Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy afrikai elefant populacioja 50 (1 db)

Igaz, hogy az afrikai elefant populacioja 50 ev alatt 4 milliorol felmilliora csokkent?

Legjobb válasz: igen nagyot csökkent, de nem most hanem a 20 század elejétöl inkább. mert azértékes agyaraért leölték öket. most már nagy rezervátumokban vannak és sikerült öket szaporítani, így elöfordul hogy egy egy rezervátumban túl sok van belölük, így sokszor befogják öket és más helyekre viszik, mert hogy ennyire tilos a leölésük, elszaporodtak valahol vészesen, ezért kell öket a túl szaporodott területekröl olyan helyre vinni ahol ritkák. amúgy egy érdekes dolgot láttam a tv-ben róluk. ugye az evulucio(remélem jól írtam) lassan változtatja meg az élölényeket több ezer év kell hogy pl egy állatnak ha nincs szüksége a szárnyára elcsökevényesedjen vagy inkább több 10 ezer év. na az elefántoknál elég volt kb 50 év arra hogy most olyan egyedek szülesenek amiknek nincs agyaruk, vagy csökevényes, egyre több helyen fedeznek fel ilyen elefántokat.

igen nagyot csökkent, de nem most hanem a 20 század elejétöl inkább. mert azértékes agyaraért leölték öket. most már nagy rezervátumokban vannak és sikerült öket szaporítani, így elöfordul hogy egy egy rezervátumban túl sok van belölük, így sokszor befogják öket és más helyekre viszik, mert hogy ennyire tilos a leölésük, elszaporodtak valahol vészesen, ezért kell öket a túl szaporodott területekröl olyan helyre vinni ahol ritkák. amúgy egy érdekes dolgot láttam a tv-ben róluk. ugye az evulucio(remélem jól írtam) lassan változtatja meg az élölényeket több ezer év kell hogy pl egy állatnak ha nincs szüksége a szárnyára elcsökevényesedjen vagy inkább több 10 ezer év. na az elefántoknál elég volt kb 50 év arra hogy most olyan egyedek szülesenek amiknek nincs agyaruk, vagy csökevényes, egyre több helyen fedeznek fel ilyen elefántokat.
Becslések szerint az afrikai elefánt (Loxodonta africana) populációja az 1930-as és 40-es években 3-5millió egyedbõl állt. A 70-es, 80-as évekbeli gyors csökkenés után mára kevesebb, mint félmillió állat maradt. Az óvatlan turista sokféle elefántcsontból készült dísztárgyra akadhat. Elefántcsontból készülhetnek szobrok, ékszerek, papírvágó kések, evõpálcikák, pecsétnyomók, de a bizarr termékek között az elefánt lábából készült papírkosár és esernyõtartó is elõfordul. Az elefántcsontból vagy az állat más testrészébõl készült termékek behozatala szigorúan tilos! Becslések szerint a 80-as években legalább 100 000 elefántot öltek meg évente, bizonyos régiókban a helyi populáció 80%-a elpusztult. Ennek fõ oka az illegális elefántcsont-kereskedelem volt. Az elefántcsont-kereskedelem 1989 óta tilos, ez alól kivételt csak a washingtoni egyezmény megkötése elõtt készített dísztárgyak jelentenek. Az orvvadászat és az illegális elefántcsont-kereskedelem ennek ellenére virágzik. Japánban és Kínában továbbra is nagy a kereslet az elefántcsont iránt, ráadásul, egyre bõvül a fizetõképes fogyasztók köre. Az illegális vadászat mellett az elefántokat leginkább élõhelyük zsugorodása veszélyezteti, hiszen elterjedési területükön a népesség növekedése és a mezõgazdaság területigénye óriási.
Én azt olvastam hogy a régen 10 millió egyedbõl álló faj mára az 500000-et se éri el.
Sajnos igen, sokan vadásznak az értékes elefántcsontra
Körülbelül mostanra már csak 400 000-re becsülhetõ az afrikai elefántok állománya. A megmaradt egyedek is leginkább védett területeken, nemzeti parkokban élnek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyik vadon élő állatnak több mint fele zsir?

9

Mikor tűnnek el a nagy undorító, potrohos pókok?

Mármint, mikor van vége a szezonjuknak?

11

Olyan állatot láttam, ami nincs is! Mi lehetett? Világos nappal a marcali szőlőhegyben egy parlagon, ahol 30-40cm gaz nő láttam egy barnás-fekete 10-15 kg nagyságú állatot!

amit kb.100 m-r?l el?ször süld? vaddisznónak gondoltam. Amikor felnézett, macskára emlékeztet?, kis, kerek feje volt háromszög alakú, kis hegyes fülekkel.Tömzsi és elég nagy test. Aránytalanul kis fej! Amikor le akartam fényképezni, gyors, ruganyos, macskára emlékeztet? ugrásokkal eltávozott!Addig viszont nem félt, nézett felém, amíg mozdulatlan voltam. Kb. 2-3 percig.

35

Az idén miért szaporodtak túl a darazsak?

Azt hittem, csak itt a környéken szaporodtak el valamiért, aztán hallottam, hogy az országban nagyon sokfelé gondot, veszélyt jelent, sokan észrevették ezt.
A táplálékuk szaporodott el? Vagy csak az id?járás kedvezett ennyire a szaporodásuknak? Vagy a természetes ellenségeik fogyatkoztak volna meg ennyire?

11

Emberek mit csináljak ha egy vadkutya van az ajtóm elött?

nem merek kimenni az ajtón mit tegyek emberek????

9

Milyen kisemlosokkel taplalkozik a vipera?

7

Mekkorát szarik egy zsiráf?

Nemtudom eldönteni, hogy mekkorát szarik egy zsiráf, ha valaki tudja, ossza meg. Köszi el?reis.

11

A leopard tud uszni?

8

Egy Tacskó hány évig élhet?

12

Tényleg sok a zemplénben a vipera?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!