Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy csak az kap (20 db)

Valaki elmondaná, hogy is van ez az emelt érettségi? Ha emelt törit teszek mennyitől kapom meg a +40 pontot? És az igaz, hogy csak akkor kapom meg a +40 pontot, ha a törit duplázom meg a pontszámításnál?

Legjobb válasz: Tehát ha a Nemzetvédelmire jelentkezek kat.vezre(ott a törit,matekot,magyart nézik) és töribõl teszek emeltet 60%-ra,de a töribõl és matekból jobb a középszintû érettségim és ezekbõl számítják a pontokat akkor megkapom a +40 pontot?

A kérdező hozzászólása: Tehát ha a Nemzetvédelmire jelentkezek kat.vezre(ott a törit, matekot, magyart nézik) és töribõl teszek emeltet 60%-ra, de a töribõl és matekból jobb a középszintû érettségim és ezekbõl számítják a pontokat akkor megkapom a +40 pontot?
Minimum 40%-ot kell teljesítened, hogy megkapd a pluszpontot. (Ettõl függetlenül érdemes minél jobb eredményt elérni, mert nem mindegy, hogy 50% + 40 pontod vagy pl. 85% + 40 pontod van.) Az emelt szintûért járó pluszpontot minden esetben megkapod, HA lehetséges felvételi tárgyad. (Nyilván, ha orvosira mész, ahol biológiát, fizikát vagy kémiát figyelnek, nem kapsz pluszt töriért.)
Persze, hogy nem, természetesen csak akkor kapod meg a plusz 40-et, ha az emelt szintû százalékával számolnak...
30%-tól kapod meg, nem 40-tõl. És csak akkor kapod meg, ha felvételi tárgy és abból a árgyból számolnak pontot. Pl. felvételi tárgyak: magyar, matek, töri, és töribõl csinálsz emeltet 30% felett. Ha a matekot és a törit számolják, akkor megkapod a pluszpontot, de ha a magyart és a matekot, akkor nem!!

Igaz, hogy tázpénzt csak az kap akinek az elmúlt 2 évban már van 180 bejelentett munkanapja, és tényleg ennek átlagából számolják ki mennyit kapsz?

Nekem lenne 180 munkanapom, mert április óta dolgozom, de kiderült,hogy csak 4órára jelentettek be. Ami nem számít bele. most is dolgozom de ameddigre meglenne a 180napom már megszültem a babámat.

Legjobb válasz: Valahogy így van. Én is áprilistõl vagyok bejelentve és októbertõl táppénzem vagyok és hat órásba voltam bejelentve és így kapok táppénzt május 12-ig. május 21-re vagyok kiírva. Az Oep-nél azt mondták, hogy a szülés várható ideje elõtt 28 nappal menjek el tersességi gyermekágyi segélyre. Így kíhuzom végig. Úgy, hogy szerintem bele számít a 4 órás ha a 6 órás beleszámít. De kérdezz rá az oep-nél az a legbiztosabb. Ja és így kapok 33 ezret kapok egy hónapra és 50 ezerrel voltam bejelentve.

Valahogy így van. Én is áprilistõl vagyok bejelentve és októbertõl táppénzem vagyok és hat órásba voltam bejelentve és így kapok táppénzt május 12-ig. május 21-re vagyok kiírva. Az Oep-nél azt mondták, hogy a szülés várható ideje elõtt 28 nappal menjek el tersességi gyermekágyi segélyre. Így kíhuzom végig. Úgy, hogy szerintem bele számít a 4 órás ha a 6 órás beleszámít. De kérdezz rá az oep-nél az a legbiztosabb. Ja és így kapok 33 ezret kapok egy hónapra és 50 ezerrel voltam bejelentve.
A kérdező hozzászólása: Táppénzt!:) Bocsánat nem ellenõriztem mit írtam mielõtt elküldtem. De azért remélem még kapok válszt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor felhívom az oepet!
Kapsz táppénzt, csak mií a 8 órás munkaidõ 1 napnak számít táppénzjogosultság szempontjából, a 4 órás fél napnak.
Táppénzt mindenképp kapsz, annyi idõre, amíg dolgoztál, ha 4 órában, akkor fél nap után, ahogy az elõttem szóló is írta. A 180 nap a gyedhez kell, hogy a fizud alapján kaphasd. Mindenképp kapod majd az alapot, ami kb. 30 ezer körül van, de ha megvan a 180 napod, akkor az átlagkereseted 70%-át fogod kapni, ami akár sokkal több is lehet az elõbbi összegnél. Nem biztos, hogy az oepet kell felhívnod, nem adnak korrekt tájékoztatást - nem szeretnek fizetni - nekem is egy könyvelõ intézte, aki jártas ezekben a dolgokban. Én jelenleg táppénzt kapok, majd pedig a gyedet, ami a fizum 70%-a lesz.
A kérdező hozzászólása: És azt nem tudod véletlen, hogy a GYED 180 napjába bele tartozik a 4órás munkaviszon? Az is jó ha fél nap.
persze, hogy beletartozik.a 4órás munka is munka, ha fõállású 4órás vagy.


Igaz az, hogy mindenki csak azt kapja, amit megérdemel?

Legjobb válasz: ilyen nincs is utolsó xD meghalsz és kész

ilyen nincs is utolsó xD meghalsz és kész
nem
Te lehet, én nem.
Igen. Csakhogy ez nem csak az ebben az életben elkövetett tettek számítanak, hanem az elõzõek is. De elõbb-utóbb mindenkit utolérnek a jó és rossz tetteinek következményei a körülményeiben is.
Egyszer igaz, egyszer nem.Gondolj csak a sok gazdag politikusra:átvernek meggazdagodnak jól élnek.Ezt érdemlik? Vagy gondolj egy átlagos magyar családra:Apuka anyuka dolgozik mégis éhezik a család.Ezt érdemlik? Nem hiszem.
A kérdező hozzászólása: Nem pontosan így értettem a kérdést. Leírom akkor példával, hogyan gondolom: Nekem van egy távoli rokonom, akit nagyon nem kedvelek, mert mikor kicsi voltam, szemétkedett velem, és utált. Most meg magára maradt, a férje is meghalt, és a temetésen nekem könyörgött, hogy néha látogassam meg. Vagy egy másik történet: Aki eddig megbántott engem, az mind megfizetett érte, hallomásból tudom, és nincsenek valami jó passzban. Értsd:szegények lettek, õket is lenézik... Mindezt úgy, hogy nincs benne a kezem a dolgokban.

Igaz az, hogy aki tápszert is kap, az betegesebb lesz es allergiás is lehet nagyobb eséllyel, mint az aki csak anyatejet kap az első 6 hónapban?

Legjobb válasz: Ne parázz ilyeneken, ha egyszer muszály, akkor muszály pótolni. A babád makk egészséges lesz akkor is, ha kap tápszert. Én is azon nõttem fel, nem vagyok allergiás és beteges sem. A kisfiam csak szopizott 6 hónapig, de ha úgy láttam volna hogy nincs elég tejecském, egy percig sem gondolkoztam volna hogy adjak-e neki pótlást. Ne izgulj, nem ezen múlik a kisbabád egészsége.

Ne parázz ilyeneken, ha egyszer muszály, akkor muszály pótolni. A babád makk egészséges lesz akkor is, ha kap tápszert. Én is azon nõttem fel, nem vagyok allergiás és beteges sem. A kisfiam csak szopizott 6 hónapig, de ha úgy láttam volna hogy nincs elég tejecském, egy percig sem gondolkoztam volna hogy adjak-e neki pótlást. Ne izgulj, nem ezen múlik a kisbabád egészsége.
Az anyatejjel olyan immunanyagok is átjutnak amit sehonnan nem tud megkapni a baba a legjobb tápszerektõl sem. Ez védettséget jelent a baba számára. De nem feltétlen betegesebbek a tápszeresek. Bár én anyatej párti vagyok.
Lehet, de nem törvényszerû. Az anyatejben minden ellenanyag megvan, míg a tápban ninc.
Szia, én is anyatej párti vagyoki, de amit írtál az nem mindig van így. A középsõ fiam csak szopott 6 hónapig, és egy csomó mindenre allergiás szegény (májustól októberig). Az elsõ fiam összesen 6 hónapot szopott, és egyáltalán nem allergiás, viszont rengeteget volt beteg (felsõ légúti dolgok, tüdõgyull. stb...) De mindenképpen jó és hasznos a szoptatás, ameddig lehet szoptass, mert minden cseppje értékes a babának:) ))Magyarországon egyébként nagyon jók a szoptatási "mutatók", statisztikailag, a többi európai országhoz viszonyítva...
Hülyeség. Az én fiam 4 hónapos kora óta tápszeres, de még egyszer sem volt beteg (9 hónapos most), semmire sem allergiás. Öcsém 2 hónaig szopott, a parlagfûre allergiás, de semmi másra, õ sem beteg soha. Apám, és nagybátyám egyáltalán nem szoptak, de mindkettejük makk egészséges. Apámat még sose láttam betegnek, csak amikor eltörte a karját, pedig már 50 éves.
Nem kell az ilyen kijelentésekkel foglalkozni! Engem 3 hónapig szoptatott az anyukám, utána tápszert kaptam.(és 30 éve a tápszerek se voltak ilyen jók!) Az orvos leginkább csak akkor látott, ha lógni akartam a suliból és igazolás kellett!
Szintén tápszeren nöttem fel, semmilyen allergiám nincs, dokihoz akkor megyek mikor lejár a jogsim:) .Úgyhogy a kérdésedre a válasz:nem, nem igaz.Ha tápszerezni kell a babádat ne izgulj ugyanolyan egészséges lesz mint az anyatejes babák.És az a tévhit sem állja meg a helyét, hogy nagy lesz a feje!Az enyém sem az:) )
én is tápszeres voltam, és még a megfázást is színelnem kellett gyerekkoromban, hogy lóghassak a suliból! az anyatejes ismerõseim meg allergiásak. Szerintem ez a rémisztgetés egy szoptatásbarát propaganda, de a tapasztalatok szerint nem sok alapjavan, sõt...
én meg anyatejes voltam 6hos koromig kizárolag anyatejet ettem és utánna is még a hozzátáplálás mellett 2éves koromig szopiztam. ettõl függetlenül elég beteges gyermek voltam és felnõttként most is vannak bõven bajaim és beteges, érzékeny vagyok fõleg a bélrendszerem. tesom tápszeres volt és neki soha semmi baja.

Igaz hogy Miskolci KPM-nél mindent be tudok íratni a forgalmiba ami nem gyári? Még hogy utánna gépkönyvet kapok az sem érdekel csak ne kössenek belém. amit beiratnék, állítható futómű, osztokör modosító, kipufogo kb ennyi

Legjobb válasz: Erre nem csak a "miskolci KPM"-nél (ami amúgy már rég nem KPM) van lehetõség. Hatósági mûszaki vizsgán tényleg bármit be lehet íratni a forgalmiba, amirõl van mûbizonylatod, illetve van hozzá átépítési vagy összeépítési engedélyed. Vagyis a Miska bácsi által 100-as csõbõl hegesztett "hudebrutálhangjavan" kipufogót, a négy darab 5-ös laposvasból hegesztett nyomtávszélesítõt és a teljesen más autóról ilyen-olyan bilincsekkel, hegesztett vasdarabokkal taknyolt futómûvet nem fogják bejegyezni a forgalmiba.

Erre nem csak a "miskolci KPM"-nél (ami amúgy már rég nem KPM) van lehetõség. Hatósági mûszaki vizsgán tényleg bármit be lehet íratni a forgalmiba, amirõl van mûbizonylatod, illetve van hozzá átépítési vagy összeépítési engedélyed. Vagyis a Miska bácsi által 100-as csõbõl hegesztett "hudebrutálhangjavan" kipufogót, a négy darab 5-ös laposvasból hegesztett nyomtávszélesítõt és a teljesen más autóról ilyen-olyan bilincsekkel, hegesztett vasdarabokkal taknyolt futómûvet nem fogják bejegyezni a forgalmiba.

Hogyan szállítsam haza a törpehörcsögöt, Azt olvastam hogy nem lehet tömegközlekedéssel, mert sokkot vagy hőgutát kapnak. Ez igaz vagy csak belefutottam egy "kafa" oldalba? Sajna nincs autónk, és a bolt sincs közelben.

Legjobb válasz: Dobozban, amibõl nem lát ki, és lehetõleg nem tudja kirágni magát. Próbáld meg ne lóbálni, csak óvatosan szállítsd. És legyen a dobozon elég légzõnyílás. Jah és ilyen esõs idõben nem fog hõgutát kapni.

Dobozban, amibõl nem lát ki, és lehetõleg nem tudja kirágni magát. Próbáld meg ne lóbálni, csak óvatosan szállítsd. És legyen a dobozon elég légzõnyílás. Jah és ilyen esõs idõben nem fog hõgutát kapni.
A kérdező hozzászólása: Igen én is így gondoltam, csak meglepett amit olvastam, hogy állatkínzás tömegközlekedéssel szállítani:( Fura volt ezért is kérdeztem rá! Köszi a választ!
Nekem a boltba egy jól szellõzõ dobozba rakták. A buszmegállóig 5 percet gyalogoltam majd 15 percig utaztunk busszal, meleg idõ volt, de nagyon jól bírta az utat, azóta is él és virul :)
én tömegközlekedéssel szállítottam és semmi baja nem volt.csak az a lényeg hogy valami olyan dobozba tett bele amibõl nem lát ki pl. egy cipõsdoboz aminek az alját kibéleled egy réteg újságpapírral és forgáccsal.akkor va rá esély hogy el is alszik vagy hogy nem rágja ki a dobozt.de a papírdobozos szállításnál mindig ellenõrizni kell hogy nem-e kezdte el kirágni a dobozt...ha igen el kell dugaszolni.
nekem csak simán az eladó berakta egy kis dobozkába és azzal vittam haza. 45 percet utaztam vele buszon télen kb a minusz 15 fokban. A hidegest jól bírta gondolom a meleget is fogja:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ, megnyugodtam.:) Ma hozom haza életem elsõ törpehörcsögét, és kicsit izgulok:) Drukkoljatok hogy minden zökkenõ mentes legyen, kb. 50 perc az út remélem minden jól megy míg hazaérünk:) Jajaj már nagyon várom:)
Na hogy ment? :D
A kérdező hozzászólása: Simán haza jöttünk, kaptam dobozt, amiben haza hozhattam:) Siettünk is:) Kicsit izgága volt, de gondolom ez normális reakció:) Azóta birtokba vette új lakóhelyét, a házikó a kedvence alig akar kijönni belõle. Valószínûleg egy szégyellõs hörcsögöm van:)
Nem!Ha a munkáltatód pénteken elindította a fizetésed, akkor hétfõn megkapod.Nem a bankon múlik.
Nálunk sincs utalás hétfõn. Valószínûleg csak kedden kapunk pénzt.
Nah, mi kaptunk ma fizut :)
ezt leírnád újra ?:D
A kérdező hozzászólása: tudod nekem az intelligenciám az meg van , csak egy csomó embernek nincsen meg... hiiányoznak
hát ez nem az egér hibája... tégy szert egy kis intelligenciára és egybõl jobban kedvelnek majd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, elgondolkozom rajta....
A kérdező hozzászólása: bocs a hibákért, ugrott az egerem:(
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy vannak, hibáim, mindenkinek vannak és a helyes,
Hát ha így fogalmazod meg a pasiknak is a mondandódat akkor ne csodálkozz :P
3 csYlla XDDD
- csYlla - helyesírás 2 dolog, amivel a világból ki lehetne kergetni. Lesz még ott hiba, ahonnan ezek jöttek...
Itt csak a jó tulajdonságaidat írod le. Lásd be, hogy nem ezek miatt utasítanak el téged. Gondolkozz el a hibáidról, majd azokon próbálj segíteni. Vagy túl nagyok az elvárásaid. Rengeteg jófej srác van, nem kell James Bondot keresned.
Miért piszkáljátok? Nem az erõssége az írás, de ezért még nem kell kinevetni. Ti mind tökéletesek vagytok, igazam van?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!