Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy a kókuszmatracot (4 db)

Igaz, hogy a kókuszmatrac csak marketimg fogás? A szivacs matrac is megteszi nem?

Legjobb válasz: Szerintem nem marketing fogás, hanem bizonyított, hogy a kisgyerekek gerincének a totál kemény matrac a jó kb. 6 éves korig. Ezt a kókuszmatrac biztosítja, azzal együtt, hogy jobban szellõzik is. Persze lehet azt mondani, hogy mi is felnõttünk a szivacs matracokon. Persze. Meg a feles tejen is, meg a két szopi között adott teán is stb :o) Szerintem ez inkább olyan, hogy régen tollpárnán aludtak az emberek, most meg mindenféle antiallergén ágynemût veszünk meg.... ez sem marketing fogás, hanem fejlõdés. Régen tv sem volt a családokban, most meg kb. a lap top az 5az1-ben kütyü..... Szóval igen, megteszi a szivacs matrac is, de ha van esély megadni a jobbat a gyereknek, és anyagi keret is, akkor miért ne?

Szerintem nem marketing fogás, hanem bizonyított, hogy a kisgyerekek gerincének a totál kemény matrac a jó kb. 6 éves korig. Ezt a kókuszmatrac biztosítja, azzal együtt, hogy jobban szellõzik is. Persze lehet azt mondani, hogy mi is felnõttünk a szivacs matracokon. Persze. Meg a feles tejen is, meg a két szopi között adott teán is stb :o) Szerintem ez inkább olyan, hogy régen tollpárnán aludtak az emberek, most meg mindenféle antiallergén ágynemût veszünk meg.... ez sem marketing fogás, hanem fejlõdés. Régen tv sem volt a családokban, most meg kb. a lap top az 5az1-ben kütyü..... Szóval igen, megteszi a szivacs matrac is, de ha van esély megadni a jobbat a gyereknek, és anyagi keret is, akkor miért ne?
Kókuszból is ugyanaz a szabály érvényes, mint a rendes matracra. 1x kell venni, de akkor nagyon jó minõségût. A kókusz elõnye (A jó minõségûekre gondolok itt!) h taszítja a poratkákat, nem porosodik, kemény , de mégis természetes. A rosszabb minõségûekrõl elhiszem, h van olyan, amelyik besüpped. Nálunk már a 2. gyerek "nyúzza" és semmilyen süppedés nincs rajta.
Igen, légáteresztõ, jót tesz a gerincnek, át lehet mosni. A szivacsmatrac 7000 lett volna a 140x70-es kiságyba, a kókuszt akciósan vettem 9000-ért. Ennyit a marketingrõl.:)
kókuszmatrac azért jo emrt olyan technológiával készül és olyan nyagu ami pl a vizeletet átengedi a rostaji közül illetve nagyon jol szellõzik nem pálik be a gyerek böre
Nem tudom biztos van értelme bár mi se vettük meg . babáknak a keményebb szivacs a jobb a süppedõs nem sokan ezért nem szeretik de van választék szv. semmi kényszer nincs csak terelés mert a kismama lét elég tág piac is . de nem tukmálás mert lehet kapni matracot is jó minõségüt pl ikeában .
Elõnye még, hogy nagyon gyorsan szárad! Nálunk sem süpped be, a szivacs szerintem elõbb-utóbb igen. A többit leírták már! :) Én magamnak is ilyet szeretnék majd venni.
Még hozzátenném, hogy engem megnyugtat, hogy légáteresztõ, mert nagyon sokszor úgy találok rá a csepp fiamra, hogy a feje bele van fúrva a matracba. rengeteget mocorog és vándorol álmában, én így vagyok nyugodt, hogy tudom, hogy a legjobb támaszték a kis gerincének, és belefulladni sem tud. Fõleg, hogy ajándékba kaptuk, de erre nem sajnáltam volna többet költeni sem. Lehet más apróságokon spórolni, ha az anyagiakból indulunk ki.

Igaz hogy a kókuszmatractól torzul a baba feje? Nem kényelmetlen a babának hogy ilyen kemény? A kókuszmatracra tényleg csak lepedő kell?

Legjobb válasz: Nem, nem igaz. Kisfiam 3 éves 3 hónapos, most kapott másik matracot (több rétegû, ebben is van középen kókusz), és gyönyörû formás feje van. Azoknak a babáknak szokott laposodni hátul a buksija, akik csak háton alszanak - de idõvel az is alakul. Ha forgatod a fejét, esetleg hason alszik, semmilyen deformáció nem lesz a fején a picinek. Én olyan lepedõt raktam a kókuszra, aminek a hátulja vízhatlan (de légáteresztõs). Bababoltokban lehet ilyet kapni - nem olcsó, de megéri. A kókusz ugyanis be tud penészedni, ha nedvesség éri, és nem tud kiszáradni. Ezért mindenképpen ajánlom az ilyen lepedõt - így bukás, pisi, akármi baleset van, a kókuszmatracnak semmi baja nem lesz.

Nem, nem igaz. Kisfiam 3 éves 3 hónapos, most kapott másik matracot (több rétegû, ebben is van középen kókusz), és gyönyörû formás feje van. Azoknak a babáknak szokott laposodni hátul a buksija, akik csak háton alszanak - de idõvel az is alakul. Ha forgatod a fejét, esetleg hason alszik, semmilyen deformáció nem lesz a fején a picinek. Én olyan lepedõt raktam a kókuszra, aminek a hátulja vízhatlan (de légáteresztõs). Bababoltokban lehet ilyet kapni - nem olcsó, de megéri. A kókusz ugyanis be tud penészedni, ha nedvesség éri, és nem tud kiszáradni. Ezért mindenképpen ajánlom az ilyen lepedõt - így bukás, pisi, akármi baleset van, a kókuszmatracnak semmi baja nem lesz.
Nem hinném. A lányom 1, 5 éves, császáros baba. Kezdetektõl kókuszmatracon alszik és hason. Semmilyen deformálás nincs a fején! Én csak lepedõt rakok rá, ami vízálló!
Én olyanoktól hallottam, hogy torzult, akik háton altatták a babát.
Akárki akármit mond, az én kislányomnak bizony lapi lett a kókuszmatractól hátul a feje. Háton alvó baba volt, és egy idõ után azt vettem észre, hogy van egy terület a fején ami sík lapos lett, ráadásul a matracban is lett egy bemélyedés a feje helyén. Hiába ütögettem meg a matracot, az a gödör nem múlt el. Átfordítottam a matracot, és amikor már az összes lehetséges helyen mélyedés lett, kicseréltük egy normál habszivacs matracra. A kislányom feje ettõl visszagömbölyödött úgy ahogy, de nem lett teljesen gömbölyû, mint császár után, de aránylag szép lett. Nagyon bánom, hogy megvettük ezt a kókuszt, 10 ezer volt, jót akartunk, aztán tessék:( Kõ kemény valami, most az ágya mellé van támasztva a falvédõ mögé, hogy ne legyen hideg a fala. Arra tökéletesen megfelel, de alvásra nem alkalmas.
Na a kókuszizétõl agyvérzést kapok..Akik a gyereketek alá teszitek..Próbáljátok ki.Aludjatok rajta csak egy hetet...:S:SUndorító egy találmány...:SÉs baromira szívja a nedvességet..Hajrá aszthma..:D
Én ezt még nem hallottam. Nagyobbik fiam is a kókuszmatracon aludt és gyönyörû szép a fejecskéje, 4 éves lesz. Semmilyen deformáció nincs rajta. Amit én hallottam, hogy párna ne kerüljön a baba feje alá, legalábbis egy jó darabig, mert az viszont okozhat deformációt.

Igaz az, hogy a kókuszmatrac csak 6 hónapos korig használható?

Azt hallottam, hogy a kókuszmatrac csak egy ideig használható, mert utána ellenkez? hatást váltunk ki vele, tehát nem tesz jót a gerincnek, meg a fejl?désnek a kemény matrac és mindenképpen váltani kell. Akkor mit csináljak a régivel, tehetek rá egy vékony szivacsot??? A kisfiam 1 éves, lehet ártottam vele???

Legjobb válasz: Nekünk is az van, én nem hallottam ilyet.Nem hinném hogy bármi kárt okozna.

Nekünk is az van, én nem hallottam ilyet.Nem hinném hogy bármi kárt okozna.
Ez nagy butaság. Életünk végéig használható és a kemény matrac a legegészségesebb.
Nem hiszem h igaz, mert akkor a felnõtteknek nem gyártanának kókuszmatracot.Fejellaposodástol ne félj(ill.a többi válaszolónak írom-a fiad nagy már ehhez)figyelni kell hogy ne mindig ugyanazon az oldalán aludjon.
A fejlaposodás nem a kókuszmatractól van!A én babám is kókuszmatracon alszik, és tökéletesen alszik, és jól kipiheni magát.Engem az elején az eladónõ figyelmeztetett, hogy ne a legkeményebb fajtát vegyem, mert sok szülõ visszajön, hogy nem vállt be a legkeményebb, és vesznek egy kevésbé kemény kókuszmatracot.Nekem nagyon bevállt, babóm is szereti.18 hónapos a kislányom, de csak az ágyában alszik jókat.:) Szóval én teljesen meg vagyok elégedve.És ez nem kókuszmatracreklám, hanem tapasztalat.:)
Megmondom õszintén, hogy babámnak elég szépen el laposodott a feje a kemény kókuszmatractól, és nem is igazán aludt jól rajta.Ezért én szépen vettem egy szivacsot 5cm-es puha, kényelmes, és az elsõ naptól kezdve nyugodtan alszik órákat, sokkal kipihentebb.Gondolom Neked sem esne jól ha keményen feküdnél.Én mindig úgy gondolkokodom, hogy nekem mi a jó, mi esik jól, mert akkor tudom, hogy Babámnak is az a jó ami nekem.Pl: puhább ágyban feküdni. :)
A kérdező hozzászólása: Az én kisfiam születésétõl fogva hason alszik, talán ezért se "laposodott" el a fejecskéje, de minden kisbaba más és más, ezért nem lehet általánosítani. A tény, hogy én ezt a BABAVILÁG cimû mûsorban láttam kb. úgy egy hónapja, valamelyik hétvégén, és csak ezért volt a kérdés, mert ott azt mondta a nagyonokos szakértõ, hogy 6 hós kora után már egészségtelen a babának a sima kókusz matrac.
Kedves lepontozó/k!Mondjátok már el, hogy miért lettem lepontozva?!Én senkit nem pontozok, nem pontoztam le ezért!Elvégre csak ismerem a gyermekemet, hogy mi a jó neki, nem kedvtelésbõl írtam, hogy nekünk NEM vált be a k.matrac.Azóta képzeljétek el, hogy nem lapos már a kis feje mióta szivacs van, és ha lesz majd kistesó bizony, nem k.matracot fogok alá tenni!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megnyugodtam egy kicsit.
Simán használható, nem lesz semmi baja nyugi.Akkor nem gyártanák, ha csak hat hónapra szólna.Én még ilyen badarságot nem is hallottam.Csak annyit mondanék még, hogy nem a legkeményebbet kell megvenni, ésakkor nem lehet semmi baj.
Hát ha ezt mondta akkor biztos nem azért, mert vegyél drágábbat, kényelmeset, hanem azért mert tényleg nem igen tesz már jót, mert akkorra már nem olyan gyengék a csontjai, mint újszülöttként.De nekünk tényleg bevált a szivacs az elsõ naptól kezdve.És Te is írod, minden Baba más...Ezért meg nem kellett volna lepontozni engem ráadásul 0-ra! Na de nem érdekel, ez legyen a legtöbb öröme az életben aki tette :) ))))) Most én is pontozgassak le minden válaszolót? MINDEGY.

Igaz, hogy ha a kókuszmatracot nedvesség éri, ki lehet dobni a kukába? Tényleg nem jobb mint a szivacs matrac?

Legjobb válasz: Ezt még nem hallottam. A lánymnál akkor vettük mikor már nagy volt és néha leitta a cumisüvegbõl,de nem dobtam ki. A fiam használja jelenleg.

Ezt még nem hallottam. A lánymnál akkor vettük mikor már nagy volt és néha leitta a cumisüvegbõl, de nem dobtam ki. A fiam használja jelenleg.
Szerintem a szivacs matrac is be tud rohadni ha már a nedvességnél járunk, de sztem amúgy is nyáron ha jó idõ van kicsit ki lehet rakni nem tûzõ napra napozni a szivacsot, ez is fertõtleníti.amúgy én is kókuszmatrac párti vagyok.
Ez nem igaz! Lehet, hogy van olyan is, azt nem tudom, de amilyen nekünk van az biztos, hogy mosható. Az én gyerekeim amíg nem voltak teljesen szobatiszták többször belepisiltek. Reggel kimostam estére az erkélyen megszáradt. Kérdezz rá amikor veszed, mert biztos hogy van mosható is belõle!
A kókuszmatracon átfolyik a nedvesség és nem atkásodik. Ennél jobb nincs, még gumilepedõ sem kell, mert az nem szellõzik.
Szia! Én is kókuszmatracot vettem. Vettem rá sima pamut lepedõt, és vettem hozzá azt a gumilepedõt, aminek frottír a teteje. Azt mondták a boltban, hogy azt keresztbe tegyem a baba dereka/popója alá, és akkor kivédhetem a "baleseteket"! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!