Találatok a következő kifejezésre: Hsg vizsgálat fáj (3 db)

Hsg vizsgálat tényleg fáj akinek el van zárodval a petevezetéke? Mert nekem fáj mikor vizsgál a doki akkor tuti el van zárodval? Az hogy műkődik? Mert mindenki mond mindent.

Legjobb válasz: Nem, a kettõnek nincs köze egymáshoz. A HSG önmagában mindenkinek kicsit fáj, de annak jobban, akinél elzáródás is van, de ez a vizsgálat teljesen más, mint amit a doki a magánrendelésen csinál. A Hsg egy kisebb beavatkozás, több, mint egy egyszerû vizsgálat.

Nem, a kettõnek nincs köze egymáshoz. A HSG önmagában mindenkinek kicsit fáj, de annak jobban, akinél elzáródás is van, de ez a vizsgálat teljesen más, mint amit a doki a magánrendelésen csinál. A Hsg egy kisebb beavatkozás, több, mint egy egyszerû vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: kõszi és nem is kapok érzéstelenitõt?

Fáj a hsg vizsgálat? Azt mikor csinálják mi után?

Legjobb válasz: Nekem azért csinálták, mert nem estem teherbe sokáig. Arra szolgál, hogy a petevezetõk átjárhatóságát és a méh alakját megnézzék. Amikor teljesen elmúlt a vérzésem, akkor kellett menni. Katéteren lassan feltöltik a méhedet egy kontrasztanyaggal, amirõl több Röntgen-felvétel készül. Nekem, sajnos, nagyon fájt, szinte rosszul is lettem, de az egyik petevezetõm el is van záródva, és a másik is nagyon lassan "nyílt meg". Szerencsére csak pár percig tartott, tehát ki lehetett bírni. Volt ott egy másik lány is, akinek megcsinálták, és neki nem fájt egyáltalán, igaz, nála minden rendben is volt. Ha babát akarsz, gondolj arra, hogy ez már egy lépés a megoldás felé. Én most 7 hónapos lombik terhes vagyok! Ja, és betétet vigyél magaddal, mert a létyó egy része késõbb fog visszafolyni... Kitartás!

Nekem azért csinálták, mert nem estem teherbe sokáig. Arra szolgál, hogy a petevezetõk átjárhatóságát és a méh alakját megnézzék. Amikor teljesen elmúlt a vérzésem, akkor kellett menni. Katéteren lassan feltöltik a méhedet egy kontrasztanyaggal, amirõl több Röntgen-felvétel készül. Nekem, sajnos, nagyon fájt, szinte rosszul is lettem, de az egyik petevezetõm el is van záródva, és a másik is nagyon lassan "nyílt meg". Szerencsére csak pár percig tartott, tehát ki lehetett bírni. Volt ott egy másik lány is, akinek megcsinálták, és neki nem fájt egyáltalán, igaz, nála minden rendben is volt. Ha babát akarsz, gondolj arra, hogy ez már egy lépés a megoldás felé. Én most 7 hónapos lombik terhes vagyok! Ja, és betétet vigyél magaddal, mert a létyó egy része késõbb fog visszafolyni... Kitartás!
Én magán dokihoz mentem, hogy hiába probálkozunk már 9 honapja, nem jön a baba. Rögtön HSG-vel kezdte, meg persze vérvizsgálattal(hormonokat nézett). Reggel bementem a korházba, ehettem ihattam, aztán jött értem a doki, elmentünk a röntgenbe, ott felhelyezte a katétert, jött a röntgenes doki, fölémhelyezte a gépet, és kb 5 másodpercig nyomták fel nekem a kontrasztanyagot. Feszitett, fájt de gyorsan tul estem rajta. Nekem átjárhatoak. Betétet tényleg vigyél. Engem 2 ora mulva haza is engedtek. Nem kell félni, anyira nem borzaszto, és nem tart sokáig. Ja és én még aznap is, meg másnap is kicsit vérezgetem, ez természetes. Kitartást, ugy sincs semmi baj.
Annak fáj a hsg, aki el van záródva, de egy kicsit azért mindenkinek kellemetlen, amíg felhelyezik a csövet, de kibírható nem vészes. A HSG-t általában 1 év sikertelen próbálkozás után végzik el, a kivizsgálássorozatnak ez az elsõ lépése. Érdemes megcsináltatni, okosabb leszel és persze a doki is.
A kérdező hozzászólása: utolso válaszolonak.miért fáj ha eél van zárodval?
Azért fáj mert nem tud átfolyni a kontrasztanyag, és fesziti. De aztán alul kifolyik. Ha pedig átjárhato, akkor a hasüregbe folyik. Remélem segitettem.
Nekem is csináltak Hsg-t pont ma 1 hete ! Nekem átjárhatóak és mégis fájt! De persze ki lehetbírni!

HSG vizsgálat hogyan zajlott, meddig voltatok bent, nagyon fájt?

Legjobb válasz: Szia! Fél 8- ra mentem be a kórházba, felvettek az osztályra, átöltöztem és vártam a soromra!:) majd felmentem a mûtõbe. A saját dokim már ott várt. A mûtõbe felhelyezték a katétert( ez fájt meg kell hagyni), aztán a sokktól elájultam mert túlspanoltam magam!:) onnan legurítottak a röntgenbe, jött a kontrasztanyag és a fotó! Ezt már meg sem éreztem, ugyanis átjárható volt.:) 2 órát még fetrengtem az osztályon majd hazamehettem kisérõvel.

Szia! Fél 8- ra mentem be a kórházba, felvettek az osztályra, átöltöztem és vártam a soromra!:) majd felmentem a mûtõbe. A saját dokim már ott várt. A mûtõbe felhelyezték a katétert( ez fájt meg kell hagyni), aztán a sokktól elájultam mert túlspanoltam magam!:) onnan legurítottak a röntgenbe, jött a kontrasztanyag és a fotó! Ezt már meg sem éreztem, ugyanis átjárható volt.:) 2 órát még fetrengtem az osztályon majd hazamehettem kisérõvel.
NAgyon jo :) drukkolok hogy sikeruljon minden :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Az jó! Drukk, hogy mihamarabb sikerüljön!:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a biztató szavakat, hát tényleg kibírható volt, szerencsére nem találtak semmi problémát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm lányok! vasárnap-hétfõ valószínû peteérésem lesz, ezért bízom benne, hogy hétvégén már együtt tudunk lenni :)
Elsõ vagyok! Szorítok majd, hogy ripsz-ropsz túl legyél rajta! Nekem februàrban volt, szerdai nap és csütörtökön màr együtt voltunk. Jah, tisztasági betétet is tegyél be , én picit barnáztam akkor!
Nezz utana a hycosinak nekem azt csinaltak sokkal kimeletesebb eljaras.Azt meg sem erzed.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, a férjem jön velem és haza is hoz :) a babánkra koncentrálok, hogy ez kell hozzá :D
Szia! En nekem is volt es ugyan ugy tortent minden amit leirt az elso valaszolo. Nos nekunk nem jott ossze a baba vizsgalat utan :(. Jah a vizsgalat nekem 2honapja volt. Meg annyi jogy a parommal nem voltunk egyutt legalabb 3 napig mert vereztem vizsgalat miatt. Mindenkepp vigyel magaddal tisztasagit, kontost es halo ruhat ne pizsit. Szurkolok hogy jo eredmeny legyen es ne felj hamar tl leszel rajta. Jah es kerhetsz erzestelenitot . En kertem 2orat ki voltam utve. SEmmikepp ne indulj egyedul haza mert ha kersz erzestelenitot ebredes utan akar lehet szedules, hanyinger. Nekem ez volt de rem nem lesz nalad ilyen. :) Megy a drukk es ne felj :)
A kérdező hozzászólása: neked mikor csinálták, utána mennyi idõ múlva lehetett szeretkezni? lett baba?
A kérdező hozzászólása: szerda reggel
A biztonság kedvéért vigyél!:) mikor lesz neked?
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) nekem nem mondták, hogy vigyek köntöst+ilyeneket :( akkor csak kéne igaz?
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!