Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy elhagyják (3 db)

Igaz, hogy hamarabb elhagyják az éjszakai evést a tápszeres babák? Igaz, hogy jobban híznak, mint az anyatejes babák? Miért nagy a fejük?

Legjobb válasz: Azért híznak jobban, mert az anyazej összetétele változik a tápszer nem,de ha itatod a babát akkor nem lesz ilye baj.A másik ok hogy az anytejért meg kell dolgozni ezért ha elfárad vagy jol lakik a baba abbahadja míga tápszer meg szépen befolyik a baba szájába ha fáradt akkor is õ csak nyel.Az igaz hogy mi 3 hósan kezdtük a tápszert 4 hósan a hozzátáplálást(lehet ezért)nálunk nem volt ilyen probléma.Lányom pont akkor kezdte átaludni az éjszakát, hízni az anyatejes korszakban többet hízott a feje nem nagy(szerintem)

Azért híznak jobban, mert az anyazej összetétele változik a tápszer nem, de ha itatod a babát akkor nem lesz ilye baj.A másik ok hogy az anytejért meg kell dolgozni ezért ha elfárad vagy jol lakik a baba abbahadja míga tápszer meg szépen befolyik a baba szájába ha fáradt akkor is õ csak nyel.Az igaz hogy mi 3 hósan kezdtük a tápszert 4 hósan a hozzátáplálást(lehet ezért)nálunk nem volt ilyen probléma.Lányom pont akkor kezdte átaludni az éjszakát, hízni az anyatejes korszakban többet hízott a feje nem nagy(szerintem)
Érdekes, hogy mennyi tápos szülõ nézegeti ezt az oldalt, mert az anyatejes véleményeket nem tartják fontosnak... :-) Mindenesetre érdekes... persze nem kellene úgy mellre szívni, ha valaki képtelen szoptatni önhibáján kívül az el is fogadja ezt és ennek elõnyeirõl és hátrányairól is bátran és õszintén beszél, míg a sértõdöttek zöme valószínû nem ehhez a táborhoz tartozik...
Mivel kérdezted leírom, hogy az én babám nem tápszeres, de nem alakította a véleményemet, hanem a 8 év gyermekorvosi praktizálás.
Ez elõzõ válaszolótól kérdezném: A te babád tápszeres? Mert ha nem akkor honnan tudod hogy jobban híznak? Ez egyáltalán nem igaz. Egy 5 hónapos baba aki 6700g az szerinted kövér? Más anyatejes babája ennyi idõsen 7500g körül van. Akkor szerinted? De nem is ez a lényeg hisz az a fontos hogy egészségesek legyenek. A nagy fej meg tényleg hülyeség! Az én babámnak sosem volt nagy feje és még mutathatnék pár tápszeres babát neked amelyuknek sosem volt nagy feje. Míg a fordítottjára is tudnék pár példát mutatni.
Örök közhely, hogy minden gyerek más. De ne felejtsük el, hogy a sztereotípiák valami miatt alakulnak ki. Így az, hogy a tápszeres babák jobban híznak igenis igaz. Gondolj bele, az anyatej összetétele mindig változik és a baba igényeihez igazodik amellett, hogy hétrõl hétre mennyiségileg is többet szopizik egy gyerek. Míg a táp mindig ugyanaz, csak a mennyiségét lehet növelni - minõségét nem. Hogy nagy lenne a fejük? Ebben is van igazság, nem véletlenül vélekedik így a köz jókora hányada. Persze ez nem jelent se rosszat, se jót. Így van, de ezt a babák elnövik, ahogy arányosan a testük is növekszik. Nem kell sértésnek venni a kérdést - sokan így tettek - mert az is annak a bizonyítéka, hogy van a kérdésben igazság. A szopizás a legeslegjobb természetesen, ezt mindenki tudja és nem is kétli, de ha nem megy, vagy akaródzik a szoptatás, még tápon is felnõtt eddig minden gyerek.
Az én babám is tápszeres 1 hónapos kora óta és 2 hónapos korától átalussza az éjszakát de szerintem a kettõnek semmi köze egymáshoz. Az egészséghez megint csak nincs köze a tápszernek mert ismerek én olyan gyereket akit 2, 5 éves koráig szoptattak és mégis minden betegséget összeszed míg a barátnõm tápis babája nagyon ritkán beteg. Még csak azt sem mondanám hogy jobban híznak a tápis babák, sõt erre is lenne nem egy ellenpéldám és az én törpim sem kövérkés egy kicsit sem. A nagy fejet meg jó lenne ha a közvélemény és a sok okos végre elfelejtené, mert ez legalább olyan butaság mint a terhességi babonák!
Az is buta dolog, hogy az a baba, amelyik tápszert eszik, beteges lesz. Én az elsõ naptól tápszert kaptam, mert anyukámnak nem volt egy gramm teje sem, mégis egészséges vagyok és az is voltam mindig. Az meg kifejezetten jó, hogy gyerekkoromban átestem a gyerekbetegségeken és nem felnõttkoromban kellett megküzdenem mondjuk egy bárányhimlõvel. Kikérem magamnak a megkülönböztetést!!!!!!
Hihetetlen ez a megkulonboztetes!!! Mi anyatejesek vagyunk neha tapszerhez nyulunk mikor el kell mennem itthonrol es az apukajara bizom. De soha de soha nem fordult meg a fejemben hogy ezzel nem teszek jot a babamnak es hogy nagy feje lesz...ekkora butasagot. Egeszseg? Hat nem egy ismeroseom van aki csak szoptat es tobb betegseget elkapott mint akiknek a babaja tapszeren nott fel es semmi baja. Elvileg a tapszer is babaknak talaltak ki azert hogy szepek es egeszsegesek legyenek. Hova fajul a vilag....? Olyan rossz ilyen dolgokat olvasni szerintem hinni kell abban hogy mindenki jot akar a bebijenek es nem lesz beteg ha tapszeres ha anytejes.
Nem semmi, miket tudnak mondani egyesek!!! Mind a két fiam "tápszeres", a nagyobbikat 3 hónapig tudtam szoptatni, a kicsit már nem ( most 11 hetes). Mind a kettõ gyönyörû, még a kicsi is, pedig Õ koraszülött. És egyik sem alszik(aludta) végig az éjszakát. A kicsi még mindig 3 óránként eszik, és a cumisüvegtõl is el tud fáradni és bealszik. Ha jó a cumi nem folyik a szájába! Ha nagy a feje egy babának akkor vagy alkati, vagy valami baja van! És az sem igaz, hogy betegesebbek, a nagyfiam évente egyszer beteg!
Nem tudom mekkora a babád, de ha jól értettem te még szeretnéd szoptatni csak elment a tejed. Írjál neki: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/ sokaknak segített már, többek közt nekem is és ne add fel. Az én kisfiam anyatejes, de átalussza az éjszakát. Szerintem sincs köze a nagy fejnek ahhoz, hogy mi teszik a baba. Nyugodj meg, más babák is felnõttek anyatej nélkül is és minden rendben. Ez olyan mint a természetes szülés és a császár. Van aki azt választja, hogy tápszer meg császár semmi ok nélkül. Az olyant nem értem, mert kényelembõl csinálja, de ha nem megy a természetes szülés valamilyen okból, vagy a szoptatás, akkor jó, hogy van tápszer és császár Szóval ne foglalkozz a rossz szájakkal akik ijesztgetni szeretnének. Jó babázást.
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondták, hogy semmiképp ne tápszerezzek mert óriás feje lesz, meg blabla és nem lesz arányos..csak nehéz dolog ez, ha egyszer elmegy az anyatej :( Nem lesz egészséges baba, mindig beteges lesz... mindegy.
Az én lányom kb. 2 hós korában kihagyta a hajnali evést, mostmár 4-5 óra tájban kel csak fel. Nem tudom anyatejeseknél hogy van ez. De szerintem teljesen babafüggõ. Ilyen hülyeséget, hogy nagy a fejük, légyszíves ne írjál máskor.... Ha akarod, elküldöm a lányom fotóját, hogy lásd tápszeres babának nem nagy a feje!!!!!! Az anyatejes szép baba anyukájának meg üzenem, hogy tápszeres baba is lehet szép, ne mondd már, hogy az anyatejesek azért mert anyatejesek, sokkal szebbek és egészségesebbek, mert ez is hülyeség!!!!
Nekem 2 hetes kora óta tápszeres(sajna), most 4 hónapos(pont ma:) )éjszaka 1szer kell fel enni, az is inkább hajnali kelés.És egyáltalán mem nagy a feje!!!Nagyon formás baba és õ is kicsattan az egészségtõl.Az hogy a tápszeres babáknak nagy a feje hát egy óriási tévhit!!!
Szia.Nekem a kicsi 6 hetes, de végigalussza az éjjelt este 9-tõl reggel 8ig.Szerintem az anyatejes babák is híznak ugy mint a tápszeressek.Nekem a kisleány 4000gm és 50cm született, és most 6 hetessen 5450gm és 62cm vagyunk.Elég jól hízunk ahhoz képest hogy a korházból mikkor kijöttem visszafogyott a sárgaság végett.3700gm jöttünk haza.
Ugye azt Te sem gondolod komolyan, hogy a tápszertõl nagy egy baba feje??? Anyatejes baba is tud duci lenni, ahhoz nem tápszer kell.
Az anyatej kb 50 perc alatt lebomlik szemben a táppal ami órákig teliti a gyomrát. Tény hogy az anyatejes babák sokkal szebbek, látszik rajtuk hogy majd ki csattannak az egészségtõl mig a tápszeresek ducik.
Azért nagy a fejük mert anyuka elfárad, és mivel feltalálták a tápszert egyszerûen túltáplálják a gyereket.Van egy ismerõsöm aki kétnaponta tesz fel képeket iwiw-re kislányárol ne tud meg.

Nős férfival járok, 24 vagyok ő 32. Szerelmes vagyok bele és ő is az belém. De a feleségét nem akarja elhagyni. Mit lehet tenni, azon kivül hogy elhagyjam? Tudom hogy nekem Õ az igazi

Legjobb válasz: ha nem akarja elhagyni a feleségét, akkor bizony Te nem az igazi vagy neki... hisz az igaziért mindent. azon kívül nem tudom, mit tegyél, de ha akarsz családot meg normális életet meg h karácsonykor apu anyu gyerekek együtt legyenek, akkor tényleg ott hagyod. ha eddig nem vált, most se fog, ne akarj így leélni egy életet.

ha nem akarja elhagyni a feleségét, akkor bizony Te nem az igazi vagy neki... hisz az igaziért mindent. azon kívül nem tudom, mit tegyél, de ha akarsz családot meg normális életet meg h karácsonykor apu anyu gyerekek együtt legyenek, akkor tényleg ott hagyod. ha eddig nem vált, most se fog, ne akarj így leélni egy életet.
Több, mint valószínû, hogy azért nem hagyja ott a feleségét, mert szereti, annak ellenére, hogy neked azt mondja, szeret.Mégiscsak 32 éves, és nem rövid ideje lehet a feleségével, ha megcsalja õt.Valószínüleg vágyik valami másra, nem kap meg valamit a feleségétõl, de még mindig szereti õt.
24 éves létedre ennyire naív vagy? --100%, hogy nem szeret -- ha téged szeretne már elhagyta volna a feleségét érted --egy pasi nem képes 2 nõt szeretni --neki ez így kényelmes, mert otthon van a csicska, te meg a nõi nemi szerv. Ne haragudj, nem téged akartalak megsérteni, minél elõbb lépj ki ebbõl a hálátlan kapcsolatból!!! Remélem van egy cseppnyi tartás benned! L.25
Ha szeretne nem tenne ilyet veled. Valószínû nagyon kényelmes neki így ahogy van, és amíg engeded, így is marad. Gyerekük van?
Szerintem elég egyértelmû hogy mire is hajt....egy fiatal lány nagyon vonzó egy nõs pasinak!ne vesztegesd el a szépségedet egy ilyen kapcsolatra! kérdezd meg hogy elhaggya e a feleségét , ha nem akkor hagyd ott.
majdnem pontosan ugyanolyan a helyzetünk. én 22 vagyok, és egy 30 éves férfit szeretek, aki 8 éve van együtt a feleségével. több, mint egy éve ismerem már, és szintén úgy érzem, hogy õ életem szerelme, de tudom, hogy nem fogja elhagyni a párját. elmondta ezt, ahogy Neked is elmondták. ezért - bár a szívem szakadt meg - kiléptem a kapcsolatból. Neked is ezt kell tenned! ha maradsz, és reménykedsz, az valószínûleg csak öncsalás. csak elpazarlod a legszebb éveidet valakire, aki nem is érdemli meg igazán. légy erõs!!
Egy hónap után még szép, hogy nem hagyja el a feleségét.
1 hónapos kapcsolat miatt, otthagyná a feleségét? Akkor te leszel a következõ akit elhagy egy másik nõért.Ennyi idõ alatt nem lehet megismerni, csak kiismerni!
A kérdező hozzászólása: Nincs gyerekuk
A kérdező hozzászólása: 1 honapja vagyunk egyutt es ok 4 eve hazasok
Ha nincs gyerekük, akkor maga a feleség az, aki fontosabb nálad. Ez van.

Ha hagynám, hogy elhagyjon, nem szeretem igazán?

5 hónapja vagyunk együtt, nem merült fel ilyen probléma, pusztán elméleti kérdés.

Legjobb válasz: Ha tudod, hogy õ nem szeret, miért nem hagyod el te? Nyilván csak kínlódtok egymás mellett, ezért odabent te is tudod, hogy mindkettõtök számára a külön út lenne az ideális és ezért nem aggaszt. Sõt azt is megkérdõjelezem a szavaid alapján, hogy neked már megváltás lenne ez.

Ha tudod, hogy õ nem szeret, miért nem hagyod el te? Nyilván csak kínlódtok egymás mellett, ezért odabent te is tudod, hogy mindkettõtök számára a külön út lenne az ideális és ezért nem aggaszt. Sõt azt is megkérdõjelezem a szavaid alapján, hogy neked már megváltás lenne ez.
A kérdező hozzászólása: Figyelmedbe ajánlom az elsõ mondatomat.
Ha elméleti, miért gondolkodsz rajta? És ennyire tüzetesen? Valóban elméleti? Ne nekem, magadnak válaszold meg.
A kérdező hozzászólása: Egy másik kérdéssel -amit itt olvastam- merült fel bennem. Ha a saját véleményemre lennék kíváncsi, nem kérdeznék. Azért köszönöm fáradtságod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!