Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy a gyermek az (28 db)

Igaz, hogy az ovodáztatási támogatás egyik feltétele az, hogy a gyermeknek min.6 órát kell az ovodában eltöltenie? Ha igaz, akkor azok a szülők akik a kisebb gyermekkel otthon vannak, eleve kiesnek ebből a támogatásból-

mert aki otthon van a kisgyermekével,annak a nagyobb gyermeke nem lehet ebédnél tovább-tudtommal- Igaz ez?

Legjobb válasz: végre már azokat is kéne valahogyan támogatni, akik nem a semmire szülnek gyereket, hanem diplomáznak, nyelvet tanulnak és DOLGOZNAK, mielõtt gyereket vállalnak! Annyira gusztustalan ami ma magyarországon megy. A gyereket vállalók 80%-s a GYESre vállal kölyköt, aztán végigtengõdik az életüket! Hányás....

végre már azokat is kéne valahogyan támogatni, akik nem a semmire szülnek gyereket, hanem diplomáznak, nyelvet tanulnak és DOLGOZNAK, mielõtt gyereket vállalnak! Annyira gusztustalan ami ma magyarországon megy. A gyereket vállalók 80%-s a GYESre vállal kölyköt, aztán végigtengõdik az életüket! Hányás....
így van, ha nincs a gyerek oviban akkor kiesnek. De vedd figyelembe, hogy itt olyan szülõk gyerekeirõl van szók, akik alulképzettek (legfeljebb a 8 általánost sikerült befejezniük) és saját hiányosságaik miatt nem tudnak eleget tenni minimális szinten sem a gyereknevelés egyéb követelményeinek (szellemi nevelés), ezért támogatja az állam, hogy ezen szülõ gyerekeiket járassák közoktatási intézménybe, hátha ott sikerül magukra szedni valamit a kulturális viselkedésbõl, normákból, társas élet szabályairól netán szocializálódnak is ezek a gyerekek, és az ilyen gyerekek számára kötelezõ óvodai nevelést nyújtani a gyermek 3! éves korától. Szemben a normális családok gyerekeivel, akiknek 5 éves koruktól áll fenn ezen kötelezettség.
Már nagyon régi ez a kérdés, de azért valamit hozzátennék: A gyermeknevelési támogatásban részesülõ szülõ milyen idõtartamban helyezheti el a gyermeket a napközbeni ellátást biztosító intézményben? 2009. január 1-tõl idõbeli korlátozás nélkül elhelyezhetõ a gyermek a gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézményben. (http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-eroforras-miniszterium/szoc..
Ja, mármint a GYET-nek feltétele, hogy csak ebédig lehet a gyerek, az igaz. De itt nem errõl volt szó. (bocs, az anyaságit nem tudtam magamban gyet-re forditani). De hát itt most nem is egy gyet-en lévõrõl van szó, ha KICSIVEL vagy otthon, akkor nem vagy gyet-en. Ha gyet-en vagy, akkor a legkisebb gyereked már ovis... Tehát az igaz, hogy a gyet-en lévõnek nem lehet ott tovább a gyereke, de az továbbra se igaz, hogy ha egy kicsivel otthon vagy, akkor a nagyobb, óvodás gyerekedet haza kellene hoznod ebéd után. No, akkor ezt kibogoztuk...
A támogatást az kérheti, akinek a gyereke rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül, a szülõ a gyerek három éves koráig legfeljebb általános iskolai végzettséggel rendelkezik, a gyereket pedig legkésõbb annak az évnek a végéig beíratják az óvodába, amikor betölti negyedik életévét. A kicsinek azonban a támogatás elnyerése után is rendszeresen járnia kell óvodába, ami azt jelenti, hogy naponta legalább 6 órát ott kell töltenie, és az „ovis tanév” 25 százalékánál többet nem hiányozhat.
Na ez a biztosító nem tudom hogy került bele bocsi.
Akkor nézd meg http://www.szmm.gov.hu Ott megtalálod hogy a Gyet en lévõ jogosultság alapja, hogy a gyermeke napközben ellátást biztosító intézményben legfeljebb 5 órát tölthet.
Utolsó: nincs ilyen jogszabály. Ha mégis, én kérek elnézést, amint idézed, vagy linkeled.
Azokra vonatkozik a jogszabály akik anyaságin vannak. Vagyis aki anyaságin van annak elvileg csak ebéd utánig lehet a gyereke oviban vagy iskolában.
De ez az óvodáztatási támogatás kifejezetten azt a réteget célozza meg, amelyiket mondtam. Tanulatlan szülõk és azért kapják a pénzt, hogy ezzel motiválják õket, hátha a gyerekük viszi valamire. Normális embernek nem kell pénz ahhoz, hogy a gyerekét járassa oviba, iskolába. Lehetne hasonló támogatás a normális szegényebb réteg számára is, de az nincs.
Utolsónak igaza van! Anyám óvónõ, és ilyen nincs hogy haza kell vinned a gyereket ha otthon vagy a másikkal. És egy tanult nagy eszû is lehet ...-ba úgy hogy segélyre szorul, ez nem iskolázottság feltétele, szerintem.
Az a nem igaz, hogy ahol anyuka otthon van, ott a gyereknek haza kellene mennie ebéd után. Sehol nincs ilyen a rendeletekben, ha egy gyereket felvettek az oviba, akkor joga van bármikortól bármeddig maradnia az ovi nyitvatartásán belül. Az óvónõk valóban bepróbálkoznak ott, ahol anyuka otthon van, valószinûleg lustaságból, vagy nem ismerik a jogszabályokat (legyen bennem jóindulat is...) de rólam simán lepattantak. Mondtam, hogy hazaviszem, ha mutatnak egy ilyen jogszabályt, vagy rendeletet. Azóta keresik... És egy rossz szót se szóltak. Szóval nem esik ki az a gyerek és az az anyuka, ne aggódj. Csak nem kell hagyni magad hülyének nézni.
hát akkor nálatok ez szóba sem jöhet. Esetleg a rendszeres gyermekvédelmi, ott a kajáját fizetik, de ennyi. Én nem tudom egyébként sokan jönnek a segéllyel de nálunk Fehérváron semmi segély nincs.
A kérdező hozzászólása: Ez így nagyon szép és jó dolog, de mi van azokkal a szülõkkel, akiknek van valami más iskolájuk, mégis kakiban vannak? Ezen szülõk gyerekei nem érdemlik meg a normális körülményeket?

Igaz, hogy ha a gyermek az anyjával születik azonos hónapban akkor fiú lesz, ha az apával, akkor lány?

Legjobb válasz: Èn még ilyet nem hallottam.De enek semmi értelme.A kettönek nincsen semmi köze egymáshoz. Növérem júliusi,mégis fiút szült februárban.stb.... A gyermek neme a kromoszómáktól függ,nem a hónapoktól!!!

Èn még ilyet nem hallottam.De enek semmi értelme.A kettönek nincsen semmi köze egymáshoz. Növérem júliusi, mégis fiút szült februárban.stb.... A gyermek neme a kromoszómáktól függ, nem a hónapoktól!!!
Nyugodtan mérget vehetsz rá: nem igaz.
A kettõnek semmi köze egymáshoz. Csak "szerencse" kérdése, hogy ki mikor fogan meg.
Ugye ezt a kérdést csak viccbõl tetted fel? :)
Ez most tök komoly kérdés? És mi van a másik 10 hónappal? Hallottál már a genetikáról, meg a kromoszómákról? Ajánlom a nyolcadiks biológiakönyvet!

Masodik gyermekemet varom, igaz hogy a masodik szules az konnyebben es gyorsabban zajlik le? Az elso nagyon hoszu volt 18ora bizhatok benne hogy a masodik kevesebb lesz?

tudom ez egy olyan kerdes amire nem tudtok pontos valaszt irni de azoknak a valaszat varom inkabb akiknek az elso szulese nehez volt a masodik konnyebb

Legjobb válasz: wow az igen:)

A kérdező hozzászólása: wow az igen:)
Nekem az elsõ 4 óra alatt született, a 2.baba bõ 2 óra alatt.
A kérdező hozzászólása: akkor vegulis igaz azhogy a masodik hamarabb megvan! mikor a lanyomat megszultem anyosom azt mondta az elso megcsinalta a masodiknak az utjat igy konnyebb lesz a masodik:)
Szia! Én az elsõt szinte észre se vettem és meglett. Majdnem 4 kilóval. A második kilóval született és rettenetesen fájt. Én is úgy voltam vele, mint Te. Nekem is mindenki azt mondta, hogy a második sokkal könnyebb és fájdalommentesebb lesz. Talán ez volt a baj. Nem voltam felkészülve eléggé a lehetséges fájdalomra. Kíváncsi leszek a harmadikra. Üdv. 20 hetes km
Szia!Nekem az elsõ szülésem 7óra volt, a második 3óra alatt meglett.Szóval ez nálam bejött. Szorítok, hogy nálad is így legyen. Hány hetes vagy? Üdv:8hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszt:) 10 hetes vagyok
Nekem az elsõ 20 óra volt, a második 4 óra alatt meglett fájásgyengeséggel....
Szerintem igaza lehet anyósodnak. Nekem az elsõ 6 óra alatt, a második 1, 5 óra alatt megvolt. Az elsõ gyenge szülés-gyanús fájástól számoltam az idõt. Mindkét gyerek 4 kiló fölött volt. Most a harmadik...hááát, remélem beérünk majd a kórházba. :) A szülésznõm is azt mondta, hogy minden gyerek hamarabb megvan mint az elõzõ, hacsak nincs bármilyen komplikáció.A fájdalomban nem könnyebb, csak idõben rövidebb.


Ha valakinek 80 éves kora körül meghal fiatalon a gyermeke, pl 50 éves kor körül súlyos balesetben, akkor az igaz, hogy a szülők is hamarosan mennek utána?

Legjobb válasz: Hát mivel 80 éves, nagy a valószínûsége, hogy nem fogja 30 évvel túlélni a gyereke halálát.

Hát mivel 80 éves, nagy a valószínûsége, hogy nem fogja 30 évvel túlélni a gyereke halálát.
Nem törvényszerû, de elõfordulhat
Nem feltétlenül. Nagymamám 13 éves koromban halt meg, a dédim (az anyukája) meg csak amikor 22 voltam. Bár ha 9 év hamarosannak számít...
Az öcsém barátnõjét 16 évesen elütötték, néhány nap múlva, a születésnapján a szülei levetették a lélegeztetõgéprõl. Mindketten belerokkantak, és rövid idõ múlva, 50 éves koruk elõtt meghaltak :( 80 évesen azért már elég nehéz azt mondani, hogy a bánat miatt történt, a nagyanyám 60 évvel élte túl a fia halálát (3 évesen kanyaróban), a lányáét meg tízzel (29 évesen daganatban).
80 év után már minden benne van a pakliban. Lehet van benne valami, amíg a papám él a mamámnak az ég világon semmi baja nem volt majd meghalt a papa és a mama is rá pár évre meghalt.
gyakran elõfordul. az édesapám autóbalesete után 5 hónappal meghalt az édesanyja is. egyikük sem volt idõs...
Az én apai nagyszüleim még mind a ketten élnek. Mama 87, papa 84éves. Három fiúk volt, mindhármat túlélték! A középsõ 1985-ben 29évesen halt meg, apukám(legidõsebb)2004-ben 52évesen, a harmadik 2009-ben 49évesen. Szóval ez nem igaz! Azt a szenvedést senkinek nem kívánom amit átéltek. Mikor nagymamám zokogva kérte számon az istent hogy miért nem õt vitte már el!:( Az utolsó fia elvesztésekor napokig õriztük nehogy valamit csináljon magával!

Igaz az, hogy a gyermek a szuleinek 25. hazassagi evfordulora ezust gyurut kell vegyen?

Hallott mar errol valaki, mert en ugy tudom, hogy ez vmi nepi szokas.

Legjobb válasz: Hahaha:D,szüleimnek tavaly volt a 25,hát én semmit sem vettem,apám vett anyámnak egy ezüstgyûrût,meg eltervezték,hogy elmennek vscsizni persze semmi sem lett belõle szokás szerint XD Nem kell,nyugi,õk házasodtak,neked meg azon kívül,h a szüleid a házasságukhoz semmi közöd:D

Hahaha:D, szüleimnek tavaly volt a 25, hát én semmit sem vettem, apám vett anyámnak egy ezüstgyûrût, meg eltervezték, hogy elmennek vscsizni persze semmi sem lett belõle szokás szerint XD Nem kell, nyugi, õk házasodtak, neked meg azon kívül, h a szüleid a házasságukhoz semmi közöd:D
Nem. A gyereknek nem kell vennie semmit, persze ha szeretnél, vegyék anyukádnak egy szép virágot, apukádnak meg egy üveg finom bort... mondjuk Tokaji Aszút. sok boldogságot nekik a következõ 25-re is!
Ez az ezüstlakodalom. Ahol én voltam ott ezüst rózsákból készült virágkosarat vittek a gyerekek. Valami ezüst szép lenne.Ha tetszik a gyûrû, vegyél, és mondd hogy hagyomány!
Semmi nem KELL. Felejtsétek már az ilyen marhaságokat. Lehet, hogy valahol szokás, de szerintem mindenki úgy csinálja, ahogy jó neki. Nekem eszembe nem jutna gyûrût venni a szüleimnek, fõleg nem a házassági évfordulójukra. A harmincadikra apám vett gyûrût maguknak és egy eskümegerõsítési szertartásuk is volt a templomban. A "lakodalomra" kaptak tõlünk egy második nászutat.
Nem hallottam errõl én sem.
A 25. évben - Ezüstlakodalom Az ezüst a tisztaság és a házasság sugárzó fiatalságának jelképe. Gyakran templomban is megünneplik ezt a napot. A menyasszonyra és a võlegényre ezüst koszorú kerül.
ehhez mit szólsz? http://www.escada.hu/index.php?lap=aru/egyaru&aru_id=3649 Hány éves az a gyermek?

Igaz az a mondas, hogy : " a gyermek elveszi azt, ami neki kell? " A magzatra gondolok.

Azert kerdezem mert nincs nagy etvagyam, olykor alig eszem, es ez a mondas tartja bennem a lelket, hogy a kevesebb etkezes nem gond, abbol is eltudja venni ami a picike testenek szükseges. Ja, az erthetöseg kedveert irok egy napi peldat : Delelött valamilyen gyümit vagy joghurtot eszem. Ebedre valami keveske fött kajat, (fel tanyer) de a nap folyaman mar nem igazan jön mas, vagy maximum egy kefir, egy joghurt, müzli ... ilyesmi...

Legjobb válasz: Én is úgy tudom, hogy így van. Gondolom csak akkor tud elvonni a magzat megfelelõ mennyiségû vitamint, tápanyagot...stb, ha az anya szervezetében van mibõl elvonni. A kálcium példáján hallottam róla, hogy a kicsi elveszi az anyától és ha annak kevés van, akkor tönkremehetnek fogai stb. De mivel írtad, hogy vitamint szedsz, nincs miért aggódnod. Azért nem árt változatosan táplálkozni, még ha a mennyiség nem is olyan sok.

Én is úgy tudom, hogy így van. Gondolom csak akkor tud elvonni a magzat megfelelõ mennyiségû vitamint, tápanyagot...stb, ha az anya szervezetében van mibõl elvonni. A kálcium példáján hallottam róla, hogy a kicsi elveszi az anyától és ha annak kevés van, akkor tönkremehetnek fogai stb. De mivel írtad, hogy vitamint szedsz, nincs miért aggódnod. Azért nem árt változatosan táplálkozni, még ha a mennyiség nem is olyan sok.
Tényleg nem sok, amit eszel. Viszont tényleg igaz, hogy a baba elveszi tõled, ami neki kell! Nem írtad, hogy mennyi idõs vagy, gondolom az elején tartasz. Késõbb talán picit többet is tudsz majd enni. Nem is a baba miatt, mert elveszi tõled, hanem magad miatt. Neked is kell az energia! Ne erõltesd azért, az sem jó!
Szia!21 hetes kismami vagyok, de nekem sincs igazan etvagyam.Nekem edesanyam szokta mondani:a baba ugyis elveszi azt ami kell neki.En is szedek vitamint, sok gyumit eszek stb..A 19 hetes uh-n kiisderult h nagy a baba.ugy h nem aggodok.eddig 2, 5 kg van rajtam. Jo babavarast.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valaszokat, engedjetek meg, hogy az utobbit, a 21 hetes kismamat kiemeljem, mert neki konkret volt a peldaja, aminek nagyon örültem. En a 17. het vegen jarok, meg semmit nem hiztam. Az elsö 15 het nagyon kellemetlen volt a sok emelygestol, hanyastol, gyülöltem a szagokat, stb. Szoval ennek is köszönhetö szerintem, hogy teljesen elment az etvagyam. Korabban (a pocakossag elött) azert jobban ettem, de most sokszor izetlen, vagy egyszeruen csak "semmilyen" szamomra az etel. Köszönöm a megnyugtatast, a lelkiismeretem most sokkal jobb lett. A többiek biztato sorait is köszönöm szepen megegyszer! :)

ANGLIA anyukak! Igaz az, hogy ha gyermeked eleri a magyarorszagon iskolakoteles kort, akkor otthon is be kell iratni iskolaba?

Ha tartosan itt elek (ugy kb orokre) akkor minek is kellene beiratni otthon es osszezavarni a kicsit azzal, hogy magyarul is tanitom??? Es minek kell osztalyozo vizsga...hallottatok rola valamit?

Legjobb válasz: Nem kell. Igaz, én nem Angliában, de szintén külföldön élek, a gyerekeim pedig csak itt vannak beíratva iskolába, óvodába. Nem hinném, hogy ez nálatok máshogy lenne.

Nem kell. Igaz, én nem Angliában, de szintén külföldön élek, a gyerekeim pedig csak itt vannak beíratva iskolába, óvodába. Nem hinném, hogy ez nálatok máshogy lenne.
Ha az önkormányzatnál nem adtatok le ideiglenes lakcímkijelentõt (ideiglenesen érdemes, mert ha véglegesre töltöd ki, le kell adjad a magyar lakcímkártyát), akkor valóban elõvehetnek, mert honnan kéne tudniuk, hogy külföldön tartózkodtok. Ettõl függetlenül gondolom, ha küldik a papírt, hogy a gyerek tanköteles és irasd be, egyszerûen el lehet intézni, bizonyítani, hogy külföldön éltek, és az ideiglenes kijelentkezést elintézni.
Ja és az nem magyarázat, hogy "dehát nem látják az anyakönyvén, hogy külföldön született", mert nem ez a hivatalos út.
Nem tudom, nem külföldön élek, de a körzetes iskolába be kell iratni akkor is, ha nem oda fog járni a magyar szülõknek is. úgyhogy szerintem ebben nincs különbség, jelezned kell valahogy a körzetes iskolában, hogy nem kívánod oda járatni a gyereked. Viszont nem hinném, hogy járhatna iskolába, az a gyerek, aki még magyarul sem tud és minek kéne osztályozó vizsgát tennie, ha nem akar magyar bizonyítványt. De egyébként miért gondolod, hogy nyilvántartják a gyerekedet Magyarországon?

Most varom a masodik gyermekemet es azt szeretnem megtudni hogy mennyire igaz az hogy a masodik baba hamarabb megszuletik mint az elso? Es igaz hogy sokkal fajdalmasabb?

Legjobb válasz: Szia! nálam igaz volt.Az elsö lányom burokrepesztés után 4, a második szintén burokrepesztés után 2 órával született.én nem vajúdtam sokáig,mert mind a kétszer folydogált a magzatvíz és ezért volt a burokrepesztés.A nagyobbik születése után azt mondtam,oké, jöhet a második bébi, a második után meg azt, hogy soha többet nem szülök.A második szülés gyorsabb volt ugyan,de sokkal jobban fájt a szülésznõ azt mondta,hogy ááááá az idõ megszépítette az emléket. Hát nem az idõ volt.

Szia! nálam igaz volt.Az elsö lányom burokrepesztés után 4, a második szintén burokrepesztés után 2 órával született.én nem vajúdtam sokáig, mert mind a kétszer folydogált a magzatvíz és ezért volt a burokrepesztés.A nagyobbik születése után azt mondtam, oké, jöhet a második bébi, a második után meg azt, hogy soha többet nem szülök.A második szülés gyorsabb volt ugyan, de sokkal jobban fájt a szülésznõ azt mondta, hogy ááááá az idõ megszépítette az emléket. Hát nem az idõ volt.
Szia! Az elsõ 12 óra alatt lett meg, a második 5-6 óra alatt.Igaz, erõsebbek voltak a fájások, de teljesen máshogy éltem meg az egészet.Jobban tudtam figyelni a babára, egyfolytában arra gondoltam, mindjárt megszületik, a fájásnak is át tudtam adni magam, nem küzdöttem ellene, nem azt néztem , hogy legyen már vége.Meglátod, könnyebb lesz, tudni fogod mikor mi következik, felkészültebb leszel, a légzés is sokat segít majd, jobban tudod használni.
Lehet, hogy azért mert sok idõ (9 év) telt el a két szülés közöztt, de mind a kettõ nagyjából ugyanannyi ideig tartott (kb. 10 óra) a kitolás mind a kétszer viszonylag rövid volt(indították, lassan tágultam és eda-val szültem). A szülésznõ mondta, hogy ennyi idõ után olyan, mintha elsõ szülés lenne.
A kérdező hozzászólása: mert en az elsovel rengeteget vajudtam nagyon sokaig tartott mire kibujt a dragam:)
Az elsõ fiamat kb 4 óra alatt, a másodikat nagyjából 25 perc alatt szültem (ebbõl 10 percet töltöttem a szülõágyon, a többi az utazás volt) És igen, sokkal intenzívebbek voltak a fájások...de nagyon gyorsan ment!
A kérdező hozzászólása: nagyon nagyon koszonom a valaszokat nagyjabol en is ugyan ezeket az informaciokat hallotam mindenkitol aki mar szult tobb gyereket is hogy a masodik sokkal hamarabb megszuletik de erosebb fajasokkal!koszi lanyok:)
Anno nekem is azt mondták, hogy a második "kipottyan".A fiammal hétfõn reggel 6 kor kezdõdtek a 2 perces fájások-kedd délután 4 óra elött lett meg. A második babával szinte lekéstem a szülést.éjjel 11 elött ébredtem fel, hogy megyek pisilni, , , de egészen a szülõszobáig mentem, éjjel 3/4 1 -re megszületett. Én most arra lennék kiváncsi a harmadik baba is ilyen gyors lesz-e , , nem bánnám.:)

Volt, aki annak ellenére, hogy nem volt annyira rémes a gyerekkora, mégsem szeretett gyermek lenni, Nem érezte magát soha igazán gyereknek? Mi lehet az oka ennek?

Bocs, ha rossza kategória, írhattam volna a gyermekvállalás kategóriába is, bár én még az ezotérián is elgondolkoztam... Nos, én például "untam" a gyermekkort többnyire.Nem nagyon találtam a helyem gyermekként,Kb olyan érzés volt, mintha gyerek testbe zárt feln?tt lennék.A gyerektársaságot is többnyire kerültem, inkább feln?ttek között voltam szívesen, mert a gyerekeket nem értettem és untattak, rossz érzés volt köztük lennem. Most, feln?ttként persze visszasírom néha a gyerekkort, de csak a gondtalansága miatt.A többi velejárója nem hiányzik.Egyedüli gyerek voltam, kis családban. Arra lennék kíváncsi, mások is hasonlóan érezték-e magukat gyerekkorukban?Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Akkoriban én is úgy éreztem. Nem igazán kötöttek le a gyerekes dolgok, nem szerettem szaladgálni, fára mászni, játszani a többi gyerekkel. Legtöbbet tvéztem( fõleg sorozatokat), max barbiztam, babáztam egyedül és arról álmodoztam, hogy barátom, esküvõm, férjem, gyerekem lesz. Mindig erre vágytam. Már ovodás koromban is. Az a nagyon gyerekkor nem is hányzik. Nem találtam a helyem, mások nem értették miért álmodozok én ilyesmikrõl. Max a gimit sírom vissza, az nagyon jó korszak volt, de arra se cserélném le az életemet.

Akkoriban én is úgy éreztem. Nem igazán kötöttek le a gyerekes dolgok, nem szerettem szaladgálni, fára mászni, játszani a többi gyerekkel. Legtöbbet tvéztem( fõleg sorozatokat), max barbiztam, babáztam egyedül és arról álmodoztam, hogy barátom, esküvõm, férjem, gyerekem lesz. Mindig erre vágytam. Már ovodás koromban is. Az a nagyon gyerekkor nem is hányzik. Nem találtam a helyem, mások nem értették miért álmodozok én ilyesmikrõl. Max a gimit sírom vissza, az nagyon jó korszak volt, de arra se cserélném le az életemet.
igazából én sem szerettem, talán azért, mert a szüleim túl sokat foglalkoztak a "szellemi fejlesztésemmel" . Persze ezért, egyáltalán nem hibáztatom õket, sõt, hálás vagyok érte, de a gyerekekkel nem találtam meg valahogy a közös hangot, nem tudtam játszani sem igazán. a nyarakat a hûvös könyvtárban töltöttem inkább és a könyvtáros nénivel beszélgettem fõképp, amíg a szüleim dolgoztak. igazából a gimiben találtam meg én is azt a közeget, ahol hozzám illõ társaságot találtam, meg aztán az egyetemen, így inkább ezeket az éveket sírom vissza :D
Nagyon nem szerettem a gyerektársaimat. Mindig kiabáltak, vonyítottak, nyálaztak, ragadt a kezük, és mindig elvették azt, amivel én játszottam. Vagy addig visítottak, amíg az anyjuk el nem kérte az én anyumtól. Nekem itt gyökerezik, hogy utálom a kunyizást meg a lejmoló embereket.
Én is így éreztem, hogy sokszor a gyerekek játszása, meg viháncolása nem érdekelt. Sokszor én is túlérettnek éreztem magam a többiekhez képest, szerettem én is magamban és a gondolataimmal, álmaimmal lenni. Igazából, nem volt rossz a gyerekkorom, sõt, kicsit nyomasztott, hogy szegények voltunk, és nem mindig kaptam meg, amit szerettem volna, és másoknak megvolt. De ennek ellenére azért jó volt. Mégsem mennék vissza oda. Nekem is a 15 körüli korszakom volt a legjobb, de oda sem mennék vissza. Ebben a korban maradok a legszívesebben, bár most sem mennek a dolgok simán, de most és itt jól érzem magam.
Én sem szerettem a gyerekkoromat. Bár családon belül voltak nagyon jó dolgok, mint pl. a nyaralások, az ünnepek és a bátyámmal jól el voltam. Én is jobb szerettem felnõttekkel lenni, mert a gyerekek sokszor nagyon gonoszak. Utáltam az általános iskolát, a klikkesedést és a kiközösítést. A gyerekeknek másmilyen az értékítéletük, nem a belsõ számított , hanem a látszat. Nem tudom mirõl, de épp ma reggel jutott eszembe, volt egy lány az osztályunkban, akit mindig csúnyán bántottak, nagyon gonoszak voltak vele. A hajába rágógumit dobtak stb. Aztán egyszer egy "riadólánc" alkalmából elment hozzá az osztály, az anyukája leültetett minket az asztalhoz, megkínált minden jóval, szép nagy házuk volt. És lássatok csodát, attól kezdve nem bántotta senki. Szóval nehéz gyereknek lenni, itt a GYK-n is olvasom sokszor a kis 11-13 éves lányoknak milyen kis problémáik vannak, amik számukra hatalmas gondok, amik többnyire a közösséggel és a beilleszkedéssel kapcsolatosak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Érdekes dolog ez! Többen írtátok, hogy a gimis kor, a 15 éves kor körüli idõszak volt a legjobb, de nem mennétek mégsem vissza az idõben.Fura módon, én is hasonlóan gondolom.Az nekem is egy nagyon jó korszakom volt, de annyi hülyeséget csináltam, nem is tudom, hogy éltem túl, épp ezért inkább nem élném újra.Szép volt, jó volt, elég volt. Egyébként most már jobban szeretem a gyerekeket, mint kiskoromban, szeretnek õk is engem, de mégsem érzem jól magam huzamosabb ideig gyerekek között, valahogy nyomasztó számomra, pedig aranyosak.A tini korúakkal jobban kijövök.
Én is így vagyok!Kiskoromban is a felnõttek közt jobban el voltam, de csak mert a kis barátnõim becsaptak :) 10-12évesen.Bár utána voltak új barátnõim, akikkel a mai napig jóban vagyunk én nem szerettem gyerek lenni.Anyám mindentõl tiltott, nagyon sokszor megsértett, a mai napig a testsúlyom és a kinézetem a legfõbb problémája.De más dolgokkal is meg tud alázni... Úgy érzem, hogy én is túl sok mindent felfogtam már gyerekfejjel, és talán annyiban különbözök most, hogy van tapasztalatom már arról, hogy hányféle párkapcsolat létezik, milyen a szex és ilyen dolgok... Ja és van pár dolog, amit szeretnék fejleszteni a jövõben, amit gyerekként nem tudtam:) (rajz, festéset, zongora!)
Anyám folyton dolgozott, így jól éltünk, apám nemigen foglalkozott velünk, így a nagymamánk nevelt minket kisiskolásként, aki engem nem kedvelt, egyértelmûen a nõvérem volt a kedvenc. Persze próbáltam megfelelni én is, de sosem sikerült, alig vártam, hogy megmutathassam, mire vagyok képes. Jól tanultam, rajzversenyekre jártam, meg szavalni, csak hogy "elég jó legyek" de sosem sikerült. De persze a tesóm halálosan féltékeny lett rám. Összességében nem volt tragédia, de elég sok tüske bennem van a mai napig, amik miatt olyan lettem, amilyen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!