Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy afrikai elefant populacioja 50 (1 db)

Igaz, hogy az afrikai elefant populacioja 50 ev alatt 4 milliorol felmilliora csokkent?

Legjobb válasz: igen nagyot csökkent, de nem most hanem a 20 század elejétöl inkább. mert azértékes agyaraért leölték öket. most már nagy rezervátumokban vannak és sikerült öket szaporítani, így elöfordul hogy egy egy rezervátumban túl sok van belölük, így sokszor befogják öket és más helyekre viszik, mert hogy ennyire tilos a leölésük, elszaporodtak valahol vészesen, ezért kell öket a túl szaporodott területekröl olyan helyre vinni ahol ritkák. amúgy egy érdekes dolgot láttam a tv-ben róluk. ugye az evulucio(remélem jól írtam) lassan változtatja meg az élölényeket több ezer év kell hogy pl egy állatnak ha nincs szüksége a szárnyára elcsökevényesedjen vagy inkább több 10 ezer év. na az elefántoknál elég volt kb 50 év arra hogy most olyan egyedek szülesenek amiknek nincs agyaruk, vagy csökevényes, egyre több helyen fedeznek fel ilyen elefántokat.

igen nagyot csökkent, de nem most hanem a 20 század elejétöl inkább. mert azértékes agyaraért leölték öket. most már nagy rezervátumokban vannak és sikerült öket szaporítani, így elöfordul hogy egy egy rezervátumban túl sok van belölük, így sokszor befogják öket és más helyekre viszik, mert hogy ennyire tilos a leölésük, elszaporodtak valahol vészesen, ezért kell öket a túl szaporodott területekröl olyan helyre vinni ahol ritkák. amúgy egy érdekes dolgot láttam a tv-ben róluk. ugye az evulucio(remélem jól írtam) lassan változtatja meg az élölényeket több ezer év kell hogy pl egy állatnak ha nincs szüksége a szárnyára elcsökevényesedjen vagy inkább több 10 ezer év. na az elefántoknál elég volt kb 50 év arra hogy most olyan egyedek szülesenek amiknek nincs agyaruk, vagy csökevényes, egyre több helyen fedeznek fel ilyen elefántokat.
Becslések szerint az afrikai elefánt (Loxodonta africana) populációja az 1930-as és 40-es években 3-5millió egyedbõl állt. A 70-es, 80-as évekbeli gyors csökkenés után mára kevesebb, mint félmillió állat maradt. Az óvatlan turista sokféle elefántcsontból készült dísztárgyra akadhat. Elefántcsontból készülhetnek szobrok, ékszerek, papírvágó kések, evõpálcikák, pecsétnyomók, de a bizarr termékek között az elefánt lábából készült papírkosár és esernyõtartó is elõfordul. Az elefántcsontból vagy az állat más testrészébõl készült termékek behozatala szigorúan tilos! Becslések szerint a 80-as években legalább 100 000 elefántot öltek meg évente, bizonyos régiókban a helyi populáció 80%-a elpusztult. Ennek fõ oka az illegális elefántcsont-kereskedelem volt. Az elefántcsont-kereskedelem 1989 óta tilos, ez alól kivételt csak a washingtoni egyezmény megkötése elõtt készített dísztárgyak jelentenek. Az orvvadászat és az illegális elefántcsont-kereskedelem ennek ellenére virágzik. Japánban és Kínában továbbra is nagy a kereslet az elefántcsont iránt, ráadásul, egyre bõvül a fizetõképes fogyasztók köre. Az illegális vadászat mellett az elefántokat leginkább élõhelyük zsugorodása veszélyezteti, hiszen elterjedési területükön a népesség növekedése és a mezõgazdaság területigénye óriási.
Én azt olvastam hogy a régen 10 millió egyedbõl álló faj mára az 500000-et se éri el.
Sajnos igen, sokan vadásznak az értékes elefántcsontra
Körülbelül mostanra már csak 400 000-re becsülhetõ az afrikai elefántok állománya. A megmaradt egyedek is leginkább védett területeken, nemzeti parkokban élnek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a különbség az őz és a szarvas között?

6

Egyik ismerősöm azt mondta, hogy a vadászok elmebeteg állatok mert 2 km-ről lelövik a vadat, és az lenne fair play, ha íjjal vadásznának. Igaz van?

Mondtam neki,hogy íjjal sokkal nagyobb a hibázási lehetőség(8-9évet íjászkodtam)mint a puskával és szerintem sokkal gyorsabb és kíméletesebb is a golyó,meg ismerek 1 erdészt és mondta,hogy max.40méterre lő puskával mert az a biztos lövés határa. Erre azt a választ kaptam,hogy egyáltalán nincs igazam. Kinek van nagyobb igaza? A vadászokat,erdészeket egyáltalán nem utálom,sőt érdekel is az ő világuk

9

Hogy fogadhatnek orokbe egy bebifokat?

Minden vagyam egy kis bebifoka!! Legyszives csak komoly valaszokat!

8

Milyen fajta béka?

http://kepfeltoltes.hu/view/130609/F_nyk_p2811_www.kepfeltol..

3

Miért olyan gonosz a csimpánz?

Unszimpatikus állat. A csimpánz olyan gonosz, mint az ember, csak ugye butább, mert állat. Bántják egymást, a hímek csapatban háborúznak, mint az ember és állítólag élvezik is, ha bánthatják egymást. Állítólag kimutattak az állatoknál ilyesféle érzelmeket. Meg az sem tetszik, hogy elmennek egymás mellett és tépik egymást. Meg a fejük is olyan gonosz. Vicsorítanak.

19

Vad állatokat hogy tarthatunk távol a sátorunktól?

Sátrazni készülünk egy erdőben.. nyársalunk is meg ilyesmi. Mi az ami távol tartaná a vadakat míg alszunk? Vagy félénkek ahhoz hogy közel merészkedjenek? Kaja szag nem vonzza őket esetleg? Az én fejem az fordult meg hogy a tüzet égve kellene hagyni.. de lehet pont ez hívná fel a figyelmüket?

6

Mi történne, ha Magyarországra betelepítenénk olyan majmokat, amik megélnek a mi éghajlatunkon?

7

Hogyan csináljak röpdét?

Van egy szarkám és nem tudom mekkora legyen a helye , milyen helyre csináljam, miből készüljön ....

0

Írna nekem valaki a veszélyes állat tartásáról szóló engedélyről? Hogyan is szerezhetném meg, mik a feltételei.

Ezekre lennék kíváncsi!

1

Mit csinálnátok a megfogott rókával?

Napok óta jár hozzánk egy róka. Ma 3-kor, amikor a macskával.voltam kint, megzavarhattam és belement a hurokba. A két hátsó lába meg a fraka szorult bele, tehát él. Annak ellenére, hogy kárt okozott nálunk, most megsajnáltam. Szívem szerint befognám és elvinném máshova, ahol elengedhetem. Viszont apum biztos hallani sem akar róla.
Szóval elengednétek vagy elpusztítanátok?!

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!