Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy babákat nem (130 db)

Igaz, hogy amíg nem esik le a köldökcsonk, addig jobb kisinget adni a babára mint body-t?

Legjobb válasz: Ezt még nem hallottam,pedig két gyerekkel túl vagyok 4 védõnénin és egyik sem mondta. Mi mindig bodyt hordtunk.

Ezt még nem hallottam, pedig két gyerekkel túl vagyok 4 védõnénin és egyik sem mondta. Mi mindig bodyt hordtunk.
A fiam is végig bodyban volt, a védõnõ sem említett ilyesmit, és nem volt semmi gond.
Én sem hallottam még ilyenrõl, meg mi le is fedtük neki puha gézzel és óvatosan rögzítettük amíg volt.

Igaz hogy a kókuszmatractól torzul a baba feje? Nem kényelmetlen a babának hogy ilyen kemény? A kókuszmatracra tényleg csak lepedő kell?

Legjobb válasz: Nem, nem igaz. Kisfiam 3 éves 3 hónapos, most kapott másik matracot (több rétegû, ebben is van középen kókusz), és gyönyörû formás feje van. Azoknak a babáknak szokott laposodni hátul a buksija, akik csak háton alszanak - de idõvel az is alakul. Ha forgatod a fejét, esetleg hason alszik, semmilyen deformáció nem lesz a fején a picinek. Én olyan lepedõt raktam a kókuszra, aminek a hátulja vízhatlan (de légáteresztõs). Bababoltokban lehet ilyet kapni - nem olcsó, de megéri. A kókusz ugyanis be tud penészedni, ha nedvesség éri, és nem tud kiszáradni. Ezért mindenképpen ajánlom az ilyen lepedõt - így bukás, pisi, akármi baleset van, a kókuszmatracnak semmi baja nem lesz.

Nem, nem igaz. Kisfiam 3 éves 3 hónapos, most kapott másik matracot (több rétegû, ebben is van középen kókusz), és gyönyörû formás feje van. Azoknak a babáknak szokott laposodni hátul a buksija, akik csak háton alszanak - de idõvel az is alakul. Ha forgatod a fejét, esetleg hason alszik, semmilyen deformáció nem lesz a fején a picinek. Én olyan lepedõt raktam a kókuszra, aminek a hátulja vízhatlan (de légáteresztõs). Bababoltokban lehet ilyet kapni - nem olcsó, de megéri. A kókusz ugyanis be tud penészedni, ha nedvesség éri, és nem tud kiszáradni. Ezért mindenképpen ajánlom az ilyen lepedõt - így bukás, pisi, akármi baleset van, a kókuszmatracnak semmi baja nem lesz.
Nem hinném. A lányom 1, 5 éves, császáros baba. Kezdetektõl kókuszmatracon alszik és hason. Semmilyen deformálás nincs a fején! Én csak lepedõt rakok rá, ami vízálló!
Én olyanoktól hallottam, hogy torzult, akik háton altatták a babát.
Akárki akármit mond, az én kislányomnak bizony lapi lett a kókuszmatractól hátul a feje. Háton alvó baba volt, és egy idõ után azt vettem észre, hogy van egy terület a fején ami sík lapos lett, ráadásul a matracban is lett egy bemélyedés a feje helyén. Hiába ütögettem meg a matracot, az a gödör nem múlt el. Átfordítottam a matracot, és amikor már az összes lehetséges helyen mélyedés lett, kicseréltük egy normál habszivacs matracra. A kislányom feje ettõl visszagömbölyödött úgy ahogy, de nem lett teljesen gömbölyû, mint császár után, de aránylag szép lett. Nagyon bánom, hogy megvettük ezt a kókuszt, 10 ezer volt, jót akartunk, aztán tessék:( Kõ kemény valami, most az ágya mellé van támasztva a falvédõ mögé, hogy ne legyen hideg a fala. Arra tökéletesen megfelel, de alvásra nem alkalmas.
Na a kókuszizétõl agyvérzést kapok..Akik a gyereketek alá teszitek..Próbáljátok ki.Aludjatok rajta csak egy hetet...:S:SUndorító egy találmány...:SÉs baromira szívja a nedvességet..Hajrá aszthma..:D
Én ezt még nem hallottam. Nagyobbik fiam is a kókuszmatracon aludt és gyönyörû szép a fejecskéje, 4 éves lesz. Semmilyen deformáció nincs rajta. Amit én hallottam, hogy párna ne kerüljön a baba feje alá, legalábbis egy jó darabig, mert az viszont okozhat deformációt.

Igaz, hogy hordozóban (kenguruban) 1 óránál többet egyszerre nem ajánlatos lenni babának?

Azt hallottam, hogy a gerincének nem tesz jót.

Legjobb válasz: Kenguruban semeddig sem egészséges neki, mert teljesen természetellenes tartást kényszerít rá. Hordozókendõben viszont órákig is elvannak a babák, fõleg ha bealszanak. Ott a teljes gerince, csigolyáról csigolyára alá van szépen rugalmasan támasztva, a neki természetes "C" alakban, a lába, csípõje ideális pózban van, úgyhogy az nem árt neki. De azt úgyis észreveszed, ha nem érzi jól magát, mert elkezd mocorogni-nyekeregni - általában ha felébrednek, és pisilniük kell, akkor szoktak kikéretõzni a kendõbõl (igen, a picurka babák is jelzik, és ha tehetik, nem pisilnek-kakilnak a hasadra/hátadra kötve).

Kenguruban semeddig sem egészséges neki, mert teljesen természetellenes tartást kényszerít rá. Hordozókendõben viszont órákig is elvannak a babák, fõleg ha bealszanak. Ott a teljes gerince, csigolyáról csigolyára alá van szépen rugalmasan támasztva, a neki természetes "C" alakban, a lába, csípõje ideális pózban van, úgyhogy az nem árt neki. De azt úgyis észreveszed, ha nem érzi jól magát, mert elkezd mocorogni-nyekeregni - általában ha felébrednek, és pisilniük kell, akkor szoktak kikéretõzni a kendõbõl (igen, a picurka babák is jelzik, és ha tehetik, nem pisilnek-kakilnak a hasadra/hátadra kötve).
Ha még nagyon kicsi, ha nem tudja rendesen tartani a fejét és ha olyan a kenguru kialakítása, akkor igen. De egy nagyobbnak sem biztos, hogy kényelmes, ha több, mint 1 órán át folyamatosan egy pózban van (kivéve ha alszik)...
A kérdező hozzászólása: Tartja a fejét, 4 hónapos, 7 kg és 66 cm.
Kenguruban lehetõleg semennyit ne legyen, mert az tényleg nem jó (se a gerincének, se a csípõjének, se semmijének) . Viszont a hordozókendõ/mei tai/csatos hordozó az nagyon egészséges, és abban akármennyit lehet, kifejezetten jót tesz a csípõfejlõdésnek.

Igaz, hogy a cseresznyét nem szabad enni szoptatásnál mert attól fog fájni a hasa a babának?

Mert én még csak most hallok err?l. Na és terhesség alatt lehet enni? Lehet, hogy buta kérdés de meglepettt mikor hallotam és kiváncsi vagyok mik a vélemények.

Legjobb válasz: A cseresznye puffaszt. Ha szoptatsz, akor a babát is. Vannak babák és felnõttek, akiket ez nem zavar, észre se veszik és vannak, akiknek hasfájást okoz.

A cseresznye puffaszt. Ha szoptatsz, akor a babát is. Vannak babák és felnõttek, akiket ez nem zavar, észre se veszik és vannak, akiknek hasfájást okoz.
Szia! Én terhesség alatt ettem nem is keveset, most majd kiderül, hogy befolyásolja a szopizós kislányomat.
Nálunk nem okozott gondot semmilyen gyümölcs fogyasztása a szoptatás alatt. Még szopizik a majd két éves fiam (õ a harmadik), mindketten faljuk a cseresznyét és semmi, szerencsére. Legfeljebb nekem fáj néha a pocakom, ha túleszem magam.:) De érdemes kipróbálni, hogy egy picit eszel és várod a hatást. :)

Igaz az hogy egy babát 3 hónapos koráig nem lehet elkapatni? Úgy értem, hogy utána nem csak kézben fog elmaradni?

Legjobb válasz: Szerintem igaz. Nem tudom, a 3 hónapos-e a határ, gondolom, ez egy folyamat, de csak késõbb, olyan 5-6 hónapos kortól elvárható, hogy egy kisbaba el tudja magát foglalni legalább egy rövid idõre egyedül. Ilyen idõs kortól már csökken is az igényük az állandó testközelségre. Az én kisfiam 9 hónapos, õ is rengeteget volt kézben az elején, most meg teljesen jól elvan egyedül, ha fõzök, kijön velem a konyhába, ha dolgozom vagy tanulok, eljátszik a szobában, és simán tudom tõle végezni a napi teendõket. Egyszerûen csak egyre jobban leköti már a világ is. :)

Szerintem igaz. Nem tudom, a 3 hónapos-e a határ, gondolom, ez egy folyamat, de csak késõbb, olyan 5-6 hónapos kortól elvárható, hogy egy kisbaba el tudja magát foglalni legalább egy rövid idõre egyedül. Ilyen idõs kortól már csökken is az igényük az állandó testközelségre. Az én kisfiam 9 hónapos, õ is rengeteget volt kézben az elején, most meg teljesen jól elvan egyedül, ha fõzök, kijön velem a konyhába, ha dolgozom vagy tanulok, eljátszik a szobában, és simán tudom tõle végezni a napi teendõket. Egyszerûen csak egyre jobban leköti már a világ is. :)
miért , e l tudod képezlni, hogy egy 1 éves , vagy egy másfél éves mindig kézben akarjon lenni? ez abszurd, nem? nyugi, majd ha fel akarja fedezni a világot, nem akar állandóan a karodban lenni. az hogy hogyan alszik el, az más kérdés. vannak babák, akiknek ehhez kell a z anya közelsége, vannak akiknek nem. szerintem hiba megtagadni, akár még 2-3 éves korban is, miért ne alhatna el úgy, hogy melléfekszik az apja vagy az anyja, ha neki ez a jó? ettõl függetlenül persze nem kell vele éjjel is ottmaradni, ha már nem ébred éjjel, vagy ha valaki képes a gyakran ébredõs periódusban is arra, hogy félóránként ugrájon megnézni, miért sír épp a baba. 2 éves kislány édesanyja
kedves utolsó, örülj hogy nem sírósak a babáid. igen, vannak olyanok, akik elvannak, meg olyanok is akik nem. ez temperamentum kérdése. elõbb utóbb minden gyerek önállósodik, ki elõbb, ki késõbb. ne ítélkezzünk mások felett, csak mert nekik nem olyan babájuk született, mint nekünk! és ez nem kivétel kérdése, sok iyen és sok olyan baba van. nyugodtan vedd fel, ha sír, és ezt akarja (persze miután kiderítetted hogy nincs egéyb baja ami miatt sírhat). nem fogod elkapatni.
12:28-as! Nem tudom , felfogtad-e azt a mondatot, hogy ne a válaszra válaszoljatok, hanem a kérdésre. Neked nem a kommentekrõl kell véleményt alkotni, hanem segíts a kérdezõnek, ha meg nem tudsz, akkor maradj csöndben!
Ranschburg szerint 6 hónapos korig. tapasztalatból mondom, hogy igaza van.
Nos, ugye azt mondják, kivétel erõsíti a szabályt, akkor íme az én példám. Kisfiam 4 hónapos múlt, de már "régóta" észre lehet venni rajta az elkapatás tüneteit: Csak úgy hajlandó elaludni ha kézben van és lehetõleg a cicin lógjon, napközben állandóan foglalkozni kell vele, mert különben ordít. Igen, nem sír, hanem ordít, majd megfullad, könnye egy szál se, pedig már van neki könnye, ha valami igazi baj van. Az éjszakai elalvás meg kész horror:kezemben van, elalszik, leteszem a kiságyba szemek rögtön kinyit és ordít. Felveszem, szinte azonnal elhallgat, kis idõ múlva le akarom rakni, ahogy megérzi a kiságyat, rögtön ordít. mi ez, ha nem elkényeztetettség. És tudom, mi a különbség egy elkapatott, meg egy nem elkapatott gyerek között, mert van már két nagyobb fiam is, õk ezt nem csinálták.
Utolsó, baromi okosnak hiszed magad, csak kár, hogy iszonyat hülyeségeket írsz.
Nekem 7 hósak az ikreim. Nem voltak kézben, csak akkor, ha etettem õket, meg persze kb. fél órát . Akkor játszottunk. Most nagyon jól elvannak a kompban és a szõnyegen. Kézben nem szeretnek sokáig lenni. Szerintem hozzá lehet szoktatni a babát ahhoz, hogy kézbe legyen. Alváskor egy párszor õk is eljátszották, hogy leraktam õket és felsirtak. De 10 perc sirás után rájöttek, hogy aludni kell. Mostmár nincs gond. Én nem kapkodom õket fel ha felsirnak. Ez hülyeség. Persze mindig vannak kivételek.

Igaz hogy a babának a simogatásra kellene reagálnia egy kis mozgással? Az én babám van hogy visszarúg egyet ha simizem a hasam, de nagyon sokszor nem. Ez ugye nem jelent valami bajt? 26 hetes km

Csak azért kérdezem mert tényleg azt olvastam valahol hogy ez a simi-rúgás kapcsolat tükrözi a baba egészséges szellemi mivoltát.Remélem nem így van. Ti hallottatok már err?l?

Legjobb válasz: persze, ha épp nem alszik szegényke, akkor te sem reagálsz a simogatásra bármennyire is egészséges a szellemed, és a kicsik a nap nagy részét átalusszák a pociban pláne ebben a korban még! nyugi, annak is örülni kell, ha néha válaszol. az olyan oldalakat meg, ahol ilyeneket írnak csak mérsékelten kell komolyan venni!

persze, ha épp nem alszik szegényke, akkor te sem reagálsz a simogatásra bármennyire is egészséges a szellemed, és a kicsik a nap nagy részét átalusszák a pociban pláne ebben a korban még! nyugi, annak is örülni kell, ha néha válaszol. az olyan oldalakat meg, ahol ilyeneket írnak csak mérsékelten kell komolyan venni!
én olyat csináltam pár napja, mikor ébren volt, hogy vakargattam a hasimat, õ meg visszarugott. Ezt játszottuk pár percig. De nem mindig reagál erre sem. 25 hetes vok
Én a 2. babámat várom, az elsõ gyermekemnek nagyon úgy néz ki, hogy tökéletes volt már méhen belül is a szellemi fejlõdése, sõt, néha talán rafináltabb is, mint kellene. :_) Ennek ellenére a pocaksimogatásra vagy reagált, vagy nem. Sokat én erre nem alapoznék, mert néha meg akkor rendezte a legnagyobb bulit bent, amikor hozzá sem értem a pocimhoz, vagy terelve volt a figyelmem és épp nem is rá koncentráltam. Most a 2. babánál is ezt tapasztalom.
Én is 26 hetes vagyok. Nálunk eddig apa kezére általában reagál (csak lefekvéskor simizi a pocim, amikor a babánk is ébren van), az enyémre már kevésbé. Gondolom engem már jobban megszokott. És tegnap este elõször játszottak. Apa (finoman) megbökdöste a pocim, a kicsi pedig odamászott és visszarúgott. Ezzel vagy 5 percig szórakoztak, utána gondolom a pöttömke elvonult aludni. Szerintem minden baba más. Az enyém nagyon aktív, rengeteget mozog. Ne aggódj, a Tied biztos nyugisabb baba lesz kint is -ami nem lesz majd hátrány:) .
Szia! Igaz, én nem most szültem már, 11 éves lesz a kisfiam. Akkor még nem volt ennyire ismert , hogy a baba-mama tud kommunikálni már terhesség alatt is. Sõt, egyesek egyenesen kiröhögtek, mikor meséltem, miket csinál a kisfiam a pocimban. Nálunk szinte szertartásszerûen folytak ezek a "beszélgetések". Déluáni pihi alatt pl., mikor az akkor 8 éves kislányommal lefeküdtünk, a pocilakóm folyamatosan rugdosott, amikor a lányom az ölembe feküdt. De Csak a lányomat! Mindkét fiammal kipróbáltuk, ha õk feküdtek mellettem, soha meg sem mozdult. Aztán este lefekvés után, mikor már mindenki aludt, én megsimogattam a hasam egy bizonyos pontját, és a baba visszarúgott. Ez minden nap így volt, szülésíg. A fiam szülés után sem sírt, csak nyöszörgött, míg rám nem tették, utána sem volt sírós baba. Szemkontaktust az elsõ szoptatás alatt felvette velem, olyan áthatóan nézett, hogy azt soha nem felejtem el. Mintha vizsgáztatott volna. Mai napíg sokkal bensõségesebb a kapcsolatunk, mint az elsõ 3 gyerekemmel. Üdv.

Mennyire igaz hogy a babanak nem esik semmi baja szex kozben? 6 honapos kismama vagyok. De mar felek szexelni felek hogy hozzaerunk.

Legjobb válasz: Már hogy érnétek hozzá a babához? A baba a méhedben van, burok veszi körül, a párod meg max a hüvelyedbe jut be...

Már hogy érnétek hozzá a babához? A baba a méhedben van, burok veszi körül, a párod meg max a hüvelyedbe jut be...
Dehogynem esik jól. figyelj, két gyerekem van. Mi végig szerelmeskedtünk a két terhesség alatt. Nagyon szerették a babáim, nem volt gond soha! Ja, még szülés elõtti este is együtt voltunk :)
én is végigszeretkeztem a terhességeim az utolsó napig. Már hogy lenne a babának baja a magzatvízben? az folyadék, összenyomhatatlan. Nem tudod megnyomni. semmi baja nem lesz, sõt mivel kapa hormonjaidból, örülni fog õ is!
Szia! Én 37 hetes kismama vagyok, és még mi is szoktunk szeretkezni a párommal. Ne aggódj ezen hogy "hozzá érnétek" ez nem ilyen egyszerûen megy, hiszen a babát sok minden veszi körül! Kezdjük azzal hogy benne van a méhedben, plusz a férjed/párod nyilván nem úgy esik neked hanem csak óvatosan. Semmi baja nem lehet, ha pedig mégis, azt Te egybõl megérzed, fájás formájában, akkor nem is javallott a szexuális élet. Viszont amíg nem érzed hogy fájna, esetleg vérezne addig semmi baj nem lehet.
A baba a méhedben fejlõdik, a párod pedig legfeljebb a hüvelyedben van. Ha a méhszáj zárt, az életben nem fog a magzathoz érni (szexelni is csak teljesen zárt msz-nál szabad).
A terhesség alatti szex egészséges:) A baba az orgazmust gyenge rezgésnek éli meg, amit nagyon szeret :)
Nézd meg ezt a képet, és jól látod, hogy nem képes hozzáérni a babához: http://www.google.hu/imgres?q=baba+a+pocakban&hl=hu&client=f..

Igaz, hogy mínusz 5 fok alatt nem ajánlott kivinni a babákat? Miért?

De mekkora babát? Kisfiam 1 éves, előre félek, hogy jó pár napra bent kell ragadnunk a lakásban. Igaz ez egyáltalán? Csak a hideg az oka, vagy van más is?

Legjobb válasz: 1 év alatti babáknak nem ajánlott, nagyon érzékeny a bõrük. Ha bekened valamilyen védõkrémmel az arcát, meg jól felöltözteted, 15-20 percre szerintem azért nyugodtan kimehettek.

1 év alatti babáknak nem ajánlott, nagyon érzékeny a bõrük. Ha bekened valamilyen védõkrémmel az arcát, meg jól felöltözteted, 15-20 percre szerintem azért nyugodtan kimehettek.
A fiam 9 hónapos és jól felöltöztetem, hogy ne legyen baja. Felülre body, hosszúujjú, vékony és vastag pulóver, kabát, alulra dupla vatsag harisnya, nadrág és vastag cipõ, kesztyû, sapka, sál. Fél óra elég neki, utána jót alszik.
-18 volt reggel 7-kor. Mentünk a 3 gyerekkel oviba -suliba-kicsivel haza. Bár nem biciklivel mentünk inkább gyalogoltunk 30 percet. Mikor megérkeztünk az ovi elõtt még nekiálltak kergetõzni, láthatólag nem viselte meg õket a hideg. Évek óta járunk télen- nyáron -hóba-fagyba, sose volt emiatt bajuk. Ráadásul a pici téli baba, de attól a nagyokat vinnem kellett és õt sem hagyhattam itthon. Kutya baja nem volt sose :)
A 11 hónapos lányom a hideget bírja, azt nem szereti, ha a szél az arcába csap. Így ha nagyon nagy szél van, akkor maradunk. De -5 - -8 fokig ki fogunk menni. Akkor még én is viszonylag jól érzem magam, nem fagyok halálra. :) De vele muszáj menni, ha csak az udvarra 10-20 percre, akkor is, különben nagyon ki tud borulni nap végére. Be kell kenni az arcukat, mert nagyon hamar ki tud száradni.
21:53 Én is azt vettem észre, hogy jobban szeret sétálni azóta, hogy hidegebb van, és jelzi, hogy még maradna...az öltözködéssel sajna már nem ez a helyzet ! :P
Na én pont errõl beszéltem ma a(volt) szülésznõmmel.Azt mondta -20 fokba is ki lehet vinni persze nem 2 órára de 10-15 percre igen ha jól fel van öltöztetve.A "friss levegõ nem árt neki" mondta, és megmondom õszintén igaza van.Gondoljunk csak bele 15 évvel ezelõtt nem volt ennyi autó és ahol apuka dolgozott anyukának egyedül kellett megoldani a bevásárlást mondjuk, és nem hagyhatta egyedül a gyerkõcöt.Szóval szerintem is túl óvjuk a gyerekeinket.Nem azt mondom hogy mindenáron ki kell vinni de miért ne mehetnétek ki vele egy kicsit játszani?
Mi tavaly -15 ben is kinnt sétáltunk.Vinni kellett a nagyot oviba, azért nem maradunk itthon. Megjegyzem nem akart bemenni utána :) . Nem volt egész 1 éves. Tény én szétfagytam, gyûlölöm a hideget, de a gyerekek imádják. egyébként sose nézem a hõmérõt. Ha menni kell megyünk, ha nem bírok velük benn kimegyünk stb...
Az én fiam 11 hónapos. Minden nap voltunk kint, igaz csak 20-30 percet. Jól felöltöztettem (overál alatt 3 hosszú ujjú réteg, nadrág alatt harisnya+zokni, cipõ felett védõlábzsák-olyan mint a kesztyû-, természetesen sál, szõrõs kesztyû, és a sapka felett az overál kapusznija).A kocsin lábzsák. Mindig néztem a kis orrát, arcát, hogy hideg-e. Persze -10°C alatt nem fogom kivinni, vagy ha a mínusz mellett fúj a szél. A fiamnak jót tesz a séta...:)
ma -8fokban a jól becsomagolt, bekrémezett arcú 1évesemet hasamra kötöttem meitaiban, így csak az arcát érte egy kis friss levegõ, majdnem elaludt, mire visszaértünk a boltból. Ha az én arcomat csípné, nem vinném, amúgy így igen.Tuti nem fázott.
azért bezárkózni nem kell :D igaz, hogy ennyi fok alatt nem ajánlják, tehát minden nap elmentek elintézni a dolgotokat majd haza mentek, nem pedig a játszótérre... :) na szóval így kell érteni egy 1 évesnél :) megfázhat a torka, mandulája, stb a hideg levegõtõl :S off: 2 éves télen volt egy hír, Orosz országban szokatlan hideg volt, így az ovisokat -25fok alatt nem vitték ki az udvarra :DDD
Én azt hallottam a védõnõtõl, hogy mínusz 12 fok alatt nem ajánlott kivinni. Ennek ellenére én sem szívesen vinném ki 4 hónapos babámat mínusz 5 alatt. Én mondjuk nem a megfázástól, hanem a fagyástól félek, bár lehet, hogy hülyeség. Ma és tegnap is kint voltunk, de 1 óra után nagyon hideg volt az arca és az orra szegénykémnek...
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat! Megnyugodtam, hogy nem kell 4 fal között töltenünk a következõ napokat :)

A kis babám 2 éves és még nem beszél! Gagyogni gagyog de az sem az igazi. Hogyan tudnám fejleszteni azon kívül hogy (olvasok neki vetem fejlesztő játékokat sokat foglalkozok vele tanítom) és mégse akar semmit mondani. Mit tegyek?

Konkrét tanácsokat kérek.

Legjobb válasz: na akkor én is kötekednék :D ne haragudj egyik kötekedõ, de az ijed tényleg pontos J, és a 2 éves tényleg nem kisbaba :) esetleg babám de hát csak kisgyerek már a 2 éves :) én fiam se beszélt még, 30 szó volt a szókincse kb. és 50nek kéne lennie. mi vittük hallásvizsgálatra, tornára.

na akkor én is kötekednék :D ne haragudj egyik kötekedõ, de az ijed tényleg pontos J, és a 2 éves tényleg nem kisbaba :) esetleg babám de hát csak kisgyerek már a 2 éves :) én fiam se beszélt még, 30 szó volt a szókincse kb. és 50nek kéne lennie. mi vittük hallásvizsgálatra, tornára.
Nem akarok kötekedni, de ugy bántja a szemem, egy két éves már nem kisbaba szerintem. Bocsi:-) Az enyém is késõbb kezdett beszélni, most 29 hónapos és most tartunk ott hogy kezd mondatokat mondani, és hogy le sem lehet lõni.Két éves korában én is nagyon meg voltam ilyedve, pedig sokat beszéltem hozzá, énekelni nem nagyon mert olyan 1, 5 éves kora után már mindig elhalgattatott(van izlése a gyereknek):-)) Tudom hogy nem a legjobb dolog, de a tévébõl a Diego meg a Dora után rengeteg dolgot ismétel!Kb. 2 hete nézzuk reggelente, de nagyon sok mindent mond közben is!
Én nagyon sokat énekelek kislányomnak, sokszor itthon is gyerekdalok szólnak cd-rõl.Nem tudom, hogy ettõl van e, de 21 hónaposan 4-5 szavas mondatokban beszél, énekel, és mondja a mondókákat. Anyu is sokat énekelt neki, és sokszor visszakérdezett, hogy: "hogy mondod?" ÉS egyszer csak mondta. És azóta is mondja. Nálunk ez vált be.
A kérdező hozzászólása: Erre figyelek
Neked mindig kicsikéd marad! DE! Figyelj oda, hogy ne kezeld úgy, pl. az ilyesmi anyukák öltöztetik majd a nagycsoportod gyereket, mert szegényke nem tud egyedül. Az jó, ha imádod, de ne csinálj majd szerencsétlenkét belõle, aki önállóan nem tud megnyikkanni. Sajnos sok ilyet látok, és ott a szülõ általában kicsibabázza a gyereket, és úgy is viszonyul hozzá. Jó egészséget Nektek!! 23N
A kérdező hozzászólása: December 20-ra kaptam idõpontot a hallásvizsgálatra.Tudom hogy nem kisbaba de nekem még az.
jaaaj, most látom, hogy te is j-re javítottad... szóval akkor befogtam, engem nem zavar ha valaki elír valamit csak az ha beszólnak ilyen miatt :/
Csak h bántsa a szemed kedves egyik válaszoló, az én 21 hós babám sem beszél még. Csak néhány szót mond, de az nagyon minimális. Nem kell aggódni, ha már egy két szót mond aminek van jelentése akkor nincs gond. Nem egyformák a babák, egyik hamarabb beszél, a másik hamarabb jár. Majd mindent az idejében. Sok mondókázás, beszéd segíthet, bár én is egész nap beszélek a lányomhoz mégsem hajlandó sok mindent mondani. Egyszer csak majd elered a nyelvük .
Elõzõ vagyok. A nagy okoskodás közepette elírtam, szóval a szememet bántja.:)
Kedves ma 12:48-as válaszoló! Ne haragudj, de az én szemet is bántja: az ijedve J és nem LY.:) A témához kapcsolódva én azt tudom mondani, hogy nekem volt egy ismerõsöm, akinek 3 éves koráig egy szót sem szólt a kisfia, aztán egyik napról a másikra folyamatosan beszélni kezdett, teljes mondatokban. Lehet csak lusta volt addig, vagy egyszerûen magában megtanulta és mikor úgy gondolta, hogy most már õ is tudja, nekilátott.:) Persze nem tudom, hogy miért lehet ez így, de sokszor írják, hogy minden gyerek más és másképpen fejlõdik, úgyhogy lehet benne valami.
Konkrét tanács a sok olvasás, beszélgetés mellé: Menjetek el játszóházba, lehetõleg olyanba, ahol van gumiasztal, vagy ugrálóvár, amin ugrálni lehet! Valahol egy babamûsorban hallottam, hogy az ugrálás nagyon fejleszti a beszédkészséget. (Ne kérdezzétek, hogyan, én sem tudom. :) ) A fiam is két éves volt, és csak szavakban beszélt, amikor elkezdtünk a tanács hatására "játszózni". Szó szerint robbanásszerû volt a fejlõdés. Néhány alkalom után már mondatokban beszélt, és fél év alatt megtanult rendesen beszélni.
ugyaez van nálunk is, ilyen kérdést már én is irtam ki, azt irták, hogy nyugi max.3 éves kor, de én is olyan kilátástalannak látom.igaz nekem mégcsak 22 honapos, de semmi, ö is csak gagyok, ugy mint egy kisbaba, meg mutogat.én is nagyon aggodok, pedig beszélek, mondokázok stb, de semmi, szerintem a beszédet nem tudjuk fejleszteni, lehet genetika, vagy a gyerek akarata, nem tudom.csak azt tudom, hogy nem látom, hogy baj lenne hála istennek, mert mindent megért, megcsinálja amit mondok, dehát akkor is, engem is nagyon aggaszt a dolog.
Az én fiam sem akart beszélni.Néhány alapszót mondott csak.(májusban töltötte a 2 évet)A védõnõ azt mondta egyszer csak beszélni fog és le sem lehet lõni.Mostanra megindult a szóbeli kifejezése.Sokan azt mondják nem kell megérteni a testbeszédet, pedig szerintem pont, hogy meg kell érteni ügyelve arra, hogy mi szóban elmondjuk neki.például kér inni de csak mutat rá akkor én szóban kérdezem kérsz inni?Persze rögtön bólogat, hogy igen és én mondom neki Kérek szépen inni.Nekem ez vált be..Remélem segít.Amúgy meg nem egyformák a gyerekek.Van aki késõbb érik...A lányom ilyenkor már mindent beszélt.
A Fiam 2 és fél éves. Most kezdett el szavakat mondani. Õ a nagymozgásokban van/volt elmaradva. Ezeket fejlesztjük (ugrálás, egyensúlygyakorlatok stb.).
Elsõ gyerekem meg se szólalt 2 éves koráig, aztán hónapokig gügyögött (elég aggasztó volt), végül egyik napról a másikra mondatokat mondott, le se lehetett lõni. Most pedig kitûnõ tanuló, szavalóversenyeket nyer, versikéket költ (8 éves). Második gyerekem meg már 14 hónaposan értelmes szavakat mondott, másfél évesen pedig többszavas mondatokat, miért-kérdéseket, mondókákat (lehet, hogy a tesótól tanulta). Tényleg eltérõ minden gyerek fejlõdése, nem kell aggódni.

Igaz az, hogy ha egy babának nem segítünk a járásban akkor elöbb elindul?

Úgy értem ,hogy nem fogjuk meg a kezét és sétálunk vele.

Legjobb válasz: Nem fog elõbb v késõbb elindulni, csak egészségesebb lesz. Mivel, h te emeled fel és járatod, akkor azok az izmok, szalagok, izületek kezdenek, el dolgozni, amik még fejletlenek. Ha hagyod, h a babád a saját tempójában, érettségi fokának megfelelõen sajátítsa el, amit tud, akkor baj és megerõltetés nem lesz belõle.

Nem fog elõbb v késõbb elindulni, csak egészségesebb lesz. Mivel, h te emeled fel és járatod, akkor azok az izmok, szalagok, izületek kezdenek, el dolgozni, amik még fejletlenek. Ha hagyod, h a babád a saját tempójában, érettségi fokának megfelelõen sajátítsa el, amit tud, akkor baj és megerõltetés nem lesz belõle.
Igaz. Ha fogod a kezét, akkor nem tanul meg egyensúlyozni és esni is. Mindkettõre szükséges van, hogy tudjon magabiztosan járni. Nem kell semmit siettetni.
nem, elõbb megy, ha segítik, de akkor idõ elõtt is elindul, ami okozhat gondokat (még nem erõsödött meg a csontja, gerince annyira, hogy elbírja a terhelést). jobb ráhagyni, hogy dolgozzon meg a járásért amikor eljött az ideje. valamint ha nem szokja meg, hogy anyába kapaszkodva járkál, akkor feltalálja magát, és szépen a bútorok mentén, azokba kapaszkodva fog menni. ami sokkal könnyebb megoldás.
9 hónapos a lányom.6, 5 hónaposan felült, rá 2 hétre fel állt.Soha nem erõltettem!!Azóta is a bútorok mellett rohangál, meg tolja maga elõtt a széket és megy utána.Néha megfogom a kezét poénból, de utálja, tépi ki magát.Én is aggódok, hogy esetleg O lába lesz, mert szerintem azért elég korán fel állt, akár csak az apja, és neki elég kemény O lába is van.De hát nem tudom a csajszik lenyomni, hogy nem szabad.Ez az õ tempója.Szerintem sem szabad erõltetni, minden bébi maga tudja, hogy mikor mi jó neki.
Nem tudom, hogy elõbb megy e vagy sem. De az én gyerekeim mindketten késõn indultak el, 15 hónaposan, soha nem sétáltattam kézenfogva õket. Viszont az unokatesójuk most 1 éves és már 1 hónapja kézenfogva járkál, de semmi jele, hogy el akarna indulni egyedül. Pedig már 6 hónaposan felállt. Mindenki azt hitte, hogy majd hamar elindul. Én nem sétáltatnám, lehet, akkor már elindult volna.
Az én fiam 7 hónaposan állt fel elõször.Én soha nem fogtam a kezét és nem járattam.Nem láttam értelmét. 9 hónaposan úgy futott már, hogy alig lehetett utolérni.És megnyugtatok mindenkit nem lett O lába.Az tény, hogy volt gondunk a lábtartással egy idõben de mára már ez is elmúlt.
Sosem járattam az elsõt és 15 hónaposan indult el, míg a másodikat a mamák állandóan sétáltatták és 11 hónaposan már szaladt!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!