Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy a gyermek az anyjával (2 db)

Igaz, hogy ha a gyermek az anyjával születik azonos hónapban akkor fiú lesz, ha az apával, akkor lány?

Legjobb válasz: Èn még ilyet nem hallottam.De enek semmi értelme.A kettönek nincsen semmi köze egymáshoz. Növérem júliusi,mégis fiút szült februárban.stb.... A gyermek neme a kromoszómáktól függ,nem a hónapoktól!!!

Èn még ilyet nem hallottam.De enek semmi értelme.A kettönek nincsen semmi köze egymáshoz. Növérem júliusi, mégis fiút szült februárban.stb.... A gyermek neme a kromoszómáktól függ, nem a hónapoktól!!!
Nyugodtan mérget vehetsz rá: nem igaz.
A kettõnek semmi köze egymáshoz. Csak "szerencse" kérdése, hogy ki mikor fogan meg.
Ugye ezt a kérdést csak viccbõl tetted fel? :)
Ez most tök komoly kérdés? És mi van a másik 10 hónappal? Hallottál már a genetikáról, meg a kromoszómákról? Ajánlom a nyolcadiks biológiakönyvet!

A férjem ma azt mondta nekem, hogy tisztel azért ahogy nevelem a 3 gyermeküket, viszont neheztel rám azért, mert nem akarok dolgozni, hanem hivatásos anya vagyok, igaza van?

9 , 7 ,5 évesek és imádok róluk gondoskodni,nem hinném,hogy nekem kellene anyagilag gondoskodnom családról . A ,férje az t emlegeti,hogy nem ezt ígérem amikor a 3. Gyerekre rábeszéltem,de hol van az már akkor még nem tudtam ,hogy teljesen lefoglal majd a gyereknevelés és nem fér bele a munka is.

Legjobb válasz: Hát én azt mondom hogyha anyagilag szükségetek lenne arra h dolgozz akkor teljesen igaza van.Nem kicsik már annyira a gyerekek.Oke h lefoglal a nevelesük,de õk már oviban suliban vannak egesz nap.Gondolom legalabbis.

Hát én azt mondom hogyha anyagilag szükségetek lenne arra h dolgozz akkor teljesen igaza van.Nem kicsik már annyira a gyerekek.Oke h lefoglal a nevelesük, de õk már oviban suliban vannak egesz nap.Gondolom legalabbis.
Szóval amikor rábeszéltek a harmadikra, megígérted neki, hogy dolgozni fogsz, s most azt kérdezed, hogy jogos e a kérése. Igen, egyrészt mert így egyeztetek meg, másrészt meg neki egyedül eltartani a családot nehéz. Azonkívûl már letelt a gyesed, gyeded, kereseted nincs, ráadásul így hogy gyûlik ki az éved a nyugdíjhoz? Mikor akarsz visszamenni dolgozni? Vagy nem akarsz egyáltalán? Mondjuk visszamész, mikor már az eleje kicsit tud segíteni, most nem tudom hány éves vagy, de hány éves leszel akkor? Kellesz e majd akkor valahova? Akkor hány éve vagy már otthon? Pár órás melót elvállalhatnál legalább. Én elhiszem, hogy jó így valamilyen szinten, meg könnyebb is, de ha 4 órában dolgoznál, már hozzátennél kicsit. Egyezzetek meg, hogy ha visszamész dolgozni, kicsit besegít otthon õ is. Ha jelenleg is besegít, akkor meg fõleg jogos a kérése.
Ennek közös döntésnek kell lennie. Ha neki így nem jó és ráadásul nem is így beszéltétek meg, akkor mindeképpen kell találni más megoldást. Részmunkaidõ mondjuk. De azt is tisztázni kell, hogy akkor nyilván neki is sokkal jobban ki kell vennie a részét a gyereknevelésbõl és a háztartásból, mint most.
Volt már két gyereked, mikor megigérted a férjednek, tehát volt tapasztalatod, hogy mivel jár a gyereknevelés. És mégis megigérted, hogy dolgozni fogsz. Most, hogy számonkéri rajtad az akkori igéretedet, igaza, van, Nem úgy mennek a dolgok, hogy igérünk összevissza mindenfélét, azután majd lesz valami. Szerintem te nagyon megszoktad az otthonlétet, és mostmár lusta vagy dolgozni járni.
Már mindent elmondtak elõttem. Én is imádnék sok mindent, de a mai világban az embernek sajna dolgoznia kell. Akkor is ha nõ, akkor is, ha gyerekei vannak. Ez van.
Nekem is három gyerekem van (9, 6, 4) és mégis dolgozom.Mindhárman óvodába, iskolába járnak, nekem fél 9-tõl 3-ig tart a munkaidõm, nem hiszem, hogy ettõl rosszabb anya lennék, vagy nem törõdnék velük, esetleg kevesebb szeretetet kapnak, ezt tartom normálisnak (persze, kinek mi), egyébként a legkisebb tavaly szeptemberben kezdte az ovit, elõtte végig otthon voltam, elég nehézkes volt a visszatérés, de már nem bánom, a gyerekek nõnek, idõvel kirepülnek, vagy kamaszkorukban nem mi szülõk leszünk az "elsõk", és akkor én meg ott állok, tök egyedül. Ha neked ez az álmod, én nem bánom, de figyelj arra, hogy ez ne okozzon gondot kettõtök között, a pénz nagy párkapcsolati zûröket tud kiváltani.
Érthetõ a férjed reakciója. Nem akart 3. gyereket, te rábeszélted, ám legyen, és akkor még dolgozni sem akarsz menni. Mondhatni, átvágtad. A gyerekeid nem kicsik. Nem kell otthon lenni velük, iskolában és óvodában vannak. Szóval ne mondd, hogy lefoglal a gyereknevelés, és nem fér bele a munka. Havi 25.000 Ft-ért vagy otthon. Ez tényleg kevés. Az, hogy dolgozol, nem azt jelenti, hogy te támogatod anyagilag a családot. Miért csak a férjed dolga??? Kettõtök gyerekei, kettõtöknek kell gondoskodni róluk. Nekem 4 gyerekem van, szóval nem a levegõbe beszélek. Mondjuk, én alig várom, hogy visszamehessek dolgozni. De 3 év múlva úgyis lejár a fõállású anyasági. Akkor mi lesz?
Ha eredetileg nem ebben állapodtatok meg, akkor jogosan neheztel rád. Az anyagiakról való gondoskodás mindkét szülõ felelõssége és kötelessége. Egyébként van egy pár anya aki munka mellett is képes a gyerekeirõl gondoskodni.
Ha õ kérte a segítséget akkor segíts neki. Menj dolgozni, különben felõrlõdik a házasságotok. Szerintem egy fizuból 5 embert eltartani nem igazán megy. Gondolj arra, hogy segítséget kért!!!
Nem neked kellene anyagilag gondoskodni a családrol? Hát ez szép, gondolom ezt az õ fejéhez is hozzávágod...no komment... Milyen felnõtt vagy te?? És melyik században élsz?? Ma már nem egyszerû eltartani 5 embert ráadásul 3 nem kicsi gyereket. Én szégyellném magam ha idáig eljutnánk h kb. könyörögnie kell h dolgozzak. Valószìnû h nem azért szeretné mert irigyli h te otthon vagy, hanem mert lehet h neki is könyebb lenne egy kicsit és elfáradt. Szállj magadba egy kicsit sztem.
Ha szereted a férjedet, és nem akarod, hogy idõ elõtt komoly baja legyen, valamint szükségesnek gondolod, hogy a gyerekeiteknek apjuk is legyen, akkor még ma felhívod a munkahelyedet. Pláne, ha így szólt a megállapodás. Ha azonban nem szereted, csak a pénzt, amit hazavisz, ne lepõdj meg, ha nem bírja tovább és kiszáll. Neki is csak egy élete van. És ha õ is felrúgja az egyezséget? És magára költi a keresetét? Akkor mit fogsz csinálni? Vegyél egy nagy levegõt, köszönd meg neki, hogy eddig is húzta az igát, és vedd fel a munkát. Szerintem
Ó persze, akkor hogy csinálja meg több millió több gyermekes anya munka mellett? Úgy, hogy AKARJÁK. És ezt a férj is nagyon jól tudja. :) A harmadik gyereknél nem gondoltad, hogy lefoglal a gyereknevelés??? Akkor az elsõ kettõnél ezek szerint le sem foglalt? Kifogás, az mindig van. Meg lehet ezt csinálni, de nem minden pasi mellett.
"Sajnos létezik olyan h asszonytartás, itthon is csak nem igy hivják. Ha önhibáján kivül (pl. gyereket nevelt) nem tud elmenni dolgozni mert nincs szakmája stb....akk egy bizonyos ideig a volt férjnek kell állni a megélhetését" Csak akkor lenne, ha szerzõdés kötöttek errõl a férjével, hogy õ otthon maradna 3 gyerek miatt. Kérdésbõl pedig egyértelmûen kiderül, hogy nem hogy szerzõdés de még szóban sem ebbe egyeztek meg, így nem járna neki rokontartás sem.
#22. Ezt benézted, ha figyeltél volna, láttad volna, hogy 3 gyerek van. Arra már levonják a férj fizetésének 50%-át, többet meg akkor sem vonhatnak, ha cigánygyerekek esnek az égbõl. Volt egy kollégám, volt már 4 gyereke 4 nõtõl, megmondta, hogy õ nem védekezik, ha becsúszik még egy - két gyerek, - akkor is 50%.
27es én nem igy tudom de mind1.
Pedig így van, szerencsére.
Munkahelyem volt mikor váltunk és 5 éves volt a fiam. Közös megegyezés volt. A bírónõ megkérdezte, hogy igényt tartok e asszonytartásra. Nem volt semmilyen szerzõdés.
Mit ahogy a férfitól is megkérdezik, hogy igényt tart-e rá, hogy ha igen akkor még egy pert kell indítani. Attól, hogy elindítanak egy ügyet még nem biztos, hogy meg is ítélik.
Nálunk a férjem nem kérdezték csak engem :-)
én megmondtam h van ilyen szerzödés nélkül!
22-es. Nem láblógatás, de a Kérdezõ akarta a 3.babát és rávette a férjet is, akkor igenis menjen dolgozni, mert úgy egyeztek meg. Ne mondjad már, hogy annyira kimerítõ úgy, hogy a 2 nagyobb suliba van. Nagy meglepetés nem érhette, mert nem 3-mas ikrei vannak, nagyon jól tudta mit vállal.
De kedves utolsó, de rengetegen munka mellett teszik meg mindezt, mert meglehet úgy is tenni, és sokkal de sokkal nehezebb.Azokat a szülõket illeti igazán a tisztelet.egész napra mindent be lehet osztani, megtenni, nagy gyerekek mellett meg már õket is be lehet be kell vonni.csodálom, hogy eddig bírta a párod.persze lehet hogy egy nagy cég igazgatója és havonta annyit keres mint mi itt összesen, de errõl nem írt a kérdezõ.Egy házasságban a terhek megosztása is közös, ha akarnál eltudnál helyezkedni vagy itthoni munkát is lehetne vállalni, szóval lehetetlen nincs.
Sajnos létezik olyan h asszonytartás, itthon is csak nem igy hivják. Ha önhibáján kivül (pl. gyereket nevelt) nem tud elmenni dolgozni mert nincs szakmája stb....akk egy bizonyos ideig a volt férjnek kell állni a megélhetését. Csak sokan nem tudják.....lehet h õ igen?
Szerintem igaza van, el vagy kényelmesedve nem akarsz dolgozni errõl van szó.Képzeld én úgy gondolom nincs nemekre osztva a család ellátása, mindketten szülõk vagytok 3 gyerekhez már nem kevés pénz kell.Én is neheztelnék ha a feleségem lusta lenne dolgozni, amikor szükség van a keresetére.Nõként a pofám leszakadna ha nem dolgoznék, mert hogy a férjem eltart, ráadásul meg is õrülnék otthon.
Megértelek valamilyen szinten, én is szívesen lennék otthon anya, szülnék én is 3, 4 gyereket. De sajnos olyan világot élünk, hogy még az is lassan kevés, ha mindkét szülõ dolgozik. Szerintem is vissza kellene menned, legalább részmunkaidõbe, a férjedet is megértem! Viszont a másik, hogy munka után neki is segíteni kell neked a háztartásban, gyereknevelésben, szerintem így fair!
Ez így elég gáz, megértem a férjed, lényegében hazudtál neki. Erre rámehet a házasságotok. Mi lesz ha nagyok lesznek a gyerekek? Akkor sem tervezel majd dolgozni?
De ekkora gyerekek mellett miért kell otthon ülnöd?
A nagyobbik fiam 6, 5 éves, és néhany honapja kezdi felfogni, hogy nem lehet beigérni barmit, aztan meg ha megkaptuk, amit akartuk, siman megtagadni az igéret teljesitését... Masrészt a 8-asnak igaza van: jo elore le kell tisztazni azt is, hogy onnantol kezdve, hogy mindkét szulo dolgozik, apa nem 'segit' a haztartasban, hanem kiveszi a részét. Egyébként pedig, ha annyora jol keres, hogy el tudja tartani a csaladot egyedul is, akkor meg azon gondolkoznék el, hogy milyen problémara varja megoldast attol, hogy te munkaba allsz...
Nem fér bele a munka?? 2 iskolás és egy óvodás mellett? Mit csinálsz egész nap, amíg nincsenek gyerekek, úgy õszintén? Ha akarnál dolgoznál. Ekkora gyerekekkel már nem kell egész nap foglalkozni, ezt sem értem.
Ez megint csak egy provokatív kamukérdés? Több milliós embernek belefér biztos te is megoldod. Vagy ha nem akkor hadd menjen az apa gyet-re te meg mehetsz dolgozni. Mégis mi a fenét csinálsz egész nap amíg iskola óvoda van?
Mégis mi a fenéért tisztelne. Otthon ülsz jó dolgodba internetezel meg a, hülye szappanoperákat nézel mig õ megdöglik a munkába. Még jó, hogy nem tisztel, szülni mindenki képes.
Beleférne, ha akarnád. A 2 nagyobb már iskolás és a kisebb is szeptembertõl kötelezõen ovis lesz, ha eddig nem volt. Õszintén, napközben melyik része foglal le a gyereknevelésben mikor otthon sincsenek? Igaza van a férjednek és örülj neki, hogy eddig nem szólt semmit, hogy konkrétan átvágtad a fejét. Neked is bele kellene adnod a közösbe. Milyen hozzállás az, hogy anyagilag nem neked kell gondoskodnod a családról? Miért is nem? Mert szültél 3 gyereket? Arra gondoltál, hogyha a férjed besokall és esetleg elhagy, mit fogsz csinálni 3 gyerekkel? Akkor tudsz majd idõd szakítani rá?
Jaj utolsó ennyire ne legyél naiv, hát õ gyereket nevelt így jár neki a fél vagyon meg hát a gyereket csak nem teszi ki a lakásból az apa szöveg. Így még az apa mehetne albérletbe, a fél fizetését leszedné gyerektartás címén, aztán hamar találna egy másik balekot aki eltartja. Meg még asszonytartást is követelne ha lenne Magyarországon mert õ gyereket nevel.
Attól még nem biztos, hogy megítélnék mondjuk a kérdezõnek biztos, hogy nem mivel a gyerektartás már elvinné a fizetése 50 %-át annál több meg semmikép sem vonható, hisz neki is meg kell élnie. Mondjuk munkanélküliként a gyerekeket sem biztos, hogy neki ítélnék, de akkor sem hiszem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!