Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy a (9018 db)

Igaz, hogy a gyed számításba nem számít bele az előző munkahely ideje és bére?

Most szeptemberben váltok munkahelyet, az előző munkahelyemen 5 évet voltam, és rögtön másnaptól kezdek egy új munkahelyen, viszont terveim szerint jövő ősszel szülni fogok. Állítólag változtak most a tgyás/gyed számítások, és csak az aktuális munkahely adatai számítanak, ami alapján én nem leszek jogosult csak gyes-re? Ez igaz??

Legjobb válasz: Nem igaz, és gyesre mindenki jogosult. gondolom gyedre gondoltál. Nem igaz, beleszámít.

Nem igaz, és gyesre mindenki jogosult. gondolom gyedre gondoltál. Nem igaz, beleszámít.
Én ilyenrõl még nem hallottam, de ez valóban így van az több mint felháborító! A jelen törvények szerint a szülés elõtti évek mind mind számítanak, függetlenül attól, hogy elõtte 1 vagy 5 munkahelyen dolgoztál. A szülés elõtti 2 év ami számít, hogy mikor szülni mész elõtte meglegyen a megfelelõ idejû munkaviszonyod.
A kérdező hozzászólása: Igen, bocsánat már félre is írtam, mert olyan mérges vagyok.. Igen, arra gondoltam, hogy tgyás és gyed fog-e járni vagy csak gyes?? Most mi alapján és hogyan számolják? Most mondta nekem az elõzõ munkáltatóm tb ügyintézõje, hogy most augusztustól változott és se a táppénzbe, se a többi ellátásba nem számítják bele az elõzõ munkahely adatait (nem is kaptam már oep igazolást) csak az aktuális munkaviszonyét. Próbáltam a jogszabályoknak utána nézni, de elég káosz.. néztem egy kalkulátort az alapján a szülést megelõzõ min.562 nap alapján ad csak tgyás-t és gyed-et, ha ez nincs meg akkor csak gyest.. Most mit csináljak? Most akarunk belehúzni a baba gyártásba, akkor most vagy tolnom kell, vagy pedig nem kapok semmit csak azért mert kirúgtak a jelenlegi helyemrõl azért mert babát tervezek??
JÁrni fog a tgyás és a gyed is, csak az elõzõ munkahelyeden kapott béredet nem számítják bele az alapjába. És rád már vonatkozni fog, április a határidõ, ha utána szülsz, akkor nálad már nem számít bele, csak a jelenlegi béred.
Utolsó vagyok, az lemaradt, hogy az ideje természetesen bele fog számítani.

Igaz hogy a szűzhártyát nehéz átszakítani és hogy csak 20cm-ös tudja átszakítani?

Amúgy olvastam nem én találtam ki nem kellennek a hülye kommentek...és lány vagyok még sz?z ezért is érdekelne

Legjobb válasz: nem igaz-.- de neked megfordult a fejedben hogy ez igaz lehet?

nem igaz-.- de neked megfordult a fejedben hogy ez igaz lehet?
A szûzhártya átszakadása nem a hossztól számít különben is-.- a szûhártya maga a bemenet , ami még szûk egy péniszvastagságához képest de ha már benn van 5 cm (ez csak példa volt) már nem vagy szûz , illetve a bemenet megsérül kitágúl ezért vérezhet, és fájdalommal járhat, úgy kell elképzelni mint egy üveget a szája kicsi ( ez a bemenet a szûzhártya) a további része az üvegnek meg a hüvely, és egy pénisz van olyan vastag mint a hüvely, csak rugalmas.
kislányom!!!!!! nem! valaki csak viccelt veled. kérlek, tanulj tanulj tanulj még biológiát!
Csak T-35-ös tankkal lehet.
T-35-ös nem elég! Ilyen kellene hozzá: http://www.twilighthistories.com/wp-content/uploads/2012/08/.. Csak ez nincs megépítve, csak terv volt, szóval nem lehet átszakítani sehogy.
A brit tudósok egyébként megállapították, hogy 8, 67 cm-es kerületû, 5, 44 cm hosszú pénisz már át tudja szakítani a szûzhártyát. Ne aggódj emiatt, a mérõszalagot azért vidd magaddal a randikra. Ki tudja?
nem igaz
Nagyon ritka az, hogy egy lánynak vastag a szûzhártyája és nem szakad át. Ilyenkor van, hogy orvosnak kell átvágnia. De - ismétlem - ez nagyon ritka. Normáls esetben simán átszakad (persze fájhat) és nem függ a pénisz hosszától, mert a szûzhártya egészen elöl van, a hüvelybemenetnél. Szóval akár ujjal is át lehet szakítani.
Nem kell ahhoz 20 cm...sem nagy "igénybevétel" hogy átszakadjon.
Nagyon könnyen kiszakad, elõfordul, hogy szex nélkül is, például sportolás közben. Ha 20 cm-res kellene, akkor már rég nem lenne emberiség sem.
Nekem olyan mintha nem is lett volna. Kiskoromtól kezdve aktívan lovazok, valószínû hogy elszakadt az igénybevételtõl. Az elsõ fiú akivel voltam nem akarta elhinni, hogy szûz voltam.

Az igaz, hogy a szép lányoknak nincs önbizalma?

Azért kérdem, mert mikor megnézek egy szép lányt, akkor rám néz és így hirtelen elfordul, azt mondják erre, hogy nincs önbizalmuk, akiket megkérdeztem.

Legjobb válasz: nem,csak szeretik magukat sajnaltatni.:) azert mondjak mindig hogy "en ilyen meg olyan csunya meg kover vagyok",mert azt akarjak hogy megnyugtassa vki oket,hogy "nem,te nagyon szep vagy stb. stb." mondjuk en azt szoktam erre mondani,hogy "igazad van":D amugy meg ha elfordul szegyenlos vagy vmi,az nem az onbizalom kerdese

nem, csak szeretik magukat sajnaltatni.:) azert mondjak mindig hogy "en ilyen meg olyan csunya meg kover vagyok", mert azt akarjak hogy megnyugtassa vki oket, hogy "nem, te nagyon szep vagy stb. stb." mondjuk en azt szoktam erre mondani, hogy "igazad van":D amugy meg ha elfordul szegyenlos vagy vmi, az nem az onbizalom kerdese
Nem feltétlen.Lehet hogy nem tetszettél a lánynak és azért fordult el :D.. Amúgy van amelyik kifejezetten beképzelt mert sok az önbizalma és néha elszáll magától mert szép. Viszont a természetes szépségek szerényebbek, mert nem foglalkoznak magukkal annyit. Bár vannak kivételek :)
Nem tudom, hogy neked én szép lennék-e, de én csak akkor nem fordulok el, ha tetszik aki néz. :)
Vagy csak szégyenlõs a lány :) ))
Minden szép lánynak van önbizalma
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm amit irtatok :)
Inkább a rondáknak nincs önbizalmuk.

Igaz, hogy a mi saját magunkat 5x szebbnek látjuk, mint a környezetünk?

Valahol ezt olvastam. Ha ez igaz, akkor inkább ki sem emgyek az utcára :D

Legjobb válasz: Szerintem igaz :D Vagyis rám tuti,hogy igaz.

Szerintem igaz :D Vagyis rám tuti, hogy igaz.
Nálamis ugyanaz mint a másodiknál:D
ez hangulatfüggõ, ha magadról azt gondolod, hogy nagyon szép vagy, akkor vidám leszel és a kisugárzásodból mindenki szépnek fog látni, itt ezt olvasod, oké?
Én nem látom magam szépnek általában. Minden apró hibát észreveszek. De ha valami történik, megnéznek az utcán, idegen ember leszólít, hazaérek, benézek a tükörbe, és szépnek érzem mdgam. Szóval sztem is hangulatfüggõ.
basssssszameg :'D akkor én jó csunya lehetek! mert amugy sem látom szépnek magam:D de mégis azt mondja mindenki hogy az vagyok:D
A nagyon közeli barátok tudhatnak esetleg olyanról, a mi nekünk nem tetszik magunkon, de lehet(valószínû), hogy egy ismerõs vagy egy idegen elsiklik az ilyen apróságok felett.
Hát ez milyen hülyeség? És mi van azzal aki rondának látja magát, de más szépnek látja? Szerintem a környezet inkább szebbnek látja az embereket, mint mi saját magunkat. Legalábbis szerintem ez jellemzõbb. Amúgy front lehet, mert pár napja engem is megbámult mindenki. Mondom ennyire nem lehetek szép!! :D De nem volt rajtam semmi fura. Fel voltam öltözve, a sminkem sem kenõdött el. Nem értem.
Ez csak egy urban legend, nem igaz, legalábbis nem mindenkire (gondolok itt a nárcisztikus egoistákra).
Én is olvastam már ezt valahol. Amúgy tényleg teljesen hangulatfüggõ, tegnapelõtt belenéztem a tükörbe és konkrétan majd felkiáltottam hogy k...a jól nézek ki, de amikor tegnap belenéztem majdnem elsírtam magam.:D Szóval nem tudom hogy van ez.:D
Szerintem nagyon személy- és hangulatfüggõ. Nyilván van aki alulértékeli magát, és van aki felül. De én pl. itthon nagyon szépnek, sokszor egyenesen gyönyörûnek látom maga, aztán kimegyek az utcára, és teljesen zavarba jövök, ha mondjuk megbámulnak, vagy leszólítanak, valahogy teljesen elmegy az önbizalmam, és arra gondolok, hogy biztos felcsúszott a szoknyám, vagy elkenõdött a sminkem, vagy valami gáz van. És hiába mondogatom olyankor magamban, hogy szép vagyok, emberek között valahogy rosszul érzem magam. Pedig nem kaptam még negatív visszajelzéseket a külsõmmel kapcsolatban, szóval nem tudom ez mitõl van nálam.
Sztem cs csini vagy! XD
A kérdező hozzászólása: Nekem is azután jutott eszembe a kérdés, miután ma sétálgattam bent a városban, ész voltak páran, akik megbámultak. Mondtam magamban, most mi van ? Ennyire ronda vagyok ? Fogkrémes a szám ? Letojt egy madár ?
11. válaszadóval értek egyet. Szerintem ez hülyeség, már csak azért is, mert az átlagemberek (és nem az egoisták) inkább csúnyábbnak látják magukat

Igaz, hogy a császár után az gyógyul könnyeben, aki előtte vajúdott?

Legjobb válasz: Szia. Nem tudom igaz e de én császár elõtt 18 órát vajúdtam. Elég gyorsan rendbe jöttem,mûtét után pár órával ültem,a 4-ik napon mikor hazamentem már alig fájt. Otthon mindent tudtam csinálni,nem igazán pihentem. Lehet hogy ez inkább alkati dolog!

Szia. Nem tudom igaz e de én császár elõtt 18 órát vajúdtam. Elég gyorsan rendbe jöttem, mûtét után pár órával ültem, a 4-ik napon mikor hazamentem már alig fájt. Otthon mindent tudtam csinálni, nem igazán pihentem. Lehet hogy ez inkább alkati dolog!
Szia! Engem is hosszantiban vágtak életmentés érdekében. 12 óra múlva felálltam, hogy kivegyék a katétert és besétáltam a szobába. Durva volt, de a katétertelenségért bármit! :) Felkelni nagyon fájt, de sokat segített az ágy melletti kis sámli, mert így könnyebb volt letenni a lábam a magas ágyról. Mindenkinek ajánlom!! Mozogni kell, próbálkozni és pozitívan állni a dolgokhoz. Arnica Montanak homeos bogyó is segíti a gyógyulást.
13 órát vajúdtam én is, romló szívhang miatt császároztak.Ez volt este 9-kor, reggel fél 6-kor keltettek minket fürdeni, mert 6-ra hozták a babákat!Nagyon-nagyon fájt a seb, de muszáj volt felkelnem.Délutánra már ültem, le se feküdtem, mert utáltam felkelni, ki-be járkáltam az erkélyre (augusztusban).5 nap után hazaengedtek, másnap mentem az anyakönyvi kivonatért, utána meg varratszedésre.Itthon is már jól elvoltam.Szóval hiszek abban, h aki nem hagyja el magát, az gyorsabban gyógyul. Volt egy ismim, aki két napig csak feküdt, annyira fájt a sebe, sokkal késõbb kezdett el mozogni, és késõbb is gyógyult a sebe! Ja, és közepesen viziló voltam, mint egy kedves hozzászóló jellemezte egyes kismamákat....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok-sok hasznos választ!
Elõzõ vagyok. Én még hozzátenném, hogy köldökig vágtak hosszában. Hát, ülni nem volt kellemes, mert a seb szétfelé akart húzódni. Varratot 7 nap után szedtek, szépen gyógyult, alig látható a helye. Hazamenetel másnapján mentem bevásárolni, papírokat intézni..
Sziasztok! Úgy érzem, erre nekem is reagálnom kell.....tudni kell, hogy én egy HÁJAS, plöttedt hasizommal rendelkezõ (mit mondjak..vízibálna) voltam mikor császároztak. Nem kevés, 135 kg-mal kerültem be, és semmi vajúdás nélkül császároztak, altatásban, toxémia miatt. Este mûtöttek, másnap reggel keltem fel egyedül, zuhanyoztam, lementem a földszintre telefonálni, persze 2 csõ lógott belõlem. És tejem is volt, másnap már szoptatta. Tehát az sem igaz, hogy a császár után nem tudnak sokáig szoptatni..Akarat és alkat kérdése. Egy "hájas " anyuka:-))
Én sem vajúdtam, programozott császár volt. Az utolsó hónapokban lassan, de biztosan toxémiás lettem így képtelen voltam különösebben mozogni, maradt rajtam 10 kiló felesleg így a végére, kvázi "hájas" csoportba tartozom. De már a mûtét napján délután egyedül másztam fel-le a 80 cm magas kórházi ágyra a gyerekkel a karomban, szinte semmit nem pihentem, négy nap múlva alig fájt. A vágástól függ szerintem is, és egy picit az akarat függvénye is.
Én nem vajúdtam egy percet sem. 31. héten szültem és a szülést követõ 5. napon már nem volt semmi bajom. Mások csak néztek hogy én tényleg 5 napja szültem.?
Nem a háj mennyiségérõl beszéltem, hogy attól bármi függ, hanem arról, hogy egy hájas puhány malac (rengeteg vizilóméretû terhes nõ van) az elsõ 48 órában megmozdulni sem fog, mert eleve elõtte sem mozgott. Aki addig sem sportolt, nem a szülés után fogja elkezdeni. Amúgy normális kórházban fel kell kelni.
Szerintem is inkább egyénfüggõ a dolog. Én is 12 órát vajúdtam és úgy lettem császáros. Én sem hagytam el magam, de nem gondolom így utólag, hogy olyan gyorsan gyógyultam volna. Mondjuk nálam ebben szerintem az is számított, hogy szülés elõtt 2 nappal még dolgoztam, a terhesség alatt nem nagyon pihentem és tulajdonképpen fáradtam menni szülni is. Az elsõ pár nap szülés után azzal telt, hogy csak feküdtem a kórházban és örültem, hogy túl vagyok rajta. Legközelebbi szülés elõtt biztos kipihenem magam :) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Az orvos azt mondta, hogy egyéntõl függ a gyógyulás, fõleg a fizikai állapotától. Egy hájas, gyenge hasfalú, izom nélküli ember, aki végig feküdt a terhesség alatt nem fog könnyen meggyógyulni. Én 2 és fél nap után kerültem kés alá, és gyorsan gyógyultam. A vajúdás alatt maga a szervezet is terhel némi fájdalomcsillapítót, lehet, hogy a többi droggal együtt a seb kevésbé fog fájni, de ez sem biztos. Szerintem sajnos az orvos szaktudásán is múlik, hogy a császármetszés utáni seb mennyire gyógyul gyorsan.
szia! szerintem is alkati dolog. Én "csak" 5 órát vajúdtam császár elõtt, de az 5. napon aki nem tudta nem mondta volna meg hogy pár napja császároztak, mindent tudtam már csinálni :)
Nemhiszem, hogy van összefüggés a kettõ között, bár én is 12 órát vajúdtam elõtte és elég gyorsan regenerálódtam, de úgy gondolom, hogy ez inkább annak köszönhetõ, hogy nem hagytam el magam és mentem szüntelenül:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat! Én sem tartozom a sportos, vékony kismamák közé.

Tényleg igaz, hogy a sziámi harcos hal egy befőttes üvegben el van?

Legjobb válasz: Igaznak igaz, mert valahogyan tud a levegõbõl is oxigént nyerni, nem kell levegõztetni. Én mégsem javasolnám senkinek, hogy ilyen módon tartson állatot.

Igaznak igaz, mert valahogyan tud a levegõbõl is oxigént nyerni, nem kell levegõztetni. Én mégsem javasolnám senkinek, hogy ilyen módon tartson állatot.
Ez így igaz.El van.Ebbenaz értelemben szinonímának kell vennünk az el van-t a szenveddel.Nem elég neki.A legalapabb amit meg kel ladnod neki a szûrés, levegõztetés a szûrõbaciknak kell, fûtés világitás növények és min 20literes akvárium, de inkább 50...20ban már "elvan"
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
igen de soha ne rakj 2-öt egymás hozz (egy befõtes üvegbe) mert szét cincálják egy mást
Más halak nélkül a betta nagyon magányosnak hat. És egy befõttes üvegbe biztos nem tudsz tenni több halat. És ne is tegyél befõttesüvegbe semmit, mert úgy nem érzi jól magát a hal. Egy 15 literes akvárium 1300 Ft, szerintem aki már 600 ft-ért vesz egy bettát, az befektethet egy rendes akváriumba is.
hát nem igazán. nem szabad befõttes üvegbem tartani csak téglatestben. vagyis értitek ne legyen gömbölyû, hanem szögletes az üveg amiben van

Az igaz, hogy a pí utolsó számjegye kettes számrendszerben 1? Mert, ha 0 lenne nem írnánk ki.

Legjobb válasz: Eleve értelmetlen az állítás, mivel pi-nek nincs utolsó számjegye. Mint minden irracionális számnak végtelen sok számjegye van. Az viszont igaz, hogy kettes számrendszerben minden racionális nem egész számnak 1 az utolsó számjegye. (Így minden gyakorlatban használt pi közelítõ értéknek is.)

Eleve értelmetlen az állítás, mivel pi-nek nincs utolsó számjegye. Mint minden irracionális számnak végtelen sok számjegye van. Az viszont igaz, hogy kettes számrendszerben minden racionális nem egész számnak 1 az utolsó számjegye. (Így minden gyakorlatban használt pi közelítõ értéknek is.)
Már amennyire beszélhetünk utolsó számjegyrõl a végtelenben, de igaz, ezt szokták mondani.

Az igaz hogy a gyökérkezeltfogak besárgásodnak? Mitlehet ellene tenni? Vagy hogyan lehet eltüntetni ha az első 2 fogsam sárgásodott be ezáltal?

Legjobb válasz: Sajnos igaz. Mivel nem "élõ" fogak elszínezõdnek. Ennek megelõzésére nem lehet tenni semmit. Ha nagyon feltûnõ úgy lehet megoldani,h egy vékony porcelán réteget visznek fel rá.

Sajnos igaz. Mivel nem "élõ" fogak elszínezõdnek. Ennek megelõzésére nem lehet tenni semmit. Ha nagyon feltûnõ úgy lehet megoldani, h egy vékony porcelán réteget visznek fel rá.
Igaz, de inkább beszürkülnek nem be sárgásodnak.. A gyökérkezelt fog nem más is idõhúzás a fog kihúzásához.. Elõbb-utóbb úgyis ki kell húzni, igaz addig nem fáj, mert elhalt és nincs ideg benne
Mennyire látszik rajta?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm..Viszont az a porcelán réteg mennyibe kerülhet??és ha azt feltetetem után lehet fogat fehérítenii?? Hát annyira látszik hogy zavarjon...nem merek mosolyogni mert csúnya..
Küldesz róla egy képet?

Igaz hogy a huskyknak három hónapos korában kötelező valami imun erősítő injekciót adni? Vagy valami hasonlót hallottam. Igaz ez?

Legjobb válasz: Esetleg azt hallottad, hogy ilyenkor alakul ki az immunitás, ha idõben volt oltva... vagy az oltások mellé lehet immunerõsítõt adni, de csak indokolt esetben..más nem hiszem, hogy lenne.

Esetleg azt hallottad, hogy ilyenkor alakul ki az immunitás, ha idõben volt oltva... vagy az oltások mellé lehet immunerõsítõt adni, de csak indokolt esetben..más nem hiszem, hogy lenne.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! jelen esetben akkor nem hiszem hogy kellene bármi imun erõsítõ, mert nagyon jó egészségben van. 5 hetes korában megkapta az oltásokat már.
Na na na...5 hetesen az elsõt kapta meg CSAK. két hét múlva jön a következõ, majd a harmadik... ha nem kapta meg a másodikat, és eltelt 2 hét, akkor irány a doki..
az oltási program ahogy írták nem egyszeri oltásbeadás, ismétlõ otlás is kell.

Igaz, hogy a GTA 5 120 gb fog foglalni ha kiadják PC-re?

Legjobb válasz: Már hogy lenne igaz? Ezt csak valami "nagyokos" találhatta ki. Annyi biztos, hogy ez nem hivatalos információ, azaz semmi valóságalapja nincsen.

Már hogy lenne igaz? Ezt csak valami "nagyokos" találhatta ki. Annyi biztos, hogy ez nem hivatalos információ, azaz semmi valóságalapja nincsen.
Ezt hol hallottad?
Ez valami újabb tízéves agyszüleménye, akinek az a vágya, hogy azt higgyék róla hogy otthon van a számtechben. Hát elbaszta.
Hy én most szedtem le a wow -t minden kieggen a gépemrõl, (es vagy 7éve csak mindig tettem hozzá... ) es igy volt 50+/- 2giga... Es az ilyen szempontbol kicsit jobban osszerakott jatek. Nekem is megvan a 4 is , es ha jol emlekszem akkor az sem tobb mint 10gb...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!