Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy a nyugdíjtörvény (1 db)

Igaz, hogy megváltozott a nyugdíjtörvény?

Úgy halottam, hogy 40 év munkaviszony elérése nem elég az 59 évet be töltött személy nyugdíjazásához. Igaz ez?

Legjobb válasz: Félig igaz. Elég, de a rendes nyugdíjkorhatár eléréséig, csak a nyugdíjminimumot kapod.

Félig igaz. Elég, de a rendes nyugdíjkorhatár eléréséig, csak a nyugdíjminimumot kapod.
csak annyiban, hogy a nyugdíjat januártól nem a bruttó hanem a nettó fizetésbõl számolják.Igaz, édesanyám 55 éves idén márciusban meglesz a 40 év munkaviszonya, de csak 58 évesen mehet nyugdíjba, mivel akkor már 43 év munkaviszonya lesz, így 1 év kedvezményt kap.Elõtte nem érdemes elmenni mert elõnyugdíjat kapna csak, azt mondanom sem kell ha elérné az 59 évet akkor sem módosítanák a kifizethetõ összeget.Tehát kitartás
A kérdező hozzászólása: Most állítolág ismét él az a törvény , hogy 40 év munkaviszony és 59éves korhatár. Decemberben lett megszavazva. Igaz lehet ez? Hol lehet ezt pontosan megtalálni?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

16 évesen hova tudok elmenni iskola után délután tapasztalatot gyűjteni dolgozni a lent felsorolt területek valamelyikén?

Zene-, színház-, film háttérmunka; jog, közgazdaság.

2

Vodafone- nál milyen fizetések, juttatások vannak?

4

Most én vagyok a hülye, vagy ők nem tudnak számolni?

Eddig 2 élelmiszerboltba dolgoztam. Az első helyen 6kor nyitottunk ezért már 5.30 ott kellett lenni kipakolni az árut. Ez a műszak 15 óráig tartott.
A másik munkahelyemen ugyanez volt, csak ott 13.30-kor elengedtek. Ez ugye így korrekt, mert ez így 8 óra munka.
Ma egy olyan állásinterjún voltam, ahol bolt 6-kor nyit, és már 5-re ott kell lenni, de a nő azt mondta csak napi 8 órát kell dolgozni, vagyis ebben az esetben elengednek 14 órakkor. Az mióta 8 óra??? Csak azért mert a bolt 6-kor nyit, attól én még nem akkor kezdenék el dolgozni, ugyebár...
Érti ezt valaki???

7

Rossz énekhangom van, de ettől lehetek színész?

Szörnyen rossz és nevetséges énekhangom van, én is hallom, és rögtön röhögőgörcsöt kapok tőle. De nem énekes, hanem színész szeretnék lenni. 14/L. Rossz énekhangtól még lehetek színész?

5

Diákmunka: Mit értetek tanítási szünet alatt?

Sok helyen olvastam hogy 15 évesen tanítási szünetben lehet dolgozni, de nem tudom ez pontosan mit takar. Például olyat lehet hogy hétvégénként megyek dolgozni?

2

Kezdő sportkommunikátor, hogy találjon állást?

0

Otp-nél követeléskezelési jogi munkatársnak mennyi az alapbére?

0

TEK Terrorrista elhárító jelentkezés?

Terrorista elhárítónak szeretnék menni csak hogy apám büntetett előéletü és azt mondták hogy akinek büntetett elő életü van a családban azt nem veszik fel ilyesminek, nincs valami esély hogy felvesznek?

10

Hogy kell beírni a kódot az ATM-be? és ha pénztárnál fizetek, ott csak számot tudok beírni mint jelszó?

4

Mit csinál a telefonos operátor?

Holnapra pár perce behívtak állás interjúra. De nem tudom mit csinál a telefonos operátor. Nem az az, aki hívogatja az embereket egész nap, hogy eladjon nekik dolgokat? Nem tudom...

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!