Találatok a következő kifejezésre: Idén melyik lesz az (26 db)

Mennyi idő alatt lesz az általam elfogyasztott táplálékból anyatej? Honnan tudhatom mitől fáj a baba hasa, melyik ennivalóra érzékeny?

Legjobb válasz: én úgy vettem észre,hogy 5-6 óra múlva már jezi a pici ha valami puffasztót ettél.nálam legalábbis ez volt

én úgy vettem észre, hogy 5-6 óra múlva már jezi a pici ha valami puffasztót ettél.nálam legalábbis ez volt

Idén melyik városban lesz az EFOTT?

Legjobb válasz: Hello!Most olvastam: idén Dunaújvárosban lesz az EFOTT. Itt olvastam: http://www.hirszerzo.hu/cikk.erdekli_az_efott_idei_helyszine..

Hello!Most olvastam: idén Dunaújvárosban lesz az EFOTT. Itt olvastam: http://www.hirszerzo.hu/cikk.erdekli_az_efott_idei_helyszine..
2010-ben Pécsen lesz


Hogyan kell az egyetemeken összeállítani az órarendet? Mi alapján fogom tudni eldönteni, hogy melyik tanórát kell felvennem, melyikre lesz szükségem a jövőben? Mennyi időm lesz összeállítani az órarendemet egyetemen?

Legjobb válasz: Kedves harmadik! Lehet, hogy nálatok ez így megy, de például nálunk nem. Tehát, ha a válaszodat úgy kezded, hogy nálunk az XY egyetemen így történik..., akkor nem tájékoztatod félre a kérdezõt. Például nálunk egyáltalán nem gond, ha mondjuk az elsõ félévben valaki nem vesz fel 30 kreditet.

Kedves harmadik! Lehet, hogy nálatok ez így megy, de például nálunk nem. Tehát, ha a válaszodat úgy kezded, hogy nálunk az XY egyetemen így történik..., akkor nem tájékoztatod félre a kérdezõt. Például nálunk egyáltalán nem gond, ha mondjuk az elsõ félévben valaki nem vesz fel 30 kreditet.
milyen szakra jelentkeztél?
Nálunk az elsõ félévben segítenek a mentorok a tárgyfelvételben. Utána meg már úgyis lesz annyi tapasztalatod, hogy menni fog az magadtól is. ne parázz elõre ilyeneken. Élvezd inkább a nyarat:)
Kapsz egy minta tantervet beiratkozáskor, vagy még augusztusban postán az egyetemtõl. A mintatanterv kötelezõ és kötelezõen választható tárgyit felveszed (ott lesz a tantárgy mellett hogy melyik tantárgy csoportba tartozik) ..marad a szabadon választható tárgyak csoportja..ott meg amelyik szimpi..mindegy alapon meg, csak az a lényeg hogy kiadja a 30 kreditet az összes tárgy...tehát annyi és olyan szabadon választhatót veszel fel még el nem éred a 30 kreditet.
Vannak olyan tárgyak, amik több évesek, vagyis úgy kell õket (sorba) felvenni, mert egymásra épülnek. Tehát pl.anatómia. Elsõ félévben felveszed az anatómia I-et, abból levizsgázól. Második f-ben felveszed az anatómia II-õt, levizsgázol. Harmadik félévben az anatómia III-at és levizsgázol, negyedik félévben az anatómia IV-et veszed fel és asszem leszigorlatozol. (a szigorlat olyan vizsga, ami több féléves tárgyból van)

Nem tudom megoldani ezt a szöveges feladatot. : Ádám 4 évvel idõsebb, mint az öccse Barnus.3 év múlva Ádám éppen másfélszer annyi idõs lesz, mint Barnus. Melyikük hány éves?

ja és ezt egyenletben kell kiszámolni.és ha lehet akkor az egészet irjátok meg hogy csináltátok és hogy jött ki az eredmény:)

Legjobb válasz: Most: Barnus X éves. Ádám X+4 éves 3 év múlva Barnus x+3 éves Ádám (x+4)+3 éves 3 év múlva: Barnus * 1,5 = Ádám (x +3)*1,5 = (x+4)+3

Most: Barnus X éves. Ádám X+4 éves 3 év múlva Barnus x+3 éves Ádám (x+4)+3 éves 3 év múlva: Barnus * 1, 5 = Ádám (x +3)*1, 5 = (x+4)+3
Mondjuk ilyenkor le kéne írni, hogy mi vana szövegben. Minimális sz9vegértés. Á-4=B -> Á=B+4 Á+3=1, 5*B A második egyenletbe behelyettesíted az elsõbõl Á értékét. B+4+3=1, 5*B B+7=1, 5*B -> rendezed az egyenletet 7=1, 5*B-B 7=0, 5*B -> beszrozod kettõvel 14=B Szóval Barnus 14 éves. Visszahelyettesítesz: Á=B+4 Á=14+4 Ádám 18 éves. Aztán ellenõrzöd.
Mivel ez a feladat a 8. -os Mozaik könyvbõl van, igy amit az elsõ válaszoló írt az tökéletesen elég.
Németország
svájc
Hollandia v. németek, de az argentínok is parádéztak ma.
Német, Olasz, Spanyol
Német-Argentín döntõ jó lenne :)
Hoolandia, Argentina vagy Barzilia

Mikor lesz az MTV VMA magyar idő szerint és melyik oldalon fogják leadni?

Legjobb válasz: holnap lesz, nálunk viszont már holnap éjfél után hajnali kettõkor.

holnap lesz, nálunk viszont már holnap éjfél után hajnali kettõkor.
A kérdező hozzászólása: nem néztem még soha. fel szokták utána tenni youtube-ra?

Mit gondoltok mi lesz az idei középszintű magyar érettségi tétel? Mely író/k?

Legjobb válasz: szerintem szó lesz benne Radnótiról ugyanis most neki van fodulója....bár attól még nembiztos hogy beleteszik

szerintem szó lesz benne Radnótiról ugyanis most neki van fodulója....bár attól még nembiztos hogy beleteszik
én is Radnótit mondanám
Radnóti, Kölcsey sztem, bár a Nyugat évforduló is emelt szinten volt
Én is Radnótit várok, de ha az lesz amit az utolsó válaszoló írt, én felállok és hazajövök, úgysem tudnék írni semmit errõl a témáról. Ugye ezt nem gondoltad komolyan, hogy középszinten ezt beteszik?
áhh...basszzus!!!pedig jó lett volna ha kiad valami infót!!!!!én nemrég olvastam itt neten az oktatási minisztérium oldalán, hogy sorsolják a feladatokat, , szóval , hogy nem tudtatosan tesznek bele dolgokat, hanem kisorsolják a könyebb feladatokból is meg a nehezebekbõl is!!!!Amúgy én is felállok és hazajövök ha ez lesz benne!:) fúú én nagyon félek a holnaptól, bár még a matek lesz izgalmas!
ennyi erõvel a nagy járványokat is beletehetik...pestis, spanyolnátha... bár amikor összeállították a kérdéssort, talán ez még nem volt aktuális...
szerintem a VÁLSÁGGAL kapcsolatos lesz egyik tétel 1929-1933 között volt a nagy gazd.világválság na és hogy ennek milyen hatása volt irodalomra átfogó irodalmi történelmi poliikai társadalmi elemzés
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom..reméltem, hogy nem évfordulós..de akkor még szóba jöhet Kazinczy 250 éves évforduló, 150 éve született Benedek Elek..eltudok képzelni érvelésnek egy olyat, hogy a mese hatása a gyerekek fejlõdésére (wu ha ha ha)..illetve idén 80 éves Kertész Imre.. de régen volt Arany, Kölcsey, Babits, Tóth Árpád, Pilinszky... Nincs valakinek ismerõse, aki ismer azokból valakit aki összeállítja az érettségit?:DDD
Nekem a német tanáromnak a barátja bent van az ösezállítók között, de sajnos nem adott ki infót, pedig milyen jó lett volna:D

Melyik adón lesz az idei (2014-es) foci VB?

Legjobb válasz: Köztévé csatornái. Bár ezt a google is megmondta volna.

Köztévé csatornái. Bár ezt a google is megmondta volna.
M1

Új mobiltelefon után nézelődök. Szerintetek melyik márka, azon belül telefon a legjobb? Most olyat szeretnék, amivel sok ideig meg leszek elégedve, nem romlik el.

Legjobb válasz: HTC Sensation. De azért egy árat írhattál volna, dobálózhatunk itt 120 ezres telefonokkal, ha 30 ezred van rá.

HTC Sensation. De azért egy árat írhattál volna, dobálózhatunk itt 120 ezres telefonokkal, ha 30 ezred van rá.
Samsung, Sony Erisscon
A Nokia biztos nem , kérdez csak meg bárki hozáértõt. Samsung galaxy s 2, sony ericsson xperia arc, lg optimus 2x, -ezek jók:)
Ha megbízhatót akarsz, akkor Nokiát vegyél.
Nokia
Neked az új iPhone 4S kell!
A kérdező hozzászólása: Egyébként az egyik kommentelõ Iphone-t mondott. Hát az nagyon nem... Több hozzáértõ és én is tapasztaltam, hogy kezelhetetlen... Most Nokia C3-asom van, de nem valami jó telefon...
Nem rossz az iphone, az meg plána nem igaz, hogy kezelhetetlen. Több ismerõsömnek van így elég soxor van a kezemben és egyáltalán nem bonyolult. Én azért nem vennék ájfont mert rengeteg ember azzal mászkál. Meg hát nem olcsó na. Én nem rég HTC Desire HD-t vettem magamnak, eddig minden fasza, bár most van elõször HTC-m szal ajánlani nem tudom. A régi Nokiák elég sokáig húzták, a mostaniak nemtudom mennyire strapabíróak. SonyEricsonokat viszont sokan dícsérik, szntem azt vegyél. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!