Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy beindított (2 db)

Igaz, hogy a beindított szülés kihat a baba egész életére majd lelkileg?

Ezt nem akarom elhinni, csak el?nyét látom ennek a -anyára nézve kissé fájdalmas- m?veletnek.

Legjobb válasz: dehogy hat! én ezt nemhiszem mert ugy is elfelejti nagykorában. de ez nem nagy trauma szoval nemhiszem

dehogy hat! én ezt nemhiszem mert ugy is elfelejti nagykorában. de ez nem nagy trauma szoval nemhiszem
Szia! Annyi hülyeséget összehordanak! Dehogy igaz! Szerintem nem fájdalmasabb mint ha csak ugy beindulna! A barátnömnek is inditották! Azt mondta jobb volt, mint az elsö babájánáll! 38 hetes kismama
Szerintem ez butaság! Vajon honnan tudná a baba, hogy magától repedt-e meg a magzaburok, vagy megrepesztették azt?
Most meg fogtok döbbeni, de igaz. Hallotatok a sejtmemóriáról? A kisbaba minden születésgyorsitást, tágitást, fogot, vákuumot és a császármetszést is negativ stresszként éli meg. Függetlenül attól, hogy az az Õ vagy az édesanyja egészségének érdekében történik. Ha mégis elkerülhetetlen a beavatkozás, azzal segithetünk a babának, hogy megbeszéljük vele, mindez az Õ érdekében történik.
Ennyire nem hinném, hogy véresen komoly lenne a dolog, ettõl még nem lesz elítélt bûnözõ belõle, vagy tudomisén...

Az oxitocinrol szeretnék véleményeket olvasni. Azt hallottam sokaktol, hogy iszonyu vad fäjäsokat indit, sokkal erösebbek, mint a nem beinditott szülésnél. Igaz ez?

Valaki azt mondta, hogy emberfeletti fäjäsok voltak neki az oxitocintol, nagyon sürüek, alig kapott levegöt, és nem szeretne többet szülni igy.

Legjobb válasz: Én a szülés után kaptam, amikor a méhösszehúzódást segítették elõ. Azt tudom, hogy majd' lefordultam tõle az asztalról. De nem fájt jobban mint a szülési, csak más volt utána már. Alapból nem adnak ilyet, csak ha muszáj szülés alatt. De szerintem mondd az orvosnak, hogy ha nem muszáj, nem kéred, mert szeretnéd, ha természetes úton megy. Ha meg szükséges, úgysem kérdezik...

Én a szülés után kaptam, amikor a méhösszehúzódást segítették elõ. Azt tudom, hogy majd' lefordultam tõle az asztalról. De nem fájt jobban mint a szülési, csak más volt utána már. Alapból nem adnak ilyet, csak ha muszáj szülés alatt. De szerintem mondd az orvosnak, hogy ha nem muszáj, nem kéred, mert szeretnéd, ha természetes úton megy. Ha meg szükséges, úgysem kérdezik...
Én is kaptam oxitocint, mert nem akartam jönni a fájások, és féltek, hogy bezöldül a magzatvíz. Én ahogy megkaptam infúzióba egybõl 3 percenként jöttek a fájások, elõször gyengébbek, majd a végén már elég erõsek, de kibírhatóak. Én mondjuk 3 óra után kaptam epidurált, úgyhogy így könnyen szültem. Ha választani lehetne, én biztos kérnék oxitocint.
Szia! Én császárral szültem, így a mûtét után egybõl azt kaptam az infúzióba kb 3 zacskónyit, majd mindennap napi 3* 6 napon keresztül. aztán ki kellett váltanom csepp formában és még 1 hétig szntén napi 3* inni. Nem olyan szörnyû, mint ahogy azt én is vártam. Én sajnos nem tudtam elkerülni.
Nekem csütörtök hajnalban megindult már a tágulás, mikor a kórházba bementem pénteken reggel, 1 ujjnyira voltam nyitva. 7.30-kor burokrepesztés, utána már elég erõsen fájogattam, és fél11 körül kötötték be az oxit. Hát mit ne mondjak, az elég kemény 2-3 óra volt! Az oldalamra fordulni alig tudtam, nemhogy még sétálgatni, viszont nagyon szépen, gyorsan tágultam tõle, és 14.30-kor született a fiam. Én azt mondom, hogy ha magától is halad rendesen a szülés, akkor jobb lehet a fokozatos tágulás, mert elég heves fájdalmakat tud okozni. Viszont ha nagyon elhúzódik a vajúdás, akkor meggyorsítja. Nekem a köv. szülésnél se lenne gond kérni. Túl lehet élni.
ne izgulj, igyál sok málna levél teát, meg esetleg a homeos bogyokat szed. én is ezt csináéltam, elsõ baba és alig értem be a kórházba. mire benn voltam 9 és fél centire kitágultam.
Én nem tudom másnak milyen, de én jó sokat kaptam, mert nem tágultam és a vajúdás 37órás volt, így kellett segíteni, de a beadástól fogva üvöltöztem, aztán csak a 3 dózis PDA segített, így fél órát aludtam közben. De ha nem kapok ki tudja meddig tart?!
Szia. Nekem, amikor elfolyt a magzatvíz, még semmilyen fájásom nem volt, egy ujjnyira sem volt nyitva a méhszáj. 7-kor kaptam oxitocint, 9.30-tól egyfolytában fályt, szünet nélkül. gyorsan tágított, de mivel túl sok idõ telt el, császároztak.
Nekem a kiírt naptól másfél hétig 2 naponta adtak. De mindenkinek aki bent volt és túlhordta. Oxitocin terhelésnek hívják. Na az én lányom ezt kiröhögte, soha nem reagált rá. Szóval nemhogy nagy fájás nem csinált, semmilyet.
Oka van ha azt adnak, nem kérdezik mit szeretnél. Nekem elfolyt reggel a magzatvíz és onnan 12 órán belül meg kellett lenni a babának. Nem voltak rendes fájásaim, oxitocint kaptam. Elsõ szülésem volt, nincs viszonyítási alapom, hogy milyen nélküle. Tudom, hogy közhely, de amint meglesz a babád megszûnik minden bajod. Hallgass mindig a dokira meg a szülésznõre, azt csináld amit mondanak, hamarabb vége van. Könnyû szülést.
Szerintem nem olyan szörnyû, én is azzal szültem. kb. 9 órán keresztül kaptam az infúzióba. Ha nem tágulsz rendesen, akkor szoktak adni. Ha szerencsés vagy és megfelelõen tágul a méhszáj, akkor nem fontos. A döntés természetesen a tiéd, de én meggondolnám adott esetben. Ha elfolyt a magzatvíz és 12 órán belül nem szülsz meg, akkor nagyobb az esélye, hogy valami fertõzést kap el az újszülött babád. És az is elõfordulhat, hogy anélkül egyáltalán nem tudsz szülni, mert nem tágul ki a méhszáj. Akkor marad a császár, de akkor felejtsd el az apás szülést, meg a gyógyulás is tovább tart. Nekem még az oxytocinnal is csak 20 óra alatt sikerült kb. világra hoznom a kisfiamat. Ja, és még mindig választhatod, hogy kérsz EDA-t, és akkor egyáltalán nem fog fájni. Egyéb esetben pedig mindenképpen pokolian fáj, akár oxitocinnal szülsz, akár anélkül. De nagyon megéri! :-) Könnyû szülést neked!
Szia, nekem a 40. héten indított szülésem volt oxotocinnal, mert nem nyilt a méhszájam egyáltalán. Kb 4 órán keresztül folyamatosan emelték az adagot a maximumig, és nem történt semmi. Se fájás, se szülés se semmi. Császár lett belõle. Utána méhösszehúzáshoz adtak injekcióba, na az oltárira fájt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!