Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy a terhes (146 db)

Az tényleg igaz, hogy a terhes vitaminok sokkal többet érnek, mint ezek a szépségvitaminok?

Hallottam, hogy állítólag sokkal jobbak a hajra, bőrre, mint ezek az ismert Biovanne meg Revalid kapszulák. Igaz ez? Nem lesz baj, ha valaki ilyet szed anélkül, hogy terhes lenne? (a kérdés elméleti, én nem akarok ilyet szedni).

Legjobb válasz: Én csak laikusként tudok hozzászólni; szerintem nem véletlenül hívják terhes vitaminnak. Nyilván olyan összetevõket tartalmaz, ami a terhesség állapotában, illetve a magzati fejlõdésben segít. Na már most, ha valaki nem terhes, miért szedne ilyesmit? Logikátlan.

Én csak laikusként tudok hozzászólni; szerintem nem véletlenül hívják terhes vitaminnak. Nyilván olyan összetevõket tartalmaz, ami a terhesség állapotában, illetve a magzati fejlõdésben segít. Na már most, ha valaki nem terhes, miért szedne ilyesmit? Logikátlan.
A kérdező hozzászólása: Nem logikátlan. Éppen azért mert tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Sokkal nagyobb mennyiségben, mint ezek a sima szépségvitaminok. Ezért kérdezem. Logikátlannak nem logikátlan egyáltalán, sõt kifejezetten logikus. Éppen ezért kérdezem.
Én szedtem úgy, hogy nem voltam terhes mert a terhességem után megmaradt sok és tényleg jó volt. Viszont a revalidtól három hét után vesekövem lett, hát azt nem kívánom senkinek.
köszi a lepontozást, akkor is így gondolom. direkt oda is írtam, hogy laikus vagyok. de akkor szedjél terhes vitamint, nekem nem fáj, maximum olyan dolgok is kerülnek a szervezetedbe, amire nincs szükséged.
A kérdező hozzászólása: egyrészt nem pontoztalak le, másrészt oda van írva, hogy nem akarok ilyet szedni, csak kíváncsiságból kérdem. Tán végig kéne olvasni a kérdést és értelmezni is, mielõtt lehordasz...
Ha revalidot akarsz, de olcsón, akkor ajánlom neked a dm-es vitaminokat! Van valami ilyesmi, hogy haar komplex, ugyanaz van benne, mint a revalidban. És csak 900 ft.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de leírom harmadszor is : NEM AKAROK SZEDNI SE REVALIDOT SEM TERHES VITAMINT. A kérdés ELMÉLETI , kíváncsi vagyok, hogy van e valóságalapja. Aki viszont tudott a kérdésre válaszolni (kettes válaszoló) annak köszönöm szépen, ment a zöld :)

Igaz hogy a terhes nők ha sírnak és idegeskednek akkor nagyobb az esélye hogy a kisbaba nem lesz egészséges?

Legjobb válasz: Szerintem nem. Én rengeteget sírtam egy iõben, és egészséges babám van :)

Szerintem nem. Én rengeteget sírtam egy iõben, és egészséges babám van :)
Totális hülyeség...
Na én erre alaposan rá tudok cáfolni. Munkámból adódóan (banki ügyintézõ) sokat sírtam, és idegeskedtem is terhességem alatt, és mégis makk egészséges a kisfiam
szerintem nem igaz! ismerõsömnek terhessége alatt halt meg az apukája - ami ugye egy nagyon szomorú, lelkileg megterhelõ dolog - és mégis makk egészséges fia született, aki azóta már 8 éves nagyfiú, semmi baja az ég világon. na meg van sok kismama, aki terhesen érzékenyebb, hamarabb syr, jobban szivére veszi a dolgokat, nemhiszem, hogy mindnek beteg gyereke születne.
Nagyon nyûgös, síros ideges kisbaba lesz.
Barátnõmnek 20.héten azt mondták, nem egészséges a kisfia, lehet meg kell szülni.2 hétig éjjel-nappal sírt.Utána 30 hetes volt, mikor a nagymamája meghalt.5 hétig zokogott utána.Mégis makk egészséges, gyönyörû babája van. 38hkm

Igaz, hogy a terhes nőnek (4hó+) nem kell bekötnie magát a biztonsági övvel az autóban?

Hétvégén megállított minket a rendőr, igazoltatott. Én hátul ültem a 3éves lányom mellett, anyukám anyósülésben, férjem vezetett, és természetesen mindenki be volt kötve. Közben úgy alakult az igazoltatás alatt, hogy kiszálltam az autóból, hogy a férjem papírjait előkotorjam az utazótáskából ami a csomagtartóban volt(vidéken voltunk több napos szülőlátogatáson). Aztán visszaültem, és vissza akartam csatolni az övet magamon, erre a rendőr bekopogott az ablakon, és mondta nekem, hogy nem kell bekötnöm magam. Azt mondta 4 hónapos kortól a kismamáknak nem kell bekötniük magukat, nem büntethetők, ha nincsenek bekötve. Csak azt nem tudom, hogy ez az első ülésekre is vonatkozik, tehát ha elől utazom vagy én vezetek, vagy csak a hátsó ülésre? Mert ugye nem büntethető a 4 hónapot betöltött kismama, mert a hirtelen övrándulástól sérülhet a magzat. De ennyi erővel elől is megrándulhat az öv. Tudja valaki, hogy az első ülésekre vonatkozik-e ez a felmentés vagy sem? Ja, egyébként én már 36 hetes vagyok, jó nagy pocim van. Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Hülyeséget beszélt a rendõr. Megbüntet mint a huzat, ha nem vagy bekötve. Annyit lehet tenni, hogy ha mar nagy a hasad, akkor vagy alá kell húzni a pantot, vagy venni kell övvezetot.

Hülyeséget beszélt a rendõr. Megbüntet mint a huzat, ha nem vagy bekötve. Annyit lehet tenni, hogy ha mar nagy a hasad, akkor vagy alá kell húzni a pantot, vagy venni kell övvezetot.
Hát, engem pont nem érdekelne, hogy ilyen esetben a kresz mit enged meg, ugyanis minden körülmények között bekötöm magam, terhesen meg fõleg. Elöl is, meg hátul is. Van övterelõ.
Hát nem tudom, de nekem mondjuk az volt az elsõ dolgom, hogy vegyek egy övterelõt, ami elvezeti a biztonsági övet a pocak alatt. Így a baba és a mama is biztonságban van. Nem a büntetés miatt csatolom be az övet, hanem hogy megfogjon vészfékezésnél, ne adj isten egy balesetben. Ha létezne, engem nem nyugtatna meg egy ilyen felmentés...de szerintem hülyeség, minden ésszerûséget nélkülöz...
Igen meghúzódhat a hasad alatt az öv és megnyomhatja a babát...vagy kirepülsz a szélvédõn és ott maradtok mind ketten.Elmés egy zsaru lehetett szegény.Arra van az övterelõ, hogy ne sérüljön a pocak.
vagy félreértettél valamit, vagy õ beszélt badarságokat. esetleg arra gondolhatott, hátul nem kötelezõ? szerintem nagyon balesetveszélyes lenne nem bekötni magunkat, hiszen alapvetõen az emberi élet védelme az öv célja, nem az, hogy ne sérüljön a magzat, erre tökéletes amúgy az övterelõ, nekem is van, és még kényelmes is :)
hát errõl ennyit hogy én inkább övterelõt vettem hogy ha ütközünk ne szorítsa meg a pocakom, viszont én se repüljek ki a kocsiból, hiába nem húz meg az öv ha közbe meghalok mert kirepültem....
Nem tudom, de az biztos, hogy a biztonsági öv alapvetõen a biztonságot szolgálja, és csak elenyészõ azoknak az eseteknek a száma, amikor a bekötött biztonsági öv bajt okoz, ahhoz képest, hogy hány esetben megmenti az életet. (Legyen szó kismamáról vagy akárkirõl). Ezért találták ki az övterelõt, hogy terhesen is lehessen bekötve lenni rizikó nélkül. Én övterelõt használtam terhesen, Neked is ezt ajánlom. Ha már nem akarsz beruházni erre a pár hétre, akkor csináld úgy, hogy a has alatti övrészen átdugod az egyik lábad, így a combod felett halad át az a rész, és fékezésnél sem éri nyomás a hasad, viszont a felsõtestedet ugyanúgy védi az öv. Balesetmentes utazást Nektek!
Én úgy tudom elõl be kell kötni.Sõt lehet kapni direkt kismamáknak való övet.
Én mindig bekötöttem magam, szerintem veszélyesem õv nélkül utazni mint azzal.
Miért ne venne valaki akár a 36. héten??? A 37 héten pl. védett már a baba vagy miii? Sosem késõ beruházni erre!!!!
Nyilván 36 hetesen nem fog övterelõt venni... Egyébként tényleg nem igaz, hogy nem kell bekötni magad, de az igaz, hogy baromi veszélyes.
Felelõtlenség ha nem kötöd be magad! Létezik kismama övterelõ, azt kell használni. 5000 ft-ot igazán megér!
Keresztben akart lenni
Akár hol ülsz BE kell kötnöd magad csak tedd a hasad alá az alsó övrész, hogy ne nyomja kereszteb a hasad. Bár ha van sok pénzed büntit fizetni ne kösd be magad. Rendõr feleség.
Hát engem meglep, hogy anyukaként és kismamaként téged az érdekel, hogy felmentés vajon vonatkozik-e elsõ üléses utazásra is... Meglepõ, hogy szeretnél élni vele, mert az, hogy megnyomja az öv a pocakot és benne a babát az egy dolog, de mit gondolsz mekkora ütés éri a pocakodat egy ütközésnél, ha leesel az ülésrõl...nem kell ahhoz gyorsan menni, és lehet vétlennek lenni... Rosszabb esetrõl meg ne is beszéljünk, mint pl. kirepülés... Nem vagyunk egyformák :(
A kérdező hozzászólása: Gondolod, hogy hülyeséget beszélt volna? Pedig éppen õ szólt rám, hogy ne kössem be magam, mikor húztam magamra felé az övet, hogy becsatoljam. Hát erre nagyon kíváncsi vagyok mostmár, hogy mi az igazság, ki mit tapasztalt.
KRESZ 48. §-ának 5. pontja a) a hátramenetben közlekedõ gépkocsi vezetõjének; b) a taxi gépkocsi vezetõjének, ha taxi üzemmódban utast szállít; c) a mentõ gépkocsi betegellátó terében utazóknak, ha a becsatolás a beteg állapotának romlását okozhatja, a betegellátást akadályozza; d) a lakott területen menetrend szerinti személyszállítást végzõ autóbuszban; e) a lakott területen kívül menetrend szerinti személyszállítás végzõ autóbuszban, ha álló utasokat is szállíthat; f) az autóbuszban szállított 3. életévét még be nem töltött gyermeknek; g) annak, aki külön jogszabályban meghatározott orvos által kiállított igazolással rendelkezik.
Engem nem olyan régen állított meg rendõr igazoltatni. És még õ jegyezte meg, hogy nagyon jó, hogy használok övterelõt, mert sok kismama azt hiszi, hogy a pocak miatt nem kell kötni az övet. Szóval pont az ellenkezõjét mondta. De én is úgy tudtam, hogy kötni kell és kötelezõ. Egyébként meg akkor is kötném magam, hogyha nem lenne kötelezõ, mert ugyan sérülhet a baba, ha ránt az öv, de ha ne adj' isten, kirepülünk a kocsiból, gyakorlatilag garantált, hogy a pici nem éli túl. Az övterelõvel viszont ez az aggály is orvosolva.

Igaz, hogy a terhes vitaminoktól születnek a nagy súlyú babák? (Elevit, Gravida)

Legjobb válasz: Én úgy hallottam hogy felfujják a babákat( két barátnõm aki végig szedte az egyik 4kiló 20dekás babát szült a másik pedig 4kiló 8dekásat) nekem azt mondták, hogy az elsõ 3-rom hónapban fontos szedni utánna annyira nincs rá szükség ha csak az orvos valami miatt nem ajánlja fõleg ilyenkor nyáron mikor sok a friss gyümölcs meg zöldség! Boldog babavárást 39 hetes kiamama

Én úgy hallottam hogy felfujják a babákat( két barátnõm aki végig szedte az egyik 4kiló 20dekás babát szült a másik pedig 4kiló 8dekásat) nekem azt mondták, hogy az elsõ 3-rom hónapban fontos szedni utánna annyira nincs rá szükség ha csak az orvos valami miatt nem ajánlja fõleg ilyenkor nyáron mikor sok a friss gyümölcs meg zöldség! Boldog babavárást 39 hetes kiamama
én 8 hete szültem végig szedtem a vitamint és a babám 2890 gr-os lett, oriási tévedésbe vannak az emberek akik azt hiszik hogy ettöl lesz nagy és felfujt egy gyerek.
Én 1986-ban születtem 3650 grammal, akkor még nem voltak terhesvitaminok.. úgyhogy szerintem nem attól születnek nagy babák. Az unokahugom pedig tavaly született 3450 grammal és az anyukája végig szedte az elevitet mégse lett óriási. Ismerõsöm pedig áprilisba szült egy 2350grammos babát 40.hétre, szintén végig szedte az elevitet. Szerintem semmi köze a terhesvitaminokhoz semmihez. Vagy legalábbis egyénenként változó a "mellékhatása".
A terhes vitaminoknak ehhez semmi köze nincsen, én is szinte végig szedtem és teljesen átlagos súllyal (3380g)született a babám.
Szia! Két hónapja szültem meg a lányomat, 56 cm és 3400 g! Elõtte én már fél évvel elkezdtem szedni a Gravidát és végig szedtem a terhesség utolsó napjáig! Én 13 kilót híztam a terhességem alatt végig dolgoztam, mint eladó! Most kb. 3 kiló van rajtam még! Átlagos babám született! A babák súlya függ milyenek a szülõk testalkata, hogy az anya mennyit eszik, mozog, a terhessége alatt! Két hónapos lányka anyukája
szia nekem már van két kislányom és mind a ketõvel végig szedtem a vitamint az elsõnél az elevitet a másodiknála gravidát. az elsõ kicsilányunk 3820g volt a második pedig 3840g szerintem nem igaz az egéyzbõl semmi szedd csak nyugodtan
A lányommal elevitet szedtem. Mindennap egy szemet. Az egész terhesség alatt összesen nyolc kilót híztam, a lányom 2800 grammal született, a kiírt napra. Hallottam rém történeteket én is, hogy a mama hízik, a baba nagy lett. Szerintem ez alkati kérdés. Most semmit nem tudok szedni, mer rosszul vagyok bármilyen vitamintól. A baba szépen fejlõdik. 20 hetes mami
Igen lehet terhes, mivel a spermiumok nem azonnal pusztulnak el, kell nekik jó pár óra, úgyhogy jobb lesz jobban vigyáznod!
Felelõtlen voltál. Gondold át mit csinálsz mert ez nem játék. Igen lehet terhes.
pont valamelyik nap volt egy kérdés, hogy a csajszi még szûz csak ujjazta a pasija, de cuccok kézzel. késik neki...elõször lehurrogták, de irta, hogy pozitivat tesztelt!!! szüzen!!!!
12.27-es. ez melyik kérdés volt???
igen leheet. :) irány 72 óráás. énis kiváncsi lennék melyik kérdéés.
A kérdező hozzászólása: most hogy láttam hogy írta az egyik kérdezõ az én barátnõm is szûzm ég, így is lehetséges? úgy látszik valakivel egy cipõben járunk..

Igaz, hogy a zaharin nem jo a terhes noknek?

Legjobb válasz: igen, igaz!

igen, igaz!

Aki kislánnyal volt terhes, hanyadik hétre szülte? Mert úgy hallottam a fiúk a "lustábbak", igaz, hogy a lányok hamarabb jönnek?

Legjobb válasz: Nem igaz, mint egyetlen ilyen általánositás sem. Az elsö lányom a kiirás napján született, a második majd egy héttel késöbb, a fiam meg 10 nappal korábban, mindegyik teljesen problémamentes terhesség volt.

Nem igaz, mint egyetlen ilyen általánositás sem. Az elsö lányom a kiirás napján született, a második majd egy héttel késöbb, a fiam meg 10 nappal korábban, mindegyik teljesen problémamentes terhesség volt.
Szia!!Elsõ kislányom 13 nappal késõbb(41 hét 6 napra)született, indították, de õ nem akart elõbújni-császár lett belõle.Most 35 hetes vagyok, és nagyon remélem, nem fogom ismét túlhordani:-) További problémamentes , boldog babavárást, és könnyû szülést Neked!!!!
Pontosan a betöltött 41. héten született a lányom. Unokanõvérem elsõ fia 39. héten született.A második pedig 38.hétre. A barátnõm elsõ fia 40+3-ra szülte.Második fiát pedig 42.hétre sikerült. Én úgy gondolom, hogy statisztikailag elképzelhetõ, hogy 100 terhességbõl nézve nagyobb arányban fordulna elõ.
A kérdező hozzászólása: Hát ez jó :) több idõ kell a készülõdésre :D
Második vagyok. Párom szerint a lányok késöbb jönnek mert több idö kell a készülödésre, pl haj növesztés, körömnövesztés stb...
Lányom 41. héten nagy nehezen akart csak elindulni kifelé, barátnõmnél mindkét fiú korábban jött a vártnál.
Kislányomat 10 nap túlhordás után indították, baromi jól érezte magát odabent. :)
A fiam 10 nappal elõbb jött a kiírtnál. Barátnõm kislánya 41. héten született, a másiké 10 nappal elõbb jött. Ismerõsöm fia is lusti volt, szintén a 41. héten született.. szóval tényleg nincs alapja az állításnak.
A kérdező hozzászólása: ja :D köszi :D
Nem, az enyém volt, csak gondoltam belinkelem a válaszokért :)
A kérdező hozzászólása: ez nem az én kérdésem volt :)
MIndkét gyerekem a betöltött 41. héten született pont. Elsõ lány, második fiú. Az sem jött be, hogy a második hamarabb születik, és az sem, hogy a második ált. nagyobb, és az sem, hogy a fiúk nagyobbak. Szóval ezek olyan "statisztikák", nálam egy sem jött be.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint akkor tényleg nem, testvérem is a kisfiát a 41.hétre szülte (indították) kíváncsi vagyok, hogy én hogy fogom a kislányom, 32. héten vagyok
Kislányomat indítottak mert nem akart magától elindulni!:Tehát nem lehet általánosítani.
Nálam bejött amit írtál. Kisfiam 42. hétre, kislányom 38. hétre született.
41. héten indították a lányom. Ez a ciklusaid hosszától függ.
A kérdező hozzászólása: Érdekes :) én akivel eddig beszéltem mind azt mondta, hogy a fia késõbb a lánya pedig hamarabb született. Csak kíváncsi vagyok, mivel kislányt várok. :) de akkor ennek az 'állításnak' se lehet hinni
Nekem a lányom 42-ik hétre született.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom itt a legtöbb kislány tényleg sokat készülõdött :D

Tényleg igaz, hogy a lányok inkább a fenekükbe engedik ha nem akarnak terhesek lenni?

Természetesen a témakörrel kapcsolatos dolgokat asszociáljatok. fax-ról van szó.

Legjobb válasz: nem hiszem. fõleg az nem akinek k*rvára fáj

nem hiszem. fõleg az nem akinek k*rvára fáj
Az en baratnom nem engedi fenekbe inkabb kielegit oralisan.Es nagyon nagy oromet tud okozni.Szerintem sokkal jobb mint fenekbe.
Nem. Óvszert húzok, vagy õ szed fogamzásgátlót. És a fenékbe élvezésnél sokkal gyakoribb, hogy a hasára, mellére élvezek.
Mellesleg inkább jobb, hogy nem tudja mi az internet szleng. Magamon is észrevettem, hogy munkahelyen is használtam az internet-szlenget is, úgyhogy letettem róla.
Bocs ha én nem akarok terhes lenni, akkor inkább fogamzásgátlót szedek, vagy megkérdem a kedvesemet, hogy húzzon gumit.
Azért nem minden lánynak van gusztusa a dologhoz. Inkább nem szeretkeznek, vagy a kockázatosabb kihúzós módszert választják.
"A fax (short for facsimile) is a document sent over a telephone line." (via Wikipedia.org) Bár, most így elképzeltem, hogy egy lány milyen aranyos lehet, amikor a fenekébõl húzza elõ a papírt, mondván: "drágám, megjött az üzenet a fõnöködtõl!!"...
Neeeeeem, azért van a fogamzásgátlásnak kevésbé fájdalmas módja is, ha valaki megengedi ezt, biztosan nem a terhesség miatti félelem vezérli...
A kérdező hozzászólása: tanuljál internyet szlenget Te...
Én a puncimba szoktam engedni, mert fogamzásgátlót szedek.
Mmm. Én nem csak védekezésnél szoktam;)
A barátnõmnek simogatni szoktam a végbélnyilását a makkommal, azt nagyon szereti, mindig beleborzong.

Igaz hogy, a menstruáció után 3 napig nem lehet terhes a nő?

Legjobb válasz: Ekkor a legkevesebb az esélye, de vannak olyan kivételek, hogy valakinek ilyenkor is van peteérése vagy valamiért rendkívüli peteérése legyen és akkor teherbe eshet.

Ekkor a legkevesebb az esélye, de vannak olyan kivételek, hogy valakinek ilyenkor is van peteérése vagy valamiért rendkívüli peteérése legyen és akkor teherbe eshet.
Nem a menstruációval függ össze a fogamzóképesség. A ciklus közepén, félidõben szokott érni a pete, ezelött és után 3 nappal a legfogamzóképesebb a nõ, de elméletileg a petesejt 48órán belül el is hal. De bármikor lehet 1-1 kósza petesejt, így nem szabad erre sem alapozni.

Az igaz hogy ha terhes nő meleg, forró vizben ül hosszabb igeig akkor elmehet a pici? és ez már a 6 hónapban is megtörténhet?

Legjobb válasz: igen, keresztanyumnak így ment el, én lettem volna a keresztmama... :(

igen, keresztanyumnak így ment el, én lettem volna a keresztmama... :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!