Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy ellentétek (11 db)

Igaz, hogy az ellentétek vonzák egymást?

Nem reg vagyok egyutt a baratnommel, es kezdem megfigyelni, hogy en amennyire ragaszkodo tipus vagyok, o pont annyira nem, nem nagyon erdeklodik felolem, stb...megertem,hogy ne fussunk egymas utan, de ennyire?

Legjobb válasz: A párommal hihetetlenül sok dologban hasonlítunk egymásra. Eddig nem igazán vettem észre ellentétes jellemvonást köztünk. Én nem tulajdonítok ennek az "ellentétek vonzzák egymást" szlogennek túl nagy jelentõséget, mert szerintem nem ezen múlik egy kapcsolat sikere. Az biztos, hogy van benne izgalom, ha eltérõ jellemek jönnek össze.

A párommal hihetetlenül sok dologban hasonlítunk egymásra. Eddig nem igazán vettem észre ellentétes jellemvonást köztünk. Én nem tulajdonítok ennek az "ellentétek vonzzák egymást" szlogennek túl nagy jelentõséget, mert szerintem nem ezen múlik egy kapcsolat sikere. Az biztos, hogy van benne izgalom, ha eltérõ jellemek jönnek össze.
Nálam a volt barátomnál ez nem jött be. Õ annyira más ember volt mint én. Õt minden szar dolog érdekelte, engem nem...stb. Az ellentétek nem vonzzák egymást. Fõleg ha nagy ellentétrõl van szó.
Szerintem fontosabb h hasonloak legyetek.. en nagyon ellentetes vagyok a baratommal, mindig mindent forditva csinalnank vagy ellentetesen, s gondolkodas is..ebben benne van az is h en jobban ragaszkodok o meg olyan mint a baratnod.S ebbol mi lett? h mindig en engedtem mert o "elhagyott" volna...vagyis sokszor ugy ereztem...h jaj ha ezt meg azt nem teszem nem fogom erdekelni, s szeretetre volt szuksegem s h megkapjam kellett vigyazzak h mit teszek, h nehogy megint eltavolodjon v valami...szerintem beszeld meg, s ha annyira hideg, addig valassz mast amig meg nem keso...nalam nagyon elfajultak a dolgok...es megis meg mindig csakis en kell megertsem ot...erre vigyazz
Hm..megoszlik a vélemény.Szerintem igaz...párom és köztem sok a közös de van köztünk pár ellentét is.Ezért szerettünk egymásba....
Ez az ellentétek vonzzák egymást szöveg nem hinném hogy igaz. Pl. ha te szeretnél sokat vele lenni, de neki több szabadság kell, ebbõl már hosszú kapcsolat nem lehet. Vagy ha más dolgok iránt érdeklõdtök az sem túl jó, mert nem találtok közös programokat ahol mindketten jól éreznétek magatokat.
Szerintem kell lennie hasonló tulajdonságnak (hogy legyen pl. közös téma) - és kell lennie ellentétnek is (hogy legyen, ami ismeretlen, érdekes a másikban).
Szerintem nem igaz. Egyszer jártam egy nagyon ellentétes emberrel, de a kapcsolatunk egyszerûen kimerült - elfogytak a beszédtémák, és lapos volt egy kicsit. Szerintem a hasonló , hasonlónak örül mondás sokkal igazabb!
Szerintem próbáld megbeszélni vele. Ha neked több találkozásra, érdeklõdésre van szükséged mondd el neki. Próbáljátok úgy megoldani, hogy mindkettõtöknek kényelmes legyen. Ha a beszélgetés után sem érzékelsz változást, jobb ha hagyod menni.
szerintem aki ezt a mondást kitalálta, nem a hosszú kapcsolat híve. A párom meg én eléggé hasonlítunk egymásra, úgymond kiegészítjük egymást. Ha nem nagyon érdeklõdik felõled, akkor nem tudom hogy még érdemes-e vele lenned, bár te érzed hogy szereted-e és õis szeret téged!
Hát engem sosem vonzottak a velem ellentétes emberek. De ez tudod, attól függ, hogy miben ellentétes. Pl. ha a világról való felfogása, értékrendszere ellentétes a tieddel, abból tényleg nem sül ki semmi jó. Ha csak az érdeklõdési köre, az nem lényeg. De az igenis fontos, hogy hasonlóan viszonyuljatok a kapcsolatotokhoz...
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a segitsegeteket, ugy is tettem, szakitottam a baratnommel

Mennyire igaz hogy az ellentétek vonzzák egymást? Mert szerintem nem igaz, én kin szenvedek ettől!

Legjobb válasz: Mi is így vagyunk,szerintem csak akkor müködik, ha tudsz folyamatos kompromisszumokat kötni és tûrni. persze Õt is meg kell érteni valahol.Ha szereted menni fog!

Mi is így vagyunk, szerintem csak akkor müködik, ha tudsz folyamatos kompromisszumokat kötni és tûrni. persze Õt is meg kell érteni valahol.Ha szereted menni fog!
en tobb, mint 10 eve vagyok egyutt a parommal, es eg es fold vagyunk, en a human, o a real, en az almodozo, o a gyakorlatias.. a fõbb dolgokban egyetertunk, a tobbiben pedig kiegeszitjuk egymast, es persze sosem unjuk meg a masikat :)
Az ember természetétõl is függ, pl.engem idegesít, ha bizonyos dolgok nem úgy történnek, ahogy én szeretném. Én nem nagyon bírnék ilyen kapcsolatban hosszamosabb ideig élni, mondjuk egy rövid kapcsolatban azért szerintem nagyon jó az ilyen.
Az ellentétek mellett sok közös tulajdonság is kell!
A kérdező hozzászólása: teljesen igazad van!De mi van akkor ha már nem szereted??
- Viselkedésügyileg általában a másság a nyerõ. Egy félénk jobban éri magát egy felszabadultabbal. - Érdeklõdési kör alapján a homogenítás játszik szerepet.

Most akkor hogy van? Egy kapcsolatban az a jó ha két teljesen ellentétes gondolkodású ember jön össze vagy amikor két ember teljesen egyformán gondolkodik az életről? Most igaz az ellentétek vonzzák egymást szöveg vagy sem?

Legjobb válasz: Az ellentét ilyen dolgokban, hogy hobbi, zene, ízlés, nem számít. Súlyosabb dolgokban számít. Mondjuk a párom megrögzött panelimádó, én viszont nem akarok olyan helyen lakni, ahol még 100-an laknak és kert sincs, az azért elég nagy probléma,mert egyikünk sem érzi majd jól magát a késõbbiekben. Vagy én nem akarok gyereket, neki ez az egyik nagy álma. Hát, ez is eléggé szívás. De most hol érdekel engem, hogy õ Metallicát hallgat, én meg Eminemet? Egy bizonyos szintig igenis vonzó az, hogy õ nem olyan, mint én, hanem más. Magamat már ismerem, õt nem :)

Az ellentét ilyen dolgokban, hogy hobbi, zene, ízlés, nem számít. Súlyosabb dolgokban számít. Mondjuk a párom megrögzött panelimádó, én viszont nem akarok olyan helyen lakni, ahol még 100-an laknak és kert sincs, az azért elég nagy probléma, mert egyikünk sem érzi majd jól magát a késõbbiekben. Vagy én nem akarok gyereket, neki ez az egyik nagy álma. Hát, ez is eléggé szívás. De most hol érdekel engem, hogy õ Metallicát hallgat, én meg Eminemet? Egy bizonyos szintig igenis vonzó az, hogy õ nem olyan, mint én, hanem más. Magamat már ismerem, õt nem :)
Ez a fizikában, a mágneseknél igaz. Embereknél inkább a hasonló értékrend fontos. Homlokegyenest eltérõ személyiségû ember izgalmas ideig-óráig, de hosszútávon komoly problémák pattanhatnak ki, ha gyökeresen más az életfelfogásuk. Gondolj bele: költekezõ vs. spórolós. Családcentrikus vs. "soha nem akarok gyereket" Rendetlen vs. rendszeretõ. Szétszórt vs. precíz ember. Mélyen vallásos vs ateista vagy más vallású. De még a politikai nézetek is okozhatnak gondot, pláne, ha valaki szeret beszélni róla. Sarkítva, de egy náci és egy kommunista soha nem alkot jó párt.
Embere válogatja. Van, akinek nem jön be az ellentét, mást boldoggá tesz. Gyerek kérdésben mondjuk azért ez elég fontos, de ha nem ilyesmit takar a különbözõ gondolkodás, akkor nem hiszem, hogy probléma.
hasonló a hasonlónak örül. az ellentétek csak ideig-óráig vonzzák egymást...utána már taszítják.
Szerintem az ellentétek apró dolgokban még jók lehetnek, hacsak nem mennek a másik idegeire egy idõ után.... Azonban a fontos dolgokban csakis a hasonló gondolkodás állja meg a helyét. Értem én ezalatt azt, hogy pl. a volt férjemrõl már a házasságunk éveiben kiderült, hogy semmi esetre sem szeretne gyereket. Én pedig pont az ellentétje voltam. Én szerettem volna. El is váltunk, többek között ez volt a fõ ok. Tehát ilyen kaliberû kérdésekben jó, ha egyetértés van a felek között. A második férjemmel már nem volt ilyen nézõpont eltérésünk, 3, 5 éves már a lányunk. :)
Attól függ. Jó, ha te a zsemle tetejét szereted, õ meg az alját. Ha szeretsz irányítani, õ meg szereti, ha irányítják. Zenében, filmekben, könyvekben az a jó, ha ugyanazt szeretitek.
Az a jó, ha hasonlóan gondolkodnak, és hasonló az érdeklõdési körük. Mûködhetnek az ellentétek is, de ahhoz türelem és elfogadás kell. Én és a párom teljesen különbözünk, és sokat is veszekszünk emiatt, többet, mint az átlagpárok. 6 év után még mindig összebalhézunk kisebb dolgokon is, de már rutinosan kezeljük. Átvészeltük a legnehezebb idõszakokat, és már toleráljuk, ha nem is fogadjuk el teljesen a másik ilyen-olyan dolgait. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nem vagyunk erõsebbek vagy összetartóbbak más pároknál, inkább csak megnõtt az ingerküszöbünk. Szerintem az ellentétek érdekesek az elején, ezért vonzzák egymást, de utána ez gyorsan átfordul taszításba, amint az érdekek komolyabban összekülönböznek.
Én sosem értettem ezt az "ellentétek vonzzák egymás" dolgot. Nekem ez sosem jött be. A mostani párommal olyan szinten egyformán gondolunk és érzünk dolgokat, hogy én rágondolok valamire, a párom már ki is mondja és fordítva is igaz. Sokszor szinte ijesztõ, olyan érzés, mintha a fejembe látna. Az eddigi legérdekesebb történet az volt, hogy egy novemberi nap (nem volt sem szülinapom, sem névnap, semmilyen ünnep sem a közelben) hirtelen annyira vágytam rá, hogy ha jön a párom, hozzon nekem egy szál vörös rózsát. Hogy akkor ez a kívánságom honnan jött, nem tudom, de erõsen gondoltam rá, vágytam rá. A párom akkor még nem lakott velem, tehát mégcsak véletlen sem sejthette ezt az óhajomat. Mikor megérkezett kezében a szál vörös rózsával, majdnem elájultam, levegõt alig kaptam, hogy ezt nem hiszem el, honnan tudta?! Mire Õ: megérzés. Szóval nekem csak az vált be, hogy a teljesen velem egy hullámhosszon lévõ pasi jön be, az ellentétekbõl nem kérek.
Az a jó, ha inkább egyformák. Hiszen együtt kell élniük, így nem kell annyi kompromisszum.De van egy két jellemvonás, ami "kívánja" maga mellé az ellenkezõjét: -visszahúzódó, nehezen barátkozónak kell egy társ, aki beviszi az életbe, -egy lassú, tutyimutyi mellé kell egy határozott, aki dönt, aki megcsinálja az otthoni munkákat. Gondolom, kezdetben izgalmas az ellentétem, de idõvel inkább idegesítõ lesz, közös érdeklõdés híján meg befullad az egész.
Én annak idején egy nagyon más gondolkodású fiúval jöttem össze. Ahhoz képest elég sokáig tartott. (2, 5 év) Ma mégis azt mondom, hogy Isten õrizzen még egy ilyen férfitól. Nagyon sokat veszekedtünk, és õ soha nem volt hajlandó semmibõl sem leadni. Végül megcsalt. Így utólag már nem is bánom, hogy vége lett. 24/n
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdezem mert sokan azt mondják az ellentétek vonzzák egymást..de mivel ellentétek eleve nem gondolkodnak egyformán és más az érték rendjük és más iránt érdeklõdnek...és akkor ott vannak azok akik azt mondják hogy fontos hogy egyformám lássák a világot és azonos legyen az érdeklõdés hobbi, tehát ha valaki másképpen gondolkodik más zenét szeret akkor alapban más az ízlése és érdeklõdése és rálátása a világra..akkor most melyik igaz??
Így van! Az ellentétes dolog addig mûködik, amíg megvan a szerelem. Amikor az elmúlik már csak az ellentét marad és utána nehéz szeretni valakit, ha teljesen az ellentéted! Olyan párt kell találni, akivel közel azonos a gondolkodásod és ahogyan élsz, amiket szeretsz, stb, stb...


Szerintetek igaz hogy az ellentétek vonzák egymást? (párkapcsolatban)

Legjobb válasz: Mentalitásban esetleg, értékrendben semmiképp.

Mentalitásban esetleg, értékrendben semmiképp.
egy ideig biztos, de hosszútávon nem lesz jó
Hosszútávra magadhoz hasonlót kell választani. Ha valaki totálisan az ellentéted azzal maximum egy szenvedélyes fellángolás képzelhetõ el... de utána folyamatosan ellentétekbe ütközni. Inkább úgy fejezném ki olyat kell keresni aki kiegészít. Ez nem feltétlen jelenti azt hogy az ellentéted.
Ez esetben az ellentétek taszítják egymást film ízlés különbözõ - taszít zene ízlés különbözõ - taszít kaja ízlés különbözõ - taszít ruha ízlés különbözõ - taszít folytassam

Igaz hogy az ellentétek vonzzák egymást?

Legjobb válasz: a mágnesességben igen, az embereknél nem

a mágnesességben igen, az embereknél nem
ha a mágneses pólusokat nézzük akkor egészbiztosan. ha kapcsolatokra, férfi-nõ párosokra gondolsz, akkor ez a mondás onnan származik, hogy biologiailag tõlünk különbözõ génállománnyal rendelkezõ egyedeket keresünk párosodás céljábol. tudatalatt mindenki ezt teszi. szóval igy lehet hogy sokszor annyira más emberek, pl egy bulizós egy visszahúzódóval jön össze. amúgy a nagyonnagy ellentét nem tul jo hosszutávon, kellenek közös pontok, viszont ellentétek nélkül is rossz, én megõrülnék ha semmiben nem tunék vitatkozni barátnõmmel. nem veszekedni, azt nemszeretem, de itt ott belekötni, csipkelõdni, kicsit vitatkozni. az jó. szal mondjuk kb hogy igen...
Nem. Ahogy a hasonlóságok sem.
Szia! Valamilyen szinten igaz, hiszen így egészíti ki egymást két ember. Viszont hosszútávon nem feltétlenül jó ha az egyik tûz, a másik víz:) Egy sarkított példa: ha õ a discos zenét szereti, én pedig a rockot egy darabig le tudunk mondani a kedvenc szórakozóhelyünkrõl és arról, hogy együtt nem hallgatunk zenét és másokkal megyünk el szórkozni, na de mindig??? Személy szerint én nem jövök ki azokkal az emberekkel akik az én szöges ellentéteim. Persze nem kell mindenben úgyanúgy gondolkodnunk, ugyanazokat a dologokat szeretnünk, de az alapvetõ nézeteinkben fontos, hogy megegyezzünk. L/19
22:19 bla bla bla ?
A gyors szex még izgi lehet, párkapocslat már elég rémes.
Szerintem egy idõ után már nem tolerálhatóak a nagy különbségek 2 személy között. egy bizonyos határon túl már idegesítõ lesz az, hogy a másik eltér tõlem..és egyre csak idegesítõbb lesz a jelenléte. Tapasztaltam.=/
A hasonlóság ami összehoz/összetart A különbségek ami összekovácsol
Dr. Alekosz szerint igen.

Igaz a mondás, hogy az ellentétek vonzzák egymást?

Legjobb válasz: Az még talán lehet hogy vonzzák egymást, de az is biztos hogy hosszú távon nem fognak jól kijönni egymással. A valóságban sokkal inkább igaz, hogy szinte mindenki magához hasonlító párt szeretne (nem a külsõségekben, természetesen, hanem a jellemvonásokban és a társadalmi háttér terén). És ezen nem is lehet csodálkozni. Van egy latin mondás. az pont az ellenkezõjét mondja ki az említett szóbeszédnek: "Similis simili gaudet."

Az még talán lehet hogy vonzzák egymást, de az is biztos hogy hosszú távon nem fognak jól kijönni egymással. A valóságban sokkal inkább igaz, hogy szinte mindenki magához hasonlító párt szeretne (nem a külsõségekben, természetesen, hanem a jellemvonásokban és a társadalmi háttér terén). És ezen nem is lehet csodálkozni. Van egy latin mondás. az pont az ellenkezõjét mondja ki az említett szóbeszédnek: "Similis simili gaudet."
Nem mindegy, hogy milyen ellentétek. Ha az egyik félnek csak a család számít, a másiknak meg mondjuk csak a szórakozás, az nem fog mûködni. Ha az egyik nagyon bölcsész típus, a másik meg mondjuk nagyon matematikus, az sem valószínû. Viszont a nagyon egyforma párok meg igazán unalmasak tudnak lenni. Sokan nem bírják (pl. én sem), ha a másik mindig mindenben egyetért. Szerintem az a lényeg, hogy tudjanak valamilyen szinten alkalmazkodni. Az például nem túl szerencsés, ha mindkét fél szétszórt. Az olyan ember mellé kell valaki, aki kicsit egyben tartja, de azért nem egy tábornok.
Az életre szóló terveknek és alapvetõ értékrendnek érdemes szerintem egyezni. Ha nagyon különbözõ módon szeretnétek élni, az elõbb-utóbb súlyos konfliktusforrás lesz. Érdeklõdésnek, vérmérsékletnek szerintem átfedésben kell lenni, de nem baj, ha nem egyezik tökéletesen.
Az utolsóval tudok maximálisan egyetérteni. Ha a fontos, életre szóló döntésekben egyetértetek, akkor a kisebb ellentétek valóban vonzóak lehetnek, de szerintem csak egy darabig, ugyanis az általában igaz, hogy mindenkinek a maga viselkedése, értékrendje a normális, az ettõl eltérõek egy idõ után az ember agyára mennek. Hosszútávon én mindenképpen azt mondanám, hogy a jó az, ha hasonlóak a beállítottságok.
A kérdező hozzászólása: Elsõ, pont arról a közmondásról jutott a kérdés az eszembe!:) Köszi a válaszokat!
Mi egymás ellentétei voltunk, és a kezdeti lángolós idõszakban ez fantasztikus volt. 3 év elteltével viszont kénytelenek voltunk szétmenni, mert annyira nem egyeztek a nézeteink, annyira különböztünk, hogy nem illettünk össze. A felismerés is borzalmas volt, hogy talán soha nem lehetünk együtt boldogok, így nagyon nehéz volt elválni.
Igaz, de egy-két közös dolognak kell lenni, pl. mindketten szeretnek utazni vagy mindketten takarékosan szeretnek élni. És közös életcél is kell, különben a különbségek szétzilálják a kapcsolatot. Ez a mondás talán inkább csak ak külsõségekre utal. Gyakran látni fekehte hajú férfit szõke nõvel stb.

Mennyire igaz az, hogy az ellentétek vonzzák egymást?

Vagy ez csak kisebb dolgokban van így? (pl. zenei stílus.)

Legjobb válasz: Szerintem rövid távon mûködhet csak. Hosszútávon szükség van arra, hogy legyen valami közös érdeklõdésû kör, amiben mind a két fél megegyezik. 21/L

Szerintem rövid távon mûködhet csak. Hosszútávon szükség van arra, hogy legyen valami közös érdeklõdésû kör, amiben mind a két fél megegyezik. 21/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Embere válogatja. Én például pont azt nem szeretem kapcsolat szempontjából, ha valakivel nagyon hasonlítunk, szinte egyformák vagyunk, ilyennel inkább barátság, haverság alakul ki. De az sem jó, ha mindenben teljesen az ellentétek vagyunk, mert akkor meg nincs közös pont, nem értjük meg egymást. A férjemmel nagyon sok dologban ellentétes típusok vagyunk, pl. zenei, öltözködési stílus, érdeklõdési kör, de ezek a kisebb ellentétek. Lényegesebb, hogy õ elég extrovertált, nyitott, túl optimista, magabiztos én meg pont az ellenkezõje: visszahúzódó, visszafogott, mérlegelõ. De a többségében olyan ellentétes tulajdonságaink vannak, amiket szeretünk a másikba, amikben kiegészítjük, segítjük, vagy kicsit visszafogjuk a túlzásoktól a másikat. Viszont ami közös, hogy az érzelmi igényeink és hogy hogy mutassuk ki az érzéseinket egymás iránt, nagyon egyformák. Azon a véleményen vagyok, hogy kellenek az ellentétek, fõleg olyan dolgokban, amikben tanulhatunk egymástól, kiegészíthetjük egymást, de azért kellenek közös pontok is.
Jah és 26/n Férjem amúgy sok dologban az ellentétem, de nagOn sok a közös is bennünk.... Õ 27
Kellenek az ellentétek, de közös pontok nélkül nem mûködik egy kapcsolat... Pl. Bulizós-otthonülõs hosszabtávon nem mûködik Vagy akarok gyereket -nem akarok..sem De sokat beszél-keveset beszél mûködik Vagy a külsõ tulajdonságokban való különbségek is Magas-alacsony Teltebb-vékonyabb Stb
"Ha nincs egy kis eltérés, egy minimum ellentét a két emberben, akkor szerintem az a kapcsolat nem mûködik... mer monoton, egyhangú, unalmas." Mivel nem létezik két tökéletesen egyforma ember, ezért erre sok mindent nem lehet mondani. Én sokszor még önmagammal sem vagyok egyforma. :) A volt barátommal tökéletesen egyformák voltunk, mégsem volt egyetlen unalmas pillanatunk sem, és bármilyen pörgõsek is vagyunk, a legjobban kettesben szerettünk lenni.
Na jó, én most nem tudom h te mennyire hsze ezekben, de nállunk úgy van, hogy mindketten bikák vagyunk, tehát alapból 2 egyforma természet, ám Õ 183cm és 90kg, én 152cm és 45kg. Hidd el ez sok szempontból ellentétnek számít. Van mikor cuki, van mikor kiálhatatlan, van mikor kifejezetten jó, és van amikor nagyon rossz. Ez egy hatamas ellentét köztünk, mely kiegyensúlyozza az alapból jövõ hasonlóságunkat. Szerintem ez így tökéletes. Ha nincs egy kis eltérés, egy minimum ellentét a két emberben, akkor szerintem az a kapcsolat nem mûködik... mer monoton, egyhangú, unalmas.
Minél több a közös pont, annál inkább mûködõképes lesz a kapcsolat. Csiszolódni mindenképpen kell, csak nem mindegy, hogy 10, vagy 100 ponton - utóbbi nem fog mûködni hosszú távon, állandó súrlódásokat okoz.
Szerintem is csak rövid távon mûködhet az ilyesmi. Utána idegesítõ lesz a másik életstílusa, valaki megpróbál valakit megváltoztatni, feszkó, elhidegülés. Kisebb dolgokban nem gond persze, és azért életstílusban sem mindig. Én például elég utazós vagyok, a barátnõm kicsit félt amikor a kapcsolatunk elején Afrikában meg csernobilban voltam, és nem jött volna a világért sem. Azóta már õ is velem tart mindenhova, sõt már járogat külföldre tõlem függetlenül is. 25/F
" (bulizós - otthonülõs) " ez az én problémám, és ez is volt mindig. Én otthonülõs vagyok, a csaj meg bugócsiga módjára örökmozgó.
#5 vagyok, 25N :)
Ismerkedésnél vonzó, hiszen más világ, izgalmas, újdonság. Hosszútávon viszont csak az a kapcsolat mûködik jól, ahol az alapvetõ értékekben egyetértenek a felek. Egyébként elsõ ránézésre mi pl. elég furcsa páros vagyunk a barátommal. Én szolid, konzervatív lány, õ meg a tetovált rockersrác. De a fontos dolgokban egyetértünk. Neki fontos a házasság, család, szeretne lassan gyereket, ahogy én is. Nekem nagyon fontos szerepet tölt be az életemben a változatos, extrém, sok szex, ahogy neki is. Egyikünk se vágyik nagy gazdagságra, de egy erõs átlagos életszínvonalra igen. És ezért hajlandóak is vagyunk sokat dolgozni. Persze vannak a különbözõségünkbõl adódó nézeteltéréseink. Például állítja, hogy a Dimmu Borgir tökéletes nyugtató zene egy hosszú, fárasztó nap után. :D De mivel ez nem olyan fontos kérdés, nem okoz problémát, feltesz egy fülest és úgy hallgatja. Ha mondjuk én mindenáron házasodni akarnék, õ meg sohase, na az már egy kibékíthetetlen ellentét lenne. Azok a párok, ahol ilyen alapvetõ dolgokban nem értenek egyet, akkor is szakítani fognak, ha amúgy elsõ ránézésre összeillõnek tûnnek.
Ugyanaz a véleményem, mint az elsõ válaszolónak. Például én nagyon pörgõs vagyok, és persze hasonló emberek vesznek körül. Megismerhetek egy más világot, ami lehet, hogy érdekes egy darabig, de egy kapcsolatban hosszú távon muszáj, hogy hasonló legyen az érdeklõdési kör. Ha ez nincs így, akkor jönnek az állandó kompromisszumok, vagy külön csinálnak programot, vagy ha együtt, akkor az egyik nem érzi jól magát. Ezt a tapasztalat mondatja velem, 10 évig éltem egy ilyen kapcsolatban.
bocsi 2es vagyok 23/L
Szerintem a hasonló hasonlót vonz :)
saját tapasztalat szerint nem mindig jó: volt egy nagyon szerény srác én meg vadabb személyiségû csaj vagyok...7 hónap után vége lett, és az újrapróba sem ment.... a két legjobb barátom pedig: a csaj alacsony, duci, sportos, kicsit divatemo vol(azóta ilyen swag vagy mi) a srác meg magas, sportos, vékony, metalosabb inkább(anno õ is ilyen divatemo volt de õ csak hajra) azóta is kicsit darkos stílusban van...kb 2 év után szakítottak, de közben folyton ment a féltékenykedés, többszöri szakítás, stb... most vagyunk mind 16-17 évesek

Igaz az, hogy az ellentétek vonzzák egymást?

szerintetek melyik a jobb? ha egy pár egyforma gondolkodású,viselkedés? vagy ha különböz?ek? például gond az,ha az egyik fél zárkózottabb a másik nyíltabb?

Legjobb válasz: Minden ellentét súrlódásokhoz vezet...az pedig nem a hosszú kapcsolatok jellemzõje.

Minden ellentét súrlódásokhoz vezet...az pedig nem a hosszú kapcsolatok jellemzõje.
Visszahúzódó vagyok, és a nyitottabb, magabiztos, társaság középpontja férfiak vonzanak. Gondolkodásban nem árt, ha hasonlóan vélünk dolgokat, egyezik nagyjából az értékrendünk, stb. De ha a temperamentumunk más, attól még mûködhet egy kapcsolat.
Ha sok az ellentét, az sose pozitív, szerintem.
Ha nagyon egymás ellentétei, tehát mondjuk az egyik csendes és zárkózott, a másik meg nagyhangú és harsány, az elõbb-utóbb konfliktust szülhet, hiszen az egyik akaratlanul is elnyomja a másikat, és ezáltal nem lesznek egyenrangú felek a kapcsolatban.Nyilván az sem jó, ha nagyon egyformák, és szó nélkül ücsörögnek egymás mellett a kanapén, vagy ha azon versengenek, ki legyen a középpontban.Szerintem itt is meg kell találnia z arany középutat, ami számomra annyit jelent, hogy a pár alapszemélyisége megegyezik, viszont az egyikük bátrabb, nyitottabb, kommunikatívabb, és beszédesebb.
A kérdező hozzászólása: az nagyon baj ha az egyik csendesebb a másik beszédesebb, társasági ember? és ez így van haveri társaságban is.legalábbis a saját társaságomban nyitottabb vagyok, beszédesebb, de a barátoméban csendesebb

Szerintetek mi igaz abból, hogy az ellentétek vonzák egymást?

A barátommal egymás 100%os ellentétei vagyunk.. eleinte nem zavart, de több, mint egy éve együtt vagyunk és mostmár azért több mindenben felt?nik(és nem olyasmire gondolok, hogy nem tudjuk eldönteni, hogy melyik filmet nézzük meg...)

Legjobb válasz: úgy van, ahogy írod, eleinte még izgis...aztán jönnek a gondok.

úgy van, ahogy írod, eleinte még izgis...aztán jönnek a gondok.
egy külföldi csatornán ment magyar szinkronnal egy mûsor, abban nyilatkozott egy pár hogy õk bizony alig valamiben hasonlóak csak de a szerelem mégis egymáshoz tartotta õket.Szerintem borzasztó kicsi az esélye hogy ez mûködhet, de semmiképp nem lehetetlen.
mi is totál ellentétei vagyunk egymásnak, de 3 éve együtt vagyunk. viszont ha nálatok ez ennyire nem mûködik, akkor ott más probléma is lehet, nem csak az ellentétek.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy van benne valami.. Csak nem tudom, hogy mit tegyek... Megfulladok ebben a kapcsolatban, de kilépni félek (megszokás, ragaszkodás).. :\ Köszönöm a válaszokat! :)
Ha megfulladsz benne akkor ez már nagyon régóta nem a jó út... Az én kapcsolatomban is így van...2 éve vagyunk együtt. Totál az ellentétem. Ha vitára kerül a sor akkor onnan meneküljön mindenki, mert szinte soha nem értünk egyet. Ilyenkor jön az, hogy mennyire tudjátok tolerálni a másik véleményét. Mert attól hogy nem értetek egyet, még mûködhet az hogy elfogadod az álláspontját. De csak akkor ha õ is a tiedet. Én erre törekszem a saját kapcsolatomban. Egyébként ez más szemszögbõl még jó is lehet ha különbözõek vagytok. Nálunk pl. Õ otthonülõsebb, reálisabb, én kimozdulósabb, és álmodozósabb. Észre vettem hogy én jó hatással vagyok rá, mert már kevésbé olyan "két lábbal a földön", én meg jobban oda tudok figyelni a dolgaimra... És nem egymás miatt változtunk. Hanem egymás hatására. :) Szóval csak tolerancia... :) De ha nem megy és még mindig fojtogatva érzed magad, akkor sajnos fel kell adnod a ragaszkodást és megszokást. :S
A kérdező hozzászólása: Igen.. én is sokat engedek (báris úgy érzem), de nem érzem, hogy ezt visszakapnám... :\ Köszi a választ! :)

Miért mondják azt, hogy az ellentétek vonzzák egymást? Rz igaz a külsőre is?

Tehát rondább vonzza a szebbet ha megfogja benne valami?

Legjobb válasz: Nem. A rondább ember általában senkit se vonz, akkor talál párt mikor valaki megunja a dolgot és leadja a szintet :) kölcsönös kompromisszum.

Nem. A rondább ember általában senkit se vonz, akkor talál párt mikor valaki megunja a dolgot és leadja a szintet :) kölcsönös kompromisszum.
Azért nem minden ellentét vonzza egymást: pl. egy rendszeretõ megõrülne egy kupis mellett, a bulizós halálra unná magát egy otthon ülõ típus mellett. Inkább zsák a foltját, ennek több értelme van. :) A külsõ az meg egy más tészta, mindenkinek más a szép, más a vonzó.
Persze pl a gazdag öreg csúnya pasi - csóró fiatal bombázó csaj kombó teljesen természetes. De amúgy sokszor látok én is olyat hogy jóképû srác rusnya csajjal van, vagy szép csaj csúnya hapsival. De az átlag inkább az hogy mindneki a saját "szintjén" talál párt
Rz=egyentlenség magasság, a mérési hosszon belül mért 5 legnagyobb érték átlaga
hasonló hasonlóval! Az ellentétek nem jönnek ki hosszútávon!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!