Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy afrikai elefant (1 db)

Igaz, hogy az afrikai elefant populacioja 50 ev alatt 4 milliorol felmilliora csokkent?

Legjobb válasz: igen nagyot csökkent, de nem most hanem a 20 század elejétöl inkább. mert azértékes agyaraért leölték öket. most már nagy rezervátumokban vannak és sikerült öket szaporítani, így elöfordul hogy egy egy rezervátumban túl sok van belölük, így sokszor befogják öket és más helyekre viszik, mert hogy ennyire tilos a leölésük, elszaporodtak valahol vészesen, ezért kell öket a túl szaporodott területekröl olyan helyre vinni ahol ritkák. amúgy egy érdekes dolgot láttam a tv-ben róluk. ugye az evulucio(remélem jól írtam) lassan változtatja meg az élölényeket több ezer év kell hogy pl egy állatnak ha nincs szüksége a szárnyára elcsökevényesedjen vagy inkább több 10 ezer év. na az elefántoknál elég volt kb 50 év arra hogy most olyan egyedek szülesenek amiknek nincs agyaruk, vagy csökevényes, egyre több helyen fedeznek fel ilyen elefántokat.

igen nagyot csökkent, de nem most hanem a 20 század elejétöl inkább. mert azértékes agyaraért leölték öket. most már nagy rezervátumokban vannak és sikerült öket szaporítani, így elöfordul hogy egy egy rezervátumban túl sok van belölük, így sokszor befogják öket és más helyekre viszik, mert hogy ennyire tilos a leölésük, elszaporodtak valahol vészesen, ezért kell öket a túl szaporodott területekröl olyan helyre vinni ahol ritkák. amúgy egy érdekes dolgot láttam a tv-ben róluk. ugye az evulucio(remélem jól írtam) lassan változtatja meg az élölényeket több ezer év kell hogy pl egy állatnak ha nincs szüksége a szárnyára elcsökevényesedjen vagy inkább több 10 ezer év. na az elefántoknál elég volt kb 50 év arra hogy most olyan egyedek szülesenek amiknek nincs agyaruk, vagy csökevényes, egyre több helyen fedeznek fel ilyen elefántokat.
Becslések szerint az afrikai elefánt (Loxodonta africana) populációja az 1930-as és 40-es években 3-5millió egyedbõl állt. A 70-es, 80-as évekbeli gyors csökkenés után mára kevesebb, mint félmillió állat maradt. Az óvatlan turista sokféle elefántcsontból készült dísztárgyra akadhat. Elefántcsontból készülhetnek szobrok, ékszerek, papírvágó kések, evõpálcikák, pecsétnyomók, de a bizarr termékek között az elefánt lábából készült papírkosár és esernyõtartó is elõfordul. Az elefántcsontból vagy az állat más testrészébõl készült termékek behozatala szigorúan tilos! Becslések szerint a 80-as években legalább 100 000 elefántot öltek meg évente, bizonyos régiókban a helyi populáció 80%-a elpusztult. Ennek fõ oka az illegális elefántcsont-kereskedelem volt. Az elefántcsont-kereskedelem 1989 óta tilos, ez alól kivételt csak a washingtoni egyezmény megkötése elõtt készített dísztárgyak jelentenek. Az orvvadászat és az illegális elefántcsont-kereskedelem ennek ellenére virágzik. Japánban és Kínában továbbra is nagy a kereslet az elefántcsont iránt, ráadásul, egyre bõvül a fizetõképes fogyasztók köre. Az illegális vadászat mellett az elefántokat leginkább élõhelyük zsugorodása veszélyezteti, hiszen elterjedési területükön a népesség növekedése és a mezõgazdaság területigénye óriási.
Én azt olvastam hogy a régen 10 millió egyedbõl álló faj mára az 500000-et se éri el.
Sajnos igen, sokan vadásznak az értékes elefántcsontra
Körülbelül mostanra már csak 400 000-re becsülhetõ az afrikai elefántok állománya. A megmaradt egyedek is leginkább védett területeken, nemzeti parkokban élnek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen betegséget terjeszhet a róka?

7

Légyszi ajánljatok valami ajándékot egy kenguruimádónak? :D esetleg egy boltot ahol van ilyesmi?

7

Melyik országban lakik a Yeti?

De most komolyan kérdem, mert egy igen csak érdekes vita alakult ki erről, hogy melyik országban lakhat, mivel lehet hogy független, akkor van olyan rész még a világon ahol egy ország sem helyezkedik el.

14

Ahogy itt nézegetem a kéréseket egyre töbnél látom h lajhárt akar! Most mindenki erre van bekattanva vagy mi ez? :-)

11

Hova húznak ilyenkor a vadlibák?

Ma (január 12.) délelőtt egy csapat vadlibát láttam, a klasszikus V alakban repülni, É, ÉNy irányba. Hova tarthattak? Mennek vagy jönnek? És ez normális ilyenkor?

5

Honnan lehet szerezni vagy venni Arctic Wolf-ot vagyis farkast? Nem hobbi állatnak szánom és nem is házi kedvencnek! Csak komolyak írjanak!

Volt már velük tapasztalatom csak az a baj ahonnan volt az már megszűnt! Hazai tenyésztők kellenek és nem csehszlovák farkaskutyát keresek, hanem farkast! A beszólogatók kíméljenek!

31

Vadászgörénynek milyen almot raktok? Csomósodó és szagtalanítóhatása is érdekelne.

Kipróbált almokat írjatok légyszi. Én a vitakraftosat szoktam neki venni direkt görények részére, de nem valami olcsó... Hátha tud valaki másmilyent, ami jó is. Köszi

5

Ez melyik híres oroszlán lehet?

http://ezagyfasz.blog.hu/2012/01/07/hazikedvenc_676
Sokat segítene, ha felismerné valaki :)

5

Medvét fel lehet vinni a villamosra?

Csak azér kérdezem mer az a feladat a suliban h vigyünk be egy háziállatot és én a medvémet, Bolyhoskát szeretném bevinni és villamossal járok suliba...

18

Ezen csak én sírtam?

http://www.youtube.com/watch?v=drw01bgQa_w&feature=related

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!