Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy alatt nem szabad (11 db)

Igaz-e az, hogy az utolsó trimeszterben (vagy akár az egész terhesség alatt) nem szabad túl sok kalciumot fogyasztani, mert az túlzottan megkeményíti a baba koponyacsontját?

33 hetes vagyok, pár napja kiütéseim lettek, amelyet rögtön kalcium pezsg?tablettával orvosoltam. Azaz orvosoltam volna, de nem segítette csak egy cseppet enyhítette a viszketést. Miután elmentem a háziorvoshoz, és elmondtam ezt neki, a fenti kérdésben megfogalmazottakat mondta, és javasolta hogy ne igyak több calciumot.

Legjobb válasz: Nem tudom, lehet hogy egyénfüggõ is, mert én az allergiám miatt az egész várandóságom alatt 1-2 kalcium sandozt ittam naponta, és a lányom koponyacsontja nem lett túlzottan kemény, vagy átlagtól eltérõ. Igaz, a fogaim nem romlottak el egyáltalán hál istennek, szerintem pont emiatt, hogy pótoltam a bab által elvont kalciumot.

Nem tudom, lehet hogy egyénfüggõ is, mert én az allergiám miatt az egész várandóságom alatt 1-2 kalcium sandozt ittam naponta, és a lányom koponyacsontja nem lett túlzottan kemény, vagy átlagtól eltérõ. Igaz, a fogaim nem romlottak el egyáltalán hál istennek, szerintem pont emiatt, hogy pótoltam a bab által elvont kalciumot.
Én az elsõ 3 hónapban szedtem kalciumot, mivel nem iszok tejet, de a baba csontozatához kell a kalcium. Soha nem hallottam még ilyet, hogy keményebb lesz a baba koponyája a kalciumtól. Az orvosom sem ellenezte a beszedését.
Szia! Pár hete nekem is tele lett a pocakom kiütésekkel, a bõrgyógyász napi 1000 mg kalciumot javasolt. A nõdokim is javasolta, mert a görcsöket is oldja. Én este szoktam meginni egy 500-as tablettát, és így nem görcsölnek be éjjel a lábaim. Nekem nem mondta az orvos, hogy nem szabad szedni. Üdv, 32 hetes kismama
Én 2 naponta szedem az 500mg-os kalciumot a Gravida mellé. Nem hiszem hogy árt, mert ha jól tudom, 1500 mg fölé nem szabad menni terhesség alatt. Mondjuk én alapból nem ihatom a tejet allergia miatt, ezért is adagolom magamnak tabival, meg a fogaimat sem akarom elveszíteni. 33 hetes
Nekem szó szerint ezt válaszolta a dokim, amikor rákérdeztem, hogy nem kell-e szedni. Nem is szedek, nagyon szeretem a tejet, azt iszom, meg sok tejterméket eszem. Semmi baja a fogaimnak.
Szia! Nekem kifejezetten javasolták, h igyam a kálciumot. Napi 1 pezsgõtabletta!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azért a doki jól belém ültette a frászt. MOndjuk nekem nem terhességi kiütéseim vannak hanem valami brutálisabb, naaagy összefüggõ piros foltok, annyit mondtak rá hogy vagy allergia bármire, vagy a torkomban látott vírussal együtt jár....egyetlen segítségem a kalcium....nem örülnék ha azt sem ihatnám.
A kérdező hozzászólása: Hajjaj. Nem tudom akkor mi a jó, de kalcium nélkül nem tudok megmaradni ilyen viszketõ kiütésekkel.

Igaz az az állítás, hogy szoptatás alatt nem szabad fogyni, mert a méreganyagok a tejben kiválasztódva károsak lehetnek a babára?

Legjobb válasz: nem azért nem szabad , vagy nem csak azért. Fõ ok, hogy a tej nem levegõbõl lesz, energia kell hozzá. Felesleges az extra folyadékbevitel; viszont a többlet tápanyag fontos. Én merem állítani hogy van összefüggés a kevés étkezés és a szoptatás sikertelensége között.

nem azért nem szabad , vagy nem csak azért. Fõ ok, hogy a tej nem levegõbõl lesz, energia kell hozzá. Felesleges az extra folyadékbevitel; viszont a többlet tápanyag fontos. Én merem állítani hogy van összefüggés a kevés étkezés és a szoptatás sikertelensége között.
illetve nem fõként a kevés étkezés, hanem a fogyás és a szoptatás sikertelensége között...
A kérdező hozzászólása: Igazából már másfél éves a kisfiam.Még van tejem és elég sokszor szopik, de szeretnék már nagyon fogyni, de elválasztani csak akkor akarom, ha õ is hajlandó rá.Szóval mi van ezekkel a méreganyagokkal?
Inkább úgy mondanám, hogy fogyókúrázni nem szabad! Rendszeresen kell étkezni, inkább többször. És fontos, hogy táplálót, ne csak hideget, gyorkaját stb. Rengeteg folyadékot kell inni. Egyébként, mivel a szoptatással az anyuka rengeteg kalóriát éget el, elõfordulhat, hogy fogysz is, de attól még lesz tejed. A szoptatás a legjobb módja, hogy gyorsan visszanyerd az alakod :)
Ja, már másfél éves? Hát én nem tudom milyen méreganyagokról írsz. Szerintem ha használsz szereket, csak egyszerûen kicsit kevesebbet eszel és mozogsz, az már elég.
10:06-os vagyok. azt akartam írni, hogy NEM használsz szereket. bocs
Ez már annyiszor volt kérdés. Olvass vissza, nem gépelnénk potyára hetente le ugyanazt, ha nem baj...
A kérdező hozzászólása: Arról beszélek, hogy ha az ember fogy, akkor ugye méregtelenít és a káros anyagok távoznak a szervezetébõl. Láttam, hogy volt már pár ilyen kérdés, de ellentmondásosak voltak a válaszok.

Azt hallottam hogy terhesseg alatt nem szabad amalganos tömest eltvolitani, ez igaz, es miert?

pedig nekem nagyon kellene mert elromlott,ez a 9.hetem

Legjobb válasz: Maximalisan tilos !!!!!! Nekem tervezett a babam, ezert meg idöben (a fogantatas elött par honappal) elmentem direkt fogdokihoz, hogy nezzen at, hogy ha esetleg az amalgan tömeseimet rendbe kene tenni, akkor nehogy a terhesseg idejen kelljen... Akkor megbeszeltük a dokival, hogy a röntgen felvetelek alapjan, nincs gond velük, csupan esztetika miatt pedig nem szabad belekezdeni, mert valoban nagyon karos! Nem riogatas, hidd el! Bar szerintem a fogdokik ezt pontosan tudjak, es a kismamanak at tudjak adni az informaciot. Persze biztosan van kiveteles eset is...

Maximalisan tilos !!!!!! Nekem tervezett a babam, ezert meg idöben (a fogantatas elött par honappal) elmentem direkt fogdokihoz, hogy nezzen at, hogy ha esetleg az amalgan tömeseimet rendbe kene tenni, akkor nehogy a terhesseg idejen kelljen... Akkor megbeszeltük a dokival, hogy a röntgen felvetelek alapjan, nincs gond velük, csupan esztetika miatt pedig nem szabad belekezdeni, mert valoban nagyon karos! Nem riogatas, hidd el! Bar szerintem a fogdokik ezt pontosan tudjak, es a kismamanak at tudjak adni az informaciot. Persze biztosan van kiveteles eset is...
Nekem is cseréltek tömést, igaz még csak a 6. hétben voltam, de semmi probléma nem volt és a védõnõ is azt mondta, hogy nyugodtan lehet!!!
A kérdező hozzászólása: akkor lehet ez is csak valami tul tapasztal hozzaertö allitja, sok mindennel riogatnak feleslegesen, pedig teljesen hülyesegek
az amalgämban a higany a mergezö, es bärmennyire is megprobälja elszivni a reszeleket az asszisztens, valamennyit csak lenyelsz belöle, es ez nem jo a babänak.nekem is kene egy amalgämtömesem polirozni, de majd csak szüles utän csinäljäk meg.27hetes pocis (+fogäszati asszisztens)
A higany mérgezõ. Úgyhogy ha lehet, hagyd a terhesség utánra a dolgot.
A kérdező hozzászólása: marad szüles utanra akkor, de ha begyullad vagy gennyes lesz akkor mi lesz, nem art a babanak?

Az igaz hogy 16 év alatt nem szabad gumit használni?

Barátom azt mondta hogy nem szabad. Mondtam hogy azért próbáljuk ki, és nem maradt fent rendesen, mert neki még csak 9centis. Csináljuk megszakításos módszerrel?

Legjobb válasz: "neki még csak 9centis." Hát ha õ is 16-17 körül van akkor nem is fog nõni már! HÁÁHÁÁHÁÁ HÁÁÁHÁÁ HÁÁ :D Ezt megszívta a csávó :D Amúgy nem nem szabad - hanem kötelezõ kivéve ha nem szedsz gyóccert gyerek ellen. Vagy ha szereted az abortuszt akkor is mehet a "nagyon megbízható" megszakításos. De azért az a 9 centi :D HAHAHHAHA

"neki még csak 9centis." Hát ha õ is 16-17 körül van akkor nem is fog nõni már! HÁÁHÁÁHÁÁ HÁÁÁHÁÁ HÁÁ :D Ezt megszívta a csávó :D Amúgy nem nem szabad - hanem kötelezõ kivéve ha nem szedsz gyóccert gyerek ellen. Vagy ha szereted az abortuszt akkor is mehet a "nagyon megbízható" megszakításos. De azért az a 9 centi :D HAHAHHAHA
Aha, mert 16 év alatt nem vég a puncikoboldtól és leharapja tõbõl gumival vagy anélkül.
Hát nálunk még felvilágosító óra sem volt, még általánosban sem, max. arról beszélt hogy hogyan változik a testünk stb. És látod ha nálunk nem volt, lehet hogy máshol sem, ezért nem kell bunkónak lenni a kérdezõvel..
akkor neked elég rossz tanárod volt. nekünk elmondtak mindent. ez még hagyják, ugyanis voltak külön felvilágosító órák nem is egyszer. ezt nem csak a mi sulinkban csinálták, hanem országszerte jó pár helyen. ennyi az egész.
Amúgy nem értem minek jön mindenki ezzel a hülye biológiaórával.. az iskolába az emberi szervezet mûködését tanítják meg, és nem térnek ki az ilyesmi dolgokra. És képzeljétek, én is figyeltem biológia órán, és nagyon sok mindent nem tudtam egy jó darabig, mert nem magyarázták el. Itt azért kérdez az ember, mert tapasztalatlan, és nem tudja mit hogy kell, szóval nem lecseszni kéne hanem segíteni, nem kell azt hinni hogy a biológián olyan hûû de sok mindent elmondanak..
Ha nagy rá, vegyen kisebbet. Pl mysize gumiból van extrém is péniszre való is.
Szerencsétlen, hogy nem tudja rendesen feltenni. Egyébként, több fajta méretben lehet kapni, talán úgy kellene vásárolni, hogy megnézitek...
16 év alatt szexelni nem kéne, de ez a személyes véleményem. Én úgy gondolom, te vagy nagyon naiv vagy nagyon tájékozatlan vagy, de még inkább mind a kettõ. Nem tudom, a barátod mégis mivel indokolta meg azt, hogy nem szabad gumit használni? Vagy egyszerûen csak indok nélkül elhitted neki? Az elõttem szóló bár nagyon durván fogalmazott, de a lényegi kérdésben igaza van. Igenis kell az a gumi. Ha a barátodnak még csak 9 centis és nincs rá elég kicsi gumi (nem vagyok tisztában vele, hogy van-e ilyen kis méretre, de ezt például gyógyszertárban meg lehet érdeklõdni), akkor neki is nõnie kellene még, nem szexelni. Ha pedig végleg ekkora marad (és ezt a méretet tényleg teljes erekcióban produkálta?) akkor legyen szíves utánanézni, hol talál a méretének megfelelõ gumit, és nem kihasználni téged. Mert valóban csak annyi, hogy gumi nélkül akarja csinálni. Ami pedig a fogamzásgátló gyógyszert illeti, nem tudom pontosan mennyi idõs vagy 16 alatt, de mivel legjobb esetben is még szinte gyerek, ezért a hormonális fogamzásgátlás NEM való neked. Egyedüli kivétel, ha már beállt rendszeres menstruációd van, amikor talán szóba jöhetne. Ellenkezõ esetben úgy tönkre teszed a szervezetedet vele, hogy lehet sose fog normálisan mûködni késõbb magától. A megszakításos módszer abszolút nem biztonságos, sem teherbe esés, sem nemi betegségek ellen! Kérlek, szedd össze az eszed, olvass utána ezeknek a dolgoknak (pl. a kamaszpanasz oldalon van a korosztályodnak megfelelõ felvilágosító anyag), mert különben nagyon meg fogod járni!
A kérdező hozzászólása: De ha nem marad fent rendesen a gumi, akkor tényleg mit lehetne tenni?
Ennyire értelmes és okos embereket a világ nem hordott még a hátán. Kérdezõ te nem vagy normális és hülye is vagy, ezt megmondom neked egyenes, már bocsi. 16 évesen érdekes, hogy ezt nem tudod, hisz már általánosban is tanítottak biológia órát. Azt sem értem igazából, hogy a könyvek vagy az internet ilyenkor hol a f***ba van. Minek szexeltek ha azt se tudjátok, mi is ez, hogy is mûködik stb.. stb... Nem tudom kikerülni, hogy ne nyilvánítsam ki a véleményemet, de ez már akkora durva kérdés és hozzá magyarázat, hogy az valaki hihetetlen. Ha megszakításos módszert szeretnétek akkor jó felé haladtok arra, hogy PAPÁS-MAMÁST játszatok csak éppenséggel a való életben. Nem viccelek, nem muszáj elhinni, a te érdekedben írom. Rohadtul nem megbízható, ez a módszer nem az ilyen tudatlan tökkel ütött embereknek való mint amilyenek ti vagytok, hanem azoknak a PÁROKNAK akiknek NEM baj, ha becsúszik a baba (Mert mondjuk õk már felnõttek, tudják biztosítani a megfelelõ anyagi háttért és van munkájuk, adott esetben házuk is) A barátodról már ne is beszéljünk, az egy idióta, nem normális kis hülye gyerek, aki elakarja VELED HITETNI, hogy nem lehet 16 év alatt gumit használni, mert anélkül akarja. Ennyire egyszerû. Nem tudom, hogy honnan vette ezt a hülyeséget, de ez nem így van. Nyugodtan lehet használni 16 év alatt, de még egy 12 éves is használhatja (bár adja az ég, h ne kerüljenek ilyen helyzetbe). Szóval ha szeretnéd kipróbálni, hogy milyen a babázgatás igaziból is akkor hajrá, ne használjatok gumit. Hátha a végén még elkapsz valami nemibetegséget is.
Naagyon remélem hogy ez csak vmi kamu kérdés, mert ha nem akkor nagyon butus lány vagy.... Vagy gumi vagy gyógyszer , más módszer a te korodban nem elfogadható.PONT
16 év alatt nem is igazán kéne ilyesmivel foglalkozni legalábbis gyakorlatban de ha már igy van akkor gyógyszer mivel a gumi leesik.. -.-... mennyivel vagytok 16 alatt ...

Igaz, hogy terhesség alatt nem szabad mézet fogyasztani?

Olvastam egy cikkben, hogy veszélyt jelenthet a magzatra, azóta a cikket nem találom, de most megh?ltem és félve kanalazom a mézet. Mit tudtok err?l?

Legjobb válasz: Nyugodj meg, a méz inkább a megszületett babáknál lehet veszélyes, ezért nem szabad nekik adni kb. 1-1,5 éves korukig.

Nyugodj meg, a méz inkább a megszületett babáknál lehet veszélyes, ezért nem szabad nekik adni kb. 1-1, 5 éves korukig.
Szerintem ez marhaság! Én mézzel édesítek mindent, mert a cukor nem túl egészséges, és semmi bajom nem lett tõle, se nekem, se a gyereknek.
Nagyobb gyereknek már egészséges! Csak a babákra lehet veszélyes. Ez nem azt jelenti, hogy biztosan baja lesz tõle! De azért jobb az óvatosság!!!
Az lehet hogy kisbabáknak nem lehet adni, de állapotos nõknek nyugodtan lehet fogyasztani szerintem. Én most voltam beteg, és én is azt raktam teámba...stb. Sõt, még a patikában is mondta a gyógyszerész, hogy próbálkozzak a köhögésemre a mézes hársfavirág teával, ha nem lettem terhességi cukros.
tehesen nyugodtan lehet enni mézet hiszen a gyomorsav fel dolgozza.a pici babáknak meg azért nem ajánlják mert az õ gyomruk még nem tudja feldolgozni
Egészen nyugodtan lehet enni mézet amikor kismama vagy, fõleg ha kívánod is.Úgy ahogyan az elõttem írók írták, a babáknak nem ajánlott pici korban.

Igaz, hogy a terhesség alatt nem szabad a talpat maszírozni? Ha igen, miért?

Legjobb válasz: Szerintem ez nem igaz.Még jól is eshet egy kis talpmasszázs!

Szerintem ez nem igaz.Még jól is eshet egy kis talpmasszázs!
Nem tudom az okát, talán azt tudnám elképzelni, hogy a talpon ugye megvannak a testünk, szerveink pontjai, és kihathatnak rájuk a masszírozás áûltal nem kedvezõ dolgok is, de amúgy ez csak feltevés, nem hallottam róla.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. Akkor megnyugodtam mert szinte nekem minden este megmaszírozza a párom és nagyon jól esik. Már 38 hetes vagyok és pár napja hallottam és kicsit megijedtem, hogy árthattam vele.
Nekem mindig jól esik, ha a párom megmaszírozza a talpam.
Szia, Elvileg a sarok környékén és a deréknál a két besüllyedés és a farok csont közötti résznél beindítható a szülés a masszázzsal.Neked mondjuk kétlem, hogy a 38. héten ez problémát okozhatna:o)
én pont akartam már maszíroztatni, mikor terhes lettem és anyu masszõrje azt mondta terheseket nem lehet masszírozni.hogy miért?azt nemtudom :S
Csak arra nagyon figyeljetek oda, hogy a sarkad környékén ne nagyon masszírozzátok, mert ott van a reflexzónája a "nõi dolgoknak".

Akkor most mennyi az IGAZI hőmérsékletem? Lehet, hogy tényleg nem szabad hónalj alatt mérni a digitális hőmérővel? (bővebben. )

Ma reggel hónalj alatt 35,4-et mértem,de nagyon hamar lesípolt. Rögtön utána megmértem nyelv alatt is, 36,6 lett. Visszatettem a hónom alá, akkor meg 36,1-et mért. A ciklusom alatt végig a hónom alatt mértem, de tegnap este kiváncsiságból megmértem a nyelvem alatt is,37-et mutatott, majd a hónom alatt,ott pedig 36,6-ot, tehát nem is akkora az eltérés, de a ma reggeli 7 tizedfok azért sok, f?leg,hogy a 3.mérés megin totál más lett. Ti mit tennétek a helyemben? Hol mérjem majd a köv ciklusban,ha holnap megjön? (egyébként nem várnám...)

Legjobb válasz: Szia! Nekem a digitális lázmérõ nem jött be, a higanyos, ha esetleg van neked is, akkor azzal mérd,mert az a pontos. Én a számban, vagy a hüvelyemben szoktam mérni, attól függ, hogy meg van-e a mensim, vagy nincs, de nekem mindig ugyan annyit mutat mindkét helyen. Ha betudsz még szerezni egy higanyos lázmérõt, akkor inkább azt használd. Lehet, hogy az elem is épp merülõben van benne. Az én tapasztalatom az, hogy a higanyos megbízhatóbb. A gyerekeimnél is inkább a régi tipusut használom. :) Sok sikert a babucihoz, remélem össze jött! :)

Szia! Nekem a digitális lázmérõ nem jött be, a higanyos, ha esetleg van neked is, akkor azzal mérd, mert az a pontos. Én a számban, vagy a hüvelyemben szoktam mérni, attól függ, hogy meg van-e a mensim, vagy nincs, de nekem mindig ugyan annyit mutat mindkét helyen. Ha betudsz még szerezni egy higanyos lázmérõt, akkor inkább azt használd. Lehet, hogy az elem is épp merülõben van benne. Az én tapasztalatom az, hogy a higanyos megbízhatóbb. A gyerekeimnél is inkább a régi tipusut használom. :) Sok sikert a babucihoz, remélem össze jött! :)
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi hogy válaszoltál. Ettõl féltem én is. És az a baj, hogy kicsit összevisszás lett a ciklusom vége, idõben sem volt soha egyforma, emiatt stresszelek, pedig lehet, nincs is rá okom. Azért egy szép görbe olyan megnyugtató tud lenni. Nem? Na mindegy, holnap reggel elválik, hogy mi a helyzet. De az biztos, hogy veszek egy higanyost, amíg még lehet. Én félnék a hüvelyben használni, nehogy vmit elkapjak. Te mit teszel vele? Mindennap lefertõtleníted? Ha igen, mivel? (nekem ez túl macerás lenne, bár a száj nyálkahártyájával sem árt vigyázni. Nem?
Szia elsõ vok! :) Én mielõtt bedugom a hüvelybe a lázmérõtt elõtte nedves törlõkendõvel letörölgetem, de miután használtam, természetesen lemosom langyos, szappanos vízzel. Ha a számban használom, akkor elõtte csak a szappanaos mosás van, nem használom a nedves kendõt. :) Én egyszerû popsitörlõt használok egyébként. Arra oda kell figyelni, hogy ne meleg, és ne forró vízzel mosd a higany miatt. Hallottam olyanról, hogy szétdurrant a lázmérõ, mert olyan meleg vízzel mosták. Hogy igaz-e azt nem tudom. :) Ne félj semmit fertõzést nem kapsz el, ha megfelelõen tisztítod, és használod. Én a számba elég félõsen veszem be mondjuk, mert félek, hogy 1x elharapom. :) Azt viszont nem tudom, hogy lehet-e kapni még higanyosat, sztem még kapható, ha mégsem, akkor talán a szülõktõl, vagy nagyitól lehet kérni, nekik még biztos van. :) Sok sikert kívánok babuci ügyben is! :)

Igaz, hogy szoptatás alatt nem szabad masszíroztatni? Már terhességem óta vágyom egy kiadós masszázsra, mert most már nagyon ólomnehézségűnek érzem a testem.

Legjobb válasz: Szia! A szülés utáni 6 hetet kell megvárni, ha ott minden rendben akkor lehet. Én is masszíroztatok 2 hetente mert sokat fáj a hátam a baba emelgetése miatt. 3,5 hónapos baba anyukája

Szia! A szülés utáni 6 hetet kell megvárni, ha ott minden rendben akkor lehet. Én is masszíroztatok 2 hetente mert sokat fáj a hátam a baba emelgetése miatt. 3, 5 hónapos baba anyukája
szerintem a szopi alatt lehet, csak kérdés hogy tudsz hason feküdni a melleid miatt. Én 9 hónapja szoptatok, de nem tudok hason aludni, a mai napig:)
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdezem, mert én úgy hallottam, hogy masszázskor méreganyag szabadul fel, ami az anyatejbe is bekerül. Szerintetek?
Szia! Elsõ válaszoló vagyok. Én nem hallottam errõl, nekem a masszõröm háziorvosi asszisztens meg dolgozott csecsemõosztályon is, biztos tudná ha így lenne.
én ahogy hazajöttünk a kórházból, már hívtam is a masszört, mert megörültem a hátfájástól. Elõször hasra feküdtem, de nagyon kényelmetlen volt, így oldalra fordulva masszírozott, és ülve. Semmit nem vettem észre, hogy befolyásolta volna a szopit!
én is voltam masszõrnél 4 hetes anyatejes baba mellett. szóltam, h szoptatok, erre mondta a masszõr, h jó, akkor majd finomabban csinálja, mert ilyenkor csak úgy lehet.

Igaz az, hogy terhesség alatt nem szabad fürdeni, csak zuhanyozni?

Legjobb válasz: hülyeség. Kádban szülésrõl már hallottál? A hosszas meleg termálvízben való ücsörgés valóban nem tesz jót, na de a fürdés??? Ha a méhszáj zárt akkor még uszodába, wllness fürdõbe is mehetsz! Fürödj nyugodtan amennyit jól esik!

hülyeség. Kádban szülésrõl már hallottál? A hosszas meleg termálvízben való ücsörgés valóban nem tesz jót, na de a fürdés??? Ha a méhszáj zárt akkor még uszodába, wllness fürdõbe is mehetsz! Fürödj nyugodtan amennyit jól esik!
37 hetes vagyok, én végig fürödtem eddig, s soha semmi bajom nem lett. Gondolom csak te, s a párod fürödtök abban a kádban, s hetente ha ki van takarítva rendesen pl. flóraszepttel, akkor semmit nem tudsz elkapni. Csak annyival kell vigyázni, hogy ne forró vízben fürödj, mert az vérbõséget okoz, csak langyos, olyan kellemes vízbe ülj bele.
Amilyen hõmérsékletû vízbe eddig fürödtél, olyanba ezentúl is szabad, hiszen a szervezeted hozzá van szokva.
Én csak tusolok. Engem jobban frissít, ill. én is hallottam ilyenrõl és inkább nem kockáztatok!!
Nyugodtan fürödhetsz, a nincs nyitva a méhszáj. Én végig fürödtem, sõt úsztam is itthon. A fürdõt nem mertem megkockáztatni, bár az orvosom is ajánlotta, hogy nyugodtan járjak, mert tehermentesíti í lábakat és jót tesz a gerincnek i.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igazából még nem tudom, hogy terhes vagyok-e, csak reménykedem, viszont imádok fürdeni, sajnos forró vízben. Megpróbálom csökkentett hõmérsékletre bírni eztán magam, nehogy emiatt legyen gond.

Szoptatás alatt milyen tornákat lehet végezni? Az igaz, hogy nem szabad nagyon ugrálni, emelgetni? Vagy csak valami butaság?

Legjobb válasz: Nem igaz. Barmit tornazhatsz, de ha lehet, az izomlazat keruld el! Bar nalam meg az sem okozott gondot. 3,5 honaposom mellett futok, zumbazok, sulyzos aerobikra jarok. Kizarolag szoptatok, rengeteg tejem van!

Nem igaz. Barmit tornazhatsz, de ha lehet, az izomlazat keruld el! Bar nalam meg az sem okozott gondot. 3, 5 honaposom mellett futok, zumbazok, sulyzos aerobikra jarok. Kizarolag szoptatok, rengeteg tejem van!
Állítólag az izomláztól megváltozik az anyatej íze és nem kell a babának, én ilyet nem tapasztaltam, bármit lehet sportolni amivel nem terheled a mellizmod szerintem.
Én a fegyencedzést kezdtem el újra a szülés után. Sokszor van izomlázam (nemcsak ettõl), de a babámat még sosem zavarta. És tejem is mindig van elég (igény szerint szoptatok).
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem butaság, egyes anyukáknál okozhat némi gondot, de ez nem törvényszerû. A szakik azt javasolják, hogy kerüljük a mellizmok megerõltetését és a nagy rázkódással járó mozgásokat, illetve ha az utóbbit csináljuk, akkor jól megtámasztó melltartót vegyünk fel. De amint látod, vannak kivételek, úgyhogy próbáld és majd kiderül. :) Egyébként az izomláz nemcsak a tej (íze) miatt lehet probléma, ha épp, hanem egyébként is rossz, mert ilyenkor felszaporodik a szervezetben a tejsav, ami az elégtelen égés következménye. Én egy Pilates-es programon úgy tanultam, hogy (ha elõzõleg nem sportoltál rendszeresen, nem vagy hozzászokva, akkor) a "rászoktató" szakaszban úgy érdemes mozogni, hogy addig csinálod folyamatosan, amíg el nem kezded kapkodni a levegõt, aztán pár perc szünet, amíg rendezõdik a légzés, majd folytatod így tovább.... Ezzel eleinte csak rövid idõt fogsz tudni egyben megcsinálni, viszont szinte teljesen elkerülhetõ az izomláz. - Én soha életemben nem sportoltam, de amikor eszerint a módszer szerint kezdtem Pilates-ezni, tényleg mûködött, nem volt fájdalmam, és napról napra egyre többet tudtam egyhuzamban letolni. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!