Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy ajánlott (36 db)

Igaz hogy 19 évesen nem ajánlott a mammográfiai vizsgálat?

Legjobb válasz: nem nem ajánlott, hanem felesleges. CSak akkor kell elvégezni, ha bármi van, ami elváltozásra utal, pl csomó a mellben, fájdalom.

nem nem ajánlott, hanem felesleges. CSak akkor kell elvégezni, ha bármi van, ami elváltozásra utal, pl csomó a mellben, fájdalom.
Nem szoktak ilyet fiatalon csinálni, csak ha az emlõ UH-nál találnak valamit, ami miatt szükséges elvégezni.
Nyilván ha valamit észreveszel magadon, és a szakorvos indokoltnak látja a mammogfráfiát , akkor "ajánlott". Mint rutinvizsgálat, éves szûrés nem INDOKOLT ebben az életkorban.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet hogy találtam egy csomót a mellemben és jövõhéten el akarok menni vele orvoshoz, szerintetek mennyi esély van rá hogy mammográfiara küld ennyi idosen? Mas módszer nincs a vizsgálatra?
UH.
Igaz. 19 éveseket nem küldenek mammográfiára. Egyrészt maga a röntgensugárzás, amivel csinálják gondot okozhat késõbb, másrészt egy fiatal nõ emlõje nem alkalmas ilyen vizsgálatra, mert nem lesz informatív a felvétel. Ha csomót tapintasz, akkor UH-ra fognak küldeni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! És az UH vizsgálat hogyan zajlik?
Akár egy másik UH. csak a melledet "pásztázzák" át egy kis UH fejjel.

Igaz, hogy mínusz 5 fok alatt nem ajánlott kivinni a babákat? Miért?

De mekkora babát? Kisfiam 1 éves, előre félek, hogy jó pár napra bent kell ragadnunk a lakásban. Igaz ez egyáltalán? Csak a hideg az oka, vagy van más is?

Legjobb válasz: 1 év alatti babáknak nem ajánlott, nagyon érzékeny a bõrük. Ha bekened valamilyen védõkrémmel az arcát, meg jól felöltözteted, 15-20 percre szerintem azért nyugodtan kimehettek.

1 év alatti babáknak nem ajánlott, nagyon érzékeny a bõrük. Ha bekened valamilyen védõkrémmel az arcát, meg jól felöltözteted, 15-20 percre szerintem azért nyugodtan kimehettek.
A fiam 9 hónapos és jól felöltöztetem, hogy ne legyen baja. Felülre body, hosszúujjú, vékony és vastag pulóver, kabát, alulra dupla vatsag harisnya, nadrág és vastag cipõ, kesztyû, sapka, sál. Fél óra elég neki, utána jót alszik.
-18 volt reggel 7-kor. Mentünk a 3 gyerekkel oviba -suliba-kicsivel haza. Bár nem biciklivel mentünk inkább gyalogoltunk 30 percet. Mikor megérkeztünk az ovi elõtt még nekiálltak kergetõzni, láthatólag nem viselte meg õket a hideg. Évek óta járunk télen- nyáron -hóba-fagyba, sose volt emiatt bajuk. Ráadásul a pici téli baba, de attól a nagyokat vinnem kellett és õt sem hagyhattam itthon. Kutya baja nem volt sose :)
A 11 hónapos lányom a hideget bírja, azt nem szereti, ha a szél az arcába csap. Így ha nagyon nagy szél van, akkor maradunk. De -5 - -8 fokig ki fogunk menni. Akkor még én is viszonylag jól érzem magam, nem fagyok halálra. :) De vele muszáj menni, ha csak az udvarra 10-20 percre, akkor is, különben nagyon ki tud borulni nap végére. Be kell kenni az arcukat, mert nagyon hamar ki tud száradni.
21:53 Én is azt vettem észre, hogy jobban szeret sétálni azóta, hogy hidegebb van, és jelzi, hogy még maradna...az öltözködéssel sajna már nem ez a helyzet ! :P
Na én pont errõl beszéltem ma a(volt) szülésznõmmel.Azt mondta -20 fokba is ki lehet vinni persze nem 2 órára de 10-15 percre igen ha jól fel van öltöztetve.A "friss levegõ nem árt neki" mondta, és megmondom õszintén igaza van.Gondoljunk csak bele 15 évvel ezelõtt nem volt ennyi autó és ahol apuka dolgozott anyukának egyedül kellett megoldani a bevásárlást mondjuk, és nem hagyhatta egyedül a gyerkõcöt.Szóval szerintem is túl óvjuk a gyerekeinket.Nem azt mondom hogy mindenáron ki kell vinni de miért ne mehetnétek ki vele egy kicsit játszani?
Mi tavaly -15 ben is kinnt sétáltunk.Vinni kellett a nagyot oviba, azért nem maradunk itthon. Megjegyzem nem akart bemenni utána :) . Nem volt egész 1 éves. Tény én szétfagytam, gyûlölöm a hideget, de a gyerekek imádják. egyébként sose nézem a hõmérõt. Ha menni kell megyünk, ha nem bírok velük benn kimegyünk stb...
Az én fiam 11 hónapos. Minden nap voltunk kint, igaz csak 20-30 percet. Jól felöltöztettem (overál alatt 3 hosszú ujjú réteg, nadrág alatt harisnya+zokni, cipõ felett védõlábzsák-olyan mint a kesztyû-, természetesen sál, szõrõs kesztyû, és a sapka felett az overál kapusznija).A kocsin lábzsák. Mindig néztem a kis orrát, arcát, hogy hideg-e. Persze -10°C alatt nem fogom kivinni, vagy ha a mínusz mellett fúj a szél. A fiamnak jót tesz a séta...:)
ma -8fokban a jól becsomagolt, bekrémezett arcú 1évesemet hasamra kötöttem meitaiban, így csak az arcát érte egy kis friss levegõ, majdnem elaludt, mire visszaértünk a boltból. Ha az én arcomat csípné, nem vinném, amúgy így igen.Tuti nem fázott.
azért bezárkózni nem kell :D igaz, hogy ennyi fok alatt nem ajánlják, tehát minden nap elmentek elintézni a dolgotokat majd haza mentek, nem pedig a játszótérre... :) na szóval így kell érteni egy 1 évesnél :) megfázhat a torka, mandulája, stb a hideg levegõtõl :S off: 2 éves télen volt egy hír, Orosz országban szokatlan hideg volt, így az ovisokat -25fok alatt nem vitték ki az udvarra :DDD
Én azt hallottam a védõnõtõl, hogy mínusz 12 fok alatt nem ajánlott kivinni. Ennek ellenére én sem szívesen vinném ki 4 hónapos babámat mínusz 5 alatt. Én mondjuk nem a megfázástól, hanem a fagyástól félek, bár lehet, hogy hülyeség. Ma és tegnap is kint voltunk, de 1 óra után nagyon hideg volt az arca és az orra szegénykémnek...
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat! Megnyugodtam, hogy nem kell 4 fal között töltenünk a következõ napokat :)

Igaz, hogy a 15. hét terhességig nem ajánlott a repülőn utazás? én még csak kb 9 hetes leszek amikor repülnénk. Lehet valami baja emiatt a babának? Mondjam le az utat? Van, aki már volt hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Ha minden rendben a terhességeddel, repülhetsz, csak az utolsó trimesztertõl nem ajánlott, nehogy beinduljon a szülés. Ha valami problémád van, vagy egyébként is, ha aggódsz, kérdezd meg az orvosodat.

Ha minden rendben a terhességeddel, repülhetsz, csak az utolsó trimesztertõl nem ajánlott, nehogy beinduljon a szülés. Ha valami problémád van, vagy egyébként is, ha aggódsz, kérdezd meg az orvosodat.
Utolsó válaszolónak igaza van, kiegészíteném annyival, hogy a 3. trimeszterben sem azért nem szabad repülni, mert a repüléstõl beindulna a szülés, hanem azért, mert ilyenkor alapból beindulhat, vagy csak "simán" rosszul lesz az anyuka valamitõl, (pl. le kéne feküdnie)ami ilyenkor már gyakori, és a repülõn nem tudják ellátni, ezért pedig nem vállalnak felelõsséget a légitársaságok. (Szerintem ez érthetõ is) Szóval maga a repülés nem okoz semmit. (Maximum ha fél az anya a repüléstõl, mert a stressz hatására történhetnek dolgok, de akkor meg ne menjen, de hát ezt mindenki tudja magáról, hogy fél a repüléstõl vagy nem...)
En 12 es 14 hetesen repultem es nem lett semmi bajunk. A 3. trimeszterben is lehet repulni, csak orvosi igazolassal. (En pont tegnap kertem a dokitol, hogy repulhessek 28 hetesen) Nem hiszem, hogy a nyomaskulonbseg barmi gondot is okozna, hiszen az utasterben ez azert szabalyozva van. Kellemes utat! :)
Én 16 hetes leszek, amikor repülünk 1 órácskát. Az volt az elsõ, amikor kiderült, hogy babát várunk, hogy utánakérdeztem orvostól, hogy szavad-e. Mondta, hogy igen.
en pont 9 hetes voltam amikor repultem, maga volt a remalom, a nyomaskulonbseg miatt, vagy nem, a hanyingerem felerosodott, gorcseim lettek, iszonyuan rosszul voltam, szerencsere elmult a leszallas utan, de soha tobbet nem repulnek terhesen az biztos, akarmekkora is a baba
Én még nem tudtam, hogy babát várok, amikor Egyiptomban voltunk. Semmi bajunk nem volt a repülés miatt sem. Szerintem, ha a baba egészséges, jól megtapadt, akkor a repülés sem okozhat benne kárt...
A kérdező hozzászólása: az az igazság, hogy a párom 30. szülinapjára lenne meglepi a repülõút, már aug. óta le van foglalva. És ma derült ki, hogy sikerült teherbe esnem! ennek nagyon örülök, de eddig eszembe sem jutott, hogy a repülés miatt bajom lehet-e, csak most, hogy ténylegesn összejött a baba. és nagyon sok vetéléssel riogató oldalt olvastam a neten, ami megijesztett. :(
Engem is ezzel riogattak, de én megkérdeztem a dokimat és azt mondta utazhatok, igy utaztam is 8 hetesen és semmi bajunk nem lett. Fent még hányingerem sem volt.
Szerintem is az orvost kérdezd meg.
Én viszont úgy tudom, hogy a terhesség elején sem ajánlott a repülés, mert a nyomáskülönbség vetélést is okozhat. Tényleg jobban tennéd, ha a dokit is megkérdeznéd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon megnyugtattatok! Nálunk csak egy 2 órás útról lenne szó, úgyhogy remélhetõleg akkor nem lesz baj.

Igaz, hogy menstruáció alatt nem ajánlott a fürdés? Ha igen, miért?

Többhelyen is hallottam, hogy nem ajánlott ilyenkor fürödni(otthonról, kádról beszelék :)) , de senki nem tudta megmondani, hogy miért.. Oké, rendben hogy saját vérben ülök stb, de én pl azért szeretem, mert a melegvizben gyengülnek a görcseim! Hát remélem itt választ kapok! :)

Legjobb válasz: Tampon nélkül nem ajánlott. Azért, mert nyitva van a méhszájad és a vízzel rengeteg kórokozó mehet fel a hüvelyedben a méhedbe. Tamponnal semmi gond.

Tampon nélkül nem ajánlott. Azért, mert nyitva van a méhszájad és a vízzel rengeteg kórokozó mehet fel a hüvelyedben a méhedbe. Tamponnal semmi gond.
Az otthoni kád is ugyanugy fertõzések melegágya, akárcsak a nyilvános strandok, fürdõk, tavak... Jó, tegyük fel kihipózod, de akkor sem ajánlatos. Nem tud természetes módon távozni a vér. Nem véletlen hallottam olyat sem, hogy nem szabad fordítottan függõleges helyzetben ilyenkor sokáig maradni, bár ennek az okát én sem tudom, miért!
Semmi köze hozzá annak, hogy a saját véredben ülsz. Az csak gusztus dolga (mellesleg nem is igaz). Arról van szó, hogy ilyenkor sokkal nagyobb a fertõzésveszély, hisz a méhedbõl vérzel. Gyakorlatilag egész "végig" a méhedig "nyitva vagy" ilyenkor, és a bacik, gombák, bármi sokkal könnyebben bejut oda. Ezért nem tanácsos.
Ilyenkor nagyobb a fertõzésveszély ezért nem ajánlott.Persze ha gondolod fürödjél, ezt mindenki maga dönti el. Gondolom fiatal vagy még, ezért nem tudhatod mik segíthetnek a görcsökön.A meleg tényleg jó, én vagy meleg vízzel teli flakont vagy meleg vizes törölközõt teszek a hasamra és nagyon jó!!! Próbáld ki, így a fertõzéseket is elkerlüheted! 14/L
A kérdező hozzászólása: nagoyn szépen köszönöm a válaszokat! :)
Ha fürdesz akk jobban is fogsz vérezni..:/ szóval vigyázni kell vele mert fertõzés, meg megindulhat jobban a vérzésed

Üdv. Igaz, hogy a diófa levele tartalmaz gyógyászatban használatos elemeket? Ha igen mikor ajánlott szedni, és hogyan? Van e átvevõhely, mint a kamilla virágának? Köszönettel várom a választ.

Legjobb válasz: Igaz, a diófa levele gyulladáscsökkentõ és vértisztító hatású, gyomorbántalmak ellen is hatásos, enyhe hasmenés ellen is használható. Úgy tudom, hogy június végéig lehet szedni. Szerintem inkább a természetgyógyászatban használják. Az egészséges és már eléggé vastag leveleket árnyékos helyen kell szárítani, majd teát kell belõle fõzni.

Igaz, a diófa levele gyulladáscsökkentõ és vértisztító hatású, gyomorbántalmak ellen is hatásos, enyhe hasmenés ellen is használható. Úgy tudom, hogy június végéig lehet szedni. Szerintem inkább a természetgyógyászatban használják. Az egészséges és már eléggé vastag leveleket árnyékos helyen kell szárítani, majd teát kell belõle fõzni.
A kérdező hozzászólása: Köszi. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi.Esetleges átvételi lehetõségrõl, felvásárlásról van információd ?
A Herbáriánál szerintem érdemes érdeklõdni, bár ez is helyfüggõ. Ezen a linken lehet érdeklõdni (regisztrációköteles): [link] Persze valószínûleg több cég is foglalkozik ilyennel :)
A kérdező hozzászólása: Köszi.Bár naiv, butuskának tûnhetett kérdésem, de igazán nem tudtam. :)

Igaz, hogy a mézeskalács fűszerkeverékben pl. a fahéj, szegfűszeg, ánizs nem igazán ajánlott kismamáknak?

Délután szeretnénk sütni a lányommal,de ilyet olvastam hogy nem ajánlottak pl ezek a fűszerek sem ilyenkor.

Legjobb válasz: Sütni süthetsz csak ne egyél belõle :) Úgy tudom a fahéj méhösszehúzódást okozhat....

Sütni süthetsz csak ne egyél belõle :) Úgy tudom a fahéj méhösszehúzódást okozhat....
Nyugodtan ehetsz!
A fél csomag nem vészes.terhesen én is imádtam a fahéjat tekercset...szinte hetente ettem...de ahogy az elõttem írták : ez nem olyan nagy mennyiség hogy bajod legyen.nyugodtan ehetsz
A kérdező hozzászólása: Fél csomagot szoktam beletenni, de akkor csökkentek az adagból.
Én is rá vagyok állva a fahéjas csigára, fahéjas teát is iszok néha, ezek olyan erõs fûszerek, hogy amennyit meg tudsz inni/enni belõle nem hiszem, hogy bármi gondot okoz. Nekem a dokim mindig azt mondja, hogy bármit ehetek és bármit csinálhatok, ami jól esik.
Annyi az igazsáág benne, hogy ezek a fúszerek nagy mennyiségben valóban károsak lehetnek. Ezekbõl a fûszerekbõl senki nem fogyaszt egyszerre "ipari" mennyiséget. Az a mennyiség amit ezekbõl egyszerre a konyhában felhasznál az ember semmi extra veszélyt nem jelentenek.
Nos! en anno napi egy doboz fahejas csillagot nyomtam be az utolsó hónapban.... A gyerekem egy héttel a kiirt idõpont utan született, akkor is azert, mert megindították a szülést.
Vérbõséget okozhat tudtommal, elég erõs fûszer. De attól még süthettek, csak ne sokat egyél belõle.
Pár szelet sütitõl semmi bajod nem lesz, egyél nyugodtan belõle. Ipari mennyiségben persze, hogy nem ajánlott, de a sütiben egészen minimális mennyiség van, ráadásul gondolom nem te ennéd meg az egész tepsivel :)
30 hetes vagyok. Valóban nem ajánlottak. A fahéjról tudom csak hogy ingerelheti a méhizomzatot és görcsöket okozhat. Én a kórházban pickwick teát ittam amiben volt almás fahéjas is és a nõvérke szó szerint elvitte azokat a filtereket.
Miért ne ehetne? Nem 1 kg tiszta fahéjat tömne be, elenyészõ mennyiség jut egy sütibe...

Tényleg igaz, hogy akinek volt /van veseproblémája, annak ajánlott kerülni a strandra, -fürdőbejárást?

Azért kérdezem, mert 1 vesém van és fokozottan kell vigyáznom rá, múltkor hallottam a rádióban h nem jó így fürd?be menni mert fert?zést lehet elkapni. Igaz ez? köszi

Legjobb válasz: Igen, igaz !!!! Semmiképpen nem ajánlatos a közös fürdõ, hisz így is fokozottabban ki vagy téve a fertõzésveszélynek mint az egészségesek (még náluk is gyakran elõfordul a fertõzés!!)

Igen, igaz !!!! Semmiképpen nem ajánlatos a közös fürdõ, hisz így is fokozottabban ki vagy téve a fertõzésveszélynek mint az egészségesek (még náluk is gyakran elõfordul a fertõzés!!)
A kérdező hozzászólása: Akkor jól tudtam, köszi :)
Szívesen, nincs mit :)

Fehérje diétázok, milyen kajákat ajánlotok a 3 fő étkezésre amiben nincs szénhidrát, vagy nagyon kevés? Az igaz, hogy semennyi szénhidrátot nem szabad bevinni?

Legjobb válasz: nem igaz,a ch elkerülhetetlen egyébként is jobb lesz ha nézel egy konkrét étrendet a bodybuilderen pl.

nem igaz, a ch elkerülhetetlen egyébként is jobb lesz ha nézel egy konkrét étrendet a bodybuilderen pl.
ha nem viszel be szénhidrátot mi adja az energiát? zsír? (Márcsak az tud, ha a szénhidrát szóba sem jön)
Ha nem viszel be szénhidrátot, akkor a fehérjét fogja a szervezet átalakítani. Kell a szénhidrát, csak nem mindegy mennyi.
a zsírt kerüld, mert 1 gr zsírban van 5 kalória, 1gr Szénhidrátban van 2 gr. A kellõ kalóriamennyiség alatt tartsd magad szénhidrátokból és fogysz.
1 gr szénhidrátban 2 kalória*
#5-6: Legalább hülyeséget ne írkálj már :D 1gr zsír 9kcal, 1gr szénhidrát pedig 4kcal (éppúgy ahogy a fehérje is 4kcal)
ezt a két hülyét :D úgy van, ahogy zakatol írja!!

Az igaz, hogy este már nem ajánlott gyümölcsöt enni?

Legjobb válasz: Igaz! Mert állítólag erjedni kezd a gyomorban...

Igaz! Mert állítólag erjedni kezd a gyomorban...
gyumolcsot csak delig egyel. Este mar semmikepp, max delutan.
én szoktam, nem akadályoz. most pl egy fél sárgadinnyét tervezek megenni (egy kis sonkával), amiben alig van kalória. ha nem eszed magad degeszre, egyed nyugodtan. :)
Végülis nem lesz nagy gondod tõle, ha normális diétád van negatív kalóriadeficittel, de gyümölcs=cukor, szóval szénhidrát lényegében. Este inkább fehérjét csak, vagy ha szénhidrátot, akkor rostosat, pl. zöldségek (brokkoli, spenót a legjobb).
ha délig eszed-elõsegíted a méregtelenítést. aztán attól fogva este 7-ig akármennyi gyümölcsöt és zöldséget fogyaszthatsz mert a világ legegészségesebb étele, kb. 20 perc alatt kimegy a szervezetbõl, tisztít és baromi sok a vitamin!
Ehetsz nyugodtan. Más: a gyümölcs csak este erjed? Ha délben eszed, vagy délelõtt az nem erjed meg? Ekkora marhaságot! :)

Igaz hogy csak minden 2. nap ajánlott gyúrni?

Hallottam hogy ha egymás után 2szer gyúrsz 1 héten akkor a 2. alkalommal nem tudsz erosíteni csak fogyni...

Legjobb válasz: Egy hétre elég 3 edzésnap, ha már vagy annyira pro, hogy osztott edzéstervet tudsz csinálni akkor egy héten egy izomcsoportot csak eccer dolgoztass meg de akkor szarásig. Fogyni pedig aerob és kardiótól fogsz, így esetleg izmot vesztes és túledzés lesz a vége

Egy hétre elég 3 edzésnap, ha már vagy annyira pro, hogy osztott edzéstervet tudsz csinálni akkor egy héten egy izomcsoportot csak eccer dolgoztass meg de akkor szarásig. Fogyni pedig aerob és kardiótól fogsz, így esetleg izmot vesztes és túledzés lesz a vége
nagyon hülyén fogalmaztam, olvass utána builderen vagy más szakoldalon
igaz, de amit írtál [email protected]ág. egy nap edzés, egy nap pihi.
Butaság. Ne halj meg ilyeneket. Én heti 5* járok edzeni, mert 5 napos bontású az edzéstervem. Bár, össze tudnám rakni 3 napra is, de utálok hosszú órákat a teremben tölteni és szerintem a vége felé már elég lagymatag a teljesítmény meg a kitartás is, ami a lényeg rovására megy. Szóval, a hét 7 napjából hogyan tudnám megcsinálni azt, hogy csak minden második nap járjak, de lejussak 5*?:) És ha pihi nap nélkül gyúrok végig akkor fogyni fogok?:) Azt a mindenit! Akkor ezentúl lehet egy napot sem hagyok ki, mert hát találok némi zsírt itt-ott, de diétázni lusta vagyok.
:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!