Találatok a következő kifejezésre: Idén hány jár a (15 db)

Hány nap szabadság jár a GYES idő alatti 3 évre?

Legjobb válasz: GYES idejére nem jár szabadság. Szabadság jár: szülési szabadság idõtartamára ( -TGYÁS) és a gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság elsõ hat hónapjára (-GYED). /Ha a GYED 2011.08.01.elõtt kezdõdött, akkor nem az elsõ 6, hanem az elsõ 12 hónapra jár még a szabadság/. Pótszabadság: gyermekenként 2 jár ( ez is csak annyi idõre, mint a fent részletezett alapszabadság, tehát GYES idejére nem).

GYES idejére nem jár szabadság. Szabadság jár: szülési szabadság idõtartamára ( -TGYÁS) és a gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság elsõ hat hónapjára (-GYED). /Ha a GYED 2011.08.01.elõtt kezdõdött, akkor nem az elsõ 6, hanem az elsõ 12 hónapra jár még a szabadság/. Pótszabadság: gyermekenként 2 jár ( ez is csak annyi idõre, mint a fent részletezett alapszabadság, tehát GYES idejére nem).
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Idén hány többletpont jár a kismamáknak?

Legjobb válasz: Gyermekgondozásért A gyermeke gondozása céljából 2008. február 15. és 2008. július 24. közötti idõszakban fizetés nélküli szabadságon lévõ, vagy terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekgondozási díjban részesülõ jelentkezõnek 50 többletpont jár minden alapképzési szakon, egységes, osztatlan képzésen, illetve felsõfokú szakképzésen. A gyermekgondozásért járó többletpontra csak az jogosult, aki 2008. július10-ig igazolja a kedvezményre való jogosultságot!

Gyermekgondozásért A gyermeke gondozása céljából 2008. február 15. és 2008. július 24. közötti idõszakban fizetés nélküli szabadságon lévõ, vagy terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekgondozási díjban részesülõ jelentkezõnek 50 többletpont jár minden alapképzési szakon, egységes, osztatlan képzésen, illetve felsõfokú szakképzésen. A gyermekgondozásért járó többletpontra csak az jogosult, aki 2008. július10-ig igazolja a kedvezményre való jogosultságot!

Mennyi idő után jár munkanélküli? Most szünt meg sajnos a melóm és hány hónap után jár a munkanélküli?

Legjobb válasz: Járadéknál a megelõzõ 3 évben kell lennie minimum 360 napnak bedolgozva. (Ez munkanapok tekintetében több, mint egy év munkaviszonyt jelent.)

Járadéknál a megelõzõ 3 évben kell lennie minimum 360 napnak bedolgozva. (Ez munkanapok tekintetében több, mint egy év munkaviszonyt jelent.)
Igaz, hogy 3 évet vizsgálnak és 360 napnak kell lennie, de nem munkanapnak, hanem munkaviszonyos napnak. Azt nézik, hogy hány naptári napon át volt munkaviszonyod. Ebbe beleszámít a munkanap, a munkaszüneti nap, fizetett ünnep, szabadság, táppénz ideje is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm . és mennyi pénz jár ha megvan az 1 évem ?
Az utolsó 4 naptári negyedévben elért átlagkereseted 60%-a, de maximum a minimálbér.
Utolsó! Tetszett ez a "de maximum a minimálbér" Én annyiért dolgozom.
Mayday4. Ne vedd zokon, sajnos ez a rideg valóság. Viszonylag könnyen elõáll ez az ellentmondó kép, pláne ha valaki pl. külföldön dolgozott az elmúlt 2-3 évben. Nekik még több is járna, de ez a maximum lekorlátozza..(feltéve, hogy itthon igénylik meg) Szerinted mi motiválná õket az itthoni újra elhelyezkedésben? Pedig most ugye azt halljuk, hogy az 1 millió új magyar munkahely, majd hazahívja õket...


Hat év bedolgozott idő után hány hónapig jár a munkanélküli segély?

Sajnos a válság miatt bezárásra került a kft és elvesztettem a munkahelyem

Legjobb válasz: 90 nap, ez a maximum.

90 nap, ez a maximum.
A kérdező hozzászólása: én is ettõl tartottam! megpróbálok mihamarabb elhelyezkedni! köszönöm válaszát
elsõnek járadékot kapsz és csak utána a segílyt. de azzal együtt járhat a közmunka is, számíts rá.

Két hónapja dolgozom újra egy cégnél és erre a kis időre hány hónap TP jár ha terhes ennék? Sajnos elég stresszes a munka és félek ha mégis terhes vagyok akkor ne legyen semmi baj.

Legjobb válasz: fú, hát a próbaidõ alatt bármikor felmondhatnak, ha most megvallod a babát, akkor van esély rá h felmondanak.....remélem csak 3 hónap a próbaidõd (van ahol 6), aztán van olyan cég aki beleírja a szerzõdésébe, h x évig nem mehetsz el szülni, ezt mindenképp meg kéne nézned a szerzõdésben, h van e valami ilyesmi.....én ezekkel sakkoztam.....sok sikert!

fú, hát a próbaidõ alatt bármikor felmondhatnak, ha most megvallod a babát, akkor van esély rá h felmondanak.....remélem csak 3 hónap a próbaidõd (van ahol 6), aztán van olyan cég aki beleírja a szerzõdésébe, h x évig nem mehetsz el szülni, ezt mindenképp meg kéne nézned a szerzõdésben, h van e valami ilyesmi.....én ezekkel sakkoztam.....sok sikert!
Csak annyi idõre vagy jogosult táppénzre, amennyi ideig dolgoztál. Tehát ha 2 hónap munkaviszonyod van, akkor 2 hónapig vagy jogosult táppénzt igénybe venni.
A kérdező hozzászólása: Elsõre: három hónap a próbaidõ és határozatlan szerzõdésem van nincs kikötve a gyerek.két hónap jár az nem sok :( köszi mindenkinek :)
Én tudoooom. :-D Ez házi feladat?
A kérdező hozzászólása: Most már én is! :) )) Villám kérdés volt a suliban és egyszerûen hiába törtem a fejem nem ugrott be, hogy annak idején hogy oldottuk meg az ilyen típusú feladatokat.:)

Hány pszichológus jár ide tanácsot adni? Kik szoktak itt tanácsokat adni? (Mintha Csernust is felismerném a sorokban)

Gondolom vannak minden kategóriából... Közemberek, pszichológusok. Családanyák/családapák...

Legjobb válasz: Én eddig 2 pszichológus válaszát olvastam itt, feltételezem õk is kikapcsolódni járnak ide, én ápolónõ vagyok (még egyetemista, de lassan végzek) mégis bújom az egészség témakört :) Ügyvédet és orvost is láttam már itt válaszolni :)

Én eddig 2 pszichológus válaszát olvastam itt, feltételezem õk is kikapcsolódni járnak ide, én ápolónõ vagyok (még egyetemista, de lassan végzek) mégis bújom az egészség témakört :) Ügyvédet és orvost is láttam már itt válaszolni :)
"Mintha Csernust is felismerném a sorokban" xD
nem tudom, hogy a pszichológusok mennyire adnak a GyiK-on ingyen tanácsokat. Csernust írásmódját merre láttad?
Ja, ja, igazad van kérdezõ! Csernus egyik perverziója, amire nagyon gerjed, hogy névtelenül, ingyen Gyk-s kérdéseket válaszol meg.
Kedves kérdezõ! Ha az itt lévõktõl kérsz tanácsot, ne várj orvosi, ügyvédi választ. Viszont itt nem kell idõpontot kérned, és fizetned sem. Ha nem tetszik a válasz, elmehetsz. Máshova.
szerintem a pszichológusoknak a napi meló után nincs kedvük még itt is tanácsokat adni :D amúgy azért biztos akad egy kettõ hébe-hóba.
Szerintem nem sok pszichologus jár ide max. annak adják ki magukat :)
szeintem itt nincs szakember, pl. nõgyógyász vagy ügyvéd. gondold el, azok mennyiree elfoglaltak, ha be is kapcsolják a gépet akkor banki ügyet intéznek, olvasnak pl.hírek origo, vagy valamelyik magazin és kész., attól még kaphatsz hasznos tanácsot. nekem még eddig mindig sikerült választ kapnom, kivéve az utolsó kérdésemet, de még annak csak fél órája, hogy feltettem.
Ennek az oldalnak a fórumán van egy ingyenes tanácsadó szakember. Érdemes tõle kérdezni. http://bura.hu/
Mivel Csernus írt egy halom könyvet, szerepelt is, nem nehéz másolni a stílusát.
Nem tudom, ki itt a pszichológus, de vannak néhányan, akik ici-picit undorító válaszokban fejezik ki nagyszerûségüket.

Igaz, hogy a ME-anyagmérnöki államilag finanszírozott szakán nem veszik figyelembe a nyelvvizsgáért járó pontokat? Hány embert vesznek fel ide és kb mennyi lesz a ponthatár idén?

Legjobb válasz: miért ne vennék figyelembe? ponthatárt nem tudok,de kb 3as átlagérettségivel bõven felvesznek (ide jártam,nagyon kevés pont kellett mindig)

miért ne vennék figyelembe? ponthatárt nem tudok, de kb 3as átlagérettségivel bõven felvesznek (ide jártam, nagyon kevés pont kellett mindig)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Kaphatnék még pár infót tõled eseteg itt vagy priviben? Mikor végeztél és megérte ide járni? el tudsz vele helyezkedni?

AZ Eötvös József (Bp. ) -be járók! Az írásbeli alapján hány pontot kellett elérnetek? Idén mennyi a minimum? (lesz)

Legjobb válasz: látom, átjavítottad, ide is leírom a válaszom: nekem anno 76 pont volt a minimum a hatosztályoson. a négyosztályoson akkor 70 volt. idén feladatsortól függ a dolog, a sima központin szerintem 73-75, de ha nehéz akkor 70 körül. ha négyesbe jönnél, akkor tehetséggondozót is kell írnod, ha hatosba, akkor nagyon jól kell megírnod a simát, mert nincs szóbeli, és a pontok számítanak nagyon erõsen. hajrá!:)

látom, átjavítottad, ide is leírom a válaszom: nekem anno 76 pont volt a minimum a hatosztályoson. a négyosztályoson akkor 70 volt. idén feladatsortól függ a dolog, a sima központin szerintem 73-75, de ha nehéz akkor 70 körül. ha négyesbe jönnél, akkor tehetséggondozót is kell írnod, ha hatosba, akkor nagyon jól kell megírnod a simát, mert nincs szóbeli, és a pontok számítanak nagyon erõsen. hajrá!:)
Hát nekem sajna fogalmam sincs mennyi volt a határ, én elég jót írtam, és benne voltam az elejében, úgyhogy nem figyeltem. Egyébként nem csak az írásbeli eredménye számít, a szóbelire hívásnál számítanak még a jegyek, meg utána persze a szóbeli. (négyosztályosnál). Az ideit pedig senki nem tudja, nyilván ha senki sem ír 50 pont fölöttit, mert marha nehéz lesz, akkor neked sem kell 80 pontosat írnod, de ha a többieknek 90 pontos lesz, akkor nem jutsz be 50-el. Melyik osztályba szeretnél menni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!