Találatok a következő kifejezésre: Hova kell az autósülést (1 db)

Hova kell tenni az autósülést a kocsiban?

A kisbabám három hónapos. Eddig én úgy tudtam, hogy az autósülést el?re kell rakni, mégpedig menetiránnyal fordtottan. Apukám szerint azonban ez nagyon durva, és hátra kellene tennem. Csakhogy akkor nem látom, hogy mi van a babával. Most akkor a KRESZ szerint el?re, vagy hátra kell rakni a babát?

Legjobb válasz: Bárhová teheted, de háttal kell bekötni. És elöl csak akkor lehet, ha nincs légzsák, vagy ha ki lehet kapcsolni. Akkortól kell hátratenni és elõre nem, amikor már a menetiránnyal szemben ül, akkor már nem utazhat gyerek elöl.

Bárhová teheted, de háttal kell bekötni. És elöl csak akkor lehet, ha nincs légzsák, vagy ha ki lehet kapcsolni. Akkortól kell hátratenni és elõre nem, amikor már a menetiránnyal szemben ül, akkor már nem utazhat gyerek elöl.
Pedig a b-m.hu-t rendszeresen frissítik, ugyanis ez a hivatalos honlapjuk. Vagy olyan változás is van amirõl õk nem tudnak?
Tanulj meg olvasni! Ezek szerint neked nem jutott észbõl!
Szia! Nagyon jól tudod, de csak akkor lehet elõre rakni ha ott nincs légzsák, de azt hiszem valamelyiket ki lehet iktatni. Amúgy, akkor hátra kell rakni. Legalábbis én így tudom.
Nem okoskodni akarok, de ha jól tudom, ez már változott.
Annak a hozzászólónak van igaza, aki a KRESZ-t idézte!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket.
Az anyósülést sehova nem rakjátok észlények, az benn van a vezetõ mellett. Ti ugyanis nem az anyósotok akarjátok bekötni, hanem a gyereketek gyerekülésbe.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szabályos, hogy valaki áll a stop táblánál, vagy csak els adásnál, és a mögötte lévő mellé megy, és elmegy jobbra?

Előttem történt az eset.
Nem tudtak kimenni balra, mert folyton jöttek jobbról-balról, már ott álltam vagy 1 perce, erre a mögöttem lévő megfogta, kikerülte az előttm lévőt, tehát asz elsőt, és elment jobbra.
Szabályos ez?

5

Milyen büntetésre számíthatok?

Tegyük fel, hogy egy traktorral szándékosan össze-vissza töröm valakinek a kocsiját. Azon túl, hogy megtérítem a kárt még mire számíthatok?

5

Ausztriában az autóüveg fóliához mit szólnak a rendőrök?

Lehet rajta vagy nem?
B oszloptól 2 oldalsó és hátsó ablakról lenne szó.

4

Az az állítás, hogy "van még idő, mire a keresztbe zöldet kapnak" így átmehetek helyes? Haverom jól csinálja?

Õ ezt csinálja. Tudja egyik kereszteztődésnél, hogy mikor lesz zöld a keresztbe jövőknek hány mp, és ha előtte bevált pirosra, még rágyorsít.
Nekem meg halál félelmem lett mellette, hogy a pirosat meglátva kezde nyomni a gázt.
Azt mondja minden nap ott jár 1 éve, és tudja, hogy ha piros lesz, hány mp múlva lesz keresztbe zöld, ilyen 3-4 mert nincs rendesen össze hangolva a kettő.
Így át mer menni.
Azt mondja max attól félhet, hogy megbüntetik piroson áthajtásért, de még sosem kapott csekket.

Én mondtam neki, hogy 1 nap átállítják a lápmákat, és szépen telibe ver egy kamiont majd ami előtte megy keresztben.
Azt mondja nem hiszi.

Ugye, hogy örökké ezt nem fogja csinálni?

7

Át lehet menni a sárgán, ha nem tudnánk időben megállni. Na de a piroson telibe?

Múltkor rendesen átmentem a piroson. Szégyellem is magam.

De 70 es táblás ilyen gyorsforgalmi úton, mentem előttem senki, ezért közel 70 el mentem. És beváltott előttem pirosra kb 1-2 mp múlva átmentem 70 el a kerszeteződésen.
Ezt nem lehetett volna ugye?
Sárgán át lehet menni, ha nem tudok biztonságosan megállni, de piroson?
Lehet meg tudtam volna állni, de ha 70 el el meg akarok állni 1-2 mp nyi távolságon belűl, szerintem akkorát kellett volna fékeznem, hogy a kereszteződés közepéig csúsztam volna.
De most törvényt szegtem?

9

Mit jelent ez a tábla?

http://kepfeltoltes.hu/130816/564229_608365452518375_1929643... Jpg

3

Buszsávban lehet segédmotoros kerékpárral menni?

5

Sofőrök! Ti hogy őrzitek meg higgadságotokat, ha valaki bénázik előttetek, vagy egyszerűen nem tud vezetni?

Én nagyon nehezen. Nem vagyok agresszív vezető, tök nyugisan megyek. De ha valaki bénázik, vagy direkt hergel, akkor arra nagyon be tudok kattanni. Legutóbb én is megijedtem magamtól. Szüleim és öcsém lementek Balatonra, mi később mentünk utánuk barátnőmmel. Siettem, mert mindenki ránk várt, és az M7-esen egyszerűen nem tudtam haladni egy béna Fabia-s miatt. Belső sávban 90-el, eszébe nem jutott volna onnan kimenni, hiába dudáltak rá, stb.. Ha legalább 1 km-es sor nem volt mögötte, akkor egy autó sem. Mellettem kamion, meg lassabb autók, szóval kikerülni se tudtam. Aztán nyílt egy autónyi rés, és nagyon csúnyán odaléptem neki, utána azon kaptam magam, hogy 190-el megyünk.. Utána kicsit kitisztult a fejem, lassítottam és lenyugodtam, de egyszerűen nem értem, hogy hogy tud valaki nyugis maradni ha feltartják direkt. Egyébként mindig betartom a sebességhatárokat.

16

Ha TAXI-utazok hátra kell ülni vagy előre?

A filmekbe mindig azt látom,hogy hátra ülnek.Ez miért van?

6

Ha egy gps-ben van teljes európa térkép, akkor az pl. budapest utcáit is megjeleníti?

Vagy ahoz külön kell magyarország/budapest térképszoftver?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!