Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy afrikai elefant populacioja 50 (1 db)

Igaz, hogy az afrikai elefant populacioja 50 ev alatt 4 milliorol felmilliora csokkent?

Legjobb válasz: igen nagyot csökkent, de nem most hanem a 20 század elejétöl inkább. mert azértékes agyaraért leölték öket. most már nagy rezervátumokban vannak és sikerült öket szaporítani, így elöfordul hogy egy egy rezervátumban túl sok van belölük, így sokszor befogják öket és más helyekre viszik, mert hogy ennyire tilos a leölésük, elszaporodtak valahol vészesen, ezért kell öket a túl szaporodott területekröl olyan helyre vinni ahol ritkák. amúgy egy érdekes dolgot láttam a tv-ben róluk. ugye az evulucio(remélem jól írtam) lassan változtatja meg az élölényeket több ezer év kell hogy pl egy állatnak ha nincs szüksége a szárnyára elcsökevényesedjen vagy inkább több 10 ezer év. na az elefántoknál elég volt kb 50 év arra hogy most olyan egyedek szülesenek amiknek nincs agyaruk, vagy csökevényes, egyre több helyen fedeznek fel ilyen elefántokat.

igen nagyot csökkent, de nem most hanem a 20 század elejétöl inkább. mert azértékes agyaraért leölték öket. most már nagy rezervátumokban vannak és sikerült öket szaporítani, így elöfordul hogy egy egy rezervátumban túl sok van belölük, így sokszor befogják öket és más helyekre viszik, mert hogy ennyire tilos a leölésük, elszaporodtak valahol vészesen, ezért kell öket a túl szaporodott területekröl olyan helyre vinni ahol ritkák. amúgy egy érdekes dolgot láttam a tv-ben róluk. ugye az evulucio(remélem jól írtam) lassan változtatja meg az élölényeket több ezer év kell hogy pl egy állatnak ha nincs szüksége a szárnyára elcsökevényesedjen vagy inkább több 10 ezer év. na az elefántoknál elég volt kb 50 év arra hogy most olyan egyedek szülesenek amiknek nincs agyaruk, vagy csökevényes, egyre több helyen fedeznek fel ilyen elefántokat.
Becslések szerint az afrikai elefánt (Loxodonta africana) populációja az 1930-as és 40-es években 3-5millió egyedbõl állt. A 70-es, 80-as évekbeli gyors csökkenés után mára kevesebb, mint félmillió állat maradt. Az óvatlan turista sokféle elefántcsontból készült dísztárgyra akadhat. Elefántcsontból készülhetnek szobrok, ékszerek, papírvágó kések, evõpálcikák, pecsétnyomók, de a bizarr termékek között az elefánt lábából készült papírkosár és esernyõtartó is elõfordul. Az elefántcsontból vagy az állat más testrészébõl készült termékek behozatala szigorúan tilos! Becslések szerint a 80-as években legalább 100 000 elefántot öltek meg évente, bizonyos régiókban a helyi populáció 80%-a elpusztult. Ennek fõ oka az illegális elefántcsont-kereskedelem volt. Az elefántcsont-kereskedelem 1989 óta tilos, ez alól kivételt csak a washingtoni egyezmény megkötése elõtt készített dísztárgyak jelentenek. Az orvvadászat és az illegális elefántcsont-kereskedelem ennek ellenére virágzik. Japánban és Kínában továbbra is nagy a kereslet az elefántcsont iránt, ráadásul, egyre bõvül a fizetõképes fogyasztók köre. Az illegális vadászat mellett az elefántokat leginkább élõhelyük zsugorodása veszélyezteti, hiszen elterjedési területükön a népesség növekedése és a mezõgazdaság területigénye óriási.
Én azt olvastam hogy a régen 10 millió egyedbõl álló faj mára az 500000-et se éri el.
Sajnos igen, sokan vadásznak az értékes elefántcsontra
Körülbelül mostanra már csak 400 000-re becsülhetõ az afrikai elefántok állománya. A megmaradt egyedek is leginkább védett területeken, nemzeti parkokban élnek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lehet Magyarországon legálisan rókát tartani, mint háziállat?

7

Dámszarvast szeretnék hobbiból, tartani (semmiképp sem vadászatra, csak mint "kiskedvencet"). Kell hozzá valamilyen engedély? Mit tudtok ajánlani?

5

Kinek milyen madárpókja van? Tapasztalatok?

Nem hülye emberek érdekelnek:D

3

Ez tényleg egy bébi elefánt? Élő? Nem kéne nagyobbnak lennie?

http://5perc.es/bebi-elefant/29900

7

Ha egy vadállatot kiskorától kezdve nevelnek?

Most láttam ezt a posztot:

És korábban láttam már olyanokat, hogy pl. jegesmedve volt a háziállata az embernek, és érdekel a téma, hogyha egy vadállatot, ami egyébként valószín?leg darabokra tépne egy embert már kiskorától fogva háziállatként tartja valaki, akkor az tényleg olyan, mintha kb egy kutya lenne?

7

Tudna ebben valaki felvilágosítást adni? (vadászati jog).

Most szeretném letenni a vadász vizsgát. És az érdekelne ha már megvan a vizsgám és van olyan erd?terület a tulajdonomban amin van vadászati jog hogy tudnám azt megoldani hogy azon vadászhassak? A terület egyébként osztatlan közösségben van,és a vadászati jogot egy vadásztársaság jelenleg is használja.

4

Van egy állát, amelyiknek a koponyacsontja kívülről látszik télen hosszabb szőr borítja több száz kilót nyomhat? Hegyes völgyes környezetben él?

A nevére lennék kíváncsi. Amikor harcolna a n?stényért egymásnak futna és összefejelnek.

6

Hogyan működik ez a csapda?

http://www.youtube.com/watch?v=2_jiBbFIVGI
Nem nagyon értem...a hátsó gallyat beleszúrja a kajába és az húzza le vagy hogy?

6

Suerintetek 1 pitbullnak mennyi az esélye 1 szürke farkas ellen? Szerintem 0%.

42

Melyik faj hímjének és nőstényének is van fejdísze?

1. ?z
2. gímszarvas
X. rénszarvas

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!