Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy az (7624 db)

Igaz hogy az almabol es a kaposztabol minel tobbet eszem annal jobban fogyom?

Legjobb válasz: Iagzis meg nem is: ha arra gondolsz, ami most elökerült, hogy ezeknek negativ kalóriája van, az nem igaz. Minden, amit megeszel, kalóriát visz be a szervezetbe, tehát lyan nincs, hogy eszel és azért fogysz, mert meg kell emésztened - ez igy teljesen hülyeség. VISZONT úgy igaz, hogy az almának, káposztának nagyon kevés a kalóriatartalma, pl almából kb. 3 kilót meg kellene enned, hogy 1000 kalóriát mgagadhoz vegyél, káposztából meg majdnem 6 kilót (de csak magában, zsiradék, cukor nélkül). Ha ezekböl eszel annyit, hogy jóllakj, akkor azért fogysz, mert kevés energiát fgyasztasz és mégis tele van a hasad, nem érzed magad éhesnek. Egyébként ez a legtöbb gyümölcsre és zöldségfélére is igaz, nemcsak az almára meg káposztára.

Iagzis meg nem is: ha arra gondolsz, ami most elökerült, hogy ezeknek negativ kalóriája van, az nem igaz. Minden, amit megeszel, kalóriát visz be a szervezetbe, tehát lyan nincs, hogy eszel és azért fogysz, mert meg kell emésztened - ez igy teljesen hülyeség. VISZONT úgy igaz, hogy az almának, káposztának nagyon kevés a kalóriatartalma, pl almából kb. 3 kilót meg kellene enned, hogy 1000 kalóriát mgagadhoz vegyél, káposztából meg majdnem 6 kilót (de csak magában, zsiradék, cukor nélkül). Ha ezekböl eszel annyit, hogy jóllakj, akkor azért fogysz, mert kevés energiát fgyasztasz és mégis tele van a hasad, nem érzed magad éhesnek. Egyébként ez a legtöbb gyümölcsre és zöldségfélére is igaz, nemcsak az almára meg káposztára.
Hát nem , nem igaz.
ha csak azt eszel akkor igen. bár egy idõ múlva nem fog már gyorsulni a fogyás.
Korrekt válasz az utolsótól... mintha csak magam mondtam volna :)
Korrekt, igen, csak az utolsó mondat egyszerûen nem igaz.

Az igaz hogy az osztrákoknál ha munkát keresünk követelik z A1 alapfokú nyelvtudást?

Legjobb válasz: Én nem igazán értek az osztrák munkavállaláshoz, de ne is haragudj, azért egy alapfokú nyelvtudást igazán kötelezõ elsajátítani, ha már az ember külföldön akar munkát kapni. Tudod hogy az alapfok mit jelent? Konkrétan azt, hogy tudsz néhány kifejezést, mint ha megtanultál volna valami turista-szótárból olyan három oldalt... Ha valaki ennyire nem képes, annak ne legyen pofája külföldre menni a "jobbért".

Én nem igazán értek az osztrák munkavállaláshoz, de ne is haragudj, azért egy alapfokú nyelvtudást igazán kötelezõ elsajátítani, ha már az ember külföldön akar munkát kapni. Tudod hogy az alapfok mit jelent? Konkrétan azt, hogy tudsz néhány kifejezést, mint ha megtanultál volna valami turista-szótárból olyan három oldalt... Ha valaki ennyire nem képes, annak ne legyen pofája külföldre menni a "jobbért".
A kérdező hozzászólása: nem arról van szó h nem szeretnék megtanulni németül csak ha elég az h elmennyek nyelvet tanulni de nem kell nyelvvizsgáznom sokkal jobban megúszom pénzügyileg.sajnos nem szórhatom a pénzt mint az eszetlenektehát azt akartam kérdezni ezzel h elég lenne e az h tudom a nylevet de nincs meg az A1 vizsgám!
A1? az nudli, meg a munkat sem fogod megerteni. Nem B1-re gondoltal? De nem kernek nyelvvizsgat, mert nem allnak veled szoba, ha nem erted oket. Ha meg erted, akkor minek a bizonyitvany?!
Mondjuk biztos megnézik, hogy makogsz-e valamit azon a nyelven- Vagy van-e pl. diplomád
De az sem "rossz", ha abból a nyelvbõl van legalább érettségid-
Az A1 az aztán leges legalsó szintje a nyelvtudásnak... A1, A2, B1, B2, így jönnek sorba. Na most a B2 a középfok, amivel már tudsz valamit kezdeni, többé-kevésbé boldogulni. A B1 az alapfok...na ehhez viszonyítsd az A1-et...

Yarocen vagy mirzapin. Kinek melyik volt jó? Igaz, hogy az összes antidepresszáns gyógyszer valamennyi hízást vált ki? nekem főleg azzért kéne. Igaz mi igaz sajna a családba 2 betegség is történt mit feldolgozni nehéz.

Legjobb válasz: Azt mirtazapinnak hívják és még nem használtam olyan hatóanyagút gyógyszert. Viszont a Yarocen egy szemét. 2-3 hét alatt 10 kilót híztam tõle és nem használt egyáltalán. Elsõ körben inkább próbálj meg gyógyszer nélkül, pszichoterápiával túllépni a veszteségen.

Azt mirtazapinnak hívják és még nem használtam olyan hatóanyagút gyógyszert. Viszont a Yarocen egy szemét. 2-3 hét alatt 10 kilót híztam tõle és nem használt egyáltalán. Elsõ körben inkább próbálj meg gyógyszer nélkül, pszichoterápiával túllépni a veszteségen.

Apple macbook vélemény? Az igaz, hogy az apple cuccoknál nem kell félni a vírusoktól?

Legjobb válasz: Az igaz, hogy Mac OS X-re kevesebb vírus van, mert a legtöbb keyloggernek és RAT-nek szüksége van a .NET Frameworkre. Egyébként Windows-on sem kell félni a vírusoktól... nem kell megnyitni random .exéket és lekell tiltani a Java-t a böngészõben (java drive by miatt). Kb 7 éve nincs vírusirtóm, csak tûzfalam, és egyszer nem volt vírusom, pedig sokat töltök le például a TPB-rõl.

Az igaz, hogy Mac OS X-re kevesebb vírus van, mert a legtöbb keyloggernek és RAT-nek szüksége van a .NET Frameworkre. Egyébként Windows-on sem kell félni a vírusoktól... nem kell megnyitni random .exéket és lekell tiltani a Java-t a böngészõben (java drive by miatt). Kb 7 éve nincs vírusirtóm, csak tûzfalam, és egyszer nem volt vírusom, pedig sokat töltök le például a TPB-rõl.
Jó cucc nagyon a MacBook, sokáig bírja az aksija, gyors és nem fagy le. Az OP-rendszerrel én nem vagyok kibékülve, szerintem vannak benne értelmetlen baromságok. Plusz meggyõzõdésem hogy bármilyen jó is, túl van árazva a kütyü, annyit nem ér mint amennyibe kerül (az átlagfelhasználónak legalábbis). Nekem a céges laptop-om egy MacBook Pro amit így hogy ingyen kaptam természetesen nagyon élvezek, de ha nekem kellett volna kifizetnem akkor tuti hogy nem Apple-t választok.
A kérdező hozzászólása: Koszonom

Mit jelent ez 1. Amikor az exed az almodba elmondja h a masik lany akivel ossze jott az csak sz*xre kellett neki? (Egy hetre ra jott ossze vele mert en nem fekudtem le vele) 2. Az igaz hogy azzal almodsz aki alvas elott gondolt rad?

Legjobb válasz: Igaz, hogy az álmoknak nagy jelentõsége van, de sosem ennyire lebutított az értelmezése. Nem konkrétan értelmezendõek az álmok, hiszen az álmokat te alkotod magadnak. A te tudatodból keletkeznek, te alakítod, persze tudat alatt. Ezért a másik személy érzéseirõl semmit nem tudsz meg belõlük, max a saját érzéseidbõl. Mielõtt nagyon belemész a misztikus álomfejtegetésbe, beszéld meg az expartnereddel az érzéseidet, és akkor nincs mellébeszélés.

Igaz, hogy az álmoknak nagy jelentõsége van, de sosem ennyire lebutított az értelmezése. Nem konkrétan értelmezendõek az álmok, hiszen az álmokat te alkotod magadnak. A te tudatodból keletkeznek, te alakítod, persze tudat alatt. Ezért a másik személy érzéseirõl semmit nem tudsz meg belõlük, max a saját érzéseidbõl. Mielõtt nagyon belemész a misztikus álomfejtegetésbe, beszéld meg az expartnereddel az érzéseidet, és akkor nincs mellébeszélés.

Göndör, vagy hullámos hajúak! Az igaz, hogy az ilyen haj alapvetően szárazabb egy kicsit az egyenesnél, és a tiéteken sem látszik, hogy nő?

Az enyémen csak vasalva látszik, göndören nem tudom miért nem, talán mert a vége felfelé kunkorodik?

Legjobb válasz: Az enyém fenék alá ér, a vége, úgy 40 cm rendesen göndör (de mindig kifésülöm belõle, meg vagy feltekerem kontyba, vagy befonom, akkor csak hullámos marad). Nekem egyáltalán nem száraz, nem törik, és látszik is, hogy nõ. Most sokat nõtt nyáron, elég látványosan, úgy nagyjából 6 cm-t. Szerintem ápolás kérdése, hogy száraz-e. Az viszont igaz, hogy nem annyira tûnik úgy általában a göndör hajon, hogy nõ, mert a göndörség sok hosszt felvesz.

Az enyém fenék alá ér, a vége, úgy 40 cm rendesen göndör (de mindig kifésülöm belõle, meg vagy feltekerem kontyba, vagy befonom, akkor csak hullámos marad). Nekem egyáltalán nem száraz, nem törik, és látszik is, hogy nõ. Most sokat nõtt nyáron, elég látványosan, úgy nagyjából 6 cm-t. Szerintem ápolás kérdése, hogy száraz-e. Az viszont igaz, hogy nem annyira tûnik úgy általában a göndör hajon, hogy nõ, mert a göndörség sok hosszt felvesz.
A hajam a hullamos es az egyenes kozott van. Nagyon eros szalu, es nehol hullamos, 2 hajtincsem kicsit gondor. Es teljesen igaz ra, amit irtal. En utalom a hajam. :|
Nekem göndör hajam van. Nem az a nagyon göndör, inkább a hullámos felé hajlik. Ha kihúzom egyenesre leér hátközépig, de göndören csak olyan lapockáig. Nagyon idegesítõ. Ráadásul elég vékonyszálú is, szóval le sem húzza a súlya. Igen, szárazabb is, ezért mindig balzsamot vagy pakolást kell tennem rá. Viszont azt vettem észre, ha ki van egyenesítve, sokkal fényesebb és selymesebb. De nem szoktam túl sûrûn egyenesíteni, mert nagyon hamar törik.
szárazabb, s a növésben megállt. egyenesen, vizesen derékig ér, normál állapotában, göndören csak a hátamig.

Igaz, hogy az első menstruáció után nagyot nőnek a lányok?

Egyik helyen azt hallottam, hogy az első menstruáció után már csak 1-2 centit nőnek a lányok, máshol ennek a szöges ellentétével találkoztam. Tapasztalatok, stb?

Legjobb válasz: Hogy utána már csak 1-2 centit nõnek, az biztosan nem igaz! Sok lánynak már 11-12-13 éves korában megjön, és mégse marad akkora, mint akkor! 12-13 év körül tényleg van egy ilyen idõszak a lányoknál (fiúknál is, csak picit késõbb), amikor hirtelen "megnyúlnak", de nem hiszem, hogy ennek köze lenne a menstruációhoz. Ebben a korban 1 év alatt is nagyon sokat lehet változni. Összehasonlítva az én 12 és 13 éves képemet, óriási a különbség! Amúgy kb 3 hónappal a 13. szülinapom elõtt jött meg. Azóta még kb 15 centit nõttem. 19/L

Hogy utána már csak 1-2 centit nõnek, az biztosan nem igaz! Sok lánynak már 11-12-13 éves korában megjön, és mégse marad akkora, mint akkor! 12-13 év körül tényleg van egy ilyen idõszak a lányoknál (fiúknál is, csak picit késõbb), amikor hirtelen "megnyúlnak", de nem hiszem, hogy ennek köze lenne a menstruációhoz. Ebben a korban 1 év alatt is nagyon sokat lehet változni. Összehasonlítva az én 12 és 13 éves képemet, óriási a különbség! Amúgy kb 3 hónappal a 13. szülinapom elõtt jött meg. Azóta még kb 15 centit nõttem. 19/L
Ez hülyeség -.-" aki pl: 3.-os korában kezd el menstruálni az akkora marad ?? uh... nem , utána is növünk (kb.18 évesen állunk meg a növekedésben (ezért van , hogy pl:8.-9.-ben a lányok magasabbak mert a fiúk kb.20 évesen érik el a testmagasságukat (és ezt tanítják, és több könyv is írja nem én találtam ki mielõtt valaki ezzel jönne , hogy "ezt honnan tudom?!" .) am, te vagy fiú vagy vagy nem lehetsz több 10 éves lánynál
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló lány vagyok és több vagyok tíznél, 13 vagyok, egyáltalán nem vagyok ostoba. Sok helyen hallottam ezt meg azt, ezért kérdeztem meg itt tapasztalatok alapján, ki mit tud. Amúgy teljesen reális, amit mondotok, hogy akinek pl 3.-ban jön meg, az nem marad akkora. Akkor, ha jól értem, a menstruáció nem befolyásolja a növekedést.
A kérdező hozzászólása: És azt, hogy utána csak 1-2 centit nõnek a lányok nem én állítottam. :)

OLASZ: Igaz, hogy az "i" +magánhangzóval kezdődő főnevek előtt is a névelő "lo"? (Helyes az úgy, hogy lo iato; tsz: gli iati? )

Legjobb válasz: Szerintem nem igaz. A szabály szerint az S+mássalhangzó és a Z-vel kezdõdõ fõnevek névelõje a lo. Lo zio, lo sport, lo sbaglio. A magánhangzóval kezdõdõké minden esetben L'. Szóval l'inizio, l'altro, l'armadio, l'orario, stb. Viszont többesszámban és határozatlan névelõvel úgy viselkedik mint ha lo lenne, ezért lehet õket összekeverni. Aztán persze, hogy vannak-e kivételek, az lehetséges bár én még ebben az esetben nem találkoztam olyannal.

Szerintem nem igaz. A szabály szerint az S+mássalhangzó és a Z-vel kezdõdõ fõnevek névelõje a lo. Lo zio, lo sport, lo sbaglio. A magánhangzóval kezdõdõké minden esetben L'. Szóval l'inizio, l'altro, l'armadio, l'orario, stb. Viszont többesszámban és határozatlan névelõvel úgy viselkedik mint ha lo lenne, ezért lehet õket összekeverni. Aztán persze, hogy vannak-e kivételek, az lehetséges bár én még ebben az esetben nem találkoztam olyannal.
Elsõ válaszoló vagyok. Na utána olvastam ennek a szónak és féligazságod van kérdezõ. :-) Ugyanis ez az iato szó a latinonból lett átvéve, ahol azt az elsõ i betût j-nek ejtik inkább, tehát: jiátó. És emiatt a kiejtése miatt szokták lo-val is írni, tehát lo iato-nak is, de van aki il iato-nak írja és tradicionálisan pedig az általam elmondott l'iato alak is él. Tehát mondhatni, hogy ez a fõnév éppen egy kivétel, ugyanis mind a háromféleképpen tekinthetõ helyesnek. Amúgy eszembe jutott még egy kivétel, amivel szoktam találkozni az pedig a la e-mail. Itt is használják a l' és a la névelõt is. És szintén egy másik nyelvbõl átvett szóról van szó. Tehát valószínûleg ezeknél tud borulni a szabály. De ha azt a szabályt alkalmazod, amit az elsõ válaszban leírtam, akkor nem fogsz mellé nyúlni, ugyanis az iato és az e-mail esetében is helytálló az alapszabály is.
A kérdező hozzászólása: Hát... igazából valamilyen olasz nyelvtankönyvben írták ezt, persze a példák között nem volt i+mgh.-val kezdõdõ szó, meg furcsálom, hogy az lenne a kiejtése többesszámban hogy [jijáti] (vagy ha jobban tetszik: [lji iati]), de persze más meg nem lehet. Egy kicsit egyedi esetrõl van szó, nem? Az biztos hogy "y" után is "lo" van, mert hát azt is végülis [j]-nek ejtik, de az egyáltalán nem sok szóban fordul elõ: (csak egyet tudok: lo yogurt). De amúgy nem csak s+msh. meg "z" után kell lo, hanem gn, ps, x, y, de az utóbbi két betû csak idegen szavakban fordulnak elõ (az i+mgh. esetével még csak most találkoztam, ezért is kérdeztem meg, mert furcsán hangzik).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy fáradoztál értem. Nagyon hasznos volt minden. Ilyen esettel még én se találkoztam. Most olyan érzésem van, mintha sokkal többet tudnék az olasz nyelvrõl, pedig ez... ez csak egy kis "apróság". Még egyszer köszi. :)

Hány hónappal előbb lehet bejelentkezni az anyakönyvvezetőhöz? Igaz, hogy az új jogszabály módosítás miatt már 1 évvel korábban is lehet?

Legjobb válasz: Eddig is lehetett. 6honappal elotte celszeru, hogy biztos legyen a megalmodott idopont :) de ha mar 1evvel elotte bejelentitek az mar tuti biztos :) mi sokaig tanakodtunk az idoponton :) szammisztika miatt. Igy dontottunk, van mindenre 33napunk :))) mult heten jelentkeztunk be, mazlinkra kaptunk egy 15:30-as idopontot :) igaz nem helyben hanem egy par kilometerrel arebb , de sikerult es ez a lenyeg :))))

Eddig is lehetett. 6honappal elotte celszeru, hogy biztos legyen a megalmodott idopont :) de ha mar 1evvel elotte bejelentitek az mar tuti biztos :) mi sokaig tanakodtunk az idoponton :) szammisztika miatt. Igy dontottunk, van mindenre 33napunk :) )) mult heten jelentkeztunk be, mazlinkra kaptunk egy 15:30-as idopontot :) igaz nem helyben hanem egy par kilometerrel arebb , de sikerult es ez a lenyeg :) )))
A google-be beírva úgy olvastam, hogy legalább 30 nap, de még az egyetemen család jogból úgy tanultuk, hogy félév és csak bizonyos körülmények miatt lehet kevesebb pl. a férj katonai kiküldetésben lesz, betegség, gyermek áldás :)

Igaz, hogy az európaiak elvannak hízva? Ha igen miért?

Legjobb válasz: Nem csak az európaiak, ezért ez így nem igaz. A teljes fejlettnek mondott világ küzd ezzel a problémával. Hogy miért? Egészségtelen ételek (zsírok, gyorskaják, stb.), nulla mozgás, csak a fenék növesztése a számítógép és a tévé elõtt. Amúgy szerintem valóban elkeserító, ahogy az emberek kinéznek és sajnos már az óvodásokon, kisiskolásokon látszik a túlsúly.

Nem csak az európaiak, ezért ez így nem igaz. A teljes fejlettnek mondott világ küzd ezzel a problémával. Hogy miért? Egészségtelen ételek (zsírok, gyorskaják, stb.), nulla mozgás, csak a fenék növesztése a számítógép és a tévé elõtt. Amúgy szerintem valóban elkeserító, ahogy az emberek kinéznek és sajnos már az óvodásokon, kisiskolásokon látszik a túlsúly.
Statisztikai adatok szerint a felnõtt amerikaiak kétharmada, a gyerekek egyharmada túlsúlyos vagy kórosan elhízott.
... nyugati életmódnak hívják az okot.
A 175/90-es habtestemmel még sehol nem éreztem magamat olyan soványnak mint az USA-ban. Ne a Baywatch-ból indulj ki.
Ne az amerikai filmeket nézd, vagy ha mégis, nézd meg a statisztákat is a háttérben!
Túlsúlyosként a turkálókban mindig a kanadai bálákat keresem, ott mindig bõven kapok magamra mindent és még választék is van. Ellentétben az angol turikkal...
Egészségtelen életmód, egészségtelen ételek fogyasztása, mozgásszegény életmód miatt.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom...láttam amerikai fiatalokat és azok sokkal vékonyabbak mint az itt élõk. :D
Az Egyesült Államokban és Kanadában sokkal több a kövér ember, s sokkal kövérebbek, mint Európában
Amerikában már üzletek vannak a kövérek számára. Beáll a kocsijával a parkolóba. Ott olyan bevásárlókocsik vannak, amik kis motorral mûködnek. Elöl van a pakolós rész, utána van a felülõs rész . Olyan magasan vannak az árucikkek, hogy még csak le se kelljen szállniuk. A fenekük viszont bugyog lefelé a kocsiról.
Amerikaiakon?? Te nem láttál még elég amcsit, azt hiszem :D Ott van a legtöbb elhízott ember.
A kérdező hozzászólása: és ez pl.az amerikaiakon miért nem látszik?
Gyorskaja, mozgásszegény életmód, töménytelen mennyiségû szénhidrát fogyasztása. Amerikában a legrosszabb a helyzet a nyugati társadalmakban. Nézd meg a supersize me címû filmet. Az kb bemutatja milyen helyzet van ott. Majdnem 10 éves a film, úgyhogy kalkuláld bele, hogy azóta csak rosszabb a helyzet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!