Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy GYES-t (3 db)

Igaz, hogy már a nagymama is elmehet GYES-re? Ha igen, akkor a nyugdíj mellé kapja a GYES-t vagy a nyugdíjat addig felfüggesztik?

Legjobb válasz: Lehet nagymama is GYES-en, ha a gyermek elmúlt 1 éves, a helyi TB igazgatóságra kell bemenni, ott kell kitölteni a megfelelõ nyomtatványokat. Úgy tudom, van egy összeghatár az adózás szempontjából, h mennyi lehet a kettõ összeg együtt, de megmondják a TB-ben ezt is pontosan.

Lehet nagymama is GYES-en, ha a gyermek elmúlt 1 éves, a helyi TB igazgatóságra kell bemenni, ott kell kitölteni a megfelelõ nyomtatványokat. Úgy tudom, van egy összeghatár az adózás szempontjából, h mennyi lehet a kettõ összeg együtt, de megmondják a TB-ben ezt is pontosan.
A gyermekgondozási segély (GYES) összege: A GYES havi összege megegyezik az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével. Ez 2008-ban 28.500.- Ft, melybõl nyugdíjjárulék címén 9, 5 % kerül levonásra, így nettó összege: 25.792.- Ft havonta. Az ellátás idõtartama szolgálati idõnek minõsül. Amennyiben nyugdíjas nagyszülõ igényli az ellátást, úgy azt levonás nem terheli. http://www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-jaro/64-gyes.html szerintem ha nem tudod, ne írj inkább semmi!
Te kapsz fizut gyes mellett? Szerintem vagy nyugdíj, vagy gyes..

Igaz, hogy a GYES-t megszüntetik, és 2 év után az anyuka menjen vissza dolgozni?

Legjobb válasz: a gyedet szüntetnék meg.a gyes jár akkor is ha 8 órás munkát vállalsz.

a gyedet szüntetnék meg.a gyes jár akkor is ha 8 órás munkát vállalsz.
Szia! Én is hallottam valamit, de nekem sem tiszta a dolog. A GYEDet kapja az anyuka 2 évig, igaz (munkabér alapján számolják)? A GYES meg utána van egy évig alanyi jogon. Ez engem is érdekel...
pont ebben a cipõben járok.ne aggódjatok.ha lejár a gyed és elmész dolgozni akkor a gyest nem fogják megszüntetni.utánajártunk a férjemmel azért tudom!
A kérdező hozzászólása: És mi a helyzet azzal, aki GYED-re nem jogosult csak GYES-re? Akkor õ az új rendszer szerint továbbra is a GYES-t kapja éppúgy 3 évig? De akkor mi ebben a változtatás?
Örüljetek neki, hogy otthon még így van.Nekem itt, Ne´metországban a fizum utánn kaphatom a 70%-ot 1 e´vig, vagy 2 évig 35%-ot.Ráadásul szülés uta´n 8 héttel kellene dolgozni, ha nem akarunk, akkor egy írásos megnyilvánul´st kell benyújtani a fönöknek.Itt nincsen semmi féle 3 évig itthon marada´s.De lehet, pénz nélkül.
én nem hallottam semmi ilyet, de ha õszintén belegondolunk, nagyon sok a szociális juttatás magyarországon!ezen kellenne váltosztatni valóban.én is szeretnék minnél tovább otthon maradni majd a babóval, de ilyen, hogy 3év sehol nincs rajtunk kívûl a világon.a 2év talán elég lenne.a munkabér utáni juttatás, az alanyi meg nem biztos hogy mindenkinek kellenne, hogy járjon:S
Szerintem így is sokan visszamennek két év után, mivel a GYES nagyon kevés. De a GYED-et akarják eltörölni. Tehát aki csak GYES-re jogosult, annak ez nem változás, csak annak, aki GYED-re is jogosult volt. Elég szemét dolog szerintem is, de tény, hogy Magyarországon jóval több a szociális juttatás, mint máshol, igaz viszont, hogy máshol az apukák keresnek annyit, hogy meglegyenek egy fizetésbõl is általában. Csak ott a gond, ha valaki egyedülálló, na azt megnézem, hogy mit csinál majd csak GYES-sel. De nem tudom, hogy ezt mikor akarják majd bevezetni, szerintem akik még a módosítás elõtt vállaltak babát, azok még kapni fognak GYED-et.
Hát a Gyurcsányék most ezt akarják!
Én most járok a tb be , mert lejárt a munkaviszonyom és magamnak kell mindent igényelni.Jan 1tõl annyi változott, hogy gyedet csak munkaviszony után kaphatunk-tehát munkanélkülirõl nem mehetünk el, tavaly még lehetett...a tbs nõ nem mondott egy szót sem erreõl azt viszont mondta, hogy rebesgetik, hogy jövõre nem 70%lesz a tgyás és a gyed hanem csak 50, de ez csak terv nem tudta megmondani mi lesz belõle.DE pl.dec.végégén nem tudták pl, hogy jan 1tõl megvált ez a gyedes dolog is, így semmire sincs garancai azt mondta.

A munkaügyibe nem kell regisztráltnak lenni ahhoz hogy valaki gyes-t kapjon igaz?

Legjobb válasz: Jaj, bocs. Hülyén válaszoltam. Tehát helyesen: Igaz, nem kell regisztráltnak lenni.

Jaj, bocs. Hülyén válaszoltam. Tehát helyesen: Igaz, nem kell regisztráltnak lenni.
Nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, értettem az elsõt is. :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!