Találatok a következő kifejezésre: III. fokú méhlepény (3 db)

Van valami jelentősége annak, hogy a 36. héten a méhlepény stádiuma III. fokú?

Tehát szülhetek a kiírt időpontnál előbb emiatt? Az első gyerkőcnél is hasonlóan alakult a terhesség, őt a 37. héten szültem.

Legjobb válasz: az azért elég ratyi méhlepény már, nagyon el van meszesedve és nem tudja megfelelõen táplálni a babát... dokidat kérdezd meg sztem.

az azért elég ratyi méhlepény már, nagyon el van meszesedve és nem tudja megfelelõen táplálni a babát... dokidat kérdezd meg sztem.
Szerintem nincsen, ezzel még kihordhatod végig. A lepény érettsége szubjektív orvosi megítélés kérdése.
szerintem sincs jelentõsége, max annyi, hogy már olyan sokat nem fog hízni a pocakodban a baba.
Hát szerintem már semmi! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi Mindegyõtöknek! Igazából tudom, most már bármikor jön is a baba semmi gond nem lesz, de jó lenne ha végig a pocakban maradna.Még nem állok készen a szülésre :)
Öregszik a lepény Nagyjából a 25. hétig tökéletes (azaz ún. 0 állapotú a lepény), ezután elkezd öregedni, meszesedni, amit az ultrahangvizsgálatokon mindig fel is jegyeznek. A 25. hét után már általában 1-es érettségib fokozatú a lepény, majd tovább “érik” egészen a 3-as fokozatig. A lepény érettségébõl többé-kevésbé következtethetünk a szülés várható idõpontjára is, hiszen minél öregebb a lepény, annál kevésbé tudja a babát ellátni.
Hát szerintem a szülés idõpontjára azért nem igazán lehet belõle következtetni, mert egy ismerõsömnek is már egy ideje 3-as érettségû a lepény, már a 38-at is betöltötte, valamivel kisebb a babája is, szerintem emiatt.

III. fokú érett méhlepény 37 hetesen, plusz nyiladozó méhszáj. Mennyire vagyok közel a szüléshez?

Legjobb válasz: Nekem már 36 hetesen III. fokban érett volt a lepényem, a doki is azt mondta, még nem szülünk. 38 hetesen még egyben vagyunk semmi jele a szülésnek, és remélem még legalább 1 hetet kibírunk egyben kislányommal.:-) Ne félj, nem lesz baj, pihenj sokat, ami fekvés legyen, akkor nem terhelõdik a súly lefele, kevésbé nyílik a méhszáj. De ha megindulna, az sem lenne gond, teljesen életképes, idõben született baba lenne akkor is. (37-42 hét között normális a szülés)

Nekem már 36 hetesen III. fokban érett volt a lepényem, a doki is azt mondta, még nem szülünk. 38 hetesen még egyben vagyunk semmi jele a szülésnek, és remélem még legalább 1 hetet kibírunk egyben kislányommal.:-) Ne félj, nem lesz baj, pihenj sokat, ami fekvés legyen, akkor nem terhelõdik a súly lefele, kevésbé nyílik a méhszáj. De ha megindulna, az sem lenne gond, teljesen életképes, idõben született baba lenne akkor is. (37-42 hét között normális a szülés)

35+5 hetesen II-III fokú érett méhlepény miatt szülhetek korábban?

30 hetesen I-II fokú volt, most pedig már 2 napja (35+5 hetesen )II-III fokú. Tapasztalatok érdekelnének, szerintetek így előbb szülhetek majd? Gondolom attól is függ, hogy milyen gyorsan öregszik még a méhlepény.Előre is köszönöm a válaszokat. :) 36 hkm

Legjobb válasz: ugyanígy voltam, 40+5-re szültem. Könnyû szülést :)

ugyanígy voltam, 40+5-re szültem. Könnyû szülést :)
Szia! Nekem 36 hetesen volt annyi , mint neked! Most III. fokban érett, és pont 39 hetes vagyok. Nekem már szülõpózban van kedd óta, de még így is semmi:( Kitartást
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszotokat :) ! Akkor még lehet, hogy mind a 4 hetet ki kell bírnom vagy többet, pedig már szeretném a kezemben tartani a pici lányomat. :) Boldog Babavárást! :)
nekem pont ugyanilyen volt ugyanekkor! végül 40+3 ra szültem..elsõ baba volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!