Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy a nyugdíjtörvény (1 db)

Igaz, hogy megváltozott a nyugdíjtörvény?

Úgy halottam, hogy 40 év munkaviszony elérése nem elég az 59 évet be töltött személy nyugdíjazásához. Igaz ez?

Legjobb válasz: Félig igaz. Elég, de a rendes nyugdíjkorhatár eléréséig, csak a nyugdíjminimumot kapod.

Félig igaz. Elég, de a rendes nyugdíjkorhatár eléréséig, csak a nyugdíjminimumot kapod.
csak annyiban, hogy a nyugdíjat januártól nem a bruttó hanem a nettó fizetésbõl számolják.Igaz, édesanyám 55 éves idén márciusban meglesz a 40 év munkaviszonya, de csak 58 évesen mehet nyugdíjba, mivel akkor már 43 év munkaviszonya lesz, így 1 év kedvezményt kap.Elõtte nem érdemes elmenni mert elõnyugdíjat kapna csak, azt mondanom sem kell ha elérné az 59 évet akkor sem módosítanák a kifizethetõ összeget.Tehát kitartás
A kérdező hozzászólása: Most állítolág ismét él az a törvény , hogy 40 év munkaviszony és 59éves korhatár. Decemberben lett megszavazva. Igaz lehet ez? Hol lehet ezt pontosan megtalálni?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Liptó-Hús Kft! Hívtak megbeszélésre Miskolcra, kinti munkaügyben. Pestről kell mennem. Lemenjek? Nem átverés? Kell előre fizetni? Köszönettel:-Roland-

0

Hogyan lehet ma Magyarországon tisztességesen, törvényesen, és az általában vett helyes erkölcsöket nem sértve havi 400. 000 Ft körüli összeget biztosan megkeresni?

Tudom, hogy rengetegen fognak itt most maró gúnnyal (nyilván persze nem ok nélkül ! -ezt el kell ismernem..) "válaszolgatni", de csak az alkalmazható és már bizonyított eljárásokra fordítom a figyelmemet, mivel ezek miatt tettem fel magát a kérdést..

3

1985-től dolgozom, 1986-tól vagyok közalkalmazott. Mivel ez 1992. júl.1 előtt volt az a 1, 5 év beleszámit-e a közalkalmazotti jogviszonyomba?

0

Hogy zajlik a felmondás?

A munkaügyre újra be kell jelentkeznem,milyen papírokat kell kérnem v. vinni?

0

Mennyire keres jól egy szerkesztő mondjuk tízes skálán?

ha egy hozzávetőleges sac/kb számot mondtok annak még jobban örülnék :D

4

Az egészségügy területén az orvoson kívül melyik a legjobban kereső ágazat? Tehát kik kapják a legtöbb pénzt?

én gyógymasszőr vagyok és szeretnék még egyéb ágazatot is elvégezni amivel feljebb léphetek

3

Olyan létezik, hogy valakinek sose lesz munkája?

Februárban lesz egy éve, hogy munkát keresek. Azóta heti legalább 10 önéletrajzot küldök olyan állásokért, amelyek elvárásainak megfelelek. Ez idő alatt voltam 6 interjún. Ebből 2 ügynöki munka lett volna, kettőt hirdetnek az azóta elmúlt féléve is. A többire meg nem voltam valószínűleg megfelelő.

37

Mit van úgy mindenki oda a 13. havi fizetésért?

Szerintem hülyegyerekeknek való a 13. havi fizetés, olyanoknak, akik a rendes fizetésüket nem tudják beosztani, hogy az az ünnepekre elég legyen. Fizessenek inkább rendesen 12 hónapon át, minthogy lespórolják a 13.havi összeget, és nagy kegyesen odalökjék karácsonykor. Nem lehet azt megérteni, hogy nulla munkavégzésért egyik cég sem tud fizetni? Ha 13. havit adnak, akkor az az előző 12 haviból lesz lespórolva.

6

Aegon - irodai munka. Valakinek van tapasztalata, hogy milyen jellegű?

1

Biztosítási tanácsadó, hogy kezdjem?

Valakinek van már tapasztalata benne? Hogyan kezdtétek el? Van valami jól bevált telefonos szövegetek? Hogyan kértetek találkozót?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!