Találatok a következő kifejezésre: Idén melyik lesz (55 db)

Idén melyik lesz divatosabb? a magasabb sarkú bokacsizma, vagy a hosszú szárú szinte lapstalpú?

még azt szeretném tudni hogy melyik kiknek áll jól, milyen szinek lesznek jók, és hogy kinek mi tetszik és mi a véleményetek.

Legjobb válasz: szerintem mind a kettõ divatos (ebbõl a kettõbõl láttam a legtöbbet a cipõboltokban:D), nekem magassarkú bokacsizmám van (szürke) és imádom, csak azért várom a hideget, h hordhassam!:D amúgy színben a bokacsizma menõ lesz még pirosban, feketében, esetleg lilában, a lapos hosszúszárúból meg a csokibarna vagy olyan kicsit vörösesbarna árnyalatú, és kicsit olyan lovaglócsizma kinézetû. sztem mind a kettõt hordhatja bármilyen testalkatú, csak pl a teltek a bokacsizmát értelemszerûen ne feszes csõnacival hordják, hanem egyenes szabású gatyóval;) 17/L

szerintem mind a kettõ divatos (ebbõl a kettõbõl láttam a legtöbbet a cipõboltokban:D), nekem magassarkú bokacsizmám van (szürke) és imádom, csak azért várom a hideget, h hordhassam!:D amúgy színben a bokacsizma menõ lesz még pirosban, feketében, esetleg lilában, a lapos hosszúszárúból meg a csokibarna vagy olyan kicsit vörösesbarna árnyalatú, és kicsit olyan lovaglócsizma kinézetû. sztem mind a kettõt hordhatja bármilyen testalkatú, csak pl a teltek a bokacsizmát értelemszerûen ne feszes csõnacival hordják, hanem egyenes szabású gatyóval;) 17/L
remélem a lapos:D de ha nem, akkoris azt veszek..:D
most, a majdnem lapos baromi hosszú szárú csizma lesz a divatosabb, de ez még nem jelenti azt, hogy csak olyat fogok hordani XD
Szerintem a magasabb sarkú... Az alacsonyabbakon a rövidebb szárú vagy magassarkú áll jobban, a magasabbaknak szerintem a hosszabb... ja és a ducibbaknak lapos talpút ajánlanék
Az érdekelne, hogy a ducibbak miért laposat hordjanak? Kíváncsi vagyok miért írtad. Amúgy most mindegyik fazon divatos, inkább öltözetfüggû, hogy melyik csizmát "kell" felvenni. Szûk csõgatyához bõvebb szárú bokacsizma vagy hosszúszárú való, lezserebb nacihoz bokacsizma.... A sarokmagasság meg azon múlik, hogy ki mennyire bírja amagassarkakat.

Idén melyik városban lesz az EFOTT?

Legjobb válasz: Hello!Most olvastam: idén Dunaújvárosban lesz az EFOTT. Itt olvastam: http://www.hirszerzo.hu/cikk.erdekli_az_efott_idei_helyszine..

Hello!Most olvastam: idén Dunaújvárosban lesz az EFOTT. Itt olvastam: http://www.hirszerzo.hu/cikk.erdekli_az_efott_idei_helyszine..
2010-ben Pécsen lesz

A Szigeten idén melyik nap melyik előadó lesz?

Mert eddig csak az előadó listát láttam, de egy napra mennék, és szeretném tudni, hogy mikor lesznek a kedvenc előadóim.

Legjobb válasz: http://www.sziget.hu/fesztival/programok Tess sztem ez az idei lista szinpadokra lebontva...:)

http://www.sziget.hu/fesztival/programok Tess sztem ez az idei lista szinpadokra lebontva...:)
Nem, ez nem az idei.:) Az idei még nincs kiírva...:)
Akkor bocsi :/


Hogyan kell az egyetemeken összeállítani az órarendet? Mi alapján fogom tudni eldönteni, hogy melyik tanórát kell felvennem, melyikre lesz szükségem a jövőben? Mennyi időm lesz összeállítani az órarendemet egyetemen?

Legjobb válasz: Kedves harmadik! Lehet, hogy nálatok ez így megy, de például nálunk nem. Tehát, ha a válaszodat úgy kezded, hogy nálunk az XY egyetemen így történik..., akkor nem tájékoztatod félre a kérdezõt. Például nálunk egyáltalán nem gond, ha mondjuk az elsõ félévben valaki nem vesz fel 30 kreditet.

Kedves harmadik! Lehet, hogy nálatok ez így megy, de például nálunk nem. Tehát, ha a válaszodat úgy kezded, hogy nálunk az XY egyetemen így történik..., akkor nem tájékoztatod félre a kérdezõt. Például nálunk egyáltalán nem gond, ha mondjuk az elsõ félévben valaki nem vesz fel 30 kreditet.
milyen szakra jelentkeztél?
Nálunk az elsõ félévben segítenek a mentorok a tárgyfelvételben. Utána meg már úgyis lesz annyi tapasztalatod, hogy menni fog az magadtól is. ne parázz elõre ilyeneken. Élvezd inkább a nyarat:)
Kapsz egy minta tantervet beiratkozáskor, vagy még augusztusban postán az egyetemtõl. A mintatanterv kötelezõ és kötelezõen választható tárgyit felveszed (ott lesz a tantárgy mellett hogy melyik tantárgy csoportba tartozik) ..marad a szabadon választható tárgyak csoportja..ott meg amelyik szimpi..mindegy alapon meg, csak az a lényeg hogy kiadja a 30 kreditet az összes tárgy...tehát annyi és olyan szabadon választhatót veszel fel még el nem éred a 30 kreditet.
Vannak olyan tárgyak, amik több évesek, vagyis úgy kell õket (sorba) felvenni, mert egymásra épülnek. Tehát pl.anatómia. Elsõ félévben felveszed az anatómia I-et, abból levizsgázól. Második f-ben felveszed az anatómia II-õt, levizsgázol. Harmadik félévben az anatómia III-at és levizsgázol, negyedik félévben az anatómia IV-et veszed fel és asszem leszigorlatozol. (a szigorlat olyan vizsga, ami több féléves tárgyból van)

Szerintetek idén mik lesznek a "divatszakok", melyeken lesz ismét nagy lesz a túljelentkezés?

Legjobb válasz: Nagyjából hasonló lesz mint a tavalyi. Nemzetközi szakok biztosan. Pszichológia is, meg valószínûleg a jogi is. A jogot csak azért nem értem, mert manapság teljesen evidens, és tényleg köztudott, hogy nem éri meg jogásznak lenni. Ennek ellenére mindenki oda jelentkezik... Õk tudják.

Állítólag évente 20-30 fizikatanár végez, de mellette 600-an mennek nyugdíjba...
Nagyjából hasonló lesz mint a tavalyi. Nemzetközi szakok biztosan. Pszichológia is, meg valószínûleg a jogi is. A jogot csak azért nem értem, mert manapság teljesen evidens, és tényleg köztudott, hogy nem éri meg jogásznak lenni. Ennek ellenére mindenki oda jelentkezik... Õk tudják.
Tegnap a tévében azt mondták, hogy idén is a közgazdaságtan, valamint a bölcsész szakok a legnépszerûbbek...A közgázt azt még megértem, nade bölcsész??
Bölcsészen nincs matek. Ez elég vonzó tényezõ a legtöbb embernek.
Észrevette igen, csak gyakorlatilag semmit sem érnek vele. Igaz évek óta majdnem 100-al csökken a felvehetõ helyek, de az irányszám marad. A költségtérítésesek lesznek most többen és ennyi. Ugyanannyi jogász fog végezni, vagyis nem lesz jobb a helyzet... ennyi.
Kommunikáció, turisztika-vendéglátás, pszichológia, közgazdaságtan, jog, orvosi, nemzetközi kapcsolatok. Ezek lesznek szerintem. A kommunikációt mindenki kerülje el, a turisztika-vendéglátás, nemzetközi kapcsolatok mind büfé-aula szak, a pszichológia számomra szintén érthetetlen, mindenki azt hiszi, hogy született pszichológus, de minek? A jog csak a presztízse miatt népszerû, meg, hogy 5 év után odakerül a nevük elé egy dr. titulus, amúgy felejtõs. Az orvosit amit egyedül megértem, a legértékesebb és legszebb szak mind közül.
Utolsó vagyok. Egy kis javítás: Az orvosit amit egyedül megértek akart volna lenni elõbb.
A kérdező hozzászólása: Igen, úgytûnik a jövõ a természettudományokban van. Pont ezek mentek ki a divatból...Milyen irónikus, nemde?
Pénzügynek és gazdaságnak sincs nagy értelme. Slágerszakok, minden egyetem sorozatban "gyártja" az ilyen emberkéket, de ennyi egyszerûen nem kell belõlük. Ha eddig nem volt, néhány éven belül bõven elegendõ lesz belõlük. Ez gyakorlatilag az összes felsõoktatási képzésre igaz, az említett természettudomány - mérnök szakokat kivéve. Viszont, pár év múlva nézhetsz, hogy találj egy NORMÁLIS asztalost, vagy vízvezeték-szerelõt . . .
Ugyan már az egy dolog, hogy gazdasági emberkébõl sokat képeznek, de õk eltudnak helyezkedni. Mindig kell közgazdász, meg hasonló gazdasági szakember. Rengeteg cég van Magyarországon, és sok új céget is alapítanak...
Alapból nem kéne ennyi embert felvenni felsõoktatásba. A jelenlegi létszám negyede pont elég lenne szerintem.
Na igen de ha pont te vagy az akit nem vesznek fel, mert korlátozzák a felvehetõ emberek számát....akkor gázos egy kicsit Amúgy szerintem megéri OKJ-s szakot választani, hiszen a Bologna képzés miatt az alapszakos diplomások nem tudnak sok mindent kezdeni magukkal egyes szakokon, viszont az OKJ-seket sok helyre keresik, mert belõlük kevés van
A kérdező hozzászólása: - 2. lesz. (:
gondolkozzatok már mielõtt beszéltek! ki nem állhatom, amikor bárki, legyen ismerõs, családtag, tanár, padtárs vagy akárki azzal tömi a tanácstalan diák fejét, hogy mit tanuljon, mert minek lesz jövõje. mintha ez ilyen egyszerû lenne. meg letolni szakokat, hogy büfé szak. ilyen erõvel annyi kommunikációs szakember, jogász, pszichológus ... stb. van mint a szemét, és mindenki dugja a fejét a homokba. az tény, hogy egy szakmával sokkal jobb esélye van az embernek, nem kell messzire menni hogy valaki észre vegye, több diplomás felnõttek vannak munka nélkül. de gondoljunk már bele abba, hogy elkezdjük a másikat inzultálni, hogy tanulja ezt, mert ezzel el fog tudni helyezkedni, AZTÁN mondjuk lediplomázik, TALÁN megszereti amit tanul, talán NEM ! és aztán Talán azzal tényleg el tud helyezkedni, de lehet hogy piszokul nem fogja érdekelni az egész, útál majd bejárni minden nap dolgozni, mert tökre nem kötik inspiráló érzések ahhoz, amit csinál. ok, lesz keresete, de minden nap úgy fog felkelni és munkába menni hogy legyen már vége a napnak. ismerek ilyet, és pocsék lehet így élni. a fene se tudja, hogy mikor lesznek képesek megállni a mai fiatalok a magunk lábán, hogy mikor tudnak majd önállóan élni, lesz-e munkájuk, de ha ezt még megfejelik azzal, hogy olyanba vágnak bele, ami egyébként nem is érdekli õket ... tanulja azt, ami érdekli, és legyen nyitott meg talpra esett.
bocs! a szerinte az szerinteM lett volna!
szerinte is a természettudományé a jövõ meg az informatikáé!
Fel kellene már végre ismerni, hogy nem attól lesz fejlett egy ország gazdasága, hogy tele van képzett jogásszal, hanem attól, hogy jó mûszaki, gazdasági szakemberei vannak...Nincs szükség ennyi bölcsészre, jogászra sajnos. Mit érdemes tanulni, minek van haszna? Természettudományoknak!!!, informatikának, pénzügyi ismereteknek...Talán még az egészségügy!!!
Informatika, természettudomány, mûszaki karokon érdemes sztem!
Természettudományi tárgyat. Azok se nehezek, csak mindenki úgy álltja be, hogy az a mumus. Arról nem is beszélve, hogy azt is meg lehet szeretni, meg az is érdekes, ha normális tanár tanítja. Csak manapság sajnos sok fogyatékost felvesznek tanárnak...
Tök jó, h minden szakot lecikiztek, de akkor mégis MIT ÉRDEMES TANULI??????
Áz állam is észrevette, hogy túl sok jogászt taníttatott, ezért csökkentette most a felvehetõ létszámukat!
A kérdező hozzászólása: A joggal egyetértek. Szerintem megmaradt mindenkiben, hogy hiányosság van, ami a jogászokat illeti, vagy ki tudja... (:
A kérdező hozzászólása: Utolsó hozzászóló : Természetesen igazad van, mindenkinek joga van eldönteni, hogy mit kezd a jövõjével, elvégre az a saját élete. Céljainkért pedig kûzdenünk kell, komoly elhatározásra van szükség. Édesanyám azt szokta mondani : "Az erõsebb kutya [email protected]" ...és neki is milyen igaza van. (:

Nem tudom megoldani ezt a szöveges feladatot. : Ádám 4 évvel idõsebb, mint az öccse Barnus.3 év múlva Ádám éppen másfélszer annyi idõs lesz, mint Barnus. Melyikük hány éves?

ja és ezt egyenletben kell kiszámolni.és ha lehet akkor az egészet irjátok meg hogy csináltátok és hogy jött ki az eredmény:)

Legjobb válasz: Most: Barnus X éves. Ádám X+4 éves 3 év múlva Barnus x+3 éves Ádám (x+4)+3 éves 3 év múlva: Barnus * 1,5 = Ádám (x +3)*1,5 = (x+4)+3

Most: Barnus X éves. Ádám X+4 éves 3 év múlva Barnus x+3 éves Ádám (x+4)+3 éves 3 év múlva: Barnus * 1, 5 = Ádám (x +3)*1, 5 = (x+4)+3
Mondjuk ilyenkor le kéne írni, hogy mi vana szövegben. Minimális sz9vegértés. Á-4=B -> Á=B+4 Á+3=1, 5*B A második egyenletbe behelyettesíted az elsõbõl Á értékét. B+4+3=1, 5*B B+7=1, 5*B -> rendezed az egyenletet 7=1, 5*B-B 7=0, 5*B -> beszrozod kettõvel 14=B Szóval Barnus 14 éves. Visszahelyettesítesz: Á=B+4 Á=14+4 Ádám 18 éves. Aztán ellenõrzöd.
Mivel ez a feladat a 8. -os Mozaik könyvbõl van, igy amit az elsõ válaszoló írt az tökéletesen elég.
Németország
svájc
Hollandia v. németek, de az argentínok is parádéztak ma.
Német, Olasz, Spanyol
Német-Argentín döntõ jó lenne :)
Hoolandia, Argentina vagy Barzilia

Idén melyik nap lesz a tesi érettségi?

Legjobb válasz: Ennek nincs központi napja, középszinten az iskola maga határozza meg.

Ennek nincs központi napja, középszinten az iskola maga határozza meg.
Ha a középszintre gondolsz, az a szóbelin van, azt meg az iskola osztja be, és az elnök hagyja jóvá, hogy a megadott napokon belül mikor.

Melyik lesz idén a legmagasabb színvonalú kutyás tábor?

Legjobb válasz: Hát kinek mi a színvonal, ugye... :) Mik a szempontjaid?

Hát kinek mi a színvonal, ugye... :) Mik a szempontjaid?
Gébárti tó kutyás tábor, de az már sajnos elkezdõdött 22-én.
A kérdező hozzászólása: Ahol nemzetközi szintû oktatás folyik, 3 hónapos munka vérvonalú német juhász szukám van.
Keszthely Halászi
Halásziba menj, igazi munkakutyás tábor:)
keszthelyi is az.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!