Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy Amerikában (20 db)

Igaz, hogy Amerikában a Linux már komplett vallássá nőtte ki magát?

Nem tudom hirtelen idézni a cikket, de egy amerikai számítógépes újságban olvastam, hogy Amerikában gyakran van olyan, hogy emberek állnak számítógépes boltok parkolójában és ingyen osztogatnak Linux-installáló CD-ket, meg vannak olyan emberek akik reggel bemennek dolgozni az irodába és az össze munkatársuk gépébe valamilyen Linuxos Live CD-t rejtenek, hogy amikor bekapcsolják a gépet akkor a Linux bootoljon be. Olyanokat is olvastam, hogy ilyen Microsoft-fikázó vagy Linuxot istenítő pólóban járkálnak plázákban, meg ilyesmi helyeken, hogy valaki megszólítsa őket a póló felirata miatt és elkezdhessenek a Linuxról papolni. A cikk írója nemegyszer fültanúja volt, hogy egy ilyen "Linux-pap" hazugságokat mond az embereknek, hogy minél többen Linuxot használjanak pl. hogy a WINE futtatókörnyezet gond nélkül futtatja az összes Windows-os programot a Linux alatt. Mennyire nagy ez a jelenség Amerikában és más országokban? Ti már találkoztatok ilyen Linux-papokkal?

Legjobb válasz: Igen, találkoztam. A neve Gibizer Tibor (Gibzo). http://fsf.hu/about/aktivistaink/gibizer-tibor-gibzo/ Régen a fix TV-n osztotta az észt. Konkrétan rátukmálta a gyereke óvodájában az UHULinuxot az óvónõre. A legnagyobb partiarc, egyszer mondta a TV-ben, hogy a péntek esti partijuk az az, hogy kiviszik a kertbe a mûanyagszéket meg asztalt, kivisznek egy PC-t és KERNELT FORDÍTANAK. OMG. Kemény. Nála nagyobb Linux hittérítõt itthon én még nem láttam. Azt mondanom sem kell, hogy amikor valamit élõ adásban le akartak futtatni vagy fordítani, majdnem mindig beégtek. Imádtam azt a mûsort, annyira vicces volt. Linuxportál volt a címe. Szegények jóindulattal próbálták a Linuxot megismertetni az emberekkel és gyakorlatilag pont az ellenkezõjét bizonyították be, hogy az átlagembernek egy kezelhetetlen, bonyolult rendszerrõl van szó és hogy használ inkább Windowst. Ennyire kontra produktív Linux hittérítést még szerintem senki nem látott. Komolyan elgondolkodtam, nem a Micro$oft áll-e a sok KERNEL PANIC mögött. Azt el elehet képzelni, hogy élõ adásban ez mennyire jó ötlet, ha lefagy a gép, újraindulás stb. mind-mind drága mûsoridõ. (Még akkor is ha a TV csatorna finoman szólva sem volt országos lefedettségû, nézettségû.) Mindegy, egyszerûen vicces volt, de meg volt a maga szánalmas bája, minden egyes rendszerfagyásnál. :)

Igen, találkoztam. A neve Gibizer Tibor (Gibzo). http://fsf.hu/about/aktivistaink/gibizer-tibor-gibzo/ Régen a fix TV-n osztotta az észt. Konkrétan rátukmálta a gyereke óvodájában az UHULinuxot az óvónõre. A legnagyobb partiarc, egyszer mondta a TV-ben, hogy a péntek esti partijuk az az, hogy kiviszik a kertbe a mûanyagszéket meg asztalt, kivisznek egy PC-t és KERNELT FORDÍTANAK. OMG. Kemény. Nála nagyobb Linux hittérítõt itthon én még nem láttam. Azt mondanom sem kell, hogy amikor valamit élõ adásban le akartak futtatni vagy fordítani, majdnem mindig beégtek. Imádtam azt a mûsort, annyira vicces volt. Linuxportál volt a címe. Szegények jóindulattal próbálták a Linuxot megismertetni az emberekkel és gyakorlatilag pont az ellenkezõjét bizonyították be, hogy az átlagembernek egy kezelhetetlen, bonyolult rendszerrõl van szó és hogy használ inkább Windowst. Ennyire kontra produktív Linux hittérítést még szerintem senki nem látott. Komolyan elgondolkodtam, nem a Micro$oft áll-e a sok KERNEL PANIC mögött. Azt el elehet képzelni, hogy élõ adásban ez mennyire jó ötlet, ha lefagy a gép, újraindulás stb. mind-mind drága mûsoridõ. (Még akkor is ha a TV csatorna finoman szólva sem volt országos lefedettségû, nézettségû.) Mindegy, egyszerûen vicces volt, de meg volt a maga szánalmas bája, minden egyes rendszerfagyásnál. :)
A Linux nagyjából mindenhol komplett vallássá nõtte ki magát, csak nem mindenhol ugyanazokkal az igékkel, tehát nem mindenhol ugyanazért szeretik. Az ingyen linux cd osztogatás is jellemzõ más országra is. És igen, vannak, akik nagyon nagy szócsatákba keverednek a céljuk elérése érdekében, úgy szemtõl szemben, mint a fórumokon. Amerikában annyival másabb a helyzet (relatív sok idõt töltöttem kint, tehát tudom), hogy az amerikai az tudatosan keresi azokat a dolgokat, amelyekkel a saját életét meg tudja könnyebbíteni. Itt a tudatosság annyiban merül ki, hogy ott pl érdekes módon egy átlagember általában legalább két operációs rendszert is ismer alap felhasználói szinten, míg ugye nálunk az is csoda, ha az általános iskolai infó órákon elhangzik egyáltalán, hogy nem csak Windows létezik, mint operációs rendszer. Ez a tudatosság viszont egy kicsit veszélyes is, mert mindenki keresi, amelyik neki, személy szerint passzol, és mivel összességében több oprendszer van használatban, ezek külön táborokká fejlõdnek és próbálják egymást meggyõzni arról, hogy a másik rendszer jobb, mert blablabla. És igen, ott tényleg vérremenõ viták is kialakulnak néha. Ugyanúgy, mint nálunk pl a Canon vs. Nikon topicokban. :) Egyébként ott nem is azért megy a harc, hogy minél többen Linux-t, iOS-t, vagy Windowst használjanak, hanem az lenne a lényeg, hogy PRÓBÁLJÁK KI, és az alapján döntsék el, hogy melyik rendszer az, amelyik nekik személy szerint legjobban megfelel. Azt valahogy egyik tábor sem tûri, hogy tapasztalat nélkül bárki is véleményezze a rendszerét. Saját megjegyzésem az egyébként, hogy egy jól megválasztott, jól konfigurált Linux ér annyit, mint egy Windows. De ettõl függetlenül nem nevezném magamat papnak. Ki kell próbálni, gyûjteni a tapasztalatokat, és a végén még az is kiderül, hogy a WINE tényleg mindent futtat... Csak sajna fényévekkel le van maradva. Egy példa: Photoshopból azt hiszem CS6 most a legújabb, na WINE alatt -egyelõre- CS2 fut megbízhatóan és szépen csak, ami azért valljuk be, nagy késés... De ez csak egy példa volt. Egyébként sem kell feltétlenül windows-os progikat használni Linuxon, nagyjából mindenre van alternatíva, csak nem kell kétségbeesni, szánni kell rá egy kis idõt, és összeállnak a dolgok... :) Hazugságok -a másik rendszerrõl- meg mindig is lesznek, nem is kell fanatikusokhoz menni. Jópár éve azt híresztelték (MS-hívõk), hogy a linux kihalt, a linux megadta magát. S lám, pár éve kezdett el egy kicsit jobban virágozni :)
Höhö, melyik láma rendszergazda nem tiltja le a CD-rõl / DVD-rõl való bootolást egy cégnél?
Jó, hát nyilván a rendszergazdák is "benne vannak", sõt, még a cégek is. Egyébként nem találom a magyarázatát annak, hogy hogyan kerülhet a gépekbe a linux live cd, és miként bootolhat be róla a gép. És ha nem a rendszergazda viszi be a lemezeket, akkor hogy jutnak a gépekbe, ha a cég vezetés sem tud róla? A biztonsági õr csempészi be, vagy a takarító? Neeem, egyértelmû, hogy a dolgozók kivételével mindenki tud róla. És ha azt vesszük alapul, hogy a live mód az aktuálisan telepített operációs rendszert nem piszkálja, nem teszi tönkre, a cégek részérõl ez egy tesztnek is tekinthetõ, ugye ki milyen talpraesett az informatikában, mennyire válik be, érdemes-e áttérni rá... (Megjegyzem: a cég csak nyerhet rajta, mert ingyenes, a rendszergazdának meg ugyanúgy megmarad a munkája, szóval ha a mi munkahelyünkön lenne ilyen, lazán azt hinném, hogy teszteli a vezetõség a jónépet, és nem nevezném egybõl fanatizmusnak...)

Igaz, hogy Amerikában nagy prűdek az emberek? Nem olyanok, mint Magyarországon? A prűd emberek kevesebbet szexelnek?

Legjobb válasz: Az biztos, hogy a legtöbben ott nagyon elhízottak (rokonok laknak kint és õk mondták, hogy elképesztõ, mennyi ott a súlyosan elhízott fiatal lány), ennek is lehet hozzá köze.

Az biztos, hogy a legtöbben ott nagyon elhízottak (rokonok laknak kint és õk mondták, hogy elképesztõ, mennyi ott a súlyosan elhízott fiatal lány), ennek is lehet hozzá köze.
Amerikába eredendõen anno azok vándoroltak ki, akik földet, kalandot, pénzt, szabadságot kerestek, meg fõleg akiket Európában üldöztek - a protestánsokat. A protestánsok pedig vitték a maguk puritánságát, prûdségét és ez még mindig megvan. Valamelyik filmben el is sütötték poén gyanánt, hogy ha valami szexszel kapcsolatos kalandot keresel, mindenképp Európába menj, mert ott sokkal szabadabbak.
A kérdező hozzászólása: Szerintem ez a "hájas" beszólás enyhén szólva durva volt.
Ha a barmozás nekem szólt, úgy csak ismételni tudom, hogy elmélet és gyakorlat között jelentõs eltérés van...az elõzõ hozzászóló voltam.
Te barom, ez a prüd amerika elmélet az Eurotrip c. filmben van, nézd meg és megérted
Helló, én a kilencvenes években kipróbáltam Amerikát. Északon laktam három hónapig és depressziós voltam a sok hatputtonyos seggtõl és rengõ hájtól. DE. Nagyon kedvesek a csajok és hamar lehet szexrõl beszélgetni, ha valakivel eljutsz a kocsmáig/buliig. Csak legyen gusztusod a hájhegyhez. Nekem nem volt. Aztán egy nagyobb utazás során találkoztam egy úszómedencében egy viszonylag jó alakú csajjal, leszólítottam és még aznap este leszo.pott :) Aztán másnap klasszikus autóban-kefélés, rendõr benézett, meg minden, mint a filmek, olyan volt. Szerintem ott egybõl tudni, hogy ki az akit könnyen el tudsz vinni, és ki az, akit soha. Sokkal élesebb a határvonal, itthon egy rakás szûzku_rvával találkozhatsz mindenhol, a pi, nája kinn van a szoknyájából, de ne nézd ribancnak, mert megsértõdik :) )) Tetszik, hogy az elõzõ hozzászólók mind tapasztalatból beszéltek :) )))
Nekünk vannak kinti barátaink. Hát, a nõ a pizsama alatt is hord melltartót! Én is nõ vagyok, hát rákérdeztem a dologra. Azóta tudom, hogy a Szex és New Yorkban nem a kameráknak (értsd korhatárnak) szól a sok melltartós szexjelenet, hanem ezek zömében tényleg így gyûrik!
@10:56: Igen, az az. Amerikában azért indul csak két párt a választásokon, mert a függetlenség kikiáltása után megmaradt az észak-déli elszigeteltség, két pár alakult Republikánus (észak) és Demokrata (dél). Jött a polgárháború, majd a tényleges egyesülés, de a kétpárti rendszer megmaradt.
23:22 az a film véletlenül nem az Eurotrip? (egyik kedvenc filmem:) ) Szerintem a prûdek nem szexelnek kevesebbet, csak kevésbé változatosan. Akárhogy is nézzük, amerika nem a változások országa, elég csak a politikára nézni (XIX. sz. közepétõl csak 2 párt indul a választásokon).Ezért a hagyományok megmaradtak.
Egyszer olvastam valamelyik újságban, hogy Amerikában egy 10 éves kisfiút azért pereltek be molesztálásért, mert az óvodás kishúgának pisilni kellett és a kisfiú segített neki lehúzni a bugyiját és a szomszédjuk jelentette fel õt.
sztem nem szexelnek a prûdebbek kevesebbet, max jobban megadják a módját, nem szexelnek orrbaszájba mindenhol és mindenhogy, és nem kiálltják világgá se.
Szerintem azért alakul ki ez a kép mert ott rengeteg különbözõ nemzetiség él akiket a vallás köt össze. Sokat járnak vallási közösségekbe mert ott mindegy ki vagy és ezzek a közöségek jelentik a szociális hálót. Ezt a vallási szöveg meg a hétköznapokban is elõ jön.

Igaz, hogy Amerikában az iskolákban egymást a vécékbe mártogatják, verik a tanárokat, bezárják őket stb?

Legjobb válasz: Tanárokat azért nem verik :D de bezárás létezik(magyar sulikba is)A vécébe mártogatás elemi alsóba menõ utána nem szokták

Tanárokat azért nem verik :D de bezárás létezik(magyar sulikba is)A vécébe mártogatás elemi alsóba menõ utána nem szokták
Túl sok gettófilmet néztél.
Magyarországon a legtöbb suliban megtörténik! Tanárokat is vernek, de az , hogy WC-be mártogassanak valakit az baromság !Legtöbbször a WC-ben: megerõszakolnak, megvernek, megkéselnek!
sok videó van amibe wc-be dugják egymás fejét diákok .

Igaz, hogy Amerikában nagy bukás volt a Nine című film?

Nektek mi a véleményetek róla. Nekem egyáltalán nem tetszett, halálra untam magam. Lehet, hogy csak azért volt, mert nem tudom értékelni ezt a fajta m?vészetet, vagy tényleg pocsék film?

Legjobb válasz: Mármint a Nine vagy a 9? nem ugyan az a kettõ.

Mármint a Nine vagy a 9? nem ugyan az a kettõ.
A kérdező hozzászólása: Bob Marshall filmje
mármint rob marshall?
hát én mikor láttam h milyen híres színésznõk játszanak benne mondom húúú ez biztos jó. de mikor elkezdtem nézni hát mondhatni hatalmasat tévedte. annyira unalmas volt és semmi értelme. szerintem sem jó. egyáltalán nem jó film
Ez a film csodálatos! Az a baj h a mai Avataron meg Twilighton nevelkedõ emberkék nem tudják értékelni az ilyen, elvontabb mûvészetet. Egyáltalán nem unalmas. Valóban nem fordul a feje tetejére meg vissza a világ minden ötödik percben, meg nem ugrálnak szuperhõsök ide meg oda, még is érdekes. Ez egy musical. A musical alapjáraton elrugaszkodik a valóságtól mert értelemszerûen senki nem ugrál énekelve az esõben az utca közepén stb. Azt nem értem, h ha vki nem szereti ezt a mûfajt minek nézi meg? Igen, remek színésznõk játszanak benne valóban, akik brillíroztak! Csak éppen egy olyan mûfajban, ami a legtöbb embernek nem jön be. Az a legnagyobb baj, h ez egy olyan film, amin kicsit gondolkodni kéne, azt meg annyira nem szeretnek az emberek. A legtöbbnek az a lényeg, h azonnal megértsen mindent, 3D-s alakok ugrándozzanak a vászonról, folyjon 6 liter vér percenként és vámpírok ugráljanak mindenhol. Én értem azt, h ilyen színészgárdától nem ezt várta az ember. Az egyetlen amire elfelejtett mindenki odafigyelni, h ez egy musical még pedig nem a vidámabb fajtából. Ez viszont nem teszi rosszá! Nem a film értelmetlen, ha nem az emberek értetlenek és felszínesek... Bocs, h így kikeltem de ez a téma nagyon idegesít. Annyira bosszant, h az emberek csak néznek de nem látnak semmit...

Az igaz, hogy amerikában a magyar akcentus szexi?

Igazából itt a olvastam egy kérdésnél.

Legjobb válasz: Nehogy ezért elkezdj Hunglishül beszélni...:D

Nehogy ezért elkezdj Hunglishül beszélni...:D
Inkabb siralmas mint "szexi".
Nekem van egy finn ismerõsöm, tök jól értem, amit mond angolul, mert hasonlóan törik a nyelvet, mint mi. A többi angol (meg dán, holland, stb.) szerint klingonul beszélünk mi ketten.
elég hülyeség ez.Valószínû, hogy azért mondták az illetõnek, hogy szexi az akcentusa mert udvaroltak neki.. Semmi szexi nincs benne, hogy erõsen törjük a nyelvet, és túl pörgetjük a nyelvünket az R.betûnél...
Az angol biztosan szexi. Az angliai angol.
különleges nekik de nem szexi
persze, hogy szexi, ha nõ vagy, akkor rájönnek, hogy magyar és azokat könnyû, biztos haszon reményében eladni ribancnak...
most akkor angol vagy amerikai? A világhírünkrõl: Amcsiknál van egy mondás: ha magyar a barátod, nincs szükséged ellenségre.. XD
A kérdező hozzászólása: Hogy tudnék Hunglishül beszélni? Azt kérdezem majd hogy Hol is the unbrnyõ.
A kérdező hozzászólása: CSak erre most kíváncsi lettem.
nekem pedig nagyon sokan mondtak, hogy szexi, es mindig mondjak, hogy nehogy elveszitsem az akcentusomat!:-) Pedig hidd el, en nagyon szeretnek mar ugy beszelni, mint egy amerikai, es akkor nem kerdeznek meg mindig 2 szo utan, hogy honnan jottem...de nekem ez valoszinu sosem fog megszunni...de mindig pozitiv velemenyt mondanak ra.
Szerintem ez egy nagyon buta kerdes es a valasz nem, csak nem akarnak megbantani es ezert mondjak. Nyilvan akinek egy pasi csapja a szelet, nem azt fogja mondani, hogy hogy beszelsz mar, hanem hogy milyen kulonleges az akcentusod. Az akcentussal elok ezzel nyugtatjak magukat. Marmint hogy ok ettol kulonlegesek. De hat sokat nem is lehet tenni, mert egy kis akcentusa annak is megmarad, aki evekig ejt nappalla teve ezt gyuri. 18-30 evet nem lehet behozni ha beleszakadsz akkor sem.
hát nem éppen, nagyon zavaró, sokaknál nehezen érthetõ
Nem tudom, de az tuti, hogyha egy külföldi beszél magyarul és van akcentusa, az kifejezetten szexi. :) Najó, nem a csíkszemûektõl, de sokaktól igen.
Szerintem egy szexi pasi/vagy nõ akcentusa is szexi lesz, bárhonnan is jött. Ha meg ronda, akkor idegesítõ lesz az akcentusa is.Nem?:)

Igaz, hogy Amerika egyes részein a lakosok ingyen neteznek? Nem ingyen hotspotra meg ilyenre gondolok, hanem rendes otthoni netre.

a múltkor hallottam valahol,hogy Amerika egyes részein ingyenes a lakosoknak az otthoni internetezés.

Legjobb válasz: Igen van ilyen. havi 10 óra ingyenes. Pl: http://account.netzero.net/s/landing?action=viewProduct&prod..

Igen van ilyen. havi 10 óra ingyenes. Pl: http://account.netzero.net/s/landing?action=viewProduct&prod..
Gazdag országban bármi lehetséges!
Nem igaz...
Az ilyen hamis információkat gyártó tanárok elõbb-utóbb nagyon megütik a bokájukat !
Nem hiszem , hogy pont Amerikában fogják betiltani, ahol a hamburgert meg a hasonló szutykot gyártják. Egyébként tegyetek egy csirkecsontot a kólába és el fog tûnni.. amúgy meg nem tudom, honnan veszi az elõttem író, hogy a rostos üdítõbe papír melléktermék van.. persze mindenbe kerülhet ez-az.. , de a rostos üdítõ még mindig egészségesebb mint a kóla .
A Coca-Cola Amerikából indult, szóval ha ott is tiltanák be, akkor egy nemzeti kincset tennének tönkre :P A Coca-Cola egészségtelen ugyan, viszont okuk nincs a betiltására...
"a természet és földrajz tanárok mindig a fogyatékosak és össze vissza hazudgálnak:" Nem "hazudgálnak", csak hazudoznak.
Amerikaban elek, garantalhatom, hogy nem tiltottak be, elobb jottem haza a walmartbol, volt coca cola:D A costco-ban egy ideig nem volt, de ott is azert tiltottak ki, mert nem tudtak versenyepes aron arulni, de szerintem mar megint van, nem vagyok benne biztos, oda nem jarok:D
Élelmiszereket nem szokás "betiltani" csak kivonni a forgalomból. De amúgy ha Amerikában kivonták volna, akkor azért arról már hallottunk volna szerintem. Különben is, ez a "nemzeti italuk" úgyszólván.
Nem , csak a coca kivonatot iktatták ki belõle .De azt is már sok-sok évvel ezelõtt. Mi mindent taníthat még egy ilyen tanár? :D
na majd pont amerikába tiltják be :D ha betiltanák akkor is inkább európában :D de nem igaz, nincs betiltva.
Nem tiltottak be. Az hogy nagyon de nagyon egeszsegtelen, az teny, es gondolom azert nem akarja hogy igyatok. Ha beleontesz egy liter kolat a WC be, szebb lesz mintha kisavaztad volna. Azt hiszem ez mindent elmond. En evente talan egy uveggel iszom meg, ha eppen megkivanom, de amugy nem vagyok onmagam ellensege, ugyhogy nem tartozik a kedvenc italaim koze. Hohes C tobbet er.
A rostos üdítõket sem ajánlom, mert a papírgyártás melléktermékébõl készítik bele a megtévesztésig az eredetihez hasonló rostokat.
Hogy tiltották volna már be? :D Ráadásul pont a Coca-Cola hazájában? :D De amúgy aki mond valamit ennyire biztosra, az miért nem néz utána? Vagy olyan típus, akinek a biztos információforrás az, hogy "a nagyanyám barátnõjének az unokájának a fizikatanárának a volt takarítónõjének a régi élettársának a kedvenc bolti eladója azt hallotta, hogy az anyjának a régi szerelmének a kutyasétáltatós társának a a szomszédjának a harmadunokatestvérének az általános iskolai osztálytársa azt mondta, hogy..."?
Szerintem csak félreértetted a tanárodat!
Én napi 2l fogyasztok belõle 15éve, és nem oldódtam még fel. :-) A rostos üdítõkbe is aszpartam az édesítõszer. A gabonaféléket K-OBiol-lal (rovarölõszer amit a Bayer cég forgalmaz, nevükhöz fûzõdik a DDT) permetezik be. A joghurtban szárított, õrölt tetû adalék, és még sorolhatnám miket etetnek meg velünk. A cél valóban a nyugdíjas kor el nem érése.
Döntsétek el káros-e? Coca Cola recept -extrém- Pár évvel ezelõtt a lentebb található információ milliókat ért volna egyes ásványvíz-gyárt óknak. De még most is nyerhetsz a leírtakkal pár forintot, bár nem hinném, hogy túlzottan költséghatékony lenne. Végül, miután több mint száz évig sikeresen teljes titokban tartották, Mark Prendergast könyve lehúzza a leplet a Coca Cola receptjérõl. Állítása szerint õ egy "X" címkéjû papíron találta a cég archívumában. Íme a teljes leírás: Végy: egy kevés (ford. megj.: elenyészõ mennyiségû, az eredeti sem ír pontos mennyiséget) koriander (cigánypetrezselyem?) olaj egy kevés narancsvirág olaj 0.94g narancs olaj 1.79g citrom olaj 0.14g szerecsendió olaj keverd/elegyítsd õket 9.97g alkoholban és 5.50g vízben. (ford. megj.: az alkohol valszeg etilalkoholt jelenthet, nem ír pontos vegyületet). Ha rendesen felkeverted, akkor hagyd állni 24 óráig. Az elegy szét fog válni. A tetején egy tiszta, sárga színû folyadék lesz, ez a cokeban található titkos "7x" ízesítõ. Oldj fel 4.88kg cukrot kis mennyiségû forrásponton lévõ vízben, majd hagyd lehûlni. Adj hozzá: 73g karamelt 6.3g koffeint 22.4g foszforsavat Egy erõtõl duzzadó dió a kokafáról. Esetleg még 2.24g kokalevelet, de elõbb a kokaint vond ki belõle. ezekután egy sûrû szirupot kell kapnod. Adj hozzá: 61g citromlé 38.7g glycerin 3.05g vanília eszencia/kivonat és a "7x". Keverd meg jól és higítsd fel 1:5.5ös arányban hûs szóda vízzel. És elvileg lett 50 liter kólád! Nagyon egyszerû! ------ Eredeti nyelven így hangzott (igen, az eredeti elégggé pontatlan leírás, én meg se vegyész se háziasszony nem vagyok;>): COCA-COLA RECiPE ------X-treme!------ A couple of years ago the information shown below could have been worth millions to certain mineral water manufacturers. You could still save yourself a few quid by following the procedures below. Although i doubt it would be very cost-effective. At last, after over 100 years of total secrecy, the recipe for Coca- Cola has been revealed in a book by Mark Prendergast who claims to have found it on a piece of paper titled "X" in a company archive. Anyway. Here is the method in full : Take Coriander Oil (a trace) Orange Blossom Oil (a trace) Orange Oil (0.94g) Lemon Oil (1.79g) Nutmeg Oil (0.14g) Cinnamon Oil (0.41g) Mix them in alcohol (9.97g) and water (5.50g) Shake well and let stand for 24hrs. The mixture will separate. At the top will be a clear yellow liquid, this is the cokes secret "7X" flavouring. Dissolve Sugar (4.88kg) in a tiny amount of boiling water and allow to cool. Add Caramel (73g) Caffeine (6.3g) Phosphoric Acid (22.4g) A sprinkling of powered nut from the Kola tree. And purists may add Coca Leaf (2.24g) After first removing the cocaine! You should now have a thick syrup. Add Lime juice (61g) Glycerin (38.7g) Vanilla Extract (3.05g) and "7X" Stir hard and dilute with 5.5 parts chilled carbonated water. You should now have 50 litres of Coca-Cola! Easy Really! Na jó COCA-COLA Készítést:D!
Kíváncsi lennék, hogy ebbõl tényleg coca-cola lesz-e :D
Valamikor nagyon régen....átmenetileg....csak kivonatták belõle a kábszert.....ha jól tudom...
BETILTOTTAK IDIOTAK hallottam a mari nenitol a sarkon, mondta neki jozsiba'. XD S.
Nem igaz csak a gyárak utasítást kaptak hogy az üditök be kevesebb szénsavat tegyenek.
a természet és földrajz tanárok mindig a fogyatékosak és össze vissza hazudgálnak:D nem szabad nekik elhinni semmit mert sok hülyeséget össze tudnak hazudgálni ..
Most jöttem haza onnan és garantálom, hogy nem tiltották be... sajnos.
a világgazdaság fele konkrétan a coca colára épül, szóval kötve hiszem. bár válság van...:D

Igaz, hogy csak Amerikában kapható "igazi" kóla?

Régebben úgy hallottam hogy csak ott kapható eredeti kóla, máshol csak kóla iz? ital kapható, nem pedig kóla. igaz ez?

Legjobb válasz: elõfordulhat, mert mindeggyik kólafajtán, (ami nálunk kapható), az van írva: cola ízû szénsavas üdítõital. Aztán lehet, hogy amcsiban is így van.

elõfordulhat, mert mindeggyik kólafajtán, (ami nálunk kapható), az van írva: cola ízû szénsavas üdítõital. Aztán lehet, hogy amcsiban is így van.
A Kóla az egy dió fajta amit töbnyire a kólák ízesítésére alkalmaztak koka levelet is raktak bele eredetileg amikor gyártani kezdték , ma már mivel mindent szinte szintetikus úton állítanak elõ ezért használják az "ízû" megjelölést, és ma már ugye a koka leveleket is tilos használni.Ebbõl lett a Coca - Cola
Itt is ugyanazt a kólát isszuk. Én sokáig voltam Amerikában, de ott is ugyanilyen a kóla. És ugyanaz van ráírva, csak angolul. tehát az összetevõje ugyanaz. Csak ott sokféle ízesítésû van. mint pl. itt is próbálkoztak a vanilliással. :)
Részben, az USA-ban vannak jobb kólák is pl Dr.Pepper.. Ott tényleg jobbak a kólák..

Igaz, hogyha Amerikába utazok, akkor legalább 1000$-nak kell lennie nálam? Ellenőrzik, hogy mennyi pénz van nálam?

Meghívólevéllel megyek, ami tartalmazza azt,hogy el tudnak tartani úgymond, hogy fedezik a költségeimet, de úgy t?nik,hogy ez nem elég nekik, vagy mégis? Tényleg érdekelne, hogy ezt mennyire ellen?rzik.

Legjobb válasz: Mert irigyek rad es baromira lennenek a helyedben. Miert foglalkozol veluk? Csak direkt rossz erzest akarnak benned kelteni. Mielott kijottem, nekem is mondtak, hogy azert vigyek a visszautra valora eleg penzt, ha meggondolnam magam...hat nem tudom, hogy ezek a buta gondolatok miert jonnek mindig olyanoktol, akik sosem voltak meg itt. Ezeknek az embereknek semmihez sincs merszuk, ezert ilyen kicsinyesek, kozben meg irigyelnek. Ha meg 2 honapig eltart egy rokonod es turistakent jossz, miert mennel haza 2 het utan?? Nem a semmitol varod a szerencsedet es hol van ebben a kockazat? Ez egy nagy lehetoseg, hogy vilagot lass. Neked is vannak rosszakaroid, latom...

Mert irigyek rad es baromira lennenek a helyedben. Miert foglalkozol veluk? Csak direkt rossz erzest akarnak benned kelteni. Mielott kijottem, nekem is mondtak, hogy azert vigyek a visszautra valora eleg penzt, ha meggondolnam magam...hat nem tudom, hogy ezek a buta gondolatok miert jonnek mindig olyanoktol, akik sosem voltak meg itt. Ezeknek az embereknek semmihez sincs merszuk, ezert ilyen kicsinyesek, kozben meg irigyelnek. Ha meg 2 honapig eltart egy rokonod es turistakent jossz, miert mennel haza 2 het utan?? Nem a semmitol varod a szerencsedet es hol van ebben a kockazat? Ez egy nagy lehetoseg, hogy vilagot lass. Neked is vannak rosszakaroid, latom...
Mennyi idore utazol? A penz ettol is fugg.
A kérdező hozzászólása: 2 hónap, de ahova megyek õk biztosítanak mindent, a szállást, étel, italt és ez benne lenne a meghívólevélben is.
Ki mondta neked ezt az 1000 dollart? Nincsen ilyen limit megszabva. Ne aggodj mar annyira. Mar olyan sok kerdest kiirtal.
A kérdező hozzászólása: Talán csak azért izgulok így, mert már mindenki azt sulykolja belém itthon, hogy milyen bátor vagyok, meg túl merész, hogy nekivágok, õk nem tennék, meg el fogok tévedni, meg 2 hét múlva haza jövök. Megpróbálom ezt jobban kezelni.
nem kell tartanod semmitol, amerika ugyanolyan biztonsagos minden szempontbol mint europa, csak messzebb van. 1000 dollar 2 honapra...hat az allamokat ilyen vekony penztarcaval nehez teljesen kielvezni, de ha a rokonod tenyleg eltart, akkor oke. visszajegyre azert en tartanek magamnal penzt mindenkeppen, onnan nem tudsz hazalogni vonaton, vagy hazastoppolni mint az eu-bol.
A kérdező hozzászólása: Igazatok van, elõszeretettel riogatnak, lehet, hogy van némi alapja és biztos van, akit hazairányítottak, de már túlzás amiket hallok és el akarják venni a kedvem, de már állom a sarat. Retúrjegyem van amúgy, ami 2 hónapra szól, tehát mindenképp haza tudok menni, költõpénz meg lesz nálam, de nyilván nem 1000$, ami kissé húzós lenne nekem.

Amerikában igaz, hogy ezért van felfegyverkezve a lakosság?

Azért,hogy ha a kormány nem a nép érdekeit szolgálja,akkor elkergethessék őket,fellázadhatnak. Persze a másik ok az,hogy meglehessen védeni magukat,házukat a bűnözőktől.

Legjobb válasz: Amikor irták még teljesenmás volt az erejük és a háborúk is máskép néztek ki. Tényleg igy van az alkotmányukba hogy csak felfegyverzett lakoság tudja biztositani a szabadságot a kormányal szemben. Azt hiszem a fügetlenségi háború óta van .

Amikor irták még teljesenmás volt az erejük és a háborúk is máskép néztek ki. Tényleg igy van az alkotmányukba hogy csak felfegyverzett lakoság tudja biztositani a szabadságot a kormányal szemben. Azt hiszem a fügetlenségi háború óta van .
azért vannak felfegyverkezve, mert ez alkotmányos jog. Annó a polgárháború idejében indult ez ha jól tudom ugye? (majd valaki kijavít ha nem) és azóta ez így is maradt és ragaszkodnak hozzá.
Azért azt megnézném, ahogy egy rakás redneck megkergeti az AR-15-öseikkel a világ jelenleg legerõsebb hadseregét...
"azért vannak felfegyverkezve, mert ez alkotmányos jog. Annó a polgárháború idejében indult ez ha jól tudom ugye? (majd valaki kijavít ha nem) és azóta ez így is maradt és ragaszkodnak hozzá." 100%-ig igazad van. "Azért, hogy ha a kormány nem a nép érdekeit szolgálja, akkor elkergethessék õket, fellázadhatnak." És ez is igaz. Itt van benne szó. http://www.echotv.hu/videotar.html?mm_id=108&v_id=19320
Az egy dolog hogy valaki ir valamit es az meg egy masik dolog hogy jon egy ujabb hozza nem erto es igazat ad az elsonek. Nem baj ha rosszul tudod, de ha nem vagy benne biztos, akkor inkabb ne hangoztasd. Ez nem Kamumailnek szolt, hanem tegnap 22:35 Egy icipici "gugli" tudas es egy jo kis internet kapcsolat es voila: December 15, 1791, ekkor kerult bejegyzesre a fegyverkezeses resz az alkotmanyba. A polgarhaboru ennel joval kesobb volt 1861tol 1865ig. Amire ti gondoltok, az a Forradalom 1775tol 83ig, amikor a brit birodalom ellen szalltak szemben a helyiek. Azert, hogy a csunya angolok ellen a jovoben is meg tudjak magukat vedeni, ezert vettek bele az alkotmanyba a fegyverviseleses reszt.
Amerika a legszabadabb ország a világon , ott szinte mindent szabad , sokan ezért szeretik. A fegyvert fõleg a bûnözõk miatt tartják.
Gobdolom a videót véletlenül sem nézted meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!