Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy a gyermek (48 db)

Igaz, hogy a gyermekem fél éves koráig gyás van, utána kapom csak a gyedet?

A gyed kevesebb lesz?

Legjobb válasz: A tgyás az átlagkereset 70%-a, de nincsen maximálva, tehát ez sokkal több is lehet, mint a fizetés, ha volt egyéb juttatás, jutalom, mert ezek is beleszámítanak. A gyed, szintén 70%, viszont maximálva van a mindenkori minimálbér 2X-esének 70%-ában. Tehát max 101 ezer ft. De nagyon könnyen kiszámolhatod mikor mennyi jár majd: http://www.profession.hu/kalkulatorok/gyes

A tgyás az átlagkereset 70%-a, de nincsen maximálva, tehát ez sokkal több is lehet, mint a fizetés, ha volt egyéb juttatás, jutalom, mert ezek is beleszámítanak. A gyed, szintén 70%, viszont maximálva van a mindenkori minimálbér 2X-esének 70%-ában. Tehát max 101 ezer ft. De nagyon könnyen kiszámolhatod mikor mennyi jár majd: http://www.profession.hu/kalkulatorok/gyes
Igen, igaz. Kevesebb lesz kb.10-12 ezer forinttal.
Tulajdonképpen nem a gyerek fél éves koráig jár, hanem fél évig, mert szülés elõtt 2 nappal már igényelhetõ.
A tgyás egész pontosan 168 napig jár. Ugye kérheted szülés elõtt 28 nappal és a szülés napjától, hogy mikor jár le, attól függ, mikortól igényelted, szülés elõtt vagy a szülés napjától. Ha a tgyás 168 nap után lejár, akkor tudsz gyedet igényelni!

Igaz, hogy az ovodáztatási támogatás egyik feltétele az, hogy a gyermeknek min.6 órát kell az ovodában eltöltenie? Ha igaz, akkor azok a szülők akik a kisebb gyermekkel otthon vannak, eleve kiesnek ebből a támogatásból-

mert aki otthon van a kisgyermekével,annak a nagyobb gyermeke nem lehet ebédnél tovább-tudtommal- Igaz ez?

Legjobb válasz: végre már azokat is kéne valahogyan támogatni, akik nem a semmire szülnek gyereket, hanem diplomáznak, nyelvet tanulnak és DOLGOZNAK, mielõtt gyereket vállalnak! Annyira gusztustalan ami ma magyarországon megy. A gyereket vállalók 80%-s a GYESre vállal kölyköt, aztán végigtengõdik az életüket! Hányás....

végre már azokat is kéne valahogyan támogatni, akik nem a semmire szülnek gyereket, hanem diplomáznak, nyelvet tanulnak és DOLGOZNAK, mielõtt gyereket vállalnak! Annyira gusztustalan ami ma magyarországon megy. A gyereket vállalók 80%-s a GYESre vállal kölyköt, aztán végigtengõdik az életüket! Hányás....
így van, ha nincs a gyerek oviban akkor kiesnek. De vedd figyelembe, hogy itt olyan szülõk gyerekeirõl van szók, akik alulképzettek (legfeljebb a 8 általánost sikerült befejezniük) és saját hiányosságaik miatt nem tudnak eleget tenni minimális szinten sem a gyereknevelés egyéb követelményeinek (szellemi nevelés), ezért támogatja az állam, hogy ezen szülõ gyerekeiket járassák közoktatási intézménybe, hátha ott sikerül magukra szedni valamit a kulturális viselkedésbõl, normákból, társas élet szabályairól netán szocializálódnak is ezek a gyerekek, és az ilyen gyerekek számára kötelezõ óvodai nevelést nyújtani a gyermek 3! éves korától. Szemben a normális családok gyerekeivel, akiknek 5 éves koruktól áll fenn ezen kötelezettség.
Már nagyon régi ez a kérdés, de azért valamit hozzátennék: A gyermeknevelési támogatásban részesülõ szülõ milyen idõtartamban helyezheti el a gyermeket a napközbeni ellátást biztosító intézményben? 2009. január 1-tõl idõbeli korlátozás nélkül elhelyezhetõ a gyermek a gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézményben. (http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-eroforras-miniszterium/szoc..
Ja, mármint a GYET-nek feltétele, hogy csak ebédig lehet a gyerek, az igaz. De itt nem errõl volt szó. (bocs, az anyaságit nem tudtam magamban gyet-re forditani). De hát itt most nem is egy gyet-en lévõrõl van szó, ha KICSIVEL vagy otthon, akkor nem vagy gyet-en. Ha gyet-en vagy, akkor a legkisebb gyereked már ovis... Tehát az igaz, hogy a gyet-en lévõnek nem lehet ott tovább a gyereke, de az továbbra se igaz, hogy ha egy kicsivel otthon vagy, akkor a nagyobb, óvodás gyerekedet haza kellene hoznod ebéd után. No, akkor ezt kibogoztuk...
A támogatást az kérheti, akinek a gyereke rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül, a szülõ a gyerek három éves koráig legfeljebb általános iskolai végzettséggel rendelkezik, a gyereket pedig legkésõbb annak az évnek a végéig beíratják az óvodába, amikor betölti negyedik életévét. A kicsinek azonban a támogatás elnyerése után is rendszeresen járnia kell óvodába, ami azt jelenti, hogy naponta legalább 6 órát ott kell töltenie, és az „ovis tanév” 25 százalékánál többet nem hiányozhat.
Na ez a biztosító nem tudom hogy került bele bocsi.
Akkor nézd meg http://www.szmm.gov.hu Ott megtalálod hogy a Gyet en lévõ jogosultság alapja, hogy a gyermeke napközben ellátást biztosító intézményben legfeljebb 5 órát tölthet.
Utolsó: nincs ilyen jogszabály. Ha mégis, én kérek elnézést, amint idézed, vagy linkeled.
Azokra vonatkozik a jogszabály akik anyaságin vannak. Vagyis aki anyaságin van annak elvileg csak ebéd utánig lehet a gyereke oviban vagy iskolában.
De ez az óvodáztatási támogatás kifejezetten azt a réteget célozza meg, amelyiket mondtam. Tanulatlan szülõk és azért kapják a pénzt, hogy ezzel motiválják õket, hátha a gyerekük viszi valamire. Normális embernek nem kell pénz ahhoz, hogy a gyerekét járassa oviba, iskolába. Lehetne hasonló támogatás a normális szegényebb réteg számára is, de az nincs.
Utolsónak igaza van! Anyám óvónõ, és ilyen nincs hogy haza kell vinned a gyereket ha otthon vagy a másikkal. És egy tanult nagy eszû is lehet ...-ba úgy hogy segélyre szorul, ez nem iskolázottság feltétele, szerintem.
Az a nem igaz, hogy ahol anyuka otthon van, ott a gyereknek haza kellene mennie ebéd után. Sehol nincs ilyen a rendeletekben, ha egy gyereket felvettek az oviba, akkor joga van bármikortól bármeddig maradnia az ovi nyitvatartásán belül. Az óvónõk valóban bepróbálkoznak ott, ahol anyuka otthon van, valószinûleg lustaságból, vagy nem ismerik a jogszabályokat (legyen bennem jóindulat is...) de rólam simán lepattantak. Mondtam, hogy hazaviszem, ha mutatnak egy ilyen jogszabályt, vagy rendeletet. Azóta keresik... És egy rossz szót se szóltak. Szóval nem esik ki az a gyerek és az az anyuka, ne aggódj. Csak nem kell hagyni magad hülyének nézni.
hát akkor nálatok ez szóba sem jöhet. Esetleg a rendszeres gyermekvédelmi, ott a kajáját fizetik, de ennyi. Én nem tudom egyébként sokan jönnek a segéllyel de nálunk Fehérváron semmi segély nincs.
A kérdező hozzászólása: Ez így nagyon szép és jó dolog, de mi van azokkal a szülõkkel, akiknek van valami más iskolájuk, mégis kakiban vannak? Ezen szülõk gyerekei nem érdemlik meg a normális körülményeket?
Igaz.
igen. (csak hogy elhidd :D)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor engem félretájékoztattak :-(
Miért, mit mondtak?


Masodik gyermekemet varom, igaz hogy a masodik szules az konnyebben es gyorsabban zajlik le? Az elso nagyon hoszu volt 18ora bizhatok benne hogy a masodik kevesebb lesz?

tudom ez egy olyan kerdes amire nem tudtok pontos valaszt irni de azoknak a valaszat varom inkabb akiknek az elso szulese nehez volt a masodik konnyebb

Legjobb válasz: wow az igen:)

A kérdező hozzászólása: wow az igen:)
Nekem az elsõ 4 óra alatt született, a 2.baba bõ 2 óra alatt.
A kérdező hozzászólása: akkor vegulis igaz azhogy a masodik hamarabb megvan! mikor a lanyomat megszultem anyosom azt mondta az elso megcsinalta a masodiknak az utjat igy konnyebb lesz a masodik:)
Szia! Én az elsõt szinte észre se vettem és meglett. Majdnem 4 kilóval. A második kilóval született és rettenetesen fájt. Én is úgy voltam vele, mint Te. Nekem is mindenki azt mondta, hogy a második sokkal könnyebb és fájdalommentesebb lesz. Talán ez volt a baj. Nem voltam felkészülve eléggé a lehetséges fájdalomra. Kíváncsi leszek a harmadikra. Üdv. 20 hetes km
Szia!Nekem az elsõ szülésem 7óra volt, a második 3óra alatt meglett.Szóval ez nálam bejött. Szorítok, hogy nálad is így legyen. Hány hetes vagy? Üdv:8hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszt:) 10 hetes vagyok
Nekem az elsõ 20 óra volt, a második 4 óra alatt meglett fájásgyengeséggel....
Szerintem igaza lehet anyósodnak. Nekem az elsõ 6 óra alatt, a második 1, 5 óra alatt megvolt. Az elsõ gyenge szülés-gyanús fájástól számoltam az idõt. Mindkét gyerek 4 kiló fölött volt. Most a harmadik...hááát, remélem beérünk majd a kórházba. :) A szülésznõm is azt mondta, hogy minden gyerek hamarabb megvan mint az elõzõ, hacsak nincs bármilyen komplikáció.A fájdalomban nem könnyebb, csak idõben rövidebb.

Ha valakinek 80 éves kora körül meghal fiatalon a gyermeke, pl 50 éves kor körül súlyos balesetben, akkor az igaz, hogy a szülők is hamarosan mennek utána?

Legjobb válasz: Hát mivel 80 éves, nagy a valószínûsége, hogy nem fogja 30 évvel túlélni a gyereke halálát.

Hát mivel 80 éves, nagy a valószínûsége, hogy nem fogja 30 évvel túlélni a gyereke halálát.
Nem törvényszerû, de elõfordulhat
Nem feltétlenül. Nagymamám 13 éves koromban halt meg, a dédim (az anyukája) meg csak amikor 22 voltam. Bár ha 9 év hamarosannak számít...
Az öcsém barátnõjét 16 évesen elütötték, néhány nap múlva, a születésnapján a szülei levetették a lélegeztetõgéprõl. Mindketten belerokkantak, és rövid idõ múlva, 50 éves koruk elõtt meghaltak :( 80 évesen azért már elég nehéz azt mondani, hogy a bánat miatt történt, a nagyanyám 60 évvel élte túl a fia halálát (3 évesen kanyaróban), a lányáét meg tízzel (29 évesen daganatban).
80 év után már minden benne van a pakliban. Lehet van benne valami, amíg a papám él a mamámnak az ég világon semmi baja nem volt majd meghalt a papa és a mama is rá pár évre meghalt.
gyakran elõfordul. az édesapám autóbalesete után 5 hónappal meghalt az édesanyja is. egyikük sem volt idõs...
Az én apai nagyszüleim még mind a ketten élnek. Mama 87, papa 84éves. Három fiúk volt, mindhármat túlélték! A középsõ 1985-ben 29évesen halt meg, apukám(legidõsebb)2004-ben 52évesen, a harmadik 2009-ben 49évesen. Szóval ez nem igaz! Azt a szenvedést senkinek nem kívánom amit átéltek. Mikor nagymamám zokogva kérte számon az istent hogy miért nem õt vitte már el!:( Az utolsó fia elvesztésekor napokig õriztük nehogy valamit csináljon magával!
Amennyiben errõl az orvosi vizsgálatkor tájékoztatot akkor igen, egyéb esetben nem.
Az adagot biztos csökkentette, nem?
A kérdező hozzászólása: Nem tájékoztatott!Volt egy elég durva mandula gyulladásunk ami következtében vashiányos lett a lányom.Mondta, hogy recept nélkül kérjek vaspótlót a patikában.Mikor legközelebb mentünk mutattam milyen gyógyszert adtak a patikában .Azt mondta jó lesz.Majd szó nélkül kezembe nyomta a receptet.Nem mondott semmit.A receptrõl nem tudtam mi is az.Kiváltottam akkor láttam, hogy az is vas tabletta de a lányomnak nem is jó.Most akkor melyiket adjam neki?
A kérdező hozzászólása: A papíron 3X1 van írva nekünk 2X1-et kell bevenni.
Az én fiam 1, 5 évesen kapott olyan gyógyszert a kórházi kezelése alatt, ami csak 3 éves kortól adható. Nem is tudtam mit kap, csak akkor amikor a kórházból távozva megkaptuk a receptet és kiváltottam. Én azt gondolom, hogy az orvos tudja mit csinál.

Igaz az, hogy a gyermek a szuleinek 25. hazassagi evfordulora ezust gyurut kell vegyen?

Hallott mar errol valaki, mert en ugy tudom, hogy ez vmi nepi szokas.

Legjobb válasz: Hahaha:D,szüleimnek tavaly volt a 25,hát én semmit sem vettem,apám vett anyámnak egy ezüstgyûrût,meg eltervezték,hogy elmennek vscsizni persze semmi sem lett belõle szokás szerint XD Nem kell,nyugi,õk házasodtak,neked meg azon kívül,h a szüleid a házasságukhoz semmi közöd:D

Hahaha:D, szüleimnek tavaly volt a 25, hát én semmit sem vettem, apám vett anyámnak egy ezüstgyûrût, meg eltervezték, hogy elmennek vscsizni persze semmi sem lett belõle szokás szerint XD Nem kell, nyugi, õk házasodtak, neked meg azon kívül, h a szüleid a házasságukhoz semmi közöd:D
Nem. A gyereknek nem kell vennie semmit, persze ha szeretnél, vegyék anyukádnak egy szép virágot, apukádnak meg egy üveg finom bort... mondjuk Tokaji Aszút. sok boldogságot nekik a következõ 25-re is!
Ez az ezüstlakodalom. Ahol én voltam ott ezüst rózsákból készült virágkosarat vittek a gyerekek. Valami ezüst szép lenne.Ha tetszik a gyûrû, vegyél, és mondd hogy hagyomány!
Semmi nem KELL. Felejtsétek már az ilyen marhaságokat. Lehet, hogy valahol szokás, de szerintem mindenki úgy csinálja, ahogy jó neki. Nekem eszembe nem jutna gyûrût venni a szüleimnek, fõleg nem a házassági évfordulójukra. A harmincadikra apám vett gyûrût maguknak és egy eskümegerõsítési szertartásuk is volt a templomban. A "lakodalomra" kaptak tõlünk egy második nászutat.
Nem hallottam errõl én sem.
A 25. évben - Ezüstlakodalom Az ezüst a tisztaság és a házasság sugárzó fiatalságának jelképe. Gyakran templomban is megünneplik ezt a napot. A menyasszonyra és a võlegényre ezüst koszorú kerül.
ehhez mit szólsz? http://www.escada.hu/index.php?lap=aru/egyaru&aru_id=3649 Hány éves az a gyermek?

Igaz az a mondas, hogy : " a gyermek elveszi azt, ami neki kell? " A magzatra gondolok.

Azert kerdezem mert nincs nagy etvagyam, olykor alig eszem, es ez a mondas tartja bennem a lelket, hogy a kevesebb etkezes nem gond, abbol is eltudja venni ami a picike testenek szükseges. Ja, az erthetöseg kedveert irok egy napi peldat : Delelött valamilyen gyümit vagy joghurtot eszem. Ebedre valami keveske fött kajat, (fel tanyer) de a nap folyaman mar nem igazan jön mas, vagy maximum egy kefir, egy joghurt, müzli ... ilyesmi...

Legjobb válasz: Én is úgy tudom, hogy így van. Gondolom csak akkor tud elvonni a magzat megfelelõ mennyiségû vitamint, tápanyagot...stb, ha az anya szervezetében van mibõl elvonni. A kálcium példáján hallottam róla, hogy a kicsi elveszi az anyától és ha annak kevés van, akkor tönkremehetnek fogai stb. De mivel írtad, hogy vitamint szedsz, nincs miért aggódnod. Azért nem árt változatosan táplálkozni, még ha a mennyiség nem is olyan sok.

Én is úgy tudom, hogy így van. Gondolom csak akkor tud elvonni a magzat megfelelõ mennyiségû vitamint, tápanyagot...stb, ha az anya szervezetében van mibõl elvonni. A kálcium példáján hallottam róla, hogy a kicsi elveszi az anyától és ha annak kevés van, akkor tönkremehetnek fogai stb. De mivel írtad, hogy vitamint szedsz, nincs miért aggódnod. Azért nem árt változatosan táplálkozni, még ha a mennyiség nem is olyan sok.
Tényleg nem sok, amit eszel. Viszont tényleg igaz, hogy a baba elveszi tõled, ami neki kell! Nem írtad, hogy mennyi idõs vagy, gondolom az elején tartasz. Késõbb talán picit többet is tudsz majd enni. Nem is a baba miatt, mert elveszi tõled, hanem magad miatt. Neked is kell az energia! Ne erõltesd azért, az sem jó!
Szia!21 hetes kismami vagyok, de nekem sincs igazan etvagyam.Nekem edesanyam szokta mondani:a baba ugyis elveszi azt ami kell neki.En is szedek vitamint, sok gyumit eszek stb..A 19 hetes uh-n kiisderult h nagy a baba.ugy h nem aggodok.eddig 2, 5 kg van rajtam. Jo babavarast.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valaszokat, engedjetek meg, hogy az utobbit, a 21 hetes kismamat kiemeljem, mert neki konkret volt a peldaja, aminek nagyon örültem. En a 17. het vegen jarok, meg semmit nem hiztam. Az elsö 15 het nagyon kellemetlen volt a sok emelygestol, hanyastol, gyülöltem a szagokat, stb. Szoval ennek is köszönhetö szerintem, hogy teljesen elment az etvagyam. Korabban (a pocakossag elött) azert jobban ettem, de most sokszor izetlen, vagy egyszeruen csak "semmilyen" szamomra az etel. Köszönöm a megnyugtatast, a lelkiismeretem most sokkal jobb lett. A többiek biztato sorait is köszönöm szepen megegyszer! :)

ANGLIA anyukak! Igaz az, hogy ha gyermeked eleri a magyarorszagon iskolakoteles kort, akkor otthon is be kell iratni iskolaba?

Ha tartosan itt elek (ugy kb orokre) akkor minek is kellene beiratni otthon es osszezavarni a kicsit azzal, hogy magyarul is tanitom??? Es minek kell osztalyozo vizsga...hallottatok rola valamit?

Legjobb válasz: Nem kell. Igaz, én nem Angliában, de szintén külföldön élek, a gyerekeim pedig csak itt vannak beíratva iskolába, óvodába. Nem hinném, hogy ez nálatok máshogy lenne.

Nem kell. Igaz, én nem Angliában, de szintén külföldön élek, a gyerekeim pedig csak itt vannak beíratva iskolába, óvodába. Nem hinném, hogy ez nálatok máshogy lenne.
Ha az önkormányzatnál nem adtatok le ideiglenes lakcímkijelentõt (ideiglenesen érdemes, mert ha véglegesre töltöd ki, le kell adjad a magyar lakcímkártyát), akkor valóban elõvehetnek, mert honnan kéne tudniuk, hogy külföldön tartózkodtok. Ettõl függetlenül gondolom, ha küldik a papírt, hogy a gyerek tanköteles és irasd be, egyszerûen el lehet intézni, bizonyítani, hogy külföldön éltek, és az ideiglenes kijelentkezést elintézni.
Ja és az nem magyarázat, hogy "dehát nem látják az anyakönyvén, hogy külföldön született", mert nem ez a hivatalos út.
Nem tudom, nem külföldön élek, de a körzetes iskolába be kell iratni akkor is, ha nem oda fog járni a magyar szülõknek is. úgyhogy szerintem ebben nincs különbség, jelezned kell valahogy a körzetes iskolában, hogy nem kívánod oda járatni a gyereked. Viszont nem hinném, hogy járhatna iskolába, az a gyerek, aki még magyarul sem tud és minek kéne osztályozó vizsgát tennie, ha nem akar magyar bizonyítványt. De egyébként miért gondolod, hogy nyilvántartják a gyerekedet Magyarországon?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!