Találatok a következő kifejezésre: Hova kell és mi a (123 db)

Hogyan mûködik a beíratás? Honnan tudom meg, hogy hova tartozunk és mikor kell beíratni a gyereket?

Ne nézzetek hülyének, de fogalmam sincs, hogy a most 2 éves lányomat hova kell beíratnom óvodába és mikor..Nekem kell bemennem a környéken az összes óvodába ezt megkérdezni? Meg egyáltalán egy óvodába bármikor csak úgy bárkinek be lehet menni?

Legjobb válasz: Azt, hogy hova tartozunk, én a környékbeli anyukáktól tudtam meg, de ha felhívod a legközelebbi óvodát, vagy bemész, ott is tuti megmondják neked. Esetleg az önkori honlapján is szét lehet nézni. Telefonon vagy személyesen egyúttal azt is meg tudod kérdezni, mikor kell beíratkozni.

Azt, hogy hova tartozunk, én a környékbeli anyukáktól tudtam meg, de ha felhívod a legközelebbi óvodát, vagy bemész, ott is tuti megmondják neked. Esetleg az önkori honlapján is szét lehet nézni. Telefonon vagy személyesen egyúttal azt is meg tudod kérdezni, mikor kell beíratkozni.
igen, van idõd :) viszont gondold át jól, mert akár 2014 márciusától is járhatna és 1 év alatt sok minden változik. ha most jelentkezel, akkor lesz esélyed rá, hogy mégis vidd tavasszal. viszont ha nem jelentkezel, csak jövõre, akkor biztosan csak 1, 5 év múlva kezdhet mert év közben nincs beíratás :) szerintem egyébként nem árthat az a 2-3 hónap ismerkedés, délben elhozod, õ gyerek között szocializálódik kicsit, ha nem tetszik neki akkor nem viszed, . viszont k9önnyebb lesz neki szeptemberben úógy bemenni, hogy már jártas ott :)
A kérdező hozzászólása: Nah akkor még van idõm körülnézni. :P :D
Igen, akkor jövõre kell.
A kérdező hozzászólása: Igen? Nah akkor ezt benéztem. :P Az én lányom most lett 2 éves. Én 2015 szeptembertõl szeretném ha járna, mert jövõ év márciusban tölti be a 3at. Akkor korai még jelentkezni? Majd csak jövõre kell?
2015 szeptember? nem, akkor nem tudsz jelentkezni most, áprilisban a 2014-2015-ös tanévre lehet.
A kérdező hozzászólása: Most vettem észre, hogy ez az óvodai jelentkezési idõpont 2013as..pff lemaradtak egy évvel. :D A körzetes óvodánk honlapja nem tölt be. Na mindegy telefonszám van majd felhívom holnap õket. Csak jövõ szeptembertõl szeretném ha járna a lányom akkor is kell már most jelentkeznünk vajon?
Én egyszerûbbet csináltam, szerencsére a mi körzetünkben az összes ovi honlapján fent voltak az információk, így mindegyiknél meg tudtam nézni a körzettérképet, majd kiválasztottam hogy hova tartozunk. A nyílt napok idõpontja is meg volt, így tudtam mikor kell bemenni. A jelentkezési lapot is a netrõl nyomtattam ki, az önkormányzat oldalán le lehetett tölteni, de lehet hogy az ovi honlapján is rajta van. Így hát nem kellett semmi mást tennem csak otthon kitölteni és bevinni. Tanácsolom neked is, hogy elõtte keresd meg az óvodák honlapjait és keresd meg a szükséges információkat, mert a legtöbbnél rajta van.
A kérdező hozzászólása: Utána néztem a városunk honlapján. Április végén lesznek a beíratkozások a városunkban. Azt is megnéztem melyik óvodához tartozunk. Ami még nem világos, hogy ahova mi tartozunk az egy másik városrészben van.Ami itt van hozzánk közel annak is az a neve mint a körzetesnek, gondolom a tagóvodája. Viszont ez a hozzánk közel esõ óvoda sajnos már nem állami hanem egyházi lett. A jelentkezési lapon vajon be lehet jelölni majd attól függetlenül, hogy az egyházé?
nálunk kispesten május elején szokott lenni az oviba iratás , bölcsik ajtajára is kiteszik mikor van az oviba íratás , nálunk nincs központi ovi , a beíratkozás hetébe nálunk ez 5 munkanapot jelent , be mentem a kiválasztott oviba ott kitöltötem a jelentkezési lapot és vitem a szükséges papirokat , és közölték hogy 1 hónap mulva lehet megtudni felveték e lányomat vagy sem .
Szia, Ovis beíratás ált.ban április leginkább május körül van.Az önkormányzat honlapján kiírják, ha van helyi Tv, ott is hirdetik, ha van facebook oldala az ovinak ott is kirakják. Nálunk egy központi ovi van, annak 4 tagintézménye.A beíratás a központi oviban történik, ált.ban 2 napot jelölnek meg.Beíratásnál nem árt tudni az óvónéni nevét akihez adni szeretnéd a lányodat.Ha nincs ilyen, a körzetesbe írják be. Be lehet menni az ovikba körülnézni, vagy szerveznek nyílt napot, vagy betelefonálsz és megkérded mikor lenne alkalmas, hogy bemenjetek körülnézni, ekkor kinézhetsz szimpatikus óvónénit, csoportot, aminek a nevét mondhatod beíratkozáskor.Legalábbis nálunk így van. Ami elõfordulhat:vannak"felkapottabb" csoportok, és ha kevés ballagójuk lesz, nem fér sok új kicsi így érdemes mostanában körülnézni és stipistopizni helyet.Az óvónéni felírja a neveteket, beíratkozáskor hivatkozhatsz erre: )
április-májusban lesznek a beíratások, szóval ideje lenne megtudni, hogy melyik oviba kéne bemenned és mikor. központosítva vannak az óvodák, általában területenként egy oviba van a beíratás, aközpontiban, és ott tudod majd a jelentkezési lapon bejelölni, hogy melyik óvodába szeretnétek jelentkezni, rangsorolni is lehet, hogy melyik a kiszemelt és melyik(ek) a vésztartalékok. legtöbb óvodába nem lehet besétálni, így inkább hívd fel õket és telefonon megmondják melyik a központi és mikor mehetsz be
A kérdező hozzászólása: Köszi!
A kérdező hozzászólása: Kb. mikor szoktak lenni a beíratkozások?
csk jövö tavaszal kell beíratni , igy van 1 éved gondolkozni.
Hol lehet ilyet leszedni? Én tudnám telepíteni, csak nemtalálok hozzá ilyeneket.

Kifizettem a hitelt az autómon. A bank kültött mindenféle papírt, de hogy mit kell vele csinálni azt nem tudom. A forgalmiba be lett írva a bank opciós joga. Hova kell menni, mit kell csinálni és mennyibe kerül mindez?

Legjobb válasz: az összes banktól kapott papírral és persze forgalmival menj be egy okmányirodába (országos hatáskörû), és kérd az opció törlését.

az összes banktól kapott papírral és persze forgalmival menj be egy okmányirodába (országos hatáskörû), és kérd az opció törlését.
Én mondhatok akármit, azt kell csinálni, amit a bank mondd. /A forgalmiba az okmányiroda "jegyez". Ha van a papírok között olyan, ami arról szól, hogy adósság kifizetve, akkor ezzel az okmányirodába./ Õket kérdezd!
Igy jártam én is az idén... kifizettem az utolsó részletet megkaptam a banktól az iratokat melyen az állt menjek az okmányirodába. Ott nevemre irták a kocsit uj forgalmit kaptam miután kifizettem az átirási illetéket./ 4o ezer körül volt l, 6-os kocsira/Ha valamelyik családtagod nevére akarod iratni akkor plussz eredetvizsgálat.... ki van találva!!Mindenesetre az illetékre vigyél pénzt


Tud e valaki segíteni abban hogy a XXI. kerületben hogyan juthatnánk bérlakáshoz! Hova kell mennem és mik a feltételek?

Legjobb válasz: Az Önkormányzathoz kell bemenni, kitölteni egy kérelmet, ráírni, most milyen körülmények között laktok, miért akartok bérlakást és türelmesen kell várni néhány évet, amíg eljutnak Hozzád a listában. Nagyon sokan várnak, kevés a lakás, rászorultsági alapon adják és azt is figyelembe szokták venni, hogy most a kerületben laksz-e, tehát érdemes legalább ideiglenes lakcímre bejelentkezni.

Az Önkormányzathoz kell bemenni, kitölteni egy kérelmet, ráírni, most milyen körülmények között laktok, miért akartok bérlakást és türelmesen kell várni néhány évet, amíg eljutnak Hozzád a listában. Nagyon sokan várnak, kevés a lakás, rászorultsági alapon adják és azt is figyelembe szokták venni, hogy most a kerületben laksz-e, tehát érdemes legalább ideiglenes lakcímre bejelentkezni.
Ez a kérdés rossz kategóriában van. Javaslat: Otthon.

Hova kell fordulnom és mi a módja ha házon belül akarom vezetni a gázt? Kell ezt is engedélyeztetni?

2 szobában bent van a gáz konvektorral, de a harmadik helységben nincsen, és a konyhába is kellene a gázt?zhelyhez plusz a f?rd?szobába. Ha kell engedélyeztetni hol kell, és mibe kerül és mennyi id????

Mi kell csinálnom ahoz hogy nevet tudjak változtatni hova kell menem apropo a nevem ez lenne:soarin (szorin) és hány éves kortol lehet nevet változtatni?

Hogyan_lehet_nevet_változtatni(a_valóságban)

Legjobb válasz: Mindenképpen oda, ahol kiállították a keresztleveledet, szerintem. A furcsa és provokatív vezetéknevûeknek ajánlanám ezt leginkább. Õt is kérdezheted :-P: http://hu.wikipedia.org/wiki/Vujity_Tvrtko

Mindenképpen oda, ahol kiállították a keresztleveledet, szerintem. A furcsa és provokatív vezetéknevûeknek ajánlanám ezt leginkább. Õt is kérdezheted :-P: http://hu.wikipedia.org/wiki/Vujity_Tvrtko
Ilyen nevet (remelem) nem engedelyez a hatosag.
Én nevet változtattam úgy két éve A párommal nem is igazán emlékszünk pontosan mit is kellett csinálni, nem túl bonyolult a dolog. Nálunk Kaposváron a városházára kellett menni, ahol volt egy folyosó végén a kanyarban valahol egy szoba, azt hiszem az az anyakönyvi hivatal. De ha nálatok bemész az önkormányzatra, ott pontosan el tudják mondani hova kell menned. nekem összesen mindennel együtt olyan 15.000 forintba került a változtatás. Tök egyszerû folyamat különben mindenhová pontosan elirányítanak. Csak drága:S Annyi, hogy írnak neked egy kérvényt, amiben meg kell indokolnod a névváltoztatás okát, és a valaki majd elbírálja.("magyar állampolgár születési családi és utónevét - kérelmére - az anyakönyvi ügyekért felelõs miniszter megváltoztathatja.")
Na és miért reméled, hogy nem engedi a "hatóság" neki? miért vagy ilyen rosszindulatú kis patkány? Ha neki egyszerûen ez tetszik...nem tudom, téged ez miben gátol, vagy sért. -különben meg igen, városházára kell bemenni, és nagyjából 10ezer Ft, és megkell írásban indokolni miért szeretnéd, ezt a nevet.
Zavar es kesz. Nem akarok tobb Dzsoki, meg Nintendo, meg Songoku, meg hasonlo neveket. Egyreszt van eleg nevunk, hasznaljuk/orrizuk meg azokat. Masreszt, meg majd amikor 10 ev mulva beadja a jelentkezeset egy allasra, es eleve be sem hivjak a neve miatti eloiteletek miatt, akkor majd o is banni fogja.
EZ egy román név, vagy tévedek? Anyakönyvvezetõhöz kell fordulnod névváltoztatási ügyekben. Én úgy tudom, hogy magyar nemzetiségûnek csak magyar nevet engedélyeznek.
Ha jól tudom, nagykorúnak kell lenned, ellenkezõ esetben kell a szülõk beleegyezése. Viszont csak olyan nevet lehet választani, ami anyakönyvezhetõ (lista a neten). Amit te szeretnél, csak magyar helyesírással lenne engedélyezve (ha engedélyezik), vagyis Szorinnak lenne leírva. Hacsak valamelyik szülõd nem más nemzetiségû, mert akkor lehet külföldi név is (ha jól tudom)
A kérdező hozzászólása: Hát mivel kettös állampolgár vagyok vagyis apám amerikai

Hova kell mennem, és mi a külömbség a pszhiológus és pstichiáter között?

Na szóval nem tudom hogy ez meik ághoz tartozik de én ilyesmi munkát szeretnék: Hogy mondjuk intézetekbe hívnak el ahol lelkileg beteg gyerekek vannak vagy majd szeretnék rendel?t ahova jöhetnek kicsik és nagyok is egyaránt és bármi bajuk van önbizalom hiány vágdosák magukat. Én tanácsot tudok nekik adni.

Legjobb válasz: Hát, elõször is mindkettõhöz kellene egy minimális fogalmazási készség, hogy legalább két értelmes mondatot ki tudj nyögni. Ezután a pszichiáteri végzettséghez orvosi egyetemere kell járni, a pszichológusihoz pedig bölcsésztudományira.

Hát, elõször is mindkettõhöz kellene egy minimális fogalmazási készség, hogy legalább két értelmes mondatot ki tudj nyögni. Ezután a pszichiáteri végzettséghez orvosi egyetemere kell járni, a pszichológusihoz pedig bölcsésztudományira.
Ahogy elnézem a helyesírásod, nagyon húzz bele a tanulásba.Magasak a ponthatárok, de ha tényleg elhivatott vagy, talán fel tudsz zárkózni a többi jelentkezõhöz. A pszichiáter orvos, 6 év orvosi egyetem, majd szakosodás.A pszichológus bölcsész, pszichológia alapszakra kell jelentkezni (Debrecenben, Szegeden, Pécsen, illetve Budapesten és környékén az ELTE-n, Pázmányon, Károlin van képzés). pszichológus hallgató

Ha megindul a szülés és bementünk a kórházba hova kell először menni? A betegfelvételihez vagy egyből a szülőszobára? Utána mi történik?

Legjobb válasz: Debrecenben egybõl a szülõszobára kell menni, ott történik a felvétel is. Érdeklõdd meg ahol szülni fogsz hogy mi a szokás.

Debrecenben egybõl a szülõszobára kell menni, ott történik a felvétel is. Érdeklõdd meg ahol szülni fogsz hogy mi a szokás.
Én barátnõmet befeküdni vittem , indították a szülést másnap, õt osztályon vették fel. De valóban minden kórház más, inkább ott érdeklõdj, de mikor mentek, akkor is el fognak irányozni a megfelelõ helyre.-)
Én Pécsen a szülõszobára mentem, de a portán kérdeztem meg, hová kell menni.
Nalunk a korhaz szervez "turakat" a 30-35.hetben levoknek.Akkor kell regisztralni es akkor mondjak el hova (szuloszobara!!!)kell menni ha elerkezik az ido, es ne panik szeruen rohangaljuk vegig az egesz korhazat , hogy akkor most mi van. Konnyu szulest kivanok!
Szia! ÉN szülõszobára mentem. Annyira magamon kívül voltam az "ijedtségtõl", hogy nem veszõdtem semmivel. Azonnal szülõszobára, nekem aztán mondhattak volna bármit. Este mentünk be és a portás amikor kinyitotta a kaput mosolyogva megkérdezte: "Szülünk?" Kedves volt, de én abban a pillanatban le tudtam volna ütni, annyira izgultam. Szerintem nem fog senki megállítani, vagy elzavarni a szülõszobáról.

Én a csonti tenyésztést szeretném tökéletesen elsajátítani. Addig megvan hogy kikeltek a kukacok és esznek és nőnek de ha megvan a megfelelő méret hová tegyem és mibe és kell e neki enni adni ha megvan a megfelelő méret?

KöccE ElÖrE iS

Legjobb válasz: Hát mikor boltba veszünk azt betesszük a hûtõbe, meg szórnak be nekik fûrészport h kicsit fellazítsa õket és ne fulladjanak meg. Sok ideig nem tudod õket tárolni max ha lefagyasztod de akk meg is döglenek.

Hát mikor boltba veszünk azt betesszük a hûtõbe, meg szórnak be nekik fûrészport h kicsit fellazítsa õket és ne fulladjanak meg. Sok ideig nem tudod õket tárolni max ha lefagyasztod de akk meg is döglenek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!