Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy újszülött (6 db)

Az igaz, hogy ha minnél jobban kötődik lelkileg egy újszülött az anyjához, annál több ideig kívánja az anyatejet?

Tényleg van ennek pszichés alapja?

Legjobb válasz: Lehetséges, nem hallottam még ezt, de számomra elhihetõ. Viszont fordítva teljesen igaz, minél hosszabb ideig szopik a baba annál jobban kötõdik az anyukához, annál bensõségesebb viszony lalkul ki. A szoptatás közben egymást megismerik, meghitt kapcsolat keletkezik, összekötõdnek tényleg.

Lehetséges, nem hallottam még ezt, de számomra elhihetõ. Viszont fordítva teljesen igaz, minél hosszabb ideig szopik a baba annál jobban kötõdik az anyukához, annál bensõségesebb viszony lalkul ki. A szoptatás közben egymást megismerik, meghitt kapcsolat keletkezik, összekötõdnek tényleg.

Igaz, hogy az újszülött macskakölykök terjesztik az agyvelőgyulladást?

Halottam valakit?l, hogy míg nem nyílik ki a szemük nem szabad hozzájuk érni mert terjesztik ezt a betegséget. Nekem ez valahogy rémesen logikátlannak t?nik de azért megkérdezem: igaz ez? Vagy esetleg van olyan betegség amit terjeszthetnek és veszélyes az emberre? A toxoplazmózist tudom, de ház az is csak a terhes n?kre veszélyes.

Legjobb válasz: Aha, és ha megharapnak,akkor vérmacska leszel.... Az a valaki jobb lenne,ha nem beszélne, ha iylen hülye

Aha, és ha megharapnak, akkor vérmacska leszel.... Az a valaki jobb lenne, ha nem beszélne, ha iylen hülye
pff...
Toxoplazmozist hamarabb kapni nyers hústól, mint macskától.
Zárjuk rövidre a macskákkal szembeni hiedelmeket egyszer és mindenkorra! Csak a veszettség fertõzi meg az embert, de a kutyák kötelezõ oltása miatt, szinte nincs is eset magyarországon. A másik, ami átmehet emberre, a toxoplazmozis. Na most errõl jó tudnotok, hogy jobb elkapni, és túlesni rajta, így védettséget szerezni! Ilyen egyszerû! Teherbeesés elõtt, le kell vérvizsgálattal tesztelni! Kész Pont.
A kérdező hozzászólása: Nekem is logikátlannak tûnt, hogy mégis hogy megy beléjük a vírus és ugyan mitõl távozik el 10-14 nap után csak úgy magától. Akkor ez is egyike a szokásos parasztlegendáknak, de azért köszi, hogy megnyugtattatok. :)
ja, és nem életkortól függ
csak akkor, ha betegek - ha nincs vírus, nincs agyvelõgyulladás
Természetesen kóbor állatok számos betegséget terjeszthetnek, de ez nem a koruktól függ. Ha saját, egészséges, oltott-gondozott cicának születnek kölykei, akkor hülyeség az egész, mert nem terjeszt semmit.
Nem! Felejsd el...még ilyen hülyeséget!
Hallottad h a zombik és a vámpírok élet-halál harcot fognak vívni holnap a Kossuth téren???

Igaz, hogy az újszülött melle megduzzad, esetleg egy csepp tej is jön belőle?

Legjobb válasz: Igen,nekem is mndták a kórházba. Meg azt is,hg a fiúknál is elõfordulhat mellduzzanat,sõt a kislányoknál még kicsi vérzés vagy fehér folyás is normális a hormonok miatt.

Igen, nekem is mndták a kórházba. Meg azt is, hg a fiúknál is elõfordulhat mellduzzanat, sõt a kislányoknál még kicsi vérzés vagy fehér folyás is normális a hormonok miatt.
Igaz!
Az én babámnak elég komoly fehér folyása volt, míg ki nem ürültek a hormonjaim belõle.Szegény férjem nagyon megijedt, mikor egyik pelenkázásnál felfedezte:) 6 hetes korára kiürülnek a hormonjaid belõle, és az után már nem fognak ilyen tünetek jelentkezni.
Nem értem miért kell lepontozni, azért, mert leírom, hogy ige, normális...köszi
Szia, igen, mert a te hormonjaid benne lehetnek, sõt, folyás, kis vérzés is lehet lányoknál.
na ilyet en meg nem is hallotam!!
Az enyémnek duzzadt volt, de nem tudom tej volt-e benne, nem mertem nyomkodni. Véres folyása is volt, amitõl nagyon meg is ijedtem. De a gyerekorvos megnyugtatott, hogy ilyenkor az anyai hormonok miatt az is normális, ha menstruál a baba.

Igaz, hogy az újszülött babákat fehér ruhában "illik" kihozni a kórházból?

Legjobb válasz: Teljesen mindegy, én a kislányomat rózsaszínben fogom. A kereszetlõ az egy más dolog, de a kórházból nálunk bármilyen színben "ki lehet hozni".

Teljesen mindegy, én a kislányomat rózsaszínben fogom. A kereszetlõ az egy más dolog, de a kórházból nálunk bármilyen színben "ki lehet hozni".
Ez úgy volt régen, hogy az újszülöttet "fehérben illik fogadni", tehát fehér ruha, a gyermekágyas anyának fehér hálóing, fehér ágynemû (és szigorúan betartott két hét ágyban).
á ez egy nagy hülyeség! nem ugy hozod ki ahogy te akarod.Nehogy már más mondja meg! meg aztán a kutya se figyeli hogy te mibe öltözteted az az idõk már elmultak.
Nem azt mondtam, hogy így kell csinálni, hanem hogy régen ez szokás volt, aki szeretné, csinálhatja ezt. Természetesen karácsonyfát állítani sem kötelezõ, csak szokás (azt se mindenhol). Amúgy én se csináltam ebbõl ügyet, de anyám még igen. Attól még nem "kurva nagy hülyeség".
ja bocs, csak "nagy hülyeség", már képzelõdöm :) )))
Hülyeség!

Igaz az hogy az újszülöteket nem kell bekötni a babakocsiba, mert hogy nem mozognak még. Annyit és annyira?

Legjobb válasz: Én kb 4 hónapos koráig nem kötöttem be(eddig használtunk mózest, õszi baba).Ahogy elkezdtem megemelni neki a háttámlát onnantól már bekötöttem mert izgõ mozgó kisfiam van:)üdv:Zsu

Én kb 4 hónapos koráig nem kötöttem be(eddig használtunk mózest, õszi baba).Ahogy elkezdtem megemelni neki a háttámlát onnantól már bekötöttem mert izgõ mozgó kisfiam van:) üdv:Zsu
persze hogy nem kell még egy újszülöttet bekötni. minek?? majd ha már mozgolódik, forog, stb.... 2 kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: de akkor "minek" az 5 pontos biztonságiöv?
H már teljesen ülõben van a kocsi, ne bírjon belõle kiesni.
Én mindig bekötöttem, manapság olyan rosszak még a járdák is! Nem szerettem volna, hogy kiessen vagy kicsússzon a kocsiból :( Sajna jártam úgy, hogy nem vettem észre egy gödröt és megbillent a kocsi, ha nincs bekötve simán nekiverõdött volna a kocsi oldalának a babóm :( így szinte meg se rezzent!
6 hós koráig mózest használtunk, én sem kötöttem be. A sportrészbe már igen. Újszülöttet vízszintesen szállítod szerintem teljesenn felesleges bekötni. a biztonsági öv azért van, mert nem csak újszülöttet és nem csak vízszintesen használod a késõbbiekben a kocsit. Mózeskosárban pedig autóban is szállíthatod ha beköthetõ, ott már kell használni a mózes övét is.
Szerintem azért érdemes bekötni, hogy szokja.Ha már nagyobb, izeg-mozog és akkor kezded el bekötni lehet erõsen tiltakozni fog.Ha kicsike korától azt szokja, az lesz a természetes neki, h be van kötve.

Hogyan kell majd beadnom a K vitamint az újszülött bébimnek? 1 hetesen kell, igaz?

Legjobb válasz: annál késõbb kell, kérdezz majd rá, különben kiskanállal, étkezés közben

annál késõbb kell, kérdezz majd rá, különben kiskanállal, étkezés közben
Mi 2 hetesen adtuk be, a kajcsiba belekeverve (csak azért mert nem szopik, hanem cumsüvegbõl eszik)
Igen, egy hetesen, utána meg havonta egy ampullát, az egy hetes idõponttól számolva. Kislányom hétfõn született akkor kapott a korházban, következõ héten hétfõn kapta itthon, az 2.ára esett, így minden hó 2.án kapta meg.Csak akkor kell ha anyatejes, és addíg amig meg nem kezditek a szilárd ételek bevezetését.Egy kis anyatejet teszel egy kanálba és beadod neki. Gondolom D vitamint is kaptatok, azt 2hetes kortól kell adni, napi 1cseppet.Az mehet egybõl a szájába, vagy a bimbódra szopi elõtt.En fürdés után adom neki, így biztos nem felejtem el.
Én lefejek jópár csepp anyatejet egy cumisüveg kupakba, abba belekeverem, és utána pipettával adom oda neki (gyógyszertárban vettem), hatékonyabb, mint a kanál, mert nem finom, és nekem nem akarta meginni... (Most 3.5 hós)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A pipetta jó tipp! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!