Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy afrikai elefant populacioja 50 (1 db)

Igaz, hogy az afrikai elefant populacioja 50 ev alatt 4 milliorol felmilliora csokkent?

Legjobb válasz: igen nagyot csökkent, de nem most hanem a 20 század elejétöl inkább. mert azértékes agyaraért leölték öket. most már nagy rezervátumokban vannak és sikerült öket szaporítani, így elöfordul hogy egy egy rezervátumban túl sok van belölük, így sokszor befogják öket és más helyekre viszik, mert hogy ennyire tilos a leölésük, elszaporodtak valahol vészesen, ezért kell öket a túl szaporodott területekröl olyan helyre vinni ahol ritkák. amúgy egy érdekes dolgot láttam a tv-ben róluk. ugye az evulucio(remélem jól írtam) lassan változtatja meg az élölényeket több ezer év kell hogy pl egy állatnak ha nincs szüksége a szárnyára elcsökevényesedjen vagy inkább több 10 ezer év. na az elefántoknál elég volt kb 50 év arra hogy most olyan egyedek szülesenek amiknek nincs agyaruk, vagy csökevényes, egyre több helyen fedeznek fel ilyen elefántokat.

igen nagyot csökkent, de nem most hanem a 20 század elejétöl inkább. mert azértékes agyaraért leölték öket. most már nagy rezervátumokban vannak és sikerült öket szaporítani, így elöfordul hogy egy egy rezervátumban túl sok van belölük, így sokszor befogják öket és más helyekre viszik, mert hogy ennyire tilos a leölésük, elszaporodtak valahol vészesen, ezért kell öket a túl szaporodott területekröl olyan helyre vinni ahol ritkák. amúgy egy érdekes dolgot láttam a tv-ben róluk. ugye az evulucio(remélem jól írtam) lassan változtatja meg az élölényeket több ezer év kell hogy pl egy állatnak ha nincs szüksége a szárnyára elcsökevényesedjen vagy inkább több 10 ezer év. na az elefántoknál elég volt kb 50 év arra hogy most olyan egyedek szülesenek amiknek nincs agyaruk, vagy csökevényes, egyre több helyen fedeznek fel ilyen elefántokat.
Becslések szerint az afrikai elefánt (Loxodonta africana) populációja az 1930-as és 40-es években 3-5millió egyedbõl állt. A 70-es, 80-as évekbeli gyors csökkenés után mára kevesebb, mint félmillió állat maradt. Az óvatlan turista sokféle elefántcsontból készült dísztárgyra akadhat. Elefántcsontból készülhetnek szobrok, ékszerek, papírvágó kések, evõpálcikák, pecsétnyomók, de a bizarr termékek között az elefánt lábából készült papírkosár és esernyõtartó is elõfordul. Az elefántcsontból vagy az állat más testrészébõl készült termékek behozatala szigorúan tilos! Becslések szerint a 80-as években legalább 100 000 elefántot öltek meg évente, bizonyos régiókban a helyi populáció 80%-a elpusztult. Ennek fõ oka az illegális elefántcsont-kereskedelem volt. Az elefántcsont-kereskedelem 1989 óta tilos, ez alól kivételt csak a washingtoni egyezmény megkötése elõtt készített dísztárgyak jelentenek. Az orvvadászat és az illegális elefántcsont-kereskedelem ennek ellenére virágzik. Japánban és Kínában továbbra is nagy a kereslet az elefántcsont iránt, ráadásul, egyre bõvül a fizetõképes fogyasztók köre. Az illegális vadászat mellett az elefántokat leginkább élõhelyük zsugorodása veszélyezteti, hiszen elterjedési területükön a népesség növekedése és a mezõgazdaság területigénye óriási.
Én azt olvastam hogy a régen 10 millió egyedbõl álló faj mára az 500000-et se éri el.
Sajnos igen, sokan vadásznak az értékes elefántcsontra
Körülbelül mostanra már csak 400 000-re becsülhetõ az afrikai elefántok állománya. A megmaradt egyedek is leginkább védett területeken, nemzeti parkokban élnek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Farkas tartáshoz milyen engedély kell?

nagyapám nem rég halt meg :( és rám hagyott 2 rettentő aranyos farkas kölyköt nagyapám 60 évig foglalkozott farkasokkal én 10 éve foglalkozok velük de az engedélyekkel nagypapám törődött és olyan hirtelen ment el hogy nem tudtunk ilyenekkel foglalkozni :/

8

Ha down hill biciklizés közben vaddisznóval találkozunk és kb 5-en vagyunk mit csináljunk?

18

Lehet otthon rókát tartani?

Ha lehet akkor kell hozzá valami extra vagy tarthatom mint egy kutyát? Ha nem lehet akkor el lehet érni valahogy hogy lehessen?

15

Te is szereted a farkasokat? :D

Én nagyon szeretek őket! :D Nem értem, hogy egyesek miért utálják a farkasokat.

15

Gáz ha a haveromnak állatszex a képernyőkímélője?

8

A pandák veszélyesek lehetnek az emberre?

Csak elgondolkodtam h végül is medvék :D kíváncsi vagyok hogy alapból békések e vagy megtámadják az embereket, agresszívan viselkednek e :) Am bocsi a hülye kérdésért :P

5

Milyen állat ez a fehér cicus. Valami drogbáró háziállata. De nagyon érdekelne hogy mi ez mert ez mindenre hasonlít egy kicsit. (kép)?

http://www.utos.me/erdekel-mekkora-vagyona-van-egy-drogbaron..

9

Talált már valaki idei hullott gímszarvas agancsot?

Ha igen, melyik napon és hány kilósat?

7

Hogyan lehet tevém? 1 vagy 2 púpú mindegy lehet hülyén hangzik de csodálatos állatok!

23

Üdv! Szeretnék vadászvizsgát tenni, anyagi okokból otthon történő felkészüléssel. A véleményeteket kérném, hogy "megéri-e" a tanfolyamra kiadni mintegy 100 e. forintot, vagy éppen olyan jól elsajátíthatom a tananyagot önerőből is?

Esetleg már kötelezővé vált a tanfolyam? Köszönöm.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!