Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy afrikai (1 db)

Igaz, hogy az afrikai elefant populacioja 50 ev alatt 4 milliorol felmilliora csokkent?

Legjobb válasz: igen nagyot csökkent, de nem most hanem a 20 század elejétöl inkább. mert azértékes agyaraért leölték öket. most már nagy rezervátumokban vannak és sikerült öket szaporítani, így elöfordul hogy egy egy rezervátumban túl sok van belölük, így sokszor befogják öket és más helyekre viszik, mert hogy ennyire tilos a leölésük, elszaporodtak valahol vészesen, ezért kell öket a túl szaporodott területekröl olyan helyre vinni ahol ritkák. amúgy egy érdekes dolgot láttam a tv-ben róluk. ugye az evulucio(remélem jól írtam) lassan változtatja meg az élölényeket több ezer év kell hogy pl egy állatnak ha nincs szüksége a szárnyára elcsökevényesedjen vagy inkább több 10 ezer év. na az elefántoknál elég volt kb 50 év arra hogy most olyan egyedek szülesenek amiknek nincs agyaruk, vagy csökevényes, egyre több helyen fedeznek fel ilyen elefántokat.

igen nagyot csökkent, de nem most hanem a 20 század elejétöl inkább. mert azértékes agyaraért leölték öket. most már nagy rezervátumokban vannak és sikerült öket szaporítani, így elöfordul hogy egy egy rezervátumban túl sok van belölük, így sokszor befogják öket és más helyekre viszik, mert hogy ennyire tilos a leölésük, elszaporodtak valahol vészesen, ezért kell öket a túl szaporodott területekröl olyan helyre vinni ahol ritkák. amúgy egy érdekes dolgot láttam a tv-ben róluk. ugye az evulucio(remélem jól írtam) lassan változtatja meg az élölényeket több ezer év kell hogy pl egy állatnak ha nincs szüksége a szárnyára elcsökevényesedjen vagy inkább több 10 ezer év. na az elefántoknál elég volt kb 50 év arra hogy most olyan egyedek szülesenek amiknek nincs agyaruk, vagy csökevényes, egyre több helyen fedeznek fel ilyen elefántokat.
Becslések szerint az afrikai elefánt (Loxodonta africana) populációja az 1930-as és 40-es években 3-5millió egyedbõl állt. A 70-es, 80-as évekbeli gyors csökkenés után mára kevesebb, mint félmillió állat maradt. Az óvatlan turista sokféle elefántcsontból készült dísztárgyra akadhat. Elefántcsontból készülhetnek szobrok, ékszerek, papírvágó kések, evõpálcikák, pecsétnyomók, de a bizarr termékek között az elefánt lábából készült papírkosár és esernyõtartó is elõfordul. Az elefántcsontból vagy az állat más testrészébõl készült termékek behozatala szigorúan tilos! Becslések szerint a 80-as években legalább 100 000 elefántot öltek meg évente, bizonyos régiókban a helyi populáció 80%-a elpusztult. Ennek fõ oka az illegális elefántcsont-kereskedelem volt. Az elefántcsont-kereskedelem 1989 óta tilos, ez alól kivételt csak a washingtoni egyezmény megkötése elõtt készített dísztárgyak jelentenek. Az orvvadászat és az illegális elefántcsont-kereskedelem ennek ellenére virágzik. Japánban és Kínában továbbra is nagy a kereslet az elefántcsont iránt, ráadásul, egyre bõvül a fizetõképes fogyasztók köre. Az illegális vadászat mellett az elefántokat leginkább élõhelyük zsugorodása veszélyezteti, hiszen elterjedési területükön a népesség növekedése és a mezõgazdaság területigénye óriási.
Én azt olvastam hogy a régen 10 millió egyedbõl álló faj mára az 500000-et se éri el.
Sajnos igen, sokan vadásznak az értékes elefántcsontra
Körülbelül mostanra már csak 400 000-re becsülhetõ az afrikai elefántok állománya. A megmaradt egyedek is leginkább védett területeken, nemzeti parkokban élnek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

HOGYAN lehet vefogni a nyestet?

6 kacsát 13 tyukot és egy kiscicát ölt meg.
ha van valakinek valami jó őtlete az írjon!

8

Most komolyan. Szürke farkas vs Pitbull?

Mindenki azt mondja h. a pitbull sokkal jobb... -_-

10

Õt miért nem támadják meg a hiénák? Simán szétszedhetnék?

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=UAI3fVieUXQ&feature=fvwp

5

Körülbelül hány darab egyed él (a világon) a rozmárokból?

5

Miért csinálja ezt a hiéna?

Amikor a bácsi feléjük legyintett a kezével, akkor a hiéna odaállt a társa elé és beleröhögött a bácsi képébe. Miért csinálta ezt? 1.06-tól.


6

ISmer valaki 3 tagból álló száraz kontinentális éghajlati, monszun éghajlat vagy szavanna éghajlati táplálék láncot mondani?

2

A Nílusi krokodilt, hogyan üldözték el a Nílusból?

4

Milyen érdekes (vad) állatok vannak, amikről úgy nem nagyon tudjuk, hogy léteznek?

pl sörényes farkas. beszartam rajta olyan mint egy nagy róka :D

14

Milyen vadáklattal találkoztál már Magyarországon?

Nem vadászként csak mondjuk túrázóként. Természetesen nem állatkertre gondolok. Hogyan láttad meg?

17

A hiénáknak hányféle hangjuk van?

Hallottam olyat, amikor a húson röhögnek, az olyan vicces, meg amikor az embereket röhögik ki az állatkertben. De van egy fura, förtelmes hangjuk is, mintha hörögnének, ezt miért csinálják? Ilyenkor hívják a párjukat? Meg olyan is van, mintha huhognának, amikor megtámadják az oroszlánt.:)

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!