Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy babákat (297 db)

Mikor tudatosodott bennetek úgy igazán hogy babát vártok? Mikor jött el az érzés hogy ez valami csodálatos dolog?

Én most vagyok 22 hetes, és kb olyan 2-3 hete, mióta már elég határozottan rugdos 20 cm-el a föld fölött járok a boldogságtól, hogy babánk lesz. Akartuk a babát, és az elejét?l nagyon örültem neki, de valahogy most érzem úgy igazán hogy az én kisfiam!!! És hogy tényleg ? lesz az akit pár hónap múlva a karomba foghatok. Nektek ez mikor érkezett el? És hogy éltétek meg? Mi járt/jár a fejetekben? Én annyira szerncsésnek érzem magam.

Legjobb válasz: Mi nem terveztuk a babat, de orultunk neki. Engem folyamatosan ertek ilyen benyomasok, mindig erosebben. Az elso az ultrahang volt, aztan a mocorgas, utanna rugdosas, es a legutolso tegnap volt, kimostam a ruhacskakat, amiket vettunk es teregetes kozben sirva fakadtam az oromtol, hogy anyuci leszek :D 32hkm

Mi nem terveztuk a babat, de orultunk neki. Engem folyamatosan ertek ilyen benyomasok, mindig erosebben. Az elso az ultrahang volt, aztan a mocorgas, utanna rugdosas, es a legutolso tegnap volt, kimostam a ruhacskakat, amiket vettunk es teregetes kozben sirva fakadtam az oromtol, hogy anyuci leszek :D 32hkm
Sokáig én sem hittem el, hogy terhes vagyok. Persze tudtam, hogy ez az, de olyan felfoghatatlan volt! Nekünk nagy szerencsénk volt, mert elsõre összejött, és panaszmentes is voltam. Nem is gondoltam, hogy ilyen gyorsan is összejöhet, és hogy nem lesz panaszom. Aztán, ahogy telt az idõ, egyre inkább átállt az agyam arra, hogy bizony lesz egy gyerekem, és ennél semmi sem fontosabb. Kb. a 18-20 héttõl kezdett ez erõsödni bennem, most meg már csak rá tudok gondolni. Az én kicsikémre, aki maga a csoda. S rettentõ kíváncsi vagyok rá! :) S igen, én is az elejétõl fogva nagyon örülök neki, de amikor elkezd úgy igazán mocorogni, akkor még jobban átéli az ember a terhességet. Egy baba fejlõdése hihetetlen dolog! 30 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Jajj lányok! Olyan jó ilyeneket olvasni! Gondoltam hogy nagyszerû érzés lesz, de ez valami földöntúli. Ha csak a babára gondolok lúdbõrzök a boldogságtól. És most is ahogy olvasom amiket írtok. Kívánom hogy innentõl ez a nagyszerû érzés életünk végéig tartson!
Sziasztok! Én pont ma este sírtam végig egy sétát az örömtõl, ahogy elnéztem a 21 hónapos kislányomat szaladgálni elõttünk. Már az elején, a 8-9. héten elöntött a boldogság, amikor a pocakomban volt. Ez a legnagyobb csoda az életben... Minden nap könnyeztem, , hogy hamarosan ott fog mellettem szuszogni egy kis lény, aki a pocakomból bújik elõ. Most 21 hetes kismama vagyok a második babával és nem tudom annyira beleélni magam egyelõre, pedig nagyon akarjuk ezt a kisbabát is. De a lánykám mellett alig marad rá energia sajnos. És még takargatja magát, így a nemét sem tudjuk, nem tudom még a nevén nevezni. Pedig már alig vártam, hogy még egyszer érezhessem ezt a fantasztikus érzést. Remélem õt is ugyanúgy tudom szeretni! Sok boldogságot nektek!
A kérdező hozzászólása: Biztos vagyok benne hogy van ott bõven szeretet a második babának is :) Kívánom hogy még számtalan sétát pityeregj végig a boldogságtól amikor a kis manókra nézel.
Szia! Az enyém szomorú történet. 20 hetes korig nem is tudtam, hogy terhes vagyok, semmi jele nem volt, hasam sem nõtt, vérzés sem maradt el. A baba sem volt tervezve. Nagyon rossz anyagi helyzetben vagyunk, a lakást is el akarják venni a fejünk fölül, mert elkavarodott egy számla, ami nem lett befizetve, így kezdõdött az egész. Úgy szerettem volna, ah egyszer úgy lehetek terhes, hogy örömmel bejelentem a páromnak, megünnepeljük stb, de õ csak sírt én meg attól sírtam, hogy ennyire nem akarja. Most 36 hetes vagyok nagyon várom a kisfiamat és nagyon szeretem imádom. Párom is kezdi elfogadni, de a legjobban azt remélem, ha a terhesség ilyen nyüglõdéssel ment végig, mikor meglátja a fiát és a kezében tartja megváltozik a véleménye. Sajnos neki van már egy fia, aki tervezve volt, már nagykorú, így semmilyen megható érzés nincs benne, hogy lesz mégegy fia. A családom támogat ruhákkal, babacuccokkal, õk kisérgetnek orvoshoz, ha olyan van, amitõl rosszul lennék. Nem bántom a párom, de olyan elszomorító, hogy így nevelkedik a hasamban a kicsi, hogy nem akarja, pedig én csak tõle szerettem volna bármi áron, eddig nem is lehetett, de most összejött. Bocsánt, ha lefárasztottalak, de olyan jó így valakinek leírni. 37 hetes km

Az baj ha először a körzeti SZTK-ba megyek, és ha igaz hogy babát várok, cska akkor keresek magánorvost?

Már nincsen az éven olyan sok szabim hogy mindíg munkaid?ben tudjak menni orvoshoz!

Legjobb válasz: Persze! Az én választott dokim is csomószor az SZTK-ban rendel. Nincs abban semmi!

Persze! Az én választott dokim is csomószor az SZTK-ban rendel. Nincs abban semmi!
Ha babát vársz, akkor nem kell majd szabit kivenned, kötelesek a vizsgálatokra elengedni a munkahelyeden.
Nyugodtan járj az elején csak szakrendelésre, ott sincsenek rosszabb dokik. Közbe keresgélj, érdeklõdj és ha találsz egy szimopit akkor õt keresd fel magánba!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Igaz, hogy hamarabb elhagyják az éjszakai evést a tápszeres babák? Igaz, hogy jobban híznak, mint az anyatejes babák? Miért nagy a fejük?

Legjobb válasz: Azért híznak jobban, mert az anyazej összetétele változik a tápszer nem,de ha itatod a babát akkor nem lesz ilye baj.A másik ok hogy az anytejért meg kell dolgozni ezért ha elfárad vagy jol lakik a baba abbahadja míga tápszer meg szépen befolyik a baba szájába ha fáradt akkor is õ csak nyel.Az igaz hogy mi 3 hósan kezdtük a tápszert 4 hósan a hozzátáplálást(lehet ezért)nálunk nem volt ilyen probléma.Lányom pont akkor kezdte átaludni az éjszakát, hízni az anyatejes korszakban többet hízott a feje nem nagy(szerintem)

Azért híznak jobban, mert az anyazej összetétele változik a tápszer nem, de ha itatod a babát akkor nem lesz ilye baj.A másik ok hogy az anytejért meg kell dolgozni ezért ha elfárad vagy jol lakik a baba abbahadja míga tápszer meg szépen befolyik a baba szájába ha fáradt akkor is õ csak nyel.Az igaz hogy mi 3 hósan kezdtük a tápszert 4 hósan a hozzátáplálást(lehet ezért)nálunk nem volt ilyen probléma.Lányom pont akkor kezdte átaludni az éjszakát, hízni az anyatejes korszakban többet hízott a feje nem nagy(szerintem)
Érdekes, hogy mennyi tápos szülõ nézegeti ezt az oldalt, mert az anyatejes véleményeket nem tartják fontosnak... :-) Mindenesetre érdekes... persze nem kellene úgy mellre szívni, ha valaki képtelen szoptatni önhibáján kívül az el is fogadja ezt és ennek elõnyeirõl és hátrányairól is bátran és õszintén beszél, míg a sértõdöttek zöme valószínû nem ehhez a táborhoz tartozik...
Mivel kérdezted leírom, hogy az én babám nem tápszeres, de nem alakította a véleményemet, hanem a 8 év gyermekorvosi praktizálás.
Ez elõzõ válaszolótól kérdezném: A te babád tápszeres? Mert ha nem akkor honnan tudod hogy jobban híznak? Ez egyáltalán nem igaz. Egy 5 hónapos baba aki 6700g az szerinted kövér? Más anyatejes babája ennyi idõsen 7500g körül van. Akkor szerinted? De nem is ez a lényeg hisz az a fontos hogy egészségesek legyenek. A nagy fej meg tényleg hülyeség! Az én babámnak sosem volt nagy feje és még mutathatnék pár tápszeres babát neked amelyuknek sosem volt nagy feje. Míg a fordítottjára is tudnék pár példát mutatni.
Örök közhely, hogy minden gyerek más. De ne felejtsük el, hogy a sztereotípiák valami miatt alakulnak ki. Így az, hogy a tápszeres babák jobban híznak igenis igaz. Gondolj bele, az anyatej összetétele mindig változik és a baba igényeihez igazodik amellett, hogy hétrõl hétre mennyiségileg is többet szopizik egy gyerek. Míg a táp mindig ugyanaz, csak a mennyiségét lehet növelni - minõségét nem. Hogy nagy lenne a fejük? Ebben is van igazság, nem véletlenül vélekedik így a köz jókora hányada. Persze ez nem jelent se rosszat, se jót. Így van, de ezt a babák elnövik, ahogy arányosan a testük is növekszik. Nem kell sértésnek venni a kérdést - sokan így tettek - mert az is annak a bizonyítéka, hogy van a kérdésben igazság. A szopizás a legeslegjobb természetesen, ezt mindenki tudja és nem is kétli, de ha nem megy, vagy akaródzik a szoptatás, még tápon is felnõtt eddig minden gyerek.
Az én babám is tápszeres 1 hónapos kora óta és 2 hónapos korától átalussza az éjszakát de szerintem a kettõnek semmi köze egymáshoz. Az egészséghez megint csak nincs köze a tápszernek mert ismerek én olyan gyereket akit 2, 5 éves koráig szoptattak és mégis minden betegséget összeszed míg a barátnõm tápis babája nagyon ritkán beteg. Még csak azt sem mondanám hogy jobban híznak a tápis babák, sõt erre is lenne nem egy ellenpéldám és az én törpim sem kövérkés egy kicsit sem. A nagy fejet meg jó lenne ha a közvélemény és a sok okos végre elfelejtené, mert ez legalább olyan butaság mint a terhességi babonák!
Az is buta dolog, hogy az a baba, amelyik tápszert eszik, beteges lesz. Én az elsõ naptól tápszert kaptam, mert anyukámnak nem volt egy gramm teje sem, mégis egészséges vagyok és az is voltam mindig. Az meg kifejezetten jó, hogy gyerekkoromban átestem a gyerekbetegségeken és nem felnõttkoromban kellett megküzdenem mondjuk egy bárányhimlõvel. Kikérem magamnak a megkülönböztetést!!!!!!
Hihetetlen ez a megkulonboztetes!!! Mi anyatejesek vagyunk neha tapszerhez nyulunk mikor el kell mennem itthonrol es az apukajara bizom. De soha de soha nem fordult meg a fejemben hogy ezzel nem teszek jot a babamnak es hogy nagy feje lesz...ekkora butasagot. Egeszseg? Hat nem egy ismeroseom van aki csak szoptat es tobb betegseget elkapott mint akiknek a babaja tapszeren nott fel es semmi baja. Elvileg a tapszer is babaknak talaltak ki azert hogy szepek es egeszsegesek legyenek. Hova fajul a vilag....? Olyan rossz ilyen dolgokat olvasni szerintem hinni kell abban hogy mindenki jot akar a bebijenek es nem lesz beteg ha tapszeres ha anytejes.
Nem semmi, miket tudnak mondani egyesek!!! Mind a két fiam "tápszeres", a nagyobbikat 3 hónapig tudtam szoptatni, a kicsit már nem ( most 11 hetes). Mind a kettõ gyönyörû, még a kicsi is, pedig Õ koraszülött. És egyik sem alszik(aludta) végig az éjszakát. A kicsi még mindig 3 óránként eszik, és a cumisüvegtõl is el tud fáradni és bealszik. Ha jó a cumi nem folyik a szájába! Ha nagy a feje egy babának akkor vagy alkati, vagy valami baja van! És az sem igaz, hogy betegesebbek, a nagyfiam évente egyszer beteg!
Nem tudom mekkora a babád, de ha jól értettem te még szeretnéd szoptatni csak elment a tejed. Írjál neki: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/ sokaknak segített már, többek közt nekem is és ne add fel. Az én kisfiam anyatejes, de átalussza az éjszakát. Szerintem sincs köze a nagy fejnek ahhoz, hogy mi teszik a baba. Nyugodj meg, más babák is felnõttek anyatej nélkül is és minden rendben. Ez olyan mint a természetes szülés és a császár. Van aki azt választja, hogy tápszer meg császár semmi ok nélkül. Az olyant nem értem, mert kényelembõl csinálja, de ha nem megy a természetes szülés valamilyen okból, vagy a szoptatás, akkor jó, hogy van tápszer és császár Szóval ne foglalkozz a rossz szájakkal akik ijesztgetni szeretnének. Jó babázást.
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondták, hogy semmiképp ne tápszerezzek mert óriás feje lesz, meg blabla és nem lesz arányos..csak nehéz dolog ez, ha egyszer elmegy az anyatej :( Nem lesz egészséges baba, mindig beteges lesz... mindegy.
Az én lányom kb. 2 hós korában kihagyta a hajnali evést, mostmár 4-5 óra tájban kel csak fel. Nem tudom anyatejeseknél hogy van ez. De szerintem teljesen babafüggõ. Ilyen hülyeséget, hogy nagy a fejük, légyszíves ne írjál máskor.... Ha akarod, elküldöm a lányom fotóját, hogy lásd tápszeres babának nem nagy a feje!!!!!! Az anyatejes szép baba anyukájának meg üzenem, hogy tápszeres baba is lehet szép, ne mondd már, hogy az anyatejesek azért mert anyatejesek, sokkal szebbek és egészségesebbek, mert ez is hülyeség!!!!
Nekem 2 hetes kora óta tápszeres(sajna), most 4 hónapos(pont ma:) )éjszaka 1szer kell fel enni, az is inkább hajnali kelés.És egyáltalán mem nagy a feje!!!Nagyon formás baba és õ is kicsattan az egészségtõl.Az hogy a tápszeres babáknak nagy a feje hát egy óriási tévhit!!!
Szia.Nekem a kicsi 6 hetes, de végigalussza az éjjelt este 9-tõl reggel 8ig.Szerintem az anyatejes babák is híznak ugy mint a tápszeressek.Nekem a kisleány 4000gm és 50cm született, és most 6 hetessen 5450gm és 62cm vagyunk.Elég jól hízunk ahhoz képest hogy a korházból mikkor kijöttem visszafogyott a sárgaság végett.3700gm jöttünk haza.
Ugye azt Te sem gondolod komolyan, hogy a tápszertõl nagy egy baba feje??? Anyatejes baba is tud duci lenni, ahhoz nem tápszer kell.
Az anyatej kb 50 perc alatt lebomlik szemben a táppal ami órákig teliti a gyomrát. Tény hogy az anyatejes babák sokkal szebbek, látszik rajtuk hogy majd ki csattannak az egészségtõl mig a tápszeresek ducik.
Azért nagy a fejük mert anyuka elfárad, és mivel feltalálták a tápszert egyszerûen túltáplálják a gyereket.Van egy ismerõsöm aki kétnaponta tesz fel képeket iwiw-re kislányárol ne tud meg.

Igaz hogy lehet adni a babáknak sima Szentkirályi mentes vizet is?

Vagy a Szentkirályinak is van külön babavize?

Legjobb válasz: Van Szentkirályi babavíz. Amúgy ásványvizet ne adj, mert megterheli a nagyon pici babákat az a sok ásványi anyag ami benne van. Arról nem is beszélve, hogy sokan azt hiszik, hogy azért, mert üvegben van, már olyan tiszta, mint a steril víz, de ez nem igaz. A babavízre rá van írva, hogy csíramentesített, az otthon forralt víz is azzá válik ugye a forralással, de az ásványvíz nem az.

Van Szentkirályi babavíz. Amúgy ásványvizet ne adj, mert megterheli a nagyon pici babákat az a sok ásványi anyag ami benne van. Arról nem is beszélve, hogy sokan azt hiszik, hogy azért, mert üvegben van, már olyan tiszta, mint a steril víz, de ez nem igaz. A babavízre rá van írva, hogy csíramentesített, az otthon forralt víz is azzá válik ugye a forralással, de az ásványvíz nem az.
A Szentkirályi mentes vizen is ott a babkép, ne csak Figót figyeljétek, nyugodtan adhatod a babádnak.
Szia! A Szentkirályinak is van külön babavize "Szentkirályi baba". Bár én még nem láttam se a Spar-ban, se a Tesco-ban, hanem a Felicitas-os babacsomagban volt benne egy 0, 5 literes palack.
Mi van csajok? Fáj az igazság valakinek? Máskor segítsen nektek az akinek 2 anyja van.

Igaz hogy a kókuszmatractól torzul a baba feje? Nem kényelmetlen a babának hogy ilyen kemény? A kókuszmatracra tényleg csak lepedő kell?

Legjobb válasz: Nem, nem igaz. Kisfiam 3 éves 3 hónapos, most kapott másik matracot (több rétegû, ebben is van középen kókusz), és gyönyörû formás feje van. Azoknak a babáknak szokott laposodni hátul a buksija, akik csak háton alszanak - de idõvel az is alakul. Ha forgatod a fejét, esetleg hason alszik, semmilyen deformáció nem lesz a fején a picinek. Én olyan lepedõt raktam a kókuszra, aminek a hátulja vízhatlan (de légáteresztõs). Bababoltokban lehet ilyet kapni - nem olcsó, de megéri. A kókusz ugyanis be tud penészedni, ha nedvesség éri, és nem tud kiszáradni. Ezért mindenképpen ajánlom az ilyen lepedõt - így bukás, pisi, akármi baleset van, a kókuszmatracnak semmi baja nem lesz.

Nem, nem igaz. Kisfiam 3 éves 3 hónapos, most kapott másik matracot (több rétegû, ebben is van középen kókusz), és gyönyörû formás feje van. Azoknak a babáknak szokott laposodni hátul a buksija, akik csak háton alszanak - de idõvel az is alakul. Ha forgatod a fejét, esetleg hason alszik, semmilyen deformáció nem lesz a fején a picinek. Én olyan lepedõt raktam a kókuszra, aminek a hátulja vízhatlan (de légáteresztõs). Bababoltokban lehet ilyet kapni - nem olcsó, de megéri. A kókusz ugyanis be tud penészedni, ha nedvesség éri, és nem tud kiszáradni. Ezért mindenképpen ajánlom az ilyen lepedõt - így bukás, pisi, akármi baleset van, a kókuszmatracnak semmi baja nem lesz.
Nem hinném. A lányom 1, 5 éves, császáros baba. Kezdetektõl kókuszmatracon alszik és hason. Semmilyen deformálás nincs a fején! Én csak lepedõt rakok rá, ami vízálló!
Én olyanoktól hallottam, hogy torzult, akik háton altatták a babát.
Akárki akármit mond, az én kislányomnak bizony lapi lett a kókuszmatractól hátul a feje. Háton alvó baba volt, és egy idõ után azt vettem észre, hogy van egy terület a fején ami sík lapos lett, ráadásul a matracban is lett egy bemélyedés a feje helyén. Hiába ütögettem meg a matracot, az a gödör nem múlt el. Átfordítottam a matracot, és amikor már az összes lehetséges helyen mélyedés lett, kicseréltük egy normál habszivacs matracra. A kislányom feje ettõl visszagömbölyödött úgy ahogy, de nem lett teljesen gömbölyû, mint császár után, de aránylag szép lett. Nagyon bánom, hogy megvettük ezt a kókuszt, 10 ezer volt, jót akartunk, aztán tessék:( Kõ kemény valami, most az ágya mellé van támasztva a falvédõ mögé, hogy ne legyen hideg a fala. Arra tökéletesen megfelel, de alvásra nem alkalmas.
Na a kókuszizétõl agyvérzést kapok..Akik a gyereketek alá teszitek..Próbáljátok ki.Aludjatok rajta csak egy hetet...:S:SUndorító egy találmány...:SÉs baromira szívja a nedvességet..Hajrá aszthma..:D
Én ezt még nem hallottam. Nagyobbik fiam is a kókuszmatracon aludt és gyönyörû szép a fejecskéje, 4 éves lesz. Semmilyen deformáció nincs rajta. Amit én hallottam, hogy párna ne kerüljön a baba feje alá, legalábbis egy jó darabig, mert az viszont okozhat deformációt.

Az igaz, hogy minél később kezdem el a hozzátáplálást, annál érzékenyebb lesz a babám?

6 hós lesz 2 hét múlva, és a doki javaslatára megvárom a 6 hót, utána tervezem a hozzátáplálást. Eddig kizárólag anyatejet kapott, még teát sem, soha, a cumisüveget sem ismeri. Ha a kérdésemben kiírt állítás igaz, akkor az érzékenység mit jelent: allergiát, vagy hogy válogatós lesz?

Legjobb válasz: Nem igaz! A 6 hónapot azért javasolják, mert a csak anyatejes babák bélrendszere ekkora alakulhat ki teljesen! És 6 hónapos koruktól már nem elég nekik az anyatejben lévõ tápanyag! Az én kisbabám is csak anyatejet kapott eddig, és nem bánom, hétfõn tölti a fél évet :), utána kezdjük a hozzátáplálást!

Nem igaz! A 6 hónapot azért javasolják, mert a csak anyatejes babák bélrendszere ekkora alakulhat ki teljesen! És 6 hónapos koruktól már nem elég nekik az anyatejben lévõ tápanyag! Az én kisbabám is csak anyatejet kapott eddig, és nem bánom, hétfõn tölti a fél évet :) , utána kezdjük a hozzátáplálást!
Nem igaz, én is 6 hónapig kizárólag anyatejet adtam(teát sem)és semmire sem érzékeny vagy allergiás.Már két és fél éves, tehát mindent eszik régóta, szereti a zöldségeket gyümölcsöt, húst, tejterméket, egyedül a zöld színû :) kaját nem eszi meg.(sóska, spenót, borsó)Igazából forditva logikusabb, hiszen a gyomrának, emésztõ szerveinek van ideje kifejlõdni, megerõsödni és "megérni" az egyéb ételek feldolgozására.Azt viszont én is tapasztaltam hogy a hozzátáplálás lassabb lehet esetleg.Az allergia más tészta.Kistestvér 3 hónapos, és nála is fél évig kizárólag anyatejesnek szeretném.
Ez butaság. A hozzátáplálást szép lassan, fokozatosan 4 hótól el lehet kezdeni. Ha ez igaz volna, akkor miért mondanák és kezdenék el olyan sokan.
Nem, nem igaz!Minél tovább tudod szoptatni a babádat, annál kisebb az esélye, hogy allergiás lesz. Nem régen olvastam, hogy glutén bevezetését is épp emiatt javasolják az idõ alatt, míg a baba még szopik.
szerintem akkor lenne igaz, ha 8-9 hósan kezdenéd a kóstoltatást. a 6 hó a legideálisabb. vannak ételek, pl.kenyér (glutén), hús(csirke), amit még 7 hó elõtt kóstoltatni kell, mert állítólag így kevésbé lesz hajlamos allergiára.

Tényleg igaz hogy a D Vitamintól túl nagy babám fog születni?

Legjobb válasz: Szia!Ez nem igaz!Én mindegyik terhességemben D,Evitamint,folsavat szedtem csak és átlagsúlyú babáim születtek!

Szia!Ez nem igaz!Én mindegyik terhességemben D, Evitamint, folsavat szedtem csak és átlagsúlyú babáim születtek!
A kérdező hozzászólása: Köszi:)

15 hetes vagyok. Mikor érzem elöször mozogni a babámat? És milyen érzes lesz? Mit fogok észlelni? Miért jo ilyenkor zenet hallgatni? Az igaz hogy amiket most hallgatok fölismeri a babám ha megszületik es megnyugszik töle?

Legjobb válasz: Szia! Én 16 hetes koromtól éreztem folyamatosan-de ez mindenkinél más és más.Van aki csak 20.hét után.Nekem olyan érzés volt,mintha buborék szállt volna fel a hasamban.A zenés dolgot nem tudom mennyire igaz,de én is hallgatok vele pl. babazenéket,hátha bejön! 34.hetes kismama

Szia! Én 16 hetes koromtól éreztem folyamatosan-de ez mindenkinél más és más.Van aki csak 20.hét után.Nekem olyan érzés volt, mintha buborék szállt volna fel a hasamban.A zenés dolgot nem tudom mennyire igaz, de én is hallgatok vele pl. babazenéket, hátha bejön! 34.hetes kismama
én a 15. héten éreztem elõször mozogni. Nem lehet összetéveszteni bélmozgással, azt tudni fogod, hogy a babád. Olyan, mintha bökdösnének belülrõl. Zenét mi is sokat hallgattunk, most is úgy szeret elaludni, ha szól a babazene. De hallgathatsz mást is, amit te szeretsz, a lényeg hogy zene legyen, így jó lesz a ritmusérzéke. Mi 3 hónaposak vagyunk, nemsokára gitározok is majd neki, hátha zenész lesz.
Ha az elsõ terhességed, egy kicsit késõbb úgy 16-20.hetes korodban, én a második babámat várom és már 12.hét után éreztem a kis totoszka-motoszkálást, ami vagy olyan, mintha valaki belülrõl finoman csikizne, vagy pedig mintha apró kicsi buborékok pattannának szét a hasadban, ez késõbb erõsödik.
Elsõ terhességnél általában 16-22 hetes kor között. Azt nem tudom, hogy felismeri-e a zenéket, de amikor az elsõ babánkat vártuk, elég sok koncerten megfordultunk, és mikor már kibújt a pociból, akkor is kifejezetten élvezte a zenét, simán szólt a hifi mialatt õ aludt, egyáltalán nem zavarta a zene.
Szia én is 15 hetes vagyok, már nagyon várom hogy érezzem õt, én énekelni szoktam neki, most fõleg karácsonyi dalokat:) )tegnap este lefekvés után egésszen lenn éreztem egy határozott bökést, de a párom szerint tuti nem a baba volt, mert még ahhoz pici, pedig sose éreztem még ilyesmit..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!remelem hamarosan én is érezni fogom!!!Nagyon varom!!!Zenet én is hallgatok még most vegyest de hamarosan megprobalok 2 cd össze állitani.Egyet amint reikis, lassu, népzene van es egy masikat ami inkabb az en izlésem aztán meglatjuk melyik tetszik neki jobban!!!!!

Hogy lesz a gyed? Igaz, hogy ha 2. babát szeretnénk, akkor 2 éven belül meg kell születnie, hogy tovább kapjam a gyedet, vagy különben két baba közt vissza kell mennem dolgozni?

Novembert?l fogom kapni a gyedet, most tgyást kapok. Határozott idej? szerz?désem volt, pont szülés után egy hónappal járt le.

Legjobb válasz: Szia! A kérdés az, hogy folytatólagosan kaphatod-e a gyedet úgy a második babára, hogy nincs élõ munkaviszonyod? A válasz nem. Mivel a szerzõdésed lejár a szülés után egy hónappal (vagyis a tgyás idõszakában), ezért te a mostani babával is már csak passzív jogon kaphatod a gyedet. Az összegben ez nem okoz változást, viszont a passzív gyed nem ad olyan biztosítási jogviszonyt, amit majd egy késõbbi ellátásnál figyelembe vehetnek. Szóval akármikor születik a tesó, nem fogsz vele gyedet kapni, csak ha visszamész dolgozni.

Szia! A kérdés az, hogy folytatólagosan kaphatod-e a gyedet úgy a második babára, hogy nincs élõ munkaviszonyod? A válasz nem. Mivel a szerzõdésed lejár a szülés után egy hónappal (vagyis a tgyás idõszakában), ezért te a mostani babával is már csak passzív jogon kaphatod a gyedet. Az összegben ez nem okoz változást, viszont a passzív gyed nem ad olyan biztosítási jogviszonyt, amit majd egy késõbbi ellátásnál figyelembe vehetnek. Szóval akármikor születik a tesó, nem fogsz vele gyedet kapni, csak ha visszamész dolgozni.

Igaz, hogy a terhes vitaminoktól születnek a nagy súlyú babák? (Elevit, Gravida)

Legjobb válasz: Én úgy hallottam hogy felfujják a babákat( két barátnõm aki végig szedte az egyik 4kiló 20dekás babát szült a másik pedig 4kiló 8dekásat) nekem azt mondták, hogy az elsõ 3-rom hónapban fontos szedni utánna annyira nincs rá szükség ha csak az orvos valami miatt nem ajánlja fõleg ilyenkor nyáron mikor sok a friss gyümölcs meg zöldség! Boldog babavárást 39 hetes kiamama

Én úgy hallottam hogy felfujják a babákat( két barátnõm aki végig szedte az egyik 4kiló 20dekás babát szült a másik pedig 4kiló 8dekásat) nekem azt mondták, hogy az elsõ 3-rom hónapban fontos szedni utánna annyira nincs rá szükség ha csak az orvos valami miatt nem ajánlja fõleg ilyenkor nyáron mikor sok a friss gyümölcs meg zöldség! Boldog babavárást 39 hetes kiamama
én 8 hete szültem végig szedtem a vitamint és a babám 2890 gr-os lett, oriási tévedésbe vannak az emberek akik azt hiszik hogy ettöl lesz nagy és felfujt egy gyerek.
Én 1986-ban születtem 3650 grammal, akkor még nem voltak terhesvitaminok.. úgyhogy szerintem nem attól születnek nagy babák. Az unokahugom pedig tavaly született 3450 grammal és az anyukája végig szedte az elevitet mégse lett óriási. Ismerõsöm pedig áprilisba szült egy 2350grammos babát 40.hétre, szintén végig szedte az elevitet. Szerintem semmi köze a terhesvitaminokhoz semmihez. Vagy legalábbis egyénenként változó a "mellékhatása".
A terhes vitaminoknak ehhez semmi köze nincsen, én is szinte végig szedtem és teljesen átlagos súllyal (3380g)született a babám.
Szia! Két hónapja szültem meg a lányomat, 56 cm és 3400 g! Elõtte én már fél évvel elkezdtem szedni a Gravidát és végig szedtem a terhesség utolsó napjáig! Én 13 kilót híztam a terhességem alatt végig dolgoztam, mint eladó! Most kb. 3 kiló van rajtam még! Átlagos babám született! A babák súlya függ milyenek a szülõk testalkata, hogy az anya mennyit eszik, mozog, a terhessége alatt! Két hónapos lányka anyukája
szia nekem már van két kislányom és mind a ketõvel végig szedtem a vitamint az elsõnél az elevitet a másodiknála gravidát. az elsõ kicsilányunk 3820g volt a második pedig 3840g szerintem nem igaz az egéyzbõl semmi szedd csak nyugodtan
A lányommal elevitet szedtem. Mindennap egy szemet. Az egész terhesség alatt összesen nyolc kilót híztam, a lányom 2800 grammal született, a kiírt napra. Hallottam rém történeteket én is, hogy a mama hízik, a baba nagy lett. Szerintem ez alkati kérdés. Most semmit nem tudok szedni, mer rosszul vagyok bármilyen vitamintól. A baba szépen fejlõdik. 20 hetes mami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!