Találatok a következő kifejezésre: Huzatot kapott szemem (9 db)

Valószínűleg huzatot kapott a babám szeme, vigyem orvoshoz?

Fél éves a kislányom, és tegnap ki kellett vinnem a nagy szélben :( A szélvédő meg tönkrement. Próbáltam óvni, de ezek szerint nem nagyon ment. Most az egyik szemének a fehérje része (az is "csak " az egyik oldalon tiszta rózsaszín. Kamillázzam? Meddig várjak, ha nem múlik?

Legjobb válasz: Szerintem kamillát semmiképp ne rakj rá. Ezt a szemorvos és a gyerekorvos is szigorúan tiltja nálunk. Ha nem vakargatja, és szemmel láthatóan nem zavarja, "csak" piros, akkor én várnék egy napot, és ha nem javul, vagy szemmel láthatólag romlik, akkor vinném orvoshoz. Lehet, hogy kötõhártya gyulladás lesz belõle (amitõl nem kell rettegni, ha az, akkor megfelelõ szemcseppel hamar gyógyul! Nekünk sokszor volt), de lehet, hogy legyõzi szépen.

Szerintem kamillát semmiképp ne rakj rá. Ezt a szemorvos és a gyerekorvos is szigorúan tiltja nálunk. Ha nem vakargatja, és szemmel láthatóan nem zavarja, "csak" piros, akkor én várnék egy napot, és ha nem javul, vagy szemmel láthatólag romlik, akkor vinném orvoshoz. Lehet, hogy kötõhártya gyulladás lesz belõle (amitõl nem kell rettegni, ha az, akkor megfelelõ szemcseppel hamar gyógyul! Nekünk sokszor volt), de lehet, hogy legyõzi szépen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod! Nálunk meg pont ajánlották a kamillázást... Valószínûleg elviszem dokihoz, úgysem lennék nyugodt, ha nem látná. Legalább most szépen süt a Nap. A nagyobbiknak pár hete volt kötõhártya gyulladása. Mindig van valami..
Na most utána néztem, mert már engem is érdekelt, hogy kamilla igen vagy nem, mert gyerek koromban persze anyám is azzal mosta a szemem... Ezt a cikket találtam: http://egeszseg.origo.hu/cikk/0535/449773/kotohartyagyullada.. Továbbá férjem (biokémikus) azt mondja, hogy a kamilla azért is bajos, mert nem tudni honnan való. Könnyen megtermõ növény, úton-útfélen megél, viszont a nehézfémeket (ólmot) könnyen felhalmozza, így a nem megfelelõ helyrõl származó kamilla még bajt is okozhat... De persze ezt mindenkinek magának kell eldönteni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! Végül arra jutottam, hogy a férjem megy csak el, elmondja a tüneteket, és meglátjuk, behív-e minket péntekre. (Úgyis kell tápszert iratni). Azért nem viszem elsõ körben, mert félek, hogy sok influenzás gyerek lenne a rendelõben :(
A kérdező hozzászólása: Amúgy Herbáriás kamillánk van itthon, de passzolom, hogy az honnan lett begyûjtve..
Valószínûnek tartom, hogy amit gyógyszertárban árulnak, az megbízhatóbb. Ha kell, én is ott szoktam venni. :o)
Kisfiamnak is huzatot kapott a szeme 2-3 hónapos korában, gyógyszertárban vettem kamillát, 1 nap 2x átkentem a szemét textilpelusba áztatott kamillával, másnapra elmúlt! Nálunk mindenki ezt ajánlja!
Mi ugyan igy jártunk. Én gyógyszertári kamillás vízzel mosogattam és másnapra jobban lett a babám szeme. Kamilla kérdés: Amikor a babámmal hazajöttünk a kórházból, ugye kijön a védõnõ és az orvos is. Akkor a doktor azt mondta, ha esetleg váladékozna az újszülöttem szeme, kammillás vízzel tisztogassam.... Erre , amikor huzatot kapott szegénykém, vagyis a széltõl becsipásodott, felhivtam ugyanezt a dokit, hogy akkor mit is csináljak, akkor azt mondta ne mossal kemillával, mert allergizálhat:DDD na szegény "hülye" anyuka akkor most ilyenkor mit csináljon.Újszülöttnek moshatom a félévesemnek nem... Én azzal mostam és azóta is volt egyszer , akkor is azzal mostam , gyakorlatilag másnapra rendben volt! Mindenki maga dönti el..vagy függ a "betegség" súlyosságától is. Jobbulást kivánok!

Babám szeme huzatot kapott mennyi idő alatt mulik el? Kell kezelés vagy magátol meggyógyul?

Legjobb válasz: Nálunk is volt ilyen a múltkor,a huzat miatt nagyon könnyezett és csipásodott a szeme.Én forralt vízzel és kamilla teával törölgettem neki.Majd mikor mentünk tanácsadásra,azt mondta az orvos,hogy jól csináltam,és mindig kintrõl befele kell törölni.Kb 3-4 napig tartott.

Nálunk is volt ilyen a múltkor, a huzat miatt nagyon könnyezett és csipásodott a szeme.Én forralt vízzel és kamilla teával törölgettem neki.Majd mikor mentünk tanácsadásra, azt mondta az orvos, hogy jól csináltam, és mindig kintrõl befele kell törölni.Kb 3-4 napig tartott.
Elõzõ vagyok.Írt még fel neki az orvos szemcseppet, de azt ki sem váltottam már, mert másnap már nem volt semmi baja.
Az én kiscsajom szeme pár hetesen gyulladt be a huzattól és a védõnõ tanácsára anyatejet cseppentettem bele. Elõször kicsit hüledeztem, de 3 cseppentés után, másnap reggelre kutya baja sem volt.
kicsinek nekünk is bevált az anyatej! most, hogy 20 hós, mivel a kamilla nem vált be és sokáig nem lehet, mert szárít, homeopátiás szemcseppet vettem (oculo heel) és 2 nap alatt gyönyörûen rendbe tette a szemeit, pedig nagyon csipás volt és könnyezett
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az anyatejtéma nem pálya mikor kicsi volt én is azt cseppentettem az orrába ha náthás volt és tök hamar meggyógyult de sajna már rég nincs tejem:)

Huzatot kapott a szemem?

Ma reggel arra ébredtem, hogy baloldalon az alsó szemhéjam fáj.. pislogásnál kisebb fájdalmat érzek. De ezek ellenére nem látszik semmi elváltozás semmi duzzanat.. semmi pirosság..Tehát teljesen normálisan néz ki a szemem..


holnap vidd el az orvoshoz!
kamillaval mosogasd, de vidd orvoshoz ir majd szemcseppet!
A kislányomnak is volt ilyen, sima forralt vízzel töröltem neki, és elmúlt 2-3 nap alatt.Ja és mindig kívülrõl befelé töröld.
A kérdező hozzászólása: köszi, én is a kamilla virágot gondoltam, az csak természetesebb. ha már most gyógyszerekre szoktatom akkor semmitse ér a természet. :)

SEGÍTSETEK! A hörimnek ma reggel csipás volt az egyik szeme, és sztem huzatot kapott tegnap este, mert be van dugulva/folyik az orra (folyton azt piszkálja a mancsaival)! Mit csináljak?

Vagy 40 oldalt megnéztem ezzel kapcsolatban, de "itthoni gyógymódot" nem írtak sehol... Állatorvossal pedig [email protected] állok, mert akikhez jártunk, azokban nem bízom (tengerimalacomat nem tudták megmenteni, hörimet 1x leejtették 5-10cm magasból)!!! Ajánljatok 1et!!!

Legjobb válasz: Ja, és pls GYORSAN!!! :'((( Kész ideg vagyok!!! >.<

A kérdező hozzászólása: Ja, és pls GYORSAN!!! :'((( Kész ideg vagyok!!! >.<
Szia! Budapest környékén laksz? Én tudok egy nagyon jó állatorvost. Kistarcsai. Õ mentette meg a kutyám életét, amikor egyik télen nagyon megfázott. Cím: 2143 Kistarcsa, Malom u. 2. Telefon: 06 - 28 / 506 - 265 Fax: 06 - 26 / 506 - 266 http://www.kistarcsaiallatorvos.hu/ Sok szerencsét! És remélem hamar meggyógyul a hörid!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi!!! :'S
remélem, gyógyul s hörimöri
A kérdező hozzászólása: Bocsi, hogy nem válaszoltam eddig, hát javulgat, de a bal szeme sajnos még mindig csipás, és emiatt nem tudja kinyitni... :'((( Erre van valami tippetek??? (Mármint a csipa kiszedésére) Nem akarom én feszegetni, mert félek, hogy fájna neki, de õt már idegesíti, mert kapargatja néha a lábéval. :((
kis zsepivel töröld le, nem fáj az neki, de csak óvatosan, ha gondolod nagyon nagyon pici vizet rakj a zsepire, 2 cseppet maximum
A kérdező hozzászólása: Próbáltam ilyen kéztörlõvel (nem az illatos vizessel), de mindig elhúzta a fejét! Erõltetni (mint már mondtam) nem akarom... A szemét ma már kinyitotta, hogy holnap is ezt fogja-e tenni, az kérdõjeles... :((
Vidd minél elõbb orvoshoz. Ha budapesti vagy tudok rágcsálókhoz értõ orvosokat ajánlani: http://www.grafdoktor.hu http://www.allatpatika.hu vagy az állatorvosi egyetem egzotikus rendelésére is viheted, de itt csak hétköznap van rendelés 13-17:30-ig http://www.univet.hu/units/belgyogyaszat/index.php?p=egzotik..
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, tényleg!! És bocsi, hogy csak most írok, de pont a névnapomon (vasárnap) szegénykém meghalt! :'((( Legalábbis reggel úgy vettem õt elõ, hogy már nem élt... x'((((( Valaki esetleg tudna ajánlani egy hosszabb ideig élõ állatkát 4 emeletes panelba? Amivel lehet játszani, ki lehet szedni, simogatni, stb. Tengerimalacunk is van, csak õ idén járja a 4. évét, és nem tudom, szerintem elég kockázatos lenne betenni hozzá egy kicsit...

3 és fél hónapos kislányom szeme ma reggel óta könnyezik, váladékozik. Kötőhártya gyulladás? Huzatot kapott? Kammilla teával törölgessem?

Legjobb válasz: Vidd el dokihoz ha nem javul,én addig kamilláznám vagy a gyógyszertárba kérdezd meg van e valami szemcsepp rá.Mi hétköznap jártunk pont így és eltudtam vinni dokihoz és írt fel rá cseppet.

Vidd el dokihoz ha nem javul, én addig kamilláznám vagy a gyógyszertárba kérdezd meg van e valami szemcsepp rá.Mi hétköznap jártunk pont így és eltudtam vinni dokihoz és írt fel rá cseppet.
Lehet, hogy kötõhártyagyulladás, de lehet, hogy könnycsatorna elzáródása van. Az én kisfiamnak is könnyezik a szeme nagy ritkán, de nem váladékozik. Õ is annyi idõs, mint a Te kislányod. Minket elküldtek a Heim Pál gyerek kórházba a szemészetre. Jövõhéten megyünk. Viszont ne kamillával törölgesd, hanem langyos, enyhén sós, sterilizált vízbe mártott vattapamacsot használj. Minden törléshez tiszta vatta szükséges. Vagy vidd orvoshoz, ha még jobban váladékozna.
Kamillával ne!!!Súlyosan allergén lehet. Langyos vizes vattával belsõ szemzúgtól kifelé töröld, mindkét szemhez külön vattával. Mihamarabb vidd gyermekorvoshoz, vagy ha nem rendel akkor csak a gyógyszertárba, a váladékról meg tudja állapítani a gyógyszerész, hogy mire van szükségetek.Ha nem kezelitek súlyosbodhat.A szemcsepp nagyon hamar rende teszi és nagyon vigyázz, lehet, hogy fertõzõ.Alapos kézmosást mindenkinek! :) Üdv:Arienn9
Próbálj meg anyatejet cseppenteni a szemébe nekünk az mindig beválik.

Mivel ápoljam a babám szemét ha huzatot kapott?

3 hónapos babám egyik szeme csipásodik és könnyezik,de nem vörös.Eddig kamillával ápoltam,de hallottam,hogy az szárítja neki.Valami ötlet?

Legjobb válasz: vidd el dokihoz és kérj szemcseppet

vidd el dokihoz és kérj szemcseppet
Szia! Cseppents a szemébe anyatejet, ha még szopik 3 nap és helyre jön nekünk bevállt nekünk épp a múlthéten volt ez a probléma. 5 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igen szopik még és kipróbálom a tejes dolgoz.
A kérdező hozzászólása: dolgot :)
homeopátia is lehet: Euphrasia 9Ch napi 2x5 golyócska + Oculo Heel homeopátiás szemcsepp
Szerintem vidd el dokihoz és ne kísérletezz. Gyanús, hogy ha huzatot kapott volna, tehát kötõhártya gyulladása lenne, akkor piros is lenne a szeme. Lehet, hogy pl. könnycsatorna gyulladása van, ami ha nem kezelik elég csúnya is lehet. Hívd ki a dokit.
Szia!Nálunk a szülésznõ azt mondta, felforralt, lehûtött vízzel egy vattalap segítségével, kívülrõl befelé töröljem ki párszor.Nagyon örültem mert szinte egy nap alatt elmúlt.Persze biztos a gyulladás mértékétõl is függ.

Huzatot kapott a szemem. Mivel borogathanám, vagy gyógyíthatnám?

A kamillát már próbáltam, de nem sok értelme van. A gyógyszertárba nem adnak gyógyszert, mivel 31hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: kamilla és olyan kenõcs

kamilla és olyan kenõcs
ha elmész egy orvoshoz bisztos ad rá kenõcsöt
Szia! Én Calli teával szoktam borogatni. (ebben nem csak kamilla van, hanem egyéb gyógynövények is.), És Stivia növény kivonatot szoktam cseppenteni bele. Ez az árpára is nagyon jó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!