Találatok a következő kifejezésre: Hova kell az autósülést a (1 db)

Hova kell tenni az autósülést a kocsiban?

A kisbabám három hónapos. Eddig én úgy tudtam, hogy az autósülést el?re kell rakni, mégpedig menetiránnyal fordtottan. Apukám szerint azonban ez nagyon durva, és hátra kellene tennem. Csakhogy akkor nem látom, hogy mi van a babával. Most akkor a KRESZ szerint el?re, vagy hátra kell rakni a babát?

Legjobb válasz: Bárhová teheted, de háttal kell bekötni. És elöl csak akkor lehet, ha nincs légzsák, vagy ha ki lehet kapcsolni. Akkortól kell hátratenni és elõre nem, amikor már a menetiránnyal szemben ül, akkor már nem utazhat gyerek elöl.

Bárhová teheted, de háttal kell bekötni. És elöl csak akkor lehet, ha nincs légzsák, vagy ha ki lehet kapcsolni. Akkortól kell hátratenni és elõre nem, amikor már a menetiránnyal szemben ül, akkor már nem utazhat gyerek elöl.
Pedig a b-m.hu-t rendszeresen frissítik, ugyanis ez a hivatalos honlapjuk. Vagy olyan változás is van amirõl õk nem tudnak?
Tanulj meg olvasni! Ezek szerint neked nem jutott észbõl!
Szia! Nagyon jól tudod, de csak akkor lehet elõre rakni ha ott nincs légzsák, de azt hiszem valamelyiket ki lehet iktatni. Amúgy, akkor hátra kell rakni. Legalábbis én így tudom.
Nem okoskodni akarok, de ha jól tudom, ez már változott.
Annak a hozzászólónak van igaza, aki a KRESZ-t idézte!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket.
Az anyósülést sehova nem rakjátok észlények, az benn van a vezetõ mellett. Ti ugyanis nem az anyósotok akarjátok bekötni, hanem a gyereketek gyerekülésbe.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Valaki elmagyarázná, hogy az emberek miért nem indexelnek sávváltáskor/kanyarodáskor illetve miért mennek át a piros lámpánál?

ez valamiféle érzelmi beteljesülés, vagy az elcseszett életükön így állnak bosszút? Vagy netán kicsi a cerka és máshogy már nem is kooperál?

7

Aug 20-án a Batthyány téren lesz esélyem parkolóhelyet találni este 7 körül? A tüzijátékot szeretnénk megnézni, de nincs lehetőség előbb odaérni.

10-15 perc séta belefér

3

Ha mondjuk az életkorom kevesebb lenne, mint 14 és személyi igazolvány, lámpa és mellény nélkül közlekednék egy úton kerékpárral, viszont még világos van és a kerékpáron a fék is működik büntethető lennék?

12

Szerintetek a gyorshajtó vadállat sofőrök vagy a nagyon béna, kiszámíthatatlan, félős sofőrök okoznak több balesetet?

13

Itt az embereknek miért kell bele lépniük a fékbe? Hogy beléjük menjek, Nem látom indokát. Én sosem fékezek ott.

http://qsview.com/2lmgngz3rqia0z456zp6z0
Megyek át a síneken, és még ha egyenesen mennek, akkor is belelép a fékbe pár hülye, hogy majdnem bele megyek hátulról.
1. nem mehetnék rá a sínekre, amíg nem ment át előtte, de múltkor meg rámdudáltak, hogy mit állok még ott, amikor zöld van, más menne mögöttem.
2. minek fékezni? Nem fog leérni a kocsi alja, hátrafele "dől" a kocsi nem lehet olyan gyorsan felmenni ott, hogy végig fúrólja a kocsi alját.

Szóval minek fékezni ha egyenesen mennek, még csak nem is jobbra, hogy be tudják venni a kanyart, hanem mielőtt felérnének a sínekről bele lépnek a fékbe, én meg majdnem beléjük megyek hátulról.
Engem sz*patnak?

11

Szabályos, hogy valaki áll a stop táblánál, vagy csak els adásnál, és a mögötte lévő mellé megy, és elmegy jobbra?

Előttem történt az eset.
Nem tudtak kimenni balra, mert folyton jöttek jobbról-balról, már ott álltam vagy 1 perce, erre a mögöttem lévő megfogta, kikerülte az előttm lévőt, tehát asz elsőt, és elment jobbra.
Szabályos ez?

5

Milyen büntetésre számíthatok?

Tegyük fel, hogy egy traktorral szándékosan össze-vissza töröm valakinek a kocsiját. Azon túl, hogy megtérítem a kárt még mire számíthatok?

5

Ausztriában az autóüveg fóliához mit szólnak a rendőrök?

Lehet rajta vagy nem?
B oszloptól 2 oldalsó és hátsó ablakról lenne szó.

4

Az az állítás, hogy "van még idő, mire a keresztbe zöldet kapnak" így átmehetek helyes? Haverom jól csinálja?

Õ ezt csinálja. Tudja egyik kereszteztődésnél, hogy mikor lesz zöld a keresztbe jövőknek hány mp, és ha előtte bevált pirosra, még rágyorsít.
Nekem meg halál félelmem lett mellette, hogy a pirosat meglátva kezde nyomni a gázt.
Azt mondja minden nap ott jár 1 éve, és tudja, hogy ha piros lesz, hány mp múlva lesz keresztbe zöld, ilyen 3-4 mert nincs rendesen össze hangolva a kettő.
Így át mer menni.
Azt mondja max attól félhet, hogy megbüntetik piroson áthajtásért, de még sosem kapott csekket.

Én mondtam neki, hogy 1 nap átállítják a lápmákat, és szépen telibe ver egy kamiont majd ami előtte megy keresztben.
Azt mondja nem hiszi.

Ugye, hogy örökké ezt nem fogja csinálni?

7

Át lehet menni a sárgán, ha nem tudnánk időben megállni. Na de a piroson telibe?

Múltkor rendesen átmentem a piroson. Szégyellem is magam.

De 70 es táblás ilyen gyorsforgalmi úton, mentem előttem senki, ezért közel 70 el mentem. És beváltott előttem pirosra kb 1-2 mp múlva átmentem 70 el a kerszeteződésen.
Ezt nem lehetett volna ugye?
Sárgán át lehet menni, ha nem tudok biztonságosan megállni, de piroson?
Lehet meg tudtam volna állni, de ha 70 el el meg akarok állni 1-2 mp nyi távolságon belűl, szerintem akkorát kellett volna fékeznem, hogy a kereszteződés közepéig csúsztam volna.
De most törvényt szegtem?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!