Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy fogamzásgátló (95 db)

Igaz, hogy fogamzásgátló tabi szedése után, ha valaki teherbe akar esni, nagyobb az esélye az ikreknek?

Legjobb válasz: Én ezt még nem hallottam. Olvastam már hogy megnõ az esély ha drogoztál már, ha idõsebb vagy. ha sokasik gyerek, ha északi vagy pl.Svéd...de ezt még nem szóval kiváncsivá tettél.

Én ezt még nem hallottam. Olvastam már hogy megnõ az esély ha drogoztál már, ha idõsebb vagy. ha sokasik gyerek, ha északi vagy pl.Svéd...de ezt még nem szóval kiváncsivá tettél.
Állítólag azért igaz, mert az addig vissza szoritott peteérés újra elkezdõdik és esetleg a hirtelen hormonváltozástól több pete is beérik. Valamikor a meddõség kezelésére is használták. Szedettek fogamzásgátlót, majd abbahagyatták a szedést és megindult a peteérés és valóban születtek ikrek.

Igaz, hogy fogamzásgátló szedésekor fél évente ki kell hagyni egy hónapot a szedésben, hogy visszaálljon a test normális hormonháztartása?

Legjobb válasz: Én nem hagynék ki. Elveszted a védettséged. A testednek elõbb leszokni kell a gyógyszerrõl, majd újra visszaszokni. Szerintem ez többet árt mint a pihenés használhat. De kérdezz rá a nõgyógyidtól.

Én nem hagynék ki. Elveszted a védettséged. A testednek elõbb leszokni kell a gyógyszerrõl, majd újra visszaszokni. Szerintem ez többet árt mint a pihenés használhat. De kérdezz rá a nõgyógyidtól.
A múltkor volt a tv-ben errõl szó, és ott azt mondta a nõgyógyász, hogy ez a szünet többet árt mint használ! Én 4 éve szedem minden megszakítás nélkül!
Ez egyátalán nem igaz! Ha beiktatnád a tablettaszedési szüneteket a szervezeted hormonháztartása úgy összezavarodna hogy sose jönne rendbe. A hosszú évekig tartó fogamzásgátló tabletták szedése után elég nehezen jön rendbe a nõi szervezet, legfõképp mikor már valaki a gyermekáldáson töri a fejét. Ezért kell abbahagyni a fogamzásgátlók szedését a tervezett terhesség elõtt 3-6 hónappal, hogy ezidõ alatt tud a szervezet hormonháztartása regenerálódni.
a-a csak havonta egy hét kell
Pedig igaz! Csak a legtöbb doki nem mondja, mert úgysem tart senki szünetet. De nem fél évente, hanem évente, és fõleg annak, aki dohányzik, bár másnak is jót tesz. Mondjuk én nem tartottam soha szünetet, pedig 2 évig szedtem és dohányoztam is (aztán fél év múlva már terhes is lettem). De elvileg kell az a szünet, mert különben nagyon nehezen esel majd teherbe ha akarsz majd babát.
Nem hiszek benne....a baratnom 7 evig szedte a tabit , majd abbahagyta mert gyereket szerettek volna, es mar a 2. honapban teherbe esett....teljesen egyen fuggo...en 6 eve szedem folyamatosan jarok felevente vervetelre kivizsgalasra, rakszuresre es eddig meg mindig minden rendben volt....szerintem csak artasz azzal ha kihagy egy honap, mert tenyleg felborul a mar beallt ciklusod, termeszetesn a hormonhaztartasod is....
7 évig szedtem Regulont, és nem tartottam szünetet. Majd abbahagytam és a 3. hónapban terhes lettem! Felesleges a szünet szerintem, ha nincs egyéb gond (pl. trombózisra hajlam). Ha aggódsz, csináltass azért egy vérképet, hogy a májfunkciókat megnézzék. Sokan még az egy hetes szüneteket sem tartják be, és fél évig nem menstruálnak (na azért ez nem követendõ).

Az tényleg igaz hogy a fogamzásgátló jó a pattanásos arcbőrre?

Most viccen kivül kérdezem.Ne irjatok olyat hogy "igen jó,és ez n? t?le ilyen olyan bajom lesz" mint ahogy néhány kérdésnél látható ilyen.Sokaknál hallottam ezt,és én kb 3hete kezdtem el szedni.

Legjobb válasz: Igen, használhat. Ugyanis a pattanások általában a hormonháztartás változása, mûködése miatt keletkeznek. A fogamzásgátló pedig hatással van a hormonháztartásod egészére, nem csak a petére. Egyes esetekben az orvos fogamzásgátlót írhat fel fokozott akneproblémákra, szõrnövekedésre is. Arra viszont készülj fel, hogy amíg a szervezeted hozzászokik a fogamzásgátlóhoz és a hormonháztartásod beáll arra az ütemre, amit a bogyó diktál, addig lehet, hogy rosszabbra fordul a bõröd állapota, zsírosabb lesz, pattanásosabb, de ennek javulnia kell, amennyiben a neked megfelelõ foggátlót használod. Mellette ugyanúgy tisztísd a bõröd!

Igen, használhat. Ugyanis a pattanások általában a hormonháztartás változása, mûködése miatt keletkeznek. A fogamzásgátló pedig hatással van a hormonháztartásod egészére, nem csak a petére. Egyes esetekben az orvos fogamzásgátlót írhat fel fokozott akneproblémákra, szõrnövekedésre is. Arra viszont készülj fel, hogy amíg a szervezeted hozzászokik a fogamzásgátlóhoz és a hormonháztartásod beáll arra az ütemre, amit a bogyó diktál, addig lehet, hogy rosszabbra fordul a bõröd állapota, zsírosabb lesz, pattanásosabb, de ennek javulnia kell, amennyiben a neked megfelelõ foggátlót használod. Mellette ugyanúgy tisztísd a bõröd!
A hormonokra van hatással a tabi, a pattanások pedig a hormonok miatt jönnek ki, tehát a tabi a pattanásokra is hatással van. Vannak olyan tabik, amik inkább a pattanásokra vannak, mint fogamzásgátlásra. Ha direkt így mész orvoshoz, hogy a pattanások ellen kell fogamzásgátló, akkor olyat ad, ami tuti hat. De nem biztos, hogy az a tabi, amit te szedsz, az jó lesz arra is, hogy a pattanásaid eltûnjenek. Mindenesetre valamennyire csökkentik a zsírosodást és a pattanásokat, de nem biztos, hogy 100%-os eredményt érsz el.
A zsíros arcbõr és a pattanások általában a férfihormonszint miatt vannak, amit a fogamzásgátló csökkent. Tehát elvileg leszedi a pattanások nagy részét meg szebb lesz a bõröd. Persze mindenkinél máshogy hat.

Az tényleg igaz, hogy ha nem jön meg rendesen, akkor fogamzásgátló tablettát kell szedni?

mert nekem nem jön meg mindig,van h pár hónapot kimarad.félek elmenni nőgyógyászhoz :/ nem akarok gyógyszert szedni.....itt olvastam ,hogy egy lány írta,hogy ő szed fogamzásgátlót különben meg sem jönne neki :/

Legjobb válasz: Nem, nem igaz. Azok a dokik írnak ilyen problémára azonnal tablettát, akik: - nem értenek a dolgukhoz - magasról leszarják, hogy igazából mi a gondod, úgy vannak vele, majd kezelik akkor, mikor gyereket akarsz. Ugyanis a rendszertelen menstruációt a fogamzásgátló tabletta NEM kezeli. A tabletta úgy mûködik, hogy kikapcsolja a saját ciklusodat, és helyette a tablettában lévõ hormonok ill. azok idõnkénti megvonása (7 napos szünet) szabályos idõközönként vérzést hoz létre, mintha menstruálnál. Igazából azonban ennek nincs köze a saját ciklusodhoz. Tehát szabályosnak szabályos lesz, az biztos, csak igazából nem is menzesz, hanem egy megvonásos vérzés a tabletta miatt. És ez bizony veszélyes. Ugyanis ha vkinek nincs rendszeres ciklusa (ez alatt nem pár napos ingadozást értek, hanem mondjuk teljesen öszevissza, vagy hónapokat kimarad), az azt jelzi, hogy vmi nincs rendben. Ha alapból rosszul mûködik a hormonrendszered, és kikapcsolják tablettával, akkor nagyon jó esély van rá, hogy az abbahagyás után aztán az égvilágon semmilyen ciklusod nem lesz. Az lenne a fontos, hogy alapos vizsgálatokkal kiderítsék a rendszertelenség valódi okát és azt kezeljék. Mert ha mindenféle problémafelderítés nélkül elkezded a tablettát, akkor majd szenvedhetsz akkor, mikor gyereket szeretnél. Csak sajnos manapság iszonyatosan nehéz olyan orvost találni, aki tényleg utánajár a dolgoknak, nem csak felírja a gyógyszert.

Nem, nem igaz. Azok a dokik írnak ilyen problémára azonnal tablettát, akik: - nem értenek a dolgukhoz - magasról leszarják, hogy igazából mi a gondod, úgy vannak vele, majd kezelik akkor, mikor gyereket akarsz. Ugyanis a rendszertelen menstruációt a fogamzásgátló tabletta NEM kezeli. A tabletta úgy mûködik, hogy kikapcsolja a saját ciklusodat, és helyette a tablettában lévõ hormonok ill. azok idõnkénti megvonása (7 napos szünet) szabályos idõközönként vérzést hoz létre, mintha menstruálnál. Igazából azonban ennek nincs köze a saját ciklusodhoz. Tehát szabályosnak szabályos lesz, az biztos, csak igazából nem is menzesz, hanem egy megvonásos vérzés a tabletta miatt. És ez bizony veszélyes. Ugyanis ha vkinek nincs rendszeres ciklusa (ez alatt nem pár napos ingadozást értek, hanem mondjuk teljesen öszevissza, vagy hónapokat kimarad), az azt jelzi, hogy vmi nincs rendben. Ha alapból rosszul mûködik a hormonrendszered, és kikapcsolják tablettával, akkor nagyon jó esély van rá, hogy az abbahagyás után aztán az égvilágon semmilyen ciklusod nem lesz. Az lenne a fontos, hogy alapos vizsgálatokkal kiderítsék a rendszertelenség valódi okát és azt kezeljék. Mert ha mindenféle problémafelderítés nélkül elkezded a tablettát, akkor majd szenvedhetsz akkor, mikor gyereket szeretnél. Csak sajnos manapság iszonyatosan nehéz olyan orvost találni, aki tényleg utánajár a dolgoknak, nem csak felírja a gyógyszert.
Hát azért sima menszesz zavarra fogamzásgátlót írni elég baromság nem cukorka hogy oszotogatni kéne. De ilyesfajta problémára ami már neked van el kéne menni nõgyógyászhoz nem játék...
Sima menszeszre NEM baromság fogamzásgátlót irni, gondolom az elözö válaszolönak 6 diplomája van, és nem unatkozö tini. Menj el nögyögyhoz, tudom, hogy cikinek érzed, de semmi gáz nincs benne, több mint valószinü, hogy egy gyenge fogamzásgátlót fog felirni, DE MAGADTÓL SEMMIKÉPP NE KEZDJ EL SZEDNI SEMMIT !
Úgy értem a sima menszesz zavart, hogy néha késik egy két napot, és nem percre pontosan jön meg. Bocsi ha nem tudsz szövegérteni az már nem az én gondom :) Ha már nem jön meg vagy 15 napokat késik persze szükséges lehet de sok tinédzser pi*csa az apró cseprõ problémáira is fogamzásgátlót használ mintha valami vitamin lenne...
Ez a nõgyógyászok parasztvakítása, hogy minél korábban elkezdjünk fog.gátlót szedni és ettõl függjünk, majd az abbahagyás után ugyanúgy ne legyen normális ciklusunk. Én is beleestem ebbe a csapdába már 15 évesen sajnos. Ccickafark teát próbáld ki, attól rendszeres lesz :)
ja és nekem is úgy jöt meg, hogy kaptam egy gyógyszert, amitõl 3nap múlva menstruáltam és onnantól kezdve 7évig szedtem fog.gátlót.
kell? senki nem kötelez rá.
A kérdező hozzászólása: de jóóó :/....most már tényleg nagyon megijedtem.mert van hogy 2-3 hónapig semmi.szóval lehet gyerekem sem lehet majd ? :( elmegyek nõgyógyászhoz! köszi a válaszokat

Az igaz hogy ha valaki túl sokáig szed fogamzásgátlót akkor lehet hogy nme lehet majd gyereke?

Legjobb válasz: háát..én például ismerek egy nõt..anyám volt munkatársa, fiatalabb korában szedte a fogamzásgátlókat, és most pedig meddõ :S most nem lehangolni akartalak, de kérdezted..szal sztem igaz lehet.. bár sztem nem gyakori, mert sokan szedik és mégsincs semmi gond..17/f

háát..én például ismerek egy nõt..anyám volt munkatársa, fiatalabb korában szedte a fogamzásgátlókat, és most pedig meddõ :S most nem lehangolni akartalak, de kérdezted..szal sztem igaz lehet.. bár sztem nem gyakori, mert sokan szedik és mégsincs semmi gond..17/f
én azt hallottam, hogy a nagynéném egy ismerõse szedett fogamzásgátlót. de szünet nélkül éveken keresztün. a méhe összement... azt viszont nem tudom, hogy úgy lehe-e gyereket kihordani.
Sajnos van rá esély itt az oldalon is írtak már páran, akiknek meddõségi gondjuk van és fogamzásgátlót szedtek. Én nem szedem, egészségesebb nem leszek tõle és alapból nekem ne baszkurálja szét a vérzésemet semmi gyógyszer. Gyógyszert akkor szedek ha beteg vagyok.
azért azis számit h 5-10év alatt mennyit fejlõdtek a foggátlok...mm a hormontartalmuk...durva összehasonlításként mintha mûtétet végeznének szikébel vagy konyhaikéssel
Ma már fõleg harmincas nõk panaszkodnak, hogy nem lehet gyerekük a fogamzásgátló miatt, de azt ne felejtsük el, hogy õk tíz-húsz éve gyártott bogyókat szedtek... ezek a maiak már nem hiszem, hogy meddõséget okoznak. Amúgy én 16 évesen kedztem el szedni, pont ugyanezért, mert nem bíztam az óvszerben (meg magunkban) és nagyon elégedett vagyok vele :) Oké, tíz évig én sem szedném egyfolytában, de szerintem attól nem leszel meddõ, hogy két-három évig szeded.
A tabletta abbahagyása után elõfordul (ahogy elnézem nem is ritkán), hogy nem indul be újra a peteérés. Ezen általában orvos tud segíteni.
A kérdező hozzászólása: Jó én ezeket megértem csak hát annyira parás hogy annyira jó a sex az elején amikor még nme húzunk ggumit és gumival meg már nme is olyan jó. Van ilyen helyi tabletta arról én meg csak rosszat hallottam. Nem tudom mi legyen :(
"Csak azt nem értem, hogy ezt a nõdokija anno miért nem közölte vele" Nem hiszem hogy szokták közölni, mert gondolják hogy az emberek tisztába vannak a fog.gátló hatásaival, ha megkérdezte volna biztos válaszol rá. Rá is van irva a fog.gátlóra hogy a késöbbiekben csökkentheti a teherbe esés lehetõségét.
Én ismerek olyan lányt, aki 5-6 évig szedte folyamatosan, és most neki sem lehet tõle gyereke. Csak azt nem értem, hogy ezt a nõdokija anno miért nem közölte vele, hisz szegény lány most azért nem tud teherbe esni, mert 5-6 évig biztonságosan szexelt.Persze ez azért szerintem egyénenként változó.
Egészségesebb nem leszel tõle, arra mérget vehetsz. A kérdésedre meg régóta próbálnak okos emberek sokféleképpen válaszolni. Megdönthetetlen bizonyiték eddig semmire nincs.
A kérdező hozzászólása: Engem nme hangoltál le én nem szedek:D Csak már tervezem, 2 év után a barátommal. 17 évesen korai?
Utolsó: Ez azért nem igaz. Már egy ideje használják ezeket az új, "alacsony hormontartalmú" tablettákat. Kb azok kezdték el, akik most kezdik a 30-as éveik.

Igaz, hogy a fogamzásgátló medöséget okozhat késöbbiekben?

Legjobb válasz: A tabletta hatóanyaga legkésöbb 2-3 hónap múlva kiürül a szervezetböl, szóval az teljesen kizárt, hogy azért nem tud valaki teherbeesni, mert a hatóanyag még müködik. Olyan van, hogy a saját hormonrendszer nem stabil és a kivülröl bevitt hormonok a szabályzást teljesen megszüntették. Viszont elég kevés olyan valaki van, akinek korábban - a tabletta ELÖTT normálisan müködö hormonrendszere van, és a fogamzásgátlótól lesz késöbb gondja. Nagyon sok ismerös van, aki 6-8-10 évig szedte és legkésöbb pár hónap múlva megint a régi rendszer szerint müködött a hormonháztartása. Természetesen van sok olyan nö, akinek elötte sem volt stabil a hormonrendszere, ezeknek aztán a fogamzásgátló masszivan be tud keverni és utána lesznek gondjai.

A tabletta hatóanyaga legkésöbb 2-3 hónap múlva kiürül a szervezetböl, szóval az teljesen kizárt, hogy azért nem tud valaki teherbeesni, mert a hatóanyag még müködik. Olyan van, hogy a saját hormonrendszer nem stabil és a kivülröl bevitt hormonok a szabályzást teljesen megszüntették. Viszont elég kevés olyan valaki van, akinek korábban - a tabletta ELÖTT normálisan müködö hormonrendszere van, és a fogamzásgátlótól lesz késöbb gondja. Nagyon sok ismerös van, aki 6-8-10 évig szedte és legkésöbb pár hónap múlva megint a régi rendszer szerint müködött a hormonháztartása. Természetesen van sok olyan nö, akinek elötte sem volt stabil a hormonrendszere, ezeknek aztán a fogamzásgátló masszivan be tud keverni és utána lesznek gondjai.
van olyan, de csak ritkán nagyon sokan szedik úgy, hogy semmi bajuk nem lesz tõle
"ezért nem kellene rendszertelen mestruációra felírogatni a tablettát" nekem is arra írta fel a nõgyógyász, akkor õ a hülye? miért lenne gond, ha emiatt írja fel? tény, hogy nem egészséges, ha valaki mesterségesen tömi magába a hormont, de nekem pl. más hormonokkal is bajaim vannak, azokat is pótolni kell, és emiatt nem volt rendszeres 7 év után sem a menzeszem. amióta szedem, minden rendeben megy. szerintem jobb az úgy a testednek, ha úgy mûködik, ahogy kellene neki, még ha rá is segítesz mesterséges anyagokkal
En lYndinette20t szedtem kb 1 evig es olyan merteku bor problemam lett h a mai napig menstruacio elott 2 hettel a homlokom tele lesz pattanassal majd menstruaciokor hirtelen mintha ott sem lett volna elmulik. Ez megy 3 eve.. Mondanom sem kell h minden honapban csak a menstruacio alatti hetben erzem magam boldognak es normalisnak
A fogamzásgátló tablettára gondolok. Errõl szólt a kérdés is, hogy jön ide a gölrcsoldó?:D
A kérdező hozzászólása: "Ezért nem kellene rendszertelen menstruációra felírogatni a tablettát." Menstruációval járó görcsök elleni görcsoldora, vagy vmi másra gondolsz?
228=28*
79%-os: Én spec. ismerek olyat, akinek tabiszedés elõtt tökéletes, 228 napos ciklusa volt sok éve. Tabi után meg szépen elcseszõdött. De tény, hogy leginkább azoknak lesz gondja az abbahagyás után, akiknek elõtt is voltak. Ezért nem kellene rendszertelen menstruációra felírogatni a tablettát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget. :)
Több minden lehetséges, de ezeket csak kivizsgálással lehet megtudni, és ez az orvos feladata.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk milyen zavarok problémák lehetnek akkor ha eleve rossz a hormonháztartása egy nönek? Menstruációval kapcsolatos dolgok?
van rá példa sajnos hogy meddõséget okoz... ismerõsöm unokanõvére vagy 8 évig szedte (ennek már 2-3éve), és azóta sem tud teherbe esni, hiába jár orvosról orvosra :( furcsa ez, mert van aki 1 nap tabikihagyás után teherbe esik, más meg évekkel utána sem tud, mert a tabi hatóanyaga nem ürül ki a szervezetébõl és gátolja a teherbeesést
CSAK abban az esetben, ha már eleve gond volt a hormonrendszerrel. Éppen ezért nem szabad csak úgy a barátnök ajánlata alapján valamit szedni, hanem elötte ki kell vizsgáltatni orvossal, hogy nincs-e kizáró oka, illetve hogy pontosan melyik a megfelelö, mert azonos hatóanyag mellett sem egyformák a gyógyszerek.
73%-os: Azért, mert attól, hogy szeded, és rendszeresen van egy megvonásos vérzésnek nevezett vmid, attól még nem mûködik normálisan. Csak a rendszeres vérzés elhiteti veled, hogy minden rendben, aztán mikor abbahagyod, és ugyanolyan lesz, mint elõtte (vagy még rosszabb), akkor csodálkozol, hogy mi van. A fogamzásgátló szedése hormonális problémákra egyszerûen olyan, mint a fájdalomcsillapító. A tünetet kezeli, nem az okot. Amíg szeded, addig jónak tûnik minden, aztán visszatér a gond (mert soha nem is múlt el igazából). De ezt majd meglátod akkor, mikor abbahagyod. A nõ normális mûködése az, hogy kb. havonta megérlel egy petesejtet, ami aztán kilökõdik, és ha nem termékenyül meg, akkor menzesz formájában leválik a méhnyálkahártya. A tabletta szedésse alatt a folyamatos hormonbevitel leállítja az FSH és LH termelést, megszünteti a peteérést. Azaz kikapcsolja a nõ (rosszul mûködõ) ciklusát. A folyamatos hormonbevitel miatt felépül vmi kis nyálkahártya (de nem olyan vastag, mint normális ciklusnál), aztán a hormonmegvonás miatt (7 napos szünet) megvonásos vérzés jön létre. Magyarul: szeded-nem vérzel, nem szeded-vérzel. Ennyi. Ezért van az, hogy ha a levél közepén abbahagyod a tabit, akkor szépen a levél közepén megjön. Vagy ha szünet nélkül szedsz két levelet, akkor nem jön meg. Ez midnen, csak nem a normális mûködés. Hogy a dokik miért adják hormonproblémára, az jó kérdés. Erre van tippem: Nem akarnak addig szarakodni a kivizsgálással, amíg nem akar az illetõ gyereket. Odaadják neki a tabit, így rendszeresen fog vérezni, azt hiszi minden rendben, és nem fog havonta visszajárkálni, hogy már megint késik. Na meg ha ki is vizsgálnák rendesen (ami baromi sok pénz), esetleg nagy nehezen sikerülne a rendes ciklusát beállítani, vszínûleg egy idõ után akkor is tabit akarna szedni, amivel megint elcseszhetné az egészet. Akkor meg minek tegyék rendbe? Csak nem értem miért nem mondják meg a dokik, hogy egyébként ez tüneti kezelés, és ne lepõdjön már meg a páciens, mikor utána ugyanolyan szar, mint elõtte.

Igaz hogy van olyan fogamzásgátló tabletta, ami doppinglistás?

10 éve versenyszerűen sportolok és már volt doppingvizsgálatom. Voltam már világversenyen is. Tartós párkapcsolatban élek és szeretnék fogamzásgátló tablettát szedni, az óvszer használata helyett, mert nem szeretem. :/ Azt hallottam, hogy van olyan tabletta, ami doppinglistás. Próbáltam megnézni a tiltólistán, de nem találtam meg rendesen. Szóval tudtok olyan tablettákról, ami doppinglistás, vagy nincs ez csak egy távhit hogy van olyan fogamzásgátló ami doppingos?

Legjobb válasz: A 2013.01.01-tõl hatályban lévõ, gyógyszernevek szerinti teljes lista: http://www.antidopping.hu/php/upload/2013_01/06/135748501673.. Ezen a honlapon egyéb linkek is vannak: http://www.antidopping.hu/main.php?Esemeny_Id=N0Fick5OM2ViTG.. Nem szerepelnek benne ösztrogén vagy progeszteron tartalmú készítmények, de ha nõgyógyászhoz mész fogamzásgátlót íratni, akkor egész nyugodtan megkérdezheted az orvost, hogy a felírt gyógyszer szerepel-e a tiltólistán. Errõl mellesleg a sportorvost is megkérdezheted, mivel profi sportolóként legalább egyet ismerned kell(ene) közülük.

A 2013.01.01-tõl hatályban lévõ, gyógyszernevek szerinti teljes lista: http://www.antidopping.hu/php/upload/2013_01/06/135748501673.. Ezen a honlapon egyéb linkek is vannak: http://www.antidopping.hu/main.php?Esemeny_Id=N0Fick5OM2ViTG.. Nem szerepelnek benne ösztrogén vagy progeszteron tartalmú készítmények, de ha nõgyógyászhoz mész fogamzásgátlót íratni, akkor egész nyugodtan megkérdezheted az orvost, hogy a felírt gyógyszer szerepel-e a tiltólistán. Errõl mellesleg a sportorvost is megkérdezheted, mivel profi sportolóként legalább egyet ismerned kell(ene) közülük.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de ezt mondtam, hogy ezen a honlapon, illetve listán már néztem és mivel nem ismerek egy fogamzásgátló tablettát sem (és biztos van belõlük 100.000)ezért gondoltam hátha valaki biztosan tudja. Ja hát sportorvosunk az nem igen van. Csak aki a sportkórházban van. És a sportkórházba meg nem megyek mert .. inkább hagyjuk. Az ottani orvosokban nem bízom maradjunk ennyiben. De mind1 azért megnézem itt még egyszer.

Ha egy lány a havi fogamzásgátló adag bevétele után még pár napig szedi a tablettát a következő adagból, akkor lesz valami baja? Igaz hogy iylenkor később jön meg a havija?

(tehát ha az adott hónapra kiszabott adag után folytatja a szedését a következő havi adagból, akkor lesz e baja és késleltethető-e a havi megjövetele)

Legjobb válasz: A fogamzásgátló tabletta nem arra való, hogy az ember oda toligálja a menzeszét, ahova akarja. Egyébként tovább lehet szedni, sõt, akár két levelet is be lehet szedni szünet nélkül (a legtöbb tabinál, a tájékoztatóban le van írva), de számíthatsz rá, hogy összevissza fogsz pecsételni meg vérezgetni.

A fogamzásgátló tabletta nem arra való, hogy az ember oda toligálja a menzeszét, ahova akarja. Egyébként tovább lehet szedni, sõt, akár két levelet is be lehet szedni szünet nélkül (a legtöbb tabinál, a tájékoztatóban le van írva), de számíthatsz rá, hogy összevissza fogsz pecsételni meg vérezgetni.
Ajánlom figyelmedbe a betegtájékoztatót. Olyat nem csinálhatsz, hogy belekezdesz a következõ levélbe, aztán meg a felénél abbahagyod 7 napig. Olyat csinálhatsz, hogy nem tartasz 7 napos szünetet, és rögtön kezded a következõ levéllel, amit VÉGIG szedsz, aztán 7 napos szünet. Ha másik napra akarod tenni a menstruációdat, akkor elkezded a 7 napos szünetet, és akkor kezded a következõ levelet, amikor szeretnéd, bár 3napnál elõbb nem javasolják, akkor valószínû a pecsételgetés.
Ha a betegtájékoztatón kívül leírtaktól eltérõen a szeded, akkor nem csak hogy számíthatsz össze-vissza pecsételésre, és a hormonrendszered megzavarodására, de lehet, hogy hatni se fog úgy, és sokkal könnyebben teherbe esel
Nem kell végigszedni a második levelet, ha csak pár napot szeretnél eltolni, az is lehetséges, viszont 3 fázisú fogamzásgátlónál (pl. tri-regol) max. a harmadik fázisú tabletták számával megegyezõ napig szabad eltolni a menstruációt.Azaz a szedést nem az elsõ két fajtával kell folytatni, hanem a harmadik típusúval. Abban viszont igaza van az elõttem válaszolóknak, hogy nem tanácsos ide-oda tologatni a menstruációt, mert nagyon belezavarhat a ciklusodba.
"Nem kell végigszedni a második levelet, ha csak pár napot szeretnél eltolni, az is lehetséges" Akkor utána ugyanúgy mintha mi sem történt volna, egy teljesen új levél tablettát kell elkezdened szedni. A plusszban megkezdett levél pedig tartalék lesz, ha a kutyád véletlenül megeszi a fél csomag fogamzásgátlódat.
Így van, ahogyan az utolsó írta.

Tényleg igaz hogy a fogamzásgátló a peteérésen kívül a beágyazódást és a spermák méhbe kerülését is megakadályozza?

Legjobb válasz: tehát nem akadályozza meg feltétlenül,csak nehezíti a méhbe az átjutást...plusz peteérést is akadályoz..viszont vannak kivételes esetek amikor fog.gátló helyes szedése mellett mégis létrejön a peteérés(mert tudod mikor fog.gátlót szedsz elvileg álmenstruáció van csak,nem valós),és mégis terhesség a vége.Tehát a legfontosabb,hogy ne élvezzenek beléd,mégha szedsz is fogamzásgátlót.

tehát nem akadályozza meg feltétlenül, csak nehezíti a méhbe az átjutást...plusz peteérést is akadályoz..viszont vannak kivételes esetek amikor fog.gátló helyes szedése mellett mégis létrejön a peteérés(mert tudod mikor fog.gátlót szedsz elvileg álmenstruáció van csak, nem valós), és mégis terhesség a vége.Tehát a legfontosabb, hogy ne élvezzenek beléd, mégha szedsz is fogamzásgátlót.
A spermák méhbe kerülését? Hogyan, eltorlaszolja a puncit?
A kérdező hozzászólása: nem tudom.itt olvastam az egyik kérdés válaszaként.
a milligest betegtájékoztatójában pl. ez van: A háromfázisú fogamzásgátló készítmények minden egyes csomagban különbözõ hormontartalmú bevont tablettákat tartalmaznak, amelyek a normál ciklus változó hormonszintjéhez igazodnak. Ezek a hormonok hatásukat elsõdlegesen az ovuláció gátlásával fejtik ki. Ezen kívül megváltoztatják a cervixnyákot és a méh nyálkahártyáját, ezáltal megnehezítik a spermiumok eljutását a petesejthez és csökkentik a beágyazódás valószínûségét.
Hát többféle hatásuk van. Az egyik az, hogy megakadályozza a a peteérést és a tüszõrepedést (ha mégis lenne érett petéd). A másik, hogy megváltoztatja a hüvelyváladék állagát, ami a spermiumoknak áthatolhatatlan lesz, vagy csak nehezen tudják megközelíteni a méhet. A méhnyálkahártyát nem engedi megvastagodni, csak minimálisan, ami a megvonásos vérzést eredményezi, így ha mégis lenne tüszõrepedésed és megtermékenyülés, nem tudna beágyazódni az érett pete, mert nem lenne rá alkalmas a méhnyálkahártya. Szóljatok, ha kihagytam vmit.
A kérdező hozzászólása: Akkor ha kihagyok 1 tablettát, nem szûnik meg a hatása egycsapásra?
Nem, de csak akkor, ha már kicsit régebbóta szeded, pl egy hónap. Addigra már biztosan védve vagy, bár vannak olyan tabletták, amit az elsõ szemtõl (de azért azt mondják, nem árt a védekezés az elején). Ha már kialakult a védettség, egy tablettától nem lesz baj, egy nõi blogon olvastam, hogy 24, de a modernebb tabik akár 36 órát is kibírnak. Ez persze nem jelenti azt, hogy hagyj ki egyet-egyet, de ha mégis elfelejted vagy valami oknál fogva kimarad, legyen nálatok gumi.
Igen, pl. a Mercilon is ilyen, de biztos van olyan tabletta is, amelyik máshogy hat. Persze csak akkor, ha rendesen szeded...

Az igaz, hogy a fogamzásgátló be tudja állítani a rendszertelen ciklust, és ha majd abbahagyom a szedést akkor is megmarad a rendszeresség?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló tényleg beállítja a rendszertelen ciklust (ez tapasztalat), de azt nem tudom, hogy ha abbahagynád, akkor rendszeres marad-e. Szerintem ezen még nem kellene gondolkodnod, mert jó pár évig lehet szedni egyhuzamba a tabit, és ha majd oda kerülsz, hogy abbahagyod, akkor megkérdezed a dokid.

A fogamzásgátló tényleg beállítja a rendszertelen ciklust (ez tapasztalat), de azt nem tudom, hogy ha abbahagynád, akkor rendszeres marad-e. Szerintem ezen még nem kellene gondolkodnod, mert jó pár évig lehet szedni egyhuzamba a tabit, és ha majd oda kerülsz, hogy abbahagyod, akkor megkérdezed a dokid.
Tényleg beáll a ciklus ha szeded a bogyót, de hogy úgy marad-e utána, az szerintem alkati kérdés. Én 3 évig szedtem, de miután abbahagytam, ugyanolyan rendszertelenül jön meg, mint elõtte. Szerencsére 3-4 nappal korábban :-)
Szia! Igen, beállírja a ciklust! De utána általában ugyanúgy jön meg, mikor még nem szedted. A benne lévõ hormonok miatt állítja be és miután abbahgyod, a szervezeted nem kapja meg ezt a hormont és úgy fog vislekedni, mint amikor még nem szedted!
Annyival jobb a helyzet, amennyivel késõbb jobban beállna a ciklusod, magától is.
csak addig állítja be amíg szeded. nekem utána ugyanolyan rendszertelen lett miután abbahagytam a gyógyszert.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!