Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy a terhesség (125 db)

Igaz, hogy a terhesség alatti stressz kihat a baba egészségére?

Legjobb válasz: Én mindkét terhességemet végig idegeskedtem. Veszélyeztetett terhesség, költözés (mindkétszer), anyagi terhek stb. miatt. Az elsõ babám nyugodt, kiegyensúlyozott, a második viszont születéstõl kezdve ordítós, hisztis, akit nem lehet megvígasztalni, míg ki nem üvölti magát. Hozzáteszem, az elsõ fiú, a második lány, lehet a nemek is közre játszanak... Nem tudom, hogy ez lett volna-e, ha a másodiknál nyugodtabban viselem a terhességet, de sajnos nehéz tenni a stressz ellen, kívülállóként könnyû mondani, hogy "nem szabad idegeskedni", fõleg, ha hozzáteszik, hogy "mert árt a babának..." Na ezzel aztán tényleg sokat segítettek, még rátesznek egy lapáttal, hogy legalább még bûntudata is legyen a szerencsétlen kismamának. A terhesség alatt amúgy is érzékeny az ember. Próbálj meg kicsit lazítani, de ha mégis felhúzod magad valamin, akkor ne magad okold és arra gondolj, hogy egészséges és nyugodt babád fog születni. És így is lesz! Minden idegességet lehetetlen kikerülni, nincs olyan ember, aki a mai világban nem stresszel!

Én mindkét terhességemet végig idegeskedtem. Veszélyeztetett terhesség, költözés (mindkétszer), anyagi terhek stb. miatt. Az elsõ babám nyugodt, kiegyensúlyozott, a második viszont születéstõl kezdve ordítós, hisztis, akit nem lehet megvígasztalni, míg ki nem üvölti magát. Hozzáteszem, az elsõ fiú, a második lány, lehet a nemek is közre játszanak... Nem tudom, hogy ez lett volna-e, ha a másodiknál nyugodtabban viselem a terhességet, de sajnos nehéz tenni a stressz ellen, kívülállóként könnyû mondani, hogy "nem szabad idegeskedni", fõleg, ha hozzáteszik, hogy "mert árt a babának..." Na ezzel aztán tényleg sokat segítettek, még rátesznek egy lapáttal, hogy legalább még bûntudata is legyen a szerencsétlen kismamának. A terhesség alatt amúgy is érzékeny az ember. Próbálj meg kicsit lazítani, de ha mégis felhúzod magad valamin, akkor ne magad okold és arra gondolj, hogy egészséges és nyugodt babád fog születni. És így is lesz! Minden idegességet lehetetlen kikerülni, nincs olyan ember, aki a mai világban nem stresszel!
Hát ha nem is az egészségére de az idegrendszerére és minden másra tuti. A barátnõm végigsresszelte a terhességét ( idióta pasi, pénztelenség, egyéb bajok), és sajnos a kislánya is nagyon nyûgõs, érzékeny és hisztis lett. Nem tudom ez mennyire befolyásolta, de szerintem közrejátszott. 35hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Milyen tünetei vannak a szoptatás melletti teherbeesésnek? Igaz, hogy a terhességi tesztek ilyenkor jóval később mutatják ki a terhességet? Mi ez, ha nem baba?

Még nem menstruáltam, így ez nem mérvadós sajnos, a lányom 1 éves ,isz szoptatom, éjjelente is elég aktívan, így az elvileg a termékenység visszatértéhez szükséges 6 óra szopi nélkül még nincs meg. Viszont lassan 2 hete ég a mellem szopi közben is, görcsöl a hasam, hányingerem van és szédülök, a melegtől leesik a vérnyomásom stb. A tesztem kb értékelhetetlen, kétszer mintha lett volna második csík, de az is időn túl. Hallottam, hogy ilyenkor nem mindig jelez a teszt előre... Járt valaki így?

Legjobb válasz: Én is szopi mellett lettem terhes (mondjuk én mensiztem és akartuk)De nemekm nemvárt elõtt 5 nappal kezdõdteka tünetek,és nemvárt elõtt 4 nappal délutáni pisibõl már ki is mutatta,pedig 13. napon volt pém! Szóval nálunk nem igaz,hogy késõbb mutatta ki! Én sima olcsó x-epillelteszteltem!Az is pozi lett!

Én is szopi mellett lettem terhes (mondjuk én mensiztem és akartuk)De nemekm nemvárt elõtt 5 nappal kezdõdteka tünetek, és nemvárt elõtt 4 nappal délutáni pisibõl már ki is mutatta, pedig 13. napon volt pém! Szóval nálunk nem igaz, hogy késõbb mutatta ki! Én sima olcsó x-epillelteszteltem!Az is pozi lett!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. nekem vaterás teszetm volt, de nem tudtam eldönteni, h van-e csík rajta...
Megint én vagyok! Szerintem ha nemtudtad eldönteni, akkor az ott lesz...NEM???? De próbáld meg késõbb is! És örülnél neki? ek pont ugyanazokb voltak, mint elõször, csak a szopi miatt a mellem már nem nõtt nagyobbra :) és nem is feszült a legelején úgy mint az elsõ ányomnál! Szóval gyakori pisilés (ilyen felfázós tünetekkel) hasszurka... Nekem azóta is szopik a nagy! Amúgy nálam a tünet
Ja a nagy két éves a pocak meg 26 hetes
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülnék :D csak olyan bizonytalan vagyok abban a csíkban, meg már annyira nem is ég a mellem, meg tegnap barnáztam kicsit, meg ma is egyszer. szóval vagy mensi vagy baba vagy nem tudom :(
Szia! Ne éld bele magad, hogy terhes vagy! Én is szoptattam, amikor nem jött meg és csináltam tesztet. Azt mutatta hogy terhes vagyok, de nem volt olyan nagyon erõs a csík, de túl halvány sem. Nagyon örültünk, bele éltem magam, még egy baba lesz, már akartuk. Másnap is teszt, ugyan ilyen volt. Görcsölt a hasam sajnos néhány napig, aztán véreztem. Beküldtek kórházba, nézzék meg, mi a helyzet. ott azt mondták, nem látszik hogy egyáltalán terhes lettem volna. Ez inkább csak egy olyan nagyon korai vetélés volt, ami igazából még nem is volt terhesség és abban nyilvánult meg, hogy egy héttel késõbb jött meg. Én nagyon kikészültem, azért tanácsolom, ne éld bele magad. Üdv!

Jogos volt a felháborodásom vagy a férjemnek van igaza, hogy a terhességi hormonok miatt "hisztiztem"?

Tudni kell, hogy 10 éve vagyunk házasok, van egy 7 és egy 3 éves gyerkőcünk, most várjuk a harmadikat. Férjem sokat dolgozik, itthon igazából nem sok mindent csinál, csak ha megkérem akkor segít, amivel nagy baj nem is lenne, hisz tényleg fáradt nagyon, magától ritkán jut eszébe. Viszont az a felelőtlenség amit tegnap este csinált az megrémisztett és csúnyán kiborultam. A harmadikon lakunk, ablakokon nincs rács, konvektor van előtte, amellett egy alacsony szekrény. Namármost a 3 évesem újabban mindenre felmászik, ablakba is, épp próbálom erről leszoktatni, na meg figyelek rá, ablak zárva mikor itthon van stb. Napközben szellőztetek amikor nincsenek itthon vagy mikor tudok rájuk figyelni és nem köt le pl a főzés, takarítás, egyb. A lényeg, tegnap levitte őket este bicajozni férjem, gondoltam addig porszívózok, felmosok, szellőztetek a szobájukban. Hazajöttek, ő fürdette és fektette őket, mert nem igazán voltam jól. Miután lefektette őket, rá 2 órára kb bementem megnézni a fiúkat, ahoyg szoktam és mit látok?Ablak tárva-nyitva, még a függöny se volt elhúzva, h takarja és ne birizgálja a fiam fantáziáját. Rettenetesen megijedtem, hisz' simán felmászhatott és kieshetett volna, isteni szerencse, hogy elaludt és nem jutott eszébe ilyesmi. Férjemnek mikor mondtam egyszerűen nem értette, hogy miért vagyok kiborulva.Nem veszekedtem, de halál sápadtan majdnem összeestem a rémülettől és megkérdeztem, hogy ezt hogy gondolta komolyan, hogy ennyire figyelmetlen volt stb.Mintha csak abba "kötöttem volna bele", hogy porszem maradt a szőnyegen, úgy nézett rám. Már máskor is volt ilyen, pl nem zárta kulcsra a bejárati ajtót este, bármikor gondolhat egyet a gyerek ha felkel és kimegy, erkélyen kiesik stb... Néha elől hagy szerszámot, kést, üvegpoharat elérhető közelben, holott a fiúk hamarabb kelnek, mint mi-nagyon korán kelőek, a bajhoz meg elég egy pillanat is. Persze én is megcsinálhattam volna, meg is szoktam mindig, de hogy legyek nyugodt, hogy ha én egyszer nem csinálok meg valamit akkor azt ő sem képes és baj lehet? Napokon belül megyek szülni, komolyan elkezdtem aggódni, hogy 3-4 napig itthon lesz egyedül a gyerekekkel és bár, mint egy gyereknek, kiírtam mindent, mit hogy kell a gyerekekkel csinálni, szokások, rendszer, napi rutin, gyéb veszélyességi tényezők stb, de tiszta vicc, hogy egy 32 éves embernek ezt így szájba kell rágni és azon kell aggódnom nem lesz-e baj. Szerinte fölöslegesen hisztizek a terhességi hormonok miatt, mintha nem is érezné a súlyát. Imád engem és a gyerekeket is, jó férj és apa, sokat dolgozik, itthon tényleg kevésbé rutinos, de úgy gondolom egy felnőtt embernek az ilyeneket nem kéne külön szájbarágni és odafigyel.Én reagáltam túl?Ti mit tettetek volna?Mit tennétek?

Legjobb válasz: Nálunk is volt ilyen, majdnem ablakon kiesõs-kést elõlhagyós amikor totyogó van a lakásban. Ez nem terhességi hormon, én terhesség nélkül ezért robbantam. Én is azon borultam ki a legjobban, hogy egy felnõtt férfinak miért kell magyarázni azt, hogy a kenyérszeletelõt nem hagyjuk a kétéves keze mellett, az üvegpoharat a parkettán (én rúgtam fel, persze én voltam a hibás, mert nem láttam a ráhajló takarótól..)

Nálunk is volt ilyen, majdnem ablakon kiesõs-kést elõlhagyós amikor totyogó van a lakásban. Ez nem terhességi hormon, én terhesség nélkül ezért robbantam. Én is azon borultam ki a legjobban, hogy egy felnõtt férfinak miért kell magyarázni azt, hogy a kenyérszeletelõt nem hagyjuk a kétéves keze mellett, az üvegpoharat a parkettán (én rúgtam fel, persze én voltam a hibás, mert nem láttam a ráhajló takarótól..)
Igazad van. Jobb félni, mint megijedni. Nálunk ugyanez a helyzet, csak én nem vagyok terhes. 2, 5 éve hiába jártatom a számat :(
Ablakot te nyitottad ki? Ha igen akkor neked kellett volna figyelni, hogy mire bemegy arra be legyen csukva. Ettõl függetlenül igazad van.
Túlspilázod ezt egy kicsit. Évszázadok óta laknak emberek emeletes házban és még sem ugrálnak ki a gyerekek az ablakon. De van egy tuti tippem, amit amúgy is meg kéne lépned: SZÚNYOGHÁLÓ az ablakra! Legalább nem csípik szét a gyerekeket a szunyogok sem....
Komolyan háromévent szülsz és csodálod, hogy a férjed már nem vesz téged csak "kismamaszámba"? Az elmúlt 8 éved, meg a következõ 3 is arról szól, hogy gyerek, gyerek, gyerek... Nem irigylem a férjedet, láss már ki az Anyaság Szent Ködébõl és ne túrázz "mi lett volna ha" dolgok miatt.
Húha, 3 egész gyerek kiesett az ablakon idén? Elképesztõ.... Tudod hány halt meg idén azért, mert az anyja dohányzott a terhessége alatt? Kb. 1500. Csak errõl nem ír a Blikk... A gyerek meg nem hülye, már bocsánat. Ha egy nem átlátszó szúnyogháló van felszerelve akkor nem fog felmászni egy dobozra és megpróbálni azt kiverni a helyérõl (amúgy nekem a múltkor a mûanyag szúnyoghálót csak kerettel együtt sikerült kalapáccsal kiverni a helyérõl, pedig nem vagy egy vézna gyerek), mert õ nem tudja, hogy az ablak, csak azt látja, hogy nem átlátszó, tehát semmi érdekes nincs ott, ezért le se tojja.
Racsozzatok be az ablakokat...
èn nem èrtem mièrt kell az apukâkat idiótának nèzni.èn is megijedtem volna ha látom h nyitva az ablak de ami nekünk rutin az neki nem biztos hiszen ahogy irta is a kèrdezö :sokat dolgozik az apuka keveset van otthon meg kell beszèlni ha problèma van.ennyi
Elolvastam a 10-es hozzászólást. Valószínûnek tartom, hogy még nincs gyereke, csak egy kanapéhuszár aki okoskodik olyan dolgokról amirõl f.ingja sincs. Vagy ha van gyereke, egy komplett idióta. És az is aki vele ért egyet. :)
az nem rutin kérdése, hogy vki nyitott ablak mellett hagy e egy 3 éves gyereket... 16os és 10es: dõljetek már neki a szúnyoghálónak akkor ti, én nem fogom a gyerekem életét kockáztatni, hogy vagy megtartja vagy nem... istenem, és az ilyenek nevelnek gyerekeket. menjetek el a baleseti sebészetre, nekem van ott ismerõsöm és nézzetek körül kik ülnek ott a váróban. és nagy részük bizony apucira volt bízva.
A kérdező hozzászólása: Na ha elõre tudom, hogy ez ekkora vitát szül fel se teszem a kérdést.Nem ez volt a célom, csak érdekelt kívülálló véleménye is, hogy valóban én hisztiztem túl a dolgot vagy a férjem nem veszi észre a dolgokat. Az ugye, hogy eddig nem történt baj nem jelent semmit.Megboldogult édesanyám mondaná erre (is), hogy "egyszer lesz, ami sose volt".
Igen, jogos a felháborodásod! Én leüvöltöttem volna a fejét.
Szerintem azért van vita, mert páran, akik gyereket csak újságban láttak azt hiszik, hogy a gyerek csak úgy ül bambán ott marad ahová teszik, mint egy cserép virág. Érdekes lenne tudni, hogy melyik válaszolónak hány gyereke van... A kisgyerekes anyukák azért tudják, hogy a gyerekek roppant kreatívak tudnak lenni és sose tudod megjósolni, hogy a következõ pillanatban mi történik.
Nem olvastam végig, mert annyira kiakadtam a 10-es hozzászólón. 10-es! Neked ugye nincs gyereked? Gondolod, hogy ha szúnyogháló van az ablakon akkor a gyereket nem érdekli, de ha nincs, akkor igen... Ez ám a gondolatmenet. 1500 gyerek hal meg, mert az anya dohányzik. Ez hogy jött ide? A kérdezõt biztos vigasztalná, hogy hoppá, kiesett a gyerek az ablakon, de sebaj, mert a dohányzás miatt több hal meg... Most komolyan, te normálisnak tartod magad???
A kérdező hozzászólása: Nem tudjuk berácsozni, albérletben lakunk míg befejezõdik a házépítés. De igazából a kérdés a már megtörtént esetre irányult, hogy ki hogy élte volna ezt meg, kinek mi a véleménye.Komolyan mondom most ott tartok, hogy félek elmenni szülni arra a pár napra.Hihetetlen, hogy ezt megérem, de nem gondoltam volna, hogy nem tudom nyugodt szívvel pár napra a saját apjukkal hagyni a gyerekeket:(
10: Nem linkeltem be az összeset, csak az elsõ hármat... Balesetek meg vannak, de amit lehet, azt jobb elkerülni. Az, hogy pofára esik a gyerek nem tragédia, de ha késsel megszúrja a szemét, kizuhan az ablakon, az már felelõtlenség. Amúgy neked hány gyereked van és hány évesek?
Nagyon felelõtlen a férjed. Nincs benne felelõsségérzet, az én szótáramban a jó apa nem itt kezdõdik...eleve nem adom meg a lehetõséget, hogy a gyerekem miattam sebesüljön/haljon meg, nemhogy még a másikat hibáztatom mert félti...megáll az eszem. A gyerek meg nem azért esik ki, mert hülye hanem azért mert gyerek. Feláll kinéz, elveszíti az egyensúlyát és annyi. Puszta kíváncsiságból. Kiszámíthatatlan a gyerek tevékenysége, nem lehet biztosra mondani hogy nem lesz baj, mert idáig még nem történt meg. A szülõnek kell odafigyelni, nem a szerencsére bízni a testi épségét. Ha történik valami, titeket vesznek elõ tudatos gondatlanság miatt.
A kérdező hozzászólása: Hát itt kispesten elkerülnek minket a szúnyogok, de lehet igazad van, nem ártana.Viszont sokat nem fog szeritem ha egy 3 éves gyerek nekitámaszkodik. Nem azért nem esnek ki gyerekek mert ez "törvényszerû" szerintem, hanem mert elõvigyázatosak az emberek. :) Sajnos elõfordul így is baleset. Nem tudom mennyit fogna egy szúnyogháló ilyen esetben, de a tippet köszönöm:)
A kérdező hozzászólása: Én nyitottam ki és mindig fürdés után csukom be mielõtt lefektetem õket. Igen, valóban hamarabb lettem rosszul és ledõltem, de hát meg nem álmodtam volna, hogy erre nem figyel és ha én nem csukom be akkor az úgy rendben is van (pont az ajtóval szemben van, kizárt, hogy ne lássa, hogy tárva-nyitva, ha belép). Az is igaz, hogy ha én nyitom ki nekem kéne becsukni.De ha valamiért én felejtem el akkor egy másik embertõl ez nem várható el, hogy észrevegye? Nem is igazán ez dühített fel (persze megijesztett), hanem, hogy láttam az arcán az értetlenséget, hogy "na és nyitva maradt?akkor most mi van, mi olyan katasztrófa?" egyszerûen, hogy nem érezte a súlyát.
A kérdező hozzászólása: Az, hogy 3 évente szültem egy gyereket nem értem miért téma, ugyanúgy dolgoztam mellettük is és nem akartunk nagy korkülönbséget, ami közös döntés volt. Miért ne látnék túl az anyaságon?Mert aggódok értük és fontos a biztonságuk?Mert nem vagyok felelõtlen és ezt elvárnám IDÕNKÉNT egy másik felnõtt embertõl is, aki ugyanúgy a szülõje a gyereknek, mint én? Kicsit fura gondolat, de te tudod...
Teljesen igazad van. Õ is ott él, nyilván tudja, hogy a fiatok mostanában ilyen "felmászós" lett, gondolom beszéltetek is már errõl. Veszekedni ugyan nem kell, de megbeszélni mindenképp. És azt is hogy ez téged mennyire megijesztett. Vannak ilyen szülõk akik egyszerûen nem gondolják, hogy a tragédiák velük is megtörténhetnek. Szerintem a férjed is ilyen. A nagy gyerekkel is beszélhetsz, hogy õ mint okos, nagy bátyó, segítsen vigyázni a kisebbekre úgy, hogy szól ha elõl marad valami veszélyes tárgy, vagy nyitva marad ajtó, ablak. Szerintem büszkén fog körbe pásztázni és szólni.:)
szerintem beszèld meg ezeket a dolgokat szèpen a fèrjeddsl hogy mikre figyeljen oda nagyon.ne bántsd, ha korházba mèsz, tudod, hogy minden rásza kad.nem rosszindulatból mondom ezeket.
Már bocsánat, de EGY: ittvan egy csomó többgyerekes anyuka és nem tökegyértelmû, hogy itt ebben a fõ különbség a két nem között az anyai ösztön megléte illetve nem léte? Ez azért elég meredek, hogy ezt nem tudjátok, hogy azért reagálnak így a Férjeitek.... KETTÕ: pedig a szúnyoghálós ötletbe is belekötöttek, pedig szintén egyértelmûen ez a megoldás. Ilyenekbõl problémát csinálni!:)
10es, te nem vagy normális, az biztos... olvasod is, amiket írsz??? kérdezõ, teljesen igazad van. A férfiak nagy része egy komplett idióta és ha rájuk lenne bízva egy gyerek napi 24ben, az tuti megnõne a gyerekhalálozás a világon. Én már tudom ezt(4 gyerekem van), ezért inkább magam csinálok meg minden ilyen dolgot vagy ha õ (mert most pl. kórházban leszel napokig), akkor én bizony rákérdezek, ha kell, akkor percenként, hogy becsukta, elzárta, kinyitotta stb.-e. És az sem érdekel, ha emiatt lilul a feje a pipától. gyerekbalesetek 99%-a nemtörõdömség miatt következik be. Nekem többet ér a gyerekem épsége, mint az, hogy apának ne liluljon a feje:)
Elõzõ: 1: Ez felelõsségtudat kérdése is, ismerek olyan játszótéri anyukákat, akiknek nem tudom eddig hogyan maradt életben a gyereke és olyan apukákat, akiknek külön nem kellett elmagyarázni, hogy éles, hegyes kést nem hagyunk elõl. Ez nem ösztön kérdése, ehhez gondolkodni kell. 2: Nekünk volt szúnyogháló az ablakon, tudod hogy van az rögzítve? Szerintem pont hamis biztonságérzetet ad, hogy megfogja a gyereket és biztonságban van, meg a gyerek is felteheti rá a pracliját és nekidõl. Én a miénket úgy tettem tönkre, hogy ablakot mostam és könyökkel véletlenül kinyomtam. Egy része beszakadt, egy darabon meg elvált az ablaktól, ahogy rögzítve volt. A Szúnyogháló a szúnyogok ellen van, nem leforrasztott biztonsági rács, nem kell 8-15 kilónak ellenállnia.
Jézusom 14-es inkább Te olvasd vissza amiket írsz.Próbáld meg kicsit kívülrõl nézni.Meg az sem szép, hogy így beleülteted az ideget az épp szülni készülõ anyukába.10-esben amit írt, tökéletesen igaza volt.13 voltam.
Én olyannak szültem, akiben megbízok és akire nyugodtan rábízhatom a saját gyerekét.Olykor mindenki hibázhat, te is, mert elfelejtetted magad után becsukni az ablakot, de a férjed 3 gyerek után sem lett apuka, csak egy férfi, aki hazajár és eltartja a családját.Sajnállak.

Igaz, hogy a terhesség alatt nem lehet enni babérlevéllel készült ételt?

Legjobb válasz: szerintem ez nem igaz, camemberten és félig átsült ételen kívül mindent lehet. csak mértékkel. gondolj bele mennyi mindenbe van babérlevél és max. 1-2 csak az íze kedvéért.

szerintem ez nem igaz, camemberten és félig átsült ételen kívül mindent lehet. csak mértékkel. gondolj bele mennyi mindenbe van babérlevél és max. 1-2 csak az íze kedvéért.
Már miért ne lehetne.?? Nyers húst, nyers toja´st, és penészes sajtokat nem lehet. Azokon kívül bármit, alaposan megmosva, és megfözve.

Igaz hogy a terhesség alatt is megjöhet a menzesz? Mik még a terhesség jelei?

Mert azt tudom h nem jön meg a menzesz .. de most hallottam h azis lehet h megjön közbe .. és most nem tudom hogy mi a jele neki még .. gondolok itt ilyenre mint pl a hányinger vagy ilyesmi...

Legjobb válasz: szia! én is elsö 3 hónapban menstruáltam,igy nem gondoltam h terhes lehetek,mert megjött rendesen. utana közölték velem h 3 honapos a baba.

szia! én is elsö 3 hónapban menstruáltam, igy nem gondoltam h terhes lehetek, mert megjött rendesen. utana közölték velem h 3 honapos a baba.
Nagyon ritka de elõfordulhat hogy az elsõ néhány hónapban még zavartalanul megjön a havid... Egyéb jelek: hányinger, fáradékonyság, érzékenyebb mell és has, jobban érzed a szagokat (pl olyan is lehet hogy valamilyen étel szagát megérzed amit korábban szerettél, de most meg undorodsz tõle...) szóval ilyenek... de amúgy ez is emberfüggõ mint sok már általában...
A kérdező hozzászólása: Anya azt mondta, hogy az is lehetséges h semmilyen jele nincs .. és én már nem tudom .. és ha meg jön a menzeszem akkor is csak mondjuk 3 hónapig? az elején? bocsi h ennyit kérdezek .. de nem értem =/
A terhesség jelei: http://www.szexualitas.hu/page.php?p=3&id=96 Anyudnak is igaza van, mert ott van pl. Szorcsik H. Viki, a színésznõ a sorozatból. Neki sem voltak tünetei, jelei, csak mikor a 2.hónapban volt. Vegyél tesztet és menj orvoshoz, hogy biztos terhes-vagy-e. Anyukám is, mikor velem volt terhes, megállapították, megjött neki, én meg megszülettem :) ezért volt az, hogy dec.19-re írták ki, én jan.27-én születtem :)
Az Anyósöm is azt mesélte, hogy neki is 3 hónapig rendesen megjött mire megtudta, hogy terhes már 4 hónapos volt és az a poén, hogy nõgyógyász mellett volt asszisztens. Nap, mint nap kismamikkal volt dolga, szóval van ilyen... Nekem pl.: csak az volt az egyetlen tünetem , hogy nem jött meg, de ha enyhén vérezgettem volna én sem gondoltam volna, hogy terhes lehetek, mert nem minden hónapban egyforma erõsségû a vérzésem.

Igaz, hogy a terhesség nem jár görcsökkel a mensi környékén illetve akkor amikor el marad?

Legjobb válasz: nem mindig igaz, pont olyan görcsök lehetnek,mintha meg akarna jönni.

nem mindig igaz, pont olyan görcsök lehetnek, mintha meg akarna jönni.
Nálam nem volt igaz és a dokim szerint is normális a m.görcs akár a terhesség végéig. Nálam az elsõ hónapot kísérte végig, de ismerek olyat, akinek végig volt. 14hetes kismama

Igaz, hogy a terhesség alatt nem szabad a talpat maszírozni? Ha igen, miért?

Legjobb válasz: Szerintem ez nem igaz.Még jól is eshet egy kis talpmasszázs!

Szerintem ez nem igaz.Még jól is eshet egy kis talpmasszázs!
Nem tudom az okát, talán azt tudnám elképzelni, hogy a talpon ugye megvannak a testünk, szerveink pontjai, és kihathatnak rájuk a masszírozás áûltal nem kedvezõ dolgok is, de amúgy ez csak feltevés, nem hallottam róla.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. Akkor megnyugodtam mert szinte nekem minden este megmaszírozza a párom és nagyon jól esik. Már 38 hetes vagyok és pár napja hallottam és kicsit megijedtem, hogy árthattam vele.
Nekem mindig jól esik, ha a párom megmaszírozza a talpam.
Szia, Elvileg a sarok környékén és a deréknál a két besüllyedés és a farok csont közötti résznél beindítható a szülés a masszázzsal.Neked mondjuk kétlem, hogy a 38. héten ez problémát okozhatna:o)
én pont akartam már maszíroztatni, mikor terhes lettem és anyu masszõrje azt mondta terheseket nem lehet masszírozni.hogy miért?azt nemtudom :S
Csak arra nagyon figyeljetek oda, hogy a sarkad környékén ne nagyon masszírozzátok, mert ott van a reflexzónája a "nõi dolgoknak".

Tényleg igaz, hogy a terhességi cukrosnál szigorúbban veszik a határértékeket, mint nem terhesen? Milyenek a normál értékek?

Étkezés el?tt és után mennyivel mérjek magamnak itthon, és utána mennyi a normál határ? Terhesen és nem terhesen is érdekelne. Köszönöm.

Legjobb válasz: szia! ha elmész terheléses cukorra,ott 2 óra után max 7.8 lehet,utána már cukornak számít. diétával kell a cukorszintet tartani,ha nem sikerül akkor jön az inzulin. étkezés elõtt közvetlen,és étkezés után 1 órával mérj,és itt a max. 7 lehet. de az a legjobb ha 5-6 közt van akkor. ez a terhesség alatti amit leírtam.

szia! ha elmész terheléses cukorra, ott 2 óra után max 7.8 lehet, utána már cukornak számít. diétával kell a cukorszintet tartani, ha nem sikerül akkor jön az inzulin. étkezés elõtt közvetlen, és étkezés után 1 órával mérj, és itt a max. 7 lehet. de az a legjobb ha 5-6 közt van akkor. ez a terhesség alatti amit leírtam.
Terhesen és nem terhesen is 6 alatt kellene lenni, csak ha nem vagy terhes akkor csak téged rombol a magas vércukor, ha pedig terhes vagy, akkor a babára is veszélyes. Mérni étkezés elõtt közvetlenül és étkezés után 1 órával érdemes mérni. Ha gond van, akkor általában a reggeli utáni érték szokott a legrosszabb lenni.
A kérdező hozzászólása: Biztosan nem jól tudod, nem 6 a határérték. Én GDM-es voltam, és ahogy az elsõ írta, max. 7 mmol egy órával étkezés után. A terhelésesnél pedig 7, 8 mmol a határ. Tudom mert nekem az volt. Amire kíváncsi lennék, hogy nem terhesen mennyi a határérték, mert nekem azt mondták, hogy a terheseknél sokkal szigorúbban veszik, tehát gondolom, hogy a 7 mmol étkezés után 1 órával nem 7, hanem több. Vagy nem jól gondolom. A neten különbözõ értékek vannak, nem tudok kiigazodni.
2-es vagyok. Én meg 1-es típusú cukorbeteg vagyok. Napi négyszer inzulinozom magam elég régóta és végigcsináltam így egy terhességet is. A helyzet az, hogy ha valaki teljesen egészséges, akkor nem terhesen bármit eszik nem megy 6 fölé a cukra. A terhesség alatt növekszik az inzulinigény, ami természetes. Nagyon sok kismamának ekkor sem megy 6 fölé a cukra, még a terheléses sem. Ha valaki kicsit érzékenyebb, akkor extrém terhelésre (mert 75gr szénhidrát az elég durva) kicsit magasabb lesz egészséges terhességben is, ezért kicsit magasabb a határ (van ahol 7-nél, van, ahol 7, 8-nál kezdenek diétáztatni, orvosa válogatja). Nekem terhesen 5, 3 körül kelett tartanom az étkezés elõttit és 6, 5 körül az étkezés utánit. Nem terhesen kicsit engedékenyebb a doktornõm, de csak nagyon kicsit.
A kérdező hozzászólása: Ezt találtam: A vércukor normál értéke Fontos tudnivaló, hogy a vércukor normál értéke éhgyomri állapotban 4, 0 - 5, 0 mmol/l körüli, de mindenképpen 6, 0 mmol/l alatti. Ez azt jelenti, hogy "vércukra" mindenkinek van. Étkezések után a vércukorszint átmenetileg megemelkedik, de egészséges egyénben két órával az étkezés után 7, 8 mmol/l alatt kell, hogy maradjon. Cukorbetegségrõl akkor beszélünk, ha az éhgyomri vércukor értéke 7, 0 mmol/l, vagy e feletti, az étkezések utáni két órás érték pedig 11, 1 mmol/l, vagy ennél magasabb. Valószínû, hogy az utolsó válaszoló a 6 mmolt éhomi értéknek akartad írni, ugye?
Elõzõ vagyok. Igen teljesen igazad van abban, amit írtál. Most én is megnéztem a szakkönyveimet, mert van egy pár. Ezek a korrekt adatok. Szerintem ettõl függetlenül azért, ha valakinek az étkezés utáni cukra pl. 7, 6 attól függetlenül, hogy a határon belül van az már jelez valamit. Az tuti, hogy a férjemnek 2 liter kóla után is 5, 4.
Még azt hozzátenném, hogy a gyakorlatban nekem a doktornõm soha, de terhesen meg végképp nem engedte, hogy az étkezés utánim 7, 8-ig menjen. Ráadásul nem is két órával étkezés után kell mérnem, hanem 1, esetleg másfél óra után. Én azt tapasztaltam, hogy ha két óra után még 7, 8 akkor 1 óra után kb. 9-10 is volt. De én valóban cukorbeteg vagyok. A terhességi cukrosok azért nem szoktak ilyen érzékenyek lenni.
1-es vagyok mivel még csak 5 hete szültél így belefér ez a cukoreredmény, de sztem próbáld kibírni ilyen bûnözések nélkül, legalább még 2 hetet.aztán kezdheted light-osan :) meg azt ugye tudod h a terhességi cukor az már jelentheti azt is h késõbb cukros leszel?! ha tartod a diétát néha bûnözéssel, akkor hosszútávon sem lesz gondod!
A kérdező hozzászólása: Sajnos tudom, hogy van esélyem rá, ezért is figyelek oda olyan dolgokra, amik eddig nem érdekeltek. Most már tudatosan vásárolok és eszek, etetem a családot. Viszont olyan rossz lenne, ha pl. a saját szülinapomon nem ehetnék a tortámból, vagy reggelre nem ihatnék tejszínhabos kakaót (light és cukormentes tejszín és kakaópor természetesen). Eddig a tejtermékeket reggelre nem ehettem, mert a tejcukor megdobja a vércukrot. Pontosan most kezdem el az 5-ik hetet. Azért ijedtem meg, mert itt olvastam sok anyukától, hogy szülés után, (mivel távozott a méhlepény, ami okozta a cukorintoleranciát), egybõl ettek-ittak mindent, és egybõl visszaállt a cukruk. Nekem a kórházban diatetikus mondta, hogy feltétlenül fontos a fokozatosság, ezért a 6 hét. Köszönöm, hogy idõt szakítottatok rám. Jó egészséget!

Tényleg igaz, hogy a terhesség utolsó hónapjában már nem jellemző a súlygyarapodás?

Legjobb válasz: Nagyon szépen hangzik, de nem mindenkinél igaz,nálam,pl. 12 hétig semmi aztán nagyon lassan és a végére szépen beindultak a kilók.Talán annak jön fel kevesebb a végére,akinek az elején több.Egyéni ez a dolog.

Nagyon szépen hangzik, de nem mindenkinél igaz, nálam, pl. 12 hétig semmi aztán nagyon lassan és a végére szépen beindultak a kilók.Talán annak jön fel kevesebb a végére, akinek az elején több.Egyéni ez a dolog.
Szia.Szerintem is változó én a 35.dik hétig 8kg-ot híztam, múlt héten voltam védõnõnél 2hét alatt 2kg :) Most 10kg-nál tartok... Minden jót 38hetes kismama
Többnyire leginkább akkor hízik a kismama, hisz a kicsi olyankor már csak zsírt szed magára. Képes heti fél kg-ot is felszedni így.
Szia. Én 34 hetes vagyok. Az elején sokat híztam, most viszont már egy hónapja semmit. Remélem ez így marad, mert elég sokat szedtem már fel. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Oké, akkor még van esélyem, mert én így a harmadik trimeszterben szinte teljesen leálltam a hízással, inkább az elsõben szedtem fel sokat...

Igaz, hogy a terhesség alatt hallott zene megszületése után is megnyugtatja a kisbabákat?

Azt hallottam, hogy ha terhesség alatt zenélünk a babának, akkor miután megszületett, a zene le tudja nyugtatni. Én 25 hetes vagyok, kb. 18. hétt?l minden este zenélünk a kislányunknak egy felhúzható méhecskével. Szerintetek meg fogja majd nyugtatni? Kíváncsi vagyok, kinek mi a véleménye. :)

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy mûködik-e, de tetszik az ötlet, lehet, hogy én is kipróbálom! :-)

Azt nem tudom, hogy mûködik-e, de tetszik az ötlet, lehet, hogy én is kipróbálom! :-)
igeeeeeen:) ez valoban jo.en példàul kerestem egy cd-t amin meditäcios szämok vannak furulyäval meg mit toom en mivel, es csomoszor azt hallgattam, beraktam a cd-t es szolt.aztän amikor megszületett a kisfiam(most 4 honapos) eszrevettem hogy mikor hallgatta, ugy figyelt a zenere...!es ezt akkor ered a legeredmenyesebben ha mär kb a korhäzban is hallgatod kis magnoban meg otthon is nem baj ha nagyon pici hidd el nagyon emlekezni fog rä!föleg ha kb ugy csinälod, hogy este lefekves elött bekapcsolod vagy akkor amikor szopizik.en mostanäig hallgattatom a kisfiammal napi szinten a cd-t amit megszokott a pocimban, akär ha a jätszoszönyegen van vagy epp fürdes utän, kajcsi közben.hidd el erdemes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én is nagyon aranyos ötletnek tartottam. 2 hét múlva elvisszük a 4D-re is a méhecskét, megnézzük mit csinál a picilány! :)
jah szerintem igaz ha nem blekkmetált adsz neki:)
A kérdező hozzászólása: Még véletlenül se...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!