Találatok a következő kifejezésre: Hova mehetnék itthonról (4 db)

Anyámmal egyfolytában veszekszünk, nem érzek iránta semmilyen szeretetet ő se irántam, van 2 kismacskám, kidobott itthonról, hova mehetnék ilyen helyzetbe? 14 éves vagyok Budapesti

ott tartok 8. koromra hogy alkoholba menekülök. Van esetleg valami kollégium ahova macskát is lehet vinni?

Legjobb válasz: Ha kidobott otthonról honnan írsz üzenetet?

Ha kidobott otthonról honnan írsz üzenetet?
14 éves gyereket nem lehet kidobni, max intézetbe tenni. kicsit sántít a történet. anyád sem olyan tökkelütött, h kitesz az utcára, mert a végén õt büntetik meg érte. az, hogy te el akarsz menni otthonról egy vita miatt, még nem jelenti azt, h kidobott.
kollégium van, de állatokat nem lehet vinni. 14 évesen azért nem mehetsz csak úgy az utcára. Anyád ki sem dobhatna, mert õ a gyámod. Ha nem képes a gyámságát megfelelõen ellátni, akkor szólni kell a gyámügynek, õk megteszik a kelõ lépéseket. Esetleg édesapádhoz kerülhetsz, vagy rokonokhoz. Ha egyik sem fogad be, akkor nevelõintézetbe, és onnan ha nevelõszülõ igényt tart rád akkor nevelõszülõkhöz kerülsz.
Ez durva... rokonok? Barátok?
Mi az hogy kidobott? C...ok vagytok? Mellesleg hogy tudsz piát szerezni, nekem pl. nem jut rá pénz, pedig van munkahelyem...

El akarok menni itthonról elegem van! Hova mehetnék mit csinálhatnék 16 évesen?

Eddig is gondolkoztam rajta de most már tényleg elegem van el akarok menni bárhova nem érdekel ennél nem lehet rosszabb (jó tom lehet, de nem érdekel). Anyám szarba se néz, néha az az érzésem h utál semmi nem tetszik neki amit csinálok állandóan [email protected] vmiért és soha nem kaptam t?le semmi jót, kizár a lakásból meg olyanokat mond, amik rohadt szarul esnek. Jó balhés vok, tudom, nem vok könnyen kezelhet? meg azt is megkapom h agressziv vok meg bunkó nem érdekel akk sem érdemlem ezt. Már azér is [email protected] ha vmit jól csinálok. Van vmennyi saját keresetem de nem túl sok nagyszül?k meghaltak más rokon se nagyon van hova mehetnék? Tökmindegy, bárhova csak el innen!!! Egyáltalán 16 évesen leléphetek itthonról ezt a törvény megengedi? Mer ha nem én megölök vkit :@ Mit csináljak? 16/F

Legjobb válasz: Megértelek. A helyzeted úgy néz ki, hogy kölcsönösen meggyûlöltétek egymást. Ezért lett tarthatatlan. Végülis ha tudomásul veszi a mamád, hogy elmész hazúról, nem jelentget fel ezért és nem kerestet, megpróbálhatsz kialakítani egy saját életet. Ha erre képesnej érzed magad kérd, hogy engedjenek utadra. Neki sem lenne jó, ha erõvel tartana vissza, hiszen nem tudtok egymás mellett élni. Hivatalosan még kiskorú vagy, mégis: ha érzel magadban annyi erõt, hogy meg tudsz élni becsületesen egyedül, válaszd ezt az utat. Nem te lennél az elsõ, aki így próbál menekülni a pokolból. Ha esetleg van valaki rokon, vagy befogadó ismerõs, menj oda elõször.

Megértelek. A helyzeted úgy néz ki, hogy kölcsönösen meggyûlöltétek egymást. Ezért lett tarthatatlan. Végülis ha tudomásul veszi a mamád, hogy elmész hazúról, nem jelentget fel ezért és nem kerestet, megpróbálhatsz kialakítani egy saját életet. Ha erre képesnej érzed magad kérd, hogy engedjenek utadra. Neki sem lenne jó, ha erõvel tartana vissza, hiszen nem tudtok egymás mellett élni. Hivatalosan még kiskorú vagy, mégis: ha érzel magadban annyi erõt, hogy meg tudsz élni becsületesen egyedül, válaszd ezt az utat. Nem te lennél az elsõ, aki így próbál menekülni a pokolból. Ha esetleg van valaki rokon, vagy befogadó ismerõs, menj oda elõször.
Hát öregem, hiszti sürgõsen off, mert erõsen érik egy atyai saller. Elhiszem, hogy [email protected], nekem is az volt, én is utáltam õket meg a világot, de rá kellett jönnöm, bárhogyis másnak látszik, az életben egyes-egyedül õk szerettek igazán, önzetlenül. Azóta eltelt újabb 16 év, és - bár nem vagyok egy sikertelen ember, meg úgy kb. minden ok velem - sokszor azt kívánom, bárcsak megint sanyarú sorsú 16 éves takony lennék :D Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Utolsó, cseréjjünk! :P
Bírom ezt az oldalt, hogy hétvégén ellepi a sok nyafogó kamasz, akinek olyan szörnyû élete van, hogy egész nap otthon netezik... Egy óvodában nem lehet annyi nyafogást hallani egy hét alatt, mint itt egy hétvége alatt összeolvasni a sok tizenéves rettenetes sorsú kamasztól... Majd ha ráérek, akkor sajnállak benneteket:)
"mit csinálhatnék 16 évesen?" Például megtanulhatnál helyesen írni és abbahagyhatnád a nyafogást.
A kérdező hozzászólása: 19:50 De egy barom vagy, nem nyafogok! Mégis min kellene problémáznom 16 évesen? Hogy elváljak-e a feleségemtõl, vagy hogy hogy neveljem a gyerekeimet, vagy min? Most ez nekem tök gáz, hogy egész álló nap ezt kell hallgatnom, nem tudom te hogy viselnéd ha naponta 3x összevesznél valakivel azon, hogy te mennyire vagy szar ember, teljesen, vagy csak eléggé. Igen bameg, akkor legyek nyafogós nem érdekel, de ez engem zavar! Egyébként meg ha olvastad volna nem otthon ülök egész nap és netezek hanem diákmelózok, edzésre járok, vannak haverjaim, akikkel el szoktunk menni bulizni, stb. Bocs, ha maradt benne helyesírási hiba, de végigfuttattam rajta az helyesírás-ellenõrzõt.
Helyesírásellenõrzõ, hehe, az tele van hibával, használd csak... Nem a helyesírásoddal van baj, hanem a vok, tom stb. igénytelenségeid nevetségesek. Igen, hisztis vagy. Min problémázzál 16 évesen? Bocs, elfelejtettem, hogy ha nincs problémád, akkor csinálnod kell magadnak, mert vérciki, ha nincfs min nyafogni. 16 éves fiú vagy? Szerintem inkább 10 éves lány, legalábbis stílusban, gondolkodásban. Nem baj, majd 50 éves korodra felnõsz... Hû, tényleg bocs, igazad van, nemcsak netezel egész nap, hanem edzésre is jársz, haverjaid is vannak, tényleg sanyarú és borzalmas az életed.... ne haragudj, nem tudlak komolyan venni... És a haverjaidat baromozd, de ne engem!
A kérdező hozzászólása: "Most ez nekem tök gáz, hogy egész álló nap ezt kell hallgatnom, nem tudom te hogy viselnéd ha naponta 3x összevesznél valakivel azon, hogy te mennyire vagy szar ember, teljesen, vagy csak eléggé." Ha szted ez csak csinált probléma, akkor barom vagy :P Miért, szerinted mit kéne csinálnom? Hallgatni, beleegyezni, hogy szar vagyok, és hagyni, hogy anyám teljesen irányítsa az életem (és elrontsa, mint a sajátját)? Vagy mit? Hát bocs, de nekem ez nem megy...
Majd kíváncsi leszek, hogy a munkahelyi konfliktusokat is így viseled-e. Beszól a fõnök, közlöd vele, hogy egy barom és elkezdesz toporzékolva hisztizni. Szóljál majd, úgy megnézném:) )))
A kérdező hozzászólása: Hát abban biztos lehetsz, hogy nem fogok szólni.
Szerintem ne menj sehova hanem probald meg rendezni a viszonyt. Ha olyan felnottnek erzed magad, h kulon akarsz menni, oke, de Te irtad, h nincs ra penzed... Jo, h dolgozol es nem budos a munka. Anyukad ezt ertekelhetne. Rokonra raszabadulni nem tdm h mennyire jo otlet.. En nem tennem. Szerintem mindkettotok hibaja h ide jutott a viszonyotok. Ha valami normalis jovot akarsz akkor huzd ki meg ket evig es amint lehetsz menj.
Kérd, hogy helyezzenek állami gondozásba. Majd meglátod nem is olyan rossz otthon.
A kérdező hozzászólása: 1x már én is elszöktem egy estére aztán azt halgattam egy hónapig szal azt inkább nem. A megbeszélés fázison már rég túl vok már nincs mit megbeszélnünk egyáltalán nem akarok megbeszélni semmit. Tényleg nem viselkettem angyal módra, tényleg balhés vok, tudom, de még ha csináltam is vmi jót akk se kaptam érte soha semmi dicséretet, szal nem is volt mért angyalnak lennem. Pedig vannak pl. tök jó sporteredményeim, országos versenyeken is. És nem megdicsér hanem ebböl is azt hozza ki h haggyam abba az edzést mer a tanulás rovására megy és sose lesz így semmi belõlem. 1ébként szerinte melóznom se kéne mer az is a tanulás rovására megy de azt 100 h nem hagyom abba mert jó h van saját pénzem és nem nála kell pitizni érte. Am ez a koli jó öltet utána nézek. Ha elmegyek a gyermek jólétisekhez, õk mit tudnak csinálni?
Hát én nem értek egyet az elõttem szólóval. Én a leirásodból azt vettem ki, hogy egy kis lökött csitri vagy, aki nem érti, hogy miért nem csinálhat 16 évesen azt amit akar. Gondolom anyádnak már elege van a hülyeségeidbõl, ezért nem törõdik veled. Bár ez igy nem igaz, hiszen a mai napig eltart. Van hol laknod, van mit enned, és gondolom ruhád is van. De ha ennyire rossz, akkor nyugodtan mond meg otthon, hogy elköltözöl, keress albérletet, munkát és tartsd el magad. Ha anyád nem törõdik veled, örülni fog, hogy megszabadul tõled.
Nyafnyafnyaf...
Elõzõ vagyok. Bocs a csitri nem jó kifejezés rád, mivel fiú vagy. Csak egy engedetlen kamasz vagy.
A kérdező hozzászólása: Sajna nincs semmi rokon vagy ilyesmi :S Melózni meg így is melózok de diákmelóból nem tok annyit keresni h egy albit kifizessek meg mellette még egyek is. Am megteheti vhogy hogy erõvel visszatart? Mert ha megteheti tuti meg fogja
Ha erõvel visszatart az azt jelenti, hogy törõdik veled. Akkor meg mi is a problémád? Szerintem ez semmi más mint a szokásos kamaszlázadás.
menj osztálytáshoz vagy egy koleszos ismerõsödhöz... 10 perc fogom magam és lelépek. pá
Én is így vagyok nyugi! Mikor [email protected]ák az agyam akkor mindig kimegyek haverokhoz és hajnal tájba vagy másnap reggel hazajövök meg aggódnak hívnak, hogy hol vagyok néha be válik mert így oda figyelnek rám de utána eltûnök az útból és ismét bátyám veszi át a helyem!Volt már olyan, hogy 3 napig haza se jöttem és azóta tök jól meg vagyunk ami kell meg veszik ( de nem vagyok az a nagy pénzkidobálós!) Most 6 évig vártam egy kutyusra és megkaptam és most így mi 4-en apu anyu kiskutyus meg én számítunk bátyám meg döglik a gép elõtt!:) ez így van kb 2 hónapja!:) és csak 3 napra tûntem el :) de nem azt mondom ezzel, hogy szökj meg hanem, hogy beszélgess velük, hogy te is itt vagy és szereted õket ha nem értik meg akkor keress 1 havert akinél aludhatsz!:S
Azért lehettek ott problémák a múltban, ahol így el tud mérgesedni a viszony anya és fia között. Ha nincs más, saját lábadra kell állni. Ha tanulsz, akkor vannak kollégiumok, ahova egyedi elbírálás alapján talán felvesznek. Ha nem tanulsz, akkor dolgoznod kell. Egy hónapot bírj ki otthon, amíg összegyûjtöd az albérlet elsõ havi díját. Aztán meglátod, mire mégy egyedül. De ne égess fel mindent magad mögött, mert lehet, hogy fogsz még könyörögni a visszafogadásért!
Az elsõ hozzászóláshoz csak azt írnám, hogy a kérdezõ már nem kiskorú, hanem fiatalkorú. Hivatalos úton is tudnád rendezni a helyzeted: menj el az illetékes gyámhivatalba, vagy gyermekjóléti központba és vázold fel a helyzeted. Az ottaniak tudnak segíteni.
Én is remélem, mert hisztis gyerekekbõl így is kijut mindennap a suliban, nem kell még egy:)

Hova mehetnék el pár napra itthonról?

nagyon kivagyok!!:((( el akarok menni valahova, hogy ne lássam a családom, meg amúgy is változatosság kell... meg kíváncsi vagyok, ha pár napig távol lennék, észrevennék-e... de még csak 16 vagyok, és kb. harmincezer forint minden vagyonom... nincs egy olyan barátom se, aki befogadna... hova mehetnék, a lényeg, h épségben túléljem?

Legjobb válasz: Hosszabb távon nem ez a megoldás.Miért nem próbálsz meg jobb kapcsolatot kiépíteni a szüleiddel?Ez egyszerû lázadás,vagy tényleg van valami gond?

Hosszabb távon nem ez a megoldás.Miért nem próbálsz meg jobb kapcsolatot kiépíteni a szüleiddel?Ez egyszerû lázadás, vagy tényleg van valami gond?
sztem ne sajnáltasd magad, hanem gondolkodj el. szted aki az utcán él, vagy egy putriban, az mit nem adna érte, hogy legyen normális fõtt kaja az asztalon? legyen egy puha ágy, ahol nyugodtan alhat? legyen fûtés a lakásba télen? tanulj meg viszonyítani! nem csak a saját problémád van a világon! szegény jó napapám mindig azt mondta: majd még örülsz, hogy luk van a feneked... igaza is volt. ameddig van hol élned, és van mit enned, addig ne picsogj, hanem szedd össze magad. vagy menj el napi 12órában konzervet pakolni a tescoba! meglátod, alig várod majd, hogy otthon legyél. nincs mindenkinek úgy kinyalva a feneke mint neked, hogy jódolgában már azt se tudja mit csináljon!
Nagyon igaza van az utolsó 2 válaszadónak, meg az elsõ válaszadónak is...nem mindig az van, amit szeretünk és jólesik, te is tehetsz biztos valamit, hogy jobb legyen otthon a helyzet.Nekem is szar volt, most, hogy elgondolkoztam és lenyugodtam, és felfogtam 1-2 dolgot, pl.hogy nem csak másban kell keresni a hibát, jobb lett a helyzet otthon, pedig nem a legfényesebb...szóval, ha akarsz menj, majd meglátod milyen.
Az utolsó elõtti vagyok, és javaslom a kérdezõnek, hogy fogadja meg az elõzõ válaszoló tanácsait!!! Manapság ebben az országban hajléktalanná válni nagyon könnyû... és lehet, hogy nincs visszaút. Egyébként megnyugtatlak, a jelenlegi lelkiállapotod csak a "hormonok játéka", el fog múlni! 16 évesen már nem vagy gyerek, de még felnõtt sem igazán, tényleg nagyon nehéz idõszak. Kitartás, és légyszi, maradj OTTHON!
Szerintem menj el egy hajléktalan szállóra, vagy aludj a padon pár napig, de mindenképp várd meg, míg hidegebbek lesznek az éjszakák. Valószínûleg rövid úton észhez térnél. És ezt nem rosszból mondom!!! Elgondolkodtál vala azon, hogy hány ember van, akinek se anyja se apja, se fedél a feje fölött? Ez a legegyszerûbb, hogy behisztizel, aztán világgá mennél... hát menj!
A kérdező hozzászólása: nem arra várok tanácsokat, h menjek-e, hanem hogy hova:/ az emóringyó nem az elsõ válaszadónak szólt, hanem mindenki másnak, aki esetleg ilyet szándékozott volna írni
ha tényleg elakarsz menni pàr napra, szolj elötte, és közeli vàrosban talàlsz olcso szàllàsokat...... egy hétre elég 30 000 szerintem. de ha elötte szolsz, az nem àrtana.igy tudjàk hogy nem eltüntél, és ha tàvol leszel pàr napra, még talàn hiànyozni is fogsz valakinek!!! de ha szo nélkül lelépsz a zsaruk visznek vissza, vagy egyenesen egy intézetbe.
Már ne is haragudj, de az elsõ válaszoló tök normálisan válaszolt a kérdésedre! Te meg jössz itt ezzel az emós ringyó dumával! Ha ennyire nem érdekelnek a reakciók miért itt érdeklõdsz? Mit vártál, majd rögtön azt fogják írni, hogy persze igazad van, lépj le, szerencsétlen szüleid meg aggódják halálra magukat!?!
Na jó, de ha dolgoznak? Vagy már voltak nyaralni. Azért ez nem így mûködik, hogy hopp, anya apa lépjetek már le egy kicsit. Akkor már az szabadabban mozog, akinek nyári szünete van. Igaz, kevesebb pénzbõl.
de mi a konkrét problémád??? kamaszkori hiszti? inkább beszélj az õsökkel, és küldd el õket nyaralni. az neked ingyen van, nekik meg biztos van annyi pénzük, h kivegyenek 1 szobát vhol... :)
Azért ezzel ne játsz. Ha a szüleid nagyon bepánikolnak, akkor a rendõrséggel is kerestethetnek, te meg besétálsz az ajtón pár nap múlva... Nagyon ki lesznek rád akadva, és még rosszabb lesz otthon a hangulat. Esetleg ha mégis elmész pár napra, akkor írj anyukádnak egy sms-t, hogy elmentem, ekkor és ekkor jövök, itt és itt vagyok. De akkor tényleg menj haza, hogy tudja, mikortól kell elkezdenie aggódni ha nem mész. Ha van 30 ezer forintod, akkor azért abból már el lehet menni. Menj el egy nyári fesztiválra sátorral, lazulj egy kicsit.
Csak arra gondolj, hogy egyszer te is leszel anyuka, mit szólnál, ha a lányod így viselkedne? Mindenki átélt kamaszkorában hasonlót, mármint hogy világgá menne, de ne tedd, nem ez a megoldás. Ez az idõszak is elmúlik egyszer. Meg aztán mihez kezdenél 16 évesen a szüleid nélkül??
A kérdező hozzászólása: hát, inkább egyszerû lázadás, de ha minden tökéletes lenne, nem tenném...csak hát nagyonnem az. de ha ilyesmire gondolsz, nem drogoznak meg nem zaklatnak szexuálisan... (tudom, akkor meg örüljek, és most én vagyok az elkényeztetett emós ringyó, akinek soha semmi sem elég, de nem baj... muszáj kiszakadnom egy idõre, mert SZÓ SZERINT megõrülök)
16 évesen már majdnem felnõtt vagy. Fizess be egy pár napos, v. egy hetes túristaútra egy utazási irodában, akkor kapsz szállást, kaját, és legalább elfelejtkezel magadról egy kicsit. Anyádéknak meg hagyj ott egy levelet, hogy nehogy a rendõrséggel kerestessenek.


Hova mehetnék el itthonról karácsonykor?

Itt csak veszekedés és kiabálás van hova menjek el karácsonykor????Én nem kellek senkinek.Nincs senki ahova mehetnék de ithon sem akarok lenni.

Legjobb válasz: Kedves elõttem szóló! Te ez most komoly?

Kedves elõttem szóló! Te ez most komoly?
Elég nehéz kérdést tettél fel! Nem tudom hány éves vagy, hogy kerültél ilyen helyzetbe!? Nem kellessz senkinek? Milyen értelemben? Család? Társ? Barát? Bõvebben ird le a kérdést akkor talán tudnak, tudunk segiteni!
irhatsz levelet a máltai szolgálatnak a hozzád legközelebb esõnek! bõvebb infókat magadról!! ha hivõ vagy kérd az Istent segitsen neked, vagy akiben hiszel attól... kérd, hogy segitsen minél elõbb ebbõl a helyzetbõl kijuttatni
ha kiskorú vagy akkor a családsegitõ központ, ha van neted akkor könnyebben boldogulsz, talán találsz itt bármelyik fórumon aki beszélget veled ez idõ alatt. irj egy kérdést, hogy ki lesz egyedül karácsonykor akár idõs ember/hölgy és ird meg, hogy szivesen csatlakozál karácsonyra, hogy ne legyen egyedül elfogadna-e? nos?
Figyi, velem is sajnos ez a helyzet, a szüleim ki nem álhatják egymást, állandóan veszekednek, csak akkor van nyugtom , ha nincsen egyik sem itthon, vagy talán csak az egyik. Én is sokat gondolkoztam, hogy hova mehetnék ahol nyugtom lehet, de ilyenkor mindig rájövök, hogy nekem itt a helyem. Szal inkább bezárkózok a szombámba míg csitul a helyzet, nem tehetek mást. De alig várom h elköltözhessek és külön életet élhessek. Hidd el, nem csak te vagy ezzel így, vannak akinek ennél sokkalta rosszabb sorsuk van, én mindig ezzel vígasztalom magamat. Majd vmi lesz, és bolondságot meg ne csinálj kérlek!!! :)
Szia! Érdekelne, hogy sikerült megoldani vagy áthidalni a problémát! Szivesen elütöttem volna veled az idõt így az éteren keresztül, mert itthon dög unalom van!
a nyugatinál a Szent Margit szeretetszolgálat a hajléktalanoknak oszt ingyen meleg ételt és ruhát is ad nekik! ráadásul az aluljárókban elnézõbbek karácsonykor a rendõrök szóval nemvernek meg ha ott alszol egy kartonlapon! szia


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!