Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy combcsont (2 db)

Igaz, hogy a combcsont hosszából tudják a legbiztosabban megállapítani, hogy vki hány hetes terhes?

Legjobb válasz: Nem vagyok szakember, csak a következtetésemet írom le. Szerintem nem, vagyis nem kizárólag. Ezt onnan gondolom, hogy pl. a down-kóros babáknak alapból rövidebb a combcsontja, mint az egészségeseknek, tehát csupán a combcsont hossza téves eredményt adhat. Szerintem az összes adatot nézik és abból állapítják meg a terhesség tényleges korát.

Nem vagyok szakember, csak a következtetésemet írom le. Szerintem nem, vagyis nem kizárólag. Ezt onnan gondolom, hogy pl. a down-kóros babáknak alapból rövidebb a combcsontja, mint az egészségeseknek, tehát csupán a combcsont hossza téves eredményt adhat. Szerintem az összes adatot nézik és abból állapítják meg a terhesség tényleges korát.
A baba hosszát szokták megállapitani belõle.
Az en orvosom, aki mar tobb mint 20 eve vizsgal Uh-on minden alkalommal elmondja nekem hogy a combcsont hosszabol allapitjak meg a magzat korat. A down-koros babak labszar csontjuk rovidebb, nem a combcsontjuk.Az en babamnal mindig lemeri es a gep ki is irja, igaz 2 nap elteressel(de ez nem szamit) a pontos korat. Ugyhogy igaz.

38 hetesen az Fl:68mm? Nem túl kicsi? BPD:90mm Ac:310mm! Baj lehet? A dokim azt mondta, hogy tökéletes, de olvasom itt, hogy Down-kórra utalhat a rövid combcsont! Ez tényleg igaz?

Legjobb válasz: ? soha nem hallottam róla, hogy a rövid combcsont down kórra utalna, fõleg azért sem tartom ezt valószínûnek, mert a combcsont mérete nem egyforma mindenkinek, hanem genetikailag kódolt alkati kérdés. Úgyhogy nyugi, ne parázz ilyeneken. És ha a dokid azt mondta, minden tökéletes, miért nem hiszed el neki? Gondolod, a gép elõtt ülõ laikusok jobban tudják, mint a képzett szakember, aki ráadásul látja is a gyereket, és ismeri az összes eddigi vizsgálati eredményét? Tessék szépen megnyugodni, és nem kell rémeket látni. Jó babázást.

? soha nem hallottam róla, hogy a rövid combcsont down kórra utalna, fõleg azért sem tartom ezt valószínûnek, mert a combcsont mérete nem egyforma mindenkinek, hanem genetikailag kódolt alkati kérdés. Úgyhogy nyugi, ne parázz ilyeneken. És ha a dokid azt mondta, minden tökéletes, miért nem hiszed el neki? Gondolod, a gép elõtt ülõ laikusok jobban tudják, mint a képzett szakember, aki ráadásul látja is a gyereket, és ismeri az összes eddigi vizsgálati eredményét? Tessék szépen megnyugodni, és nem kell rémeket látni. Jó babázást.
Valóban kis picur, de látod az orvosodnak igaza volt, tökéletes. Azért az orvosok többnyire tudnak valamit.
Késöbb olvastalak, de utólag is gratulálok!!!
15.00 vagyok! GRATULÁLOK, és kívánok egészséget, boldogságot Nektek! Milyen volt??? Nagyon fájt? Mi lett a neve? Apa is bennt volt? Már ha nem vagyok szemtelen...:-)
Látod, nem kellett aggódni!:) Gratulálok, és nagyon sok boldogságot, jó egészséget kívánok nektek!
Szívbõl gratulálok! Csak most olvastam a kérdésedet is, de már magad is láthatod, hogy felesleges volt aggódni :=). Minden jót nektek!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Júni.18-án este 22:05-kor megszületett a kislányom!:) 2700g és 49cm!:) 10/10 apgar!:) Makk egészséges!!Kis mini baba lett, de nem baj majd itt kint megnõ!:)
15.00 vagyok! Gratula a kislányhoz! Az elsõhöz is! :-) Én is kis cuncust várok! :-) Jó egészséget! 31 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Köszönöm a válaszokat!Nem lehet elszámolva ugyanis eredetileg mára vagyok kiírva, tehát így is 2 hetet mág ráhúzok elvileg!Amúgy kislány lesz!Az elsõ kislányom is 3000g és 51cm-el született!:) :)
Szia! Nekem is van egy táblázatom, és arányaiban csak annyi, hogy pár mm-rel kisebb a babód, mint nagykönyvben, de ez NEM BAJ!!!! :-) Ezeket írja az enyém: BPD:93mm AC :340mm FL :73mm Látod, alig vmicske!!! Szerintem ne aggódj! Legalább könnyebben megszülöd, ezt a pár mm-t meg behozza ha megszületik pár nap alatt! Kiscsaj, vagy fütykös?? :-)) Jó egészséget!
Uccsó vagyok. Amúgy mint az elöttem válaszoló is írta el is számolhattak és a mérés sem pontos mivel a doki nem biztos, hogy jól mérte... Ne aggódj, nyugi!További jó babavárást!!!
Van egy súly kalkulátor itt meg tudod nézni a súlyát: http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaInfoFe.. Itt pedig, hogy az átlag mennyi ilyenkor: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=38 Amúgy az én kisfiamnak is egy picit mindig rövidebb volt a combcsontja. Most itt fekszik mellettem (4hós) és nem down-kóros.
Szia! Azt nem tudom, hogy valóban utalhat-e arra, de nekem a babám 32 hetesen rendelkezett ezekkel az adatokkal, annyi különbséggel, hogy az AC 296 volt. Nem lehet, hogy elszámolták a heteidet?
ja, de olvastam valami ilyet, most jut eszembe, de ez kb. annyira megbízható, mint az afp. Biztosan nincs baja a babádnak, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Köszönöm Mindenkinek!!:) Elég fájdalmas volt ugyanis érzéstelenítés nélkül szültem!:) Du.17-kor volt a burokrepesztés és 22:05-re lett meg Maja!Gátvédelemmel!:) A kitolási szakasz nekem nagyon fájt!:(Apa nem volt bent ugyanis õ nem szereti a vért meg azt mondta, hogy nem szeretne szenvedni látni!:) Nem baj, nem erõltettem!Anyukám volt bent velem és nagyon jó volt!Sokat segített!:) Mindent összefoglalva fájdalmas de gyönyörû és szerintem gyors szülésem volt!A kis Maja kárpótól minden fájdalmat!:) Anett


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!