Találatok a következő kifejezésre: Hova kell védőnőhöz Csak (2 db)

Hova kell mennem védőnőhöz? Csak az állandó lakhelyem szerintire mehetek?

Mert nem ott lakom, ahova be vagyok jelentve. Hol lehet megnézni, hogy mely településeken hol van véd?n??

Legjobb válasz: nekem a nõgyógyász mondta meg!!

nekem a nõgyógyász mondta meg!!
Én a 3. kerületbe vagyok bejelentve, és inárcsra járok védõnõhöz, a X. kerbe pedig nõgyógyászhoz! :) Választhatsz! csak legyen közelbe :)
A TÉNYLEGES TARTÓZKODÁSI HELYED szerint illetékes védõnõhöz kell menned! Teljesen mindegy, hogy hova vagy állandóra bejelentve.
szia.oda kell menned védönöhöz ahol éppen laksz.nem a bejelentett lakcímed szerintihez.minnél közelibb védönöt kell nézned mert ha megszületik a babád sürün fog jönni hozzátok az elején.hívd fel a lakhelyed szerinti rendelöintézetet és mond meg neki hogy melyik utcában laksz és ök megadják az illetékes védönö címét.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, megnyugodtam!

6 hós kisfiam még csak a hasáról a hátára fordul át. Hová fog a védőnő elküldeni minket? Kell már izgulnom miatta :/?

Legjobb válasz: Elõször is ne aggódj, tényleg, én végig paráztam helyetted is ezt az idõszakot :) Kislányom ugyanígy volt,pontosabban õ semerre nem forgott még ekkor. Csupán egyszer csinálta meg, aztán semmi. Egyszercsak hipp-hopp (7 hónapos kora elõtt egy héttel) egyik nap azt vettem észre a játszószõnyegen, hogy ide-oda gurulgat). Nem csináltunk semmi extrát, a védõnõ nem küldött minket sehova, annyit mondott lepedõbe forgatgassuk, hogy ráérezzen az ízére. Mai fejjel már aztmondom meg kell érnie rá a babának. Szerintem ne aggódj, de mindenképpen jelezd a védõnõnek, dokinõnek, mert õk látják a kisfiadat, meg értenek is hozzá. (Jobban, mint én)

Elõször is ne aggódj, tényleg, én végig paráztam helyetted is ezt az idõszakot :) Kislányom ugyanígy volt, pontosabban õ semerre nem forgott még ekkor. Csupán egyszer csinálta meg, aztán semmi. Egyszercsak hipp-hopp (7 hónapos kora elõtt egy héttel) egyik nap azt vettem észre a játszószõnyegen, hogy ide-oda gurulgat). Nem csináltunk semmi extrát, a védõnõ nem küldött minket sehova, annyit mondott lepedõbe forgatgassuk, hogy ráérezzen az ízére. Mai fejjel már aztmondom meg kell érnie rá a babának. Szerintem ne aggódj, de mindenképpen jelezd a védõnõnek, dokinõnek, mert õk látják a kisfiadat, meg értenek is hozzá. (Jobban, mint én)
Ja, annyit még írnék: Én azért voltam annyira megijedve mert a környezetünkben a korabeli babák már csinálták ezeket a dolgokat. Aztán végre találtam egy ismerõst, . akinek már 2 éves a kislánya, de visszanézte a naplójából, és kiderült 7, 5 hónapos volt mire azzal az igazi lendülettel forgott. Minden baba más, más a fejlõdésük is. Az én kislányom a kézmozgásokkal van sokkal elõrébb, és a beszédfejlõdésével. Biztos van amiben a Te kisfiad is megelõzi a többieket! Ha meg nem látod a többi gyerek forgását, akkor nem is kell feltétlenül, 100%-osan elhinni amit az Anyukák mesélnek. Sajnos nálunk nem egy Anyuka van aki nagyon szívesen dicséri a gyermekét, hogy mennyire ügyes, de közben fele annyit nem tud a gyerkõc!
Szerintem sem vagytok semmivel sem elkésve. Nekem 5 hónapos a kisfiam, és egyik nap még semmit sem csinált, másik nap meg ide-oda pörgött. Az egyik rokon kisgyerek 6-7 hónaposan fordult meg elõször, és 1 évesen már járt, olyan gyorsan ráérzett aztán a dolgok "ízére". Amúgy meg úgy is visszasírod majd az idõt, mikor még nem forgott. :-)
Ennyi idõsen a fiam még ezt se csinálta. Nem küldtek minket sehova. Most 8 hónapos és forog oda is meg vissza is gond nélkül, és kúszik is. Nincs semmi baja, késõbb fejlõdik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!