Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy csak az kap akinek (12 db)

Igaz, hogy tázpénzt csak az kap akinek az elmúlt 2 évban már van 180 bejelentett munkanapja, és tényleg ennek átlagából számolják ki mennyit kapsz?

Nekem lenne 180 munkanapom, mert április óta dolgozom, de kiderült,hogy csak 4órára jelentettek be. Ami nem számít bele. most is dolgozom de ameddigre meglenne a 180napom már megszültem a babámat.

Legjobb válasz: Valahogy így van. Én is áprilistõl vagyok bejelentve és októbertõl táppénzem vagyok és hat órásba voltam bejelentve és így kapok táppénzt május 12-ig. május 21-re vagyok kiírva. Az Oep-nél azt mondták, hogy a szülés várható ideje elõtt 28 nappal menjek el tersességi gyermekágyi segélyre. Így kíhuzom végig. Úgy, hogy szerintem bele számít a 4 órás ha a 6 órás beleszámít. De kérdezz rá az oep-nél az a legbiztosabb. Ja és így kapok 33 ezret kapok egy hónapra és 50 ezerrel voltam bejelentve.

Valahogy így van. Én is áprilistõl vagyok bejelentve és októbertõl táppénzem vagyok és hat órásba voltam bejelentve és így kapok táppénzt május 12-ig. május 21-re vagyok kiírva. Az Oep-nél azt mondták, hogy a szülés várható ideje elõtt 28 nappal menjek el tersességi gyermekágyi segélyre. Így kíhuzom végig. Úgy, hogy szerintem bele számít a 4 órás ha a 6 órás beleszámít. De kérdezz rá az oep-nél az a legbiztosabb. Ja és így kapok 33 ezret kapok egy hónapra és 50 ezerrel voltam bejelentve.
A kérdező hozzászólása: Táppénzt!:) Bocsánat nem ellenõriztem mit írtam mielõtt elküldtem. De azért remélem még kapok válszt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor felhívom az oepet!
Kapsz táppénzt, csak mií a 8 órás munkaidõ 1 napnak számít táppénzjogosultság szempontjából, a 4 órás fél napnak.
Táppénzt mindenképp kapsz, annyi idõre, amíg dolgoztál, ha 4 órában, akkor fél nap után, ahogy az elõttem szóló is írta. A 180 nap a gyedhez kell, hogy a fizud alapján kaphasd. Mindenképp kapod majd az alapot, ami kb. 30 ezer körül van, de ha megvan a 180 napod, akkor az átlagkereseted 70%-át fogod kapni, ami akár sokkal több is lehet az elõbbi összegnél. Nem biztos, hogy az oepet kell felhívnod, nem adnak korrekt tájékoztatást - nem szeretnek fizetni - nekem is egy könyvelõ intézte, aki jártas ezekben a dolgokban. Én jelenleg táppénzt kapok, majd pedig a gyedet, ami a fizum 70%-a lesz.
A kérdező hozzászólása: És azt nem tudod véletlen, hogy a GYED 180 napjába bele tartozik a 4órás munkaviszon? Az is jó ha fél nap.
persze, hogy beletartozik.a 4órás munka is munka, ha fõállású 4órás vagy.

Valaki elmondaná, hogy is van ez az emelt érettségi? Ha emelt törit teszek mennyitől kapom meg a +40 pontot? És az igaz, hogy csak akkor kapom meg a +40 pontot, ha a törit duplázom meg a pontszámításnál?

Legjobb válasz: Tehát ha a Nemzetvédelmire jelentkezek kat.vezre(ott a törit,matekot,magyart nézik) és töribõl teszek emeltet 60%-ra,de a töribõl és matekból jobb a középszintû érettségim és ezekbõl számítják a pontokat akkor megkapom a +40 pontot?

A kérdező hozzászólása: Tehát ha a Nemzetvédelmire jelentkezek kat.vezre(ott a törit, matekot, magyart nézik) és töribõl teszek emeltet 60%-ra, de a töribõl és matekból jobb a középszintû érettségim és ezekbõl számítják a pontokat akkor megkapom a +40 pontot?
Minimum 40%-ot kell teljesítened, hogy megkapd a pluszpontot. (Ettõl függetlenül érdemes minél jobb eredményt elérni, mert nem mindegy, hogy 50% + 40 pontod vagy pl. 85% + 40 pontod van.) Az emelt szintûért járó pluszpontot minden esetben megkapod, HA lehetséges felvételi tárgyad. (Nyilván, ha orvosira mész, ahol biológiát, fizikát vagy kémiát figyelnek, nem kapsz pluszt töriért.)
Persze, hogy nem, természetesen csak akkor kapod meg a plusz 40-et, ha az emelt szintû százalékával számolnak...
30%-tól kapod meg, nem 40-tõl. És csak akkor kapod meg, ha felvételi tárgy és abból a árgyból számolnak pontot. Pl. felvételi tárgyak: magyar, matek, töri, és töribõl csinálsz emeltet 30% felett. Ha a matekot és a törit számolják, akkor megkapod a pluszpontot, de ha a magyart és a matekot, akkor nem!!


Igaz az, hogy aki tápszert is kap, az betegesebb lesz es allergiás is lehet nagyobb eséllyel, mint az aki csak anyatejet kap az első 6 hónapban?

Legjobb válasz: Ne parázz ilyeneken, ha egyszer muszály, akkor muszály pótolni. A babád makk egészséges lesz akkor is, ha kap tápszert. Én is azon nõttem fel, nem vagyok allergiás és beteges sem. A kisfiam csak szopizott 6 hónapig, de ha úgy láttam volna hogy nincs elég tejecském, egy percig sem gondolkoztam volna hogy adjak-e neki pótlást. Ne izgulj, nem ezen múlik a kisbabád egészsége.

Ne parázz ilyeneken, ha egyszer muszály, akkor muszály pótolni. A babád makk egészséges lesz akkor is, ha kap tápszert. Én is azon nõttem fel, nem vagyok allergiás és beteges sem. A kisfiam csak szopizott 6 hónapig, de ha úgy láttam volna hogy nincs elég tejecském, egy percig sem gondolkoztam volna hogy adjak-e neki pótlást. Ne izgulj, nem ezen múlik a kisbabád egészsége.
Az anyatejjel olyan immunanyagok is átjutnak amit sehonnan nem tud megkapni a baba a legjobb tápszerektõl sem. Ez védettséget jelent a baba számára. De nem feltétlen betegesebbek a tápszeresek. Bár én anyatej párti vagyok.
Lehet, de nem törvényszerû. Az anyatejben minden ellenanyag megvan, míg a tápban ninc.
Szia, én is anyatej párti vagyoki, de amit írtál az nem mindig van így. A középsõ fiam csak szopott 6 hónapig, és egy csomó mindenre allergiás szegény (májustól októberig). Az elsõ fiam összesen 6 hónapot szopott, és egyáltalán nem allergiás, viszont rengeteget volt beteg (felsõ légúti dolgok, tüdõgyull. stb...) De mindenképpen jó és hasznos a szoptatás, ameddig lehet szoptass, mert minden cseppje értékes a babának:) ))Magyarországon egyébként nagyon jók a szoptatási "mutatók", statisztikailag, a többi európai országhoz viszonyítva...
Hülyeség. Az én fiam 4 hónapos kora óta tápszeres, de még egyszer sem volt beteg (9 hónapos most), semmire sem allergiás. Öcsém 2 hónaig szopott, a parlagfûre allergiás, de semmi másra, õ sem beteg soha. Apám, és nagybátyám egyáltalán nem szoptak, de mindkettejük makk egészséges. Apámat még sose láttam betegnek, csak amikor eltörte a karját, pedig már 50 éves.
Nem kell az ilyen kijelentésekkel foglalkozni! Engem 3 hónapig szoptatott az anyukám, utána tápszert kaptam.(és 30 éve a tápszerek se voltak ilyen jók!) Az orvos leginkább csak akkor látott, ha lógni akartam a suliból és igazolás kellett!
Szintén tápszeren nöttem fel, semmilyen allergiám nincs, dokihoz akkor megyek mikor lejár a jogsim:) .Úgyhogy a kérdésedre a válasz:nem, nem igaz.Ha tápszerezni kell a babádat ne izgulj ugyanolyan egészséges lesz mint az anyatejes babák.És az a tévhit sem állja meg a helyét, hogy nagy lesz a feje!Az enyém sem az:) )
én is tápszeres voltam, és még a megfázást is színelnem kellett gyerekkoromban, hogy lóghassak a suliból! az anyatejes ismerõseim meg allergiásak. Szerintem ez a rémisztgetés egy szoptatásbarát propaganda, de a tapasztalatok szerint nem sok alapjavan, sõt...
én meg anyatejes voltam 6hos koromig kizárolag anyatejet ettem és utánna is még a hozzátáplálás mellett 2éves koromig szopiztam. ettõl függetlenül elég beteges gyermek voltam és felnõttként most is vannak bõven bajaim és beteges, érzékeny vagyok fõleg a bélrendszerem. tesom tápszeres volt és neki soha semmi baja.
Ilyen nincsen, a házasság alatt szerzett minden pénz közösnek számít, függetlenül attól, melyik fél kereste meg.
Elsõ vagyok: egyébként az osztozkodás megegyezés kérdése, a bíróság csak akkor szól bele, ha a két fél nem tud megegyezni. Ha az eltartott fél úgy érzi, hogy neki kevesebb jár, és kevesebbet is akar vinni, szíve joga. Akár a teljes vagyont átengedheti a másiknak, ha úgy tartja kedve.
A közös vagyon megteremtéséhez az otthon végzett munkát is hozzá kell számolni. Vagyis: az egyik otthon dolgozott, a másik pedig a munkahelyén. Mindketten hozzájárultatok az otthoni dolgok alakulásához, így az a fél, aki otthon dolgozott jogszerûen kérheti a házasság alatt szerzett közös vagyon 50 %-át. (minden közös vagyonnak minõsül, ami nem az egyik fél saját vagyona)

Igaz lehet, hogy ha nem rendes szinusz jele van az UPS-nek és nem ilyet kap a keringetőszivattyú, hanem csak "kvázi" szinuszt, akkor az szétrázza a szivattyút?

Mi vettünk egy AEG márkájú szünetmentes tápegységet, amivel nem csak a pc-t, hanem a keringetőt is biztosítottuk volna áramszünet idejére. De amikor a szünetmentesről ment a szivattyú, sokkal hangosabban, berregve forgott, így csak néhány percet ment vele próbaként. Áramszünet azóta nem volt télen nálunk, így nem kellett aksiról mennie. Ennek kb. 2 éve. A szünetmentes rá van kötve a pc-re és a szivattyúra egyaránt. Viszont legalább egy fűtési szezont sokkal hangosabban, csúnyább hangon működött a szivattyú, miután a szünetmentessel (mondom, csak 1-2 percig) megismerkedett - lehet, hogy a nem megfelelő szinusz jel volt az oka, hogy elég hosszú ideig hangos volt a keringető? Mára már (ezen a télen) teljesen tiszta, csendes hangja van. Hol lehet beszerezni olyan átalakítót jó áron, ami megoldaná ezt a problémát? Egyáltalán tényleg szétrázná a szivattyút, ha hosszabban használnám vele? A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Igen az olcsóbb inverterek kimenete inkább négyszög,mint szinusz.Ez az indukciós motorokkal nem nagyon barátságos.Itt a neten, ha rákeresel találsz szinusz kimenettel is ,de elég borsos ára van.

Igen az olcsóbb inverterek kimenete inkább négyszög, mint szinusz.Ez az indukciós motorokkal nem nagyon barátságos.Itt a neten, ha rákeresel találsz szinusz kimenettel is , de elég borsos ára van.
A kérdező hozzászólása: Ilyen invertert be lehet szerezni külön és összekötni a szünetmentessel? Kinek van ilyen tapasztalata? Vagy melyik az olyan UPS, amelyik már rendes szinuszt ad? Mert a pc-nek tökéletes ez az inkább négyszög-jel is, de a szivattyú lebetegszik tõle. Ment már szét valakinek ilyentõl a keringetõ?

Igaz az, hogy aki ESTA-val ment ki, hazassagot kot egy amerikai allampolgarral az nem kapja meg a zoldkartyat? Vagy ezt csak valaki elterjesztette?

Legjobb válasz: Tessek hivatalos oldalon utana nezni, nem olyan nehez az. ESTAval nem lehet statuszmodositast kerni (Adjustment of Status), vagyis "turistabol" nem valhatsz tanulova vagy munkassa. ESTAval erkezo ha hazassagra lep egy amerikaival, kerhet statusz modositast, de a papirokat a 90nap tartozkodas lejarata elott kell beadni (Application to Register Permanent Residence or Adjust Status), es igen, valoszinu nagyobb figyelmet kap majd az ugye mint mase, hiszen eleg ritka, hogy meglatni/megszeretni/felesegul venni mindossze 90nap alatt... De van ilyen, ezt az USCIS tudja, es ha elfogahatoak a papirok, akkor jovahagyjak a kerelmet.

Tessek hivatalos oldalon utana nezni, nem olyan nehez az. ESTAval nem lehet statuszmodositast kerni (Adjustment of Status), vagyis "turistabol" nem valhatsz tanulova vagy munkassa. ESTAval erkezo ha hazassagra lep egy amerikaival, kerhet statusz modositast, de a papirokat a 90nap tartozkodas lejarata elott kell beadni (Application to Register Permanent Residence or Adjust Status), es igen, valoszinu nagyobb figyelmet kap majd az ugye mint mase, hiszen eleg ritka, hogy meglatni/megszeretni/felesegul venni mindossze 90nap alatt... De van ilyen, ezt az USCIS tudja, es ha elfogahatoak a papirok, akkor jovahagyjak a kerelmet.
2-es! De, adhat be, egy esetben: ha házasságot kötsz egy amerikaival. Nás esetbeb valóban nem adhatsz be kérelmet.
Ha ESTA-val vagy kinn, nem adhatsz be státuszmódosítási kérelmet.
Nem igaz. Csak aki ESTA-val megy annak kicsit körülményesebb, illetve több bevándorlási figyelemre számíthat.
Sot, 90 napon tul is lehet hazasodni/papirt beadni. Ennek egyetlen hatulutoje, hogy a 90 nap lejarta es a papirok beadasa kozotti idoben esetleg elkapjak es kitoloncoljak az illetot.
Nem kap értesítést, és nem tud rád keresni. Legalábbis a réginél így volt, de nem hiszem, hogy ez változott.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!:)

Kismamák, akiknek már csak két-három hét van a szülésig, ti hogyan alszotok, oldalt, hanyatt? Igaz az, hogy hanyatt ha fekszünk, nem kap levegőt a pici?

Oldalt szoktam feküdni, de valahogy már az sem igazán kényelmes.

Legjobb válasz: Nekem már sehogy sem jó. Alig alszom éjszakánként. Az okosok azt mondják, a bal oldalon feküdj, így a legjobb a keringés. 34h

Nekem már sehogy sem jó. Alig alszom éjszakánként. Az okosok azt mondják, a bal oldalon feküdj, így a legjobb a keringés. 34h
Már az utolsó hetekben sehogysem kényelmes akár hogyis próbáltam megtalálni a megfelelõ pózt. Állítólag igaz amit a hanyat fekvésrõl írtál, de ezt senki sem tudja biztosan, a nagy okosok is csak találgatnak. De a legmegfelelõbb a babának ha a bal oldaladon fekszel. 37 hetes km
Igaz, mert elnyomja a baba a méhlepényt és a hasi ütõered, és nem jut elég táplálékhoz. Nekem nem volt nagy gondom az alvással, bár minden fordulásra felébredtem. Tettem egy párnát a lábam közé, és nekem úgy kényelmes volt.
Én oldalt alszom, a hátamon nem kényelmes, mert húzódik. 36 h km.
szió Nekem már nem megy túl jól az alvás!Balról jobbra, jobbról balra fordulok, de én is fent vagyok amikor fordulok!sokat járok wcre, ráadásul vizesedem amitõl zsibbadnak a kezeim és fáj, feszül, ha megmozditom!Nem tudom, h rakjam a hátonfekvés kismaminak se ajánlják, mert nem túl komfortos úgy aludni, mert nyomhatja a nagyideget ami a gerinced mellett "fut"!ez elég kellemetlen tud lenni 36hetes Kismami
Én ma töltöttem a 40 hetet.Már kb 1, 5 hónapja csak oldalt fekszek, mert Én is azt hallottam, hogy háton nem igazán ajánlott.Nekem van amikor ugy kényelmes.Próbáld ki, ha oldalt fekszel a pocakod alá teszel egy kispárnát és a derekadat is kitámasztod eggyel.Nekem mostanában ez a legtutibb.
Nem igazán ajánlott, de lehet bár akkor egy idõ után elkezd rugdosni, hogy így neki nem jó és akkor úgyis fordulsz, ezenkívül ha érzed, hogy elkezd zsibbadni a fenekednél akkor meg a saját magad érdekében fordulsz el, úgyhogy szerintem feküdhetsz úgy, úgyis megoldja a természet, hogy nem bírsz sokáig úgy lenni, hogy esetleg kár tegyél. Néha meg igenis jól esik úgy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!