Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy afrikai elefant populacioja (1 db)

Igaz, hogy az afrikai elefant populacioja 50 ev alatt 4 milliorol felmilliora csokkent?

Legjobb válasz: igen nagyot csökkent, de nem most hanem a 20 század elejétöl inkább. mert azértékes agyaraért leölték öket. most már nagy rezervátumokban vannak és sikerült öket szaporítani, így elöfordul hogy egy egy rezervátumban túl sok van belölük, így sokszor befogják öket és más helyekre viszik, mert hogy ennyire tilos a leölésük, elszaporodtak valahol vészesen, ezért kell öket a túl szaporodott területekröl olyan helyre vinni ahol ritkák. amúgy egy érdekes dolgot láttam a tv-ben róluk. ugye az evulucio(remélem jól írtam) lassan változtatja meg az élölényeket több ezer év kell hogy pl egy állatnak ha nincs szüksége a szárnyára elcsökevényesedjen vagy inkább több 10 ezer év. na az elefántoknál elég volt kb 50 év arra hogy most olyan egyedek szülesenek amiknek nincs agyaruk, vagy csökevényes, egyre több helyen fedeznek fel ilyen elefántokat.

igen nagyot csökkent, de nem most hanem a 20 század elejétöl inkább. mert azértékes agyaraért leölték öket. most már nagy rezervátumokban vannak és sikerült öket szaporítani, így elöfordul hogy egy egy rezervátumban túl sok van belölük, így sokszor befogják öket és más helyekre viszik, mert hogy ennyire tilos a leölésük, elszaporodtak valahol vészesen, ezért kell öket a túl szaporodott területekröl olyan helyre vinni ahol ritkák. amúgy egy érdekes dolgot láttam a tv-ben róluk. ugye az evulucio(remélem jól írtam) lassan változtatja meg az élölényeket több ezer év kell hogy pl egy állatnak ha nincs szüksége a szárnyára elcsökevényesedjen vagy inkább több 10 ezer év. na az elefántoknál elég volt kb 50 év arra hogy most olyan egyedek szülesenek amiknek nincs agyaruk, vagy csökevényes, egyre több helyen fedeznek fel ilyen elefántokat.
Becslések szerint az afrikai elefánt (Loxodonta africana) populációja az 1930-as és 40-es években 3-5millió egyedbõl állt. A 70-es, 80-as évekbeli gyors csökkenés után mára kevesebb, mint félmillió állat maradt. Az óvatlan turista sokféle elefántcsontból készült dísztárgyra akadhat. Elefántcsontból készülhetnek szobrok, ékszerek, papírvágó kések, evõpálcikák, pecsétnyomók, de a bizarr termékek között az elefánt lábából készült papírkosár és esernyõtartó is elõfordul. Az elefántcsontból vagy az állat más testrészébõl készült termékek behozatala szigorúan tilos! Becslések szerint a 80-as években legalább 100 000 elefántot öltek meg évente, bizonyos régiókban a helyi populáció 80%-a elpusztult. Ennek fõ oka az illegális elefántcsont-kereskedelem volt. Az elefántcsont-kereskedelem 1989 óta tilos, ez alól kivételt csak a washingtoni egyezmény megkötése elõtt készített dísztárgyak jelentenek. Az orvvadászat és az illegális elefántcsont-kereskedelem ennek ellenére virágzik. Japánban és Kínában továbbra is nagy a kereslet az elefántcsont iránt, ráadásul, egyre bõvül a fizetõképes fogyasztók köre. Az illegális vadászat mellett az elefántokat leginkább élõhelyük zsugorodása veszélyezteti, hiszen elterjedési területükön a népesség növekedése és a mezõgazdaság területigénye óriási.
Én azt olvastam hogy a régen 10 millió egyedbõl álló faj mára az 500000-et se éri el.
Sajnos igen, sokan vadásznak az értékes elefántcsontra
Körülbelül mostanra már csak 400 000-re becsülhetõ az afrikai elefántok állománya. A megmaradt egyedek is leginkább védett területeken, nemzeti parkokban élnek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az éjszaka aktív makifélék hol alszanak?

Például a koboldmakik vagy fülesmakik. Odúban? Vagy csak az ágak között?

3

Segítség! Barátság avagy macskakutya?

Na szóval van egy macskám és egy kutyám eleinte rosszba voltak egymással, de megbeszéltem velük és kibékültek.
Mára már együtt alszanak (a kutyaházba) és közös baráti körük is van (a környéken lévő állatokkal) szinte minden
nap együtt látom őket és aggódom hogy közösülni fognak
lehetséges ez ?? nem szeretném hogy egy ilyen "macskakutyám"
legyen.

14

Hány állat- és növényfaj halt ki (került kihalás szélére) az elmúlt 100 évben, az emberi tevékenységek következtében? (erdőirtás, túlhalászat, vegyszerhasználat, talaj- víz- és légszennyezés, stb. )

7

Hol találok Magyarországon jávorszarvast?

A medveotthonban csak rénszarvas van az nem jó. Óriási jávorszarvast szeretnék látni.

7

Szerintetek milyen nevet adjak egy szerepjátékbeli farkasomnak?

A farkas színe zöld vagy kék lesz, és kan.

9

Iszik-e vért a menyét?

Valami soora írtja ki a galambjaimat (a patkányon kívül), sőt, az utóbbi időben a baromfira is rákapott. Kiszívja a vérüket és a testet pedig otthagyja. Azt a tippet kaptam, hogy menyét lehet. SEGÍTSÉG!!

9

Kaptam egy vad kis nyuszit, és nagyon szeretném ha fel nőne, de nem tudom mit adjak neki enni kb.3 hetes lehet. Tehéntejet cumisüvegből adok neki abból evett, valami mást tud már enni?

3

Ez milyen állat?

http://www.wallpapernuke.com/wallpaper/baby-animal-wallpaper..

1x már kiderítettem, de elfelejtettem. :(

15

Hogyan lehet belőlem vadász, és nem orvvadász? 38F

Megkérdeztem a szomszédot az nem tudott nekem válaszolni, igaz full alkoholista. (Hja, egyébként vad-röfit akarok lőni...:)).

14

Linkelnétek olyan oldalakat, ahol a farkasokról találhatok közepes mennyiségű információt?

Tehát ne annyira sokat és részleteset, mint a Wikipédián.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!