a neve ha érdekel.
Saját tapasztalat: migrén, frontérzékenység, nõgyógyászati gyulladások. (Utóbbiról az abban érdekeltek állítják, hogy nincs összefüggésben a fogamzásgátlóval, én meg állítom, hogy de.)Az elõnyei eltörpülnek a hátrányi mellett, nyilván egyénfüggõ is, de mire kiderül, hogy rád kedvezõtlenül hat-e, addigra akár visszafordíthatatlan károkat is okozott. Soha többet nem mérgezném magam vele...
Elõnye: elkerülhetõ a nem kívánt terhesség. Hátránya iszonyú sok van. Nem véletlen, hogy nõgyógyászok saját családtagjaiknak nem írják fel. A természet nem véletlenül találta ki a hormonháztartást. Azt pedig bármilyen kicsi hormontartalmú készítménnyel fel lehet borítani. Csak egy példa: a mesterséges megtermékenyítõ állomásokon húszas éveikben járó nõk ülnek sorban, olyanok, akik tizenéves korban elkezdték kapdosni a bogyókat. ( Régebben harmincas-negyvenes nõkkel voltak tele az ilyen rendelõk)

LANYOK! Az igaz hogy a fogamzasgatlotol lehet hizni? Van olyan fogamzasgatlo amitol nem lehet hizni?

Kivancsisagbol kerdezem. Volt olyan akinek olyan fogamzasgatloja volt amitol NEM hizott? Amugy az ember mennyire hizik a fogamzasgatlotol?(ha egyaltalan hizik tole)Nektek mi jott be? Ha valaki elkezd hasznalni tablettat akkor mikortol van a legnagyobb vedekezes? Pls normalis valaszokat! Thx

Legjobb válasz: Igen, van olyan. Pl. Jangee.

Igen, van olyan. Pl. Jangee.
A legtöbbtõl elhízol, de mostanában lehet kapni hormonmenteseket (nevet nem tudok). Annál nem annyi az esély. Egyébként sem hízol, hanem inkább a melled és a feneked nõ, a csípõd pedig szélesedik tõle a hormonoktól.
Én Mercilont szedtem, fogytam tõle 4 kilót. Amikor abbahagytam, visszajött.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, sokat segitett :)
Én nem híztam semmit, pedig két éve szedem
symicia fogyasztó vagyok, nem híztam:)
Én mindegyiktõl híztam, akármelyiket próbáltam. Ahogy egyet abbahagytam, szinte hetek alatt eltûntek rólam a plusz kilók fogyókúra nélkül, ahogy újat kezdtem, hetek alatt visszajöttek. Lehet, hogy hormonálisabban érzékenyebb vagyok a fogamzásgátlókra. Egyébként nem mindenki egyformán reagál minden gyógyszerre. Fórumokon olvastam, hogy attól pl. amit én szedtem, volt aki fogyott, volt, aki hízott és volt olyan is, aki semmi ilyen hatást nem vett észre. Nekem még az alkatom is megváltozott, amíg nem szedtem, ha híztam is pár dekát, a hasamra ment, a csípõm és a combom csontos volt, a fogamzásgátló szedésekor meg a csípõmre és a combomra rakódott minden. De az, hogy én híztam, nem jelenti azt, hogy te is fogsz. Ha még csak most készülsz kiíratni, az orvos gondolom kivizsgál és ad valami neked megfelelõt. Ha úgy veszed észre, hogy nagyon hízol tõle, megpróbálhatsz kiíratni másikat.
Barátnõm mindegyik fajtától hízik, de annyira nem bánom. Alapból 50 kiló, így felmegy 52-53 kilóra, úgyhogy kicsit nagyobb cici-fenék :] Pont jó.
3éve szedem és nem híztam tõle ez hülyeség
én sem híztam a gyógyszeremtõl :) ez a dolog teljesen a szervezetedtõl függ illetve hogy mennyire vagy hajlamos a hízásra. az én barátnõm mondjuk pont a Jangee-tõl hízott el teljesen bár õt nem zavarja szóval nincs hiba. :)

Igaz, hogy az Azalia fogamzásgátlótól elapadhat a tej?

Legjobb válasz: Nem hiszem, mert direkt szoptatás alatt szedhetõ. Nekem nem apadt el, kevesebb sem lett.

Nem hiszem, mert direkt szoptatás alatt szedhetõ. Nekem nem apadt el, kevesebb sem lett.
Elõfordulhat. A teljes elapadás talán ritkább, de a tej mennyisége csökkenhet.
Nekem nagyon drasztikusan lecsökkentette a tejmennyiséget. Nagyon megilyedtem, abba is hagytam, úgyhogy most van 2, 5 levél gyógyszerem, amit dobhatok ki, pedig nem volt olcsó.
Ne dobd ki, add oda valakinek, aki amúgy is szedi
Igen, de csak az egyik.
Azért ezt így nem teljesen mondanám. Egyéntõl függ. Van akinek nõ, van akinek nem, van akinek csak az egyik. Szóval van esély, hogy nõni fog, de van sok más mellékhatása is, pl. hízol is mellette. Sokat. Nõni meg... attól függ, hány éves vagy?
Attól nõ, hogy fejlõdésben vagy! Nem a tablettától!

Igaz, hogy a fogamzásgátlótól megnő a mell?

Legjobb válasz: Az enyém nem nõtt meg :)

Az enyém nem nõtt meg :)
14-16 év között nõ az magától is! Egyébként meg attól nõhet, ha hízol.
Nekem is megnõtt. Diane 35-tõl. De amúgy nem híztam.
Én is Diane 35-öt szedek/Tem de nem nõtt semmit a mellem sajnos. DE ha ezért akarod szedni inkább ne tedd ha védekezésre akkor tedd!!, bár enyi idõsen nem szedtem még fogamzásgátlót máshogy is lehet védekezni, mert ha egyszer babót szeretnél lehet próbálkozhatsz egy darabig és ez miatt, a hülye gyógyszer miatt :(. szép napot
te jó isten...16évesek a bnõid is, akik régebbóta szedik?én is 16 voltam, amikor elkezdtem szedni am...nekem formásodott a mellem, megváltozott a szerkezete(érezni ahogy megfogom) és 75B-rõl 80B-re ugrottam
Igen, a fogamzásgátló tabletta egyik MELLÉKHATÁSA lehet, hogy nõ a mell, de nem drasztikusan, csak kicsit, de ez is alkati kérdés, nem mindenkinek. Ez egy uj divat, hogy a 16 évesek elkezdik szedni, hogy nõjön a mellül, ilyen korban még nem kéne ezzel mérgezned a szervezetedet, de te tudod, nyugodtan majmold a barátnõidet.
A mell attol nem nagyon no
A melled attól nõ, mert még fejlõdésben vagy és nem a fog. gátló mellékhatása!!! Butaság!
A kérdező hozzászólása: boccs de 16 hónapja van kapcsim és rohadtul nem azért szedném hanem mert 2szert volt szükségen 72 órás tabira mert kiszakadt a gumi és ebbõl elegem van! És hidd el h nem azért szeném h 1 cm errel nagyob legyen a bellbõségem:S csak azért kérdeztem mert kiváncsi voltam h van e ilyen...de semmi baj
A kérdező hozzászólása: 16 vagyok és most akaro melkezdeni szedni. 2 barátnöm szedi régebb óta és nekik akkor kedett el "megnöni" elötte nagyon kicsi volt a mellük!
Én Balera fogamzásgátlót szedek és nekem si nõt a mellem JA tegyük hozzá hogy híztam is kicsit mivel 1 hétig folyamatosan ettem de már elötte nõtt!!!
Az egyik elõttem hozzászólónak üzenném, hogy a tabletták egyáltalán nem csökkentik a késõbbi teherbeesés valószínûségét, sõt, segítenek is benne, hogy nehogy méhen kívüli terhesség jöjjön létre. A 4. válaszadónak pedig azt üzenem, hogy kicsit szálljon le a magas lóról, hogy csak így letámadja a másikat, hogy új divat meg stb... Szerintem senki se olyan hülye, hogy divatból szedje a tabit. Én megértelek 'kedves kérdéstfeltevõ' :) én 1 éve szeretkezem a barátommal, nálunk még nem szakadt ki soha a gumi, de már nagyon kényelmetlen, és a barátom is mondja, hogy már szinte alig érez, meg a menzeszemnek is elég durva velejárói vannak. szóval én is most fogok felíratni majd tabit. én megértelek! :) puca
Hát jó lenne ha nekem is akkor kicsit nagyobb lenne:) ...De uccse ez a lényeg :D...Nekem is van barátom én is most kezdtem el bár csak 1hete de én még nem vettem ilyet észre :S:)
Én is most kezdem el szedni, és attól függetlenül h ez is egy védekezési módszer, remélem h nõni fog a mellem:)
én is kb akkor kezdtem el szedni és a vékony testalkatomhoz 160/45 kg a 70 b mellem 75 c-re nõtt tõle, nagyon durva hatást keltett sokan azt hitték szilikon képrõl, még anyám is kész volt tõle:) ez tuti hogy a tabitól volt mert azóta is 160/45 vagyok, csak sajnos a mellem már nem a régi:S

Azt hallottam, hogy a fogamzásgátlótól elmúlnak a pattanások, ez igaz?

Egyik barinőm mondta,hogy mióta szedi azóta szinte eltöntek a pattanásai,és én már mindent kipróbáltam erre,de csak a 2 kg vakolat segít :// Ha igaz,lehetnek mellékhatásai a tablettának? L/17

Legjobb válasz: a kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelõorvosát gyógyszerészét !!!. Vagy egyszerûen ne vakolatot használj, mert attól lehet kijön a sok patti, mamám a tyúkólat vakolja...

a kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelõorvosát gyógyszerészét !!!. Vagy egyszerûen ne vakolatot használj, mert attól lehet kijön a sok patti, mamám a tyúkólat vakolja...
menj elõbb kozmetikushoz és/vagy bõrgyógyászhoz!
A kérdező hozzászólása: a kezelõorvosom egy 70 éves nagyi, a kozmetikus csak szétkurja az arcomat xdd akkor marad a börgyógyász, köszi :DD
Mellékhatás sokféle lehet, nálam libidócsökkenés és a pattanásaim is maradtak 24n

Tényleg igaz az hogy a fogamzásgátlótól nem kívánom a szexet? Fél éve szedem az elején nem volt semmi "baj". Most viszont hetekig megy vagyok nélküle! Lehet ettől?

Legjobb válasz: Lehet! Én is így jártam. Amint elkezdtem szedni, rá 1-2 hónapra nem kívántam a szexet, ahogy abbahagytam, rá fél évre visszaállt a régi ritmusom. Válassz más védekezési módszert vagy gyógyszert!

Lehet! Én is így jártam. Amint elkezdtem szedni, rá 1-2 hónapra nem kívántam a szexet, ahogy abbahagytam, rá fél évre visszaállt a régi ritmusom. Válassz más védekezési módszert vagy gyógyszert!
lehet... sok nõnek csökken a libidója, és persze nem az elsó pár hónapban alakul ki, meg hát mindenkinek más a teste, máskép reagál rá, szerentme lehet h. beszélned kéne a dokival!
hát sztem kijött már volna hamarabb ha a tablettától lettvolna. bár kitudja....amúgy érdemes várni, nekemis volt libidócsökkenésem, de pár hónap múlva visszaállt a normálisra
Sajnos lehet, nálam is ez volt. Aztán abbahagytam és két évre rá babás lettem. A gumit meg nem szeretjük.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!