Találatok a következő kifejezésre: Ibuprofen vagy Melyik a (2 db)

Ibuprofen vagy paracetamol? Melyik a jobb, miért?

Legjobb válasz: az Ibuprofen nemszteroid gyulladásgátlószer. Gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és lázcsillapító hatása van. a paracetamol láz és fájdalomcsillapító, de gyulladásgátló hatása nincs. jobb? attól függ, mire kell. pl. fejfájásra az Ibuprofen lórugás.

az Ibuprofen nemszteroid gyulladásgátlószer. Gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és lázcsillapító hatása van. a paracetamol láz és fájdalomcsillapító, de gyulladásgátló hatása nincs. jobb? attól függ, mire kell. pl. fejfájásra az Ibuprofen lórugás.
A kérdező hozzászólása: Kisbabának. Lázra. Fájdalomra (fog pl.).
Én a paracetamol tartalmú gyógyszereket egyáltalán nem ajánlom, hiszen elég súlyos májkárosító hatása lehet, sõt, az arra érzékenyeknek akár májleállást is okozhat. Nem is értem, hogy egyáltalán miért gyártanak gyermekeknek való paracetamol tartalmú gyógyszereket (ld: Panadol baby). Az ibuprofen tartalmút javasolnám (pl: Nurofen szuszpenzió), az nagyon jó lázra és fájdalomcsillapításra is.

Nurofen vagy Panadol Baby szuszpenzió? 7 hós babának fogzási fájdalomra vagy amúgy is melyiket ajánljátok? A nurofen ibuprofen a panadol pedig paracetamol hatóanyagú. Melyik a jobb a babának?

Legjobb válasz: A panadol gyengébb, a nurofen erõsebb. A kisfiamnak sosem adtam nurofent, csak panadolt ha valamije fájt. A lányom is 7 hós múltkor nagyon sírt a foga miatt, adtam neki nurofent. Azt olvastam, hogy fogzásra inkább azt. Nekem mindkettõ van, és a sírás erõsségétõl fogok dönteni. A dentinox 2 percig volt akkor elég:(

A panadol gyengébb, a nurofen erõsebb. A kisfiamnak sosem adtam nurofent, csak panadolt ha valamije fájt. A lányom is 7 hós múltkor nagyon sírt a foga miatt, adtam neki nurofent. Azt olvastam, hogy fogzásra inkább azt. Nekem mindkettõ van, és a sírás erõsségétõl fogok dönteni. A dentinox 2 percig volt akkor elég:(
Én használtam már Panadolt és Nurofent is.A Nurofen jobban bevált!
Ja és nekünk a dokinõnk a nurofent a 8 éves fiam bokafájdalmára is javasolta.
Nálunk sem viburcol, sem chamomilla nem használt, sõt még a dentinox sem. Csak a panadol.
A kérdező hozzászólása: ja, és köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Most kezdük el szedni a chamomillat, csak félek hogy ha nagyon-nagyon fog fájni neki akkor az kevés lesz és semmilyen fájdalomcsillapítónk nincs itthon neki mert nem tudom melyiekt vegyem. Vibrucol kúpom van itthon. Az rögtön hat ha arrol van szó?
Viburcol homeós kúpot próbáltad?
Nekem a fent írtakat csak lázcsillapításra javasolta a doki mikor megkérdeztem fogzásra adhatom-e. Lehet adni de nem igazán jó a szervezetnek. Mi viburcol kúpot és chamomillát használunk, ezek jók voltak mindíg. Vannak más szerek is, osanit, pulsatilla ami szintén jó. Osanitot nehéz beszerezni sajnos.
Szia Nem tudom melyik lehet a jobb, mi Nurofent használunk.
A viburcol általában már az elsõ használatnál hatásos, de vannak babák akiknél több alkalom is kell. Napközben is nyugodtan adható ha a chamomilla nem használna. A szirupokat azért nem javasolta az orvosunk, mert a hatóanyagtartalom miatt egy idõ után hozzászokik a szervezet és több kell belõle. Olyan mint amikor te minden reggel fejfájással ébredsz és beveszel valamilyen fájdalomcsillapítót, két hét után már nem elég egy, hanem kettõ kell. Náluk is így mûködik. Én hiszek az orvosomnak és ezért nem is adom egyiket sem. Sosem voltam gyógyszer párti, ezt is hozzáteszem.Szóval nálunk ez is közrejátszik.Lányom szemfogai egyszerre jöttek, a kúp és a pulsatilla segített a legtöbbet. Chamomillával érdemes vigyázni mert hosszabb adásnál rosszabbodnak a tünetek. Itt van pár link, olvasgass egy kicsit ha tudsz: http://www.newgreenways.net/homeopatia/osanit.htm http://www.newgreenways.net/homeopatia/chamo.htm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!