Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy a picinek (57 db)

Ma léptünk a 32. hétbe.1, 5 napja nem igazán érzem, hogy a picikém mocorogna. Lehet, hogy a front miatt van?

Már próbálkoztam csokival élénkítgetni, de semmi. Nem akarok parázni feleslegesen, csak érdekl?dnék, hogy nálatok is volt e már ilyen

Legjobb válasz: ha jól emlékszem minden órában kell mozogni legalább egy picit... de ha ugy érzed hogy nem mozog, menj orvoshoz mert nagy következményei lehetnek

ha jól emlékszem minden órában kell mozogni legalább egy picit... de ha ugy érzed hogy nem mozog, menj orvoshoz mert nagy következményei lehetnek
Szia! Hát most már nem tudom mi van, mert kezdek én is aggódni, fõleg amiket itt olvastam. Én 28 hetes vagyok, de egy pár napja nekem sem valami aktív a babám, és én is hiába trükközöm, nem érdekli. Ma azért többször is éreztem, de tegnap, csak reggel, meg este.
Sziasztok! Minden baba más, ezen nem kell veszekedni szerintem. Az a lényeg, hogy az ember kiismerje a sajátját, és ha nem úgy mozog, ahogy addig, akkor menjen dokihoz, ahol megnézik, hogy minden oké-e. (inkább feleslegesen) Nekem az elõs fiam nagyon lusta volt, alig mocorgott, inkább este volt csak elemében. A mostani terhességem alatt folyamatosan hullámzik a pocak, néhány napja viszont én is be kellett hogy menjek ctg-re, mert nem a megszokott volt... Három napig minden nap vissza kellett mennem, mert bár a ctg jó lett a doktornõm így látta jónak, hogy figyeljük. Szóval szerintem nézesd meg. Judy
szerintem ez hulyeseg, hogy minden oraban kell erezned a baba mozgasat. En a masodik babat varom, de a kisfiam sem mozgott "minden oraban, iszonyatosan lusta volt. Most 33 hetes terhes vagyok es O aktivabb mint a fiam volt megsem erzem allandoan a mozgasat. A 32 hettol napi 10 magzatmozgast kell erezned, kisseb, nagyobb mozgasokat beleertve.
Sziasztok! Én még csak 23 hetes vagyok és ngyon aktív ált. a babám, de minden órában nem érzem õt azért. A babaneten olvastam, hogy a 30valahányadik héten lelassulnak a babák, és 90-95 %-ban szundikálnak (persze álmukban mozoghatnak) A front miatt is lehet, hogy lustibb. Nekem is csoki, szõlõcukor után viháncol, mg ált. vacsi után. Ha nagyon aggódsz, szerintem hívd a védõnõd vagy az orvosod.
én minden órában éreztem... legalább egyszer. de ha úgy érzed hogy a kicsid nem mozog ugy ahogy kellene, menj el orvoshoz és igy legalább nem fogsz idegeskedni. nekem már 6 hónapos a kisfiam :) brigi_mama
A kérdező hozzászólása: Ti minden nap minden órában érezni szoktátok? Mert nekem eddig voltak aktív percei/órái, de nem éreztem mindig minden órában
amikor alszik akkor is mocorog ha nem tudtad volna... és az orvosom is mondta amikor terhes voltam... onnan veszem
ezt honnan veszed, hogy minden órában kell mozognia, amikor a nap 90-95 százalékát alvással tölti a baba???
Sziasztok! Aggódni nem kell feleslegesen, ma még péntek van, ügyelet sem kell, battyogjatok be a kórházba, és kérjetek ctg-t. Senki nem fog kinevetni, vagy hazazavarni. Judy

3000-es méhszáj mit jelent? Egy darabig akor még nem bujik ki a pici igaz? És az igaz hogy a meleg fürdő beindithatja a szülést? Volt akinek bevált? Hasmenés vas szedése melett normális? Pedig eddig nem volt hig a székletem!

39-hetes kis mama vagyok!

Legjobb válasz: http://piszenpisze.hu/tablazatok/mehszajertekek/ Melegfûrdõ, szex, lépcsõzés, csípõs kaja elvileg beindíthatja a szülést, de hidd el a megfelelõ idõben beindul az magától is bírd még ki azt a 7-10 napot. Sokkal jobb a babának ha õ dönti el mikor akar kibújni, ha nem akar akkor sem fog kibújni bármit is csinálsz. Addig jó míg bent van hidd el. :D És van olyan nõ akinek szülés elõtt párnappal hasmenése van mert tisztul a szervezet is és készül a szülésre.

http://piszenpisze.hu/tablazatok/mehszajertekek/ Melegfûrdõ, szex, lépcsõzés, csípõs kaja elvileg beindíthatja a szülést, de hidd el a megfelelõ idõben beindul az magától is bírd még ki azt a 7-10 napot. Sokkal jobb a babának ha õ dönti el mikor akar kibújni, ha nem akar akkor sem fog kibújni bármit is csinálsz. Addig jó míg bent van hidd el. :D És van olyan nõ akinek szülés elõtt párnappal hasmenése van mert tisztul a szervezet is és készül a szülésre.
3000-es méhszáj értékem volt végig, tehát teljesen zárt. A 37. héttõl hasmenésem volt, mégis 40+6ra szültem. Ja, és a méhszájam csak a vajúdás 11. órájában kezdett nyílni, addig totál zárt volt. Meleg fürdõztem mindig, nem használt.
A vas általában székrekedést okoz, de van olyan vas is ami híg székletet okoz, de ez a vas szedése után már 1 héttel jelentkezik, nem pedig egyszer csak elkezdõdik hetek múlva.
3100-as értékkel folyt el a magzatvizem, 5 óra múlva a kezemben volt a kisfiam. Kibújik majd, már nincs sok hátra :)

Az igaz, hogy a babó nem mozog olyan sokat a szülés előtti napokban? Mi utal arra, hogy nemsokára megszületik a pici?

Legjobb válasz: Nekem elõzõ este ki akarta rúgni a hasfalamat.Hullámzott az egész hasam.Ennyit a népi bölcsességrõl.:)

Nekem elõzõ este ki akarta rúgni a hasfalamat.Hullámzott az egész hasam.Ennyit a népi bölcsességrõl.:)
Ez mindenkinél más, a szülés az utolsó napokban bármikor megindulhat mindenféle elõjel nélkül. Ami utalhat rá a leereszkedett has, sûrû keményedések, esetleg a jóslófájások szaporasága. Én nem éreztem semmit, azon kívül, hogy gyakran keményedett a pocim. 6 nappal túlhordtam, már nagyon be voltam sózva és nyûg volt minden nap a klinikára járni. Hétfõn magzatvízvizsgálaton még zárt volt a méhszájam, szerdán már 1 ujjnyi, pénteken bõ 2 ujjnyi, na akkor végre beinvitáltak a szülõszobára! :)
Nekem még a fájások alatt is rugdosodott.Nem igaz, hogy nem mozog, vagyis nem lehet ezt általánosítani!
Nekem igazán semmi jele nem volt, hogy szülni fogok, a hasam nem szállt le(csak vajúdáskor), a szám már 4héttel elõtte bedagadt, jóslóim sem voltak, sõt a baba sokat mozgott még vajúdáskor is izgett-mozgott:) .Egyszer csak elfolyt a magzatvíz és mentünk szülni:) 5.5hónapos kislegény anyuja
A kérdező hozzászólása: Az én babóm két napja igencsak lelassult. Akkor biztos csak az idõ miatt lehet! Köszönöm a válaszokat!


Igaz az hogy a pici babáknak a hason alvástól lesz oldalt lapos a fejük?

Rengeteg babót láttam akiknek nagyon lapos volt a fejecskéjük!meg lehet ez elözni valahogyan?

Legjobb válasz: Nem a hasonn alvástól hanem hogy sokat ugyanazonn az oldalra ford a fejüket.Hol egyik oldalra,hol a másik oldalra tegyél valami érdekeset neki amit nézeget,így "kényszeríted"arra hogy mindkét oldalon kb azonos ideig nyomódjon.

Nem a hasonn alvástól hanem hogy sokat ugyanazonn az oldalra ford a fejüket.Hol egyik oldalra, hol a másik oldalra tegyél valami érdekeset neki amit nézeget, így "kényszeríted"arra hogy mindkét oldalon kb azonos ideig nyomódjon.
En is hason altatom a babamat 1 honapos kora ota, gyonyoru a kis buksija, forgatja mindig:) Kulonben ok dontik el hogy a jobb nekik en nem eroltetem a hanyattalvast ha o nem tud ugy alukalni. Figyelni kell a babadra meg nem kell a legrosszabbra gondolni! Pozitiv gondolkozas! 5 honapos kisfiu anyukaja
Örülök, hogy nem vagyok egyedül a veszélyérzetemmel. (R77)
Ha ránézel egy babára süt róla, hogy hason nevelt-e. Tök hosszúkás a fejük és ez felnõttkorban is látszik rajtuk. Inkább láttam deformált fejet hason altatástól, mint háton altatástól. De ezt az nem látja, aki a saját gyereke fejét "nyújtja" a hason fektetéssel?
Szia! az én babám hason alszik de nem látom laposnak. de elöfordulhat amúgy mondanak mindent ha háton fekszik arra is mondják, hogy lapos lesz a feje. Szerintem ha hason alszik akkor napközben fektesd a hátára is a lényeg, hogy feküdjön így is meg úgy is aztán talán nem lesz lapos!
A hasonn alvás veszélyes ilyen piciknél.Nem biztos hogy mindig sikerül a fordítás és könnyen fulladást okozhat.Ez az egyik oka a bölcsõhalálnak.
Szerintem is tedd azt, amit az elsõ hozzászóló írt! Ha sokáig egy oldalon tartják a fejüket a picik, kicsit olyan lesz, mintha az arcok egyik fele laposabb lenne.
DEhogy is!!Ha sokat alszik hanyatt akkor lesz lapos a feje. Ha hasra teszed, õ forgatja magának, és szép formás kis fejecskéje lesz. Én 3 hetes kora óta hason altatom és nagyon formás a kis fejecskéje. :) Szép takaros. Elõtte hiába fektettem oldalt, váltogatva, láttam, hogy kezd eldeformáálodni, akkor javasolta anyukám a hason altatást és bevált. Azóta is úgy alszik már 6 hós elmult és gyönyörû!!
Sziasztok! Mi még várjuk a kisfiunkat! Szerintem is veszélyes a hason alvás, meg fuladhat töle, ha nem sikerül neki átforgatni a fejecskéjét valami miatt! Man79
Igaz, hogy õk érzik, hogy mi a jó, de csak egy szempont szerint és a következményekkel õk még nem számolnak.Pont ez az anyukák felelõssége.Teljesen ránk vannak utalva.Nyilván statisztika a bölcsõhalál okai.Tehát már sokszor történt ilyen.Én nem kockáztatok.(R77)

Úgy hallottam, hogy aki terhesvitamint szed annak nagyobb lesz a babája? Igaz ez? Én nem szedek és nem is szedtem vitamint és azt mondják, hogy nincs baj, de elég pici babám lesz? Lehet, hogy a vitamin miatt?

33hetes kismama

Legjobb válasz: szia,régen szüleink korában is születtek nagy gyerekek,pedig nem szedtek vitamint.Hát igen elég kis vitamingolyok születnek mostanában,de ez régen is igy volt,nem hinném hogy azért lesz a tied pici.27 hetes kismama.

szia, régen szüleink korában is születtek nagy gyerekek, pedig nem szedtek vitamint.Hát igen elég kis vitamingolyok születnek mostanában, de ez régen is igy volt, nem hinném hogy azért lesz a tied pici.27 hetes kismama.
Szia, Egyik ismerõsöm végig szedte az elevitet és 53 cm-rel 2.5 kg-s babát hozott a világra.mondanom se kell, h ogy még hízhatott volna a pici.De õ ilyen tipus. Nyugi a doki amúgy is mondta volna hogyha bármiféle vitaminhiányba szenvedsz.Én is csak minden másnap szedem, mert szorulásom van tõle... Boldog babavárást 17 hetes kismami
A természet nagyon jól tudja, mekkorának kell lennie a babának. Sok olyan ismerõsöm van, aki szedett Elevitet, és akkora lett a babája (a csípõjéhet képest), hogy nem tudta megszülni, vagy csak nagyon nehezen. Nem baj az, ha pici a baba, majd megnõ idekint. A lényeg, hogy egészséges legyen. Én nem pártolom a terhesvitamin szedését. Ha elég gyümölcsöt, zöldséget eszel, és változatosan étkezel, egyáltalán nincs szükség ilyesfajta vitaminokra.
Én is azt vallom, és az irodalom is, hogy ha egészségesen és változatosan eszel, akkor nem kell plusz vitamin. A terhesvitaminok sok esetben megnövelik a babát, de sokaknál nem-ahogy itt olvasom. Az biztos, hogy nem emiatt lesz kicsi a babád, és még ki tudja mekkora lesz... Még van 2 hónapod, nõl az még.-) És a lényeg, hogy egészséges legyen, ne izgulj:) Én sem szedtem, csak Aloe Vera gélt és Aloe vera B12 vitamint.
Szia! Nem befolyásolja a vitamin, hidd el.Sõt, ha nem lesz nagy babád, csak könnyebb szülésed lesz, ne aggódj.Boldog babavárást!
Szia! Nekem a doki mondta, de anélkül is szedtem volna, mert szerintem nem tudok annyit és annyifélét enni a fontos dolgokból. És ha nagy lesz? Hát Istenem, akkor nagy lesz. De ahogy látom te már megtudod nemsokára, ne aggódj, rendben lesz minden! 18 hetes kismama
32 hetes kismama vagyok.Én már szedtem az elevitet akkor is mikor csak próbálkoztunk a férjemmel, az orvosom ajánlotta.Azóta szedem folyamatosan, sõt még a szülés után is szedni fogom.Múlt héten voltam orvosnál azt mondta nagy babám lesz, de nem lehet a vitaminra fogni ez tuti.Megnõl a babucid majd itt kint.Boldog babavárást!!!
Hülyeség, hogy ettõl lenne nagy a baba!GENETIKA!!!!!Vitamin jó mindkettõtöknek. 13hetes Elevites boldog kismama
Az én anyukám se szedett semmilyen vitamint és én mégis 4, 5 kg mal születtem.Nem a vitamin csinálja , hisz akkor a túlzott gyümölcs és zödségfogyasztástól is hizni kellene , én meg ilyenrõl nem hallottam.A vitaminok és ásványi anyagok az egyes szervek megfelelõ mûködését és kifejlõdését szolgálják.És ezt nem csak a kisujjamból szivtam ki , hanem tanultam.Én szedem a terhesvitamint pont ezért, elég egy kis utánnajárás elvégre az interneten mindent megtalálhatsz.Norbi és Alexandra talán a vitaminokat vonták meg a fogyókúrázóktól? Volt aki a szénidrátokat, zsirt , cukrot de nem a vitaminokat.Személyes véleményem , hogy nevetséges feltételezés , hogy a vitaminoktól lesz túl nagy a baba. 22 hetes kimama

Tényleg igaz, hogy ha leforrázom vagy megégetem magam terhesen, az a picin is meglátszódik? Ezt a védőnő mondta.

Legjobb válasz: Ha igaz lenne akkor az én gyerekem olyan foltos lenne mint egy leopárd amilyen béna vagyok... :)))

Ha igaz lenne akkor az én gyerekem olyan foltos lenne mint egy leopárd amilyen béna vagyok... :) ))
Csókoltatom a védõnõt! Azonnal keress másikat! Ekkora marhaságot mondani. Ha annyira megégeted magad, hogy a gyereken is meglátszik, akkor azt Te már biztosan nem fogod meglátni mert nem éled túl.
Mekkora agytröszt a védõnõd. nekem is volt égésnyom a karomon terhesen, 7 hete szültem, most múlt el de természetesen semmi nincs a babán. A nap vicce :DDD
Én megcsúsztam, a férjem elkapott a karomon: odakaptam, a fiam karján ott egy hüvelykujj alakú anyajegy. Apám megdobta anyámat viccbõl egy zöldszilvával, odakapott, s ott van rajtam egy szilva. Mi így tudjuk a babonát: ha ér valami, s ODAKAPSZ hirtelen, akkor látszik.
A védõnõd reméljük csak ebben az egy kérdésben hisz a babonákban. Kár, hogy védõnõt nem tudsz lecserélni.
az utóbbi is bizonyítja, hogy jól ki van ez találva a természet részérõl.
Nem, ez nem igaz. A baba tulajdonságai akkor dõlnek el, amikor a petesejt és a hímivarsejt egyesül. A téged ért bármilyen sérülés ezt késõbb már nem befolyásolja.
Na nézzük csak..nálam mivel "igen jó" a mozgáskoordinációm a következõk történtek a terhességem alatt, leestem a lépcsõn, mivel elkaptam a korlátot így "csak" a vállam húzodott meg, elestem az úttesten- megrándult a bokám, de nagyon, rendszeresen elvágtam az ujjam, a sütõvel többször égettem meg a kezem és ráejtettem a hasamra egy albumot.(Mielõtt valaki nekem esne, hogy miért nem vigyáztam jobban, elmondom, hogy nagyon alacsony a vérnyomásom és folyamatosan szédelegtem, ehhez jön még az is, hogy béna vagyok) Mindezek után egy gyönyörû egészséges, folt, vágás mentes, majdnem 4 kilós kisfiam született! Jah és nem mellesleg olyan nyugis baba, hogy alig-alig sír. Részemrõl ennyit errõl :D
Nem. A védõnõk tudnak néha okoskodni, aztán oltári hülyeségeket mondani. Gondolj bele: leforrázod a hasad és égési sérülések lesznek a bõrödön, de a baba nem fog megégni. Mert ott van az a kis zsírréteg rajtad, a szövetek, a méhed, a magzatvíz, ezek a rétegek azért elég jól hõszigetelnek, nem fog eljutni hozzá az a forróság.
16:46 nem biztos, hoyg orvosi választ vár a kérdezõ A tapaszatalat megõrzött ilyesmit. Az orvostudomány meg folyamatosan fejlõdik, nyilván fog találni erre is magyarázatot hamarosan.
MIkor terhes voltam, a munkahelyemen felrobbant a kávéfõzõ és a forró kávé rajtam landolt, 3.fokú égést szenvedtem, de a gyerekem bõrén semmi nem látszódot!
hogy miért vannak ilyen tanfolyamok?! mert az emberekkel minden hülyeséget meg lehet etetni, mint ahogy látom, veled is. remélem a kérdezõ nem ilyen naiv valaki és valóban orvosi választ vár.
A védõnõ nme orvos, hanem olyan gondozó, aki nagyon sok anyával találkozik a munkája során. Vannak egészségügyi ismeretei, és mellette õrzi a kultúrát, a hagyományt is a ygermekneveléssel kapcsolatban. A gyermekváráshoz a babonák is hozzátartoznak. Gyermeket szülni nem pusztán orvosi esemény, sokkal inkább családi, és lelki, és miszikus esemény is. Test kiválik a testbõl, de ez csak egy szelet: új élet kezdõdik, ami sokkal több, mint hús és vér. A magzat fejlõdése egy titok: hiába minden 4d felvétel, mégsem tudjuk teljesen leleplezni(kár is lenne) Az új élet nem zárul le a megtermékenyítéssel, épp csak akkor kezdõdik A magzatot nagyon sok hatás éri, és a magzati élet eseményei is befolyásolják, hogy hogyan születik meg. Ehhez a fejlõdéshez hozzátartozik a test fejlõdése, de a környezetének(érzelmi) alakulása is, és a babonák is. Ezért mesélte el a védõnõ. H aazt mondja: vigyázz magadra, ne érjen semmi sérülés: ezt teljesen természetesnek vetted volna. Talán annyira, hoyg meg sem hallod.. A gyerekváráshoz az is hozzátartozik hoyg az elõttünk élt asszonyok tudását és elképzeléseit átvegyük. Te is tovább fogod adni majd a lányodnak. Annak se láttuk értelmét, hoyg a köldökcsonkot miért kell gyöngybe varrava õrizni a gyermek felnövéséig ("-ha beteg lenne") és ma az õssejtek idejében mégis úgylátszik, alami õsi tudás nyomán õrizék szépanyáink.
Miért lenne jobb az orvosi válasz más válaszoknál?
teljesen felesleges ezen vitáznunk, mert amirõl te beszélsz abban nem hiszek. de fogalmazhatnék úgy is, hogy hülyeségnek tartom. ez után az alapvetõ ellentét miatt nem tudunk érdemi vitát folytatni.
Ez kb annyira igaz, mint hogy a tápszeres babák visszamaradottak és felfújt a fejük, sõt ha sokat esznek patájuk nõ :) Micsoda boszorkány fajzat a védõnõd? Amulettet nem ad?
Ma 16:38, spanyolul az anyajegy nem antojo. Az antojo a kivanossagot jelenti, amit az ember pl. terhesseg alatt is erez. Google szerint topo spanyolul az anyajegy, de Venezuelaban (spanyol ajku orszag) LUNAR-nak hivjak.
Én meg olyat hallottam hogy apa megpuszilta anya hasát jó erõsen, és a babának egy nagy szájkontúr lett a derekán hátul.az ismerõsöm aki mondta õ látta a csajnak és rákérdezett és akkor mesélte el a lány.azt mondta az ismerõsöm hogyha nem látja akkor nem is hiszi el.teljesen szép szabályos száj alakja volt a foltnak.
Nemár! Ez baromság.
Én is hallottam ilyen "legendát", általános iskolában egyik osztálytársnõm popsiján volt hatalmas vörös folt (anyajegy állitólag, de kb másfél tenyérnyi) és az állitólag attól lett hogy anyukája tejet forralt, magára rántotta és megijedt mikor terhes volt vele. Hááát orvosilag nem tudom elképzelni mi lehet az összefüggés ha van... A védõnõd mindenesetre nem egy IQ-bajnok ha ilyenekkel riogat.
Nem mondott hülyeséget a védõnõd. A tapasztalt orvosok és védõnõk találkozhattak ilyen esettel. Ha a terhesség elején történik ilyesmi, az lehet, hogy megkátszik a babán is. Az okát nem tudják, igaz senki nem is vizsgálta. Két hónapos terhes voltam, amikor megbotlottam, a baltérdemrõl lejött a bõr. A lányom térdén azóta is azon a helyen sötétebb a bõr. De volt egy osztálytársam, akinek a lábaszárán koromfekete, elég nagy terjedelmû, szõrös volt a bõr. Az anyukához egy fekete kutya dörgölõzött, õ megijedt és oda kapott. Elõfordulnak ilyen esetek, de ettõl félni nem érdemes. A védõnõdnek kár ilyesmivel riogatni bárkit is.
Komolyan nem akarom elhinni hogy ilyet mond egy védõnõ :((( Mert ha a szomszéd Mari néni mondaná vagy tudatlan anyós-anyuka stb...na de egy szakember??? komolyan nem is értem :( nagyon szomorú.
Minden gondolat. A gyermek fejlõdése is. Rezgés és energia. Vannak ennél hihetetlenebb dolgok is, épp a magzat fejlõdése annyira kevéssé materiális dolog. És is ismerek hasonló történetet, és nem is értem, mi ezen a hihetetlen. Miközben minden kismama már a fogantatásnál el akar lazulni, terhesen nem akar idegeskedni, stb... És pl. az autogén tréning, meg az önszuggeszció? Ha nem mûködne, minek tanulnák méregdrága tanfolyamokon? Így, ha meg tudja gyógyítani magát a beteg pusztán a gondolat erejével, miért ne hagyhatna nyomot egy oly képlékeny kis testen egy hirtelen adrenalin-kiáramlás?
Csak jobban tudjuk mi az elsõnél, mint a védõnõ a nyolcszázadiknál...
ANYA - Jegy
Ne gyertek már itt is energiákkal, lassan az ezotéria témába offoljátok a kérdést. Orvosilag ez hülyeségés kész.
A védõnõd nyilván abban is hisz, hogy ha a macska farka a lábszáradhoz ér, szõrös lesz a gyereked... HA ezt komolyan mondta, én azonnal lecserélném a helyedben!!!!!!
Ha furcsának találod, mondd el a védõnõnek, hoyg szerinted ez alaptalan babona - és õszerinte? Így egyértelmû lesz, hoyg miért mondta. Lehet, hogy csak úyg - mint a mesét elmeséljük, érdekesség. Hallotunk már ilyen törtneteket. Biztosan van valami alpja, de ez nem azt jelenti, hoyg ha bármi ér, az biztosan nyomot hagyna a ygrmeken. De ha óvod magadat a balesetveszélyes helyzetektõl, azzal bajt nem csinálsz. Amúgy meg csak mosolyogj egyet! Szerintem csak azért mesélte el.

Igaz az a legenda, hogy ha a gépem ráz (mármint hozzáérek és megrász[csak egy picit]) akkor gyorsabb lesz?

Legjobb válasz: Nem. Mitõl lenne gyorsabb? Az, hogy félfázis van a földágon az nem igazán gyorsít, inkább életveszélyesít...

Nem. Mitõl lenne gyorsabb? Az, hogy félfázis van a földágon az nem igazán gyorsít, inkább életveszélyesít...
Semmi köze a gép sebességéhez. Legfeljebb a tönkremenetel lesz gyorsabb a helytelen földeléstõl.
Ez igaz. Miközben te áramütés miatt kómában vagy, nem érzékeled az idõ múlását. Így relatíve a gép ezidõ alatt gyorsabbá válik.
10:36 Nagyon jó !

Red Castle Whizz babakocsival tapasztalatok? Nem igazán értem, hogy a mózest miért nem lehet bekötni az auóba és helyette hogy utazik a gyerek amíg nagyon pici?

nagyon megtetszett..

Legjobb válasz: Szia !A mózesböl kieshet a baba ha baj van,hiába kötöd be...Amíg pici hordozóban utazhat.Már a kórházból is hazahozhatod abban.

Szia !A mózesböl kieshet a baba ha baj van, hiába kötöd be...Amíg pici hordozóban utazhat.Már a kórházból is hazahozhatod abban.

Igaz, hogy addig nem lehet cserélni a hörcsög forgácsát, amíg a picik szőrösek nem lesznek?

Kb. 2 hete vettünk hörcsögöt, de nem tudtuk, h vemhes.. Ma reggel viszont 7 picinek adott életet. Sajnos egyet meg is evett.. Állítólag azért, mert beteg lehetett. Azt hallottam am, h nem cserélhetjük a forgácsot, amíg "pucérak" a kicsik. Ez tényleg így van? Mi baj lesz, ha a nagy b?z miatt mégis cserélnénk? Másik kérdés: ugye nem fogja bántani a többi picurt a hörcsögmama?

Legjobb válasz: A sarokból ahol a vizelet van, nyugodtan kiszedheted az elázott forgácsot, ha nagyon büdi. De ne nagyon zavard a családot, és fõleg ne fogd meg a piciket. Apuka ugye nincs velük? Ha igen, a biztonság kedvéért tedd most külön..

A sarokból ahol a vizelet van, nyugodtan kiszedheted az elázott forgácsot, ha nagyon büdi. De ne nagyon zavard a családot, és fõleg ne fogd meg a piciket. Apuka ugye nincs velük? Ha igen, a biztonság kedvéért tedd most külön..
Nem kõbe vésett szabály, de nem igazán ajánlott. Egy stresszesebb, kevésbé emberhez szokott anyahörcsög, ha nem érzi biztonságban a kölykeit, mert megbolygatták, megölheti emiatt a kicsinyeit. Fõleg az elsõ pár nap "veszélyes" ilyen szempontból, azért szokták azt mondani, hogy csak akkor macerálják õket, ha már szõrösödnek (kb. 1 hét).
A kérdező hozzászólása: csak egy hörcsögöt vettünk, természetesen tisztában voltunk azzal, h "leányzó" de az állatkereskedõ sem tudta, h esetleg besikerült vmi... úgyh nincs apuci örülünk, h lefialt, csak félünk, h esetleg megeszi a többieket is.. :S azt nem tudod esetleg, h hogyan lehetne kideríteni, h van-e még benne pici? mert megfogni a mamát se tudjuk, annyira "vad" lett a szülés óta.. ha ételt adunk be neki, akkor is morcos..
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat :)
Ez hülyeség, hogy nem lehet hozzá nyulni a picikhez. Azoknak nem ajánlott hozzá nyúlni a picikhez ahol még a höri nem szokta meg a gazda kézillatát. Én is vemhes hörcsögöt vettem de hozzám szokott 3 nap alatt rengeteget játszottam vele meg szaladgálhatott a szobában. Mikor a picik megszülettek csipogó hangot adott ki nyugodtan benyúlhattam a kicsikhez megnézhettem õket :) Ha a kézillatodat ismeri és engedi magát megfogni avgy ha beteszed a kezed és rámászik nyugodtan hozzá lehet nyúlni AZONBAN ha megharap a höri akkor nem ajánlatos benyúlni a picikhez sem. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!