Találatok a következő kifejezésre: Hova kell az autósülést a (1 db)

Hova kell tenni az autósülést a kocsiban?

A kisbabám három hónapos. Eddig én úgy tudtam, hogy az autósülést el?re kell rakni, mégpedig menetiránnyal fordtottan. Apukám szerint azonban ez nagyon durva, és hátra kellene tennem. Csakhogy akkor nem látom, hogy mi van a babával. Most akkor a KRESZ szerint el?re, vagy hátra kell rakni a babát?

Legjobb válasz: Bárhová teheted, de háttal kell bekötni. És elöl csak akkor lehet, ha nincs légzsák, vagy ha ki lehet kapcsolni. Akkortól kell hátratenni és elõre nem, amikor már a menetiránnyal szemben ül, akkor már nem utazhat gyerek elöl.

Bárhová teheted, de háttal kell bekötni. És elöl csak akkor lehet, ha nincs légzsák, vagy ha ki lehet kapcsolni. Akkortól kell hátratenni és elõre nem, amikor már a menetiránnyal szemben ül, akkor már nem utazhat gyerek elöl.
Pedig a b-m.hu-t rendszeresen frissítik, ugyanis ez a hivatalos honlapjuk. Vagy olyan változás is van amirõl õk nem tudnak?
Tanulj meg olvasni! Ezek szerint neked nem jutott észbõl!
Szia! Nagyon jól tudod, de csak akkor lehet elõre rakni ha ott nincs légzsák, de azt hiszem valamelyiket ki lehet iktatni. Amúgy, akkor hátra kell rakni. Legalábbis én így tudom.
Nem okoskodni akarok, de ha jól tudom, ez már változott.
Annak a hozzászólónak van igaza, aki a KRESZ-t idézte!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket.
Az anyósülést sehova nem rakjátok észlények, az benn van a vezetõ mellett. Ti ugyanis nem az anyósotok akarjátok bekötni, hanem a gyereketek gyerekülésbe.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nem elég sokaknak a 130?

A hírekben látom sokszor, hogy a gyorshajtók autópályákon 200-350 el is mértek már be sokakat.
Miért nem elég a 130? Magyarország nem olyan nagy, hogy napokig kelljen menni autópályákon, hogy oda érjenek.

7

Az nem baj, ha néha ha olyan a helyzet, meggyőződök róla, hogy biztonságos, és "elveszem" az elsőbbségét?

Múltkor, pl jobbkezes utca, de egy hülye meg oda állt be a kereszteződéshez leparkolva, hogy ki kellett kerülnöm, és utána egyből a kereszteződés jött. Megálltam az út majdnem bal oldalán, inkább a közepén, és jöttek jobbról, és az is megállt, és elkezdtett balra, felém indexelni.
Én meg nem vártam meg, hogy most rámforduljon, vagy próbáljon bekanyarodni, hanem szépen lassan elindultam, és felelmeltem a kezem, jelezvén, hogy "bocsi köszi!"
Tehát nem tudott volna bekanyarodni, mert ott voltam én mellettem majdnem meg a parkoló autó.

Ilyen helyzektekben, nem baj, ha nem töketlenkedek?
Látom, hogy biuztonságos kimenni, s nem szerencsétlenkedek, hogy rám forduljanak, vagy necces legyen bekanyarodniuk, inkább én elmegyek lassan előbb?

2

Valaki valamit az eszter utcai balesetről? Kb másfél órája történt. Lezárták miatta környéket. II, ker 11-es busz vonala.

A busz kb. 40 percen át nem közlekedett miatta. Állitólag eléggé súlyos.

2

Nyugodt autózás?

Üdv! Az a helyzet, hogy mostanában nem lehet nyugodtan autózni. Úgy értem, hogy én úgy vezetek, hogy a megengedett sebességgel haladok (semmi óracsalás meg +15 km/h meg ilyenek), és azt veszem észre amint a visszapillantóba nézek, hogy tolnak le az útról, én meg mit tudok csinálni? Elkezdek gyorsulni, mert azért féltem az autóm hátulját (szinte biztos, hogy nem tudna megállni a hátam mögött lévő belefutás nélkül), viszont emiatt kicsit idegeskedek, mert én úgy érzem, hogy egy lakott területen, ami tele van zebrával, meg sok sok veszélyforrással, az a 10-15 plusz, az bizony már számít féktávnál egy régebbi autónál. És ezek az utak nem többsávosak, inkább keskeny egysávosak, tehát amúgy se érdemes szerintem gyorsabban menni rajtuk.
Mit csináljak? Szerintem nem tartom fel az autókat, mert mások miatt én nem fogok szopni, mert ha valami történik, és azt állapítják meg, hogy gyorsabban mentem mint kellett volna, akkor mit tudnék mondani? Mások is gyorsabban mentek? Hát én ebből nem kérek. Mit csináljak?

13

Megbuntetnek ezért? Ha igen mennyire?

Nagyapám naponta jár egy babettával városon belül ki a hobbikertbe jogsi nélkül.Réges régen volt jogsija.Nemrég szóltam neki és szerinte a babetta inkább számit biciklinek(mint pl az elektromos bicikli is ami úgy néz ki mint egy robogó) mint motornak.
Én szerintem ha megállitjak megbüntetik..

4

A nagykátai Tesco-hoz van-e buszközlekedés és ha igen, milyen útvonalakon?

...

1

Miért kell? vagy nem kell? Miért kéri a Rendőr és ha nincs meg büntet?

Miért kéri a rendőr és meg büntet ha közúti igazoltatáskor nincs nálad a személyi igazolvány? Az új jogosítvány ,egyben személyi is! Miért kell,hogy nálad legyen a jogsi mellet a lakcím kártyád is,mert különben meg bírságolnak!
És miért nem kell a sem a személyi sem a lakcím igazolvány a jogosítvány mellé ha útlevéllel és jogosítvánnyal igazolod magad,mivel külföldről jössz haza vagy mész ki?
És miért bírságol meg a rendőr, ha lejárt ugyan a jogsid orvosi érvényessége, de nálad van és bemutatod,hogy van orvosi alkalmassági igazolásod csak még nem tudtál eljutni az okmányirodához,hogy le cseréltesd a jogsidat?
Mindegyik kérdés, egy -egy külön eset!

3

Hogy is van ez? Ha kanyarodok, akkor melyik kerék fordul, és melyiknek kell ellenkormányoznom, ha arra kerül sor?

pl. egy két kocsi közé beállásnál?

Amerre kormányzok arra fordul a hátsó kerék, de az első nem? nem értem..

7

Hol szabályos bekötni a 9-25 kg-os autós gyerekülést? Hátulra vagy előre, a sofőr mellé?

2 éves a gyerek, 12 kg. Azt tudom, hogy menetiránnyal megegyezően lehet (máshogy nem is tudnám bekötni a gyerekülést...)

3

Szirénázó rendőr záróvonalon kanyarban előzhet-e nagy sebességgel?

A gyorsforgalmin kb. 140-nel jött velünk szembe a sávunkban, záróvonalon, zárt pályán előzve, kis híján nekünk ütközött egy rendőrautó, utána jött másik kettő. Nekik tényleg mindent lehet? Mivel kanyar volt, majdnem nekimentünk a korlátnak ijedtünkben. Még most is rosszul vagyok, ha rágondolok.

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!