Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy a terhesség előtt (7 db)

Igaz hogy a mensturáció előtt a legvalószínütlenebb a terhesség?

Legjobb válasz: a teherbe esés rosszul irtam!

A kérdező hozzászólása: a teherbe esés rosszul irtam!
igaz, de menstruáció után is valószinü ha nem védekeztek.
A kérdező hozzászólása: lefeküdtem vele ez volt az elsõ és használtunk gumit lyukas sem volt megnéztük utána viszont 2 másodpercre becsuszott az aktus elõtt lehetséges hogy az elõváladék megtermékenyítette mert már 1 hete késik neki? (persze nem biztos hogy volt elõváladék)
ha egy hete késik, akkor a teszt kimutatja 99%-ban.

Igaz, hogy már a terhesség előtt el kell kezdeni feltölteni a szervezetet vitaminokkal, különösen fontos a folsav és a vas?

Arra a legels? perct?l szüksége van a babának. Többekt?l pegig azt hallottam, hogy elég akkor, amikor megtudod hogy terhes vagy, mert a felgyülemlett A és D vitamin miatt a babának fejl?dési rendellenessége lehet. De az ugye legalább már 4-5 hetes magzatot jelent. Én márbeszedtem egy doboz Elevitet, most Maternát szedek. Mi a helyes?

Legjobb válasz: Szia.Èn az otthoni vitaminokat nem igazán ismerem,mert N.o-ban élek.Annyi biztos,hogy a vassal ráe´rsz,ha csak nem vagy vas hia´nyos.Vasra is mindíg szükség van,de a terhesség utolsó hrmada´ban a leginka´bb,mind a baba,mind a te vörösvérsejt termelödéshez.

Szia.Èn az otthoni vitaminokat nem igazán ismerem, mert N.o-ban élek.Annyi biztos, hogy a vassal ráe´rsz, ha csak nem vagy vas hia´nyos.Vasra is mindíg szükség van, de a terhesség utolsó hrmada´ban a leginka´bb, mind a baba, mind a te vörösvérsejt termelödéshez.
szia!magzatvédõ vitamint szedhetsz meg folsavat is. az ajánlott. 1 hónappal a baba tervezése elõtt el lehet kezdeni szedni. vasat ne szedj, én most kezdtem szedni, 24 hetes vagyok. a vérképed majd úgyis megmutatja, hogy mi hiányzik a szervezetedbõl. sok szerencsét
szia! a tervezett teherbeesést megelõzõ 3 hónapban ajánlott szedni valamilyen vitamint.pl:elevit, materna.folsav
bizony-bizony, elõtte három hónappal érdemes elkezdeni szedni folsavat.

25hetes! Egy kényes kérdés! Én 160cm 50kg csaj vok, igaz most már 56! Pár hete észre vettem, hogy a nunim mintha húsosabb, és nagyobb lenne! Ami nekem soha nem volt a terhesség előtt! Ez mással is így van? Szülés után, ez vissza megy a régire!?

Legjobb válasz: Az elsö terhességemmel nem volt nekem sem.... De most .Nekem is megvan duzzadva.A baba nyomja,meg a véböség. Nekem is azt mondta a doki,hogy szülés után elmúlik.,Hát nagyon remélem. 24 hós,és 36 hetes km.

Az elsö terhességemmel nem volt nekem sem.... De most .Nekem is megvan duzzadva.A baba nyomja, meg a véböség. Nekem is azt mondta a doki, hogy szülés után elmúlik., Hát nagyon remélem. 24 hós, és 36 hetes km.
nekem is ilyen volt, aztán ugyanolyan szép lett mint elõtte!
nekem is ilyen nyugi engem is marhára zavar és remélem el fog múlni:()39 h kismama
Igen ez kellemetlen, most Én is ezzel szenvedek, sõt nekem egy ér is ki van dudorodva, olyan mit egy viszér. Reménykedem, hogy tényleg elmúlik. De gondolom hasonló mint másoknál az aranyér. Boldog babavárást! 29 hetes kismama.
Nekem is meghízott!:) Ez legyen a legnagyobb gond!Szülés után visszaalakul ne félj! 27h terhes
Nekem szintén, második babámat várom és hát azt hittem az elsõnél már mindenre fény derült ami terhesség alatt történhet - bizony én is meglepõdtem, sõõõt megijedtem, hogy hogy nézek ki ott. De a dokim megnyugtatott, azt mondta minden 3-ik kismamának ilyen és ahogy meglesz a baba, rögtön vissza fog húzódni. Viszont nekem a lábszáramon is kezdenek az erek kidudorodni, viszerek alakulnak ki sajnos.:((Pedig nem híztam sokat 29hét - 8kg.
A kérdező hozzászólása: Hát én is nagyon remélem, mert amikor a férjem észre vette, valahogy úgy szégyelltem, mert elõtte meg szép volt, de most nem mondhatnám hogy szép, vagy gusztusos!!!:-)De ez meg nyugtatott hogy neked is van ilyen..:-)
A kérdező hozzászólása: Valamelyik nap szeretkeztünk a férjemmel, és kivülröl valami fájt!Elõször fingom sem volt róla hogy mi fájhat, aztán amikor megnézte, mondta hogy két kis ér van ki dudorodva!!!Na itt volt végem!!!!
Nem "megnõl" hanem MEGNÕ. És igen megnõ, de folyás ettõl függetlenül is lehet.
A kérdező hozzászólása: Mi az te még sosem hibáztál???? Nem kell kioktatni, észrevettem mikor beírtam. Amugy köszi
Igen. A nemi érés tipikus jelenségei, mint az emlõk növekedése, a zsírpárnák megjelenése stb. a tüszõhormon hatásával magyarázhatók. Ez a fokozott tüszõhormontermelõdés visszahat a hipofízisre is, és ennek hatására megnõ a sárgatest stimuláló (luteinizáló - LH) hormon termelõdése. Ennek hatására következik be a tüszõrepedés (ovuláció) a petesejt ekkor elindul vándorútjára, hogy találkozzon - vagy ne - a párjával, a férfi ivarsejtjeivel a spermiumokkal. A megrepedt tüszõ ágya, átalakul sárgatestté és az általa termelt sárgatest hormon (progeszteron) készíti fel a méh nyálkahártyáját a találkozott ivarsejtekbõl képzõdõ magzatkezdemény befogadására, vagy ha ez (a találkozás, termékenyülés, egyesülés, intim kontakt, terhesség) nem jön létre, akkor a méh nyálkahártyája vérzés közepette 2 hét múlva leválik. Ennek az eredménye a menstruáció (havi vérzés, havi baj, mensi).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)

Igaz az, hogy ha menstruáció megjövetele előtt, vagy eleve menstruáláskor barna folyadék van, akkor az a terhesség egyik jele? (NEM ÉN MONDTAM, ÉN EZT MÉG NEM HALLOTTAM AZÉRT KÉRDEZEM)

Legjobb válasz: Hüm-hüm. Inkább nem teszem helyre nyelvtanilag... Nos, ha barnás, vagy kevesebb a megszokottól és halvány-rózsaszínes, stb., akkor lehet terhességre gyanakodni (persze, ha védekezés nélküli szex volt). De még ekkor sem biztos.

Hüm-hüm. Inkább nem teszem helyre nyelvtanilag... Nos, ha barnás, vagy kevesebb a megszokottól és halvány-rózsaszínes, stb., akkor lehet terhességre gyanakodni (persze, ha védekezés nélküli szex volt). De még ekkor sem biztos.

Igaz az a feltevés, hogy ha elkezdem szedni az Elevit nevű terhesitamint a tervezett terhesség előtt kb 1 hónappal hamarabb lehetek terhes?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem igaz. Amikor elhatároztuk, hogy babát szeretnénk elkezdtem szedni az elevitet. 8 hónapig probálkoztunk és én végig szedtem a vitamint. Ettõl tehát nem leszel hamarabb terhes viszont bizonyos rendellenességeket megelõzhetsz.

Szia! Szerintem nem igaz. Amikor elhatároztuk, hogy babát szeretnénk elkezdtem szedni az elevitet. 8 hónapig probálkoztunk és én végig szedtem a vitamint. Ettõl tehát nem leszel hamarabb terhes viszont bizonyos rendellenességeket megelõzhetsz.
A terhesség bekövetkeztére nem hat, tehát nem leszel elõbb terhes, de a kezdeti magazati rendellenességeket megelõzi. Türelem, ez a teherbe esés titka...

Igaz az, hogy menstruacio elott es utan par nappal kevesebb az esely a terhessegre?

Legjobb válasz: én nem vok ebben szakértö,de azt hallottam h igen!de olyat is hallottam h menstruásio után egy csávo elment a barátnöjébe és nem lett terhes!

én nem vok ebben szakértö, de azt hallottam h igen!de olyat is hallottam h menstruásio után egy csávo elment a barátnöjébe és nem lett terhes!
az én dokim szerint 10-bõl 3 nõnek a menstruációja alatt van peteérése, és azért nem esnek teherbe sokáig, mert nem tudnak róla.
Szia! Néha mi is megkockáztattuk ezeket a napokat, aztán a köv.menziig izgulhattam, hogy na vajon megjön-e. megjött. Ritka, viszont van aki teherbe esett ezeken a napokon.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!