Találatok a következő kifejezésre: Igény szerint a babám (44 db)

Egy igény szerint szoptatott babának kb mikor kell hogy beálljon a napirendje?

Most hét hetesek vagyunk, és nem igazán van rendszer a napjainkban. Legalábbis én így érzem. Sokszor hasfájós a pici és ezért az alvások is csúsznak ide-oda, és így nyilván a szopik is.

Legjobb válasz: Az én lányom 6,5 hós és igény szerint szopizik még mindig , de a napjaink eléggé változatossak.Mire megszoknánk egy rendszert , addigra változik az alvásigénye illetve nem úgy kell ahogy az elözõ napokon.Én hozzá igazodva alakitom a napjainkat ahogy felkel kb tudom , hogy 2 óra mulva újra alszik egyet majd ismét 2-3 órát ébren lesz . Próbáld Te is a baba igényeit nézni a növekedési ugrásokat is vedd figyelembe - ilyenkor változik a napirend és elöbb utóbb tudni fogod , hogy hogyan alakits a napjaidat. Szerintem ez normális , hogy még nem alakult ki a napirend.

Az én lányom 6, 5 hós és igény szerint szopizik még mindig , de a napjaink eléggé változatossak.Mire megszoknánk egy rendszert , addigra változik az alvásigénye illetve nem úgy kell ahogy az elözõ napokon.Én hozzá igazodva alakitom a napjainkat ahogy felkel kb tudom , hogy 2 óra mulva újra alszik egyet majd ismét 2-3 órát ébren lesz . Próbáld Te is a baba igényeit nézni a növekedési ugrásokat is vedd figyelembe - ilyenkor változik a napirend és elöbb utóbb tudni fogod , hogy hogyan alakits a napjaidat. Szerintem ez normális , hogy még nem alakult ki a napirend.
detto... csak 8 hetesek vagyunk.Talán a fürdetés és séta, ez a kettõ, ami NAGYJÁBÓL betartható...Persze, ha bealszik... Ne aggódj! Nekem is mindig ezzel jön az anyósom:RENDSZER, RENDSZER, RENDSZER...Már az agyamra megy... inkább mindent úgy csinálok, ahogy a picimnek jó, rendszert meg ráérek bevezetni, amikor már nagyobb, megérti amit mondok, el tudom neki magyarázni, mért ekkor eszünk, mért korábban fekszünk.... Jó babázást!
Kislányomat még mindig igény szerint szoptatom, alig akar mást enni. Nem nagyon , lehet tervezni. 11 hónapos:)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, akkor nálunk sincs baj:-)

Igény szerint szoptatott babáknak nem fáj a hasa a gyakori evéstől?

Arra gondolok, amikor 1,5 - 2 óránként is szopik néha, ett?l nem fájdul meg a hasa?

Legjobb válasz: A kislányom igény szerint szopizott de majdnem betartotta a 4órás közöket csak ritkán volt ennél sürübb. Elvileg lehet hogy fájhat neki. Próbáljátok akkor meg hogy fejj le kicsit és a hátsó tejet kapja meg az laktatóbb.

A kislányom igény szerint szopizott de majdnem betartotta a 4órás közöket csak ritkán volt ennél sürübb. Elvileg lehet hogy fájhat neki. Próbáljátok akkor meg hogy fejj le kicsit és a hátsó tejet kapja meg az laktatóbb.
Hát az enyémnek fájt!És még le is hányt sugárban állandóan.Így mi áttértünk a 3 óránkénti evésre.
Igény szerint szoptatok, de 3 hónapos a kisfiam, és most már tudom mikor van az, hogy nem éhes, csak más baja van.Õ pl nem is mindig igényli a cicim, mikor valami baja van, sokkal inkább megnyugszik, ha ringatom és suttogok a fülébe. Így nem etetem túl, nem fáj a pocija.Amúgy általában tele eszi magát, és nem is igényli a szopit 2 óránkét.Ja és ha leteszem aludni és 20 percre rá megébred, elõbb igyekszem simogatni, hogy visszaaludjon még, nem kapom egybõl föl(persze ha sír akkor igen), általában visszaéaszik még.
1. babámnak fájt, amint áttértünk arra, hogy nem me3gyünk 2-2, 5 óra alá, rögtön javult a helyzet. 2. babám nagyon sokáig szopott 1, 5-2 óránként, de neki egyáltalán nem fájt tõle. Szóval elméletek ide vagy oda, ez teljesen babafüggõ!

Kevés a tejem, vagy fejlődési ugrás? Eddig 4 óránként (igény szerint) szopizó babám már 5 napja 2 óránként eszik.

Kislányom 3 hónapos, 3600 grammal született, kb 2 kilót hízott 3 hónap alatt. Tehát szépen eszik. Újszülött kora óta mindkét cicimet kiüríti. 7 hetes kora óta átalussza az éjszakát. Napi 4-5 alkalommal szopizott, eddig. Viszont pár napja éjjel is felébred, 5-kor, majd onnantól 2 óránként kér enni. (9-kor alszik el este). Most 3 órát csak úgy bír ki két szopi között, ha sétáltunk, és elaludt a babakocsiban. Akkor utána otthon is alszik tovább. Eddi éreztem, hogy teli a cicim szopira, de most, hogy csak 2 óra telik el, üresnek érzem. Tudom, a tej szopi közben termel?dik f?leg, és azért szopizik is rendesen, kb 10 percig. De utána nem t?nik igazán elégedettnek és jóllakottnak, ha lenne mg tejem sztem még enne... Mérni nem mértem, és nem is akarom. Kizárólag szopik. Tesóját 9 hónapos koráig szoptattam, akkor lettem terhes ismét. Én úgy gondolom, ?t is fogom 1 éves koráig szoptatni. (szeretném is) Most elkezdem az urticát, eddig nem szedtem.

Legjobb válasz: Ha 3 hónapos, akkor az ugrás igen valószínû. Szerintem nagyon jól csinálod; de ha szopi után kérne még, akkor tedd 2 óránál is hamarabb újra mellre, ha elfogadja. Az, hogy plötyi a melled, nem mérvadó, mert, ahogy te is tudod, idõvel beáll az egyensúly és eltûnik a többlet-tej. Az utricát nyugodtan szedd, ha szükségét érzed, de emellett továbbra is: igény szerinti szopi + sok folyadék és pihenés. Lehet, hogy nálad most kicsit tovább tart, de jó eséllyel be fog újra állni a termelés, kitartás!

Ha 3 hónapos, akkor az ugrás igen valószínû. Szerintem nagyon jól csinálod; de ha szopi után kérne még, akkor tedd 2 óránál is hamarabb újra mellre, ha elfogadja. Az, hogy plötyi a melled, nem mérvadó, mert, ahogy te is tudod, idõvel beáll az egyensúly és eltûnik a többlet-tej. Az utricát nyugodtan szedd, ha szükségét érzed, de emellett továbbra is: igény szerinti szopi + sok folyadék és pihenés. Lehet, hogy nálad most kicsit tovább tart, de jó eséllyel be fog újra állni a termelés, kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszi!!! Amúgy majdnem úgy írtam ki, hogy xstefix, segíts :) ) alszik, azért nem teszem gyakrabban cicire... de gondoltam már rá, csak ezért nem akarom felébreszteni. (szopi után ébren van, majd alszik, és amint felébred, éhes :) )
Szia. Nekem is 3 hónapos kora óta 2 óránként eszik. Ha alszik a kocsiba kibír többet. És már éjjel is kel 1-2x.(szerintem a foga az éjjeli kelés okozója). Annyi , , vigasztal, , hogy pontos 2 óránként eszik nem össze vissza , így legalább tudok tervezni:) Most kezdünk enni-azzal is még csak keveset húzunk rá az evésidõre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Minden újra a régi, ismát 3-4 óránként szopizunk. Viszont mostanában 5-6 órakor eszik elõször (míg korábban fél 8 - 8 fele evett). és utána jóllakottan és elégedetten gagyarászik, fél órûn át. :) (kicsit félek, hogy felébreszti vele a nõvérét...) de ismét az én kis minta-angyalkám lett :)


8 hónapos, igény szerint szoptatott babád hányszor szopizik naponta? Hányszor "ideális" még ebben a korban?

Miket eszik még a cicin kívül? Mennyit és mikor? (kap vizet, teát, gyümölcslevet?) Köszi!

Legjobb válasz: 3x szopizik: reggel, este csak szopi van, délelõtt mellette gyümölcs vagy tejpép. Ebédre fõzeléket eszik husival (nem nagyon szereti - kb.130-150 grammot), uzsonnára tejpépet, gyümölcsöt (délelõtti kajától függõen felváltva). Ezek közben, után és napközben vizet iszik pohárból. Ez nem tudom, mennyi lehet.

3x szopizik: reggel, este csak szopi van, délelõtt mellette gyümölcs vagy tejpép. Ebédre fõzeléket eszik husival (nem nagyon szereti - kb.130-150 grammot), uzsonnára tejpépet, gyümölcsöt (délelõtti kajától függõen felváltva). Ezek közben, után és napközben vizet iszik pohárból. Ez nem tudom, mennyi lehet.
1. vagyok. Bocs, elfelejtettem: majdnem 9 hónapos a baba.
Nem tudom, mi az ideális :-) Nálunk ez van: ébredéskor cici, nem tudom mennyi. 10-kor joghurt vagy kefír vagy krémtúró gyümölccsel 13-kor fõzelék hússal, pont ma adtam neki elõször tojássárgáját, mostantól néha ezt fogok beletenni 17-kor gyümölcs fürdés után tejpép és cici ha látom, hogy álmos (21 körül) akkor cici Mennyiségeket nem tudom, nem mérem. A tejpépet 130 ml vízzel csinálom. Van, hogy mindet megeszi van hogy nem.
A kérdező hozzászólása: Persze, persze, nem is gondoltam, hogy pontosan meg lehet mondani mennyit eszik egy baba, nekem az is elég, hogy sok vagy kevés SZERINTED, mert látja az anyuka azért, hogy mitõl lakik jól egy baba. Mert nálunk is csökkent a szopik száma, csak nem tudtam, hogy ez így jó vagy nem.
Kisfam jovõ héten tölti a 8 hónapot reggel és este szopi van , ez nem tudom mennyi, de nem túl sok az tuti, mert nem nagy étkû. Délelõtt gyümi, vagy simán vagy babkekszel, joghurttal túróval esetleg risszel. Ebédre fõzelék pici rántás is teszek bele, meg zöldfûszereket is amihez passzol, nem mindig van benne husi, kb heti 3-4 szer. Uzsira tejpép vagy sinlac ezek a kedvenci, de semmibõl nem imádkoztam még bele egyszerre 150gr-nál többet. Inni csak vizet szerncsére szereti is. Minden evés után kb egy kávéspohárnyit iszik meg. Meg napközben is megkínálom olyankor csak kortyolgatni szokott. Éjjel egyszer még kl szopizni.
A kérdező hozzászólása: Látom minden babánál a tejpép a befutó, szerintem az enyém sem bánná, ha minden egyes étkezésre (már a cicin kívül) azt kaphatná. :) ))))) Pedig én nem szívesen adom, mert ugyebár majd 40 %-a tápszer. Én is meg fogom próbálni a sinlacot.

Ti adnátok Sinlacot a 6, 5 hónapos igény szerint szoptatott babának azért, hogy többet aludjon éjszaka?

Igény szerint szoptatom, együtt alszunk illetve nem alszunk, mert óránként kér cicit már hetek óta.(eddig 2-3x kelt éjszaka) Nemrég kezdtük a kóstoltatást. Sinlacot ajánlottak, de nem tudom jót teszek e hogy tápot adok neki...viszont nagyon kimerült vagyok. Kb. 2 éves koráig, vagy azon túl is szeretném ?t szoptatni.

Legjobb válasz: szerintem próbáld ki...én is adtam fiamnak tejpépet, de mondjuk 2 hét után totál ráunt, nem volt hajlandó megenni, gondolom mert azért az is "mû"...viszont valami laktató "vacsi" jó lenne.Miket eszik már? 14 hónapos a fiam és lelkesen szopizik:)

szerintem próbáld ki...én is adtam fiamnak tejpépet, de mondjuk 2 hét után totál ráunt, nem volt hajlandó megenni, gondolom mert azért az is "mû"...viszont valami laktató "vacsi" jó lenne.Miket eszik már? 14 hónapos a fiam és lelkesen szopizik:)
8.vagyok. Kisfiam 1 évig ébredt 1-másfél-2 óránként.Nem kapott cicit csak 1X, mégis megébredt.Aztán kiköltöztünk a szobájából és láss csodát a fiam már majdnem 2 hónapja átalussza az éjszakát.Sose aludt velem, de miattam akkor is felébredt.
A kérdező hozzászólása: Gondolod? Mert annyiszor megkaptam már, hogy ha az elsõ pár hétben "okosabb" vagyok, akkor már aludna rendesen a gyerek, szóval ne panaszkodjak. Próbálom a "kötõdõen" nevelni, hordozom, együtt alszunk, minden nyikkra cicit kap. Csak azt érzem hogy hulla fáradt vagyok, nem tudok elugrani itthonról másfél óránál hoszabb idõre...stb.
Na az a sok-sok biztosan nem annyira sok-sok, hidd el nekem. ;) Mondjuk az enyém épp elég jó alvó, de szerintem mi inkább a kivétel vagyunk. Az meg, hogy a sok-sokból valószínûleg egy rész Suttogóval meg sírni hagyással szoktatja a babáját az átalvásra (fõleg, ha a baba "akarata" ellenére is), szerintem kevésbé irigylésre méltó..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megcsináltuk az "oldalkocsit" a kiságyból pát hónapja, de inkább csak biztonsági célt szolgál, hogy ne tudjon leesni. Kényelmesebb nekem is, és õ sem ébred fel arra hogy átcsúsztatom. Egyelõre nem "tápozom be" éjszakára, tegnap aludtunk 23-órától 02.30-ig, igy most kipihentebb vagyok:-) Tudom hogy mindig van valami, amire rá lehet fogni hogy miért van szüksége átcicizni az éjszakát, csak elbizonytalanit amikor hallom hogy sok-sok gyerek meg átalussza legalább a fél éjszakát...
Enyém is 6 hónapos, és õ is gyakran csinálja ezt, õ is velem alszik. Én az elsõ babámnál adtam Sinlacot, két hétig ette meg, de addig se aludt jobban éjjel. Kipróbálhatod, de szerintem se az éhség miatt ébred fel éjjel, hanem mert érzi hogy közel vagy, és akkor már miért ne kérne cicit. Ugyanebben a cipõben járok én is, de nincs szívem megvonni tõle...egyszer majdcsak kinövi...
Nyilván valami zavarja az éjjeli nyugalmát, fogzás, mozgásfejlõdés, hozzátáplálás megkezdése stb Kérdezz szopis tanácsadót. http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621
Komfortszopizik ezt te is tudod.Ne kapjon éjszaka cicit csak 1-2X, nem lesz könnyû de neki és neked sem jó a kialvatlanság.Adhatod a sinlacot de nem gondolom hogy attól aludna.Sok sikert és kitartást(máshogy nem megy).:-)
Megint elsõ vagyok és teljesen megértelek!!Ha úgy gondolod, hogy attól jobban fog aludni, akkor próbáld ki, veszíteni nem fogsz vele, a tejed biztos nem fog elmenni. Viszont ha tényleg konfort szopizásról van szó, akkor hiába "tömöd meg" úgy is fel fog kelni...Egyik barátnõmnél is ez volt, mikor már nagyon kivolt kipróbálta azt a módszert, hogy éjjel nem szoptatta meg, hanem megnyugtatta.Az õ babája sem cumizik, szépen megnyugodott a ringatásra egy idõ után.Azt mondta hogy az elsõ 1-2 éjjel nehezebb volt, de utána már nem ébredt éjjel a lánya. Hát ezt most vagy kipróbálod, vagy nem, csak leírtam, hogy van akinél bejött:) amúgy kitartást, tudom milyen rossz mikor az ember nem tud aludni:(
A kérdező hozzászólása: Nem cumizik. Köszönöm a válaszod kedves "elsõ". Csak azért gondolkodtam el a Sinlac-on, mert 7. hónapja nem aludtam 2-3 óránál többet egyuhzamban és kezdek kimerülni...
elsõ vagyok..lehet a foga jön?akkor általában rosszabbak az éjszakák. Nem cumizik esetleg?Mert akkor megpróbálhatnád hogy azt adod neki, és esetleg magad mellé fekteted.Nálunk ez bejött mikor már nagyon kivoltam.Persze eleinte sírt, hogy nem cicit adok neki, de aztán szépen aludt.Neki is fontos, hogy aludjon éjjel!! Amúgy ügyesen eszik a leírtak alapján, nem hinném, hogy éhes.Talán annyit csinálhatnál, hogy késõbbre teszed a fõzeléket, hátha mégis az a baj, bár nem hinném. Ebben az esetben viszont nem adnék sinlacot...
A kérdező hozzászólása: Éjszaka szerintem csak komfortszopizik. Szinte egész éjjel a szájában van. Nem sirva ébred, hanem bújik hozzám, kéri a cicit.
A kérdező hozzászólása: Délelõtt gyümölcsöt, koradélután fõzelékfélét. pl. almát és krumplit sütök a sütõben és azt turmixolom, ma gesztenye alma-ez üveges volt és nagyon izlett neki.
Ha van elég tejed, akkor a helyedben nem adnék neki csak azért, hogy többet aludjon. Esetleg próbálj meg valamikor (tudom, hogy kb lehetetlen.. ) lefejni napközben tejet és azt add oda neki, hogy tudjatok pihenni. Ha viszont azért kér óránként enni, mert csökkent a tejed mennyisége és nem tud jóllakni igazán, akkor valamit csak tenni kellene. Még az is lehet, hogy növekedés ugrása van, amikor hirtelen több táplálékra van szüksége és a változatlan mennyiségû tejed nem elég neki. Ez a verzió viszont általában néhány nap, esetleg 1 hét alatt meg szokott oldódni... Mennyiséget eszik minden órában, vagy csak cumizgat és nyugtatásnak kell neki?
Szia! Nem lehet, hogy jön a foga? Az én kislányom alig egy hónaposan végig aludta az éjszakát (este 9-tõl reggel 5-1/2 6-ig). Aztán jött a fogzás... Akkor volt olyan éjszakánk, hogy elaltattam, letettem, 20-30 perc múlva sírt. Felvettem, cicizés, nyugtatás stb., elaludt. 20-30 perc múlva újra elölrõl a program. Most 16 hós és még szopizunk (is)!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Én nem "leveztem", egybõl péppel kezdtem. Elõször almát adtam, aztán alma-barackot, aztán körtét. Fõzeléket még nem adtam, most szeretném majd elkezdeni, alma-krumplival.
Én sem adtam egyik gyerekemnek sem "gyümölcslét", hanem egybõl gyümölcsöt. Nincs fix sorrend, azt adsz, amit jónak látsz, lényeg, hogy egyszerre egy újat csak, hogy lást, bírja-e. Olyan szabály sincs, hogy elõbb kell gyümölcsöt és aztán zöldséget. Kezdhetsz krumplival is. Lényeg, hogy az életkornak megfelelõ zöldség/gyümölcs palettából válassz. (Én kivártam a 6 hónapot minden gyerekemnél, igaz, nálunk tornyosulnak az allergiák a családban mindkét ágon...)
lásd*

Igény szerint szoptatott babák anyukái, nektek is szokott fájni a melletek két szopizás között?

Pár napja egész nap rajtam lógott az 5hónapos kisfiam,azóta fájnak a melleim.Csomót nem találtam benne.Mit?l fájhatnak?A sok szoptatástól,vagy?

Legjobb válasz: Fájhat a nagy igénybevételtõl, igen. Legtöbbször azonban a nem egészen helyes mellre tétel az okozója a fájdalomnak, ami ekkora babánál akkor is elõjöhet ha eddig minden rendben volt. Mert mocorog, nem csak a szopizás érdekli. Érzel változást a szopási technikájában? Hogyan, hol fáj a melled?

Fájhat a nagy igénybevételtõl, igen. Legtöbbször azonban a nem egészen helyes mellre tétel az okozója a fájdalomnak, ami ekkora babánál akkor is elõjöhet ha eddig minden rendben volt. Mert mocorog, nem csak a szopizás érdekli. Érzel változást a szopási technikájában? Hogyan, hol fáj a melled?
A kérdező hozzászólása: Oldalt és alul fáj, mint máskor menzi elõtt.
Ez esetben nem a mellre helyezés a gond:) , ez jó:) ! Valószínûleg a több mellre tételtõl megnõtt a tej mennyisége, ezért kicsit telítettebb, fájdalmas lehet. MIndenképp próbálj meg kézzel fejni kicsit, de ne annyit, hogy tovább fokozd az elválasztást, csak annyit, és azt is kifejezetten ezekrõl a területekrõl, amennyitõl már nem feszül. A fájó részt finoman, körkörösen masszírozd, akár langyos zuhany alatt, majd finomat a fájó terület felõl simítsd a bimbó felé a melledet, ezzel kifelé terelgetve a tejet. E mellett úgy tedd mellre a kicsidet, hogy az álla(!) nézzen a fájdalmas terület felé, így erõsebben éri a szívó hatás azt a részt, ahol esetleg pang a tej. Pl. hónaljtartásban, vagy úgy, hogy a kicsit hanyatt fekteted, te pedig felülrõl adod a szájába a melled, úgy, hogy az álla legyen a fájdalmas terület felé(ez fura látvány lehet:) , de hasznos módszer:) !
Illetve lehet, hogy nemsokára valóban megjön a mesid. Vagy csak a tested "hiszi" azt, hogy megjön, de ez lehet, hogy egyelõre csak amolyan fantomtünet.
Az én babám is többet van cicin, de vizet nem adok neki.
Anyatejes babának felesleges vizet adni, mert az anyatej mindent "tud", szomjoltó is.
(fili) Amit felépít az anyatej védelmi anyagokat bélfalakra, emésztõ rendszerre te szépen lemosod a vizzel. 9 hónapos a babánk és még egy csepp vizet sem kapott. Nyáron egyszer próbáltuk és kiköpte. Ez a természet rendje. Ez az anyatej csodája ott van benne minden amire a babának szüksége van.
Mostmár azért, mert hozzászoktattad a vízhez.
Ne adj neki vizet, mert felesleges az anyatejben minden megvan ami neki szomjoltasra kell. ha pedig igeny szerint szoptatod O ugyis annyit szopizik amennyi neki kell, a vizet meg issza mert adod neki.. nincs semmi baj rarakni a mellre a babat amennyiszer csak akarja, ha ehes vagy szomjas hidd el jelezni fogja ugyis!
Mert meleg van. Sok folyadékra van szüksége.

Igény szerint szoptatott 3-4 hónapos babáitok hányszor esznek egy nap? És nappal ha épp nem alszanak az előző etetés végétől min. Mennyi idő telik el a következőig?

Tápszeres pótlás esetén is lehet igény szerint etetni a babát? Kb. a napi adag negyede a tápszer.

Legjobb válasz: Mivel az anyukák nem szokták hagyni az éhségtõl üvölteni a gyermeküket (bár biztosan van egy-egy kivétel) , ezért mindenféle szoptatás/tápszerezés a baba igényei szerint történik. A kérdésedre válaszolva, miért ne lehetne? Vagy mit is értesz "igény szerint" alatt?

Mivel az anyukák nem szokták hagyni az éhségtõl üvölteni a gyermeküket (bár biztosan van egy-egy kivétel) , ezért mindenféle szoptatás/tápszerezés a baba igényei szerint történik. A kérdésedre válaszolva, miért ne lehetne? Vagy mit is értesz "igény szerint" alatt?
4 és fél hónapos a kislányom, és õ is csak úgy alszik el, hogy szopizik. Nem is tud másként. Néha csak 5ml, este 200. Amikor felébred nem kínálom, csak ha több óra eltelt.
"sajnos rászoktunk arra, hogy cicin alszik el szopi közben." Ez neked talán sajnos, de a babádnak nem. Neki nem csak ennie, hanem ciciznie is kell, és ezt jobb, ha a te melleden éli ki, nem egy cumin. Mellesleg ettõl több lesz a tejed is. Cumisüvegbõl is lehet igény szerint etetni a babát, én is ezt csinálom lefejt tejjel. Változatos, hogy mennyi idõ telik el. Néha 5-6 óra is, máskor egy óra sem. 5, 5 hós.
Az én fiam óramûpontossággal 3 óránként kérte a tejcsit, mégis fájt a hasa. Pedig a 3 óránkénti etetésre egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy sûrû, igaz? :-) Sûrû etetéstõl nem fáj a has, a sok elsõtejtõl fájhat a has. Olvasd csak el: http://www.iboly.hu/faq_undigested.htm és tedd olyan gyakran mellre, ahogy csak kívánja. Jó szoptatást!
Off Az én babám is mindig szopi közben aludt el. Most meg kínlódunk, mert nem lehet másképp elaltatni....
Mi az egyáltalán, hogy elaltatni? Miért kell egy babát altatni? Elalszik magától, ha álmos, nem? Nem értem.. Nem az a "jó" baba, akit letesznek a kiságyba és magától elalszik. Innen is üdvözlöm drága Suttogónk kártékony munkáját.. :( Az én lányom majd 2 éves koráig mellen aludt el és mellettünk, utána gond nélkül átszokott az önálló elalvásra, kiságyban, külön szobában. Nem kell semmit erõltetni! Minden megy magától - ha az anyukának van türelme kivárni. Hát legyen..!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. A sajnost azért írtam, mert szopi után nem mindig tud büfizni, és gyakran felébred emiatt az alvásából. Meg az is elõfordul, hogy félrenyel, mert alszik szopi közben. Szerencsésebb lenne, ha másképp is el tudnám õt altatni, amikor fáradt...(nem miattam) És attól is félek, nehogy fájjon a hasa a sûrû etetés miatt.
A kérdező hozzászólása: Az én babám nappal elég nehezen tud elaludni, sajnos rászoktunk arra, hogy cicin alszik el szopi közben. Akkor viszont akár 2-3 órát is alszik, ha nincs semmi baja. Így én gyakran az etetés elejétõl számítva 2 óra múlva ismét ciciztetem. Persze akkor kis adagot eszik és lehetõleg nem tápszert kap elõtte. Ezért kérdeztem.
utolsó vagyok. Nekem sincs elég tejem, ezért csak 22x szopizik, a többi Milumil.
Nekünk volt hogy 1, 5 óránként kérte, nagy melegben pl. megszomjazott. Vagy növekedési ugrásnál óránként is. Adj neki amikor csak úgy tûnik hogy szeretné, így lesz elég tejed!
Elõzõ... És 13 hónapos koráig cicin aludt el, vagy napközben babakocsiban. Ez együtt járhat azzal hogy gyakran kel éjszaka, de amíg szopik, ez így lesz. Aztán ha megunod, elválasztod. Nálunk 3 nap alatt leszokott, apa altatta, kis sírás és vége. Ne aggódj e miatt! Azóta is bújva alszik. Nem gép hogy egyedül hagyva jól érezze magát a szobájában!
A fiam 3, 5 hónapos, minden alkalommal mindkét mellbõl kap. Nappal 2-3 óránként kér (én az egyik végétõl a másik elejéig számolom), most kicsit ritkábban, jobban a 2, 5-3 felé közelít, de pár hete volt egy idõszaka, hogy 1, 5 óránként igényelte. Éjjel is sokszor felébred, a fél 8 körüli elalvás után 10 - fél 11-körül, aztán 1-2 között, 3-kor, 4-kor, fél 6-kor. Ilyenkor van hogy nem is kér mindkét cicibõl, elalszik az egyiken, én szintén (mellettem alszik az ágyban, így nem kell hozzá felkelni). Szóval naponta van hogy 9-10-szer is eszik/iszik. Eleinte veszekedett velem a doktornõ, hogy ez így rossz, hasfájós lesz, meg elapad a tejem, meg a gyerek lesz a fõnök (????), de nekünk megfelel.
Utolsó, pedig igen, pont ez a normális! Szomorú, hogy ez a dokinõ sem (így) tudja... :(

Hány hetes korig lehet igény szerint adni a tápszert a babának?

Mikortól kell kialakítani egy kötött 3-4 órás etetést?

Legjobb válasz: Nem kell átállni az idõre etetésre, tápszeres babát is ugyanúgy lehet igény szerint etetni végig.

Nem kell átállni az idõre etetésre, tápszeres babát is ugyanúgy lehet igény szerint etetni végig.
Nem kell napirendre állni, akkor adj neki amikor kéri!
Bocsánat hogy offolok!De mostmár ez a nézet? hogy tápszerezés is mehet igény szerint? Én másfél évvel ezelõtt szültem és a védõnõ ha tehette volna ott állt volna mellettem fegyverrel nehogy a 3 óra letelte elõtt enni merjek adni neki..
Én is úgy tudom, hogy azért a tápszerrel jó ha az ember megvárja, hogy elteljen néhány óra...természetesen nem arról van szó, hogy 2:43 percnél üvölt a gyerek és nem adok neki kaját, de azért egy igény szerint szoptatott baba van, hogy óránként eszik!A tápszer adott összetételû, míg az anyatej nem, lehet néha hígabb, lehet töményebb, ezért mondják, hogy akkor adjuk mikor a pici kéri.Viszont a tápszer mindig fix és nehezebben emészti a baba...
Igen, a tápszer tényleg állandó összetételû, tehát jobban telíti a babát. Viszont ebbõl az is következik, hogy a baba nem fog enni kérni, amíg nem lesz újra éhes, így egy tápszeres baba nem éhezik meg óránként, tehát nem is kap óránként. De ha hamarabb enni kapna, akkor pedig kevesebbet eszik, nem kell tömni. Ez is a baba igényeihez való alkalmazkodás. Egy tápszeres kicsi sem pontban 3 óránként lesz éhes, ahogy egy anyatejes sem, de egy felnõtt sem :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!