Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy első 1-2 (4 db)

Igaz, hogy első terhességnél a fiúbabák előbb szoktak születni a vártnál 1-2 héttel?

egyébként nekem most 30 hetes a béb, és normál méret?:)

Legjobb válasz: Én 40+2 naposan szültem az elsõt és kisfiú. Szerintem nem lehet általánosítani.

Én 40+2 naposan szültem az elsõt és kisfiú. Szerintem nem lehet általánosítani.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:)
Sztem nem.Az én elsõ babám(kisfiú)40+5 hétre született...a 2. baba(szintén fiú)37+3 hétre.Mindkettõ normál súlyú(3350 illetve 3090 gramm)baba volt.
Hát szerintem sincs semmi összefüggés közte. Fõleg ha magamból indulok ki. Elsõ baba, kisfiú és 42 hétre szültem. Találkoztam még pár ilyen mende-mondával. Volt ami nálam bejött, de igazából azt hiszem ez a véletlenen múlt. Pl: azt mondják a fiúkkal sósat kívánnak a lányokkal édeset, na én mindent kívántam terhesen. :D A fiúkkal hegyes a has, a lányokkal kerek. Nekem tipikus ikrek hasam volt, többen is rákérdeztek, hogy ugye ikrek lesznek??? De hogy kerek volt-e vagy hegyes, nem tudom... Olyat is hallottam már, hogy a kisfiúk inkább a bal oldalra húzódnak, ott mozognak többet a lányok meg a jobb oldalon. Ez bejött nálam mert fõleg a bal oldalt éreztem a fiamat, de szerintem ez is csak a véletlen mûve volt.
a fiam egy hetet húzott rá, és még biztosn maradt volna, csakhát beindították a szülést.
Nincs semmi összefüggés. Nekem 1 lányom van, meg voltam gyõzõdve, hogy túlhordom. 38. hétre született.
Én úgy hallottam, hogy a fiúk általában tovább szeretnek bent maradni, de lehet ez is csak valami legenda! :D
Teljesen mindegy, mi a baba neme, majd akkor jön, amikor akar. Két lányom van, elsõ hamarabb született, másodikat túlhordtam. Pedig ugye a másodikak (többedikek) hamarabb szoktak születni, errõl az én lányom nem tudott :)
Én az elsõ kisfiammal 10 napot, a másodikkal 5 napot húztam rá. Én meg pont azt hallottam (és az én példám is ezt erõsíti), hogy a kisfiúk késõbb jönnek. De persze ez is csak általánosítás...
A kérdező hozzászólása: akkor ezek szerint is csak olyan városi legenda amivel a szülés idõpontját próbálják megsaccolni:)
A kérdező hozzászólása: hát a hashegyesség nálam legalább megvan, mindenki mondja hogy tipikus fiús has:)
az elsõ 40 hét+1 napra a második 338hét+6 napra született mindkettõ fiú , nõvéren mindhárom lányát túlhordta
40+3 napra született a kisfiam!
39+1-re született a kisfiam
Szia! 40+6 napra indított szüléssel született a fiam. A hasam szintén csúcsos volt, és az volt a második gyereknél is. Mindenki azt mondta a 2. is fiú lesz, de lány lett:) , akit szintén túlhordtam.

Igaz, hogy az első 1-2 hónapban, ha a baba megmozdul, akkor bubérokoló érzést lehet érezni? És ha igen, akkor milyen sűrűn lehet érezni?

Mert én ilyet óránként 5-6 szor érzek!!!

Legjobb válasz: Az elsõ idõszakban csak gyenge, bizonytalan, "símogató" érzést okoz. Ahogy telik az idõ, úgy erõsödik és sûrûsödik a mozgás. Egyénenként változó, hogy mennyit mozog. Általában este a legaktívabbak.

Az elsõ idõszakban csak gyenge, bizonytalan, "símogató" érzést okoz. Ahogy telik az idõ, úgy erõsödik és sûrûsödik a mozgás. Egyénenként változó, hogy mennyit mozog. Általában este a legaktívabbak.
Az elsõ 1-2 hónapban még korai lenne a mozgás, még csak néhány cm. Nekem a 16. héten mozdult meg elõször apró simogató, gyomorkorgés szerû érzés majd pici mocorgás most pedig kigyószerû mozgás észlelhetõ. Naponta 3-4x. 20.hetes kismama
Szia! Az elsõ 1-2 hónapban nem érezheted hogy mozog olyankor még túl kicsi! Az igaz hogy 8 hetes kora óta mozog rendszeresen de még kicsi, . Szóval a válaszom az hogy nem érezheted még most! Majd 15-16 hetesen kezded érzeni elõször! Most valszeg a belek mozgását érezhet. Mondjuk én már éreztem de nem olyan sûrûn mint ahogy te írod. üdv egy 15 hetes kismama:)

Lányok ha csak első 1-2 szex alkalmával nedvesedtek nagyon, akkor azt jelenti hogy kívánjátok igazán a pasi?

Szóval összejöttök valakivel. Első pár alkalommal nagyon nedvesek vagytok. Élvezitek is a szexet, majdnem mindig van hüvelyi orgazmusotok is, kívánjátok is a szexet... De egy pár alkalom után nem lesztek olyan nedvesek, ha szexre kerül a sor, hiába van kellő előjáték. Akkor ez azt jelenti, hogy a szex jó, a pasi jó, de nem kívánjátok már úgy a férfit?

Legjobb válasz: Szerintem ez nem feltétlen azt jelenti. Nõknél pl az se mindeggy (legalábbis nekem nem) hogy a hónap melyik napjában van. De ettõl függetlenül azt is jelentheti.

Szerintem ez nem feltétlen azt jelenti. Nõknél pl az se mindeggy (legalábbis nekem nem) hogy a hónap melyik napjában van. De ettõl függetlenül azt is jelentheti.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi. Kort is írnál, és tapasztalatot?
Igen, azt jelenti. Nem mondanám, hogy pár alkalom után, de azért évek múlva már nem olyan izgató ugyanaz a férfi, fõleg, ha az a férfi a férjem és nap mint nap mellettem van.


Igaz, hogy az első babák általában tovább bennt maradnak 1-2 héttel?

jó lenne, ha oroszlán lenne, de nem szeretném semmi praktikával beindítani csak ezért, jöjjön akkor amikor ? akar.

Legjobb válasz: Nekem az elsõ volt, és 2,5 héttel korábban jött...:-)Miért jobb az oroszlán? Mondjuk én nem hiszek az asztrológiában... Szép és egészséges babát kívánok neked, jó babázást!:-)

Nekem az elsõ volt, és 2, 5 héttel korábban jött...:-)Miért jobb az oroszlán? Mondjuk én nem hiszek az asztrológiában... Szép és egészséges babát kívánok neked, jó babázást!:-)
Ismerõsöm az elsõ gyerekét is túl hordta, mondjuk csak pár nappal, õ lány volt, de a második gyerekét 3héttel túl hordta, õ fiú volt. Nem hiszem hogy ez ilyen eldöntött dolog. Ugyan úgy mint ahogy szokták mondani hogy ha gömbölyû a hasad lány lesz, ha csúcsos akkor fiú. Ez se feltétlenül igaz.
Hát nem tudom mi az igazság benne, az én kisfiam (elsõ baba) 40+9 napra született császárral koplikáció miatt.Nagyon jól érezte magát, azt mondják a fiúk tovább bent maradnak.
egyébként figyelted, hogy ahány horoszkópot megnézel, annyiféle dátum szerepel mellette. pl. az oroszlán jegy vége egyik helyen aug. 22. a másikon 23. stb. akkor melyik az igazi?
A kérdező hozzászólása: Nekem mind egy, csak a páromnak teteszik a bika-bak-oroszlán összeállítás.
a szûz miért nem jó?
hát igen, az pont határeset. legfeljebb szûz lesz:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sok boldogságot és egészséget!!
A kérdező hozzászólása: 20-ra vagyok kiírva
Elsõ válaszoló vagyok, nekem kislányom lett, és hamarabb jött spontán, az egyik barátnõmet császározták 38. héten (neki is elsõ baba volt, lány, komplikáció miatt lett császár), másik barátnõmnek szintén elsõ baba, szintén lány és õ meg a 41. héten szült megindítva. Fiúk terén tehát nem nyilatkozhatom, de sztem nem is lehet következtetéseket levonni, mindegyik manó akkor jön ki, amikor jónak látja. :-)
Én is azt hallottam, hogy az elsõ babák (és a fiuk) késöbb jönnek. De a kolegámék kisfia 3héttel elöbb jött, a barátnõm kisfia meg pont a kiírt napon született. Remélem nem kell sokat várnotok! Jó babázást majd! 40 hetes kismama
mikorra vagy kiírva?
A kérdező hozzászólása: hát igazából apuka szeretné. de szerintem neki is mindegy lesz csak egészséges baba legyen! Biztos benne, hogy oroszlán lesz, én kevésbé, de majd meglátjuk. Mondjuk azt is megmondta, hogy neki fia lesz, és hát tényleg kisfiú van a pocakomban:) Mondjuk 2esélyes...
A bika-bak-szûz trió pedig jobban összeillik. :) Ugyanis mindhárom jegy földjegy. Az oroszlán tûzjegyû, más a temperamentuma, érzelemvilága és gondolkodásmódja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!