Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy ellentétek vonzák egymást (3 db)

Igaz, hogy az ellentétek vonzák egymást?

Nem reg vagyok egyutt a baratnommel, es kezdem megfigyelni, hogy en amennyire ragaszkodo tipus vagyok, o pont annyira nem, nem nagyon erdeklodik felolem, stb...megertem,hogy ne fussunk egymas utan, de ennyire?

Legjobb válasz: A párommal hihetetlenül sok dologban hasonlítunk egymásra. Eddig nem igazán vettem észre ellentétes jellemvonást köztünk. Én nem tulajdonítok ennek az "ellentétek vonzzák egymást" szlogennek túl nagy jelentõséget, mert szerintem nem ezen múlik egy kapcsolat sikere. Az biztos, hogy van benne izgalom, ha eltérõ jellemek jönnek össze.

A párommal hihetetlenül sok dologban hasonlítunk egymásra. Eddig nem igazán vettem észre ellentétes jellemvonást köztünk. Én nem tulajdonítok ennek az "ellentétek vonzzák egymást" szlogennek túl nagy jelentõséget, mert szerintem nem ezen múlik egy kapcsolat sikere. Az biztos, hogy van benne izgalom, ha eltérõ jellemek jönnek össze.
Nálam a volt barátomnál ez nem jött be. Õ annyira más ember volt mint én. Õt minden szar dolog érdekelte, engem nem...stb. Az ellentétek nem vonzzák egymást. Fõleg ha nagy ellentétrõl van szó.
Szerintem fontosabb h hasonloak legyetek.. en nagyon ellentetes vagyok a baratommal, mindig mindent forditva csinalnank vagy ellentetesen, s gondolkodas is..ebben benne van az is h en jobban ragaszkodok o meg olyan mint a baratnod.S ebbol mi lett? h mindig en engedtem mert o "elhagyott" volna...vagyis sokszor ugy ereztem...h jaj ha ezt meg azt nem teszem nem fogom erdekelni, s szeretetre volt szuksegem s h megkapjam kellett vigyazzak h mit teszek, h nehogy megint eltavolodjon v valami...szerintem beszeld meg, s ha annyira hideg, addig valassz mast amig meg nem keso...nalam nagyon elfajultak a dolgok...es megis meg mindig csakis en kell megertsem ot...erre vigyazz
Hm..megoszlik a vélemény.Szerintem igaz...párom és köztem sok a közös de van köztünk pár ellentét is.Ezért szerettünk egymásba....
Ez az ellentétek vonzzák egymást szöveg nem hinném hogy igaz. Pl. ha te szeretnél sokat vele lenni, de neki több szabadság kell, ebbõl már hosszú kapcsolat nem lehet. Vagy ha más dolgok iránt érdeklõdtök az sem túl jó, mert nem találtok közös programokat ahol mindketten jól éreznétek magatokat.
Szerintem kell lennie hasonló tulajdonságnak (hogy legyen pl. közös téma) - és kell lennie ellentétnek is (hogy legyen, ami ismeretlen, érdekes a másikban).
Szerintem nem igaz. Egyszer jártam egy nagyon ellentétes emberrel, de a kapcsolatunk egyszerûen kimerült - elfogytak a beszédtémák, és lapos volt egy kicsit. Szerintem a hasonló , hasonlónak örül mondás sokkal igazabb!
Szerintem próbáld megbeszélni vele. Ha neked több találkozásra, érdeklõdésre van szükséged mondd el neki. Próbáljátok úgy megoldani, hogy mindkettõtöknek kényelmes legyen. Ha a beszélgetés után sem érzékelsz változást, jobb ha hagyod menni.
szerintem aki ezt a mondást kitalálta, nem a hosszú kapcsolat híve. A párom meg én eléggé hasonlítunk egymásra, úgymond kiegészítjük egymást. Ha nem nagyon érdeklõdik felõled, akkor nem tudom hogy még érdemes-e vele lenned, bár te érzed hogy szereted-e és õis szeret téged!
Hát engem sosem vonzottak a velem ellentétes emberek. De ez tudod, attól függ, hogy miben ellentétes. Pl. ha a világról való felfogása, értékrendszere ellentétes a tieddel, abból tényleg nem sül ki semmi jó. Ha csak az érdeklõdési köre, az nem lényeg. De az igenis fontos, hogy hasonlóan viszonyuljatok a kapcsolatotokhoz...
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a segitsegeteket, ugy is tettem, szakitottam a baratnommel

Szerintetek mi igaz abból, hogy az ellentétek vonzák egymást?

A barátommal egymás 100%os ellentétei vagyunk.. eleinte nem zavart, de több, mint egy éve együtt vagyunk és mostmár azért több mindenben felt?nik(és nem olyasmire gondolok, hogy nem tudjuk eldönteni, hogy melyik filmet nézzük meg...)

Legjobb válasz: úgy van, ahogy írod, eleinte még izgis...aztán jönnek a gondok.

úgy van, ahogy írod, eleinte még izgis...aztán jönnek a gondok.
egy külföldi csatornán ment magyar szinkronnal egy mûsor, abban nyilatkozott egy pár hogy õk bizony alig valamiben hasonlóak csak de a szerelem mégis egymáshoz tartotta õket.Szerintem borzasztó kicsi az esélye hogy ez mûködhet, de semmiképp nem lehetetlen.
mi is totál ellentétei vagyunk egymásnak, de 3 éve együtt vagyunk. viszont ha nálatok ez ennyire nem mûködik, akkor ott más probléma is lehet, nem csak az ellentétek.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy van benne valami.. Csak nem tudom, hogy mit tegyek... Megfulladok ebben a kapcsolatban, de kilépni félek (megszokás, ragaszkodás).. :\ Köszönöm a válaszokat! :)
Ha megfulladsz benne akkor ez már nagyon régóta nem a jó út... Az én kapcsolatomban is így van...2 éve vagyunk együtt. Totál az ellentétem. Ha vitára kerül a sor akkor onnan meneküljön mindenki, mert szinte soha nem értünk egyet. Ilyenkor jön az, hogy mennyire tudjátok tolerálni a másik véleményét. Mert attól hogy nem értetek egyet, még mûködhet az hogy elfogadod az álláspontját. De csak akkor ha õ is a tiedet. Én erre törekszem a saját kapcsolatomban. Egyébként ez más szemszögbõl még jó is lehet ha különbözõek vagytok. Nálunk pl. Õ otthonülõsebb, reálisabb, én kimozdulósabb, és álmodozósabb. Észre vettem hogy én jó hatással vagyok rá, mert már kevésbé olyan "két lábbal a földön", én meg jobban oda tudok figyelni a dolgaimra... És nem egymás miatt változtunk. Hanem egymás hatására. :) Szóval csak tolerancia... :) De ha nem megy és még mindig fojtogatva érzed magad, akkor sajnos fel kell adnod a ragaszkodást és megszokást. :S
A kérdező hozzászólása: Igen.. én is sokat engedek (báris úgy érzem), de nem érzem, hogy ezt visszakapnám... :\ Köszi a választ! :)

Szerintetek igaz hogy az ellentétek vonzák egymást? (párkapcsolatban)

Legjobb válasz: Mentalitásban esetleg, értékrendben semmiképp.

Mentalitásban esetleg, értékrendben semmiképp.
egy ideig biztos, de hosszútávon nem lesz jó
Hosszútávra magadhoz hasonlót kell választani. Ha valaki totálisan az ellentéted azzal maximum egy szenvedélyes fellángolás képzelhetõ el... de utána folyamatosan ellentétekbe ütközni. Inkább úgy fejezném ki olyat kell keresni aki kiegészít. Ez nem feltétlen jelenti azt hogy az ellentéted.
Ez esetben az ellentétek taszítják egymást film ízlés különbözõ - taszít zene ízlés különbözõ - taszít kaja ízlés különbözõ - taszít ruha ízlés különbözõ - taszít folytassam


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!