Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy első babák (13 db)

Az baj hogy már a második babámat várom és a 18 hétben járok de még nem igazán éreztem a mozgását az első babámat ekkor már éreztem?

Legjobb válasz: Szia, én az elsõ babámat várom és a 20. héten éreztem biztosan. Minden terhesség más, szerintem nem kell aggódnod!

Szia, én az elsõ babámat várom és a 20. héten éreztem biztosan. Minden terhesség más, szerintem nem kell aggódnod!
szerintem se aggódj ez miatt én is a 18.héten járok a második babával, és csak néha érzek valami kis mozgást.az elsõnél megcsak a 20.ét után éreztem hogy rug, bár hozzákell tennem hogy egéz végig nagyon lusta baba volt na de atán mikor kibújt utána nemlehetett vele birni és most má 7 éves sporttagozatos skolába jár.és szerintem van egy kis hiperaktivitása is.

Igaz, hogy az első babák általában tovább bennt maradnak 1-2 héttel?

jó lenne, ha oroszlán lenne, de nem szeretném semmi praktikával beindítani csak ezért, jöjjön akkor amikor ? akar.

Legjobb válasz: Nekem az elsõ volt, és 2,5 héttel korábban jött...:-)Miért jobb az oroszlán? Mondjuk én nem hiszek az asztrológiában... Szép és egészséges babát kívánok neked, jó babázást!:-)

Nekem az elsõ volt, és 2, 5 héttel korábban jött...:-)Miért jobb az oroszlán? Mondjuk én nem hiszek az asztrológiában... Szép és egészséges babát kívánok neked, jó babázást!:-)
Ismerõsöm az elsõ gyerekét is túl hordta, mondjuk csak pár nappal, õ lány volt, de a második gyerekét 3héttel túl hordta, õ fiú volt. Nem hiszem hogy ez ilyen eldöntött dolog. Ugyan úgy mint ahogy szokták mondani hogy ha gömbölyû a hasad lány lesz, ha csúcsos akkor fiú. Ez se feltétlenül igaz.
Hát nem tudom mi az igazság benne, az én kisfiam (elsõ baba) 40+9 napra született császárral koplikáció miatt.Nagyon jól érezte magát, azt mondják a fiúk tovább bent maradnak.
egyébként figyelted, hogy ahány horoszkópot megnézel, annyiféle dátum szerepel mellette. pl. az oroszlán jegy vége egyik helyen aug. 22. a másikon 23. stb. akkor melyik az igazi?
A kérdező hozzászólása: Nekem mind egy, csak a páromnak teteszik a bika-bak-oroszlán összeállítás.
a szûz miért nem jó?
hát igen, az pont határeset. legfeljebb szûz lesz:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sok boldogságot és egészséget!!
A kérdező hozzászólása: 20-ra vagyok kiírva
Elsõ válaszoló vagyok, nekem kislányom lett, és hamarabb jött spontán, az egyik barátnõmet császározták 38. héten (neki is elsõ baba volt, lány, komplikáció miatt lett császár), másik barátnõmnek szintén elsõ baba, szintén lány és õ meg a 41. héten szült megindítva. Fiúk terén tehát nem nyilatkozhatom, de sztem nem is lehet következtetéseket levonni, mindegyik manó akkor jön ki, amikor jónak látja. :-)
Én is azt hallottam, hogy az elsõ babák (és a fiuk) késöbb jönnek. De a kolegámék kisfia 3héttel elöbb jött, a barátnõm kisfia meg pont a kiírt napon született. Remélem nem kell sokat várnotok! Jó babázást majd! 40 hetes kismama
mikorra vagy kiírva?
A kérdező hozzászólása: hát igazából apuka szeretné. de szerintem neki is mindegy lesz csak egészséges baba legyen! Biztos benne, hogy oroszlán lesz, én kevésbé, de majd meglátjuk. Mondjuk azt is megmondta, hogy neki fia lesz, és hát tényleg kisfiú van a pocakomban:) Mondjuk 2esélyes...
A bika-bak-szûz trió pedig jobban összeillik. :) Ugyanis mindhárom jegy földjegy. Az oroszlán tûzjegyû, más a temperamentuma, érzelemvilága és gondolkodásmódja.

Igaz, hogy a második babát hamarabb és könnyebben szülik az anyukák, mint az elsőt?

Legjobb válasz: Az, hogy gyorsabban, az általában igaz, mivel másodszorra már tudja a szervezet mit kell csinálnia, nem szükséges annyi idõ, mint az elsõnél. De emiatt a tempó miatt sajnos sokszor fájdalmasabb is lehet.:(

Az, hogy gyorsabban, az általában igaz, mivel másodszorra már tudja a szervezet mit kell csinálnia, nem szükséges annyi idõ, mint az elsõnél. De emiatt a tempó miatt sajnos sokszor fájdalmasabb is lehet.:(
Szia, én is nemrég ezt a kérdést tettem fel.Most várom a másik babámat, de remélem természetessen fog a szülés beindulni, meg gyorsabb is lessz.Azok az anyukák akikkel beszéltem azt mondták sokkal hamarabb megvan a második 2-4 óra alatt.Én is bízok ebben, mert nekem az elsõvel úgy inditottak szülést, és 38 órát szenvettem.Boldog babavárást!!!üdv 37 hetes kismama.
Szia, én is a 2. babát várom. Nekem az elsõvel 2, 5 óra vajudás volt, hát ha ezzel gyorsabb lesz, be sem érek a kórházba :)
Szia. Én is a másodikat várom, az elsõ nem egész 4 óra alat megvolt, nem tudom, most mi lesz. De mindenki azt mondta, hogy rövidebb másodszorra, viszont nehezebb, fájdalmasabb.
Szia! Az elsõ babámmal 6 órát vajudtam, a második 1, 5 óra alatt meglett, olyan tempóban tolta ki a buksiját a drága! :) Sok múlik a babán, és azon is hogy hogyan tágulsz! Én semmilyen érzéstelenítõt sem kaptam, de 2 kitolás között viccelõdtünk az orvossal! Szerencsém volt, szorítok neked!! :)


Májusra várom első gyermekemet. 2 év gyed után, ha vállalunk még egy babát igaz, hogy akkor az előző év gyed 70%-a lesz a gyedem?

Legjobb válasz: Nem, a gyed marad annyi, mint amit eddig is kaptál. Utánanéztem, mert ugyan én még csak az elsõt várom, de a következõ babát viszonylag kis korkülönbséggel szeretnénk. Most 130 ezer (ennyire voltam bejelentve) után kapom a gyedet majd, s ha megszületik a következõ baba, még mielõtt lejárna ez a gyed, akkor folyamatosan ugyanezt a pénzt kapom továbbra is.

Nem, a gyed marad annyi, mint amit eddig is kaptál. Utánanéztem, mert ugyan én még csak az elsõt várom, de a következõ babát viszonylag kis korkülönbséggel szeretnénk. Most 130 ezer (ennyire voltam bejelentve) után kapom a gyedet majd, s ha megszületik a következõ baba, még mielõtt lejárna ez a gyed, akkor folyamatosan ugyanezt a pénzt kapom továbbra is.
Itt már kérdezte valaki és azt a választ kapta, hogy ha még gyed alatt születik a második baba, akkor azza a gyeddel megy tovább. DE nálam pl.volt a gyed majd 3 hó gyes és úgy jött a második baba, ott már az utolsó év 70%-át vették.

Valóban igaz, hogy ÁLTALÁBAN a második babát tovább hordjuk, mint az elsőt és a súlya is nagyobb lesz?

Nyilván lesz itt aki rácáfol. A csöpp lányomnál már mondta a doki,hogy ha egy kicsit is nagyobb lett volna akkro nem fér ki. Ezért aggódom,hogy ha most a tesó - aki ráadásul fiú lesz - meg akar születni, nem fog kiférni.

Legjobb válasz: Rögtön egy cáfoló! :) Barátnõm elsõ kislányát több, mint egy héttel túlhordta, 3400 gr fölött volt egy kicsivel. Második gyermeke - kisfia - 5 nappal korábban jött, és nem érte el a 3400 grammot! Szerintem egyébként ne aggódj, én inkább olyanokat hallottam, hogy a 2. és többedik gyerkõcök már sokkal könnyebben világra jönnek, mint az elsõ.

Rögtön egy cáfoló! :) Barátnõm elsõ kislányát több, mint egy héttel túlhordta, 3400 gr fölött volt egy kicsivel. Második gyermeke - kisfia - 5 nappal korábban jött, és nem érte el a 3400 grammot! Szerintem egyébként ne aggódj, én inkább olyanokat hallottam, hogy a 2. és többedik gyerkõcök már sokkal könnyebben világra jönnek, mint az elsõ.
1. baba: kislány, 3600 gr és 50 cm, 4 nap túlhordás 2. baba: kisfiú, 4200 gr és 51 cm, 4 nap túlhordás 3. baba: kislány, 3250 gr és 50 cm, 4 nappal hamarabb érkezett
1. 40 hét+1 nap 3850 gr 58 cm kisfiú 2. 38hét+6 nap 3850gr 56 cm kisfiú Nekem végig mondta a doki hogy a második nagy baba lesz és hogy nagyobb lesz mint az elsõ, ha végig bent marad akkor igaza lett volna...
Nem feltétlenül. Elsõm jött 36+5 3170g, második 39+4 3150g, harmadik 38+2 3500g.
Én mindkettõt napra pontosan szültem, és nekem pont úgy tûnt hogy az a hiedelem hogy a többedik baba hajlamosabb hamarabb kijönni. Viszont a súlyban lehet valami, elég sok ismerõsömnél nagyobb lett a 2.baba, nálam is 10 dkg-val :) Ha meg fiú, tényleg esélyesebb hogy nagyobb lesz. DE ami a lényeg, az a fejméret, azt biztos össze tudod hasonlítani, menj hasonló idõpontban UH-ra. De biztos a dokid is szorgalmazni fogja a méréseket, ha lelkiismeretes.
1.40.hét 3800gramm 2.38.hét 2600gramm :) De a kicsi, ha még két hétig bentmaradt volna sem lett volna sokkal nagyobb. :) De nekem egyébként második szülésnél szélesebb lett a csípõm, mint az elsõnél. A nadrágomon vettem észre. Fõleg szülés után. Nemhiába a második baba alig 50perc alatt született meg. :) De ez persze a csípõméret visszaállt már azóta.
1. 40+6: 4400 gramm, 57 cm (indítással, fiú) 2. kiírt napon 3950 gramm, 56 cm lány azt nem tudom, tovább hordtam volna-e, mert cukorbetegség miatt a terminus végén megindították a szüklét, bár ha azt vesszük, hogy egy hét alatt kb negyed kiót híznak, akkor nem lett volna, akkora mint a bátyja Mind a kettõn 36-os fejjel született és kifértek Bár igaz ami igaz, belül rendesen szétszakadtam mind a 2x:-((
A kérdező hozzászólása: Sajnos a doki már nem is emlékszik erre a kijelentésére, hogy ha egy kicsit nagyobb lett volna már nem fér ki. Amnikor szóba hoztam, azt mondta, ráérünk még errõl beszélni.
szia mind a hárommal 6 napot vittem rá 1. 3840g 2, 3820g 3, 4020g
Elsõ gyerek - fiú, 37+4, 4100 g, 50 cm, 9, 5 óra alatt Második gyerek - lány, 39+5, 4200 g, 52 cm, 1 óra alatt Fejkörfogat mindkettõjüknél 34. Ha korábban jött volna, valószínûleg nem nõ ekkorára :) Szülés elõtti nap voltam pont uh--on, kérdeztem is a dokit, hogy mennyire becsüli a súlyát, mire egybõl válaszolt (nem is mért még semmit), hogy 3500 g... Utólag elmondta, hogy csak nem akart beparáztatni, nehogy megijedjek, hogy nem fog kiférni....
A kérdező hozzászólása: A baj csak az, hoyg szûk a medence csontozatom, ami tágult valamennyire, de a 2840 grammos babám alig fért ki rajta. :-( Lehet, hoyg a szülés általában könnyebb, de nekem rosszak hozzá az adottságaim.
Szia! Én holnapra vagyok kiírva a másodikkal. Elsõm napra pontosan jött 3600 gr volt. Most 2 napja 3280 gr-ra becsülik a pocaklakót, a dokim azt mondta hogy a mi kórházunkban max 1 hetet engednek ráhúzni, de a második többedik babánál még annyit sem, ugyan nem indokolta hogy miért. Nekem is max 3 napot mondott, pedig eddig minden ok.

Több kérdésem is lesz egyszerre, első babát várò kismama vagyok, és nem igazán tudom mi hogy van?

Pontokba szedem az àtlàthatòsàg kedvéért. 1. Miből mennyit vigyek a kòrhàzban tartòzkodás idejére? Gondolok itt rugira, bodyra, pelenkàra, textilpelusra, betétre. 2. Jövő hét vasàrnapra vagyok kiírva. Ha netalán addig nem indul meg a szülés, akkor be kell feküdjek vasàrnap, és addig ott lenni, míg meg nem születik a pici? 3. Még mindig fent van a hasam. Nem vettem észre, hogy befordult volna a pici. A köldökömnél szokta kinyomni magàt, alul nagyon puha a hasam.. Ez nem lesz gond? Megszülhetem természetes úton? Köszönöm, ha vàlaszolsz, sokat segìtesz vele.

Legjobb válasz: :) 1. nálunk volt kórházi ruha, ha nem öltöztettem át az általam vitt ruhába, akkor nem is kellett volna vinnem. szerintem elsõ körben max 3 napi ruhát vigyél (3-4 body, rugi), ha kell még, úgyis tudnak behozni. pelust egy csomagot vittem, 2-3 textilpelust, betétet sokat, min 2 csomagot :)! ami szerintem még nagyon praktikus, az a wc-re tehetõ papírülõke! 2. én 3 nappal hordtam túl, de végig otthon voltam, csak reggelente kellett bejárnom a kórházba vizsgálatra. 3. én egyáltalán nem láttam lentebb lévõnek a hasam szülés elõtt ;) természetesen ha a doki nem szólt, hogy pl farfekvéses, nyugodtan szülhetsz természetes úton! azt, hogy befordult-e a pici, vagy sem, szokták mondani ultrahangon.

:) 1. nálunk volt kórházi ruha, ha nem öltöztettem át az általam vitt ruhába, akkor nem is kellett volna vinnem. szerintem elsõ körben max 3 napi ruhát vigyél (3-4 body, rugi), ha kell még, úgyis tudnak behozni. pelust egy csomagot vittem, 2-3 textilpelust, betétet sokat, min 2 csomagot :) ! ami szerintem még nagyon praktikus, az a wc-re tehetõ papírülõke! 2. én 3 nappal hordtam túl, de végig otthon voltam, csak reggelente kellett bejárnom a kórházba vizsgálatra. 3. én egyáltalán nem láttam lentebb lévõnek a hasam szülés elõtt ;) természetesen ha a doki nem szólt, hogy pl farfekvéses, nyugodtan szülhetsz természetes úton! azt, hogy befordult-e a pici, vagy sem, szokták mondani ultrahangon.
1. Én nyíregyházán szültem, oda nem kellett semmit vinni a babának, se ruhát, se pelenkát.Amikor engedtek haza, Anyukám csak akkor hozta be a ruhát, amibe hazahoztuk. Betétet a biztonság kedvéért vigyél vagy 5 csomaggal szerintem. 2.Én egy héttel hordtam túl a kislányom, nem fektettek be, mert azt mondták, hogy nincs hely.2 nappal a szülés elõtt kerültem be mégis, mert véreztem a magzatvíz vizsgálat után, és erõs folyásom volt, úh mégiscsak felvettek az osztályra. 3.Nekem egyáltalán nem ment le a hasam annyira, amennyire vártam.Mindig néztem, de végül szülni is úgy mentem, hogy nem ment le.Nem volt semmi gond.Szerintem igen, megszülheted attól természetes úton. Könnyû szülést kívánok :)
Szió. Bocsi, hogy beleszólok, én is elsõ babás vagyok, de nekem is mindig a köldökömnél nyomja ki magát, a hasam alja pedig puha, de nekem azért, mert nekem a köldökömnél van a lába, és azzal szokott többet mozogni meg ott van a kis feneke és ezért keményebb nekem ott..szerintem neked is azért keményebb a köldöködnél, mert ott van a kis popsija.De nem voltál Uh-on mostanában?Mert az Uh-on a dokinak mondania kellett volna, hogy fejvégû-e már..nekem már a 30.hét óta az, és úgy is maradt, most voltam szerdán a 36 hetes Uh-on. Könnyû szülést neked és sok boldogságot a babához :) 36+4 hkm
1. ezt kérdezd meg az adott kórházban -- spec nekünk csak hazamenõ ruha kellet - sem pelus se popsikenõcs se törlõ, egyedül textil pelust vittem a büfihez 2. nem kell, a 42 hétig simán maradhatsz otthon (csak ha egyébként semmi baj nincs tehát minden lelet vizsgálat okés) -- spec nekem mind a 3 gyerek a számított kor szerint 42-43 héten születtek - ténylegesen 39-40 volt a neonatologus vizsgálata szerint :-) szal a menszesz szerinti számítás nem pontos sõt még az UH szerinti sem - egyik baba nagyobb a másik kisebb -- genetika :-) 3. ez nem indokolja a császárt, ha ragaszkodsz a hüvelyi szüléshez nyugodtan várj pihenj sokat - esetleg rásegíthetsz lépcsõzéssel homeos bogyóval stb.... - de nem mindenkinél válik be befordulás :-) a nagylányom a szülés elõtti napon fordult be már riogattak h császár lesz mert faros - én meg mondtam ezért kizárt h belemegyek a császárba - am én is így csináltam még anyum hasában :-)
A kérdező hozzászólása: Az itteni kórhàzba nekünk kell mindent vini, még a hintõport is.. Voltam 36 hetes uh-n, és fejvégû, csak megijedtem amiért a hasam alja ennyire puha. Köszönöm a vàlaszokat, és neked is könnyû szülést, és boldog babàzàst. :)

Az igaz hogy a második babát könnyebb megszülni, mint az elsőt? Kinek mi a tapasztalata? Kérlek osszátok meg!

24 éves vagyok és van egy 6 hónapos kislányom, hamarosan tervezük a kis tesot neki, h ne legyen sok korkülömbség küztük.Az els? szülésem nem volt valami könnyü, mire számithatok a másodikkal?

Legjobb válasz: akár teljesen másra is számithatsz a 2. babát azért könnyebb megszülni mert sokminden fejben dõl el és ha már tudod mire számithatsz mi vár rád jobban informált leszel fizikálisan már jobban tágultak a csontjaid és a szervezeted emlékezik ha kicsi a korkülönbség és a vajúdás is rövidebb de intenzivebb

akár teljesen másra is számithatsz a 2. babát azért könnyebb megszülni mert sokminden fejben dõl el és ha már tudod mire számithatsz mi vár rád jobban informált leszel fizikálisan már jobban tágultak a csontjaid és a szervezeted emlékezik ha kicsi a korkülönbség és a vajúdás is rövidebb de intenzivebb
Ez mindenkinél változó, szerintem nincs általános recept. Anyunak öcsémmel nehezebb volt (5 és fél év a korkülönbség), sõt, ott még a szülészorvos is elkövetett egy nagyon súlyos mûhibát, amibe anyu majdnem belehalt, az én születésemnél minden simán ment. Nagyanyámnál csak annyit tudok, hogy anyu az elsõ gyereke (utána még 2 lett), és nagyi elájult a szülés közben.
azt mondják, a második és minden további szülés könnyebb. összességében nekem könnyû volt mindkettõ. de a 2. nekem idõben kicsit tovább tartott.
nekem a 2. rövidebb volt, de brutálisabb is kicsit. Rövidebb, de intenzívebb.
Az elsõ babám 6 óra alatt lett meg. A 2. 2 óra alatt, az utolsó jó fél óra áhhhhh naggyon fájt. A 3. kb másfél óra alatt lett meg, fájt, fájt, de fel sem fogtam, hogy szülök :) Amúgy szerintem változó, kinél hogy.
Szia! Nekem a 2.gyermekem volt a legnehezebb a négy közül.Pedig õ volt a legkisebb.3350 és 55 cm volt. A legnagyobb gyermekem 62 cm-rel és 4300 -al született 9 hónapja.
62 cm??? azta mindenit!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönüm a válaszokat, mindenkit felpontoztam, jo babázást mindenkinek!!!

Igaz az, hogy a babáknak az első egy-két fog az, ami fájdalmasabb a többit meg könnyebben viselik?

Legjobb válasz: Nem biztos. Én úgy tudom, hogy inkább a rágófogak jövetele viseli meg jobban õket. Bár tapasztalatom még annyira nincs, mert rágófoga még nincs a kisfiamnak, de alul fölül 4-4 már kinn van, és észre sem vettük.

Nem biztos. Én úgy tudom, hogy inkább a rágófogak jövetele viseli meg jobban õket. Bár tapasztalatom még annyira nincs, mert rágófoga még nincs a kisfiamnak, de alul fölül 4-4 már kinn van, és észre sem vettük.
A lányomnál bejött. Az elsõ kettõnél volt nyûgös, a többi csak úgy jött...:) ))
Két gyerkõcöm van. Mindkettõ a rágófogak és a szemfogak kibújásakor volt nyûgösebb.Az elsõ két fog nem okozott náluk semmi problémát.

3 babát várom akik már tul vannak rajta tényleg igaz hogy könnyebb lesz a szülés? és ha régebben szültem az elsö kettöt 10éve az számit?

Legjobb válasz: Hát szerintem mindenkinél másképp van. Nekem mondhatni könnyû szüléseim voltak, de az utolsó meg aztán tényleg, hamar lett és kicsusszant mint a vaj! :-) Sok sikert!

Hát szerintem mindenkinél másképp van. Nekem mondhatni könnyû szüléseim voltak, de az utolsó meg aztán tényleg, hamar lett és kicsusszant mint a vaj! :-) Sok sikert!
Ennyi év után -azt mondják- olyan, mintha elsõ szülés lenne. De ez csak általánosítás. Én 12 év után fogok....

Négy hetes babám már 5, 5 kilós, és aggódom, hogy mitől nő ilyen drasztikusan gyorsan és sokat. ( igaz, 4340 grammal született ) Ilyen gyorsan nőnek az újszülöttek az első hetekben?

Legjobb válasz: nem csak az elsõ hetekben, hanem az elsõ hónapokban. kb 1 kilót, aztán olyan 4-5 hónaptól már fél kilót fog "csak" hízni. ez teljesen normális:)) az én fiam az 1. hónapban 1,5 kilót hízott, pedig 3600 grammal született.

nem csak az elsõ hetekben, hanem az elsõ hónapokban. kb 1 kilót, aztán olyan 4-5 hónaptól már fél kilót fog "csak" hízni. ez teljesen normális:) ) az én fiam az 1. hónapban 1, 5 kilót hízott, pedig 3600 grammal született.
szia!szerintem nem sok, ügyes baba.
Nyugi! Mi is így megugrottunk az elején! Mi 4280-al születtünk, a kórházból 4 kg-val engedtek ki pénteken délben, és szerdán reggel, mikor mentem védõbe a manómmal, már 4, 5 kg volt! Ügyes baba, õt ezek szerint nem kellett tanítgatni a szopizásra.:) Ne aggódj, az elsõ pár hónapban nagyon sokat nõnek, és majd lesz olyan hónap is, mikor szinte alig hínak.
Az Én kisfiam 3350-el született, most 8 hetes és 5900g!(anyatejes)
szia, szerintem nem sok a súlya, mi 3700grammal születtünk, 3450-el jöttünk haza és egy hónaposan Õ is 5kiló volt, most két hónapos és 6120gramm. Az én fiam egy kis zabagép! Szóval ne aggódj szép egészséges babád van, gratula!
Az én kisfiam az elsõ hónapban 1, 2 kilót hízott.
Szia! Az én kisfiam is 4300 gr-al született császárral, anyatejes volt, és 1 hónaposan 5320 gr. A második hónapban is hízott 1 kg.ot, és most 4 hónaposan 7580 gr. Szerintem is szépen fejlõdik a babád, de késõbb már lassulni fog a hízás. Ne félj, nem lesz belõle óriásbébi, a kisebb babák is be fogják õt majd késõbb érni a súlyukkal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!